- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
-
gigafun
senior tag
válasz
ergepard #18691 üzenetére
Nem értem a kérdést.
Adder 560k Cr., 22 tonna kapacitás, T6 2.6M Cr., viszont 104 tonna kapacitás.
Ha van kb 3 millád, akkor T6. Ha nincs, akkor nem T6.
És akkor feltételeztem, hogy csak kereskedésre kell.
Egyébként ha kereskedni akarsz, akkor kb a következő a sorrend:
Sidewinder -> Hauler -> Adder -> Cobra -> T6 -> Asp Explorer -> T7 -> Python -> T9 -> Imp Cutter. -
Cooper911
senior tag
válasz
_Andras_ #18683 üzenetére
Az opciókban a billentyűkiosztásnál van valami Classified Camera vagy mi (régebben debug camera volt) ahhoz rendelj egy billentyűt (nűlam pl ctrl+space) és ha azt megnyomod akkor ugyanazokkal a gombokkal/joyal tudod mozgatni a kamerát mint amivel az űrhajót irányitod.
De vigyázz ilyenkor az űrhajót nem tudod irányitani. -
Urby66
aktív tag
válasz
Xorith #18689 üzenetére
Több csoportosulás is van. Az SSL közösség akik az Elitedangerous.hu-n gyülekeznek.
Illetve van a kitaszított kalózok klubja és CQC bázis az Exciled, Sylc kolléga vezetésével. Mindkét esetben elérhető egy TS szerver ahol lehet beszélgetni játék közben.
Illetve itt a fórumon is segítőkész a csapat. :-)
... sajn mobilról vagyok így nem tudok linkelni. :-( -
ergepard
tag
Hali!
Type-6 avagy Adder?
(Kérlek indokot is mondjatok) -
betyarr
veterán
tegnap vettem egy haulert és most olvasom (újra) az összefoglalót,hogy adjak el minden internal felszerelést (a pajzsgenerátoron kívül) és vegyek cargo-t.tényleg mindent adjak el?
-
Xorith
tag
Nem rég kezdek bele a gameba! Megvan a Horizon karácsonyra és addig kicsit akarok ismerkedni vele.
Kipróbáltam már régebben, de nem foglalkoztam vele mélyrehatóan. Van aki nem rég kezdte vagy ilyesmi?
Esetleg valami "klán" féle ahol írkálnak az emberek játékon belül?
Örülnék egy társaságnak akik, ha kell kéznél vannak és ha kell kéznél leszek!
Üdvözlettel: Hexex Kapitány! -
e00dgy
aktív tag
Egy kis birodalmi irtás!!
CMDR dUí
YOUTUBE -
rtitusz
őstag
Hogy nekem mennyire elegem van a 6 rail gunos Aspokból azt el nem tudom mondani! Az egyetlen hajó ami ki tud űzni a CZ-ből pajzs nélkül! Főleg mikor a nyakamba szakad kettő is belőlük. Az elmúlt 1 órában 4-szer kellett már visszamennem az állomasra javíttatni miattuk, miközben a magyar nyelv legcifrább káromkodásait mormoltam.
-
Urby66
aktív tag
Hello!
Meguntam a folyamatos szívást az AMD videó és Win10 párossal ezért visszatettem a Win7-et. Erre is fölmegy a legújabb AMD driver és tökéletesen simán fut a játék. Eltűntek a mikrolagok és az idegesítő FPS csökkenés SC módban. A töltési idő nem változott és az egész játék sokkal simábban fut mint a Win10 alatt.
Más játékot még nem próbáltam de egyenlőre pozitív a váltás.Más: nekem egyenlőre nem jött be az FDL a Vulture után. Lomhább kevesebb a pajzs és nem lehet annyi ideig egyhuzamban lőni vele mint a Vulure-el, ráadásul lassabban is tölt vissza. Szégyen de egy npc ASP elől is iszkolnom kellett a CZ-ben.
Még adok neki egy esélyt és átfittelem egy kicsit másképp este. -
-
Cooper911
senior tag
válasz
Lazarus911 #18619 üzenetére
Régen a C64-es korszakban még nem voltak ilyen mindent tudó weboldalak, akkor még a
kockás füzethajónapló volt a legjobb barátunk. -
_Andras_
tag
Azért durván fizetnek a csempészésért. 5 perces út és 230 ezer cr... Ennyiért majd egész délután mentem felfedezni..
De mostanra sikerült összeharácsolnom 830 ezer pízt. Most már nem gond a 21 ezeres biztosítási díj ;D Ha a felfedező eventben a 40%-osok között maradok akkor 2,5 millát kapok, de valószínű nem leszek benne, mert azok oda vannak hetekig , de sebaj 300 ezret alapból kapok majd.
jee végre van pénz.
-
duvi
nagyúr
válasz
cSuwwi #18673 üzenetére
Ez valóban nem egy egyszerű része a játéknak, de nem olyan vészes a gyakorlatban.
1."nem megyek oda vissza befizetni ~7 napon belül a kihágást és vérdíj lesz belőle, akkor honnan fogok róla tudni 50 rendszerrel odébb?"
- Sajnos ezt már nem írja ki a rendszerHa nagyon zavar, akkor van egy megoldás rá. Veszel egy alap Sidewindert és belekötsz egy authority hajóba. Ez kilő és máris kifizetésre kerül a vérdíjad
2."Mert a fejvadászok egy kill warrant scannerrel könnyen, gondolom még azt is, hogy melyik rendszerbe kell menniük a vérdíjért (miután kilőttek)."
- Nekik sem egyszerűbb megkeresni a rendszereketSokszor nem is éri meg kutakodni utána, mert időarányosan több pénz jönne be.
3."Gondolom ha már vérdíj van, akkor azt nem lehet rendezni, de ha a 7 napon belül vagyok, és befizetném, de nem tudom hol (csak rémlik hogy volt valami), akkor mi a teendő?"
- A bírságokat általában a listában szereplő név alapján megtalálhatod a Galaxis mapon. Elég ha elkezded beírni a nevet, már akkor is odaugrik a térkép. Persze ez se százas megoldás. Az a legcélszerűbb, hogy amikor kiróják a bírságot egy rendszerben, akkor ott helyben leszállsz és egyből befizeted.A biztonság kedvéért beteszem a büntetések részt az összefoglalóból, ha még nem olvastad volna:
"Fine - bírság
- szabálysértés elkövetése miatt kirótt pénzbüntetés. Ez lehet aktív, vagy legacy - megmaradó, örököltBounty - vérdíj
- bűncselekmény elkövetőjének kilövéséért járó pénzjutalom. Ez lehet aktív, vagy dormant - inaktív, alvó, lappangó
A kirótt bírságok az eddigi 24 óra helyett 7 napig befizethetőek, mielőtt vérdíj válna belőlük.
Az aktív vérdíjakat a helyi frakciók (minor faction) tűzik ki, és az ő fennhatóságuk alatt lévő területeken érvényes. Aktív vérdíjakat nem lehet pénzben megváltani, és legalább 5 percig, de legfeljebb 7 napig élnek a vérdíj mértékétől függően.Aktív vérdíj megszűnése:
- ha a vérdíjat észlelik és kilövik a hajónkat, a vérdíj kifizetésre kerül
- ha a hajónk megsemmisül a vérdíj észlelése és kifizetése nélkül: a vérdíj inaktívvá válik és ezután csak az azt kitűző frakció hatóságai észlelhetik újra
- ha lejár a 7 napos határidő a hajónk kilövése nélkül
- ha a inaktív vérdíjat 7 napig nem észlelik újraInaktív vérdíj további sorsa:
- ha az inaktív vérdíjat észlelik, akkor újra aktívvá válik további 7 napig
- ha az inaktív vérdíj 7 napos lejárati határideje alatt újabb bűncselekményt követünk el, akkor az azért kapott vérdíj mellé az inaktív vérdíj is aktiválódik, a 7 napig tartó ketyegéssel együtt" -
cSuwwi
senior tag
A biztosítás, ok.
A körözésnél az adott rendszert írtad, de ha nem megyek oda vissza befizetni ~7 napon belül a kihágást és vérdíj lesz belőle, akkor honnan fogok róla tudni 50 rendszerrel odébb? Mert a fejvadászok egy kill warrant scannerrel könnyen, gondolom még azt is, hogy melyik rendszerbe kell menniük a vérdíjért (miután kilőttek).
Gondolom ha már vérdíj van, akkor azt nem lehet rendezni, de ha a 7 napon belül vagyok, és befizetném, de nem tudom hol (csak rémlik hogy volt valami), akkor mi a teendő?Köccee
-
duvi
nagyúr
válasz
cSuwwi #18671 üzenetére
- A biztosítási pénz (rebuy cost) csak akkor kerül levonásra, ha megsemmisül a hajód. Ha ilyen esetben nincs elég pénzed, akkor mindenestől buktad azt a hajódat. Nincs másfajta biztosítási rendszer a játékban (mint pl. kötelező a gépjárművekre). Viszont biztosítási pénzzel nem lehet a hajórakományt visszaszerezni, ami egy többmilliós rakomány esetében elég fájó tud lenni.
- Adott rendszerben piros Wanted felirat jelenik meg a jobb oldali Status panelen, ha ott köröznek. Az összes befizetendő bírságodat a bal oldali Transactions fülön láthatod. -
cSuwwi
senior tag
A biztosítás az nem csak annyi, hogy ha van elég creditem ami a ship rebuynál van, akkor annyiért visszakaphatom? Tehát alapesetben nem kerül semmibe, de ha kilőnek/lezúzom magam, akkor annyiért visszakapom, mínusz a cargo? Vagy van valami külön insurance megoldás, amit ha fizetek, visszakapom baj esetén ingyen a cuccost?
Azt meg lehet nézni valahogy, hogy hol köröznek a rendszerben? Az aktuálisban akármelyik állomáson megy, de a galaxisban ha valahol nem fizettem be valamit, azt később is megnézhetem? Vagy mással kell megnézetnem, akinek van kill warrant scannerje?
-
duvi
nagyúr
válasz
#84221696 #18669 üzenetére
Téma összefoglalóban sok modulhoz van direkt link a "Rövidítések:" rész alatt. Amihez nincs, azt megtalálod az Elite_Dangerous Wiki keresőjében. A Cobra felszereléséhez ajánlom a coriolis.io oldalát. Ha leírod, hogy mennyi pénzed van és mire szeretnéd fittelni a Cobrát, akkor mi is segíthetünk.
-
törölt tag
Sziasztok.
Megvettem a cobra-t. picit nagyobb, mint a sidewinder
Viszont szeretném egy picit felturbózni. Modul leírásokat hol találok? -
duvi
nagyúr
Első lépésként én inkább Haulerre váltanék, mivel olcsóbban felszerelheted és kevesebb a biztosítási díja. Ezzel már lényegesen gyorsabban jön a pénz és rövid időn belül cserélhetsz Adderre, majd Cobrára.
Addig is sima kamionozáshoz (nem quest alapú áruszállítás) használhatod a trading tool oldalakat:
- http://www.elitetradingtool.co.uk/1
- https://eddb.io/ -
duvi
nagyúr
Szia,
- Az Adder alapára 87.810 CR, ezért még nem javaslom a megvételétModulokra, árura és biztosításra már nem maradna pénzed. Egy nagyon minimalista Hauler még épp, hogy belefér (94.180CR) ha szállítani akarsz. Viszont ez a config is rengeteg rizikóval járna, mivel szállítás közben tuti, hogy kiszednek SC-ből és az a harmatgyenge pajzs nem nagyon fog megvédeni. Ha biztosítás nélkül kilőnek, akkor kezdheted előröl az alap Sidewinderrel és az 1000 CR-el.
- Én azt javasolnám, hogy egy kicsit menj el CQC-zni, ahol sokat tanulhatsz és közben összelősz pár ezer/tízezer creditet is. -
rtitusz
őstag
Úgy tűnik nem minden bolygóra egyszerű a leszállás.
-
Teguz
csendes tag
Hali! A nagy black friday akciók során én is beruháztam erre a kis szabadidő-pusztító játékra. Olvasgattam a kezdőoldalt, traningeztem, és én is kereskedelemmel keztem. Viszont küldit alig adnak. Az lhs3447 rendszer körül bolyongok mindig(ez a kezdő terület igaz?). Összelapátoltam 100k-t, ezt érdemes egy Adderbe fektetni, vagy fejlesszek?
-
anatron
aktív tag
3302 januárban indul a Distant Worlds új expedíciója, minden idők legnagyobb emberi felfedező flottájával.
A cél Beagle Point ,65 000 Ly-re a Naprendszertől.Eddíg 145-en jelentkeztek.
Az expedícióban részt vesz többek között ObsidianAnt is és a Frontier is rebesgette,hogy az úton lesznek meglepetések ...https://www.youtube.com/watch?v=_IFJ7jU94xI
Páran már jelentkeztünk,akit érdekel az alábbi linken találja a fórumot a regisztrációhoz:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=198085
-
baphomet
senior tag
válasz
Lazarus911 #18645 üzenetére
Segít neked a játék, csak tudnod milyen formában. A megtervezett útvonalon szaggatott vonallal jeleníti meg azt a szakaszt, amire már nem elég az üzemanyag.
-
duvi
nagyúr
válasz
"Mi van akkor, ha úgy ugráltam hogy elfogyott az üzemanyagom?"
Akkor nem olvastad el a Téma összefoglalót. -
betyarr
veterán
az mitől van,hogy időnként nem akar elvinni a hajóm a célhoz?elindulok a supercruis-al és amikor célon van egyszer csak megáll 1,2d-nél és nem csökken.ha meg szeretnék visszafordulni,akkor meg nézhetem a nagy semmit 30 percig kb.mi ez?bug?nem először fordul elő...
-
Hrigh_77
tag
válasz
Nagyjából igen, jól látod, ez adja a játék "nehézségét", hogy gondolkodni kell. Attól, hogy százszor fel-leszálltál, százegyre el lehet szúrni simán. Attól, hogy 500Milllás hajóban ülsz, bele tudsz esni bármelyik csillagba, ha nem figyelsz. És a progi nem fogja a kezed. Egy év játék után is simán ki lehet fogyni az üzemanyagból. Példa is van rá...
Van rá többféle megoldás is
/sarcasm on És attól, hogy Te nem tudod felfogni, még nem biztos, hogy értelmetlen.. sarcasm off/
-
gigafun
senior tag
válasz
undercover #18648 üzenetére
Azért van egy negyedik is: http://fuelrats.com/
-
VitoSagi
tag
válasz
Lazarus911 #18647 üzenetére
A leggyorsabb megoldás a jobb oldali panelen található Self Destruct parancs. Hamar hazateleportál.
-
undercover
őstag
válasz
Ha elfogy az üzemanyagod az vicces szitu
1. Ott lebegsz az idők végezetéig.
2. Megkérsz valakit, hogy hozzon üzemanyagot.
3. Önmegsemmisítés, ha van elég biztosításod az utolsó állomáson feléledsz.Ez a frakciós ranghúzás kicsit unalmas, nem igazából nagyon az
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
Megoldottam :-D
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Azért.... Mass Effect----> bébi english !
-
Lazarus911
aktív tag
Mi van akkor, ha úgy ugráltam hogy elfogyott az üzemanyagom?
Egy küldetésre megcsináltam a pilote rout-ot de útközbe kifogytam, pedig a sáv jobb oldalt az utolsó csíkig jelezte a fogyást...
Ugye nem ez adja a játék nehézségét, hogy hülye szaknyelven, bonyolítva van leírva a küldetés?
Minek ajánl fel olyan küldetést, amire a hajónk képtelen?
Csupa értelmetlen dologgal találkoztam a játékban amit nem tudok felfogni egy játékban.
Tudom ilyenkor jön hogy én buta vagyok... Lehet, pl olyan dolgokra mint egy landolás, amire itt több ezer karaktert pazaroltak, magamtól megcsináltam elsőre.. Semmilyen navigációs problémám nincs..
Egy mass effectben is komoly angol szöveg volt, mint tartalom, mégis röviden le volt írva egyszerű szavakkal.Tehát most bolyonghatok az űrben? nincs üzemanyagom :-(
-
duvi
nagyúr
válasz
undercover #18642 üzenetére
Mindkét esetben számít, de hamarabb adja be a naval questeket, ha egy helyen ugyan annál a minor frakciónál küldizel.
-
undercover
őstag
A fő frakciós ranghúzásnál, a charity küldetések számítanak, ha több rendszerben veszek fel párat? Vagy a küldetések csak abban a rendszerben számítanak ahol akarom, hogy beadja a naval küldetést?
-
duvi
nagyúr
válasz
betyarr #18632 üzenetére
- Fuel Scoop-olható csillagok kezdőbetűinek a listája: OBAFGKM Ez nagyon fontos, mivel nem lehet minden csillagból tankolni! Hosszabb útvonalaknál, amikor betervezel csillagokból való tankolást, mindenképpen nyisd meg a Galaxy map/View fülön a Stars listát. Itt csak a fenti kezdőbetűvel rendelkezőcsillagokat jelöld be, és a mapon látni fogod, hogy tudsz-e tankolni az útvonaladon.
- Maga a tankolás egyszerű. Addig közelítesz a csillaghoz, amíg automatikusan bekapcsol a Fuel Scoop. Közben folyamatosan figyelni kell a hőmérsékletet és eltávolodni, ha már kezd túlmelegedni a hajó. Itt egy bemutató videó a tankolásról. Annyival egészíteném ki, hogy én nem szoktam megállni tankolás közeb, hanem lassan de folyamatosan a csillag körül repülök. Csak annyira közelítem meg, hogy jó sebességgel töltsön, utána felveszek egy körpályát, ezáltal nagyon lassan melegszik fel a hajó.
- A tankolási időnek több összetevője van:
1.Fuel Scoop nagysága, minősége
2.Csillagtól való távolság
3.Az üzemanyag tartály nagysága (pl. plusz tank modullal értelem szerűen tovább tart a tankolás)(#18636) ergepard
Ahogy írták a srácok, eleinte viszonylag gyorsan megy a ranklépés. Persze a 2000 CR még itt is kevés önmagában. Jelenleg még nem mutatja a játék a különböző rankok százalékos állásást, de a Horizons-al már ez is bekerül a játékba. -
ergepard
tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor tulajdonképpen ahoz,hogy a trade rankomat növeljem,tradelnem kell.Ehhez meg kell vennem az adott systemnek a trade data-ját.Körülöttem lévőknek mind megvettem,ezek után mit kéne kezdenem?
-
betyarr
veterán
ha egy olyan bolygóhoz utazok el,ahol nincsen űrállomás,ahová leszállhatnék (mert csak így tudok továbbjutni olyan helyekre,ahová menni szeretnék,de egy tankkal ez nem mindig jön össze),akkor irány a nap és a fuel sccoops-al tudok megtankolni?ha igen,akkor milyen közel mehetek?illetve,mennyi idő míg tele töltődik a tank?
-
Sylc
senior tag
Titusz es Flynth elment vadaszni egy CZ-be
ezuttal 1080p 60fps stream 5000es bitrate.
-
gigafun
senior tag
válasz
ergepard #18627 üzenetére
Én a legelején az 1000 kreditemmel kezdtem kereskedni, ráadásul még nem voltak olyan oldalak, ahol jólfizető útvonalakat lehetett találni. Legalábbis én nem tudtam róla. Ezért elsőre még veszteségem is volt, aztán kezdtem belejönni, és elkezdtem nyereséges utakat csinálni. Ma már sokkal könnyebb dolga van a fiataloknak, ráadásul sokkal többféle küldetés van, mint régen volt. És akkor mesélhetnék még a harminc évvel ezelőtti eredeti Elite-ről, ahol papír-ceruza, ugrálás ide-oda, és kalkuláltuk, mit honnan-hova.
Van itt egy remek témaösszefoglaló, érdemes elolvasni, ott le van írva, hogy milyen küldetés-típusok vannak. Érdemes nagy populációjú gazdagabb rendszerekbe menni, ott több küldetést adnak. (azt hiszem)
Vagy megfogadhatod Sylc tanácsát is, és mehetsz CQC-zni, ahol kockázatmentesen kerehetsz pénzt, és még harcolni is megtanulhatsz egy kicsit. Persze nem ugyan az, mint a hagyományos harc, de sokat lehet tanulni belőle. -
duvi
nagyúr
válasz
ergepard #18627 üzenetére
Ennyi pénzből még nem sokat lehet fejleszteni
Vegyél egy 2D FSD-t, amivel megnöveled az ugrótávolságod, ezért több küldetést tudsz elvállalni. Ez 5.930 credit, így marad még pénzed biztosításra is. Jelenlegi helyzetedben csak a küldetéseket (hírvivő, vagy árufuvarozás, amihez adják az árut is) javaslom, mivel az anyagi helyzeted miatt nem tudsz és nem is éri meg kamionozni. Ezzel párhuzamosan használd az alap scanneredet, amikor beugrasz egy új rendszerbe. Ezzel is összejön pár ezer credit questelés közben.
-
rtitusz
őstag
Létezik, hogy az Anaconda jobban forul, mint a Python? Visszaültem a harci kondából a Pythonba, és mehh... Franc se érti. Új fittem amúgy elég állat, 3 Large Gimballed Pulse és 2 medium PA. A kondán 4 Large Fix Pulse van fent, de rájtöttem, hogy nem a célzással van leginkább bajom, hanem azzal, hogy egyszerűen nem látom a fekete háttér előtt a kisebb (de néha még a nagyobb) fekete hajókat...
-
duvi
nagyúr
válasz
ergepard #18625 üzenetére
Quest nélküli áruszállítással is tudod húzni a trade rankodat. Keress egy jól jövedelmező útvonalat és rakj össze egy trade hajót (sok cargo + nagy ugrótáv, de most még legyen pajzsod is). Itt van két trade kalkulátor, amivel akár a jelenlegi helyzetedből kiindulva is találhatsz útvonalakat: LINK1 és LINK2 Ha megmondod, milyen hajód van most és mennyi a készpénzed, akkor segítünk a szállítóhajód összeállításában.
-
ergepard
tag
Hali!
Hogyan tudnám a trade rankomat fejleszteni?
Sosem kapok trade küldetést,mert azt írja,hogy mostly penniless-nek kell lennie én meg csak simán penniless vagyok.Mit kéne tennem?Vagy ezerszer ki be léptem,a küldetések frissültek is,voltam több station-ben is,de sosem akar adni trade küldetést az én rangomra. -
duvi
nagyúr
válasz
undercover #18623 üzenetére
Egy sötét aszteroidamezőben (Pl. RES-ben) épp meglátod mielőtt összeütköznél egy röggel
-
gigafun
senior tag
válasz
Lazarus911 #18619 üzenetére
Például innen.
Kiválasztod, hogy mit keresel, beírod, hol vagy most, venni akarsz vagy eladni, és megmondja, hova mehetsz.
Ezen kívül kereskedelmi útvonalat is lehet vele keresni.Vagy itt egy másik. Én ezt használtam régebben. A másik sok fals eredményt dobott, de állítólag már jobb.
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Honnan tudom betájolni mi hol található? Mármint árú cikk.
Most csinálom a bulletint. Land enrichment systems-et kellene hoznom, de honnan tudjam hogy hol van?
Remélem nem ez adja a játék nehézségét, hogy keresgélni kell, meg felírogatni mi hol van :-D -
Urby66
aktív tag
válasz
rtitusz #18613 üzenetére
Szerintem a pajzs annyira nem fontos a felfedezésnél. Én pajzsnélküli Sidey-val voltam kint és csak akkor éreztem a hiányát amikor már hazafelé jöttem a lakott űrben. :-P Szerintem felfedezőhajóra a páncél hasznosabb és az A-s modulok a nagyobb integritás miatt. Azok kevésbé sérülnek ha közel mész valamihez és kidob a gép SC-böl.
-
rtitusz
őstag
válasz
_Andras_ #18608 üzenetére
1.2 millió (kínainál 1 misiből megúszható), ennél lejjeb nemigen lehetne menni, maximum pár ezer credittel, ha 2A powerplant helyett 2D-t raksz fel, de az sokkal jobban melegedik. Az internrdiate discovery scanner kell, mert az 1000ls hatótávolságával már észleli a legtöbb earth-like és water worldöt ami sok pénzt ad! Pajzs nem árt, főleg egy ilyen papír hajóra. Első kis útnak javaslom az Orion ködöt, nincs messze és szép, bár ott már minden fel van fedezve, de kezdésnek jó. A fel nem fedezett dolgok felfedezéséért +50% bónusz jár. A legtöbbet a Water, Earth-Like és Ammonia világok fizetik, no meg a fekete lyukak és a neutron csillagok, de nem sokkal fogsz találkozni. Menj el Maia-ba, ott egy feke lyuk ha érdekel. Ha a bolygó terraformálható, akkor az is szép summa, érdemes megnézni a lakhatósági zónában lévő bolygókat miatta. A zóna a csillag függvényében máshol található. A melegebb csillagnál távolabb, a hidegebbnél közelebb. Nézz utána.
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat.
A jobb hajókért muszály vagyok még creditet gyűjteni.
-
gigafun
senior tag
válasz
rtitusz #18607 üzenetére
Ha DBE, akkor ez alá nem nagyon lehet menni. Ez 9 milla a kínainál.
Persze az FSD-n még lehet spórolni, csak akkor ott vagy a Haulernél, csak kétszer annyiból.(#18609) duvi
Ha van másik hajód, akkor is a kezdő sidewinderbe kerülsz, és azzal elvergődhetsz a másik hajódig.
Szerintem. -
duvi
nagyúr
válasz
_Andras_ #18602 üzenetére
- Szerintem csak akkor szállj be a Powerplaybe, ha már tisztában vagy a játék működésével és az irányítással. Amennyiben mégis elkezded, akkor Li Yong-Rui-t javaslom neked, mivel ő bónuszt fizet a felfedezési adatokért, ha eléred nála a megfelelő szintet.
- Ha elfogy a pénzed és nem tudod kifizetni a biztosítást, akkor bukod azt a hajódat, amivel kilőttek. Ha emellett van másik/több hajód, azok természetesen megmaradnak. Ha nincs, akkor visszakerülsz egy kezdő Sidewinderbe és mindent kezdhetsz előröl. -
rtitusz
őstag
válasz
_Andras_ #18605 üzenetére
A DSS minden pénzt megér! De mindig figyelj, hogy legyen elég a biztosításra a cash. Ha úgy jön ki, akkor bizony inkább adj el modulokat! Mindjárt összerakok egy budget felfedező gépet neked. (Advanced Discovery Scanner nagyon jó, de nem rakok bele, mert az csak önmagában másfél milla).
Látom giga írt pár opciót, megpróbálok egy teszkó gazdasagos változatot összedobni.
-
gigafun
senior tag
válasz
#84221696 #18603 üzenetére
Nem írtál hülyeséget. Arra mindig érdemes figyelni, hogy legyen pénzed biztosításra(rebuy cost).
Egyébgént a kobránál van jobb felfedező hajó is.
1. Diamondback Explorer, 33 ly ugrótáv, 12 millió
2. Asp Explorer, kb 34 ly ugrótáv, ára 20-45 millió.
vagy ha ez is kevés, akkor
3. Anaconda, 39 fényév ugrótáv, ára 190-240 millió.
Minden másra ott a M*****C***.Valóban a Budget felfedező Haulert kifelejtettem, 3.5 millió, cserébe kapsz egy csekély 25 ly ugrótávot. A Cobra sem ugrik sokkal nagyobbat, viszont 2 és félszer többe kerül.
Szerintem gyűjts össze egy DbE-re. Az már használható. -
_Andras_
tag
válasz
#84221696 #18603 üzenetére
Nemrég kezdtem még a kezdőhajómon és az új hajón kívül nincs más hajóm. Van biztosítás rá .Az az X összeg, amit halálozás után fizetek. Most nekem az kb 21 ezer Cr, de a gond, hogy csak 70 ezerem van, mivel baromi drága volt a szkenner(250ezer Cr) Szóval pár peches lépés és vége. Ezért kérdeztem., hogy utána mi van..
-
_Andras_
tag
Mikortól érdemes bekapcsolódni a power játszmába(ellenséggé válok a többi powernél )? Én felfedező akarok lenni. Vettem nemrégiben egy Adder-t meg rá Detailed Surface Scanner, jobb pajzsot , fuel scoop-ot+ jobb térugrót ..
Mostanában elég peches vagyok, mert kiszednek a bolygóközi utazásból és rommá lőnek. Szóval ha elfogy a pénzem, akkor bukom a hajót és minden fejlesztésem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Aerocool AM5 Gamer PC - Ryzen 5 7500F/32GB DDR5/1TB NVMe/RTX 3080/Vízhűtés/Garancia, Karcmentes!
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI Pro Z790-P WIFI Alaplap
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest