Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
Melyik Engineert célozzam meg a hajón lévő sok felfedezési adattal? Saccra van nálam 30-50 milla.
-
rtitusz
őstag
Ha ott jársz, és van még erőd hozzá, érdemes felmenni 90°-ban amíg tudsz, és onnan szétnézni. Jó a rálátás a galaxisra.
-
to.ca
tag
Na, elértem a Sagittarius A*-t.
Innen már hazafelé indulok, persze néhány érdekesebb célpontot még beiktatok, és benézek a keleti neutron-mezőkbe is, ha már arra járok. De talán egyszer majd hazaérek. (Talán addigra megjönnek az "igazi" thargoidok is?)
-
duvi
nagyúr
válasz
undercover #29194 üzenetére
- Általánosságban a kereskedést ajánlanám, mint jövedelmező pénzforrást. Elég ha az eddb.io oldalán beállítod a paramétereidet (hajó típusa, jelenlegi pozíciód, tőkéd az áruvásárláshoz..) és máris kidobja, hogy a közeledben (vagy az általad kiválasztott rendszer közelében) mit érdemes szállítani. Érdemes keresni egy közeli rendszerpárt, ahol (A -> B - > A) oda-vissza ugrással szállíthatod a rakományt.
- Combatra egyértelműen a Fer-de-Lance, többcélú hajónak a Python az ajánlott típus, ebben az árkategóriában. -
rtitusz
őstag
válasz
undercover #29194 üzenetére
FDL-hez 90 milla elég, a Pythonhoz viszont tényleg kell 150. Az FDL jobb harcra már sokkal mint a másik. Szegény Pythont még az ág is húzza. Már nem az a jolly-joker hajó, mint valaha volt. De ennek ellenére a legjobb multipurpose még mindig szerintem. Az anakonda lomhább, és nem tud leszállni outpostokon.
6 millából Cobrával, vagy DBX-el szállítanék utasokat, ha az lenne a célom.
-
undercover
őstag
Nah jól van, a segítségeteket kérem ismét
Bounty Hunterkedésből nem tudom elég gyorsan elérni a célomat.
A célom Fer-de-Lance vagy Python amelyik az erősebb. Nem tudom, de gondolom vagy 150 millió kell hozzá. Tehát legyen elég erős + egy SRV is elférjen rajta.
Egy leírást szeretnék, amivel személyszállítással vagy kereskedésel kijöhet az ára. Nem baj ha lent kell kezdenem. Jelenleg 6 millió kreditem van rá.
-
Vesa
veterán
válasz
Íjász001 #29184 üzenetére
Semmit nem keresnek! Ez egy scriptelt cucc, egy tech demó egyelőre. Minden esetben ugyanazt csinálja, mindenkivel, tehát nem szerves része még a játéknak. Írtak egy scriptet, ami random módon és bizonyos triggerelési feltételek alapján lefut egyeseknél, ekkor látható az előre generált animáció ami a videókon is van. Interakcióba nem léphetünk vele, mert ez még csak egy script.
Végülis én ezt csak egy marketing húzásnak tartom, ami egyébként bevált, láthatóan sokan ránéztek a játékra azopk közül is, akik már régen letették. De tartalom még nem párosul ehhez, kb. arról van szó mint a roncsok esetében. Ott van, látjuk, de semmire nem jó egyelőre. Az is lehet, hogy időhúzás és figyelem fenntartását szolgálja, amíg értékelhető, konkrét tartalom nem érkezik a játékba. -
undercover
őstag
Én már azt várom mikor lőhetjük szét őket
Tudom nagyon barátságos vagyok.
De menetrendeket tekintve ősztől előbb biztos nem szerintem. Addig is majd tolunk egy kis mass effectet
-
Íjász001
tag
Sziasztok!!!
Kiderült már esetleg, hogy mit keresnek az idegenek??? Minden hajót átvilágítanak, majd lelépnek. Valamit keresnek.
-
duvi
nagyúr
válasz
undercover #29182 üzenetére
Többen is jelezték, hogy az idegen hajók felbukkanása óta belassultak a szerverek, de van akinél gond nélkül fut a játék.
-
undercover
őstag
Fuuu, most nagyon túlterheltek a szerverek? Nálam a játék nagyon lasson indul el xD
-
duvi
nagyúr
válasz
undercover #29178 üzenetére
- "A kérdés ha megveszem a Horizonst milyen lehetőségem lenne igy a pénz keresésre?"
Most is lehet fejvadászként pénzt keresni (persze a szállítással nem ér fel), de jelentős változások történtek, mióta nem játszottál. Elsősorban a mérnökök által tuningolt NPC hajók sokkal keményebbek lettek, mint anno. Nagyobb jelentősége van az ellenfél rangjának is. Megjelentek a HIRES-ek, ahol többfős wingekben támadnak az NPC-k és igazi kihívást jelentenek.- "Ha már megveszem a Horizonst ugye szeretnék bolygókon landolni. De ahhoz kell egy SRV nekem pedig egy harci Vulture shipem van, ami nem igazán jó rá legalábbis szerintem."
Landoláshoz nem szükséges az SRV, csak a felszíni közlekedéshez. Combat Vulture-re valóban nem lehet értelmesen felpaszírozni egy SRV modult.- "Mi a legolcsóbb megoldás amivel lehet SRV-m, milyen hajót kell vennem és hogyan lehet felszerelve stb."
A legközelebbi értelmes combat hajó a FAS lenne, amire kényelmesen felfér egy SRV hangár is. Itt egy lehetséges fitt hozzá.Bárhogy is döntesz, mindenképpen szükséged lesz az engineer tuningokra, hogy életképes ellenfél legyél. Ehhez ajánlott olvasmány: Engineers újdonságok orientcx kolléga tollából
(#29179) rtitusz
A saját fejlesztésű Cobra Engine elég jól muzsikál és ennyi idő után is képesek továbbfejleszteni. Sanszos, hogy Planet Coasterben szerzett tapasztalatokat és megoldásokat felhasználják az ED FPS moduljában is. -
rtitusz
őstag
Egy kis olvasmány. Remélem ez a technika visszanéz az Elitebe egyszer, és lesznek szépen megtöltött állomások és városok.
-
undercover
őstag
Ha csak steamről van szó, 17 euro volt most 25 szóval 8 euron nem görcsölök
Nem tudom emlékszel-e rám Duvi, de régen segítettél nekem a hajó vásárlásban. Szóval régen egy messzi messzi galaxisban volt egy fullos Vulture shipem. Nem tudom az manapság mennyire erős még.
Kicsit hosszú lesz, de érdekelne pár dolog. Én régen egy magányos bounty hunter voltam. Leginkább más hajót szeretek szétlőnni meg akcióba keveredni.
A kérdés ha megveszem a Horizonst milyen lehetőségem lenne igy a pénz keresésre?
A #firstworldproblem a következő nálam.
Ha már megveszem a Horizonst ugye szeretnék bolygókon landolni. De ahhoz kell egy SRV nekem pedig egy harci Vulture shipem van, ami nem igazán jó rá legalábbis szerintem.
Két verzió létezik szerintem: Mi a legolcsóbb megoldás amivel lehet SRV-m, milyen hajót kell vennem és hogyan lehet felszerelve stb.
A másik megoldás talán ez tetszene legjobban csak ez drága
Vulture után előrelépni egy olyan harci shipre amin elfér a SRV is de ugye erősebb nála. Ha csak hülyeséget beszélek javítsatok ki, ha tévedek. Kicsit kijöttem már a ritmusból.
-
duvi
nagyúr
válasz
undercover #29176 üzenetére
Szerintem mindenképpen ajánlott, mivel rengeteg új tartalom jött és jön az alapjátékhoz. Viszont pont a legrosszabbkor érdeklődsz, mert most ért véget a karácsonyi akció
-
undercover
őstag
A Horizons season passt mennyire éri még megvenni? Csak meghozta újra a kedvem a játékhoz ez a kis esemény
-
duvi
nagyúr
válasz
Phobion #29174 üzenetére
Szia PhobioNN7,
- Horizons óta sok új tartalom került a játékba. A két nagyobb tartalmi frissítés az Engineers és a Guardians. A mérnököknél tuningolhatjuk a hajóinkat (erősebb és gyorsabb hajók stb...), megjelentek az utasszállító küldetések, hajófedélzetről indítható kísérővadászok, fejlesztett csillagtérkép ... Részletek a Téma összefoglalóban és az EDHU oldalán.
- Az idegenekkel most (kb. egy napja) kerültünk kapcsolatba. Egyelőre minimális a kapcsolat. Megjelennek, leszkennelnek és otthagynak. Számunkra nincs lehetőség közelebbi kapcsolatra, vagy bővebb információszerzésre. -
Phobion
őstag
sziasztok!
Legutoljára akkor játszottam a játékkal amikor kiadták a HORIZONS-t.
Azóta milyen változtatások történtek a játékban? Ezek a Thargoid-ok nagyon érdekelnek...
-
duvi
nagyúr
Megjött az eheti hírlevelünk, benne az idegen kapcsolatfelvétellel
NEWSLETTER #156 -
totila
tag
az ős eliteben ilyenkor két csillagrendszer közé kerültél, és csak egy újabb hiperugrással mehettél tovább.
ha nem volt hozzá benya, akkor szívtad
és oda más sem tudna vinni neked, mert valószínűleg fényévekre vagy a legközelebbi csillaghoz, onnan pedig nehezen érnének oda a fuel ratsok, odaugrani meg nem tudnak -
to.ca
tag
Azt lehet-e tudni, hogy amikor kirángat a witchspace-ből, akkor hova kerülünk?
Ha esetleg olyan rendszerbe, amelyikből nem tudok elugrani...
Vagy kevés a benya, és nincs scoopolható csillag hatótávon belül... Az ugrás megkezdésekor ui. levonja az üzemanyagot. Ezek szerint akkor ezentúl legalább két ugrásnyira való naftát kell tartalékolni, és az sem életbiztosítás.
Javasolnék egy kaput szárnyakkal a galaxis köré. -
rtitusz
őstag
Kis olvasnivaló, ha meghalnának a szerverek:
-
to.ca
tag
És épp most vagyok ilyen messze a történésektől! (24600 fényév ide a Sol.)
Gondolom, lesz összeütközés az idegenekkel, akkor pedig kéne valami spéci rovarirtó fegyver is, mondjuk egy huge kinetikus légycsapó a Corvette-k orrára, persze szigorúan csak fixed kivitelben.Addig is jelentem: errefelé békés a zűr.
-
baphomet
senior tag
-
duvi
nagyúr
válasz
aerosmith #29162 üzenetére
Nem lehet
Egyelőre semmilyen interakciót nem lehet kezdeményezni velük. Van aki rájuk lőtt (kapcsolatfelvétel ember módra), de semmilyen hatása nem volt.
-
rtitusz
őstag
válasz
cintula187 #29157 üzenetére
Valószínűleg a "Core" a Core Game-re utal, azaz nem Horizons fut.
-
duvi
nagyúr
Minden egy helyen:
Thargoids First Contact • Videos, Theories, Expeditions, Loadouts & Discussions(#29157) cintula187
Nem és nemMS áruház ED Core.
-
rtitusz
őstag
válasz
grHawk #29155 üzenetére
A szerverek is haldokolnak annyian kezdtek játszani.
https://twitter.com/Frontier_Help/status/817327677732491264
Este nem lesz itt játék, mert úgy fog összedőlni az egész, ahogy van.
-
grHawk
aktív tag
A fórumok gyakorlatilag felrobbantak. Az elite redditen átlag 300-400 ember szokott böngészni egy időben. Most 1700-2000. Az első 8 poszt thargoid, a frontier persze most is csöndes és csak annyit fűzött hozzá: "egy parancsnok valami érdekes találkozásról jelentett"
Eddig nincs megerősítve, hogy thargoid, de mivel witchspaceből rángatták ki azt az alig tucatnyi embert, akivel megtörtént, így valószínű a thargoid léte.
-
rtitusz
őstag
Van ASP-os is!
-
sensor060
aktív tag
válasz
Cooper911 #29143 üzenetére
Helló!
Össze ne kapjatok ám itt, mert annak mi isszuk meg a levét! (mert akkor mindketten leléptek és két értelmes emberrel kevesebb a főrumon) Én például külön köszönöm Mindkettőtök segítségét, mert egyrészt így sokkal több infóm van a dologról, másrészt több mindent ki tudok próbálni.
Nekem nagyon tetszik ez a fejkövetős dolog, de a FaceTrack enyhén szólva is késik. A giroszkópos módszer már sokkal jobbnak tűnik, de amit már írtam én azt hiszem leteszek róla, mert nem bírja az idegrendszerem. Próbálgatom próbálgatom, és előbb vagy utóbb, de előjön az a fránya fejfájás. Ráfogtam az időjárásra, meg a sok kávéra, de fura hogy mindig akkor kezd el fájni amikor próbálom ezeket a cuccokat.Nem megy és kész.
Egyébként van egy olyan dolog, amire azért kiváncsi volnék hogy Elite-ben ezt meg lehet-e valósítani.
Autószimulátoros berkekben van egy olyan dolog amit úgy hívnak hogy look-to-apex. Ez a kanyarba való "benézést" jelenti. Ugye folyamatos probléma hogy 1 monitor adta kép kevés, kellene még a jobb és bal oldal is, és ez a look-to-apex azt csinálja, hogy ahogyan tekerem a kormányt (kontrollert) úgy fordítja el a kamerát a kanyar irányába. Így sokkal jobban látni a kanyart és pontosabban lehet autózni.
Na ezt esetleg bele lehetne-e tenni Elite-be, vagy van-e egyáltalán valami értelme... hogy látványos lenne az tuti, minthogy az is dob a szimulátor érzeten hogy előre hátra dőlünk az ülésben gyorsításkor illetve lassításkor. De ha a fel-le, jobbra-balra forduláskor még kicsit "odanézne" azt kipróbálnám.Ez persze csak elmélkedés ...
-
rtitusz
őstag
-
Cooper911
senior tag
válasz
kiskuplung #29142 üzenetére
#29122 -ben írtad válaszolva az én hsz-emre: "Akkor miért is adnál érte pénzt,"
A gumizós agyrémet is te linkelted nem én. Én csak viccesnek találtam a csávót hajgumival a fején ezen próbáltam élcelődni de látom itt nem lehet. Bocsánatát kérem a méltóságos úrnak. -
kiskuplung
őstag
válasz
Cooper911 #29125 üzenetére
Ne haragudj, de hol írtam én ilyet hogy Neked kellene?
2 másik kolléga is pénzt adott volna ki egy ilyenre, lásd fentebb, én erre reagáltam, adtam tanácsot.
Webcam nincs mindenkinek, mobil szerintem több embernek, ezért javasoltam, hogy mielőtt felesleges költségekbe veri magát valaki, előbb próbálja ki, hogy mennyire bírja a szervezete, mert szerintem Elite-re alkalmatlan.Erre jössz ezzel a gumizós agyrémmel, meg leereszkedő stílussal, nem is értem mit képzelsz.
-
anatron
aktív tag
A 4A-s power distributor mihez kell?Nincsenek fegyvereid ,2A-s elég.
Nem kell 2 db Autofield maintenance,nem fogsz annyit javítani.
Heatsink-ből sem vinnék 2nél többet.Én anno a 240 000 Ly-es körutamon 1db heatsinket sem használtam el!
Azért bolygóra leszállós cuccot vinnék.A Beagle Pointon le is kell szállni ám!Csak úgy igazi a zarándoklat. -
to.ca
tag
Na, belefutottam egy - elvileg már javított - bugba.
Haladok szépen a II-Neutron Field – Western Beta (NF-WB) központja felé, mikor is egy fekete lyuknak előjelzett rendszerbe ugrottam. Igen ám, csakhogy úgy dobott ki, hogy a fekete lyukkal igen szoros baráti kapcsolatot ápoló M-es kis vörös közelebb volt hozzám. Volt némi szikrázás, meg heat warning, mire odébb tudtam állni. Majdnem buktam az eddigi (nem kevés) exploration data-t, meg a dicsőséget.
Itt egy aranyos családi fotó a párocskáról (meg a gőzölgő járgányról): -
baphomet
senior tag
válasz
aerosmith #29137 üzenetére
Mutatja az (nekem legalábbis), de nincs túl sok egy helyen, így nehéz észrevenni. Zoomolj ki annyira, hogy a vastagabb segédrácsok 100x100-asak legyenek és kapcsold ki az útvonalak megjelenítését, ekkor már könnyen észrevenni a leszűrt rendszereket.
Így ni:Itt a figyelmes szemlélő, akár 6 cw rendszert is kiszúrhat magának.
-
baphomet
senior tag
Pont tegnap indultam el majdnem egy 15k fényéves taxizásra. (ami tartott is a harmadik neutron csillagig, ahol dicsőn elhaláloztam
gyakorolni kell még az FSD superchargolást
)
A neutronos tervezővel próbáltam összehozni a legjobb útvonalat. Kijött végül valami 270 ugrásra, és plusz két fényévnyi ugrótáv különbség (47 vs 49) ezt mindössze 10 ugrással csökkentette volna le, úgyhogy szerintem nagyon ne izzadj még jobban lefaragni az össztömegből, ugyanakkor, ha egyáltalán nem tervezel bolygón még repkedni sem, akkor a lehető legkönnyebb thruster és PD is elég. -
duvi
nagyúr
Itt már csak egyéni szempontok dominálnak. Ahogy te is írtad, számodra fontos a boost, tehát a minimálisan kinyerhető ugrótáv már nem éri meg neked a cserét. Ha valamit javasolnák, az az SRV modul. Szerintem sokat segíthet a hosszú utazás alatt, a monotonitás megtörésében.
-
pcnet
addikt
Felfedezni indulnék ezzel a hajóval.
Mit lenne érdemes még alakítgatni rajt? Engineer tuningokat nem állítottam be az oldalon. 444 m/s-ot boostol G3 dirty drive tuninggal és 46.5 Ly az ugrótáv FSD tuninggal.
Most 4A PP van fent, D-sel 0.1 Ly-el ugrana nagyobbat, így nem látom értelmét lecserélni. +2 Ly-et nyernék Thrusters és PD cserével, viszont buknám a 444es boostot. Bolygóra szállást nem tervezek, így hangárt és SRV-t nem viszek.
Colonia-Sag A*-Beagle Point a terv, de meglátjuk meddig jutok. 2x jártam már Sag A*-nál, a mostani túra az elöző kettőnek is több mint duplája lenne.
Köszi a segítséget!
-
duvi
nagyúr
-
baphomet
senior tag
Az RTFM rövidítés mintájára be kéne vezetni az UTFGMF betűszócskát (Use The Fucking Galaxy Map Filter), lévén az elmúlt 36 órában született kérdésekre ez a válasz.
Igen, ciwil war-t is így lehet keresni.
Sajnálom duvi, de ez így csak négyesalá
, mert a lakatlan rendszerek is low security-nek számítanak, ezért emellé még be kell állítani a size szűrőn is, hogy ne mutassa a 0-s populációval bíró rendszereket. Ez utóbbi picit bugos, mert hiába toljuk arrébb a minimum csúszkát, nem (vagy csak nagyon sokára) tünteti el a nullás rendszereket. A megoldás: megnyitni egy tetszőleges rendszer system map-jét, és a visszalépés után már jó lesz.
-
duvi
nagyúr
válasz
cintula187 #29129 üzenetére
Csillagtérképen állítsd be a szűrést biztonsági besorolásra és csak a low sec. rendszerekre keress rá. Ezekben találsz közvetítőket, akik behajtják a kintlevőségeidet. Megbízás előtt érdemes megnézni a jutalékuk nagyságát!
-
42861
senior tag
válasz
cintula187 #29129 üzenetére
Stopover nevű rendszer rémlik fejből. Ott tuti van.
-
cintula187
addikt
Arra van már valamilyen kereső, hogy mely állomásokon van bounty meg fine kifizetésre ilyen közvetített szolgáltatás? Ahol jutalékért elintézik?
-
ÁDI
aktív tag
W10 alatt próbáltam egy webcam-ot telepíteni, de ezt a hibaüzenetet kaptam:
1607 shield scripting runtime.
Amit google-barátom eddig ajánlott, nem jött be, s így nem működik a kamera.
Így egyenlőre nem tudom kipróbálni a face track-et -
aerosmith
őstag
Skimmer farmra mondjatok légyszi egy jó lokációt pls ASAP.
Vagy bármi hely ami CW most. A közelemben nincs egy se.
-
rtitusz
őstag
válasz
Cooper911 #29125 üzenetére
Én két éve a FaceTrackNoIR-t használom egy PSEye kamerával amit 2 ezerét vetem, és amire kell hibátlan. Ár-érték arányban verhetetlen. Igaz a monitorom kb 30-40 centire van a fejemtől, és 27" WQHD, tehát nem kell nagyon érzékenyre állítanom, mert bőven mozgatom a fejem amúgy is. Annyi hátránya van, hogy fel kell kapcsolnom a villanyt a szobában, különben nem látja az arcom, tehát sötétben nem lehet vele játszani.
-
Cooper911
senior tag
válasz
kiskuplung #29122 üzenetére
Miért kéne pénzt adnom érte? A tracknoIR régi verziója ingyenes. Csak egy webcam kell hozzá ami van és már tesztelhetem is. De ha te inkább hajgumival a fejeden ücsörögsz hát ahogy érzed
-
pcnet
addikt
Tegye fel a kezét aki zsebre vágta a black boxaimat!
-
to.ca
tag
Sceadu - Eoch Pruae EG-Y g 1769: Csillag nélküli fekete lyuk-rendszer teljesen sötét gyűrűs gázóriásokkal és bolygókkal:
-
Cooper911
senior tag
válasz
kiskuplung #29113 üzenetére
Hát én akár meglehetősen sokat is fizetnék, hogy ne kelljen hajpánttal és hajgumival a fejemen játszani
-
pcnet
addikt
Beléptem küldiket felcsipegetni, látom egyik black box begyűjtős küldire már csak 15 percem van. Futás a cél rendszerbe, meg is van az USS, beugrok, jön egy Viper MK IV, pedig csak black boxos küldik vannak és nem írja, hogy lehetnek jóakarók. Kiléptem Windowsig, majd soloban begyűjtöttem a boxokat. Akarok elugrani 5 hajó ugrik be mellém és figyelmeztetés nélkül lőni kezdenek. A Viper MK IV, pár cimborájával. Sidewinderek és Eagleök. Futás leadni a küldit, de most meg nem elérhető a küldi szerver. Kb 7-8 percem lehetett a küldiből. A boxokat begyűjtöttem, de nem tudtam leadni szerver hiba miatt. Ilyenkor buktam a küldit, vagy ha már nálam van, akkor már nem számol tovább? Leadhatom később is?
Szerk: Közben elérhető a szerver és buktam a küldit.
Meg is válaszoltam magamnak a kérdést.
-
Íjász001
tag
BUÉK!!!!!!
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #29116 üzenetére
Na már ki van írva hogy server status issues detected.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #29115 üzenetére
Érdekes.
C:\Users\-\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings
Mappában Extreme3D.1.8.binds és Extreme3D.binds is volt. az 1,8 nélkül felismeri a joyt ez a preset is, de most meg nem csatlakozik a szerverhez.
-
cintula187
addikt
válasz
kiskuplung #29113 üzenetére
Működik, jópofa, de nem akarom a fejemen hordani emiatt a mobilt. Repülő üzemmódban csak wifivel meg off a telefon.
Viszont nem tudom, hogy emiatt vagy másmiatt , de ezt a binding kiosztást haszánlom és most nem működik. Ott van a controll menüben kiválasztható ez a kiosztás ,de nem reagál a joystick. Sima general joy kiosztásban reagál.
-
kiskuplung
őstag
Szerintem egy árva forintot ne költsetek headtrackingre, amíg ki nem próbáljátok legalább egy mobillal, hogy mennyire bírjátok, pl ez a megoldást : [link]
-
duvi
nagyúr
válasz
rtitusz #29111 üzenetére
EDHU facebook csoportban és Discord csatornán gyűlt össze a társaság java.
(Flynth "főállású" streamer lett és főleg Overwatchal játszik.) -
GU-81M
tag
A napokban gondolkoztam el, hogy be kellene szerezni valamilyen fejmozgást figyelő rendszert, viszonylag hamar el is jutottam az EDTracker/EDTracker Pro-hoz, érdemes lenne azt is számításba vennetek, nekem pl sokkal szimpatikusabb, mint az arcfelismerés és az ez alapján történő pozíció meghatározás, nem mellesleg erőforrás takarékosabb, precízebb és a megvilágítástól független. Arról nem is beszélve, hogy relatíve olcsón is megúszható, ha mi magunk rakjuk össze (lásd a termék honlapját), de a pro változat (készre szerelt) is csak kb 13-14 ezer forint (Angliából jön).
-
brd
nagyúr
válasz
sensor060 #29098 üzenetére
Én viszonylag sokáig küzdöttem a sima arcdetektálós megoldással, de mindig volt valami nyűgje. Nem jól érzékelte az arcot bizonyos helyzetekben, és viszonylag sok CPU-t eszik az arcfelismerés, ezért néhány játékkal elég nehéz megoldani, hogy ne zavarjon bele, valószínűleg te is ezt tapasztalod az Elite-tel. Aztán beszereztem egy IR alapú megoldást, ami egy PS3 Eye kamerán (ebay-ről kb. 3K-ért beszerezhető) alapul (házilag is elkészíthető); ebben a kamerában az az izgalmas, hogy 75 FPS-t is tud, ez azért fontos, mert a minél kisebb késleltetésű és simább követéshez a minél magasabb FPS a jobb (persze, ha a kamera/játék FPS eltér, akkor akadozni fog a képen a fejmozgás, ezért valahogyan szinkronizálni kell az FPS-eket, a FreeTrack pl. tud olyat, hogy többszörözi az általa küldött értékeket, így a 4x-ezést használva a 75-nek (kamera FPS) és 60-nak (Elite FPS, ha VSync-et használ az ember) lesz egy közös többszöröse. Ezt a kamerát viszont az IR megfelelő érzékeléséhez kicsit meg kell műteni, el kell távolítani az IR filtert belőle, és valamilyen szűrőt kell elé tenni, ami kiszűri a látható fény jó részét (pl. floppy lemez tok nélkül). Itt a PH!-n hirdette készen az IR LED-es clip-et az eladó, valami 11k volt, műtött kamerával együtt (de kamera nélkül is kérhető volt, én is így kértem), de most nem találom a hirdetést. Azóta kisimultak a ráncaim. Annyi hátránya persze van ennek a megoldásnak az arc alapúhoz képest, hogy a fejeden kell viselni pl. egy fejhallgatót, vagy sapkát, amire a 3 IR ledet lehet rögzíteni.
Nálad az lehet még baj, hogy az AC esetleg kisimítja/átlagolja a fejmozgásban a csak kicsit eltérő sebességű mozdulatokat, ezáltal az simábbnak tűnik, míg az Elite nem. Ezt a viselkedést a legtöbb fejmozgáskövető programban lehet állítani "szexi" grafikonokon keresztül. -
cintula187
addikt
válasz
Cooper911 #29106 üzenetére
Itt a korlát áll fen, hogy míg pl egy Cessnában a trackIR -el körbe tudsz nézni ezekben a hajókban "csak" 180fok megy jó esetben. Oldalra. Le/fel meg ahol üveg a kabin. Ettől függetlenűl biztos nagy élmény lehet. Én a Tobii eye tracker -el szemezek. (mármint szemet vetettem rá.
-
Cooper911
senior tag
válasz
sensor060 #29104 üzenetére
Két ismerősöm használt TrackIR-t polgári rep szimulátorhoz, ők nem panaszkodtak rosszullétre. Igaz ott nem kell hirtelen kapkodni a fejet. Megfelelő távolságból tényleg alig kell mozditani a fejet. Annyit meg amúgy is mozgott a fejed, gondolom nem karótnyelve ültél a gép elött a szemed pont középen meg sem moccant eddig sem. Természetesen egy VR cucc komolyabb beleélős élményt ad "mintha ott lennél", de ott is megvannak ezek a rosszullét esélyek mert ott is átveri a cucc az agyunkat de az agyunk egy idő után nem hiszi el, hogy tényleg ott van (pl hiába látod távolabbinak vagy közelebbinek a dolgokat a szem nem fókuszál és ez fura az agynak).
Ez a látványhoz társuló G erő is hasonló dolog. Persze ez is személyenként változó. Csináltak egy olyan tesztet, hogy egy szoba közepén volt egy gerenda amin végig kellett mennie a kisérleti alanyoknak. Amikor mentek végig, a szoba falait mozgatták jobra balra és a legtöbben elkezdtek egyensúlyozni mert azt "látták" hogy mozdul a szoba fala amit ők fixnek hittek, tehát azt hitték hogy ők mozdultak el. Volt aki el is esett, volt aki hamar rájött hogy mi a helyzet.
Szóval bizonyos játékoknál a nézőgombog/egér kiváltására jó lehet a track(no)IR, kisérletezz vele amig nem okoz rosszullétet, de komolyabb VR érzetet nem fog adni.
Ja amúgy volt itt egy régi motoros Flynth / Sylc (remélem jól irtam a nevét) Ő nyomatta a telefonos VR cuccot és a hangvezérlés témát is. a Hangvezérlésről láttam videókat is tényleg hasznos cucc. Ha visszakeresed a hozzászólásait talán megtalálod.
-
ÁDI
aktív tag
válasz
kiskuplung #29094 üzenetére
Ezt is nagyon köszönöm!
Most már tudom mit kell beszerezni, így rajta leszek a témán...
@sensor060: neked köszönöm az infókat ,szuper! -
sensor060
aktív tag
válasz
Bundee69 #29103 üzenetére
Azt hittem csak én vagyok ilyen "érzékeny", de ezek szerintem nem. Pedig jó móka egyébként. Nekem a FaceTrack azért tetszik mert így maradok a monitoron.
Nem tudom még hogy hozzá tudok-e szokni. Ehhez sokat kellene játszani, próbálgatni, ami mostanában idő hiányában elmarad...
Viszont tartok tőle hogy nekem is lesznek még ilyen kanapés-fekvős eseteim. Sajnos a 3D-s filmek is gondot okoznak nekem, vagy a már említett jónéhány FPS játék.Motion Sickness-nek nevezik ezt a jelenséget, és úgy van ahogy írod: a szemek mozgást érzékelnek, a fülek meg nem (nincs G erő) és emiatt előbb-utóbb fejfájás, rosszabb esetben hányás a vége.
Felbontás váltásával, ablakos mód választásával, vagy a FOV növelésével, illetve szünetek beiktatásával, oldalra nézegetésekkel ez csökkenthető.
Na ezt az oldalra nézést nehéz VR szemüveggel megcsinálni -
Bundee69
tag
válasz
sensor060 #29101 üzenetére
A rosszullét leginkább abból adódik, hogy hiányoznak a G erők amelyek a való életben egy ilyen mozgáshoz tartoznak. Amikor meglett a Vive pont egy bolygón álltam. Kimentem a felszínre egy kicsit kapirgálni a traktorral, de kb 20-30 méter után iszkoltam vissza a hajóba. Aztán fél órát fetrengtem a kanapén.
Ahogy a bolygó felszínen haladtam a nagy mozgásbeli kilengésekhez semmilyen erő nem társult és ez nagyon megzavarja az egyensúlyi rendszert.
A jó hír viszont, hogy hozzá lehet szoktatni az agyat. Most már semmi problémát nem okoz egy kis száguldozás sem. -
Bundee69
tag
válasz
cintula187 #29096 üzenetére
Van egy Saitek X52 Pro-m, azzal vezérlem. A gombok bevannak konfigolva, így azokat "vakon" is megtalálom. A kontrollerek másra valók, itt nem igazán lenne értelme használni őket.
-
sensor060
aktív tag
válasz
kiskuplung #29099 üzenetére
Igen, jól érted, tehát a monitort nézem végig.
Hogy okoz-e rosszullétet azt nem tudom, mert csak rövid ideig használtam, bár jó hogy ezt említed mert én amúgy fejfájós vagyok. van jópár olyan FPS játék amit egyszerűen "nem vesz be a fejem". Ilyen például a FarCry sorozat is. De van amit órákon át néhtetek semmi bajom tőle, például Team Fortress 2.Kicsit valóban fura hogy balra fordítom a fejemet, miközben nem kellene, de ez erősen függ hogy milyen széles monitort kell hogy lássak.
Ha relatív kicsi a monitor (19 col), és ahhoz képest messze is ülök tőle akkor a fejem alig kell mozgatni, de ha egy 27", 32" monitor előtt ül azért ott már szerintem forog a fej is.Visszatérve a rosszullétre ... ahogy én észrevettem ott van a gond, amikor az agy kicsit elveszti a tájékozódó képességét, és nem tudja merre az előre. Ezt a hirtelen mozdulatoknál vettem észre, ilyenkor mintha kicsit elszédültem volna, de tényleg csak egy kicsit. De mondjuk 1 órás használatnál már lehetnek gondok ... figyelek erre, és nagyon köszi hogy erre felhívtad a figyelmem!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest