Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Alaplap javítása
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Van egy nagy táblázatom (enyém, én szerkesztem), amihez egy másik táblázatból (erre nincs befolyásom, készen kapom) kell adatokat áthúznom . Eddig egyszerű, de van néhány bonyolító tényező.
- Ez a másik táblázat valójában több táblázat. Ami itt lényeges, hogy a táblázat szerkezete ugyanaz, tehát a szükséges adatok pont ugyanazokon a tabokon és cellákban vannak. Viszont a táblázat neve teljesen random mód változik. Muszáj valahogy updatelnem.
- Az én táblázatomban dinamikusan kell tudnom változtatni, hogy a másikból épp melyik tabokról és cellákból milyen adatokat húzok ki.
- A másik táblázatból 10+ tabról kell több száz cellányi adat, szóval az nem opció, hogy kézzel összekötögetem és azzal elvagyok. Mindenképp formulával kell megadni, hogy honnan és miket frissítsen.
- Az én táblázatomat igazából én csak fejlesztem, mások használnák helyettem, így fontos, hogy minél inkább userfriendly és bolondbiztos legyen.Szóval a kérdésem, hogy mi a legoptimálisabb megoldás a fenti paramétereket figyelembe véve?
Jelenleg úgy oldottam meg, hogy az én táblázatomba egy cellába beírom a másik táblázat nevét (XY.xls) és onnantól INDIRECT fügvénnyel össze tudom legózni, hogy épp melyik tabjának melyik cellájából kell az adat.
Ez nagyon jól működik, szóval szívem szerint megtartanám az INDIRECTES megoldást. Viszont két hátránya van, amit szeretnék kiküszöbölni.
1. A másik táblázatot is meg kell nyitnom jelenleg, hogy áthúzza az adatokat. (ez a kisebbik baj).
2. Minden adatot azonnal elfelejt, ahogy bezárom a másik táblázatot.Ez így sajnos nem jó. Ideális esetben úgy kéne működjön, hogy amikor kijön a másik táblázat, akkor abból befrissítem az adatokat az enyémben. Utána a másik táblázatot elfelejtem és dolgozom az enyémben az így szerzett adatokkal. Aztán ha néhány nap vagy hét múlva megint frissül a másik táblázat, akkor megint befrissítem az enyémet és utána megint elvagyok csak azzal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- SUSE Linux
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Videós, mozgóképes topik
- Kutya topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
- utolsó - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50