- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve-0
őstag
hi, mindenki egy halk letöltő-netezős géppé szeretném átalakítani a mostani gépemet.
Alaplap neve MSI KT4V (MS-6712)
CPU típusa AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+
Videokártya ez egy PCI-os csoda lesz vagy egy GF6200 (passzív)kérdés: a procimat downclockolnám vagy vennék egy 2600+ M procit és azt downclockolnám -tehát egy passzív hűtéssel eldöcögne e? thermalright sp97 , sk6+ ra gondoltam ventilátor nélkül.
-
Steve-0
őstag
köszi tudom h léteznek ilyen routerek, de én a halkságra törekednék... mivel a nappaliba lesz majd a gép és rákötném a TV-re filmnézésre is használnám, letöltés másodlagos.
Tudom a HTPC-lényege az hogy apró dizájnos stb. de a halkság is fontos azért kérdeztem ebben topickban! Kevés pénzügyi ráfordítással szeretném megoldani.[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
hi, allz alacsony fogyasztású halk netezős/letöltős gépet szeretnék összerakni lehetőleg minél olcsóbban, szóval lehet használt cucc is. Tippek?
Ezeket tudnám felhasználni/eladni:
AMD Athlon XP 2500+@2002.0 MHz | MSI MS-6712 VIA KT400 | Samsung 512MBytes DDR400 | Inno3D GF 6200 LE 256MB DDR2 | Codegen | Noname 400W|
Komplett PII-es konfigThx
-
Steve-0
őstag
késő van már igazából holnapra vártam választ, most nem volt kedvem átrágni a topikokat...
igazából ötleteket/tippelet várok , de ötlettel te se tudsz szolgálni csak linkekkel
ha csak olvasni akarom a fórumon írtakat akkor be se regelek... szerintem nem erről szól egy fórum... no de én most elteszem magam holnapra[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
válasz beencee #3879 üzenetére
köszi az építő jellegű választ, a vége nagyon tetszik... kész hallod...
nos erre jutottam: elpróbálom adni a rendelkezésre álló alkatrészeket, és venni egy atomos mini itx-es alaplapot, melyet beépítenék a PII-esem házába (esetleg kicsinyítenék a házon mondjuk neki ugrok flexel ) a gép raknék még egy nagy winyót, esetleg egy DVD-írót.
Egy kis táp kellene Hol és mekkorát vegyek? -
Steve-0
őstag
válasz beencee #3882 üzenetére
neked nincs jobb dolgod? foglalkozz mással szánalmas vagy miért kell tele-offolni a topicot azt nem értem, ha nem tudsz segíteni akkor miért írsz ilyeneket hogy nem alszol stb. abba kéne hagyni gyerekes vagy...
nos az adott linken 200W-os tápokat árulnak, szerintem 100W-os is bőven elég lenne...
akkor körbe kérdezek az atom klubban köszi[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
válasz beencee #3884 üzenetére
nem akarok vitatkozni biztos igazad van mert idősebb vagy... istenem
úgy is neked lesz az utolsó szavad szóval tökmindegy ezt folytatni. Inkább élvezd ki a hétvégét, mint hogy velem vitázgatsz bár lehet neked ez a szórakozásod nem tudhatom nem ismerlek te se engem szóval nem kéne feszegetni a semmit... eddig azon lovagoltál, hogy alszom most mi következik?!látom építettél már pár gépet, akkor raknék fel pár kérdést:
szerinted a régi PII-esem tápját fel lehetne használni? (200W) átalakító kábellel rá lehetne dugni egy Intel D945GCLF-re, ha létezik ilyen átalakító vagy már túl régi darab?olcsó miniITX-es házat tudsz ajánlani (kocka alakút, tehát nem a lapos példányokat)?
[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
hi, tudnátok mondani egy weboldalt ahol nagy mennyiségben találni barebone/htpc házakat, igazából egy microATX-es alaplapot fogadni képes házat keresek, lehetőleg minél kisebb mérettel.
-
Steve-0
őstag
Tudtok mondani olyan alaplapot amire van S-videó kimenet integrálva?
thxEddig ezt találtam: INTEL D945GCLF2
-
Steve-0
őstag
válasz dabadab #5666 üzenetére
A mostani letöltőgépet szeretném rákötni a TV-mre, és arra gondoltam, hogy lecserélem az mostani alaplapomat, egy olyanra amin van ilyen csatlakozás, de eddig nem találtam olyan lapot ami megfelelne, lehet egyszerűbb lesz ha veszek egy különálló VGA-t, amin van S-videó kimenet.
Tehát:
LGA775-öt, de szóba jöhet AM2(+) lap is
Celeron 430 támogatása
minél olcsóbban akarom megúszni -
Steve-0
őstag
válasz eszgé100 #6495 üzenetére
igazából a 720p-s videókat lejátssza a konfigod, nekem is hasonló volt!*
A fullHD-s filmeknél mindenképpen szükséged lesz egy HD3xxx vagy HD4xxx szériás VGA-ra!*Igaz a processzorterhelés olyan 80%-nál volt tehát eléggé meghajtotta a procit, termelte is rendesen a hőt, tehát a jó szellőzésről is gondoskodj ha huzamosabb ideig nézel vele filmeket!
[ Szerkesztve ]
-
-
Steve-0
őstag
válasz Mercutio_ #6884 üzenetére
ASROCK K10N78M ~ 11,5e
GF 8100 integrált vgaval CUDA támogatással -
Steve-0
őstag
Sziasztok, sikerült szereznem egy ilyen házat: Shuttle XPC SB86i.
Lenne több megoldandó problémám, de az egyik legfontosabb ez lenne:
Létezik ilyen hosszabbító kábel amellyel sikerülne összekötni az alaplapot az előlapi panellel, vagy otthon kell monyákolni egyet?
Ezeket is ki kell cserélnem mivel a shuttle egyedi csatlakozókkal látta el őket, így nem tudom rákötni az alaplapomra igazából 2 db USB port elég lesz, esetleg van vkinek elfekvőben vagy hol tudnám beszerezni?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
8400 GS elegendő hardveres gyorsítást nyújt, YouTube, HD vidók lejátszásánál vagy ajánlott korszerűbb kártyára beruházni?
Alábbi konfigba lenne:
E6400@2,4 GHz
2+1 GB DDR2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest