- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
Pakson vettem egy kiskerben, kb 12800 Forintért. OEM !!
Megkerestem neked, hogy mit tud az integrált vidi -
nLali
őstag
Hahó !
Szép sorban válaszolok.
Nem tudom mennyi e-bay-en, de tuti nem olcsóbb postával , mint itthon kiskerben.
Feszültség az nem a tápon fog múlni, mindenképp 230Volt. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nem tudtam számottevő különbséget mérni tápok között sajnos.
1680×1050-es felbontásról nem tudok nyilatkozni, nekem már az msn rálógna a borospoharamra, ha azt a felbontást állítanám be.
Vistát még nem próbáltam, de ha nem 1, hanem 2 Gb ramot teszel abba az egyszem foglalatba, akkor lehet, hogy bírja. -
rolko
őstag
Hali all!
Nézegettem e-bay -en az Intel D945GCLF [link] lapot Atom 230-al.... nem is olyan drága, letöltésre/netre jó lenneAz lenne a kérdésem hogy miféle tápot kellene ehez venni hogy ne vegyen kis sok feszt a konektorból? Jah és szerintetek az az integrált kari tudja az 1680*1050-es felbontást, meg Win Vistát elbírná a gép?
-
szente
addikt
hali
ne megoldódott a probléma.írtam a boltnak,ahonnan vettem a lapot,hogy mi a bajom.ők azt javasolták,hogy próbáljam meg egy másik vinyóval lehet hogy a samsungot nem szereti.nem szerette.bezzeg az exel store az bejött neki....viszont,win telepítés után installáltam fel a drivereket,kérte,hogy indítsam újra,megtettem.most már nem bootolt.azt írta hogy nem talál bootolható médiát,tegyek be egy lemezt és nyomjak meg egy gombot.ha lehúzom a cd-meghajtót semmi probléma.természetesen a bios úgy van beállítva,hogy először a hdd-ről próbáljon bootolni.nem értem... -
K4jusz
tag
Szia!
63-70W? Az elég sok nem, mármint összevetve, hogy PH teszten a Gigabyte MA78GM-S2H lap az AMD procival HD film közben átlag 60W-t fogyasztott, és sokkal gyorsabb, szerintem nem jó eredmény (tiedben benne van a PCI-os hangkari, de akkor is).
Van cikk az indexen az új 2 magos Atomról. Elég jó paraméterei vannak kivéve, hogy marad az 533Fsb támogatás, alá vágott lapról + chipsetről nem írnak.
-
nLali
őstag
Tegnap elkezdtem fogyasztásmérővel játszani.Próbáltam 550Wattos táppal és 200Wattossal is. Eredmények körvonalakban:
Modem, Router : 36-37Watt
Atom, 1 vinya bent, egy USB-n, Hangkártya( PCI ), 1Gb Ram: 63-70Watt
+monitor, ami nekem 40 Watt.
A tápcsere talán 10Wattot hozott a konyhára. Arra tippelek, hogy a régi 200Wattosnak sokkal borzalmasabb a hatásfoka, mint az újabb 550 Wattosnak. Egy új 100-200 Watt körüli táppal talán többet lehetne spórolni. Az más kérdés, hogy amíg a kis táp behozza az árát, addig elkészül a 4-es metro is..Se a gyári, sem az újabb Biosban nem találtam lehetőséget feszültség, vagy órajel állítására
-
-
szente
addikt
-
szente
addikt
a vinyó nem lehet rossz,mert azt a régi gépemből szedtem ki,és ott hibátlanul ment.nem nyúltam hozzá a hűtőjéhez,oda is tettem a kezem,még langyos sem volt...win telepítővel formáztam ntfs-re,meg windows alól is ntfs-re.valamikor gyors valamikor normál "üzemmódban".amúgy ez meg is formázta,elvileg atelepítéshez szükséges file-okat is felmásolta,de amikor újra indult a gép,akkor meghalt a hdd.ki kellett volna próbálnom szerinted fat32-vel is?bios frissítés ugye nem jár gari vesztéssel?az a baj már nincs itt a ram,haverom vissza vitte,mert az csak kölcsönbe volt...
-
nLali
őstag
Akkor most neked a vinyó rossz?
Ha a lap, és nincs kedved garizni, akkor vagy 3-4 féle képpen lehet bios-t frissíteni( tévedés jogát fenntartom). Asszem Flopyról, USB-ről, CD-ről és Win alól.
Chipsetről nem szedted le a bordát?Úgy nekem se ment a win telepítés...Eszközök telepítésénél megállt, de az egér mozgot. Úgy gondoltam, hogy a régi 945ös deszkámon is passzív volt a híd, majd itt is bírja...hát de nem...Mire formáztad?mert első körben nekem az NTFS nem akart menni, utána a gyors verzió se, és talán 3. próbálkozásnál akarta megformázni magának.Típushiba lenne?azóta meg semmi lemezkezelési gond nincs.koppkopp -
szente
addikt
na elindult,de win-t már nem tudtam telepíteni,állandóan kifingja magát a hdd.a telepitéshez szükséges file-ok másolása után ugye újra indul a gép,aztán utána az alaplap hdd hibára panaszkodik,majd újra cd-ről bootol.vissza raktam a régi gépbe a hdd-t,rá klikkelek a meghajtóra azt mondja "nincs lemez".megformázom,utána ok.vissza rakom az atom-os konfiga, és megint ugyan az a hibával elszáll a vinyó....
-
szente
addikt
hali
mondjátok,hogy elfog indulni 800-as ramokon,csak 533 mhz-n fognak futni!légyszi nyugtassatok meg! -
NagyVillany
tag
énis tervezek egy ilyen atomot, alapbol nincs szükségem rá, mert van 2dik gépnek egy tualatin allinwonderes netező tvző, de pl anyámnál kilehetne hajitani a 20 kilós zörgö régi gépet... ami már ugyse passzol a nappaliba
jelen viszonyokkal terveim (árkeresőkkel néztem árakat hirtelen ahol kellett)
-intel atomos lap 12.000 ft kb
-házat nem vennék, selejtes gép oldallemezéből oldom meg, tudok lemezt vágni, hajlitani, jukakat fúrni, mattfeketével fujkálni, az alaplap felett a táp 12cm ventije 5 volton, és a tápon keresztül távozik a levegő, más venti nincs.
-új Deer 12cm 350w táp, áramkör kiszedve, atom mellé berakva, (hasonló magasságú) 4.500 ft
- 1 GB DDR2 /800 azért 800, mert nem drágább mint 533 vagy 667, és valszeg jobban birja a pici időzitéseket 533-on 3600ft (kingmax)
-belső USB re kötném dobozon belülre a mostani wifivevőt és drotnélküli billegér vevőjét, mindegyik ijen pendrájv forma
-van egy 40gb notbukvinyom usb dobozban, azt kicserélem nagyobbra ésakkor a kijövő 40gb megy ehhez a konfighoz pl 5 ezer ft
-telepítés idejére rálógatni optikai meghajtót, amúgy nincs rá szükség
- a picike dobozkát felrögzíteni a monitor hátuljára, és csak 1 kábel megy hozzá, a betáp.össz: durvan 25 ezer ft.
a tápegységen amúgy épp agyalok, mert szemezgetek az ijen PICO PSU-kkal:
[link]
mert 10 ezer ft körül kapható már ittott 90-120 wattos, és van olyan típusa ami 12 től 24 voltig kezel bemenetet, így szóbajöhet nyomtatók adaptere, notbuktöltők.. amikből van is pár a környezetemben, ha ez összejön akkor kb +5.000 ft a végösszeg, és akkora lesz a dobozka mint az alaplap és 5-6cm magas a 12cm ventivel együtt (a gyári bordából lefaragnám a ventitartó nyulványokat, még lehet többet is)még azon is gondolkodtam, hogy pl vmi jobb 8GB pendrájvra rakni a windózt, és nincs vinyo. Anyámnak 3-4 GB hely bőven elég a windoz mellett.. hameg kevés akkor rádugok még1 pendrajvot... még majd nézegetem ezta oprencert a pendrajvra témát..
Amúgy még 2 dolog jöhetne szóba, pendrájv forma USB2.0 TVtuner, és juhé van TV is a monitorból,
vagy ha pl LCDTV hátuljára rögzítem a dobozkát akkor ott már hasznos lehet egy dvd meghajtó is a filmnézéshez. pl sata notbuk dvd meghajto amit a kijelzö hátuljának a szélére rögziteni, de eza LCDTV-s dolog majd vmi erősebb atomos alaplap idején lesz aktuális kb, meg oda nemárt pl egy 750 GB vinyo sem, ami már most 20ezer alatt van árbanhirtelen ennyi
-
cuko#
tag
válasz
Silencer83 #162 üzenetére
Hát, mennyit szánsz rá, illetve milyen erős gépet szeretnél?
Pl egy Gigabyte / J&W 780g-s matx alaplap (~15,5k) egy 4850e-vel (~14k) szerintem mindenre elég (= még egy 3850/70est is "kihajtana", ha esetleg ilyen irányban fejlesztenéd a jövőben), de egy olcsóbb 780g-s lap (ecs-t láttam itt még régebben pl 10k-ért) egy használt, alulfeszelt 4200+/4400+-szal, vagy be2350/2400-zal (~8-9k), esetleg ha elég az egy mag, akkor egy le-1620/1640-nel (~5-6k ?) is elég lehet. De ezt nálam okosabbak helyesbíthetik. -
cuko#
tag
válasz
DarkByte #158 üzenetére
Elvétve (- itt szerintem elég jó áron), magyar boltot (ahol kapható itx ház) még a logik.hu-t találtam , de ott is, a wireless bolthoz hasonlóan, sajnos kb az eredeti ár kétszereséért kapnád meg a házat.
Viszont márkának egy picit talán igényesebb, ezáltal valamivel drágább márka a Travla - nekem eddig ezek a házak tetszenek a legjobban - lehet, hogy csak a beállított képek miatt, de jobb minőségűnek tűnik valamennyivel az emko-nál (szintén ebay-en az árai is elfogadhatóbbak, sőt, szerintem jók).mod: most nézem, hogy a topikban már te is linkeltél emko-t.
-
DarkByte
addikt
EMKO házakat a Wireless bolt árainál olcsóbban is lehet szerezni valahonnan?
Mert az ottani árak alapján szerintem nem olyan nagyon olcsóak.
-
cuko#
tag
válasz
Silencer83 #139 üzenetére
Szia!
Esetleg az EMKO házakon el lehet gondolkozni (, megy úgy általában másoknak is), hogyha nincsen barkácsoláshoz kedv/ idő/ lehetőség. Nem a legszebbek, vagy a legjobbak, de az ár/értékben jók szvsz.
Persze, ha mindenképpen ragaszkodsz az atx-táphoz, akkor ez kiesik.Szerintem ha már atom, meg mini itx, akkor egy mini itx ház és táp jobban passzolna hozzá, egy m40-esbe már teljesen komoly konfigot bele lehet rakni, és ha a tápon nem spórolnál, akkor szerintem is el lehetne gondolkozni egy 780g + energiatakarékos/alulfeszelt 1 vagy 2magos procin, kb +10k lenne az atomhoz képest, teljesítményben és hdben viszont kicsit erősebb. De ez csak az én véleményem.
-
DarkByte
addikt
-
Vladi
nagyúr
válasz
Silencer83 #147 üzenetére
FSP-ből már vehetsz 300-ast, esetleg delta tápot ha tudsz szerezni. Mindjárt nem 400 W, minőség és kb 1/4 annyiba kerül. Gondold át.
(Az atom koncepciós gép írásnál linkeltem is példát.)Különben is erős kifejezés a "zabál" inkább csak csipeget morzsákat.
-
nLali
őstag
Nya, "nem eszik olyan forrón a kását". Volt időm kicsit kísérletezni:
Feltelepítettem az EMU 1212M hangkárolyom driverét és kipróbáltam a MediaPlayer Classic Home cinema lejátszót. Érdekes, ez a lájtosabb wmv-t nem szereti annyira, mint a KMplayer, itt nem változott prociterhelés. Viszont az mkv-nél, ( ugyan az a "Transformers" ) egyész más a helyzet.KMplayerben a prociterhelés 5-10%ot esett vissza, itt már csak néha-néha akad meg. MediaPlayerCHC alatt viszont az eddig akadozó film most 37-55% közti prociterheléssel nagyon vígan, akadás nélkül megy.Felirat valamiért nem akar menni. Nem értek a Codeces témához, majd valami szakértő talán segít
Ez az üzenet, ha megpróbálom betölteni a feliratot.Szerk.: Tegnap elkövettem egy BIOS frissítést. WIN alól indul, rebootkor dolgozik , majd probléma nélkül indul az új BIOSsal, ami semmivel se jobb, se rosszabb
-
DarkByte
addikt
Neked jó választás lehet ez a lap: [J&W MINIX-780G-SP128MB]
-
lapa
veterán
oké hogy akad, de milyen codecet használtál? coreavc? gondolom ha a 720p akad, akkor az 1080i meg pláne a p is mehet a levesbe. erre mondják manapság, hogy nforce2. akarommondani 780g...
nem értem igazából hogyan lehet manapság olyan cuccot egy htpc alapjául választani, ami nem tud hd-t. nekem évekkel ezelőtt az első számú prioritás a hd-képesség volt... bocsánat, ha ez fáj, de nehezen tudok ebből normális kiutat, mivel ha jól látom a piciny lapokon csak pci van. na ezért most jól megköpködnek, ha a 780g nem volt elég...
-
DarkByte
addikt
Én egy kis HTPC -t szeretnék majd építeni szüleimnek minimális gányolással max. 30-40 k-ért, de ezzel lehet én is ugrok egy generációt, mert a jelenlegi Atom mellé társítani kellene egy HD képes PCI -os kártyát hogy ne legyen semmilyen videóformátummal se gond, ezt viszont már nem biztos hogy elbírja szuflával, árban pedig gyakran drágábbak mint az egész lap (egyébként sem látnám hogy lenne S-Video vagy kompozit TV kimenet az Atom -os lapokon, de az LCD TV -k irányából DVI sincs). A másik pedig hogy a csendes tápok és ITX házak ára nem valami olcsó, ezért is kérdeztem feljebb azt a Foxconn házikót, mert az még jól is néz ki. Optikai meghajtó nekem nem igazán volna fontos bele, mert úgy is rá lenne kötve a lokális hálózatra így bármikor azt másolnék rá és róla amit akarok.
Ennek ellenére magamnak ha lesz rá keretem gondolkodom rajta hogy összerakok egy kis Atom -ot, itthonra tökéletes lenne mikor a hétvégére hazajövök az albérletből.
Egyébként az Atom -on jelenleg is futtatható Vista, lásd [Vista Ultimate a Wind -en], [Vista az ASUS EEE PC 901-en]. A Windows 7 -től pedig szerintem megint túl sokat várnak az emberek. Igazából nem is tudom mi volna akkora innováció amire az emberek egyértelműen azt mondanák hogy "igen, erre már át akarok térni". Én talán annak örülnék ha a régi gyakorlathoz hasonlóan lehetővé tennék megint a komponens alapú szelektív telepítési lehetőséget, persze emellett meghagyatják a bolondbiztos "három kattintásos" módszert is.
-
-
DarkByte
addikt
Erről a házikóról beszélsz? [Foxconn to launch budget mini-ITX case] Lehet ezt itthon kapni?
K4jusz: hát erre szerintem senki nem fog tudni neked válaszolni, ki tudja pontosan milyen irányt vesz majd az Atom platform a nagy kereslet után. Állítólag ugye teljesen integrált megoldást akarnak, mind a CPU-t, mint az északi hidat, mind a VGA -t egy tokba szeretnék tenni. Egyenlőre nem nagyon láttunk tesztet az új GM45 -ös chipsetről amiben már az X4500 -as IGP teljesít. Ha jól teljesítene HD-ben akkor reménykedem hogy ezt, vagy ennek egy fogyasztás optimalizált változata kerülne bele, de ezt sajnos még nem tudni.
-
K4jusz
tag
Sziasztok!
Jövő nyáron tervezek gép cserét, tudom az még messze van, de szeretnék egy kis megerősítést vízióimhoz- 2 magos Atom (lehet-e majd húzni mondjuk 20% tuning, és kell-e ?)
- gyorsabb ramokat is kifogja használni?
- 2010 jön a Winfos7, mely Vista alapokon nyugszik viszi majd ?
- illetve a HD videokat normálisan fogja e vinni egy LCD tv-n, vagy egy 20 colos monitoron?
-gondolom egy erősebb chipsetet is alávágnak majdNagyon elvagyok tévedve?
-
g@bo
nagyúr
válasz
Silencer83 #142 üzenetére
ez a lap 40 wattot zabál, + vinyó. minek ehhez enermax 400w liberty?
még egy 200 wattos mini codegen ház se vall szégyent.
amúgy foxconn mini ház nem drága...
-
nike_
addikt
válasz
Silencer83 #142 üzenetére
Nincs mit.
-
nLali
őstag
Utánajártam ennek az "akadozó HD" dolognak. Még nem tudok teljes, pontos adatokkal szolgálni, annyi biztos, hogy a Microsoft féle Demo HD-k tényleg szépen mennek..Alacsony bitrátára gondolok. Megoldás lehet, az átkonvertálás, még akkos is sokkal szebb, mint a DVD- minőség
Pár perc és megnézem mizu az 1080p-s demo felvételekkel. Közbe itt van egy kis adat az akadozó HD-m rőlTransformers.2007.720p.HDDVD.x264.DUAL-P0NR\Transformers720p.mkv
General
Complete name : K:\Film\Transformers.2007.720p.HDDVD.x264.DUAL-P0NR\Transformers720p.mkv
Format : Mk
File size : 8.28 GiB
PlayTime : 2h 23mn
Bit rate : 8258 Kbps
Movie name : Transformers.2007.720p.HDDVD.x264-ESiR
Encoded date : UTC 2007-11-22 13:23:25
Writing application : mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall') built on Aug 19 2007 13:40:07
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Cover : Yes / Yes / Yes
Video #1
Codec : MPEG-4 AVC
Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
PlayTime : 2h 23mn
Width : 1280 pixels
Height : 534 pixels
Display Aspect ratio : 2.35
Frame rate : 23.976 fps
Title : Transformers
Language : English -
nike_
addikt
válasz
Silencer83 #139 üzenetére
Szia!
Pl. egy Aerocool M40?
Tápnak meg mondjuk egy Enermax Liberty 400W?
-
Silencer83
addikt
Ciao Sracok!
total tudatlan vagyok az efajta miniPc themaban, epp koltozesben vagyok ( Londonbol koltozok haza ) es szuksegem lenne egy ilyen kismeretu praktikus gepre netezes meg zenehallgatas celjabol!
AMi meg Ok, hogy neztem egy Intel D945GCLF deszkat amin van cpu ugyebar es a vgaval sem kell torodnom a GMA950 miatt...
namost kellene meg 1db memoria ( 2gb lesz ), meg winyo es haz no meg táp!
kerdesem : milyen hazat kellene ehhez neznem amibe be tudom szerelni?
tapot illetoen enermax v hyper fele huz a szivem!
valaki pls nemi segitseget!
koszi -
nLali
őstag
Na, egy Super PI eredmény
Nem csaltam -
nLali
őstag
válasz
DarkByte #135 üzenetére
Persze..Én viszont szerves vegyület vagyok, nem szintetikus, ezért nem tudok programozni. Bocsi, de valami más jellegű tesztet kérj
Vagy,ha megmondod, hogy amit szeretnél, az milyen szintetikus teszt, akkor keresek ahhoz hasonlót és lefuttatom azt. Egyébként ilyenekre gondoltam, hogy Flacból mp3, DVDből valami AVI. SuperPI,..Van otthon egy ( lelakott XP-vel ) 2Ghz-s P4 cerka. Azon is szereném megcsinálni a teszeket, hogy legyen mihez hasonlítani.
-
nLali
őstag
Hát nem tudom, hogy mennyire hiány. Héten raktam össze egyet, rendeltem magamnak is. Ma pedig megtetszett még másnak, ha jól láttam lett még rendelve.Aztán lehet, hogy nem lesz belőle, mert hiánycikk, nem tudom. Nem néztem a nagykert. Most sajna le kell lépnem, de holnap itthon leszek és nagyon szívesen csinálok mindenféle teszteket.Ha valakinek egyedi igénye van, nem éri be WinRar benchmarkkal, akkor tessék írni és megcsinálom ( ha tudom ). Most annyit azért hozzátennék, az első hsz-emhez,miszerint megy vele a HD. Valószínüleg azért vitte olyan szépen, mert a boltban a TFT csak 1024×768at tudott. Sajnos itthon nem olyan fényes a helyzet. Transformers kicsit izé...akadozós .A kép minőségével semmi probléma nincs. Ez elmondható a driverekre is, amit adnak. De majd holnap telepítem az EMU karit, akkor a hanggal már nem kell a procinak szenvedni.
Ja, ment lefelé az ára : 12600 pénz volt azthiszem.
Üdv -
nLali
őstag
Én ma vettem át
Most már arról írok
-
g@bo
nagyúr
juventus nagykerben már csak rendelésre hoznak ien deszkát....
kifutott? új lesz? v mi a szösz lehet.
-
nLali
őstag
Na, kipróbáltam egy ilyen Atomos deszkát 1 Gb rammal. Nem MSI volt, de szerintem mind1. BIOS rendben volt, boot nagyon gyors, win telepítést pedig ki lehetett bírni. Nagyon gyorsan betölti az XP-t. HD film pedig meg se kottyan neki. 720p-ben a 300 trailerét néztük (.mkv) 1080ban pedig valami Microsoft demo wmv-t. Teljesen folyamatos volt a kép. 720p alatt néztem prociterhelést : 50-55% 41fokos CPU. Északi híd még hidegebb. Terhelés nélkül is kb ilyen "meleg" volt +- 2 fok. A chipseten volt venti, de szerintem feleslegesen. Ja, bitráta 8000kbps
Nem tudtam ellenálni, összeszerelés, teszt alatt beleszerettem és megrendeltem egyet magamnakTalán pár nap múlva megjön. Ha valaki kéri, akkor csinálok tesztet, azzal a progival, amivel szeretné.
Szerk.: Lejátszónak KMPlayert használtam, a monitor csak 1024× 768-at tudott.
9#. hsz-ben van kép a fent említett kütyüről. -
törölt tag
Azt tudom mondani hogy egy kifejezetten meleg nyári napon mérve, a nem légkondis szobában mindössze 35°C volt a ventilátor alatti borda hőmérséklete, egy infrás hőmérővel mérve. Valamint azt hogy a 945GC chipsetnek vannak rokon chipsetjei is, amelyek simán elmennek egy jóval kisebb passzív bordával. Ha újra kezembe akad a lap, kipróbálhatom.
-
szente
addikt
válasz
DarkByte #126 üzenetére
akkor lehet ha levenném a ventit róla nem is lenne annyira meleg?
elképzelésem a következő:nagyon kicsi házban lesz(saját gyártmány),a házon belül egy kibelezett 300w-os táp,amit majd egy extra halk ventivel szeretnék hűteni,de mivel a táp a lap mellett lenne,ezért a bordák is kapnának egy kis friss levegőt.jó lenne ha találnék olyan vállalkozó szellemű usert,aki kipróbálná,hogy passzívan hány fokos az északi híd....
Marci_ vagy akosf:nem próbálnátok ki nekem? -
DarkByte
addikt
Mivel az oldal szerint a borda kifejezetten ehhez a laphoz is való ezért feltenni nem hiszem különösebb gondot jelentene. Maga a mérete nekem is meglepő, de a Wind Board -on egy összevont borda van, azt is figyelembe kell venni. Gondolom hogy a réz sokat jelent, de lehet hogy az aktív hűtés is kicsit túl van méretezve eleve a lapon.
-
DarkByte
addikt
Szerintem erről lehet szó: Low profile Replacement heatsink for Intel D945GCLF, D201GLY(2)(A). Ahogyan tudom akosf lapja is a cartft.com -ról való.
Nem tűnik viszont valami különleges dolognak, így látatlanban szólva lehet hogy egy komolyabb lapra való hűtő is megfelelne. Az én 865-ös lapomon is gond nélkül le tudtam cserélni az aktív északi híd hűtést egy ilyen Revoltec passzív bordára, és már jó ideje így használom. -
szente
addikt
az msi wind board megjelenési dátumáról(magyarországon) tudunk valamit?csábítóbb a passzív hűtés miatt mint az intel lapja...
-
szente
addikt
hali
elkezdtem rajta gondolkodni,hogy építek magamnak egy kisebb gépet.netezésre zenehallgatásra,meg akarok bele egy tv-tunert.kinéztem az intel D945GCLF alaplapot.hasonló árban van jobb megoldás(itx méretben)?olcsón szeretném meg úszni,de nem találtam sehol olcsón ilyen kicsi házat.akár lehetne használt is.lényeg,hogy 3,5 vinyó lenne benne,mert ez már adott.meg még a tápegységgel is gondba vagyok.lenne egy soma pc-s tápegységem,de azt bele lehet rakni egy ilyen kicsi házba?vagy lehet hozzá szerezni olcsón(4-5k körül)kisebb,esetleg passzív tápot?bocsi,de nagyon nem vagyok otthon a témában.
köszi
üdv -
Billu
aktív tag
-
törölt tag
válasz
#95904256 #112 üzenetére
Részlet a Intel Desktop Board D945GCLF Technical Product Specification doksiból:
1.5 System Memory
The board has one 240-pin DIMM socket and supports the following memory features:
• 1.8 V (only) DDR2 SDRAM DIMMs with gold-plated contacts
• Unbuffered, single-sided or double-sided DIMMs with the following restriction:
Double-sided DIMMs with x16 organization are not supported.
• 2 GB maximum total system memory
• Minimum total system memory: 128 MB
• Non-ECC DIMMs
• Serial Presence Detect
• DDR2 533 MHz or DDR2 400 MHz SDRAM DIMMs (DDR2 800 MHz and DDR2 667 MHz validated to run at 533 MHz only) -
törölt tag
Mit találtam! Végre sikerült fellelnem az Intel honlapján a D945GCLF oldalát.
Intel Desktop Board D945GCLF Technical Documents
szerk.: Ja, és még valami. Intel szerint a 945GC chipset csak DDR2-400/533 memóriákhoz való. Lehet hogy nem véletlen nem műkdöik a 667-es BIOS beállítás...
-
Marci_
tag
Szerintem az Atom nevvel nem a teljesitmenyre akartak utalni, hanem hogy "atomos" mereteket olt a processzor, ami teljes mertekben helyenvalo...
Nekem tetszik az architektura es latok benne fantaziat, mini ITX lapokat mi is hasznalunk a cegnel es a hosszu rendelkezesre allasi idore tervezett eszkozok, lasd EEE PC, vagy barmi hasonlo kutyuk ala szerintem idealis chip.
Mostanaban vettunk mi is egy Intel D945GCLF lapot, meg nem volt tul sok idom tesztelni, de amennyit lattam belole, az tetszik! Pont azok, amik nem tetszettek az Intel SiS chipes hasonlo lapjaban, azok orvosolva lettek! A SiS lapkanal a grafikai teljesitmeny eleg gyatra volt szerintem es nem utolso sorban Linux alatt nalunk csikozta a kepet, ami az Intel chipnel nem jott elo, szal orulok ennek a javulasnak...
-
törölt tag
Előbb tudakolták tőlem hogy milyen magas az Intel D945GCLF.
A neten azt találtam hogy ugyanolyan magas mint az Intel D201GLY.Az előbb én is lemértem. Valóban 48mm magas. Azonban a borda cserélhető kisebbre is, pláne annak tudatában hogy nálam a 25°C-os szobában sem melegedett 35°C fölé terheléses teszt ( 2 magon Einstein@Home ) mellett.
-
sazabi
aktív tag
asszem ebből usb wlan, és pci s-video lesz..
pci riserről itt azt írják, hogy támogatja..
Connectors (internal) PCI (with support for 1>2 PCI riser)
itt meg azt írják, hogy nem működik pci riserrel...
valaki kipróbálhatná akinek van ilyen lapja.. -
sazabi
aktív tag
Kicsit jobban átgondoltam a D945GCLF vásárlást..hogyan fogok erre wlant és s-videot rakni?
pci risert megenné? próbálta már valaki? vagy van róla valami infó, hogy mivel kompatibilis? -
DarkByte
addikt
Csak játszom a gondolattal, de vajon egy ilyen Emko EM-151 -es házikó elég volna-e neki.
A gyártó oldalán a Mini-ITX részen elég sok ilyen kuckója van; ott az EM-151 -hez fanless ATX táp is rendelhető. Gondolom egy noti vinyóval vagy CF kártyával párosítva a 90W-os táp már bőven elvinné az egészet.
Viszont az áruk sajnos közel 2x -ese a lapnak, de nekem tetszenek.
-
törölt tag
De, egyről beszélünk.
Van is ilyen alaplapom ( Indel D945GCLF ), sőt vannak DDR2-533/667/800/1066-os RAM-jaim is 256MB-2GB méretekben. Ebből egy jó pár darabbal ki is próbáltam ezt az alaplapot, és mindegyik memóriával ment is. De csak DDR2-400 illetve DDR2-533 beállítások mellett. A BIOS-ban valóban van DDR2-667 lehetőség is, de így nem indul el az alaplap.
szerk.: Egyébként erről már írtam ebben a topic-ban... #36
-
sazabi
aktív tag
válasz
#95904256 #92 üzenetére
Memory One 240-pin DDR2 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets
Support for DDR2 533 / 667 MHz DIMMs
Support for up to 2 GB of system memory
uh..márpedig supportálja
vagy nem egyről beszélünk. -
sazabi
aktív tag
Hi all
Milyen tápot ajánlanátok egy D945GCLF-hoz? A lap maga az olcsó, de szeretném az egész konfigot olcsón megúszni(letöltőgép/htpc lenne). Pico psu-t drágállom :S
+szerintetek érdemes lenne megvárni a 2 magos atomokat? Mennyivel tudhat majd az többet? -
törölt tag
Ennek a képnek nem kell bedőlni. Nálam az 1,6-os 91s alatt számolta ki a SuperPI 1M-et, mindenféle hókusz-pókusz nélkül ( nagyon nem is volt mit állítani ). Viszont azt a Tualatin-os eredményt még megközelítenem sem sikerült. Egyelőre 220s@1,0GHz-nél tartok, de már van nálam egy 1,4-es Tualatin és úton van egy spéci alaplap is.
képet töröltem.
[ Módosította: bolondember ]
-
Raymond
titán
Ez csak SuperPI. Normalis alkalmazasokban lasabb az in-order volta miatt. Kb. olyan 900Mhz Dothan sebesseget hozza:
"Intel has consistently made the claim that Atom would offer the performance of the first Pentium M at significantly lower power. We were finally able to put that to the test when Intel shared some preliminary data with us. Under SYSMark 2004, a 1.6GHz Atom is around 20% faster than an 800MHz Pentium M (90nm Dothan)."
-
g@bo
nagyúr
válasz
#95904256 #82 üzenetére
The Atom 230 (1.6Ghz) is as fast/slow in SuperPi as:
- Pentium 4 Wilmetta @ 2125Mhz
- Pentium 3 @ 1517Mhz
- Athlon Tbird @ 1616Mhz
- Pentium M 745 @ 1804Mhz
- Pentium 4 Nortwood @ 2.4Ghz
- Duron 600@1069Mhzhátakkor, nem egy olyan jó bót.... legalábbis komoly gémre semiképpen nem.
-
DarkByte
addikt
#66: erre esetleg valaki
Egyébként azóta kutakodtam és rájöttem hogy a H.264 gyorsítás Windows alatt DXVA-val érhető el (gondolom a vga driver implementálja a szükséges illesztő réteget), ezt például képes kihasználni az általam említett Cyberlink kodek illetve a Media Player Classic Homecinema is (utóbbi ingyenes). Sajnos haver nv 86xx -ával a nem szabvány HD felbontású videóknál fekete képet kapunk és semmi mozgás, pedig a MPC Video Decoder jelzi hogy a kártya tudja a gyorsítást, és az EVR render-t is belőttem Vista alatt az MPC-HC honlap tanácsai szerint.
-
g@bo
nagyúr
valami friss teszt akad urak?
-
Oliverda
titán
Marketing szempontból valóban nem túl jó az érték. Bár ki tudja hogy majd milyen TDP-vel fogják reklámozni. Remélem hogy amolyan Intel féle parasztbutítóval.
Azt sem ártana nem elfelejteni hogy jelen a esetben a CPU tartalmazza a memória vezérlőt. Illetve az AMD 55nm és 65nm gyártástechnológiával készített chipsetei kevesebbet esznek az Intel megoldásaihoz képest. Tehát a rendszer összfogyasztása még akár azonos is lehet... vagy jobb. Bár gondolom ezt még akkor sem hinnéd el ha 100 emberből 100 ezt mondaná majd.
Amúgy mikorra fog kijönni? Ugyanis a hozzászólásoból az jön le hogy te már tudod.
-
shabbarulez
őstag
Valahol mindig el kell kezdeni. Az Atom esetében is a proci jól sikerült, de a mellé rakott chipset már elég logikátlan párosítás, főleg a 130nm-es gyártástechnológiájával. Elsőre ez sem sikerült valami fényesre, de valahol az Intelnek is el kellett kezdenie. Az már látszik hogy a 2. generáció jóval ígéretesebbnek és átgondoltabbnak tűnik, remélhetőleg ugyanez lesz AMD esetében is. Csak az idő tényező lesz kérdéses.
-
Oliverda
titán
-
g@bo
nagyúr
iggen, találtam nagykerben 11+fa. nem is tragédia.
-
papirkacsa
csendes tag
http://shop.awex.hu/termek/alaplap/intel_d945gclf_alaplap_(s775)_oem
esetleg ha valaki tud pesti helyet megírhatná -
DarkByte
addikt
válasz
#95904256 #56 üzenetére
Nem tudjátok mikorra válható a Poulsbo chipset és a Centrino Atom platform rajtja? Kíváncsi lennék milyen videó gyorsítási képességekkel fog rendelkezni a chipset és az hogyan lesz kihasználható. Ahogyan olvasom nVidia és ATi oldalon, x264 esetén a H.264 gyorsítás annyit ér mintha nem is lenne, mivel csak jóformán a Cyberlink dekóderével lehet kiaknázni, az viszont nem honorálja a nem szabvány H.264-et (ezt eddig nem is tudtam hogy az x264 nem standard AVC videót kódol
). Nem is értem miért nem teszik publikussá az ilyen videógyorsítási lehetőségek specifikációját hogy a már meglévő elterjedt kodekek és lejátszók azt adaptálni tudják. (Ja de tudom, marketing.
)
-
Balala2007
tag
Azonban utasításkészletét tekintve csak a Conroe magos Core2 processzorokkal kompatibilis ( MMX, SSE..SSSE3, EM64T ), vagyis az SSE4.1-et már nem ismeri.
Sztem erdekes, hogy "benne felejtettek" egy MOVBE nevu utasitast, amit (legalabbis eddig) mas proci nem ismer. Annyira nem jelentos, (tkpen BSWAP memoriaoperandusokkal, es csak a forditott byte order eseten lehet hasznos annyiban, hogy osszevonhato egy MOV reg, mem + BSWAP reg egy MOVBE-be) csak eleg specialis helyeken hozhat minimalis gyorsulast (pl. AES). Nekem az a fura, hogy mostanaban az Intel evekre elore kiadja az ISA bovitesek terveit (SSE4, AVX, AESNI, FMA, CLMUL...), a MOVBE viszont ezekbol teljesen kimaradt, meg Intel compiler intrinsic megfeleloje sincs, csak siman kapott egy CPUID bitet...
-
nyunyu
félisten
d201 lapnál a fogyasztáselőnyön kívül... /-8w/ nem sok az előny, ha csak a HT nem dob valahol, meg az elv, hogy intel alá intel csipp, nem sis.
Intel integralt halokartyaja legalabb mukodik DOS alatt, igy ipari kornyezetbe jobb valasztasnak tunik, mint a D201GLY2.
Mindenesetre, amint lehet kapni, lecsapok a D945GCLF-re.
Teljesitmeny nem erdekel, amire hasznalnank, arra egy P133 is boven eleg. -
DarkByte
addikt
MSI Wind Atommal - nyerő kombináció?
És nem gond neki a 720p-s H.264 HDÚgy látom van tartalék az Atom-ban még bőven, hát ha még megtámogatják majd egy komolyabb hardveres HD és 3D gyorsítású chipsettel.
-
g@bo
nagyúr
d201 lapnál a fogyasztáselőnyön kívül... /-8w/ nem sok az előny, ha csak a HT nem dob valahol, meg az elv, hogy intel alá intel csipp, nem sis.
-
g@bo
nagyúr
lehet már valahol magyarbalkán földön kapni?
-
DarkByte
addikt
válasz
#95904256 #58 üzenetére
Egy szóval nem mondtam hogy nem tetszik, csupán arra voltam kíváncsi hogy ez a konfig önerejéből képes volna-e HD-t lejátszani. Az ára alapján ha tudna jó választás volna HTPC alapnak, nem tudom hogy majd az újfajta chipset-el hova pozicionálják az mATX lapokat, de gyanítom hogy drágább lesz és nem kevéssel. Én is olyan notit szeretnék a közeljövőben amiben a VGA tud hardveres HD videó gyorsítást.
-
DarkByte
addikt
válasz
#95904256 #56 üzenetére
Ez számomra is világos, hogy hardveres videó dekódolást tudó IGP-vel (vagy megfelelő lap esetén plusz ilyen VGA kártyával) meg van oldva ez is. Én a processzor önerejére gondoltam; a gépemben is csak egy régi 9600XT-s VGA van, az pedig ugye nem nagyon akar segíteni a dekódolásban
-
törölt tag
Az Atom mellé az Intel a Poulsbo chipset-et szánja, nem a régi 945-öt. Ezzel majd indítja útjára a Centrion Atom platformot. Ha rákattintasz a linkre, ami az Intel oldalára vezet, akkor a "hardware accelerated 720p and 1080i HD video" kifejezésből kitalálható hogy nem kell kizárni a HD video lejátszás lehetőségét. Mindössze nem a legelső Atom-mal szerelt terméket kell megvenni.
-
DarkByte
addikt
válasz
#95904256 #53 üzenetére
Találtam neten egy kisebb tesztet egy ugyanolyan lappal mint ami neked van. Az illető a GeekBench nevű progival tesztelt. Gondoltam összevetem a saját gépemmel.
- Intel D945GCLF + Atom 230 + 1 GB RAM DDR2-533 [link] 857 pont
- Intel i865-ICH5 (Abit IS7-E) + Prescott 3.0Ghz HT + 1 GB RAM DDR-400 (nincs tuning) [link] 1535 pont.
Ezek alapján a HD videó lejátszást kizárhatjuk szerintem (1080p H.264 már az enyémen sem megy gond nélkül), max DivX HD menne el.Kíváncsi vagyok, lemérem mindjárt a 9 éves notinkat is, mert azon néha már kínszenvedés netezni (Celeron 800Mhz), igaz ott VIA Apollo chipset van ami szintén sokat ront a helyzeten. Ezt már mondjuk csak úgy magamnak, de szinte biztos hogy az Atom alatt teljesít
-
törölt tag
Abban biztos lehetsz hogy a VIA C7-essel szerelt kütyüknél sokkal erősebb. Én pl. most ezt a masinát használom netezésre, töltögetésre úgy hogy a háttérben az Einstein@Home fut. Semmi gondom nincs vele, talán annyi hogy az Einstein@Home csomagok elkészülési idején látszik hogy egy kisebb K8 / P-III teljesítményére képes. De ennek ellenére elég gördülékenyek a dolgok, és nem csak a HT miatt. Ugyani kipróbáltam kikapcsolt HT-vel is a gépet. Nem tapasztaltam semmi érdekesebb változást.
-
DarkByte
addikt
Hétköznapi használatra egy ilyen lappal szerelt gép mennyire alkalmas? Értem ez alatt, mondjuk XP mellett mennyire használható ez a gép internetezésre a mostanság Flash-el erősen megrakott oldalakkal (mondjuk egy Firefox3 RC1 alól), mennyire alkalmas videó lejátszásra (DivX/XviD, AVC/H.264 SD és HD felbontások). Kisebb internetezős gépnek vagy akár egy egyszerűbb Media Center-nek el tudnám képzelni ha elég erős lenne rá.
-
törölt tag
RightMark Memory Analyzer eredmények az Atom (230) -ról:
D-cache latency
L1 (24kB): 3 cycles
L2 (512kB): 16 cyclesD-cache associativity
L1 (3 cycles): 6-way
L2 (16 cycles): 8-wayD-cache bandwidth (read/write/copy)
L1 (at 1/3 size): 15,25 / 15,25 / 7,80 bytes/cycle
L2 (at 1/3 size): 3,49 / 4,25 / 2,58 bytes/cycleDecode bandwidth (NOP/TEST)
L1 (at 1/2 size): 2,00 / 3,99 bytes/cycle
L2 (at 1/2 size): 1,95 / 2,22 bytes/cycleI-cache latency
L1 (32kB): 7 cycles
L2 (256kB): 190 cycles ( ez meg mi az ördög? )I-cache associativity
L1 (7 cycles): 8-way
L2 (190 cycles): 32-way ( ez meg mi az ördög? ) -
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #49 üzenetére
Mivel az nf630i singlechip úgy érzem kevesebbet eszik mint a 945+ICH7, így ez az igény teljesülne is. 1etlen hátránya a DC hiánya, de mivel ezek a lapok ált. 1 DIMM-esek, így teljesen lényegtelen. Hej-hej, ha én lapgyártó lennék, milyen finomságok lennének a boltokban
-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #27 üzenetére
Sis-sel kevesebbet enne, de ettől jobb nem lenne. Én nf630i-vel nézném meg, 1 átlagos borda volt a chipen, és tuningkor is hűvösebb volt mint eddigi bármelyik lapom úgy 2005 óta. Azokkal a fícsörökkel amiket tud ez a chipset/ gyakorlatilag minden/ igencsak ütős, kisfogyasztású, és mellesleg kellemes árú miniITX lapot vehetnénk.
-
törölt tag
Lefuttattam pár tesztet az egyik régebbi Prohardver! teszt alapján, hogy összehasonlítható legyen az Atom-ban lévő hyperthreading hatékonysága a Prescott és Northwood processzorokéval.
Cinebench 2003:
Prescott: 336 / 281 = 119,6%
Northwood: 383 / 321 = 119,3%
Atom: 137 / 90 = 152,2%ScienceMark v2.0 / Molecular Dynamics
Prescott: 119 / 103 = 115,5 %
Northwood: 119 / 92 = 129,3%
Atom: 163 / 177 = 92,1%Tehát a Cinebench esetén az látszik hogy a régi HT-hez képest az új megoldás hatékonyabb, a ScienceMark esetében ahol nem simán két szálon futtatja a program a számítást hanem kifejezetten HT optimalizált kódról van szó, ott ez gondot okoz!
-
shtml
őstag
Szerintem ez egy nagyon elb*szott lap. Többet fogyaszt, mint az én Celeron 220 processzoros D210GLY2-m és bizony k*rvára nem érdekel a processzor kisebb fogyasztása, ha az összfogyasztás mégis nagyobb. Na meg illett volna gigabites LAN-t tenni rá.
Edit: A fentebb közölt benchmarkokat nem igazán tudom értelmezni, mert a saját D201GLY2-met sem mértem. Most akkor ez az Atom processzoros lap jobban vagy rosszabbul teljesít, mint a Celeron 220 processzoros?
-
törölt tag
válasz
juliabrilke #42 üzenetére
Szerintem max. off-ban illendő más procit felhozni ebben a témában.
Ha hinni lehetne annak a Gelnn Henry's doksinak amit a VIA terjeszt az Isaiah arhitektúráról, akkor az Atom számítási teljesítményben nem lesz komoly ellenfele. De nem úgy a fogyasztásban! Ennek a számítási teljesítménybeli különbségnek egyébként eléggé ellentmond az az előzetes benchmark ami a neten kering.
szerk: Tulajdonképpen egyenlőre hozták ki az FPU teljesítményt, holott az Isaiah rendelkezik egy rendkívül gyors FPU-val, 128 bites SSE enginnel, out-of-order végrehajtással.
-
DarkByte
addikt
válasz
#95904256 #36 üzenetére
Kíváncsiságból érdekelne mennyibe került végül az egész lap a szállítással beleértve. Én 13k-ért vettem a vékonykliensemet még januárban + 5k volt a tápegység hozzá. Közvetlen az oldalon lévő ár az most 250 ft os árfolyammal számolva 18250 ft, ami hát tényleg nagyon jó ár egy ilyen újdonságért.
-
törölt tag
Na, kicsit jobban belenéztem a D945GCLF BIOS-ába és próbáltam állítgatni a dolgokat. A HT az eddigi meggyőződésem ellenére kikapcsolható. Valamint a memória sebessége is állítható 400/533/667 MHz-es értékekre, de 667/5-5-5-15-ös értéken nem éled fel, hiába van benne egy 1066-os Kingmax RAM. Jelenleg a legjobb érték amivel elindult az 533/3-3-3-9, úgyhogy ezen az értéken újra lefuttatom a teszteket. Az Intel a dobozra is ráírta hogy "DDR2 667 / 553 Memory Support", szóval nem egészen értem a dolgot.
A konfiguráción végülis nem változtattam ( maradt a 3,5"-es HDD és a Deer 360W-os táp is ), így a teljes gép fogyasztása az alábbi értékeket produkáltat:
Kikapcsolva: 2,6W
Készenlét: 3,2W
Üresjárat: 41W
100% terhelés: 44WHőmérséklet infrás hőmérővel mérve 100% terhelés ( Prime'95 két szálon ) mellett, 15 perc után ( mATX ház ventilátorok nélkül ), 25˘C-os környezeti hőmérséklettel:
Processzor: 31˘C
Memóriavezérlő (déli híd, ventilátorral): 38˘C
Perifériavezérlő (északi híd, borda nélkül): 55˘CWinRar 3.71 benchmark
Multithread: 387 KB/s
Single thread: 240 KB/sCinebench R10
Rendering 1 CPU: 556 (26:30)
Rendering x CPU: 852 (17:17)SuperPI 1M: 1:32.312
És végül az Everest eredményei ( Atom HT 1,6GHz ):
Memória olvasás: 3593 MB/s
Memória írás: 2829 MB/s
Memória másolás: 1201 MB/s
Memória késleltetés: 122,5 ns
CPU Queen: 3520
CPU PhotoWorxx: 2219
CPU Zlib: 8433
CPU AES: 1838
FPU Julia: 536
FPU Mandel: 129
FPU SinJulia: 285 -
leviske
veterán
-
nike_
addikt
Ez ugye 22nm-es lesz?
-
slett27
addikt
-
KMT
addikt
Rosszul, de mégis jól.
Nézz utána, hogy mi a különbség a teljesítmény és az energia közt.
W*óra semmiképp sem kW mértékegységű. A kW-nak nem lehet ára, mert az egy pillanatnyi dolog, csak az energiáért fizethetsz (kWh).Ha a 44 W-tal számolunk (bár én úgy értettem, hogy a 20szal számoltál, ezért lett más eredmény.), akkor
44 W*24 h/nap*31 nap/hó=32736 Wh/hó=33 kWh havonta. Ezt kell szorozni kb 42ft/kWh-val. 1375 Ft/hó.Végülis te is ugyanezt csináltad a számokkal, csak a mértekegységekben volt kavarás.
-
juliabrilke
veterán
Dobni kell alá egy jobb chipsetet és nem lesz itt semmi gond.
SiS 662-el milyen lehet?
-
DarkByte
addikt
Hát elvileg 44x24 egy napra=durván 1 kW naponta. Ezt felszoroztam 30 nappal, ami ugye 30 kW és ezt szorozva 39 ft-os kW árral nekem 1200-1300 ft jön ki egy hónapra. Valamit rosszul számolnák?
Egyébként a monitor jogos, de letöltőgép vagy router szerű feladatokra nem kell monitor, ott a VPN.
#25: biztosan alulmarad (márcsak a memória olvasási és írási sebességben is bődületes különbségek vannak), de szerintem az Atom-mal sem fog az ember játszani vagy HD-t nézni. Legalább is a kisebbekkel nem hiszem.
-
Chaser
legenda
Hát ha jól sejtem teljesítményben alulmarad a d201-es lap cel 220-as procijától elég szépen. Hiába fogyaszt kevesebbet, ha a chipset meg többet eszik, a d201-nél épp fordítva van, de az a lap-proci már bruttó 12k-ért megvásárolható 3 év garral.
#23 KMT: Atom..kis dolgokból lesznek a nagyok, vagy mi?
Sztem nem illik hozzá ez a név, adták volna neki a Picúrt, oszt' kész
-
KMT
addikt
Nem tudom mennyi időre számoltad, de kb 6800 ft/év-re jön ki 24/7-ben, ami elég durva.
20 W mondjuk elég gyanús. Meg ugye kell egy monitor is. Az kapásból minimum megháromszorozza a fogyasztást.Chaser:
Ha az atom-ra nem úgy gondolsz, mint ahogy szokás, hanem úgy, hogy az valójában egy pici dolog, akkor érthető a név választás (fogyasztás meg teljesítmény sajna).
-
-
Chaser
legenda
válasz
#95904256 #15 üzenetére
Azt láttam, azt hittem hazai beszerzés. 44W kicsit soknak tűnik, ebben biztos a 945-ös chip a hunyó, kb ennyi a fogyija a d201-es lapnak is, ott meg a proci "zabál". Mondjuk a csodaszarvas táp hatásfoka ilyen kis terhelésnél nem biztos, hogy akár 70%-ot elér. Egy noti vinyóval azért még 5-10W-ot le lehetne onnan csalni.
-
juliabrilke
veterán
válasz
#95904256 #18 üzenetére
Hát nem is tudom. Elég vegyesek az érzések most bennem a vélemények és az eredmények miatt. (bár eredetileg is kicsi fogyasztásra szánták az előnyének)
Egy winrar benchmarkot tudnál futtatni rajta?
Egyébként everest szerintem milyen proci van a közelében a processzorteszteknél? Sokkal lassabb lenne mondjuk 800-as vagy gyengébb ramokkal?
-
törölt tag
Régi Pentium M-ekkel összehasonlítva mit tud? Laptopban egy 1.6-os mocorog, és több, mint elég, többnyire 600 mhz-en futkorászik.
-
törölt tag
válasz
juliabrilke #16 üzenetére
Ezt a pát teszt én futtattam le, kellene még valami?
A 44W-ot lehetne lejjebb vinni egy jobb táppal vagy SSD-vel de akkor meg nem lenne olcsó konfig. Az a pár watt nyereség meg csak sok évnyi használat után térülne meg a villanyszámlán.
Szerintem netezni, letölteni, szövegszerkeszteni jó. Számításigényes feladatokra viszont nem. Pár napja már fut az Einstein@Home rajta, de kb. 5-ször lassabban készülnek el vele a csomagok mint egy 1,6GHz-es Sempronon, igaz a HT miatt egyszerre kettő. Szóval lebegőpontos teljesítményben kb. egy 650MHz-es Sempronnal van pariban.
Hogy mi a véleményem a lapról?
A lappal minden rendben van, de a HT-t nem lehet kikapcsolni. Nincs rá opció. -
juliabrilke
veterán
válasz
#95904256 #14 üzenetére
A teszteket Fercsa csinálta? Mert ő is rendelt ilyen cuccot az ebayről.
44W teljes terhelésnél?
Brutálisan sok!
Egyébként te elégedett vagy vele vagy csak letöltőgépnek jó?
Mert kellene valami keveset fogyasztó dolog, ami kis házban lehet cipelgetni. De ha ennyire nem ok, akkor lehet, hogy egy ultra low voltage procis portable pc-re nevezek be inkább.Neked mi a véleményed a lapról?
-
törölt tag
válasz
juliabrilke #8 üzenetére
1. Eddig csak a 230-as verziótval ellátott lapot láttam, de a többit nem . Erről van valami infód, hogy mikor lesznek elérhetőek? (főleg valamelyik HT-s verzióra lennék kiváncsi)
Egyelőre csak a D945GCLF/Atom230 lap van piacon. A többiek majd csak a Computex ( június 3-7. ) után jelennek meg. Egyébként a 230-as HT-s processzor...
2. Eredmények?
Ezt úgy ollóztam egy másik topikból:
Konfig: Intel D945GCLF ( Atom 230 1,6GHz ), 1x1GB Kingmax DDR2-1066 ( 533MHz 4-4-4-12 ), 80GB Maxtor merevlemez, Deer 360W tápegység, WinXPSP2
Fogyasztás Prime95 alatt: 44W
SuperPI 1M: 1:32.734
Everest:
Memória olvasás: 3566 MB/s
Memória írás: 2837 MB/s
Memória másolás: 1197 MB/s
Memória késleltetés: 122,6ns
CPU Queen: 3522
CPU PhotoWorxx: 2114
CPU Zlib: 8466
FPU Julia: 537
FPU Mandel: 129
FPU SinJulia: 285Megnéztem az utasításkésleltetési időket is. Erősen látszik hogy egy éhenkórász arhitektúra. Integer utasításokban remekel, de FPU-ban harmatgyenge. Az SSE egység is csak 64 bites!
-
-
Chaser
legenda
Az intel oldalán nem találom a lapot
-
Chaser
legenda
Nem a procival van baj, lesz rá kereslet. A neve nem passzol hozzá
MiniITX lap már most is elég sok van, az más kérdés, hogy nálunk nem sokhoz lehet hozzájutni.
#6 akosf : Hol/mennyiért sikerült hozzájutnod? Tényleg érdekes hogy az SB-t hűtik, de azt meg lehet hackelni
A P4 csati úgy látom itt se maradhatott el.
-
-
törölt tag
Én most is tesztelek egy Intel D945GCLF (2) lapot, Atom 230-as processzorral. Azt kell mondjam hogy rendkívül olcsó. Vannak VIA-s mini-ITX lapjaim is, de azok ára többszöröse ennek. Szerintem lesz rá kereslet. Azzal sem értek egye hogy kevés ilyen lap lesz, hisz az Intel a Diamondville név alatt megjelenő processzorai épp ebbe a szegmensbe valók...
-
Chaser
legenda
Az ilyen procikkal szerelt miniITX lapok érdekesek lesznek. A nevét nem tudom miről kapta, amennyire kivettem se a fogyaszttását se a teljesítményét nem tükrözi
-
törölt tag
Gondoltam összegyűjtök pár hírt, anyagot ami ide kapcsolódik:
Atom névre keresztelték az Intel kis fogyasztású processzorát
Intel's Atom Architecture: The Journey Begins
Deciphering Intel codewords for Mobile Internet Devices
Intel Atom - Wikipedia
Intel Atom Processor Pricing Unveiled
Intel Atom Processor Benchmarked -
Oliverda
titán
-
törölt tag
Lassan érkeznek az Intel legújabb, Atom nevú processzoraira építkező eszközök, így itt az ideje hogy megnyíljon az Atom processzorral kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket kitárgyaló téma.
Összefoglaló:
Az Atom processzorokat két kódnévvel illeti az Intel. Silverthorne illetve Diamondville. Az előbbi néven az ultra-mobil kategóriába szánt, az utóbbival pedig a valamivel nagyobb teljesítményt képviselő, de szintén alacsony fogyasztású eszközökbe kerülő processzorokat illeti. Gyártástechnológiáját illetően 45nm technikával készül, ami azonos a legújabb Core2 processzorokéval. Azonban utasításkészletét tekintve csak a Conroe magos Core2 processzorokkal kompatibilis ( MMX, SSE..SSSE3, EM64T ), vagyis az SSE4.1-et már nem ismeri. Egyes típusokat ellátnak Hyperthreading technikával is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest