Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
válasz Steve-0 #6498 üzenetére
a 720p-sek valóban futnak rajta, legalábbis egy South Parkot egyszer így néztem meg.
fullHD-hez meg elég a hardveres gyorsítás?
melyik a legkissebb hd-s radeon amelyik AGP? a 2xxx-es széria miért van lilőve?"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
toto76
tag
Sziasztok!
A dvd-mnél van időzített felvételre lehetőség. Ez egy HTPC esetében hogyan lehet megvalósítani? (a gépet sleepben kell hagyni vagy ki lehet kapcsolni?)
köszi
-
Steve-0
őstag
válasz eszgé100 #6495 üzenetére
igazából a 720p-s videókat lejátssza a konfigod, nekem is hasonló volt!*
A fullHD-s filmeknél mindenképpen szükséged lesz egy HD3xxx vagy HD4xxx szériás VGA-ra!*Igaz a processzorterhelés olyan 80%-nál volt tehát eléggé meghajtotta a procit, termelte is rendesen a hőt, tehát a jó szellőzésről is gondoskodj ha huzamosabb ideig nézel vele filmeket!
[ Szerkesztve ]
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
most beleztem ki a gépemet, és az az isteni szikra pattant ki a fejemből, hogy HTPC-t kellene belőle építeni, mert szeretném meglepni magam karácsonyra egy lcd tv-vel és azzal összepárosítani.
tehát ami alapanyagként szolgál:
MSI K7N2-Delta-IL lap
AMD 2500+ Barton (2200MHz-n)
1,5GB ddr ram
Radeon 9200 AGP
120GB tárhely
egy dvd olvasómennyire felel ez meg a HD követelményeinek? mit kell esetleg cserélnem rajta, hogy ha esetleg FullHD-s tv-t veszek, akkor azt is ki tudja szolgálni?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
szabi__memo
nagyúr
-
toto76
tag
#6486-ra senki
-
Sickboy25
addikt
-
Sickboy25
addikt
köszi a választ, de döntöttem a gépemet állítom be akcióba! Valami jól szellőző, de hangszigetelt házba rakom be! Terv megvan és a levegő útja is, faja lesz!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
veterán
válasz Sickboy25 #6487 üzenetére
Ha band1103 irányított ide, akkor az ő tollaival (konfigjával) ékeskednék kicsit (remélem, nem haragszol meg érte, kedves band1103 ).
Egy passzív GF 8400GS kártya kiváló HTPC-be, mert halk, ki tudja használni a CUDA és a PureVideo HD képességeit - értsd: szinte bármilyen HD filmet tud hardveresen gyorsítani.
Emellé szerintem egy olcsóbb Gigabyte alaplap és egy Athlon II X2 240 bőven elegendő (akár alulfeszelve), jó nagy tárhely és min. 2 GB memória.Ha mATX platformban gondolkodsz, akkor is jók ezek az alternatívák, mert a 8400GS-ből létezik low-profile, vagyis félmagas kivitel. A ház viszont, bármilyen legyen is, jól szellőző legyen. A passzív belső mindenképp megkövetel néhány házventit, tehát valamilyen minimum 12 cm-es, alacsony fordulatú (~800 rpm) minőségi (és ez vastagon értendő) venti legalább kell bele.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Kedves band1103 irányított hozzátok! HTPC-t szeretnék minél olcsóbban építeni! Asus Oply-re gondoltam először, de az most pihizik, netbook féle megoldáson is törtem a fejem, de amit most betudnék jó áron szerezni az sajna csak egymagos atommal van!
Nos mit ajánlanátok? Feltételek kényelmi szmpont, hogy ne kelljen kikelni a fotelből ki es bekapcsolni! Kicsit visszaolvasva erre elég jó kis megoldások lennének!
A legfontosabb, hogy halk legyen!!!"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
toto76
tag
Sziasztok!
A media kittes házak hogy működnek pontosan? Az alaplapra vhová rá kell dugnom a kijelzőt és akkor már tudom is használni a távirányítót? Vagy az alaplaphoz kell egy rc?
toto
-
zoltanz
nagyúr
Ezek a kerámiából készülő hűtőbordák milyenek lehetnek van tapasztalat? Az Asus felsőkategóriás lapjain láttam, állítólag jobban vezeti a hőt és jobban is adja át.
-
zodo
nagyúr
HDMP-258S Hátha nem volt még és érdekel valakit.
-
band1103
őstag
-
UdVi86
aktív tag
válasz dabadab #6479 üzenetére
"Bár vannak jó hírek! Azt hallottam hogy a CoreAVC ami a 1.9.5.0 -óta jól támogatja a CUDA-t a 2.0-tól kezdve fel lesz készítve az ATI stream támogatására is." - én ebben bízok, remélhetőleg minél hamarabb itt lesz és akkor nem kell CUDA-zni. Az én szívem az ATI/AMD-hez húz, de természetesen senkit nem akarok lebeszélni az nVidiáról. Az tény hogy jelen pillanatban jobb választás. De én sajnos még 1-2 hónapra vagyok a konfigcserétől, addigra meg hátha lesz szoftver is.
-
dabadab
titán
válasz jodamester #6480 üzenetére
"Mert pénzbe (atom n230 VS atom n330+wifi) 20e Ft a különbség."
Igazából nem annyi szokott lenni, alapból olyan 8k a különbség (meg olyan 6k a táp), csak most az iponnal a B verzió baromi akciósan van 20k-ért (ha arra gondolsz).
Egyébként ha XBMC-t teszel rá, akkor semmi szükség a második magra.
DRM is theft
-
jodamester
tag
Látom az ION platform lesz az én emberem...
Egy zotac itx lapot vásárolnék. Mennyit számít ha egy, vagy kétmagos az atom proci? Mert pénzbe (atom n230 VS atom n330+wifi) 20e Ft a különbség. 1080p hd cuccok mennyire szeretik az n330-at? Szükséges-e beruházni rá? -
UdVi86
aktív tag
válasz band1103 #6476 üzenetére
Elvileg már van válasza az ATinak a CUDA-ra, nem? ATI Stream, csak nincs hozzá még megfelelő szoftver, de erről meg nem az ATI tehet, ahogy írtad korábban nekem. Tehát a gépezet megvan, csak hiányzik egy fogaskerék.
Van másik lap is ilyen 8200vel? Mert ezen az a stereo hang elég szegényes. Meg nekem pl. kell 6 USB port is. -
szabi__memo
nagyúr
-
band1103
őstag
válasz jodamester #6460 üzenetére
Ezek szerint sok ember még nem látja tisztán hogy: Igen a CUDA (szinte) MINDENRE KÉPES !!!
És ha valaki csak azért vesz 785G lapot mert kell a HDMI port annak üzenem ezt mivel ez a 8200-es is CUDA képes és ezen is van HDMI. A CUDA leveri az összes amd igp-t. Remélem nem kell már sokat várni az ati válaszra. Merthogy olyan mint az egyszeri parasztlány a Mátyás király meséből van is (stream) de még sincs.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
UdVi86
aktív tag
[link] Na megtaláltam a másik hirdetést is. Ez sem rossz. Ennél is azt írja ki lehet kapcsolni a gépet.
-
SirKero
őstag
Ezzel [link]szintén lehet irányítani és ki-be kapcsolni a gépet.
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Honkydoo
őstag
Teszteket nem igazán olvastam, inkább mások tapasztalatait.
De ha kéred itt van egy angol: [link]
Csak átfutottam, de a tesztben lévő videón látszik, hogy lejátssza a full HD tartalmakat.
A képeken pedig megfigyelhető, hogy az Atom! proci max 67%-ban terhelődik hála a CUDA-nak.[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
UdVi86
aktív tag
Én is így vagyok vele. Biztos elkérnek egy kis plusz pénzt azért az "e" betűért. Még most inkább egy 250-en gondolkozok, mivel nálam nem csak filmnézésre lenne a gép, hanem pl. photoshopra, szövegfelismerésre, egy kis videókódolás is lenne néha. És nem tudom hogy az a 200Hz mennyivel csökkenti a teljesítményt. Teszt meg csak a 250-ről van PH-n. Tuningolni meg nem akarok.
-
UdVi86
aktív tag
Én is mostanában tervezek összedobni egy HTPC-szerű gépet.
Amit választottam: - 785g chipsetes lap (szinte mindegyiken van HDMI port)
- Athlon II X2 240 (65W), mások ennek az "e" verzióját is javasolják (45W)
- 2x2GB ram (HTPC-hez elég szerintem 2GB is)Távirányító: [link] (nem én árulom ).
Valamint gondolom kell bele valami tuner kártya, ha TV-t is akarsz nézni. De ehhez nem értek. -
dabadab
titán
Komolyan mondom, lassan megirom a tesztet az otthoni cuccrol, de az Ion tenyleg lejatszik mindent, a killa sample-t is viszi gond nelkul.
DRM is theft
-
SirKero
őstag
válasz SirKero #6449 üzenetére
(#6449) SirKero
Erre valaki / milyen proci kéne bele ha HTPC-t szeretnék? / Tehát viszi a full HD filmeket szépen de közben nem eszi le a fejem[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
toto76
tag
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után HTPC építésbe kezdek én is. Lenne néhány kérdésem, ami még bizonytalanná tesz. (egész sok kérdésemre már választ kaptam a fórum olvasásával
Tehát a mostani 'rendszer' a következő:
Adott egy LCD tv, amit a T-HOME t-sat nevű csomagjával nézünk.
Felvételre/lejátszásra egy sony HDD-s dvd-t használunk. Igazából ezt szeretnék kiváltani egy HTPC-vel.
Hogy miért? Nos filmet úgy nézünk, hogy a szomszéd szobában levő asztali PC-t összekötöttem egy 7m HDMI kábellal, légvonalban. Csak hogy van két kis gyerekem és nem nagyon lehet szabadon hagyni a kábelt, azt meg nem szeretné csinálni, hogy naponta húzkodom ki-be a kábelt (elakadnak benne, zavarja őket a játékban stb.. ne is ez a lényeg)Tehát egy olyan HTPC-t szeretnék összerakni, amivel tudok HD filmeket nézni, tudok felvenni műsorokat meg tudom azokat nézni. Nem menne folyamatosan a gép max napi 4 órát.
Van néhány funkció, amit szeretnék 'megtartani' a dvd-ből pl. olyanokra gondolok mint a távirányítóval való bekapcsolás (nem túl fontos, de ha lehet), felvétel közben tudjak másik (korábban felvett) felvétel nézni, onnan folytassa a filmet ahol abbahagytuk (ez vmiféle automata könyvjelző lehet sonyéknál)...
Kérdés, hogy ezek megvalósíthatóak-e pc-vel, milyen szoftverrel stb...?Vas.
Van nekem egy x2 4200+-os procim hűtővel, 2x1G@800, meg egy 450w chieftec tápom. Gondoltam ezeket használnám fel, de a hsz-at olvasgatva elvetettem. Tehát még alakulóban ergo miden ötletre nyitott vagyok.
Szeretem az AMD-ATI párosítást, de hajlandó vagyok váltani (ha muszáj).Elsőre ennyi. Majd ha konrkét hw-vel ismét jelentkeznék (ha lehet)
Előreis köszönöm a válaszokat (meg hogy elovastátok ezt akicsit hosszúra sikerült
hszt-ttoto
-
Honkydoo
őstag
Huh, most találtam erre a topicra.
Na szóval, szia!
Ha tényleg csak letöltésre kell a gép, akkor neked az intel 945gsejt alaplapra van szükséged.
Ebben két magos atom van. Az a jó benne, hogy a komplett rendszer sacc/kb 20w-ot fogyaszt, és úgy van kialakítva hogy táp gyanánt már csak egy 12V-os laptop táp kell neki.
Végülis jók az általad linkelt intel lapok is. Csak azoknak régebbi a videochip-ük ezért azok tőbbet esznek (kompletten 35-45w).Film:
Igaz mondtad, hogy neked nem számít a film, de azért leírom hogy tudd.
Korlátozott filmnézésre mindegyik eszköz alkalmas. (DVD, DIVX, 720p-s video)
De ha a full HD videók lejátszása is szempont akkor jön szóba az ION.
Ebben Nvidia 9400-as chip dolgozik ami támogatja a CUDA-t (HD videók gyorsítása).
Fogyasztása kompletten 30w körül van, úgyhogy akár ez is alkalmas letöltőgépnek ha a HTPC fukció is szempont.Végezetül itt van pár Atomos topic link, mert mondtad, hogy nem tudod, hogy hol kérdezz:
Atom klub
Intel D945GCLF(2)Szerk.: Az atom klub topicban találsz jópár házikót is ha visszaolvasol.
Szerk2.: Igaz nem linkeltem be a gsejtet, de kapni mo.-ban, az atomos topic-okban meg is tudják mondani h hol.[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
weresgyufa
tag
Remélem hamarosan találok én is egy jóféle MSI G41-43-45 lapot és végre elkezdhetem a Fujitsu gépemet áttépíteni, már a szerszámokat is beszereztem a farigcsáláshoz egyedül az alaplap hiányzik, de ha elindul a projekt akkor elmesélek mindent, hogy hagyanis kelt új életre az én HTPC-m.
- www.bolondsagokboltja.hu -
-
SirKero
őstag
Hali!
Szerintetek ebbe az alaplapba melyik processzort lenne érdemes beletenni ár/teljesítmény/fogyasztás szempontjából. A fő csapásirány a filmnézés / Full HD / lenne.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
őstag
válasz jodamester #6444 üzenetére
Egy 785-g-s amd-s lap pl: Asrock M3A785GMH/128M , és egy most megjelent Athlon II X3 425 3 magos proci, és némi ddr3-s ram
ennyi...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
jodamester
tag
Üdvözletem,
Htpc-t építek. Alapvetően filmnézésre fogom használni (nuku filmfelvétel, játék). Fejben már minden alkatrész megvan, de az alaplap+procival kapcsolatban bizonytalan vagyok. Régebben csináltam egy htpc-t egy asus M2NPV-VM lappal; integrált 6150 gpu-val, ami egy fostalicska volt (bár elvitte a 720p-t, de a képminőség nem az igazi).
720p sorozatokat és 1080p vc-1 ill. x264 magas bitrátájú DXVA filmeket nézek.Szóval milyen procit+lapot vegyek, van-e olyan integrált gpu, ami viszi ezeket a cuccokat? -
oalex
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nem igazán találtam releváns topik-ot, mivel nem igazán HTPC szeretnék, hanem egy sima letöltő-gépet.
Szempontok értelem szerűen (és ebben sorrendben)
Fogyasztás
Ár
EgyszerűségMédia lejátszóm van külön, a nagy-gépem meg vagyonokba kerül (ELMŰ), ha mint most, 24 órában futtatom.
Egyszerűen egy integrált atom okosság kéne, a lehető leggyengébb VGA-val (monitort csak telepítésnél kötnék rá, utána csak "remote desktop" használnám, a fő gépen keresztül vezérelve). FTP-röl töltene (meg egy kis torrent is). folyamatosan futna.
A kérdéseim:
Integrált alaplap, de milyet? Van ügye pár gyártó (Intel, Zotac). Az Intelenk van űgye 15e körl már a Zotac meg 31e ről kezdődik, miért? Mit javasoltok, mit vegyek? alaplap+atom? vagy inkább celeron?
Ahogy mondtam, semmi filmezés nem lesz rajta, így nem érdekes sem a VGA sem a Proci.
Minél kisebb fogyasztású, annál jobb.
Tudjon SATA II és Gigabyte LAN.
Amit gondoltam hozzá 2GB ram, Winyo pedig már van.
Ha meg van az alaplap, akkor milyen jó (hatásfokú) tápban érdemes gondolkodni? Itt is a fogyasztáson lenne a hangsúly.
És ha nem nagy kérés akkor miniITX ház javaslatnak is örülnék (akár már beépített, de jó táppal).Bonus kérdés:
Win7 vagy XP? Ennél a használatnál van jelentősége?Nagyon köszönöm a segítséget.
Üdv.
Alex[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
addikt
válasz UsagiYojimbo #6441 üzenetére
tegnap felrakam egy xp-t. most már be tudtam állitani a 1920x1080-as felbontást.
de!
a tv-n az egész el volt csúszva és az automata hiába probálkozott, nem tudta beállítani a helyére a képet. kézzel szintén nem sikerült.
most vagy a tv vga bemenet ilyen béna vagy a 2700 forintos vga kábelből hiányzik egy kis anyag. sztem az lesz, hogy veszek egy dvi-hdmi kábelt, és lesz ami lesz.
találtam is 2600,- körüli áron.
csak még azt nem tudom, hogy hangot hogy fogok csinálni, mert egy hdmi mellett sincs külön hangnak bemenet. a menüben, pedig eddig max lekapcsolni tudtam a hangot, variálni nem.
az alaplapom meg valószinűleg nem tud dvi-n is küldeni hangot. ilyen opciót sem találtam még se a biosban se a driver tulajdonságai között.. / asus a8n-vm csm/[ Szerkesztve ]
:)
-
UsagiYojimbo
tag
Konkrétan nem ismerem a TV-det, de elég sok TV-nél a VGA illetve DVI bemenetek képe TV-képként kerül megjelenítésre. Ez azt jelenti, hogy a lehetséges felbontáson vág a TV.
Nekem pl, ha a HDMI/DVI bemenetre dugtam a gépemet, akkor körbe olyan 40-50 pixel elveszett, míg ha a sima HDMI-be, akkor látszott a FullHD.Window alá van egy PowerStrip nevű progi, amivel lehet a driver által nem engedélyezett üzemmódokat kiválasztani, használni.
"A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
UdVi86
aktív tag
Értem, ha nem is az egészet, de szerintem nagyjából megértettem. A "teljes GPU erejét" természetesen úgy értem, hogy amennyire szükség van, érthető hogy egy videó nem fogja nagyon megizzasztani a GPU-t. És ha jól értelmezem vannak olyan videók, amivel az erre a célfeladatra szánt VPD is megbirkózik. Ha viszont nem, akkor a CUDA vagy az ATI Stream lép színre, ami a GPU shader processzorait fogja be a videó lejátszásra. És itt van az hogy ATI-nál még ez nem valósul meg a megfelelő szoftver hiánya miatt.
Nem is a transzkódolás volt számomra a lényeg - az a mondatban is csak egy példa lehet - , hanem hogy ez az ATI Stream is befogja a GPU shader processzorait, amit a CUDA is tesz.
Köszi amúgy a felvilágosítást és hogy te is jónak tartod a 785g-t. Nyugodtabban szívvel veszem meg. -
UsagiYojimbo
tag
válasz petyuska74 #6417 üzenetére
Én ezzel szemezek: ASUS M3N78-EM. Ez ugyan mATX -es...
Van egy kisebb testvére, az M3N78-VM, ami annyival kevesebb, hogy GF8200 chipset van rajta, FireWire nélkül.[ Szerkesztve ]
"A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
veterán
"Tehát VP, UVD egy kategória, ezek csak a GPU egy elkülönített részét használják. Előbbi erőben jobb, utóbbi szebb képet generál.
A CUDA és ATI Stream pedig egy másik kategória, ami már a teljes GPU erejét használja és ezeknél már az adott szoftver határozza meg a kép minőségét."Nem nagyon értem, mit értesz azon, hogy a teljes GPU erejét használja valami. Itt két külön fogalomról van szó. HD videók gyorsításában mindkettő annyira használja a GPU-t, amennyire szükséges és amennyire tudja. A rosszul kódolt cuccoknál az ATI megoldása még nem hidalja át a hardveres gyorsítást (amúgy az első korllát maga a DXVA, ami a Windows része, tehát nem lehet elkülöníteni a VP és UVD DXVA-n kereztüli képességeit ilyen módon, ha az API nem engedi át a cuccot.) az egyébként általáos számítási egységeivel, míg az nV igen. Az általános számítási egységek az Ati Stream és a CUDA. Ezek más egységek, más céllal, alapvetően nem egy célfeladatot látnak el, mint az UVD és a VP, hanem általános célúak - tehát befogható erre is, ha kell. Ezt jelenleg a CUDA támogatja, de biztosan lesz ATI válasz is majd. Ehhez driver kell és CUDA támogatású lejátszó vagy codec. a GPU erejét nyilván nem fogja kihasználni teljesen egy HD dekódolás.
Az a transzkódolás nem az, amire gondolsz, szerintem. Az a folyamat a transzkódolás, amikor egy konténerből egy másikba teszed át az anyagot, tehát mondjuk egy MPEG-2 tv-s felvételt mkv-ba tömörítesz. Ez nem lejátszás, átkódolás... Az a 785G jó választás szerintem is.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Akkor tényleg érted és én kérek elnézést hogy nem értettem hogy érted .
Bizony ha már lesz olyan progi ami tudja használni az ati stream-et akkor tényleg jobb megoldás lesz a 785G! Sőt bízom abban hogy a 780G-nél is tudom majd használni, de ez már vallás kategória amíg ki nem próbálhatom.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
addikt
sziasztok!
én is htpc épitésén töröm a fejemet. jelenleg a meglévő eszközöket tesztelem több kevesebb sikerrel.
az első problémám, hogy nem tudok 1920x1080-as felbontást beállitani.
ehhez adott egy asus a8n-vm cs alaplap, melynek a vga csatiját használom a tvhez szintén vga csatlakozón.
a chipset nforce 430 6150-es gpu-val.
a felbontásról a következőt találtam:ntegrated GeForce 6 GPU
High Definition Video Processing, max. resolution 1920 x 1440 for RGB display
Dual VGA output: DVI-D and RGB (*DVI-D can not be converted to output RGB signal to CRT.)sajnos nem nagyon értem. a tv-men a vga csatit használhatom full hd modban??
a kijelző tudja. egyébként a tv egy samsung le40b550.
mit jelent ez hogy 1920x1440 for rgb display. hogy kell összekötnöm a tvt a pc-vel??
vagy vegyek egy dvi-hdmi kábelt inkább? csak akkor a hanggal leszek bajban, mert egyik hdmi bemenet mellett sem találtam még line in csatit a tvn..a másik problémám az xmbc:
nagyon igéretesnek tűnik számomra csupán az a bajom, hogy mikor elindult akkor kilóg a képből, és az oldalsó menüfeliratok eleje is le van csúszva. probáltam a beállitásokat is kicsit átnézni, de sajnos nem férnek ki a tvmre
lehet hogy összefügg ez a probléma az előzö problémámmal??
a progi lehet hogy full hd felbontással indulna, de a windowsom csak 1600x1200-at enged max beállitani.szerintetek?? érdemes ezzel az alaplappal próbálkoznom? vgat nem akarok venni nagyon bele ha 1 mód van rá.
üdv!
:)
-
UdVi86
aktív tag
válasz band1103 #6433 üzenetére
Az igazat megvallva Intel procim volt eddig. Miután olvastam a 780g chipset tesztjét, akkor határoztam el hogy amd-re váltok. Az már csak hab a tortán hogy talán így időtállóbb rendszert építhetek. Tehát szerintem maradok az amd vonalon.
A CUDA akkor az egyedüli előny ezek szerint, bár a 785g chipsetnél ezt írják: "Emellett a lapka támogatja az ATI Stream technológiát is, amivel általános célra – többek között videók transzkódolására – is felhasználható a grafikus magban megbúvó 40 darab shader processzor ereje.". Szóval ha lesz szoftveres támogatás, akkor ez is elenyészik. Így szerintem maradok a 785g-nél. Csak megnyugtatóbb egy amd chipsetbe amd proci (amd vga-val)
És köszönöm mégegyszer az információkat, ma is tanultam valami hasznosat.
mod: Ok, értem én, csak lehet félreérthetően fogalmaztam meg.
Tehát VP, UVD egy kategória, ezek csak a GPU egy elkülönített részét használják. Előbbi erőben jobb, utóbbi szebb képet generál.
A CUDA és ATI Stream pedig egy másik kategória, ami már a teljes GPU erejét használja és ezeknél már az adott szoftver határozza meg a kép minőségét.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Most látom csak hogy ezt írtad:
"Amit írtál értem, egyik az erőben, másik a finomságokban jobb, csak hát egyik sem az igazi, mert nem használja ki a GPU teljes erejét."
Lehet félreértettél de még jobban pontosítok:
Valóban, egyik VPD egység (uvd meg a vp is) sem használja ki a teljes GPU-t de az nV-nál a CUDA nem a vp egységet használja már hanem az egész GPU-t ahogy te is szeretnéd.
Az meg hogy mennyire lesz szebb a minősége a lejátszásnak a CUDA-val csak azon múlik hogy a CUDA-t alkalmazó codec vagy/és a player milyen képjavító eljárásokat tud. Tehát egy jó CUDA-s codec-el amellett hogy az egész GPU-t használod még azt a képminőséget is el lehet érni (elméletileg) amit az UVD2.2 egység tud prezentálni DXVA-val.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Fogyasztásban és a többiben is egy kategória, halovány a a differencia. Mivel AMD-nél is ott van az nV 8200-es ezért neked kell eldöntened hogy Intel vagy AMD-t veszel. Ha AMD mellet döntesz javaslom a 785G helyett a nV8200-es lapokat mert az legalább a CUDA-val tud teljes GPU-val dolgozni a HD filmeknél míg a 785G csak az UVD egységét tudja használni aminek viszont korlátai vannak. A szoftveres támogatásról meg nem az ATInak kellene gondoskodni hanem a szoftverfejlesztőknek kéne kihasználni a ATI stream lehetőségeit, de úgy halottam hogy a CoreAVC már dolgozik rajta.
[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
válasz band1103 #6427 üzenetére
Köszönöm a választ.
stevve: Neked is köszönöm.
Úgy vagyok vele hogy azon a 20w-on nem múlik. Annyira nem megyek rá a nagyon alacsony fogyasztásra. Csak olyan mértékben hogy mellette a teljesítmény is kielégítő legyen. Először 250-ben gondolkoztam, de sokan írták hogy nem ér meg 3000Ft-ot az a 200Hz. Ez a 240e gondolom feláras és teljesítményben is gyengébb.
Én leginkább Intel procit fogadó nvidiás lapra gondoltam. Nem is tudtam, hogy amd-s is van. Geforce 8300, 8400-re gondoltam + pl.: E5200 proci. Ez fogyasztásban, teljesítményben és árban hogy viszonyul egy 785g + athlon II X2 240-hez. Melyik a jobb választás így nézve?
Amit írtál értem, egyik az erőben, másik a finomságokban jobb, csakhát egyik sem az igazi, mert nem használja ki a GPU teljes erejét.
Azt pedig olvastam (mert hírdeti is az amd) hogy van ez az ati stream, ami ugyancsak harcba fogja a teljes GPU-t. Csak sajnos azt nem említik hogy ehhez kell egy szoftveres támogatás is, amiről eddig nem gondoskodtak. Na de reméljük valóban jó hírek jönnek hamarosan. -
band1103
őstag
válasz petyuska74 #6429 üzenetére
Itt van pl. egy 8200-es igp-s lap.AM2-AM3, Purevideo HD (tehát VP2-es) és CUDA támogatás. Itt meg az árak
De nincsenek róla saját tapasztalataim. Ha gondolod néz utána.stevve:
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Szvsz a 240-es proci (65W) elég lesz a maga 2800Mhz-es sebességével de ha lesz lehetőséged akkor a fogyasztás miatt inkább 240e-t válasz (45W). De mivel mindkettő ugyan az a maggal és ugyan az a steppinggel készül ezért simán menne a 240-es azon a feszkón amin a 240e de csak mert csökkented a fogyasztást legfeljebb a stabilitás csökken (de az is csak egy szint alatt) de nem a teljesítmény. 4 GB ram is jól jöhet pl a Photoshop-hoz ha profi-műhely szinten akarod használni de akkor tudod hogy 64 bites op.rendszer kell neked. Diszkrét vga pedig tényleg csak akkor fog kelleni neked ha játszani is szeretnél más esetben fölösleges de erre te is rájöttél .
"Vagy érdemesebb nvidia chipsetes lapot nézni?"
AMD alaplapok között eddig nem volt olyan nV chipset ami felvehetné a versenyt a 780G vagy 785G-vel. Ez egyfelől szomorú is mert így ki volt lőve a valódi FULL HD támogatás.Miért mondom ezt?
Most egyben petyuska74-nak is válaszolok. Mert az ATI VPD-je amit UVD-nek neveztek el az erő tekintetében nem olyan fejlett mint az nVidia VPD-je amit ők egyszerűen csak VP-nek neveztek el. A VP2-es sokkal erősebbre lett építve mint a UVD2 vagy 2.2. Ennek köszönhetően a VP2 vagy 3 az olyan bonyolultabban kódolt mkv filmeket is tudja gyorsítani amit UVD2 vagy 2.2 nem.
Ez tehát nem annak köszönhető hogy "átkonvertálásnál nem szabványokat, hanem saját beállításokat használnak" hiszen mindkét VPD ugyan azt a szabványokat használja a gyorsításhoz (DX). Az igaz hogy az ATI sokkal több képjavító algoritmust használ melynek köszönhetően az UVD-vel "lejátszott" filmek szebb képet produkálnak de gyorsításhoz ő is a DX-et használja.Viszont átböngészve az nVidia oldalát fellelhető azon VGA-k és IGP-k listája ami támogatja a CUDA interfészt amiben megtalálhatjuk a GF8200-es IGP-t is. Tehát a CUDA esetében nem szoftveres gyorsításról van szó hanem egy megoldás amivel más fajta hardveres gyorsítást lehet elérni az nV GPU-kban. Tehát gyorsításra már nem a VPD-t fogja használni hanem az egész GPU összes shader processzorát. Tehát így lehetséges hogy a 8200-es IGP ami eddig szarúl szerepelt HD gyorsításos tesztekben (mivel ott inkább a DXVA-t nézték mert akkor még szó sem volt CUDA-ról) most már egy CUDA-ra felkészített codec segítségével teljes vállszélességgel tudja támogatni és gyorsítani a HD filmeket. Jobban mint az ATI. Ha valaki az ATI a saját ilyen megoldását (mert van neki úgy nevezik hogy ATI stream) a lejátszások gyorsítására is elérhetővé tenné akkor az ATI GPU-k is "mindenevővé" válnának.
Bár vannak jó hírek! Azt hallottam hogy a CoreAVC ami a 1.9.5.0 -óta jól támogatja a CUDA-t a 2.0-tól kezdve fel lesz készítve az ATI stream támogatására is.A fene! most én tököltem sokáig a pötyögéssel és te voltál a gyorsabb stevve
stevve: De csak akkor küldi át a CUDA-nak ha olyan player vagy codec van használatban ami támogatja azt. (de ezt te is tudod csak finomításra szorult a hsz.-ed ).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz band1103 #6419 üzenetére
[OFF]"Bár lehet én inkább egy Athlon II X2 240e-re neveznék be az alacsonyabb fogyasztása miatt amit ugyancsak alul lehetne fesszelni , bár azt sem tudom megjelent-e már "
Nekem sima 240 van és 0.8V-ra vettem le. Szerintem egy 240e sem lehet sokkal alacsonyabb. Szerintem felesleges arra várni.
De egyébként igazad van, simán viszi a 240 nálam a killa sample-t is.[/OFF]
UdVi86:
A 785G megfelelő választás lehet egy 240 mellett arra, amire neked kell. A proci elég erős lesz a Photoshop-hoz is, bár ha marha nagy tablókat készítesz, akkor nyilván nincsennek csodák. A 4GB RAM mindenképp ajánlott hozzá.
A hardveres támogatás az ATI-knál is jó,de a szarul kódolt filmeknél bizonyos esetekben nem megy a GPU általi dekódolás, a CPU végzi a munkát. Ezt a 240-nel már nem lehet filmezés közben megérezni, hacsak nem épp egy nagyon CPU igényes feladat fut a háttérben mellette. Az nV ebben annyival jobb, hogy a szarul kódolt filmek feldolgozását átküldi a CUDA (általános számoló) egységei felé és azok dolgoznak. nV most ilyesmikre gyúrt rá nagyon a Dx11 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
Hello!
Az általad említett csak net+HD filmek lejátszására kellene gép (valamint weblapkészítés, Photoshop > munka). Terveimben egy 785g-s lap (MSI sideportos) és egy Athlon II X2 240-es proci szerepel. Valamint 4GB 1600-as ddr3 ram szigorúan 1,65v feszel. Tervezek még egy diszkrét vga-t is (4750, 4770 esetleg 5750). De ezt majd csak később, ha esetleg nagyon játszani akarok.
Mit gondolsz ez így viszi majd szépen a HD filmeket, valamint fogyasztásban aránylag megfelelő azt nézve, hogy a fogyasztás csökkenése ne menjen a teljesítmény rovására?
Vagy érdemesebb nvidia chipsetes lapot nézni? És hogy van ez a szoftveres támogatás, meg gyorsítás? A diszkrét nVidia kártyákban van ez vagy az IGP-ben? Ati pedig nem jó ebből a szempontból? Mert itt a PH-n úgy olvastam a tesztekben, hogy a 780g, valamint 785g chipset a legjobb a HD lejátszásban. Köszi a választ.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
petyuska74
tag
szia
nem rossz ötlet amit mondasz, de a vga-re kell egy hdmi kivezetés.
én is gondolkodtam a 250 helyett a 240-es procin de a különbség "csak" 3000 ft, és ki tudja mire kell majd még az a +400MHz.
sőt, én is arra gondoltam, hogy lejjebb veszem a feszültségét, hogy ne melegedjen.
egyébként a nagybátyámnak egy 4200+-os procija van giga 780-as alappal hd3200-vel és az is simán viszi az 1080p-t,
viszont a kollégák még nem ajánlottak olyan intvga-s nvidia lapot ami megfelelne (na jó, nem mondtak semmilyet se )
ha mondanának akkor megpróbálnék teszteben utána nézni és az árakat is összehasonlítani.
más...ha jól értem az atinak azért van problémája a hd videó támogatásával, mert az átkonvertálásnál nem szabványokat, hanem saját beállításokat használnak?
Athlon x2 235e-t még nem láttam hirdetve, szerintem még nem jöttek ki, de ha kijönnek azok meg jó drágák lesznek. de csak gondolom.
-
band1103
őstag
válasz petyuska74 #6418 üzenetére
A CoreAVC egy igen jó CODEC! Nem player! Sokan valamelyik hasonló nevű playerrel keverik.
Bár dabadab társam nagyon kisarkítja és elnagyolja de abban teljesen igaza van hogy sokkal erősebb az nV a HD filmek lejátszásban a CUDA óta.Egyébként saját tapasztalataim miatt én úgy vélem hogy ha csakis csak net+HD filmekre kell a gép akkor egy 3000Mhz-en ketyegő X2-es mellé nem létkérdés HD gyorsítós GPU vagy IGP. Jó ha van de a CPU is elbír már vele könnyedén még alulfesszelve is. Bár lehet én inkább egy Athlon II X2 240e-re neveznék be az alacsonyabb fogyasztása miatt amit ugyancsak alul lehetne fesszelni , bár azt sem tudom megjelent-e már .
Ha AMD-t akarsz only net+HD-re akkor az ajánlatom egy 785G-s alaplap egy Athlon II X2 235e-el (ezt se tudom hogy lehet-e kapni de utána néznék) és egy olcsó low profil passzív PCI-E2.0-ás GF8400GS a profi DXVA és CUDA olcsó támogatásához. Miért IGP-s alaplap ha egyszer lesz bele VGA? Mert a 785G az eddigi legenergiatakarékosabb AMD chipset az ajánlott VGA meg tényleg minden visz.
DXVA: DirectX-el történő videó lejátszás-gyorsítás melyben egy megfelelően fejlett DirectX a VGA vagy IGP-ben lévő GPU-nak egy speciális részét (a Video Processing Device-t) használja a filmek lejátszásának gyorsításához a CPU helyett. Az Ati VPD-je az UVD sorozat az nVidia a saját VPD-jét pedig VP-nek nevezte el amiből ugyancsak több generáció van már.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz petyuska74 #6415 üzenetére
Nezd, ha a gyartok irant erzett szerelmed alapjan akarod osszerakni a gepet, akkor tedd, mi itt csak azt mondhatjuk el, hogy melyik teljesit jobban.
NVidia mellett az szol, hogy van normalis szoftveres tamogatas videogyorsitashoz es GPU-s gyorsitas Flashhez (a kovetkezo, 10.1-es flash plugintol kezdve). Lehet, hogy az ATI jobban teljesit Crysisben (nem tudom), de ha ezen a gepen HD filmek meg flash fog futni, Crysis meg nem, akkor esetleg erdemes eszerint optimalizalni, nem?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
petyuska74
tag
válasz dabadab #6412 üzenetére
az a helyzet, hogy nem tudom mi az a DXVA.
már sok helyen láttam leírva, de nem fogom fel.az nvidiát meg nagyon nem szeretem már, nem is ismerem már az intvga-s megoldásait.
utolsó infom szerint amit olvastam, teljesítményben le is vannak maradva az atihoz képest.meg amd procihoz inkább amd chipsetet szeretnék...
a házra ötlet?
köszi a válaszokat
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz petyuska74 #6410 üzenetére
Ha videolejatszas, akkor nvidia, a DXVA-val csak szivas van, CoreAVC-ben van CUDA tamogatas, az meg ugye nincs ATI-n.
A miniITX kisebb, mint a mATX, szoval abba eleve nem fer be az alaplap se.
DRM is theft
-
Tim82
félisten
válasz petyuska74 #6410 üzenetére
A szoftveres-lejátszós kérdésre: CoreAVC + Media Player Classic Home Cinema... Esetleg merülj el stevve fórumtárs Logout-bejegyzéseiben.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni.
Apámnak rakok össze egy gépet, főleg netre és HD video nézegetésre fogja használni, játékra nem.
A következőre gondoltam:
Athlon II X2 250 (esetleg kisebb, 240-245??)
Gigabyte mATX lap (azt még nem tudom, hogy HD3200-es vagy 4200-es intvga-val) Dolby Home Theater támogatással.
2x1GB DDR2 800MHz memória
Samsung F1 750GB
Plextor DVD író
Gondolkodtam egy HyperTX 3 hűtőn is, de nem tudom, hogy beleférne a házba, ami - és itt jön egy egyik problémám - még nem tudom milyen lesz.
Láttam mini ITX házakat és nem tudom, ez mit jelent.
Belefér-e az mATX-es lap (plusz esetleg a hűtő)? ha nem akkor milyen HTPC fekvő házat lenne érdemes venni?
Mi lehet fontos egy ilyen házban, azon túl, hogy szép? Milyen házat ajánlanátok max kb 30.000-ig?Másik pedig a programokra vonatkozik.
Milyen lejátszó programokat érdemes használni, hogy kihasználja a vga támogatást, minél kevesebbet fogyasszon melegedjen?
Ez tulképpen az én gépemre is igaz jelenleg vlc playert használok, de HD film közben a vga (HD4830) meg se moccan.segítségeteket előre is köszönöm.
üdv
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
Üdv
vannak eladó távirányítóim: [link]
(nem egy imon az igaz ) -
veterán
válasz Gabesz84 #6406 üzenetére
Az a baj, hogy ahány gyártó, annyi néven implementálta mindenki a CEC kiterjesztést, így kompatibilitás nincs. Törekvés van erre is és arra is, hogy a PC-k is tudják, de a számítógépnél még rondább a helyzet, mivel több gyártó több terméke lehet összepakolva és ha nem tudja mindenki ugyanazt az alap szolgáltatást kompatibilisen, akkor megeszi a fene. Remélem, egyszer végre megegyeznek, mik az alapok, amit mindenki ugyanúgy tudjon és egy programozható távkapcs is elég lesz, de az nyilván a gyártóknak kisebb üzlet, mint a mostani saját megoldás...
-
arn
félisten
egy ir tavval, a nappaliban van. egy tavot hasznalok mindenhez.
a gep semmi masra nincs hasznalva, igy kapasbol az indul boot utan. winxp alol franko volt hibernalva is, de win7 alol a konnekt8 kartyam nem eled fel. ugy gyorsabban bootolt, es elegansabb is volt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
őstag
válasz dabadab #6405 üzenetére
ezeket en is megtalaltam, azert gondoltam h tamogatja valami VGA mert a toshiba gepein is van, de a mai 2-3 oras guglizas utan arra jutottam hogy a toshiba is vmi kulso aramkorrel oldja meg.
Mondjuk nem tudom miert nem letezik meg normalis eszkoz erre. Mer igeny vona raEzek szerint a videokartyakon 1.3-as hdmi van max, mert az 1.4-nek ez mar kotelezo resze (mar ha jol ertelmezem a dolgokat).
-
dabadab
titán
válasz Gabesz84 #6404 üzenetére
Nincs rajta, nem is tudok semmirol, ami tamogatna, kiveve a Toshiba laptopokat.
Maga a CEC kulon eren megy, tehat azt utolag is ra lehetne rakni a kabelre (a Toshiba is nyilvan ezt csinalja), ilyet akar [l:http://www.chrontel.com/products/7322.htm]epithetsz is[/b] vagy keszulget egy ilyen cucc is.DRM is theft
-
őstag
Az nvidia ION hdmi kimenetében van CEC support?
Esetleg tud valaki olyan VGA-t vagy akár USB-s eszközt ami tudja a hdmi-CEC szabványt?
A TV PC-ről történő irányításához kellene
-
scanman
csendes tag
Ez azért érdekes lehet majd, ha tényleg megvalósul... Ütős kis gépeket lehet majd összehozni vele
[ Szerkesztve ]
scanman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest