- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
turorudi
aktív tag
válasz
WhiteWalker #192 üzenetére
Igen, így történt. A Zalman közepén valahol behelyeztem a gyári huto lefogatojat, de így csak az egyik kampót tudtam beakasztani, ezért kellett a kiegészítő kábelkötegelő a másik kampóig. Illetve a két oldal feszítőereje így más lett (bár aki ügyes, az biztos ki tudja egyensúlyozni), és a kábelkötegelős oldal elfordult a chipsetrol, ezert a huto utolso lamellajat hozzafeszitettem szinten kabelkotegelovel a haz falahoz (ez is latszik a kepen, de nem lett volna semmi, ha nem feszitem oda, csak akkor kisse elforulva all rajta).
-
szaszlaci
addikt
Na még egy harmadik hülye kérdés
Szóval ha veszek egy házat, akkor az ott feltüntetett táp, az csak a belső DC-DC átalakítóra utal, vagy a külső 230->12 tápra? Vagy mindkettőre? -
szaszlaci
addikt
Illetve egy másik téma:
Sikerült valakinek optikai kimenetet lehozni valahogy az alaplapról? Mert elvileg van rajta. -
turorudi
aktív tag
válasz
WhiteWalker #187 üzenetére
Ráfér a Zalman, csak ahogy mondtam, a saját szerelő készlet nem jó hozzá. Így a saját kampóját toldottam meg kábelkötegelővel. Így néz ki:
-
WhiteWalker
nagyúr
de ez is jobb mint a gyári [link]
-
-
turorudi
aktív tag
válasz
rATdrAgOn #185 üzenetére
Nekem a Zalman nem is ment rá úgy. A legyező nekem a proci hűtője felé nyílik, így viszont a kampós lefogató nem illeszkedett (persze úgy sem), ezért az eredeti lefogatót toldottam meg vékony kábelkötegelővel és most úgy csücsül rajta a csipszottyon. Kicsit olyan lett, mint a Megyeri-híd.
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
turorudi #184 üzenetére
Hejhó!
No, akkor nincs több kérdésem. (Talán holnap jön nekem is a modecom). Már csak slot-in-es ODD-t kell lőnöm valahonnan.
Jaja, passzív nem elég, nagyon fűt az a szerencsétlen 945.
Ráadásul az a borda is elég betegen illeszthető rá, majdnem rálóg a memóriára.
Én inkább fogtam a gyári bordát és rávágtam egy olyan kaszás Mini Kaze cuccot. Atomjó. Alig van hangja, és mivel nincs rajta fordulatszámszabályzás, full fordulaton pörög, de jó lesz, szerintem (legalábbis a jelenlegi Flex-Atx ház tápja elnyomja).
Köszi az infót, majd reportolok.
-
turorudi
aktív tag
válasz
rATdrAgOn #183 üzenetére
Csak a kívülről készült képeken van benne az optika, a belső fotókon még nincs. IDE meghajtó van benne egyebkent, amihez a ModeCom házzal együtt jár egy notebook-féle IDE csatlakozóból hagyományos IDE csatlakozóra való átalakító (mert a lapon ilyen van).
Sajnos ez az átalakító nem egészen jól csvarozható fel a meghajtó hátára, de azért megoldható.
Azóta egyébként nagy változások történtek: a chipset hűtőt leszedtem és egy ILYEN került a helyére. A tetőről leszedtem a 6cm ventit és egy nagyon halk 5cm ventit tettem a ház oldalán lévő ventinyílásra.
Kipróbáltam teljesen passzívan is, de valamennyi légmozgás a nagyon jó chipset hűtő ellenére is kell. -
kingabo
őstag
válasz
fuligjimmy #181 üzenetére
priviben válaszoltam
-
fuligjimmy
csendes tag
hali "kingabo"
1., igen, felvettél, láttam, de ezen kivül semmi nem történt ... részedről
2., emil nem jött meg.
arra a kérdésre, amit nem kapok meg/nem tesznek fel, nem tudok válaszolni, gondolom ez elég egyértelmű.
(ide úgy jutottam, h a statisztikánkat néztem, honnan mutat link az oldalunkra ;) )végül, hogy a (nekem) még fel sem tett kérdésedre válaszoljak :
ebben az évben már biztosan nem érkezik (hozzánk), legközelebb 2009 január közepe-vége felé kapunk.
tudok beszerezni más forrásból is, de akkor az ára 22.000 fölé menne (annyi a kölünbség a kettő között, h ami hozzánk jön az ált. BULK /OEM/ , a drágább pedig DOBOZOS , am mind a kétféle kiszerelésre 3 év a gar.), ennyiért ha jól sejtem nem kellene (ha tévedtem volna, keress meg msn -en ... ha nem válaszolok azonnal, annak ált. oka van /telefonálok, számlázok, áruért mentem/, türelem választ terem ;) ).üdv
Oláh Csaba
Free-Disc Kft. -
kingabo
őstag
válasz
Zotya984 #178 üzenetére
KÖSZI!!!
Az elsőre a főoldalon nekem minden link a főoldal tetéje mutat.Hogy érted el az alaplapos oldalukat?
szerk: nem csak a saját oldalukra, hanem egy másikra is engedélyezni kellett a java-t és így már meg. de sz@r
A másodiknak írtam e-mailt, felvettem mesenre, de semmi... Holnap megprobálom a skype-ot hátha. -
kingabo
őstag
Hali!
Tudtok olyan helyet ahol ilyen lapot lehet venni 18k körül 3év garival? Amiket eddig találtam ott nem volt raktáron, vagy bőven 20k fölött vannak.
Előre is köszi a segítséget! (válasz jöhet priviben is)Üdv: kingabo
-
turorudi
aktív tag
válasz
fekeandras #175 üzenetére
Ezen a lapon 2db SATAII és egy IDE port van, tehát házon belülre 4dbbármekkora vinyót tudsz tenni. Ezen felül van 4+4USB csati, így a lapra összesen 12db vinót lehet közvetlenül rádugni.
-
fekeandras
őstag
Engem az érdekelne, hogy mekkora a legnagyobb merevlemez ami képes kezelni ez az alaplap.Egy rendes Midi házban lenne 2-3db 500Gb hdd-vel.Valakinek ilyen tapasztalat?
-
sazabi
aktív tag
válasz
WhiteWalker #171 üzenetére
szvsz csak torrentezésre vmi régi p2 is bőven elég
a tápbuherálás meg életveszélyes is lehet, ha az ember nem ért hozzá. -
pegger
csendes tag
Ebbe a lapba keresnék h264-t gyorsito videokarit. Itthon melyik uzletbe kaphato ilyen?
-
turorudi
aktív tag
válasz
Zotya984 #167 üzenetére
Szia, kérdezni emberi dolog
A slim optikát ITT vettem, most is van 7790Ft-ért.
A lapot a Bird-ben vettem, de látom, most ott is 20e fölött van. 18K-ért szerintem az egyik legolcsóbb most. A ModeCom ház 17K volt.
De van is most egy ugyanolyan házba szerelt hasonló konfigról teszt a PH főlapon, oszt teccik nekik. -
WhiteWalker
nagyúr
én most vettem egy zalman ventiszabályozót (Zalman ZM-FM2) így levettem a gyári venti sebességét 3500rpm-re szinte nem is hallani,majd veszek ezt: Scythe Mini Kaze 4cm silent fan ,ez a legjobb 4cm-es venti.
A táp pedig egy 120w-os passziv táp némi buhera mátrixal
Ez az egész benne egy sima atx-es házban, így elég levegő jut a lapnak.
Torrent fut csak rajta,web ui-val távolról vezérelve is elérhető.Én imádom ezt a lapot -
Zotya984
senior tag
Tettszik a megoldás. Grat.
Ha jól látom akkor 350es táppal hajtod. Vissza olvastam és kb olyan 15Wattal fogyaszt így többet a rendszer. Kérdés ez évente 0-24es járatás esetén sokat jelent?
ÁÁÁÁ. hogy még külön adaptert is kell hozzá vennem az úgy nem buli. Összesen benne lenne 12k-ba. EZ meg 16k. De ez már ház is. Szal lehet h ezt választom.
Nézegettem az árakat GCLF2-őt 18k+posta alatt nem láttam. Tud valaki olcsóbban?turorudi marha jól néz ki a dolog. Kérdés, : Slim optikát honnan szereztél?
BOCSI MINDENKITŐL TÖK KEZDŐ VAGYOK.
-
-
Zotya984
senior tag
Hali.
Tervezek újítani netezős, filmnézős, szöveg-és képszerkesztős gépet, és ez a GCLF2 igencsak biztatónak tűnik. Kezdő vagyok ezen a téren és szeretném megkérdezni mi a véleményetek az ehhez a laphoz általam választott tápegységről. [link]
Plussz még 1 kérdés : ha megveszem ezt a tápot akkor az hogy csatlakoztatom a hálózati 240-re?
Bocs a kuka kérdésért de nem látok rajta olyan kábelt amihez hozzá vagyok szokva.
Válaszotok előre is köszönöm. -
sazabi
aktív tag
codec függő, coreAVC-vel mennek az 1080p filmek is. itt egy leírás
szerintem csak emiatt nem érdemes videokártyát venni ehhez a laphoz(a fenti codekkel szinte minden 1080p videó menni fog). max talán akkor ha játszani akarsz..de ahhoz meg úgyis gyengécske a proci a ram. a régebbi játékok meg ígyis mennek rendesen. én most nemrég szoktam vissza a diablo2-re -
Hoqspok
tag
Nekem is egy D945GCLF2 lapom van ami ügye bár, kétmagos Atom330 processzort tartalmaz, és arra lennék kíváncsi, hogy a 1080p-s, h.264 kódolású anyagok esetleg akadás mentesen futathatók ha valami jobb HD videó gyorsítást is támogató grafikus kártyát rakok rá, vagy ez teljesen processzor függő. Ezzel kapcsolatos lenne a 2. kérdés, hogy ha érdemes + VGA kártyát rápakolni akkor milyet ?
-
Spartan
csendes tag
nincs kizárva, azonban nem tartom valószínűnek, mivel a bios is a cpu-t mutatja a legmelegebbnek, pont mint az én mérőm.
továbbá, csináltam olyan tesztet hogy a csipszet ventijét kikapcsoltam, és a cpu-ra raktam ventit, és szinte semmit sem változtak az értékek, a 3 hőmérséklet megtartotta egymáshoz képest az értékét (a cpu a legmelegebb). habár ez semmit sem bizonyít, csak úgy megemlítettem
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Erről a lapról mi a véleményetek? Intel DG45FC
Milyen proci lenne bele az ideális? Természetesen az alacsony fogyasztást figyelembe véve. -
turorudi
aktív tag
Ez a termék honlapja:
[link]Én is nagyobb ventit akartam, de a 8cm feletti ventik vastagsága 25mm, sőt , van ennél vaskosabb is, és az éppen nem fér be a hűtőbordák és a tető közé. De ha mégis találsz olyan 8-12cm ventit, ami 20mm-nél keskenyebb, akkor persze befér. Azt javaslom egyébként, hogy rövid és vékony drótkötegelővel erősítsd oda, úgy, hogy ne teljesen feszítsd meg, mert akkor a venti lapátja a rácsba akad és nem indul el.
-
turorudi
aktív tag
Na, szereltem bele slim optikát, így lefotóztam, milyen is a ModeCom 302 ház ehhez a laphoz.
Ilyen nálam az említett szabályozható 6cm venti a tetőlapra aplikálva:Ez a belseje, a képen a jobb felső sarokban egy kis nyák néhány kondival a táp (ezt a képen csak sejteni lehet), kívülről egy adapter hajtja, tehát passzív:
A beszerelt slim optikával:
És üzem közben; a mélysége pontosan akkora, mint egy közönséges hifi erősítő mélysége:
Ja, és van hozzá egy talp, amivel a keskeny részére lehet állítani, és akkor a könyvek közé is beállítható
-
Stheno
csendes tag
-
harry
veterán
Ez úgy néz ki, hogy van az alaplap, rajta két kis bigyó, ami a kampókat be lehet akasztani. Alaplapon a chipset, rajta egy fém hűtőborda (ami a rögzítő fülekkel a már említett alaplapi helyre van rögzítve a kis kampókkal), majd a bordán egy kis venti. Ezt szoktuk aktív hűtésnek nevezni, mivel van benne egy ventilátor -> le lehet cserélni ezt is
- másik 4cm-esre, de ez felejtős, a kis venti gagyi, zajos, kevés levegőt mozgat, és valószínűleg úgy sem lehet kapni
- másik, nagyobb ventit szerkesztesz fölé (pl szabvány 80mm, vagy van még 92mm vagy 120as). Ezt nyílván a bordára nem/barkácsolással tudnád rögzíteni, de igazából nem is kell közvetlenül rárakni, elég,ha csak rá fújja a levegőt, a venti meg pl. valami dróttal van a környéken felfogatva. Nem túl szép megoldás, egy venti ugyan úgy kell, a a halkítás/hűtés szempontjából megfelelő.
- én az egész hűtőt cserélném (fém borda+venti), de szerintem elég egy passzív, venti mentes megoldás is, ugyanis amiket kapni hűtők, sokkal több 'tüske' van rajtuk, nagyobb felület, jobb hőátadás, jobb hűtés, direkt léghűtés nélkül is. Ez a megoldás csendes, esztétikus, megfelelő. Arra azért figyelni kell, hogy némi légmozgás legyen körülötte, tehát pl. a táv venti onnan szív el, vagy a házba raksz még egy ventit szellőztetés céljából valahova.Rezonancia: ha nem folyamatos, hanem inkább erősödő/gyengülő, akkor az a vinyó lesz. Ezzel sok mindent nem lehet csinálni, esetleg megpróbálhatsz a rögzítéshez valami gumi alátétet/bakokat rakni, hátha elég. Vagy venni profi kereteket, amivel már egy 5,25 helyre tudod beilleszteni (már ha van neki hely).
-
Spartan
csendes tag
én kipróbáltam a '8 centis ventit lógatok az alaplaptól 10 centire' féle megoldást de az nem hűtötte eléggé sajnos. habár nemtudom pontosan meddig mehet fel a hőmérséklet, talán 80-90 fokig is ? ilyen forrón azért nem szívesen hagynám sokáig... tehát így 65-70 fokig ment fel a cpu, a chipset viszont nem melegedett ! ebből pedig arra következtetnék hogy inkább a cpu hűtőbordáját kellene lecserélni. ti miért a csipszet bordáját cserélitek? mert azon volt a venti?
íme a hőmérsékletekről egy grafikon. a pénteki napon (Fri) cseréltem ventit, a többin végig a gyári megy.
-
Stheno
csendes tag
Látok egy fekete ventit, ami két csavarral van rögzítve egy fémkeretbe. Közvetlenül alatta van egy bordás rész. Bár jobban megnézve, ez az egész mintha egyben lenne. Arra gondoltam, hogy a venti egy fix méretű keretbe van csavarozva, ebbe nagyobbat nem tudok tenni, legfeljebb tényleg rálógatni lehetne.
-
Stheno
csendes tag
-
Stheno
csendes tag
Visszakapcsoltam és kipróbáltam: ha megfogom a chipset ventit, valóban jóval halkabb lesz, tehát ezt kell cserélnem. De hogyan? Sajnos nem értek hozzá. Pontosan hogyan kell kérnem ha bemegyek egy számtek boltba, milyen (mekkora) ventit kérjek. A beszerelés már menni fog. A venti maga egy fémkeretben van benn, tehát gondolom az egészet cserélni kell. Egyébként egy kis rezonancia is hallható még így szétszedve is, akkor is ha lefogom a ventit. Ezt is még meg kell keresnem, honnan jön.
-
sazabi
aktív tag
a lappal kapcsolatban nekem is ez volt az első gondolatom, hogy a hűtés csereérett
de már korábban többen leírtuk, hogy nagyon könnyű ezt kiküszöbölni, venti csere bármilyen (picit) nagyobbra, vagy bordacsere.
én lusta voltam, és a "8 centis venti tápról egy dróttal lelógatva a bordák fölé" változatot választottam, ha az előlapi ledek nem lennének bekötve, hang alapján nehéz lenne megmondani a gépről, hogy megy(kivéve ha a vinyó darál).
ár szempontjából: bordacsere > nagyobb venti vásárlás -
harry
veterán
-
Stheno
csendes tag
Nekem is megjött a gépem (a 105-ös hozzászólásban van a részletes konfig). Hát, egyenlőre szomorú vagyok. A gép nagyon pofás külsőre, de a hangja borzalmas. Most rakom fel a Vistát, de még két szobával arrébb is hallom. Valamit kezdenem kell majd vele, mert így még nappali gépnek se lesz jó, nem éjszakára. Azért majd a teljesítményéről később írok, hiszen a hangtól függetlenül az akár még jó is lehet.
-
harry
veterán
A kis htpc-ben a legkevésbé sem érdekel az esztétika, egy ilyen chipre meg HP-os hűtés teljesen fölösleges. A mostani nForce4es chipemen is egy passzív Zalman van, és semmi baja, pedig gyárilag ezen is aktív volt, ráadásul jobban is van terhelve, mint az atom.
Azt hiszem az NB32J-nél maradok, mivel ez kisebb, mint a 47-es, ami szintén nem hátrány, ráadásul páran fel tudták fogatni a gyári rögzítővel is, árban meg ilyen 1k környéke. -
harry
veterán
Cserélt már valaki ezen a lapon északi híd hűtést? Ezen kívül más is rámenne? [link] (azért kérdem, mert a többinél nem láttam kampós rögzítésre megoldást, csak a pattintós pöcköset),
-
Spartan
csendes tag
válasz
turorudi #127 üzenetére
turorudi köszönöm az infókat. a táp nem ventilátorral hűtött?
vajon bele lehetne erőszakolni egy 4cm magas hálókártyát az alaplapba ha barbár módon lyukat ütök a házba a csatlakozónak ?
majd users-ben megnézem hátha tudnak nekem mutatni ilyen házat.
lol, megint elrontottam a számolást
a picopsu kimenetén a teljesítmények összege 19.5W, így a hatásfok 98.5%...
-
Spartan
csendes tag
lol, itt nem lehet szerkeszteni amit írtam?
na közben rájöttem hogy az 1.65A -es mérés az helyes. a picopsu kimenetén mért értékek :
3.3V rail < 300mA = 1W
5V rail = 2.8A = 14W
12V rail < 200mA = 2.4W
-12V rail = 0.05A = 0.6W
5VSB < 300mA = 1.5W
------------------=-----
18.5Wösszesen 18.5W-ot ad le a számítógépnek. a picopsu bemenetén pedig:
12V = 1.65A = 19.8W
a kettő hányadosa a picopsu hatásfoka:
18.5 / 19.8 = .934 -> 93.4% hatásfok.
-
turorudi
aktív tag
Hát, a szűkös hely miatt elég nagy a dróthalmaz (bár még kezelhető) és slim optika (mer csak az megy bele) még nincsen benne. Ha így is jó, akkor csinálok képeket. Mondjuk megkapóan kompakt így a kis gép, szerintem pont olyan, amilyenre az számít, aki mini-itx lapot vásárol.
-
turorudi
aktív tag
Én most tettem a ModeCom302 házba a lapot (ugyanaz, mint a 202, csak más a színe). Azelőtt a 300W FSP táppal 46-49W volt a fogyasztása, a kis ModeCom ház tápjával 30-35W úgy, hogy az USB wireless adapter sokat leszív, mert anélkül idle 22W.
A chipset ventijét egy vékony 6cm-es, szabályozható ventire cseréltem, amit a tetőlap szellőzőnyílására erősítettem és így tökéletes és halk. Javaslom a ModeCom bármely házát, a benne lévő táp hatásfoka az dataim szerint igen jó. (arra viszont figyelj, hogy pci kártya nem megy bele a ház vékonysága miatt). -
Spartan
csendes tag
üdv, énis vettem egy ilyen lapot, és debian linux-szal használom. jelenleg egy matx házban, egy régi codegen 300w táppal. azon gondolkodom lecseréljem-e a házat és a tápot. ezt a két házat találtam csak:
KMZ miniITX számítógépház 120W táppal
http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?ProductID=182437&CategoryID=2741és
ModeCom FEEL 202 miniITX számítógép ház, külső tápos! fekete
http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?ProductID=179101&CategoryID=2742az elsőben csak az nem tetszik, hogy nincs info a tápról, csak annyi a leírás szerint hogy : "pb series". a honlapjukon ( http://www.k-mex.com/WebForms/ProductInfoPage.aspx?KindNo=0000000005&ProductNo=0000000316 ) pedig a ps series tápegység ismertetője szerint ventillátorral hűtött, 68%-os hatásfokú tápról van szó. ez nem tűnik túl magasnak. egy régi 300w codegen milyen hatásfokú lehet, kb ugyanennyi?
a mode com tápegységéről még ennyi infó sincs, csak hogy 96W külső adapterrel. ez a ház meg olyan vékony, 6cm, hogy nincs is hely feltehetőleg hogy lecseréljem az alaplap gyári hűtőventilátorát/bordáját.
a szünetmentes tápegységem szerint kb 40-45W a gép fogyasztása, 1 pci hálókártyával és 1 320gb pata vinyóval. az érdekelne, hogy ha lecserélem a tápot az egyikre a fentiek közül, vagy egy pico psu-ra, akkor vajon jobb lesz-e annyival a hatásfok, hogy a fogyasztás lecsökken ezáltal 5-10, vagy akármennyi watt-tal. habár lehet hogy még 10W esetén sem érné meg azt a 10-20 ezer forintot.
ezen hozzászólás szerint: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=50122 a teljes fogyasztás:
3.3V rail < 300mA
5V rail = 2.8A (mainly the 945 Chipser)
12V rail < 200mA
-12V rail = 0.05A
5VSB < 300mAThe total power consumption floats around 1.65A @ 12V. We used a picoPSU-90 PSU and measured the input with a fluke current probe.
szerintem az 1.65A elírás, mert az áramerősségeket összeadva 3.65A jön ki. 1.65A * 12V = 19.8W, 3.65A * 12V = 43.8W. melyik reálisabb?
jelenleg a gyári ventilátora megy 50%-os sebességgel, és elég hangos még így is. csak 1-2 fokkal ment feljebb a hőmérséklet a 100%-hoz képest. kipróbáltam hogy kikapcsoltam, és egy ház hűtőt irányítottam az alaplapra vagy 10-15 centiről, és úgy egyedül a proci hőmérséklete ment fel 50 fokról 65-70-ig. de sajnos nem csöndesebb, ezért visszaraktam a gyárit.
-
pitchman
csendes tag
Ha tényleg viszi a kis csoda a 1080p-t akkor csak azért sajnálom, hogy nincs rajta pci-e, mégpedig emiatt: Asus Xonar HDAV1.3[link]
így aztán lenne hdmi is rajta és a hangkari tudja még a truhd-t meg a többi nagybitrátájú multichannel cuccot.
Simán jó lenne....
-
Ghandi
aktív tag
Ez a 1 vagy 3év gari annyira sokat jelent neked?
Szerintem totál mindegy.A törvényileg kötelezö 12hónap kell csak szerintem,a többi gyakorlatilag nem jelent semmit.Sokszor már 1év mulva se nagyon kapni ugyan olyan lapot,mert jött ki azota ujjabb,ezt a fajtát már nem kapni sehol stb,stb,stb hát akkor még 2.5év mulva?
Szerintem akkor már az ember vegyen egy ujjat,ilyen áron ugysem érdemes ronhangálni egy öreg lappal szervizröl,szervizre -
Stheno
csendes tag
Már nagyon várom, pedig csak most rendeltem meg. Ha itt lesz, írok a tapasztalatokról. 1080p-t nem gondoltam, hogy ezen nézek, decemberben elkezdem építeni a másik gépet, darabonként rakom össze. Az lesz a "gamer" gép, és az ilyen filmeket is azon nézem. De a netnek a közelébe sem viszem, csak ha valamiért nagyon szükséges.
-
sazabi
aktív tag
nekem is van windem..bárcsak a windben is 2 magos atom lenne...
"netre, szövegszerkesztésre, képnézegetésre, torrentre, esetleg filmnézésre"
erre még sok is egy ilyen lap..a teljesítményével nem lesz gondod.megfelelő codekkel(coreavc) csak a legbrutálabb 1080p lehet gond..
harry: OEM=nem dobozos. csak maga a lap egy zacsiban, +ide/sata kábel+matrica+cd. így olcsóbb, mert kevesebb helyet foglal, na meg ugye a csomagolás is pénzbe kerünel..
-
harry
veterán
Ja, nem hiszem, hogy miattad, nem azért írtam, csak zavart.... hmm.
Igazából most többet kerülne, mint akciósan + 1gb ram. Ha találok még olcsón valahol, akkor lehet megveszem, de ennyiért nem látom sok értelmét, csak jön pár héten belül szállítmány, és majd megveszem akkor, remélhetőleg már olcsóbban.
-
harry
veterán
Ja, szakadjanak meg, már épp adtam volna le a rendelést, amikor a kosár következő állapotánál láttam, hogy bizony már nem az akciós 19k a lap ára, hanem 23,5
Bár ha jól látom, már az sincs ott, hogy raktárról, így lehet el is fogyott, akkor viszont ki tudja, mikor jön legközelebb.
Tényleg, tudja valaki?Néztem az olcsóbb helyeket, de sehol sincs.
-
Stheno
csendes tag
Egy órája rendeltem...
Cyber Mini PCIntel D945GCLF2 alaplap integrált Atom processzorral OEM
Kingston 2GB 667MHz DDR2 memória (KVR667D2N5/2G)
WESTERN DIGITAL 320GB 16MB cache SATA-II winchester 3év gar.
NEC 7201S DL DVD író 20x OEM, SATA, LightScribe, fekete
KMZ miniITX számítógépház 120W táppal
105 gombos magyar billentyûzet, PS2 fekete
A4Tech OP620D optikai egér PS/2 fekete... és aztán megtaláltam ezt a fórumot. Kissé idegesen olvastam végig, de a végére lenyugodtam. Két gépet akarok: egyet netre, szövegszerkesztésre, képnézegetésre, torrentre, esetleg filmnézésre, a másikat (ezt függetlenítem a nettől) komolyabb játékra, videoszerkesztésre, filmnézésre. Úgy gondolom, az egyik gépnek ez nem volt rossz választás. Remélem, hamar megérkezik.
-
harry
veterán
Több helyen láttam boltokban, hogy a lap megnevezése után szerepel, hogy OEM, pl. itt is: [link]. No ez mit jelent egy alaplapnál
Ilyet még nem igazán láttam. Most tényleg csak a lap, nincs kábel, leírás, stb...?
Mod - másik topicban már találtam választ, úgy nagyjából, mert itt OEM-et írnak és 3 év garit... [link]
-
harry
veterán
Szerintem simán bírná passzívan. A jelenlegi nForce4-es chipemen is lecseréltem a gagyi gyári zúgó izét egy Zalmanra. Ha szabályzom, akkor fixen 5v, nem nagyon fogok az állítgatással szöszölni. Hardveresen tuti nem, mert nem lesz kéznél a gép, szoftveresen szintén, mert nem fogok emiatt bejelentkezni (meg amúgy is Ubuntu kerül rá, bár gondolom ott is van ilyesmire lehetőség). Ha ventivel babrálok, akkor szerintem nagyobbat tennék rá egy apadterrel, bár inkább az lesz majd, hogy full passzív cuccok + táp venti + még egy légáramnak, bár ez sem biztos, sőt, lehet a tápot kicsit megbabrálom, és úgy helyezem el, hogy a venti így vagy úgy, de az egész házat szellőztesse. De ez még odébb van, még ház sincs, hardver meg még annyira sem
-
thAnd
csendes tag
Az alaplap szélén levő ventillátor csatlakozó vezérelhető (PWM) BIOS-ból vagy szabályozható a speedfan-nel. Ezt a csatlakozót az alaplap leírása Chassis Fan Header-nek hívja.
Ha erre átdugod az Északi Híd ventit (alapból asszem a fixen van), akkor tudsz vele játszani és a zaj is kisebb lesz. De vigyázz, ne fűtsd túl a cuccost (használd az Everest-et a hőmérséklet monitorozásra)
Nekem a BIOS vezérli 50%-on, de tettem egy passzív hűtőt a NorthBridge-re és felé lógattam a 4 centis gyári ventit. -
turorudi
aktív tag
Röviden:
- semmiféle over/downclock nm lehetséges, a biosban nem lehet feszt, szorzó és semmi ilyesmit állítani (bár a 8W full proci fogyasztáson nem is nagyon van mit downclockolni)
- láttam már ubuntut haladni rajta, tökéletes hozzá
- Windows XP MediaCenter 2005 fut rajta, nálunk ez a medialejátszó
- a chipset hűtése (ugye a proci passzívban megy) venti szabályzóval hangtalanra letekerhető, és az a fuvallat is elegendő a hűléshez
- bár a specifikáció szerint DDR2-667 is megy benne, ami igaz, csak 533-on fut - nálam éppen ezért DDR2-800 van benneSzóval amit legolcsóbban kapsz
-
harry
veterán
No azt hiszem én is egy ilyen lapra fogok építkezni
Az alap feladat egy szerver lett volna (torrent, ftp, webmegosztás, gigagbit belső háló, 100mbit kártya kifelé, tűzfal, remote controll, belső filekiszolgáló, stb), ám lehet ezt kibővítem némi média funkciókkal is, ami első sorban filmek lejátszása és képek nézegetése lesz, valamint esetleg TV nézés a hálózaton.
Szervernek tuti jó, filmezéshez is, sőt, sok is (mármint ha abból indulunk ki, hogy a HD-hoz kevés, akkor más meg még ennyit sem igényel), de a gigabit, sok usb, svideo miatt mégis csak jobb választás lehet a sima atomnál.Próbálkozott valaki esetleg downclokkal, alul feszeléssel, hogy még csökkentsük a fogyasztást? Lehetséges ez egyáltalán?
Használ valaki ilyen gépen linuxos rendeszt? Én majd ubuntut rakok rá.
Próbált már valaki valamilyen front-end szoftvert?
Milyen táppal használjátok? Gyári hűtést (venti) cserélt már valaki? Én inkább egy passzív borfát tennék rá csak.A cuccokat még nem vettem meg, de talán 1-2 héten belül sort tudok rá keríteni. Lesz egy ilyen lap + 1 giga ram (+ meglévő eth kártya), bele egy vinyót és tápot, és végül is kész is.
Ramból milyen érdemes, 533/677?Még valamilyen fontos tudnivaló vásárlás előtt? 19k-ért láttam 3év garival.
-
Ghandi
aktív tag
Köszönöm a hozzászolásokat!
Akkor egyenlöre marad az hogy az integrált hangkértya adja hangot,aztán majd meglátjuk
Ez az USB tuner nem is jutott eszembe! Tényleg.a végén még pont az ami legnagyobb problémám lett volna az lesz a legkevesebb.Üresen fog maradni a PCI és készMost egyenlöre csak sima sztereo van a kocsiba,de hát nem is tudom milyen lenne egy 5.1.Ha sikerül jó helyet találni a centernek akkor érdemes kiprobálni
Akkor már az egyetlen problémám a táp.Erre tudtok valami okosságot mondani? A gyári CAR PC táp horror ár! -
sazabi
aktív tag
ha usb, akkor inkább tv tuner mint hangkártya..azok olcsóbbak, és nagyobb a választék..
egyébként az integrált audio kimenet szerintem minden igényt kielégítő minőségű egy kocsiba, tekintettel arra, hogy oda úgyis csak sztereó kell..vagy 5.1-et akarsz?
3 kimenet van, úgyhogy 2.1-et tudsz csinálni. -
turorudi
aktív tag
Hát, a hangkártya, akár PCI-os, akár USB-s, 10K alatt nem lesz jobb hangminőségű, mint bármelyik integrált hangkártya. Egyetlen igazán komoly kártya van 40K környékén, az az EMU1212M, de annak aszimmetrikus kimenetei vannak (így nem szed össze semmilyen zajt), ezért a bekötésnél is ennek megfelelően kell eljárni. Ez ráadásul PCI foglalatos. De más, igazi komoly chipsettel készült hangkártyák, ami tényleg megérné pusztán kocsiban folytatott zenehallgatás céljából, talán nincs is. Egy alaplapi hangkártya bőven teljesíti a HiFi szabványokat és valójában bármely csilivili autóerősítőn nyújt olyan teljesítményt, mint egy szuper CD lejátszó. Szóval ezzel sztem nem érdemes foglalkozni, csak arra ügyelj a bekötéskor, hogy a gyujtás és más elektronika zaját ne szedje össze a kis gép.
-
Ghandi
aktív tag
Ja és egy tanács! Látom hogy többen is akarnak házat csinálni ennek a lapnak.
nekem az egész CAR PC onnan indult hogy egy ismerössel már csináltunk egyet,és annak sem volt háza csak a lap.Nekünk azt a lapot sikerült teljesen passzivra átalakitani egy régi rossz autóerösitö házából és némi lemezmunkával
Az autóerösitők háza ugyanis egy nagy öntött aluminium hütőborda.igaz a magassága elég kicsi egy ilyen lapnak,ehez kelett egy lefelé nagyobb lemez tepsit csinálni.A proci és a chipsett hütöjét levettük és vörösréz lemezzel helyetesitettük amit a házhoz(azaz a nagy hütöborda) vezette át a höt.A tepsit lefestettük a hütöborda szinéhez és esküszöm jobban nézett ki mint egy gyár CAR PC ház. -
Ghandi
aktív tag
Végigolvastam a topicot,sok hasznos dolgot találtam benne.
Én már régóta tervezgetem egy CAR PC összehozását,eddig sikertelenül.Föleg az volt a probléma hogy ami tutira jó lett volna(VIA EDEN stb ) az iszonyat drága volt.
Ennek a lapnak az ára elfgadható és teljesitményben is jó!
Amire kellene nekem : zene lejátszás,film lejátszás,GPS navigáció,netezés igaz csak HSDPA mobil modemmel és ha valahogy menne akkor TV nézés és rádió hallgatás.
na ezzel van az elsö problémám,ugyanis csak egy PCI slottot látok rajta.Az autóban jó minöségü hangcucc van,ezért gondolom az alaplapi hangkártya nem igazán adna HI-FI hangminöséget.Ezt orvosolnám egy jóbb minöségü PCI-os hangkártyával ezt még jóval 10ezer alatt be is szerezhetném használtban,az USBs jó minöségü hangkártyák ára horror és nem igazán van eladó használtban.Na de akkor ott van hogy hva teszem a TV tuner kártyát?
Van valkinek tapasztalata PCI riserekkel? Minden lap tudja vezérelni öket rendesen?
A másik problémám meg a táp. Na erre adjon valaki valami megoldást mert a CAR PC tápok nagyon drágák és használtban fehér holló,ha mégis akkor az ára nem sokat esik.Nem most azonnal akarok én komplett CAR PCt öszehozni,nekem ráér,sőt lehet nem is lesz belöle semmi,de ha mégis akkor ezeket a problémákat valahogy meg kell oldanm elötte
-
thAnd
csendes tag
-
sazabi
aktív tag
tápventit nem a táp teljesítménye szerint, hanem bármi más(proci hő stb) vezérelni sztem életveszélyes!!
speedfanban be tudod állítani, hogy dinamikusan vezérelje a ventit, vagy egy konkrét %on menyjen. azt már én is írtam, hoyg fordítva látja a sebességet, de így is használható. -
turorudi
aktív tag
Nálam is kb. ez történt. lelassítottam 4000 környékére a chipset kis ventijét, a táp amúgy is valami halk FSP. Viszont kibéleltem a házat (nálam egyelőre normál atx házban van) ILYEN szivaccsal, ami a benne lévő 2 vinyó zaját és a minimális venti zajt is szépen redukálja.
Ja, és nincsen hősokk belül. A vinyók 30-40 fok körül eljárogatnak, a proci max. terhelésnél nem éri el az 50C-t.
Egyébként fogyasztásmérőre kötöttem a konfigot és (2 vinyóval) folyamatos le/feltöltés közben 56W a fogyasztás, max. terhelésnél 61W. Egy nap alatt picit 1KWh a teljes fogyasztás, tehát olyan 42 Ft egy teljes nap folyamatosan járatva (kb. ennyi lehet a villany ára asszem). -
thAnd
csendes tag
Igen, az alaplap szélén levőt (chassis fan) tudja vezérleni a BIOS vagy a SpeedFan. Sajnos a speedfan pont ellentétesen, így pl a "kilépéskor 100%" opció leállítja a ventit. De mindegy.
Én a tápegység ventillátort kötöttem a vezérelhetőre, az északi híd hűtőjét pedig ellenállással belassítottam 4000 RPM körülire. Lehet, még ez is sok, de már nem zúg úgy.
A tápegységé 1500 RPM-et megy, de BIOS-ból (50%), mert nem bízom a SpeedFan-ben.
Így most jó halk lett a gép, tovább nem tompítom, mert félek a hősokktól. Most minden szenzor 60 alatt mutat (a tápban nincs, mert az sima mATX táp).Köszi mindenkinek a tippeket!
-
thAnd
csendes tag
Köszönöm. Közben a "tv-out topic"-ban megerősítették, hogy általában kell a kondi az Y és C közé, ha kompozitot akarunk gyártani a TV számára. De mindegy is, mert meggyártottam és működik is a detektálás és színes is.
Még egy kérdés:
Használja valaki ezt a board-ot úgy, hogy a Northbridge-ről leszedte a ventillátort és passzív hűtést tett rá? (A procin eleve csak az van)
Mert nekem most így megy, de néha 70 fok felett is mutat az Everest. Nem lesz baj abból, ha csak a tápegységben van egy beépített, gyári 8cm "szívó" ventillátor (fúj kifelé) , magán a házon semmi? És még a tápegységben levő egyetlen ventillátort is ki akarom cserélni egy silent-re ... -
thAnd
csendes tag
Köszi! Akkor még nyomozok, de este kipróbálom a kondis módszert. Egyébként a kártyán a doksi szerint 7 tűs Svideo van, amin külön pin jut a kompozit (CVBS) jelnek. De most ezt nem kockáztatom meg. Marad a 4 -tűs megoldás.
Viszont kérdés: Hogyan lehet Extended Desktop-ot csinálni? Mert CSAK a clone-t ajánlja fel a Driver.
-
thAnd
csendes tag
A következő megoldást találtam:
A kártya utálja, ha össze van kötve a C jel az Y-nal (Scart 15 és 20, vagy ay Svideon a 3 és 4). Ha ilyen kábel van rajta, nem érzékel TV-t.
Ellenben ha nincsenek ezek összekötve, akkor engedi a TV kimenetet. Nekem most csak FF-ben működik, mert csak az Y van rákötve a TV-re. A C-t (szín) csak 470-630 pF-os kondenzátoron keresztül kötöm majd rá, hogy elkerüljem a detektálási problémákat.
Azaz:
Svideo 3: Direktbe a kompozit (TV RCA) bemenetre
Svideo 4: kondin keresztül a kompozit (TV RCA) bemenetre (enélkül FF lesz a kép)
Svideo 1 és 2: Összekötni és ez lesz az RCA földjeRemélem, holnap a fenti módszer működni fog nekem (most nincs kondim). Ha mégsem, írok.
Olyat még nem olvastam, hogy a "sima rövidzáras" (kondi nélküli) módszert nem tolerálná valamelyik alaplap vagy S-video kimenet, de ezek szerint most ez a világ jön ... A megfejtés abban lehet, hogy a TV kimenet chip-je egyszerre küld "Flash" jelet az Y és C kimenetekre, amik ha rövidzárban vannak, elrontják a TV-detektálást. De ez csak spekukáció ...
Köszi az eddigi tanácsokat
-
thAnd
csendes tag
Igen, 4 tűs kábelem van, Y és C már a kábelben közösítve, így mindegy, hogy a másik végén van összekötve a 15-20, vagy már rögtön az S-video kábelben.
Ha a PC látja a TV bemenetet az Y és C csatornán is (megvan a 75Ohm), akkor miért nem detektálja? Vagy másképp érzékeli? De akkor hogyan?
945-ös Dual Atom lapom van, a hozzá CD-n adott GMA Driver-rel hajtom. -
thAnd
csendes tag
Sziasztok!
Én is a TV kimenettel szenvedek. SVIDEO - RCA kábelemet lemértem, és arra jutottam, hogz a kábel összeköti az Y és C jeleket, így küldi ki az RCA kimenetre, amelyik szépen bejut a TV-be, mert "látom" (mérem) az SVideo csatlakozón a 75 Ohm lezárást mindkét (Y és C) vonalra is (a lezárás a TV-ben ül gyárilag).
Mégis a driver csak a VGA monitort mutatja, és kér, hogy csatlakoztassak már második eszközt, ha használni akarom. Márpedig az alaplapnak látnia kellene a TV-t, hiszen mindkét vonalon ott a 75 Ohm lezárás. Vagy a Scart másképp viselkedne? Ezt nem hinném.Köszi a tippeket előre is
-
turorudi
aktív tag
Kedves velem egy cipőben járók!
A két nap idegeskedés során kiderült, hogy S-Video csatlakozásból több fajta létezik. Ennél a lapnál, illetve az integrált videóvezérlőnél, ha nincs kép, vagy fekete-fehér, ez lehet a megoldás, ha a TV Scart csatlakozójára kötitek. Nálam működik:
[link]Elvileg létezik olyan S-Video-Scart kábel, ahol a kompozit jel be van kötve, de azt a csomagolásból nem lehet kideríteni, hogy a Scartnak az a bizonyos 15. és 20. lába be van-e kötve.
Ja, és nem kötöttem be kondenzátort, mivel nem volt éppen itthon, csak ráfűztem a két lábra egy egyszerű vékonyka drótot és így is működik.
-
-
turorudi
aktív tag
Aha, na, a témán való egész napos rágódás után kiderült, hogy az S-Video kimenet akkor nem érzékeli a TV-t, ha S-video - RCA átalakítóval próbálom a TV RCA bemenetére rákötni. Kíváncsi lennék, hogy neked milyen kábellel (esetleg átalakítóval) milyen bemenetre csatlakozik a TV-re a D945GCLF2.
Holnap veszek S-Video - Scart átalakítót (lévén nincs S-Video bemenet a TV-n), de állítólag ebben az esetben a bekötések is fontosak, vagyis keresni kell a csomagoláson, hogy jelezzék, hogy valóban a Scart felé halad e a jel. -
turorudi
aktív tag
A beállításoknál az van, hogy először dugjam rá a másik megjelenítőt, aztán akkor majd állítgathatom azt a másik megjelenítőt is. A kábelt kipróbáltam, másik kártyával másik gépen megy.
Külföldi fórumokat nézegetve úgy tűnik, hogy ez egy jellegzetes hiba, de nem találtam meg még a megoldást. -
sazabi
aktív tag
nálam folyamatosan klónozva van a desktop képe a tv-n, aztán ha filmet nézek csak odakapcsolom a tvt és elindítom a filmet.
Ahogy bedugom az svideo kábelt kapásból érzékeli azt, sosem volt ilyen gondom..
kábelhiba? beállításoknál mit látsz? nem tudsz váltani a megjelnítők között? -
turorudi
aktív tag
Sziasztok, én is vettem egy ilyen lapot. Igen tetszetős jószág, a teljesítménye is kielégítőnek tűnik. De! Nem tudom, hogy kell az S-Video kimenettel érzékeltetni a TV-t. A kimenetre átalakított dugtam, ami hagyományos RCA-t csinál az S-Video kimenetből és így már egyszerűen rá lehet dugni a TV video bemenetére. Eddig a Radeonok Catalystjához voltam szokva, ahol van Force TV Detection funkció, azaz pont a nálam fennforgó esetekre ez a megoldás.
Itt az Intel drivernél pedig csak egyszerűen arra hívja fel a figyelmemet, hogy ahhoz, hogy a második megjelenítő (TV) is munkába állhasson, először az integrált VGA-nak érzékelnie kellene, hogy a TV RCA bemenete dug az S-Video kimenettel. De nem érzékeli!
Már látom, hogy ez egy elcseszett driver, de majd mégis ezzel kell kínlódnom. Szóval ha van tapasztalatotok az Intel VGA kártya és a TV csatlakoztatása ügyében, legyetek szívesek segíííni.
Köszönöm -
nyunyu
félisten
Azert az se felejtsuk el, hogy a GCLF2 komplett alaplap alig eszik 20 wattot, mig egy regi Celeron proci alaplap+kutyuk nelkul eszik ennyit...
(TuaCerka TDP-je valami 26W, P4 Cerkake sokkal tobb.)Legalabbis nalam 28W volt a GCLF2+Kingston DDR2-533 512+WD 80 vinyo+tap aramfelvetele a konnektorbol, ebbol levonom a tap ~80% hatasfokat, meg a vinyo 6W-jat, alig 15W marad alaplap+procira.
Masreszt meg megneznem, hogyan raksz GbE-t a celeronba
Mondjuk az is igaz, hogy mire 20W fogyasztas kulonbseggel megsporolsz 7000 villanyszamlat, addigra beleoszulsz.
-
sazabi
aktív tag
p4=2001-2006
RIP
az utóbbi 20 percben próbáltam olyan tesztet találni, ahol hasonló körülmények között teszteltek p4et, mint egy D945GCLF2-et, de nem találtam ilyet.
feladom. mindenhol csak <2005 pc markok meg sandrák.
de amit tudok:
htpc teljesítmény=1080p egy bizonyos fokig.
irodai teljesítmény=ágyúval verébre.
játékra=max nosztalgiázásra..kivéve ha szerzel bele valami erősebb pci-os videokártyát..akkor a közelebb múltból nosztalgiázhatsz.
kizárólag nas/home szervernek a padlásra/pincébe/spájzba=ágyúval verébre. fele ennyiből kijön valami régi celeron..kivéve ha tényleg kell a teljesítmény -
Hoqspok
tag
Az intel D945GCLF2 lapon lévő két magos Atom procit milyen Inteles P4 hez lehet teljesítménybe hasonlítani ?
-
spidersoft
senior tag
Jah, konnektorból, vettem anno valami olcsó (3.000 alatt) fogyasztásmérőt. Hogy mennyire pontos azt nem tudom, 40W-os körtét 39-40W-nak ír, gondolom attól függően, hogy mennyire meleg. Fíkkel meg ilyenekkel ennyi pénzért nemigen foglalkozik, de szerintem nagyjából helyen lehet az érték.
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #60 üzenetére
uh izé..thread = szál.
ez nem üzleti fogás, hanem egy eljárásnak a neve. hyper threading: virtuálisan 2 fele osztja a procit.+2 magos a proci=4 procinak látszik.
csak én írtam hüjén..
ha lenne rajta agp/pci-e slot, akkor az intel kinyirná a többi termékét mert mindenki ezt venné.. vagy baromi drága lenne.szvszmivel mérted a fogyasztást? rendesen a fali konnektortól?
-
spidersoft
senior tag
Értem, kösz az infót. Szal ezek a thread-ek afféle dolgok, amit eddig pipeline-nak hívtak, csak már lejárt ez a megnevezés, kellett valami újabb, hangzatos üzleti fogás
Kipróbáltam ezt a gépet... CoreAVC-vel kb. 2x gyorsabban vitte a "killa sampla"-t, mint a sempron 2600+. Szal annyira nem rossz ez
Ha volna a lapon egy AGP/PCI-E slot, akkor még gémelni is jó lenne (kb. csak elhatározás kérdése lenne, a chipset tudja). Legalábbis 1-2 éves cuccokra biztosan.
Jah és 19" LCD+DSL modem+gclf2+samsung 3,5" SATA winyó+2DVD meghajtó (LG és Asus), valami 5ezer forintos FSP táppal (ez volt az üzletben, örültem, hogy valami is nyitva volt pénteken a városban -- persze, hogy az ünnepek alatt kellett bedögleni a tápomnak is...) 81-82W idle-ben. Monitor nélkül 55-56W... 6W körül van a modem, úgyhogy a gép maga kb. 50W-ot ehet. Ezzel az 50W-tal szemben a Sempronos configom (már nem emlékszek pontosan, de kb) 110-120W volt.
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #58 üzenetére
2 magos és hiper-threadinges
magyarul 2 fizikai mag, és 2 a szálkezelő technika miatt látszik 4 procinak. -
spidersoft
senior tag
Üdv,
Az hogy van, hogy a windows task managerben (ctrlaltdel | teljesítmény fül) a "CPU-használat visszamenőleg" alatt négy görbe van, mikor csak 2 magról van szó?
(úgy fest behalt az eddigi alaplapom, szal idő előtt kipróbáltam a dual atomot... meglássuk mit teljesít. eddig prociilag kb. azt tudja, mint a másik -- bár még csak a telepítgetések közepén vagyok)
-
sazabi
aktív tag
36 fokig ment fel 1080p gyűrűk ura (3óra) után
-
sazabi
aktív tag
9 óra prime95 után 50C a legmelegebb pont.
[link]
ja és prime95 leállítás után 1 perccel ~10 fokot hűlt a remote2, core0, core2.
a screenshotot nem is tudtam úgy megcsinálni, hogy álljon a prime95, és 50 fokos legyen a cucc.. -
DarkByte
addikt
Direkt rákerestem a CoreAVC szóra a topikban mielőtt írtam volna és azon túl hogy pegger segítséget kért az Ubuntu alatti beüzemelésre (??), szó sem esett róla. (most át is olvastam a hsz -eket és tényleg nem lehet név szerint említve vagy nekem van túl korán
) Mind1 is, a lényeg hogy mostmár működik.
Az árral kapcsolatban azt felejtettem el írni, hogy 18k -ban álljon meg postaköltséggel.
Elég esélytelen sajnos.
-
sazabi
aktív tag
csak pár hozzászólással kellett volna lejjebb nézned
CoreAVC-t már ajánlották, és ki is próbáltam..azzal se ment.
de csak azért, mert csak feldobtam a kodekeket, viszont nem állítottam be rendesen az mpc-t, mostmár minden ok, frankón megy a 720p
[link]..mostmár 3x annyi helyen lehet kapni, mint amikor én [L
945GCLF2]vettem, és már ott is 3000el drágább[/L]
tiszta msi wind feeling.. -
DarkByte
addikt
-
sazabi
aktív tag
mi ajtókat barkácsoltunk anno, abból maradt anyag
viszont a 720p hd (x264) továbbra sem megy rendesen.. mplayerrel sem.
1 hét utáni tapasztalatok:
-~5 nap uptime(hajnali2kor hibernálom, 7kor kel)
-1440x900-ban érezhetően pörgősebb a dolog(netezés közben is(opera)) mint 1680x1050..(22"ról váltottam 19"re)
-8 centis venti a bordák fölé lógatva, a legmelegebb rész(remote1 a speedfan szerint) 40fok környékén ingadozik +-pár fok..majd csinálok vmi stress testet.
-továbbra is fordítva látja a fan speedet a speedfan, 0% a 100%, és 100% a 0% -
villamos
őstag
nos.
házikóra van egy ötletem, be lehetne talán a cuccot építeni valami megfelelő méretű műszerdobozba, vagy valami rack félébe, lehet kapni itt-ott nem túl drágán ilyesmit (3-5 k magasságban)... lenne tehát benne a deszka, egy nagyobb 3,5 vinyó, meg ugye a táp, akkora hogy egy nem túl nagy dobozba beférjenek... milyen magas legyen a doboz, egy 8 centi magas elég, vagy 10 centis kell? nameg az egész miskulanciának kellene gondolom egy venti hűtés gyanánt. a dobozra szerkesztek valami kapcsolót is, van mindenféle tökingyen...elől, vagy oldalt lennének olyan csatik, mint usb hang stb...
lehetne benne tuner is, a pci aljzatba lehetne tenni...
az asztalhoz lehetne tenni valami polc félét, arra lehetne tenni. megjelenítőnek a monitorom analóg csatiját használnám, ki lehet rajta választani melyik csatiról kérje a jelet (ezt régebben kikiséreteztem... -
sazabi
aktív tag
nem éri meg kicsi méretű tápot venni..picopsuban gondolkodtam sokáig, de 20e alatt nem állt volna meg. matx/itx tápok is drágák..
háznak egy cipősdoboz is jó ám
de ha veszel 1m^2 farostlemez táblát 1-2e HUFért, abból olyan 2-3db pici házat amilyet akarsz..
egy matx ház farostlemezből nálam folyamatban van, jövő hétvégén fejezem be
aztán majd ha lesz időm csinálok ennek a lapnak egy kisebb házat. -
villamos
őstag
Nem kívánom cserélni a jelenlegi masinát, (vagyishát igen, de nem erre) egy másodlagos gép kell ha nem voltam egyértelmű. Majdnem 24/24 -ben menne, nevezzük home szervernek, ha úgy tetszik.
Kis masina kell kis helyre, annak nem látom értelmét, hogy veszek egy matx házat, és az kb. olyan három centivel alacsonyabb mint egy midiház... nevetséges... el sem nagyon férne...
persze még mindig ott van a barkács lehetősége, de akkor is valami szabványszerű, és megfelelően kis méretű, teljesítményű táp mindenképpen kelleni fog...
Fogyasztást tekintve beszerzek egy fogyasztásmérőt, és kiderül mennyi az annyi. -
sazabi
aktív tag
válasz
fekeandras #35 üzenetére
én tápról lelógatva hűtőm egy 8 centis hangtalan ventivel(1000rpm)..borda csere lehetséges, de felesleges..de lehet, hogy elég lenne rá 2x ez, vagy akármilyen régi otthon kallódó borda, és akkor elmenne biztonságosan passzívan.
ja és az enyémben 1G ram van, és minden program amit használok egyszerre futtatva sem töltött ki eddig(xp sp3) 750Mb-nál többet..
érdemes jól átgondolni, hogy mire fogja használni az ember..felesleges ennyire túlbecsülni a ram használatot. -
fekeandras
őstag
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #33 üzenetére
bezony nagyon olcsóság lesz a lap, ha hosszú távra és szinte folyamatos működésre tervez az ember..mondjuk én most úgy lőttem be a gépet, hogy hajnali 2kor hibernálja magát, reggel 7kor meg kel, csak hogy spórolósabb legyen
villamos:"ezek a lapok tökjók, viszon nehézkes hozzá házikót, tápot találni, legalábbis hozzáillő késztermékeket mindenképp..."
sima atx házba is belemegy, matx házat lehet kapni 3-4e hufért is, csak böngészni kell hozzá a ph!-t.. tápból se kell speckó, sima atx 300W és kész..
ahogy én számoltam
2500táp fsp 350w ph! beszerzésű
2500 1g ram hazsnált ph!
18000 lap új kisker
14000 vinyó új 500Gb új kisker
3500 ház régi matx házam ph!
5000 odd
-----------
45.500és ezen még lehet spórolni..
edit: ja és teljesítményben sima nem játszós használatra villámgyors, tökéletes. athlont odaveri szvsz, nekem a Athlon 64 X2 4200+ brisbane magos rendszerem irodai dolgokban verte.(na persze azon vista volt, ezen meg xp, és főleg a multi threades dolgokban ugye a 4 mag..).
-
spidersoft
senior tag
Attól függ mennyit megy a géped.
Alaphangon az én gépem (Sempron 2600+, Gef7600GT) 100-110W körül eszik, ha épp nagyon dolgozza a winyót (tömörítget, windóz rendezgeti az agyát, stb), akkor felmegy úgy 150-160ra, ha meg gémelek akkor 180 fölé is mehet. számoljunk átlag 120Wot.
Ha ebből raksz egy gépet, akkor full krafton (állítólag) 40-50W, idle-n meg 30-40, legyen 40. Ez 80W különbség óránként.
Nálunk 42 Ft körül jön ki egy kWh (mindenkinél más, utána kell számolni a számlákból). Hétköznap 6, hétvégén kb 12 órát megy. Ez átlag (6*5+12*2)/7 ~ 7,7 óra. Ami napi átlag (7,7h*80W) = 616Wh. Évente (616*365,25) = 224994Wh, ami 224,994kWh, amit 42 forinttal beszorozva 9449,748 Ft/év.
Ha pl. 60.000 forintból rakom ezt a gépet, akkor ez 6,35 év...
(ahogy én számoltam: saját hangszigetelt ház: 5k. táp: 15k. 2gigz ram: 7k. gclf2: 18k. 250es notiwinyó: 15k, ez pont 60k, jah. ODD van a másik gépben, végülis csak installra kell bele, addig kölcsön lehet venni -- jah és KVM switch-re megoldás: 5k körül (monitornak van 2 bemenete, azt nem kell váltani, így egyszerűbb)
Viszont csend (azaz sokkal kisebb zaj) lesz a szobádban. Számomra ez a fő cél.
Remélem a héten megérkezik a lap és hétvégén lehet tesztelni
Aztán lehet izzítanom az Inventort vagy a ProE-t és mehet gőzerővel a gépháztervezés
-
villamos
őstag
nem is tudom, kicsit gugliztam, és olvasgattam kiderült
ezek a lapok tökjók, viszon nehézkes hozzá házikót, tápot találni, legalábbis hozzáillő késztermékeket mindenképp...
lehet persze barkácsolni is de az milyenmár...
egy számomra tetszetős összeállítás több mint 60 k -ba kerülne (lap, ház táppal -és még talán nem is annyira horror áron- plusz apróságok, mint merevlemez ram stb)
nem tudom, hogy a villanyszámlán mennyi idő alatt hozná vissza az árát...
egyre jobban érdeklődök 50k alatti körüli régebbi note -ok iránt, némelyiknek egészen korrekt belseje van... -
villamos
őstag
Kell egy kicsi gép. A lényeg
-minél halkabb működés
-minél kevesebb fogyasztás
-lehető legkisebb méret
-lehetőleg olcsón
követelmények
-netezni
-letölteni
-zenét hallgatni este, fülessel
-filmet nézni
-xp jól menjen rajtaerősen elgondolkoztam egy egy ilyen deszka megvásárlásán, talán megfelelő lenne igényeimnek
kérdéses, hogy mennyire erős, fel veszi e a versenyt a jelenlegi gépemmel, vagy
a kétmagos Athlon azért megeszi reggelire?mégis hány wattot eszik egy ilyen rendszer?
hol lehet kapni hozzáillő házat, tápot, és mennyiért?
mennyivel jobb mint a korábbi, és jóval olcsóbb hasonló modellek? -
spidersoft
senior tag
720p-re próbáltad a MPlayert (MPUI-t)? Én [innen] szoktam szedni, sztem pöpec lejátszó (nem a telepített codeceket használja, van neki saját).
Mondjuk atommal még nem próbáltam, csak tegnap adtam fel a megrendelést egy gclf2-re
Ismerve a piac atomos telítettségét most már csak hetek kérdése
-
sazabi
aktív tag
na kihalt a lap alól a 300as fsp tápom..először csak néha berezgett a kép, aztán kikapcs és már soha többet bekapcs..most egy fsp bluestorm hajtja.
8 centis ventire cseréltem a 12est, 1000rpm környékén a bordák fölé lógatva 40 fok körül tartja a lapot.
a speedfan továbbra is fordítva értelmezi a fan speedet de sebaj.
ami nagyobb gond, az az, hogy a 720p videók továbbra se mennek rendesen.
egyelőre a video overlayt se sikerült belőni, csak klónozni tudok.
ezen kívül nagyon pöpec a lap, de azért kiváncsi lennék volt e másnak is gondja a videó lejátszással.. -
sazabi
aktív tag
vista alatt milyen codecet használtál? mondjuk én most xpt raktam fel, de nem megy a 720p lejátszás
most próbálgatom a codeceket, meg a beállításokat, de egyenlőre sikertelen a dolog..egyébként minden nagyon pöpec, egész nap nyúztam a gépet. egyenlőre egy 12centis venti van ráállítva a wlan kártyára, pont lefedi a procit meg a videokártyát, speedfanba ha 100%ra állítom, és a biosban be van lőve a dinamikus hűtés, akkor kikapcsolja a ventités persze 0%on meg fullon megy, szóval még van mit configolni rajta
linuxban sajnos nem tudok segíteni..nem vagyok mazohista..(mármint linux user)
-
pegger
csendes tag
Egy észrevételem van. Nekem 4 nappal a megjelenés után már volt egy ilyen lapom. Azóta kb. 5 órát ültem a gép előtt. Mármint azelőtt a gép előtt. Második bekapcsolás után borzatsztó hangja volt. Néha elég komolyan "felbőgött" a ventije. Olvastam hogy át kell dugni a másik venti csatira és akkor majd jó lesz. Amint otthon leszek ismét meg is teszem. Ami a HD-t illeti az rendben van Vista alatt. Linux alatt nem megy sajna rendesen meg a 720p sem. A probléma hogy nem használja ki rendesen a 4 magot a linuxban egyik videolejátszó sem. Most egy kis segítséget várnék valakitől a CoreAVC behegesztéséhez Ubuntu alá. Ha végre sikerül ez akkor majd írok róla. Win alatt volt hogy nem vitte az 1080p-t. 720p-t tisztán viszi. Ha valaki le tudná írni hogy kell Core AVC-t linux alá rakni MAGYARul azt megköszönném.
-
sazabi
aktív tag
na ma vettem meg a lapot, majd este lesz időm pakolni rá a rendszert, egyenlőre csak kipróbáltam, hogy működik-e.
első benyomás: a hűtése tragédia, a vásárlás pillanatától kezdve csereérett
mármint pöttyet hangos -
Hoqspok
tag
válasz
fekeandras #23 üzenetére
Szabvány ATX a rögzítő pontok passzolnak én épp ma raktam be egy BaziNagy házikóba és nem volt gond a rögzítéssel, csak alig találtam meg olyan kicsi ez a deszka
Szerelem első látásra, nekem nagyon tetszik, olyan halk hogy egyenlőre nem zavar a venti. ( sajna nem tudtam beüzemelni mert a monitorom behalt )
A célom egy teljesen hangtalan 0-24 ben üzemelő letöltő gép amit egy kiszuperált VHS magnó dobozba költöztek és a TV álványba pont befér. Az S-Video kimenten közvetlen lejátszhatóak a letöltött filmek nem kell ki írogatni. Ja és akkor mellékesen NAS is futhat, azon még gondolkodom, hogy valami Leadtek karival TimeShift TV felvételek miatt nem kell mindig a TV előtt várni a kedvenc sorozatot, filmet. az én igényemet a Divix minőség kielégíti, a HDTV közszolgáltati adók ingyenesek maradnak, de a kereskedelmi TV-k mind fizetősek lesznek szerintem még sok kérdés nyitva maradt, hogy a fizetős szolgáltatást milyen eszközzel tudja a felhasználó megvásárolni, szóval olyan nagy pénzeket még ne költsetek a HDTV gépekre mert lehet megy a kukába 2012 után -
sazabi
aktív tag
válasz
fekeandras #23 üzenetére
"Mini-ITX /micro-ATX compatible"
A legtöbb atx ház a kisebbekkel kompatibilis..szóval házfüggő. -
fekeandras
őstag
Nekem csak szimplán netezgetni meg letöltőgépnek kell valami kis fogyasztású gép.Lehet hogy benevezek egy ilyen atom cucc-ra.Ha valóban annyira keveset fogyaszt akkor zseniális a cucc.Azt akarnám kérdezni hogy ennek az alaplapnak a rögzítő pontjai 1:1 passzolnak a sima ATX/mATX házba?
-
Mercutio_
félisten
"Mindennapos irodai használat" az nálunk úgy néz ki, hogy 4-5 SAP modus, + 2-3 b*szottnagy excell tábla tele képletekkel, és 4-5 explorer ablak különböző webes katalógusokban turkálva, + 2-3 40-50 oldalas doksi wordben megnyitva
Ezzel még a 3GHz-s P4-es procos gép is nyögdécsel
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #15 üzenetére
minimális teljesítmény igény: sima atomhoz tudok viszonítani, mert ezt is egy msi windről írom, amiben ugye az van
, az egy magosnak is bőven elég a teljesítménye akármihez, kivéve játékhoz, meg komolyabb grafikus/tervező munkához..hát még a 2 magos. sempronnál mindennapos irodai használatra sokkal jobb lesz az atom.
-
Mercutio_
félisten
válasz
spidersoft #15 üzenetére
Többet gondolkodni, kevesbbet írni...
2600+ sempron megeszi
-
Alex91
félisten
válasz
spidersoft #15 üzenetére
Erre jo lehet.
-
spidersoft
senior tag
Nos, nekem a netet nézegetni (blogok, jutyúb, hírportálok, fórumok, ezazamaz) meg egy-két dolgot letölteni kellene... még az is lehet, hogy írót se teszek bele, ha van gigabit ^-^
Ugyanis azzal egy újabb rést kéne ütni a gép oldalán, újabb esély hogy átadjon a noti winyó meg a tápventi némi zörgést, stb
Nekem csendes gép kell (cél kb. az lenne, hogy a CRT tévé (asszem) sorkimenőjének zizgését, amit csak lenémítva lehet hallani ne zúgja túl, de ez lehet nem fog sikerülni
), lehetőleg kevés pénzből, minimális teljesítmény igényekkel... azt a pár írást meg kibírom, akkor áttolnám a másik gépre és ott mehet kifele archívba az anyag.
(egyébként így ránézve nem is olyan biztos, hogy gyengébb ez a proci, mint a "nagy" gépemben lévő sempron 2600+, ez is 1.6 GHz-en megy, csak épp egymagos
)
-
sazabi
aktív tag
mit nekem raid
az csak a biztonságos tároláshoz kell..én néhány havonta kiírom a fontos cuccokat dvd-re aztán kész..
hdmi+1080p-re csak annyit mondok, s-video kimenet. 1024x768-ba majdnem natívban beleférnek a 720p(1280x720) hd filmek, és az bőven jó(nekem). blueray meg nem terjedt el még annyira, hogy dvd minőség felett kelljen gondolkodni szvsz..vagy én vagyok igénytelen, hogy mindent csak 720p hd-ban nézek amit lehet.
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #8 üzenetére
nálam a házhűtés fogja hűteni a lapot, ventit leszedem a videokártyáról. na persze nem egy gyufásdobozban lesz a lap, hanem egy matx házban(ez van itthon) a nappaliban.
aztán később lehet lesz kedvem barkácsolni neki valami kisebbet, akkor énis a táppal hűtős megoldást választanám. sztem bőven elég neki.
ja és Hammon kollégánál 17600 a lap, tud valaki olcsóbbat? -
spidersoft
senior tag
Üdv,
Ha tesztelitek, akkor várom róla az infókat ;-) Lehet mégsem a sima GCLF-et veszem meg? ;)
A fő kérdés még mindig az, hogy meg lehet-e félpasszívan* hűteni a chipsetet. Mert akkor csinálok belőle egy csendes nettopot. Már nagyon unom a zörgést
* itt arra gondolok, hogy teljesen zárt (dupla falú MDF vagy hasonló) ház, egy csendes (17 dBA lett kinézve nem túl drágán) táp 12 centis ventije hajtaná a huzatot, a beáramló levegőt direktben a bordára és a procira irányítva (pl. felülről, oldalt meg távozik amerre akar, hűtve a többi teret) Az se baj, ha le kell cserélni a bordákat nagyobbra, helyszűke nem áll fenn.
-
sazabi
aktív tag
gigabit lan, nasnak miért lenne gyenge? proci meg 2magos*2hyperthreading simán elég az oda.
szerintem otthoni felhasználók nem fogják kihasználni az összes portot vinyókra,(2 sata, 2 ide 8 usb vinyót)..otthoni NASnak 2x500Gb vagy 2x750/1000Gb bőven elég..
12x1000Gb az elég perverz lenne
HTPC-nek is elég ez sztem..de majd bővebb véleményt tudok nyilvánítani, ha megjött a cucc
DarkByte: szerintem jó ha egy helyen van róla az infó..az atom club túl általános szvsz.. -
Alex91
félisten
Sajnos ez a lap IMHO HTPC-nek gyenge, NAS alapnak gyenge, magyaran nem sok mindenre jo...
-
DarkByte
addikt
Hát azért innentől lefelé ha foghíjasan is de elég sokat tárgyaltunk róla, igaz többnyire videólejátszás volt a fő téma. Van ott egy rakás linkelt review, sőt nyunyu -nak pár nap erejéig volt is egy ilyenje deszkája amin tesztelt nekünk pár dolgot.
-
sazabi
aktív tag
na mivan csak én akadtam fent ezen a gyönyörűségen?
a sajátomat holnap fogom megrendelni, de ha senkit sem érdekel, akkor majd inkább nem írok róla -
sazabi
aktív tag
D945GCLF2 megjelent, és már nálunk is kapható 19e HUF környékén. Gondoltam nyitok neki egy topicot.
Amiért ez baromi jó: htpc alapanyagnak tökéletes(720p hd simán), az új 2 magos intel atom van benne, keveset fogyaszt(1-2wattal többet az elődjénél), gigabit lan, s-video, még több usb port.
Amiért még sem tökéletes: nincs dvi/hdmi, 1-2 wattal több fogyasztás, nincs új grafikai chipset, nincs integrált wlan.
Gyakorlatilag akik s-video kimenetes htpc-t/home servert akartak építeni(pl én), és azért halasztották el az elődjének a megvásárlását, mert azon nem volt integrált s-video, azok most páros lábbal ugrálnak a monitor előtt.
Itt már tesztelték, és itt is.Szóval a lap:
Form factor Mini-ITX /micro-ATX compatible (6.75 inches by 6.75 inches [171.45 millimeters by 171.45 millimeters])
Processor ntegrated dual-core Intel® Atom™ processor 330 with a 533 MHz system bus
Memory One 240-pin DDR2 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets
Support for DDR2 533/667 MHz DIMMs
Support for up to 2 GBΣ of system memory
Chipset Intel® 945GC Express Chipset and Intel® I/O Controller Hub 7 (ICH7)
Audio Realtek* ALC662 audio codec (5.1 channel HD audio)
Video Intel® Graphics Media Accelerator 950 & S-video output support
I/O Control SMSC* LPC47M997 based Legacy I/O controller for serial, parallel, and PS/2* ports
LAN Support 10/100/1000 Mbps LAN subsystem using the Realtek* LAN adapter device
Peripheral interfaces Eight USB 2.0 ports
Two Serial SATA ports (3.0 GB/s)
One parallel ATA IDE interface with UDMA 33, ATA-66/100 support
One serial port
One parallel port
PS/2* keyboard and mouse ports
Expansion capabilities One PCI Conventional* bus connectorKapcsolódó címlapos cikkek a Logoutról (részletek):
- Atomizált mini - Frissítve 2009-01-31 (Szerző: peterkeT)
- J&W Minix M1200 - az olcsó Atom (Szerző: simonzé)
Megjegyzés:
Ugyan ez az első hozzászólás adminisztrációs okokból mindig valamelyik HÁZIGAZDA vagy MODERÁTOR nevén fog megjelenni, de a szakmai tartalom összeállításáért nem ők a felelősek, nem minden esetben ők azok akik a legjobban értenek a témához, ezért nem célszerű hozzájuk intézett privát üzenetben szakmai segítségért folyamodni, hoszen erre van a topik.[ Módosította: Kalandor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Call of Duty: Black Ops 7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest