Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #58002 üzenetére
"Nagyon sok tesztelgetés lesz mivel nem tudod még, hogy mi mire is való. A jó, hogy ezeknek utána tudsz olvasni vagy hosszú öntanulási folyamat során megtapasztalod mivel mi változik. Nem tudom angol olvasás mennyire megy, de rengeteg fórum és cikk, guide van ezzel kapcsolatban"
Nagyon alap az angol tudásom, de nem gond, a googl fordító már olyan szinten fordít, hogy egy angol szöveget, szinte 100%-osan értelmezhetően fordít.
Régebben nem így volt, voltak mellényúlások/szabadon választott gyakorlatok / egy googl fordításban.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #58064 üzenetére
kössz, de ez jó árban volt, 13e kb és gondoltam közel is van, hamar ideér/azóta már Kínából is ideért volna gyalog /. de ennek már szerintem lőttek. itt a hardveraprón volt tavaly novemberben, csak akkor még nem kellett
Nem tudnál linkelni egy óccsó jót?elsősorban tajwani gyártmányt, de nem a Xonar D2X-et, hanem a Xonar D2-őt[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #58021 üzenetére
"Ezt én sem értem. Itt arra gondol a költő szerintem, hogy ha nincs sub, akkor kell átkeverni" a költőnek kéne ezt megerősítenie
Szerintem nem. ha van sub, akkor is át kell keverni, mert van benne egy olyan, hogy Apply subsonic filtering. Elméletileg, ha az be van kapcsolva, akkor ott vágja, amit a hangfal még elbír, a többi megy a sub.-ra. De ez a centerre és a sourrand-okra is érvényes? Mert azok kevesebb mélyet bírnak, magasabban kellene akkor vágni őket. pl, ha a frontok még tegyük fel bírják a 60 Hz-et, akkor a center és a sourrandok pl 80 Hz-et. azokat is különveszi?
De technikailag mit kell nekem csinálni, hogy azt átkeverje a sub.-ra, leveszem nullára, balra, mert voltaképpen az lenne az, nem? És majd a subsonic filtering kiválogatja magának, hogy melyik hangfalon mi kell neki.
a költőnek kéne ezt megerősítenie hogy mi van itt voltaképpen
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz Callisto #58015 üzenetére
Illetve van még nagyon egyszerű megoldás, ha arra kíváncsi valaki, hogy EQ APO-nál jobban szól-e másik convolver akár DirectSound, akár WASAPI exkluzív audio módban.
Pl. foobar2000-hez van FIR convolver bár én nem próbáltam, de más lejátszókhoz is lehet találni. Talán VLC-hez is van. Jriver-ben alapból van.
Kikapcsolni az EQ APO-ban a filterezést, effekteket. foobar2k-ba, jriverben a convolverbe betölteni a filtert és meghallgatni ami probléma lehet, mert akkor kézzel kell azt megcsinálni pl. jriver-hez."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
python1
veterán
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #57970 üzenetére
"Most már látom, hogy akkor PC hangkártya analóg kimenetekkel lesz a Denon erősítőre csatlakoztatva.
Ehhez az útmutatód teljesen jó. Kövesd az ott írtakat."Ha itt mindent követek, ami a videón van, akkor a nagyja megvan, nem? A további kísérletezgetés csak hab a tortán. Persze, ha majd tudom, hogy hogy kell kísérletezni tovább.
-
Smiley
addikt
válasz Callisto #57989 üzenetére
Koszi, azert is kerdeztem mert nem vagyok otthon a windows-ban. Szerintem is csak akkor eri meg ezzel szivni ha nagyon sok felesleges ideje van az embernek. En 1 eve mondogatom magamnak, hogy majd megcsinalom itthon, de amikor idom lenne ra inkabb megnezek helyette 1-2 sorozatot vagy filmet.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Callisto #57991 üzenetére
A legegyszerűbb resampling konkrétan az, hogy átpakolászod a mintákat, és dobsz rá egy lowpasst. Már innen látszik, hogy ennek jó vége nem lesz, mégis csinálják. Ez pedig hatványozódik azzal, hogy nem csak az EQ APO csinálja ezt, hanem még a Windows is. Csak akkor lesz jó a korrekció, ha ezen keresztül mérsz, ezért kell a Cavern előtt telepíteni az EQ APO-t.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Callisto #57989 üzenetére
Miben tér el a matematikai definíciótól? Ha a konvolúciónak ott van hibája, abból "robothang" lesz. Szerintem csak simán visszamértek egyet és a resampling hibát találták meg benne.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Callisto #57984 üzenetére
Szerintem fáziskorrekció alatt mást értünk, ami nekem az, az csak a Diracban és RePhase-ben van. Ami az igazi előnye, hogy tud minta alatti pontosságú késleltetést, ez hozza meg az igazi áttörést, nem (mindig) maga a fázis. Ezért is terjedt el az a tévhit, hogy a Cavern csinál fáziskorrekciót. Nem csinál (elég egyszerű oka van, mégpedig hogy nem tudom, hogy kell, és hiába beszélek profikkal, rájövök, hogy az a matek nekem sok ) , csak annyira pontosan késleltet, hogy annak hangzik. Mások tudatosan nem tesznek így, annak is megvan az oka, arról is tele lehetne írni a falat.
Általában az extrém meredekség okoz generálási módszerek közt hallható különbséget. Itt a minimum szakadhat, a linear esetében pedig én személy szerint megőrülök a pre-ringing mennyiségétől, ezért nem szoktam soha ajánlani. Általánosítani úgy lehet, hogy ha a generátor eredménye és a kiinduló spektrum nem egyezik teljesen, akkor lesz a kettő közt hallható különbség, végső soron mégis azt halljuk, ha nincsenek összeadódási problémák.
Az EQ APO legnagyobb problémája a dupla kötelező resampling. Önmagában a legacy audio pipeline is tud bitperfect hangot adni, de az EQ APO fixen 48-ra alakítja a hangot. Ez még csak nem is az APO API hibája, hanem az EQ APO-é. A Cavern fel van rá készítve, hogy mindenképp rajta keresztül számoljon, és amit a resampling torzításból ki tud ütni, azt kiüti. Innentől már nem akkora érvágás, hogy irreális dolgokat csinál a lánc.
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #57970 üzenetére
"Most már látom, hogy akkor PC hangkártya analóg kimenetekkel lesz a Denon erősítőre csatlakoztatva.
Ehhez az útmutatód teljesen jó. Kövesd az ott írtakat."Akkor jóvan, eljutottunk oda, ahonnan indultunk , tehát akkor ami a programban van írva/és amit jópárszor átolvastam és videót néztem, már megjegyeztem pár dolgot, nem esett vón jól, ha feleslegesen gyúrtam vóna a témát / , azt nyugodtan követhetem.
Amúgy pontosításként mondom, hogy 5.1-es a rendszerem, nem 7.1.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Callisto #57969 üzenetére
A latency nagyon bonyolult téma, de általában (automatáknál mindig) az EQ nem jár annál többel, mint ami a fizikai távolságok miatt kell. A szűrők nagyjából mindenkinél minimum fázisúak, egyedül a Dirac más a teljes fáziskorrekció miatt, de a nearest neighbor brute force se egy vészes dolog. Emiatt nem gáz, ha egy EQ APO-ba égetsz egy mezei bufferelt delay-t, az nem megy a filterhossz kárára, ami amúgy is elég nagy. Az MPS mindig belépő, az export hosszt az egekbe is tolhatod, de lényegi változás csak a crossover pont körül lesz, mert a Cavern tud igazi brickwallt.
Késleltetés akkor van, ha kikapcsolod a zero-delay filter generation-t. Ekkor a fázis garantáltan változatlan, viszont itt a pre-ringing lesz szívás. Szerintem abszolút nem éri meg ezt használni, csak hát nagy a fázisfétis hifis oldalról, nekik van csak, ott meg amúgy is mindegy a késleltetés. Egyébként az MPS fázisa olyan szinten lapos, hogy esélytelen bármi problémát okoznia. Matematikailag egy instabil dolog, viszont annyira távol vannak a zérusai problémák okozásától, hogy önbizalomból egyszerűen semmi védelmet nem tettem be rá. Ha a Cavern fázishibát vétene zero-delay filtergenerálás közben, egyszerűen összeomlana. Statisztikailag bejött, sosem kaptam ilyen hibajelentést.
#59792: Egyszerűen annyira lehúz minden mást, hogy marad headroom, ezt viszont az erősítőnek vissza kell húznia master-en. Maximum zaj lesz az ára, de vedd figyelembe, hogy a Cavern PC-s hangkártyákhoz készült, ott a zaj közel nem akkora probléma, mint AVR-en, nálam például 20 dB-s gainkülönbségek vannak. A filterek pedig 32 bitesek, az EQ APO 64-en számol. Ez -600 dB FS-ig pontos, legyen bármi.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #57962 üzenetére
Köszi a részletes és bonyolult elemzést a kalibráláshoz, de te erről még nem hallottál?PC-s szobakorrekció: Cavern-Equalizer APO [link] Ha ezt lefuttatom, ez mindent rendberak a házimozirendszerben, kezdve a késleltetéstől, az EO-n át, sub EQ, a hangfalakban lévő crossoverek behangolásáig.
"A kalibrálás mindenre kiterjed, szinte teljesen lineárisra fésüli a rendszert, a csatorna jelszinteket század pontossággal lövi be, a késleltetéseket szintén, fázisokat helyreteszi.
Ez ad olyan teret, amit ha ezt a programot nem használod, soha nem fogsz megtapasztalni.
A keresztezési pontoknál javítja a fázismeneteket, frekvenciameneteket.
Általában soha nem jók a dobozok crossoverei, mindíg vannak a váltás körül fázis ill frekvencia problémák, ezt simítja, torzításokat minimálisra csökkentve.""Ha csak EQ-zol (frekvenciakorrekció) és nem akarsz FIIR-es aktív crossovert és time domain stb. korrekciót akkor egyszerű a helyzet."
Nem csak EQ-zok, mint írtam, eq, sub eq, késleltetés és crossover.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Callisto #57956 üzenetére
tudom
"a felfelé (90 fokos) irányított mikrofonnal" hallgatási pozíció, fülmagasság
a videón a crossover-t 100 Hz-re állítja a srác, nekem azt 80 Hz-re kell majd állítani?/és persze az erősítőn kikapcsolni a crossover-t és minden alaphelyzetbe, a távok nullára[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz Callisto #57884 üzenetére
Semmi nem megy 5.1-ben!
Csak és kizárólag a VLC-ben sikerült elérni ezt, amikor egy HDDVD demot játszottam le vele. Ez egy bemutató videó, a netről letölthető, dolby digital 5.1-es hanggal. Ezt lejátszva a VLC-vel, tökéletesen szól minden csatornán a hang.
De ezt leszámítva, sehol nincs más csak a sima stereo. A hang beállításoknál csak stereot tudok választani, nincs is más opció.
Se játékok alatt, se streamelt filmeknél, pl HBOMax, vagy youtube 5.1-es videók...
A TV eleve úgy van beállítva, hogy a hdmi kimeneten a digitális hang az átmenő-re van kapcsolva, vagyis változatlan formában küldi az optikai kimetre, amire az erősítő van kötve.
Az AC3filter progival se tudok mit kezdeni, bármit állítok benne, nincs hatással a hdmi kimenet hangjára...
A Win7 telepítés is elmaradt, mert időközben rá kellett jönnöm, hogy semmilyen driver nincs már a gépemhez, Win7 alá... Túl modern a cuccom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest