Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz scanman #7009 üzenetére
Az atom teljesítményéről nem vagyok meggyőzve, van egy netbook a családban, igaz a régebbi verzió, nem a c330. Az igencsak lassúcska, hogy finoman fogalmazzak. Pedig 2gb van benne, bár tény, hogy videot nem próbáltam.
Bár az ionról csak jókat olvastam itt, de nem tudom belőni, hogy mire elég.
Nettop ion 330 HT
Ez kifejezetten tetszik, csak azt sajnálom, hogy nem lehet 3,5" hdd-t beletenni. asszem egy 1,5tb hdd mégiscsak kényelmesebb
Vagy létezik olyan 3,5 hdd ház, ami automatikusan kikapcsol, ha az usb nincs bedugva/a gép kikapcsol?más: itt látom az egyik képen, ahol az epg-t böngészi.valahogy megoldható pl a upc set-top box kiváltása? nem mintha lenne értelme a gépet járatni a célhardver helyett, de ha fel akarok venni valamit, akkor jól jöhet.
-
band1103
őstag
válasz scanman #6865 üzenetére
Attól függ hogy mit értesz jobb alatt. Filmre pont olyan mint a 210-es ezért ha csak HD play-re kell nem érdemes drágábbat választani Persze játékokban jobban teljesít de neked kell eldöntened hogy kell-e 3D játékra is a VGA.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz scanman #6860 üzenetére
Az a véleményem hogy ha 1080p a jövőbeli célod akkor a HD4200-el rossz lóra tettél. Az ION W7 alatt tényleg mindent visz. Még olyat is amit nem kellene. Ellenben a HD4200-es csak és kizárólag a DXVA alapszabványt támogatja így úgy járhatsz mint Bitlisz fórumtárs. Neki kb 10-15%-át nem vitte a videóinak. Bár ő HD4670-ról beszélt de a HD gyorsításban pont egy szinten van egy HD4200-al.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Bitlisz
aktív tag
válasz scanman #6840 üzenetére
Spec nekem pont ilyen gépem van, de a németektől vettem, csak akciósan 217EUR-ért (visszáru, de fullgaros szinte bontatlan).
Nekem ez kellett, mert raktam bele egy rakat (7db!) HDD-t. Ubuntu+XBMC van rajta.
Tettem rá transmission torrentklienst meg JDownloadert, mind2-t lehet távolról vezérelgetni.
Így médialejátszó és letöltő gép is egyben.
Szerintem webezgetésre is elmenne, de nem arra használom.
Win7 is menne, de a linux jobb hatásfokkal kihasználja a hardvert.
A VDPAU - ami a linuxos GPU által segített videólejátszás - nem érzékeny annyira a forrásra, mint win alatt a DXVA (az kb 10-15%-át nem vitte volna a videóimnak).
Ráadásul linux alatt HDMI-n sikerült megoldani a többcsatornás hangot is (köszönet az illetékesnek!), DolbyDigital (AC3) és DTS eddig is ment, de a többcsatornás FLAC és hasonlók is mennek (akár 192/24bit 7.1csatorna).
Ennek még vannak hibái, mert megfelelő driver kell, és kicsi konzolozás...
Elvileg menni fog a DolbyDigital TrueHD is, de jelenleg 5.1-esben 2-2 csatornát cserél (AAC 5.1-ben is), de 7.1-es ok. A DTS-HD-ból a core-t lejátssza (teljes DTS-HD MA nem valószínű hogy mostanában lesz). Sztereóra meg lekever mindent ha kell.Aki kedvet kapna rá mondom, hogy a legszebb az egészben, hogy kipróbálható live-ban is. Szal Ubuntu+XBMC rúlz.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz scanman #6833 üzenetére
azért nem kell meindent elhinni.
nekem 330-as zotac-om van, semmi gond nincsen vele.
kb. 30 .mkv filmet teszteltem eddig vele, viszi mint más gép a divx-et.
lehet hogy azért akadt nekik a film, mert nem állították be a szofverkörnyezetet.
nekem az MPC van fent, egy jó beállítással. (cpu 3-5%)
(itt ismét megköszönöm az egyik fórumtárs részletes leírását a sszoftver beállításaival kapcsolatban)
netes böngészés: miért ne menne zökkenőmentesen?
egyébként minden megy rajta, gond nélkül. nekem el lehet hinni, hiszen én használom.amit nem próbáltam, azok a játékok. de nem is szoktam játszani a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
jodamester
tag
válasz scanman #6819 üzenetére
Sztem a legjobb választás az ion platform. Ha min. 120-150 ropit számoltál, nos, abból kijön egy asrock gép+mondjuk valami konzol is. Ezen a platformon az asrock 330-nál mutatósabb, beltartalmával megegyező gépet, ugyanannyi pénzből nem tudnál összerakni sem (ezt azért mondom, mert én megpróbáltam). Ezzel kapsz egy időtálló htpc-t, ami megfelelő front-end-el viszi a legbrutálabb 1080p mkv-at is. Akár bluray-el is veheted.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz scanman #6823 üzenetére
1080p-s filmeknél pl. 5%-os a CPU terheltség.
hdmi-n keresztül megy a jel a tv-be (pana plazma), nagyon szép a képe és még valami, kiteszi a hangot hdmi-n a tévé hangszóróra. (van egy popcornom is , szóval tudok mihez mérni)
a házimozi erősítőmre, optikain van rákötve a zotac.
simán megy a dts, AC3... szóval amire kell nogyon jó gép szerintem a 330-as ion.a fogyasztás meg azért magáért beszél és a gép hangjáról már nem is beszélve.
-
zsola32
senior tag
-
bikmakk
tag
válasz scanman #6572 üzenetére
Itt a döntés leginkább a mérettől függ:
A Zotac GeForce 9300-ITX Wi-Fi-vel biztos hogy jobban jársz, mert egyértelműen erősebb géped lesz. Persze ahhoz még venni kell tápot, hűtést, ezek nyilván nagyobb méretűek és valamivel hangosabbak is, mint egy integrált Atomos megoldás.
Ha nagyon pici&halk&kisfogyasztású de tényleg csak netezésre és egyszerűbb HTPC feladatokra alkalmas gépet szeretnél, válaszd az integráltat, ha pedig rendes vasat akarsz a gépbe, az bizony lemondásokkal jár, de cserébe kevésbé lesz gondod nagyobb felbontásokon, újabb szabványokkal, stb. Valamit valamiért, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, mit tart fontosabbnak~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
-
scanman
csendes tag
válasz scanman #6369 üzenetére
Kicsit nyomoztam és megtaláltam ezt a PoV távirányítót, mint LCPower RC1000MC Remote Trackball Wireless 9-10 ezer jó magyar forintért...
Pl.: Itt...
PoV - LCPower ?[ Szerkesztve ]
scanman
-
band1103
őstag
válasz scanman #6300 üzenetére
Szia!
Ha már a játékok miatt úgy is kelleni fog VGA kari akkor szvzs ne erőltesd az IGP-s alaplapokat.
Jó VGA választás egy silent HD4670-os de néz körül a Tom's Hardware-en hogy milyen nV karival veszi fel a harcot mert a CUDA támogatás miatt talán jobban járnál egy hasonló kategóriájú nV-vel is de te döntesz ."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
asus27
tag
válasz scanman #6300 üzenetére
Szióka, én egy ASUS M4A78 HTPC alaplap mellet döntöttem, számomra megfelelő és nem bántam meg, na most én is szeretnék játszani néha egy kicsit a HTPC-n, de nem fog össze jönni mert nagyon gyengus az alaplapi VGA, filmezésre, meg egyéb hasonló dolgokra kiváló.
Tehát én is VGA-t keresek a HTPC-be, csak szűkös a választék.Alaplap Info:
[link] -
veterán
válasz scanman #6297 üzenetére
1. igen.
2. nem.
3. 4650 passzív (DDR2 felejtős) vagy HD 4670 passzív (pl.:[link])
4. A ház jó, alaplapnk egy ilyen talán: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H
amiben van IGP. Ezzel filmezni tudsz és ha játék kell, egyszerűen használod a hozzá vett diszkrét kártyát (3. pont válasza). CPU mellé esetleg: AMD Athlon II X2 240 alulfeszelve.
Tuner: LEADTEK PxDVR3200 H (vagy olcsóbb, de én Leadtek-re szavazok)A VGA legjobb, ha low profile és a CPU-ra sem a BOX, hanem egy vékonyabb hűtőt érdemes tenni. Minden ilyet a házhoz kell igazítani persze.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest