Hirdetés
- Mini PC
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Nemrég vásároltam egy HP T520 mini pc-t, ezt használom médiaszerverként, Libreelec fut rajta, a lejátszást a tv végzi dlna-n keresztül, van azonban egy-két régebbi avi sd anyag, amit a tv valamiért nem eszik meg (SONY BRAVIA KDL-43WF665BAEP).
Mivel otthon csak hdmi-hdmi kábelem van, érdekelne, hogy mit kellene vennem, hogy a pc-t a tv-vel össze tudjam kötni. Elég lenne erre egy mezei hdmi-dp kábel, mint ez? HDMI CEC működni fog így?
A 4k ebben a felállásban nem elvárás, a T520 szerintem nem is tudja, a tv viszont remekül megbírkózik az ilyen tartalommal.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Beüzemeltem a régi htpc-met DLNA szervernek, az okos tv beépített lejátszóját használom a hálózatról. A kérdésem, hogy egy akármilyen 4K-s mkv fájlnak nem lesz-e kevés a TV 100-as ethernet portja?
Van itthon 'filléres' amlogic doboz is Coreeleckel, de az Openmediavault azért többet tud.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
G4560-at érdemes lehet I3-7100T-re cserélni htpc-ben? RX550-es dedikált vga van mellettük.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
A PC irányításához mi javasolt? Van itthon egy HP MCE távom infra vevővel de nem igazán működik se az asztalon se MP-HC alatt.
-
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #54455 üzenetére
Én is így voltam vele, aztán ha nem válik be, odaadom anyáméknak.
-
kutga
nagyúr
válasz
viperabácsi #54451 üzenetére
Csak azt tudom mutatni amit én rendeltem, a képességeivel majd akkor leszek tisztában ha megjön.
Amúgy Rx550-et van értelme 560/570-re cserélni? Elég jó árban látni már.
-
kutga
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #54448 üzenetére
Nálam G4560, Rx550 és 8 giga ram van befogva, nemrég pedig rendeltem egy pár ezres amlogic kínai boxot erre.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
3200G és HDMI 2 alaplap is megfelelő lehet 4K-ra?
-
kutga
nagyúr
válasz
MasterMark #54414 üzenetére
Így jó köszi.
-
kutga
nagyúr
válasz
MasterMark #54411 üzenetére
Sztereó.
-
kutga
nagyúr
válasz
MasterMark #54408 üzenetére
Hölgyek /urak!
Mp-hc alatt valahogy ki tudom emelni a beszéd hangot? A zene és az effektek túlságosan elnyomják.
-
kutga
nagyúr
Végül ezt rendeltem meg, vélemény?
Nézek mellé egy alap procit és beröffentem a masinát. A G5400 most pl olcsóbb mint a G4560.
-
kutga
nagyúr
A proci oké, de őszintén szólva annyira drágák az LP vga-k (megy úgy általában a vga-k) hogy elmegy tőle a kedvem.
Az más kérdés, hogy a tv-mre van-e Plex, vagy lehet-e rá rakni, ezt meg kell néznem.
BRAVIA KD-43XG7096-ról van szó.
-
kutga
nagyúr
válasz
viperabácsi #54311 üzenetére
Megvan, megvan.
Mondjuk rögtön az elején meg is akadtam.
Az írja az összefoglaló, hogy:
0. A legegyszerűbb megoldás, ha a TV-re bízzuk a lejátszást és a PC-nkre média szervert teszünk. Ehhez használjuk a Plex alkalmazást.Jól gondolom tehát, hogy ha egy akármilyen pc-t média szerverré alakítok amin a filmeket tárolom, majd ezt egy hálózatba kötöm az okos tv-vel, akkor tökmindegy milyen vga van a gépben, mert a lejátszást a tv végzi?
-
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #54307 üzenetére
Az UHD filmek Topic összefoglalóját olvasd át.
Nagyon köszi, két napja keresem ezt a topikot.
-
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #54303 üzenetére
G4400 pár ezressel olcsóbb lenne, az is tudja azt ami kell? A gépet másra nem használom.
-
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #54300 üzenetére
Oké majd körbenézek. Nincs túl nagy választék sajnos.
Prociban a G4560 elegendő?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
Gondolkodóba estem, maradék alkatrészekből össze dobnék egy konfigot 4k tv mellé, Intel alapon.
Proci G4560, alaplap ASRock B250M-HDV, 8 giga ddr4 ram és ssd milyen lenne kezdetnek?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Kellene egy low profile belépő vga a gépembe, Ryzen 5 2600 mellé, a 1030-asok közül melyiknek van jobbfajta hűtése?
Fekvő ház, egy ventivel, így gondolom valami aktív hűtés kellene nekem, van olyan ami tudja a fan stoppot? A passzívak mennyire ajánlottak?
Mondjuk ez.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Aki esetleg használ Cooltek JONSBO G3 házat, meg tudja mondani milyen magas?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Fullhd filmekhez elég a G4560 IGP vagy érdemes lenne venni valami dedikált kártyát?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
mATX méretű fekvő házra van valakinek ötlete? 1 db odd, 2 db 2,5" hdd menne bele, gyári intel hűtő, vga nincs.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Intel hd 610+öreg TFT tv+W10 pro.
Összekötöttem a régi gépem a tv-vel, jó lesz média lejátszónak alapon.
Megy is minden, viszont a felbontást nem tudom 1366*768ra állítani (ennyit tud a tv) csak 1280*760ra. Se a gépház üzemmódok között, se az Intel driver nem ajánlja fel. Hogyan tudnám előcsalni? Próbáltam az Intel driverben egyénileg hozzáadni de nem jó sajnos ott sem.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Melyik most a leginkább ajánlott OS? Van egy kétéves pc-m W10-zel tv-re kötve, gondolkodom hogy inkább Libreelec kellene rá.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ez elég lehet HD videóhoz, YT videókhoz (egyelőre nem FHD)?
EVGA e-GeForce 8400 GS
PCI Express 2.0 x16
512 MB DDR3A fiókban találtam, P4 630 3 GHz társaságában.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Max FullHD videó lejátszáshoz milyen integrált cpu és vga-t érdemes venni?
-
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #51093 üzenetére
Kodihoz kb mindenre elég.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ki mivel irányítja a gépet? Én lassacskán befejezem az enyémet, és valami ilyesmire gondoltam.
-
kutga
nagyúr
HP MCE Remote alkalmas lehet W7 vezérlésére?
for Windows7...
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
8cm-es ház ventilátorból milyet érdemes venni? Egy noname ATX házba lesz, jó magas és szellős.
-
kutga
nagyúr
válasz
Baliga Tamás #51036 üzenetére
Igen, valami win alapút fogok telepíteni én is szerintem.
MOD
cinemazealot
Asszem igen, bár most épp szabin vagyok és nem tudok ránézni. -
kutga
nagyúr
válasz
Baliga Tamás #51033 üzenetére
YT hol működik hol nem. Felirat letöltés hol működik hol nem. Lefagy, újraindul, újra telepítés után is. Egy RPi2n használom egyébként.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Milyen os-t érdemes telepíteni manapság? Eddig kodit használtam de kezdek kiábrándulni belőle.
-
kutga
nagyúr
válasz
Baliga Tamás #51007 üzenetére
Akkor lehet teszek vele egy próbát, már csak a hecc kedvéért is.
Mondjuk a belső felét nagyrészt cserélni kell.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Van itthon egy régi P4-es asztali PC elfekvőben, érdemes lenne aköré építeni valamit? Torrent és hd filmek lejátszása lenne a cél.
-
kutga
nagyúr
válasz
PeterPH #46163 üzenetére
Így már tiszta, ehhez mit szólsz?
ASROCK J3455B-ITX
CORSAIR 4GB Notebook DDR3 1600MHz
LCPOWER LC-1350mi -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Erről a konfigról mi a vélemény? Maximum fullhd filmekhez és torrentezésre kell a gép, most Kodit használok egy rapsberry pi2-n, azt szeretném ezen is.
Alaplap+cpu: ASROCK D1800M
Ram: CSX 8GB DDR3 1333MHz CL9 KIT
Ház+táp: LCPOWER LC-1350mi 75WMerevlemez és távirányító van hozzá.
-
kutga
nagyúr
válasz
Polllen #45819 üzenetére
Minél kisebben, ami be tud fogadni legalább egy sata2 vinyót és a dvd író/olvasót. WD Red vinyóról van szó, a hangjával nincs bajom, most egy külső házban van. Az RPI2-n ugyebár nincs aktív hűtés így esténként csak az duruzsol.
Árban csak tapogatózom, de ha 100k alatt kijön az nem baj.
Egyszobás a lakás, nagyon máshova nem tudom rakni a gépet, úgyhogy alapvetően az RPI helyett keresek valamit.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ha szeretnék összeállítani egy halk (esetleg passzív) hűtésű htpc-t egy hd (későbbiekben fullhd) tv mellé, hogy lenne érdemes elindulni?
Van otthon elfekvőben pár 3,5"-os hdd meg odd rackben, az egész egy RPI2-re van kötve, az meg hdmi-n keresztül a tv-re és rengeteg a kábel.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Elérkezettnek látom én is az időt, hogy beszerezzek egy HTPC-t a TV mellé.
HD illetve FullHD tartalmakat nem nézek, a legtöbb filmem avi kiterjesztésű és standard felbontású, ennek megfelelően első körben nincs szükségem kimondott erőműre, egy integrált CPU-s és VGA-s megoldáson gondolkodom, a TV-re HDMI kábelen keresztül kötném (van még komponens bemenet is a TV-n, ami talán még jobb is lenne, a HDMI van hogy elszáll, és újra be kell kapcsolnom a TV-t hogy működjön).
Ami feltétlen kell az egy alaplap+cpu+vga (lehet integrált ha viszi az avit), táp, memória, ház és egy rendszer merevlemez (csak az kerül rá előreláthatólag).
Adattárolásra van egy 3,5"-os merevlemezem USB rackben, illetve egy DVD író/olvasóm, szintén USB rackben, az utóbbit, ha lehet szeretném beépíteni a házba. Jól jönne egy előlapi USB bemenet is, hogy pendrive-ról könnyen tudjak adatokat pakolni rá.
Árban nem tudom mennyiből jön ki egy ilyen, elsőre várnám az ötleteket, javaslatokat, a gépet csak filmnézésre használnám, néha esetleg zenére. A következő kérdésem majd az lesz, miután összeállt a gép, hogy milyen oprendszert érdemes ráhúzni, ami ezt jól lekezeli. Minden másra ott a laptop.
-
kutga
nagyúr
Most hogy felvilágosítottatok nagyjából képben vagyok mi is kell nekem, már csak az a kérdés mit engedhetek meg magamnak.
-
kutga
nagyúr
válasz
Enszuke #12314 üzenetére
Üdv!
HD tartalmat nem igazán nézek, talán egy filmem ha van, és később se nagyon szeretnék.
Most leginkább egy olyan gépet akarok összerakni, amibe bepakolhatom a két rackben lévő AVI filmjeimet, és kiváltja a médialejátszót és a DVD lejátszót, tudok róla netezni és torrentezni. Ha később HD-re váltanék akkor fejlesztem a gépet, de jelenleg nem szükséges mert tényleg minimális a HD tartalmam.
Olyan összeállítást keresek ami ehhez elég (oprendszerből nem tudom melyik a leginkább erőforráskímélő), minél halkabban működik és minél kevesebbet fogyaszt.
Androidos gépből melyikre gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest