- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
na most már sikerült elérnem hogy nincs 43-as hiba, ( azért várom a progit
)
viszont belső kijelzőre nem ad képet, a játékok ugyan olyan gyengén futnak, élményindex se változik, de legalább már felismeri frankónaz optimus beállításokkal lesz a baj szerintem, de mára meguntam, majd holnap
-
Tenken
őstag
Jó a sima. Win alapból azt hiszem 314-est tesz fel. Az egy kicsit régebbi ennyi. Ha akarsz nyugodtan használhatsz újabbat. Illetve azért a te esetedben én azért óvatosabb lennék azzal a régebbi kártyával. Az újabb geforce driverek gyorsabbak és előfordulhat, hogy tönkretesz idősebb kártyákat. Erről olvashattál bővebben kb fél éve elég sokat itt a ph-n. Nem gyakori, de nem véletlenül nem tesz fel frissebbet a win sem magától.
-
-
sagit
veterán
az a para hogy amikor felpörgött, akkor se írt ki új hardver észlelést, amúgy most én is megcsináltam úgy ahogy modntad, bios után dugtam be, de semmi
egyébként nekem is ssd-m van, de semmi változást nem látok, akár hogy dugdosom rá a gépre, az nem dob fel új hardver érzékelését :/
nincs valahol ehhez egy rendes manual? mit jelentenek a ledek, az egyszem jumper mit csinál?
-
Tenken
őstag
Azzal próbáld amivel sikerült elindítani egyszer. Újra indítás után csak akkor dugd be az EC-t, ha már átjutott a BIOS-on. Nekem ssd-m van és speciel látom is, hogy érzékeli-e vagy sem, mert alapból nem "áll össze a win logo", de ha betölti a vga-t is, akkor pár másodperccel tovább tölt és folytatódik az animáció...
Ha nem észleli nekem, akkor win betöltés után még lehet szórakozni, hogy vga lekapcs-bekapcs és újra csatlakoztatom. Különösebb ördöngősség nincs benne. Ha kap megfelelő kraftot a vga és az adapter, akkor az EC csatlakoztatása után érzékelnie kell a win-nek. Feltesz egy alap geforce drivert és kész. Már azzal is elvileg tökéletesen kell mennie. Kicsit akarod még pár dologgal lehet tuninggolni, hogy maximálisan ki tudd használni a sávszélességet.
-
sagit
veterán
csak az elején egyszer vfelpörgött a vga meg a táp, azóta semmi, ugyan azokkal a beállításokkal se
ezeket próbáltam:
pci-e 1x + no dealy+jumper -> nem történik semmi, még a ledek se világítanak
pci-e 1x + no dealy-jumper -> nem történik semmi, még a ledek se világítanak
pci-e 1x +500 ms+jumper -> nem történik semmi, még a ledek se világítanak
pci-e 1x +500 ms-jumper -> nem történik semmi, még a ledek se világítanak
pci-e 1x +6,9 s + jumper -> nem történik semmi, még a ledek se világítanak
pci-e 1x +6,9 s - jumper -> nem történik semmi, még a ledek se világítanakpci-e 2/4/8/16x + no dealy+jumper -> d1 d2 d3 led kigyullad, d3 elalszik kicsit később a másik kettő ég
pci-e 2/4/8/16x + no dealy-jumper -> d1 d2 d3 led kigyullad, d3 elalszik kicsit később a másik kettő ég
pci-e 2/4/8/16x+500 ms+jumper -> d1 d2 d3 led kigyullad, d3 elalszik kicsit később a másik kettő ég
pci-e 2/4/8/16x+500 ms-jumper ->d1 d2 d3 led kigyullad, d3 elalszik kicsit később a másik kettő ég
pci-e 2/4/8/16x +6,9 s + jumper -> d1 d2 d3 led kigyullad, d3 elalszik kicsit később a másik kettő ég
pci-e 2/4/8/16x +6,9 s - jumper ->d1 d2 d3 led kigyullad, d3 elalszik kicsit később a másik kettő égAmúgy akkor egyszer amikor elindult akkor ezzel a beállítással:
pci-e 2/4/8/16x +6,9 s + jumper
midnegyik beállításnál ki-be kapcsoltam a tápot is, hátha, alvóba raktam a gépet, bedugtam, úgy élesztettem
illetve menet közben is ki-be húztam
de semmi
-
sagit
veterán
igen, win7 64 bit, 8 gb ram mellé kell azért
igen, bekapcsolt géppel is próbáltam, bedugom de semmi, nem dobja fel hogy új hardver, 1*-es módban nem világítanak a ledek, és úgy se történik semmi
az ec jó, most raktam bele egy usb kártyát, hibátlanul müxik, vga, táp jó, valami beállítás lehet, 1 jumper van csak rajta, azt hogy állítsam be?
-
Tenken
őstag
Boot sorrend fontos. Azon kívül pedig esetleg próbáld meg a jumpereket állítani. Nekem pl x2-es állásban működik rendesen, ha átrakom x1-re akkor nem. Bár sok értelme ennek nincs, mert max x1-et fog csinálni, de azokat érdemes kipróbálni.
Felállt Win (remélem W7 64bit-es...) mellett próbáld meg érzékeltetni vele. Mivel ez EC-s csatoló így nyugodtan ki-be húzhatod, illetve ha már felismerte és majd dolgozik a vga, akkor ne húzd azért ki mielőtt lekapcsolod.
-
sagit
veterán
lapkészlet:
GS45+ICH9M-E
adapter:
PE4L V2.1 (PE4L-EC060A)
a két led ami világít az adapteren az a power+ detect, boot alatt a perst is világít, flag led sosem világított még
a vga ami benne van:
GTS450, elivelg jó bele, táp elég hozzá, amúgy a táp nyákon kell valamit állítani? bekapcsoltam a kapcsolót aztán ennyi
a vga adapter nyákján pedig 2-4-8-16-os pci-ra van állítva és 7s deelayre
-
sagit
veterán
nos, összedugom, nem történik semmi, egyszer pár másodpercig pörgött a vga venti de azóta semmi, a delay 6,9s-re van állítva HP 2530p miatt, a sebesség pedig 2-4-8-16*-ra
táp rákötve, gépen az ec slot engedélyezve
próbáltam kikapcsolt állapotba rádugni, ujraindítva, altatás alatt, menet közben, semmi reakció, nem ismer fel új hardvert, a nyákon 2 let világít, mi lehet?
-
sagit
veterán
végre megjött az adapterem, most állok neki összerakni a cuccost
-
fkenny
senior tag
Az ok amiért nem tudott hamar elkészülni egyszerűbb mint gondolnád. Eleinte minden USB 3.0 külső gyártó által készített vezérlős volt ami nehezítette ezt óriásian, mert minden külsős vezérlős USB 3.0 már fajta meghajtást igényelt. Ám mivel most az chipkészletekben már integráltan szerepel a vezérlő sokkal egyszerűbb fejleszteni és kivitelezni.
-
Tenken
őstag
Én sem kötekedni akarok, de ez egy 2 éves videó. Ha ennyi idő alatt nem sikerült egy kész vas-hoz elfogadható drivert produkálni, annak nyilván oka van. Ha lenne ilyen érdemi fejlesztés a horizonton már lecsaptak volna rá az angol fórumon.
PE4L-t csak azért ajánlják, mert bizonyított, de pl BPlus is csinál fals ígéreteket és állításokat. Lásd gen2-es csatlakoztatható kábel próbálkozásai... Az, hogy van egy youtube video, meg itt-ott ígérnek fűt-fát sajnos ma már semmit nem jelent. Az egyetlen olyan dolog, ami a témában elfogadható érv valami mellett az a pozitív felhasználói visszajelzés. -
fkenny
senior tag
PCI Express to SuperSpeed USB 3.0 Controller
Nem kötekedés de más gyártó is foglalkozik ilyen eszközök gyártásával. pl. PLX Tech, Magma
-
Tenken
őstag
For Your Information:
Mielőtt eltalál ide is valaki a kérdéssel közlöm előre világosan és érthetően:
USB-s adapter NEM lesz!
B-Plustól (PE4L és társait gyártó cég) legalábbis biztosan nem. Akit érdekelnek részletek Tech-Inferno-s topicban fent van az eredeti angol levelezés. -
parkasz
senior tag
az nem is olyan vészes.
a megérinél arra is gondoltam, hogy mennyivel lesz szebb a képe. valami összehasonlítást esetleg képpel együtt találtál?
amúgy mennyire macerás a mod? gondolom nem egyszerű panelcsere, mint az x200-nál, legalább is a leírás alapján. remélem sikerül kivitelezni a dolgot. -
SVLaller
senior tag
Nem teljesen EGPU megoldás, de hátha van valakinek tapasztalata.
Egy Dell D630 laptopon szeretnék HD és 3D ISO, BD3D filmeket nézni külső 3D monitoron.
A kérdés, hogy működhet-e egy olyan megoldás, hogy PD01X dokkoló PCI porttal és ebbe egy NVS 200 VGA, vagy PCI to PCI-E adapter és ebbe pl. GT 610 VGA amn van 1.4 HDMI. -
sagit
veterán
Pedig itt 4500MHD mellett van simán a kijelzőn is kép. Én is azért vágtam bele, a belső kijelzőn akarom használni.
A GTS 450 pedig arra amire nekem kell még sok is ( League of legend 1280*800-on)
Ha jól tudom az összes Fermi/Kepler alapú NV jó ahhoz hogy a belső kijelzőn is legyen képed 4500MHD mellett. -
sagit
veterán
Na jött a levél hogy a vámon van a cucc, fasza...
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad x200 mellé érdemes lenne beruháznom egy egpu-ra? Ha igen, melyik típust ajánlanátok?
Saját kijelzőre csak nvidia kártyával menne ugye?
Előre is köszi a segítséget! -
Tenken
őstag
válasz
ad4mantit3 #154 üzenetére
Attól függ kinek mi a cél. Notebookban én csak használt üzletit vennék. Egy kb egy éves gép, amin még van bőven gyári garancia is a létező legjobb választás. Sokszor szinte még szalon állapotúak, mert egész addigi életét egy dokkolón töltötte az irodában. Egy ilyen gépet alkalomadtán kiegészíteni egy egpu-val a tökéletes felállás számomra. Ami azt illeti kevés olyan szituációt is tudok elképzelni, ahol más felállás lenne a hatékonyabb, de nem vagyunk egyformák, elfogadom, hogy sokan másképp látnak. Én minden esetre akinek tudom ezt a fajta megoldást ajánlom.
-
ad4mantit3
csendes tag
Eléggé úgy tűnik, hogy gyengébb lapos + közepes asztali gamer konfigot jobban megéri vásárolni, ha nem rendelkezik megfelelő notesszal az ember (nálam használt laptop vásárlás kizárva, úgy még talán megéri): /
Azért köszi szépen az infot.
-
Tenken
őstag
válasz
ad4mantit3 #152 üzenetére
-
ad4mantit3
csendes tag
Sziasztok! Milyen laptopot érdemes vásárolni egy ilyen rendszerhez? Perpill van egy Dell N5110-em, de fontos a hordozhatóság, és minden nap necces lenne szétszedni és kivenni a cuccost az mPcie slotból.
-
sagit
veterán
Aprón nincs, és mindenhol 20-40 dollár a szállítás szóval ez van, de legalább nem 2 hét lesz mire ideér.
Őt választottam: PE4L-EC060A
Azt a is házikót 60 dollárért érdemes megvenni hozzá?
-
sagit
veterán
Sziasztok
A jövő héten rendelnék egy EC rendszert..
Először gondolkodtam gép cserén de annyit áldoztam a mostanira és annyira megszereztem hogy marad.
Amúgy egy HP 2530p a delikvens.
Kezdeném azzal hogy nem kell nagy gpu erő, csak LOL miatt kell a rendszer.
A cél 1280*800 high fix 60 fps. Öcsém FHD -ban Nyomja így egy régi 4850el szóval tényleg nem nagy igényű a jéték, 4500MHD minden low 20-40fps Viszont elég gagyi.Tehát a lényeg, legolcsobban akarom kihozni a projektet, valami passzív gagyi nv-t gondoltam, az is elég lenne.
Viszont az adaptert nem olcsó. Abból olyan kellene ami hibátlanul tudja a gen 2-t.
Illetve honnan rendeljem? Dobnátok egy linket? -
Caponee
csendes tag
válasz
Fire_Vire #141 üzenetére
Részleges megoldást találtam..Eddig mindig úgy volt,hogy a notesz bekapcsolásával indult a kártya vagy a bios post után én csatlakoztattam a noteszhez..Most az van hogy előbb bekapcsolom a külső vga-t a táp csatin utána indítom a noteszt ekkor elindul a win ebbe be is fagy, hard reset a kártya marad bekapcsolva és akkor remekül működik bekapcsolja a külső monitort és dolgozik a 650gtx.Nem valami frankó megoldás ,de amíg nem találom meg az igazit ezzel el vagyok..Addig is várom a setup progit ha lennétek olyan jók és elküldenétek mpcjani@gmail.com
-
Fire_Vire
tag
Figyelem amiket írtok. Csak még nincs tesztkártyám ezért nem tudok érdemileg hozzászólni a dologhoz.
Még küzdök a 12-es hibával. Sajnos a diy egpu setup 1.x nem hozott eredményt pedig végignyomkodtam rajta mindent és egy csomó variációban elindítottam. De most megcsináltam a registry hacket és várom a hétvégét hogy tudjak tesztelni. Amint lesz valami érdemleges írok. Sajnos nekem még 1x sem ment rendesen :S . -
Tenken
őstag
Ez így nem a legjobb. Írtam, hogy meg kell várni amíg átjut a BIOS-on és csak utána kapcsold be/ kösd rá a vga-t. Ha nem várod meg amíg átjut nem lesz belső kijelződ és optimus-os tömörítésed. Ha az előbbi nem is olyan fontos, az utóbbiért mindenképpen érdemes így csinálni. Előbb próbáld meg így. Az teljesen normális, hogy később fog megjelenni mindig a vga. Ez egy hot-plug rendszer, az EC így lett kitalálva.
650 amúgy több memőriát használ, mint a nagyobb testvérei valamiért. Ez okozhat ott is TOLUD hibát, ahol amúgy nem lenne. Pár ember már belefutott itt ebbe, ők többet tudnak segíteni ezzel kapcsolatban. Setup-ot is megkaphatod, már körbe lett itt küldözve párszor. -
Caponee
csendes tag
GTX 650..Próbáltam már mindent az elindítás során ,de csak nem akar bekapcsolni..Azt is csináltam hogy f8-al megállítottam a rendszer betöltést bedugtam a kártyát,de akkor sem megy..Úgy van megcsinálva a kártya, hogy mikor indítom a noteszt akkor automatikusan kapcsolja be a külső vga-t. Fura mikor elindul a gép az eszközkezelőben később érkezik meg a gtx650 a listában..nem indul az op rendszerrel eggyütt a vga ez gyanús.van valami setup software ,de ahogy néztem 25 dodo azzal menne azhiszem ,érdemes azt megvenni vagy nincs meg valakinek
?
-
Tenken
őstag
Hello!
560 vagy 650 a vga?
Milyen az indítási procedúrád? Lehet ott rossz a sorrended. A vga-t mindig csak azután told be, hogy a windows elkezdett tölteni. (De akkor a lehető leghamarabb a legjobb.)
Sose úgy kapcsold be a gépet, hogy a vga bekapcsolva már csatlakoztatva van. -
Caponee
csendes tag
Segítsetek !
12-es hibám van
"Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."Furcsa mert tegnap jött meg a cucc (PE4L V2.1) összeraktam 400w codegen táp,gtx650. felment a driver újraindult a gép minden frankó beszabehu örülünk.Ma használni akarom a gépet és nem működik ,bekapcsolom a notebookot (lenovo T420 I7 8gb ram hd300)rendesen indítja a gtx560-at és jön ez a hiba.Ha újrarakom a drivert újraindítás után mindig elindítja a külső vgat ami a 24" monitort kell hogy meghajtson ,de csak kéne megoldást találnom rá ,hogy ne keljen folyton drivereznem
segítsetek légyszi.
thxMég annyi hogy win7 az op rendszer
-
Fire_Vire
tag
Kár érte.
Kipróbáltam Atival is hááát. 12-es hibát dobott az is de kevesebb esetben fagyott ki pl 36bittel simán elindult a win7. Sajnos kevés időm volt tesztelni mert mennem kellett dolgozni. Lehet hogy azért kap egy új bioszt aztán meglátjuk. A külső kijelzőt itt sem tudtam működésre bírni. -
Tenken
őstag
válasz
Fire_Vire #128 üzenetére
Neked a 1.5-ös adaptered van nem? Nézd meg bios-t, lehet-e fixen állítani az EC sávot gen1-re. Sokszor azért is fagyogat, mert nem skálázza vissza magától a gép, az az adapter meg nem bírja.
(#127) HaZse:
Az egy ajánlott gép elvileg. Ott simán kéne mennie mindennek. (Feltéve, hogy csak igp van benne és nem kell setup-pal kilőni a dgpu-t.) -
Fire_Vire
tag
A te HP-d eltudod indítani a eGPU-val ? Az enyém sajna kifagy lehet hogy ezért nem tudok külső kijelzőre jelet csikarni? A héten ha nem megy ATI-val akkor lehet bioszt kellene frissítenem?
Most néztem CPUz-vel a jelenlegi bioszom F08-as (2011.08.06) és most jött ki az F40-es (2013.05.23) -
Tenken
őstag
válasz
Fire_Vire #125 üzenetére
Itt a baj igazából nem is a konfigtól függ, hanem a gyártótól. Bizonyos modelleknél olyan BIOS beállításokat használnak, ami nem kedvez ennek a fajta rendszernek. Ez szoftveres gond. Mindig van megoldás is, csak az a kérdés, hogy mennyire nyakatekert módon... Nekem is pl Sandy-s HP gépem van és minden pöccre indult. (Még ez előző Dell-es E6420-ason is.)
-
Fire_Vire
tag
Szinte teljesen ugyanaz a gépem mint GERIlla83 kollégának.
Az enyém egy HP Probook 6560b.
Egyezik a lapkészletünk (HM65), a proci (Core i5-2410), az alaplapi videó kártya (HD 3000) , a ram mérete (4GB DRR3).
Nekem egy PE4L 1.5a adapterem van ha jól tudom de majd este még ránézek. Az biztos hogy nem a forrasztott verzió.Előre is köszönöm a segítséget
-
GERIlla83
tag
Fujitsu Lifebook A531 ,
i5-2410M proci, 4GB ram.
Az adapter PE4L 2.1b, EC-s, forrasztott.
Előre is köszi. -
Tenken
őstag
válasz
GERIlla83 #122 üzenetére
Írjátok le milyen gépetek van pontosan (márka-típus) és adapteretek (forrasztott v. csatlakoztathatós) és megkérdezem TI-s fórumon. Valami válasz biztosan lesz. Persze, ha megy az angol, akkor regisztrálás után ti magatok is írhattok oda nyugodtan. Mindenkit szívesen látnak minden kérdéssel!
-
GERIlla83
tag
válasz
Fire_Vire #121 üzenetére
Nekem ugyanez a probléma van a gépemmel. Bármit állítottam a Setup progiban mindig 12-es hibakód meg 16 szín volt az eredmény, de csak ha a belső kijelzőt akarom használni. Viszont a külső kijelző az megy, csak Gen1 sebességgel. Nekem viszont az lenne a jó ha a belsőn tudnám használni.
-
Fire_Vire
tag
Sajnos nekem nem segített. Sztem nálam egy kicsit komolyabb a probléma. A progiban látom hogy leteszi GEN1-re azaz 1.1-re de így is 12-es hiba. HA elindul
. A win7 betölt de semmit sem ad ki külső kijelzőre és a videókártyáknál továbbra is hibát jelez az eszközkezelő az nvdidia kártyára. A próbálgatásoknál mindig próbálok videókártya drivert is feltenni de nem használ.
A Diy egpu setuppal az összes menüpontot végigpróbáltam. Próbáltam hogy csak 1 valamit változtatok és indítom a windowst és próbáltam úgy is hogy egyszerre 2-3 dolgot változtatok.
Majd próbálok még másik teszt kártyát (Atit) mert már több lehetőség nincs a Diy egpu setupban. :S
Ezért is lenne jó ha valaki segítene Win7 alatt feloldani a memóriacímzést :S
Elvinném hozzá a gépet aztán hajrá mert ha ez meglenne akkor a Diy setup sem kell -
HaZse
őstag
válasz
Fire_Vire #119 üzenetére
Szia.
Csak eggyit csinálj az setup 1.x-ben.
PCI menüpontnél, a G1-es menüt válaszd ki és ott nyomj egy enter-t, ahol az egpu található.
Majd a chainloader mbr opcióra menj. Ne törődj a piros figyelmeztetéssel, csak nyomj egy entert ott. Mikor újra bejön a boot választó (windows és setup 1.x, akkor indítsd l a windows.
Nekem így sikerült használnom.
Az egpu-t meg a bios megjelenése után toldd be a helyére. Persze előtte a GPU külső tápját, akkor azt kapcsold be
-
Fire_Vire
tag
Hát sajnos nem boldogulok a Diy egpu setup progival.
Már millió variációval próbáltam elindítani a gépet de sajnos a "tolud" hibám megmaradt vagy lefagy vagy csak 16színnel indul el 640x480-ban.
Probáltam 32, 32A, 36biten váltogatva hogy melyik vidkarit tiltom le vagy éppen engedélyezem vagy melyiket "force"-olom 32be. Próbáltam ezeket a kombinációkat vegyíteni azzal hogy melyik kártya legyen inicializálva... stb.
Sajnos a külső monitor egyik esetben sem nyikkant meg még 16 színnel sem :S .
Ezért keresek olyan embert aki Win7-ben registry hackkel megpróbálná feltolni a memóriacímzésem.
Előre is köszönöm a segítségetMilyen Ati kártyát keressek kipróbálásra? Mettől felfele sajna Atiban nem vagyok otthon.
-
PAtr0n
addikt
Köszi, hogy szólsz, legalább nem szaladok rá én is. Viszont akkor nem tudom mi lesz, mert nálam a forrasztott megoldás nagyon nem alternatíva, fontos a mobilitás.
HaZse:
Érdekes, hogy a forrasztott se tudja minden esetben a gen2-t? Nálad melyik toldalék csücsül a kábel végén? EC adapter, vagy mPCIe? -
HaZse
őstag
Forrasztott van. PE4L rev. 2.1b Érdekes, mert elindul GEN2-ben a windows, de sajnos valamiért a hang szaggaz és egy idő után befagy a rendszer.
Más:
A 3DMARK11-es lefuttattam (Az EGPU bedugva, de nem a GOPU-ra volt kötve a külső monitor, hanem a dokkolóba, így kevesebb az FPS): [link]
-
Tenken
őstag
Meg ne vedd. Megint szar, nem lesz jó gen2-re. Már vannak tesztek róla.
(#97) Fire_Vire:
GTX 460-asokat érdemes nézni nyitásnak talán. Az alá nagyon nem jó menni, de ha neked nem kell belső, akkor akár radeont is vehetsz. Külsőn az is tökéletes lesz. Én már geforce-al tolom, de mióta megvan a jó kis 23-as ips monitorom, azóta rá sem nézek a notebook kijelzőre.. Ennyi erővel akármit használhatnék, egyetlen mentségem, hogy sc2 meg wot nv párti. -
Fire_Vire
tag
Igen. Sajna mikor megvettem nem figyeltem rá. De egyébként amit futtatni szeretnék az már a HD 3000-is elfut de csak low graffal. Gyakorlatilag bármilyen kártya még egy nvidia 9800GTX GEN1 is elég lenne. Csak hát az nem fermi vagy kepler magos.
Melyik kártya a legolcsóbb mostanság ami már fermi magos? Nekem DDR3 is jó. -
Fire_Vire
tag
Egy HP Probook 6560b.
Intel HM65
Core i5-2410
4GB DRR3
HD 3000 integrált VGA
Sandy Bridge
PE4L 1.5a
Boiszban tudom állítani hogy GEN1 vagy GEN2. Nekem a GEN1-is elég sztem. Majd ha kell a GEN2 akkor lecserélem egy forrasztottra.
Gigabyte GT440-el tudom tesztelni de egy 560 Ti-ben gondolkozom ha működik a dolog.
Főleg külső monitoron akarom majd használni. -
Fire_Vire
tag
Addig eljutottam hogy most az alaplapira írja hogy nincs elegendő erőforrás. De a GT440 megfelelően működik. Csak nagyon trutyi a kép (640x480 16 szín). Ezért nvidia drivert is telepítettem de nem oldotta meg a problémát. Vártam hogy majd átrakja a külső kijelzőre de bármilyen beállítással próbálkoztam mindig csak laptop kijelzőjére adott képet. Pedig én pont nem azon akarom használni.
Ezt a 36 bites beállítással értem el úgy hogy közben "force"-olva az egpu 32 bitre.
Sajnos 36 bitessel csak így tudtam elindítani a windows. Különben nem volt se kép se hang hogy betöltött volna a win7.
Se 32 biten se "32A"-n nem volt ilyen eredményem. Minden beállítás után próbáltam drivert is telepíteni.
Egyenlőre ennyi. Ötletek? -
Tenken
őstag
válasz
Fire_Vire #88 üzenetére
Ez nem így megy. Sajnos ez bios függő dolog. HD3000-nek nincs is saját memóriája. A közös ramból hasít ki magának. Az is mindegy, hogy mennyid van. Nem az a baj, hogy memória nincs elég, hanem hogy az alaplapnak a gyártó olyan beállítást adott, meg amivel nem tudja megcímezni az újabb vga-val megjelenő mennyiséget. Setup-os módszernek működnie kéne. Próbálgass hotplugot ( újra csatlakoztatást) miután beállítottad, meg esetleg töröld a vga-t és telepítsd újra a drivereit is.
-
Fire_Vire
tag
Ha jól vettem ki akkor az alaplapi videó kártyán kevés a memóriám HD3000 és ez miatt nem tudja a memóriát címezni.
1. Jól értem?
2. Nem lehet valahogy kilőni az alaplapit? Próbáltam letiltani meg hasonló de akkor sem megy
3. Esetleg kevesebb rammal nem lenne TOLUD hibám? (most 4GB-t van sajnos egyben).
4. Melyik memória tartományt kell növelni ? (A videókártyákét vagy a ramokét)
Előre is köszönöm -
Fire_Vire
tag
Megint kaptam pár órára egy teszt kártyát.
Végigcsináltam EZT a videót de sajnos még mindig TOLUD hibám van. Mit hagytam ki? -
HaZse
őstag
Ma lefuttattam a 3dmark11-et a gépemen az egpu-val. És ezt kaptam:[link]
Ezt egy 23"-os külső monitoron hajtottam, úgy hogy a dokkolóm VGA kimenete lett rádugva és nem direktbe a GPU-ra. A sebesség meg csak 1x-es. (2.5G)
-
PAtr0n
addikt
Értem. Bár a táblázatban csak GTX660ti-t találtam, de az a TOP10-ben van.
Lefuttattam Performance módban a tesztet 1366*768 felbontás mellett 1086 a GPU score.
Hát igen, ha azt nézem, hogy lehetne egy 4x 5x 6x gyorsabb kártya a belső helyett, eléggé bíztató pontszám a tiéd -
Tenken
őstag
A pontos konfigom ott van egy korábbi posztban. A sebesség "x1.2Opt" vagyis x1-es gen2-es kapcsolat aktív Optimus mellett. Pontot meg össze tudod hasonlítani te magad is ha keresel eredményeket. Akár le is futtathatod a programot, hogy lásd mit tud a te konfigod jelenleg ehhez képest.
Itt amúgy van egy nagyobb összefoglaló táblázat. Az elején be tudod állítani, hogy asztali és mobil egységeket egymás mellett mutasson. -
PAtr0n
addikt
Rendben, szétnézek. Azt reméltem össze lehet dolgoztatni a belső GPU-t a külsővel.
Minden esetre lehet maradok az Nvidia-nál, mert az az optimusos dolog jól hangzik. Nekem mindig az a játék a fontos amivel játszokAmi állandó az a CS GO, de az most is jól fut.
Amúgy neked ez a 3D mark11 pontszám mekkora adatátviteli sebességgel van mérve? Nem kevés picit? Csak érdekel.
-
Tenken
őstag
Vga választást neked kell eldönteni. Nézz teszteket azokkal a játékokkal amiket használsz. Elvileg az amd-knek kicsit jobb a fajlagos teljesítményük, de ezt játéka válogatja. Pl nekem sc2 meg wot fontos, ahol körbe hugyozzák a geforce-ok a radeonokat.
Az eredeti dvga-d meg el lehet felejteni a notebookban. Eleve sem képviselt acélos szintet. Sokat nem buksz, hogy teljesen üzemen kívül lesz.
-
PAtr0n
addikt
Köszi!
Hogyhogy nem lehet összedolgoztatni a dVGA-t meg az iGPU-t? Minden esetben így van?
Az általad használt GTX660-nál mennyivel gyengébb a GTX460? Mert GTX 660-ra gyúrok, de ha nem sokkal menőbb, vagy nem éri meg a plusz befektetést, akkor nem veszek.
Viszont ha nem lehet összedolgoztatni a belső Geforce-ot a külsővel, lehet AMD-zek inkább mégis. Olvastam it a PH-n, hogy a GTX660 valahol a 7850 szintjén van, és utóbbihoz olcsóbban hozzá lehet jutni.
Persze az AMD-hez nem ért ha normálisan működik majd a PCIe 2.0 kapcsolat, azaz a gen 2.
Az elektronika rendelés tippjét e-bay-ról szintén köszi, akkor gondolom abban a csomagban nem lesz benne az ATX-es tápcsati. Úgyis XBOX tápot szeretnék én is.Vélemény?
-
Tenken
őstag
A dvga az a beépített diszkrét grafika. A te esetedben pl a gt 540m. Az eGPU meg external graphics processing unit-ot jelent, vagy külső grafikus feldolgozó egységet.
Nvidiá-val tudsz belsőt is használni. AMD máshogy kódol, nagyon nem lesz rosszabb, mint a geforce, de meg kell elégedj, hogy csak a külsőn tudod kihasználni. Persze emellett a belsőt ugyanúgy hajtani fogja az igp, mint eddig, tehát pl kiterjesztett asztalod lesz stb...
Sandy jó. Nagyon jó. Szerintem az a tökéletes választás jelenleg, mert erőre majdnem kb annyi, mint IB, de mivel korábbi széria, ezért jóval barátibb áron megy. Plusz nem elhanyagolható szempont, hogy az SB-t még forrasztott kupakkal adták, így hűvösebb, mint a következő generációk.
Viszont a terved sajnos nem fog menni, hogy minden grafikus egységet kihasználj. Az 540m-et le kell majd lőnöd szoftveresen a windows boot előtt. Ehhez adunk majd programot. Nem bonyolult.Legolcsóbban talán úgy jössz ki, ha ebayről rendeled a csonkított (nincs benne swex a táphoz pl) pe4l 2.1b-s csomagot, és aprón nézel valami 4xx-es fermit. Egy gtx 460 már teljesen jó, az erőben valahol a mobil GTX 660M felett lesz, tehát kicsit jobb, mint a lenovo Y580, ami egy ajánlott gamer notebook. Tápot is találsz aprón, atx-es, xbox-os, bármilyen megfelel. Arra figyelj, hogy nézd meg a választott vga-d fogyasztását és arra legyen elég a táp. Persze, érdemes túlméretezni is kicsit mindenképpen. Úgy kevésbé fog melegedni (a táp) és kisebb az esélye, hogy esetleg feszültség ingadozás miatt kinyíródjon a vga-d.
-
PAtr0n
addikt
1. dVGA? Az eGPU-t hívod így?
EC = Expresscard? Az nálam eleve kibukott.
Thunderbolt port? Hogy néz az ki, és merre található?2. Akkor gondolom az Ati eGPU annyira nem ajánlott az én notimhoz? Inkább az Nvidia, mert így az optimus is menne ugye? A leírtak alapján nincs kedvem Ati-val kínlódni.
3. HD3000 és GT540M van amúgy benne és Sandy Bridge i7-es proci 8Gb rammal. A cél az is lenne, hogy tudjam a GT540-et mondjuk fizikára használni, az eGPU-t meg nyers grafikára. Ez megoldható driverből, vagy kell hozzá valami speciális dolog?
4. Melyik kártyák nem ajánlottak az eGPU-s kialakításra (látom a GT650-ről már szó volt, mert hibát generálhat) Maximum 35e-t szánok eGPU-ra tehát magára a VGA-ra. Ajánlott valamelyik ebben a kategóriában? Természetesen használt is szóba jöhet.
-
Tenken
őstag
Semmit nem kell állítani. Ha megy a belsőn, akkor egészen biztosan aktív. 2 feltétel kell, mint említettem IGP (4500MHD-tól kezdve) és x1-es kapcsolat és ezen kívül egy fermi/kepler alapú geforce.
Az a szett papíron jó, de valószínűleg TOLUD hibátok lesz, erre készülj fel. 4500MHD-nál gyakori ezen kívül a 650-es geforce széria valamiért szokatlanul nagyobb címteret használ, mint a 660 és a többi. Erre nincs érdemleges magyarázat, hogy miért. Szóval összegezve a felállás van ugyan olyan jó, mint amit bármi mással el lehet érni, de lesz néhány extra körre szükség a működéshez.
(#67) Danex:
Eladod és veszel egy korrekt csak igp-s üzleti gépet, ahogy mi is. -
fkenny
senior tag
Optimus-t pontosan hogy kell belőni? Adott egy Inteles gép ( DELL E4300 express card és egy GTX650TI)
-
Tenken
őstag
Persze hogy számít! Sávszél ugye itt a kritikus keresztmetszet amivel kicsit le vagyunk maradva az asztalihoz képest. Minél szélesebb annál jobb. Legtöbben ezt kritizálják az egész rendszerben, hogy szerintük ezzel a sávval nem lehet. Abu konkrétan nem is javasolja komolyabb vga használatát. Ezzel én személy szerint nem tudok egyet érteni. Nekem az a véleményem, hogy valamilyen okból minden esetben kell kompromisszumokat kötnie az embernek. Notebook esetén ez teljesítmény, desktopnál a helyhez kötöttség, egpu-nál pedig ez a cirka 10% teljesítmény veszteség. Szerintem ez abszolút nem számottevő. Sőt, némi tuning mellett teljesen el is lehet tüntetni.
- Optimus: Nvidia féle szoftveres megoldás. Notebook fronton eredetileg az igp és dvga közti energiatakarékos váltást hivatott megoldani, de kiderült, hogy valamilyen adattömörítési eljárást is takar asztali vga-k esetén, ami igp és x1-es kapcsolat jelenlétének észlelésekor lép életbe. Teljesen automatikus, semmit nem kell tenni hozzá a megfelelő hardver komponensek jelenléte esetén.
- Virtu: LocidLogix nevő fejlesztő csapat szoftvere. Eredetileg amd és nvidia vga-k közti hibrid sli/cfx megteremtése volt a cél. Mivel független brigád a két nagy gyártótól, ezért sok segítséget nem kaptak, de valami szoftvert sikerült mégis össze kalapálniuk néhány éve. Erre pár alaplap gyártó fel is figyelt és bizonyos típusaik mellé a szoftveres körítés részévé is tették. Mai formájában elvileg képes az igp-t és dvga-t össze dolgoztatni gyártótól függetlenül (,mint az amd-s apu nagyjából). Van egy bizonyos notebook gyártó is, az Origin, ha jól tudom ami kizárólagosan használja ezen a vonalon a szoftverüket.
Nekünk olyan szempontból érdekes, hogy a belső kijelző-t sikerült bizonyos esetekben működésre bírni amd-s vga-kkal is vele. Sajnos ehhez is rengeteget kell szoftveresen mókolni vele, az eredmény pedig legjobb esetben is kétséges. Benchmarkot pl nem lehet egyáltalán futtatni, de pl a felhasznált virtu-szoftver is egy demo verzió ami folyamatosan lebegtet egy "Virtu" logot használat közben a képernyőn, kitakarva azzal egy részét. Szóval elméletileg már sikerült működtetni, de igazából egyenlőre sajnos nem jelent értékelhető alternatívát az nvidiás felálláshoz képest. Persze, ha nem kell belső, akkor virtu nélkül is teljesen jó az amd-s vga is.- Legjobb megoldás az EC. Esetleg ha új a notebook és van rajta Thunderbolt port, akkor azzal is lehet valamit kezdeni.
(#65) Danex:
x1.1-es kapcsolatra tuti jó. Másrészt meg elvileg az slibay egy x8.2-es (x8-as gen2-es) kapcsolaton keresztül csatlakozik. Ha valahogy ezt ki lehetne vezetni, az asztali szintű sávszélességet biztosíthatna.
Bár nem tudom, hogy miért jó egy sli-s gamer gépet így üzemeltetni. Értem, hogy ez erősebb, de így meg kb full felesleges az egész szerkezet amitől az különleges... -
Danex
addikt
Szerintetek az eGPU mennyi üzemelhet egy már alapból SLI-s gépben amiben le van tiltva az IGP?
(Lenovo Y500)
-
PAtr0n
addikt
1. Tiszta sor! Nagyon erős VGA-t nem szándékozok rákötni, de majd addig még úgyis kitalálom
2. Kapizsgálom már. Azért ahogy elnéztem a teszteket, sokat számít, hogy 1.0 vagy 2.0 módban megy a cucc. Konkrétan ezt a tesztet néztem: HD5850 vs GTX460 Vagy ennek nincs köze elektronika adatátviteli sebességéhez?
Mi az az optimus és virtu?
3. Hát nem tudom neked hogy van az egész cucc megépítve, de a noti bontása nélkül nem lehet hozzáférni az mPcie aljzathoz. Tehát vagy így marad hosszú ideig átépítve, vagy nem tudom. Mint mondottam, fontos lenne a mobilitás, már csak az a kérdés, hogy a csatlakozós téma tényleg annyira rontana az adatátviteli sebességen?Köszi! Lesz még kérdés úgy érzem
-
Tenken
őstag
OMG, most néztem csak, hogy a 470-esnek gyárilag 215W TDP-je van. Nem biztos, hogy hosszú távon jól ki fog jönni a 203w-os táppal. Igaz, hogy ennyit többnyire, csak furmark vagy valami hasonló alatt lehet kéretni vele, de ez már átlagos terhelés mellett is inkább 180-200 körül kérhet. Esetleg érdemes lenne feszültségmérővel rámérni, hogy mennyire stabil a táp terhelés alatt. Gondolom nagyon garid nincs már a vga-ra és nem örülnél neki, ha egyik napról a másikra bedobná a kulcsot.
-
Tenken
őstag
Szia!
Akkor a válaszok:
1 - Kártyától függ, de az én javaslatom az, hogy érdemes a legnagyobbat venni a túlméretezés miatt. Árban szinte semmi különbség nincs, de a gyakorlatban ha vigyázni szeretnél a kártyára, akkor nem olyan tápra kötöd, ahol ki van centizve a teljesítménye és bizonytalan feszültségeket produkálhatna szélsőséges terhelés mellett. Vagyis nekem az a javaslatom, hogy még egy 203W-os mellett sem érdemes a 660Ti-nél nagyobb-at rátenni. Ha komolyabb vga kell, akkor azt rendes tápokról érdemes már üzemeltetni. Maga az adapter jó erősebb vga-hoz is. TechInferno-n van 780-as teszt is ilyennel.2 - A gen1,2-3 a sebességet jelenti, hogy a pcie hányas szabványát képesek kiegyenlíteni. a gen1 x1-es kapcsolata 2,5 gbps-ot tud és kétszereződik a sebesség generációnként. Amit mi tudunk jelenleg notebook-on használni, az sajnos csak a gen2, mivel az EC kártyáta déli hídba kötik az alaplap gyártók. (Erre amúgy vannak lobbik már elvileg, hogy a készülő típusokon az északiba legyen kötve a gen3-hoz, így akár feleslegessé téve a thunderbolt-ot is, de ez még bizonytalan.)
Nvidia oldalon a driverbe van építve egyfajta adattömörítése eljárás, ami x1-es kapcsolat és igp érzékelése esetén lép automatikusan életbe duplázva a sávszélesség által nyújtott adatátvitelt. Vagyis az optimusos x1.2 (gen2-es x1 kapcsolat) 2x 5gbps=10 gbps-os kapcsolatnak felel meg, ami x2.2-es kapcsolatot jelent. Jelenleg ez a legjobb amit EC-n el lehet érni.
Az adapterek közül vannak forrasztottak (pe4l 2.1b) és széthúzható kábelesek (pe4h és pe4l 1.5). A forrasztott gen3-as certifikációját asztalin mérték ki. Jelenlegi ismeretek szerint gen2-t is csak a forrasztott megoldás képes elérni, a széthúzható kábelek csatlakozóinál olyan jeltorzulás lép fel, ami nem teszi alkalmassá a gen2 által kívánt feltételek teljesítésére. A honlapot nézve ugyan látható egy ...B jelölésú kerek kábel is, amiről azt állítja a gyártó, hogy képes a gen2-re, de ez még nem nyert megerősítést felhasználók által. TechInferno-ról nando és pár másik tag már berendelt/kapott néhány darabot tesztelésre, de még nem kerültek fel infók erről. Valószínűleg még meg sem kapták őket, annyira új a cucc.
Sajnos érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgot, mert már korábban is voltak próbálkozások rá a gyártó részéről, de eddig megbukott az összes széthúzható gen2-es próbálkozás. De ki tudja, talán ez...
Ha sikerülne, akkor elvileg lehetséges a pe4h-s adapterrel mpcie és ec együttes alkalmazása mellett x4-es gen2-es kapcsolat létrehozására is. (x4.2 lenne)3 - A sebességeket az előbb elmagyaráztam. A topic-hoz való első hsz-emben ott a techinferno-s link. Ott találsz méréseket is gen1 és gen2 között ugyanazzal a konfiggal. Láthatod, hogy mennyit jelent a gyakorlatban. Szerintem nem nagyobb macera kikapni az mpcie kártyát, mint kihúzni belőle a kábelt csak, de ezt neked kell tudni, hogy mik az elképzelések.
Remélem sikerült érthetően és hasznosan megfogalmaznom a dolgot.
Jó szórakozást az építgetéshez!(#53) Fire_Vire:
Tipikus probléma, ami jónéhány konkrét típusnál jelentkezik. Nem kell megijedni van rá orvosság. TOLUD hibának nevezik. Az a baj, hogy kicsi a címtér az igp és egpu részére.
Setup-al is megoldható, de van sima registry hack is Win7 alá.
Vagy ITT, vagy ITT -
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Elolvastam idáig a tapasztalatokat, és nagyon megjött a kedvem a dologhoz. fkenny blogját is olvastam, de úgy néz ki itt lesz inkább élet
Lenne még pár kérdésem:- Xbox tápból feltétlen szükséges a 203W-os? Vagy megteszi a 175-ös is? Nem akarok energiazabáló szörnyet csatlakoztatni az elektronikába
- Az ezen az oldalon kapható elektronika Gen 3-mas. Mi a gyakorlati előnye ennek? Mármint hogy nem Gen 1-2? De ez nem széthúzható ami nekem így nem jó mivel:
- Nekem csak belső csatlakozási lehetőség van mPci e-n keresztül, de fontos a mobilitás, tehát hogy bármikor széthúzható legyen az eGpu a notitól. Ha megveszem a PE4L ( PCIe passive adapter ver1.5 )-t, amihez lehet venni a PM060A kábelt, nem szenvedek hátrányt abból, hogy ez a kombó csak Gen 1 vagy gen 2-es? (sajnos akkora kavar ami azon a honlapon van, nem értek sok mindent.)
Remélem érthető a szívfájdalmamEgyenlőre ennyi. Köszönöm!
-
HaZse
őstag
válasz
Fire_Vire #56 üzenetére
Csak nyugodtan zalkass minket. Szerintem mindenki megpróbál segíteni mindenkinek. Nekem anno az a cucc a setup 1.x-es progival működött. (igaz, sok tesztelgetés kellett, de a végén sikerült megoldanom). Azért adtam el, mert azt hittem, hogy majd a másik indenféle mókolás nélkül működni fog, de sajnos nem jött össze, így buktam kb. 15 ezret.
-
fkenny
senior tag
válasz
Fire_Vire #53 üzenetére
Küldj egy email címet és elküldöm a Diy egpu setup nevű programot amivel a 12-es hibakódot el tudod tüntetni.
(#52) Tenken:
. Ez mind igaz, amit leírtál, tény hogy kell egy kis elektronikai forrasztási gyakorlat. Aki rutinos az nyom nélkül tudja az ilyet forrasztani, ha gond van meg eltávolítani. Az meg tényleg fontos, hogy pontos helyre legyen forrasztva. A táp melegedése miatt nem nagyon kell aggódni, szerencsére elég minőségi alapanyagokból van felépítve. A kapcsolós és ez a módszer is tökéletesen működő.
-
Fire_Vire
tag
Helló!
Mi lehet a baj?
"Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."
Külső 400W tápról megy. Bioszban tudom állítani hogy GEN 1 vagy 2.
Nem indul el úgy a laptop hogy ha be van dugva a kártya. Miután tölti a win7-et már tudom dugni de nem tudom bekapcsolni a külső monitort win7 alatt.i5-2410M
Intel HM65 Express chipset
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/HM65_Express.htmlKöszi!
-
Tenken
őstag
Azért konkrét feszültség mérés nélkül senkinek nem ajánlott bolygatni azokat az áramköröket. Persze bele lehet forrasztani is, de alapvetően ez az egész több rizikóval jár, mint előnnyel. Illetve konkrétan csak annyi az előnye, hogy nem kell manuális kapcsoló. Ami abból a szempontból pedig hátrány, hogy így kikapcsolás után a táp is leáll és ha nem volt elég ideje vissza hűteni magát, az nem tesz jót. Másik negatívum, hogy ezután a beavatkozás után tutira bukja a garanciát/jótállást. Az meg, hogy milyen kézügyesség kell egy olyan apró helyre beforrasztani valamit és ezzel szemben a hibázás konkrétan kukázást eredményez egyéni felelősség vállalás kérdése.
Én személy szerint senkinek nem javasolnám az eljárást. -
fkenny
senior tag
Ehhez egy sima 2 lábú dióda kell (úgy ki mint egy ellenállás) így mindegy hogy kötöd be. Holnap pontosan megnézem az értéket, mert nem tudom így fejből, telefonon nehéz megkeresni.
szerk: persze lehet még fokozni, hogy fet-el legyen kapcsolva
Killhates fórumtárs tudna pontosabb megfogalmazást adni.
-
-
Sziasztok! Annyit bátorkodnék philoxenia kérésére beleszólni, hogy mindnyájatoknak igaza van, a PowerEnable láb 3.3V-on és 5V-on is el fog indulni (jelen esetben 5V-ot kap a jelölt helyen) de a biztonság kedvéért javasolnám az építőknek, hogy egy diódával védjétek le az elektronikát, ha egy stabilizált tápot csapoltok meg a panelen. Meg azért az XBOX tápegységben sem bízom; főleg a régi modellek (amik pont az ilyesmi sorsra jutnak) csinálnak néha furcsa dolgokat, mindamellett, hogy nagyon erős és stabil feszültséget adnak le. Ha bent van a dióda, akkor eleve védve van a kis PCI-E daugterboard tápja is és az XBOX táp is annyival kevesebbet kap az 5V-ból amennyi a dióda nyitóárama (0.8V-1.2V) Továbbá így elkerülhető, hogyha földhurkot sikerül csinálni, akkor "füstbe menjen" az egész projekt...
Ami még e mellett szól, hogy használat után nem illik az XBOX tápot teljesen feszültség mentesíteni, mert aktív hűtése van, és a ventik tovább szoktak benne járni, ha jól meg lett izzasztva(ezt miért hagyták ki pont a BOX-ból
)
-
Tenken
őstag
Felesleges. Működni fog 5v-n is. Ha nem lenne jó nem reagálna.
Az adapterben is lehetne találni esetleg megfelelő feszültséget, de én egy 3k-s boxtápba nem akartam belevágni, nemhogy egy 15k-s adapterbe beleforrasztgatni. Persze ez egyéni preferencia kérdése. Én inkább szerzek valami filléres tétel és azt moddolom ilyenkor...
-
HaZse
őstag
Köszönöm a segítséget. Arra jutottam, hogy az xbox tápkábelét elvágom és a megfelelő vezetékeket kötöm össze. Remélem, hogy a GTX470-et kitudja majd szolgálni 1 db. xbox táp. Ha nem, akkor szerzek még egyet és dual módban fogom őket használni.
A 3.3V-ot meg stab IC-vel fogom előállítani az 5V-os ágból.
-
fkenny
senior tag
Megtettem kértem modit magamra amit neked sem ártana...
Ki mondta hogy állandóan menni fog. Akkor fog bekapcsolni azzal a módszerrel amit írtam mikor az expcard csatlakoztatva van áram alatt van a táp és bekapcsolásra kerül a vga. Amint kihúzásra kerül a kártya a gépből vagy leállítódik akkor rögtön kikapcsol. Nem tudom honnak szedted ezt a 4830-as dolgot, már rég nem olyan kártyám van...
Amúgy ez a megoldás kártya független. Ha raid vezérlőt tesz be azzal is jól működik. Én szeretnék jó viszonyt ápolni veled.szerk:
(#34) Tenken Te sem panaszkodhatsz -
fkenny
senior tag
Jah és a 3.3V. ha ismernéd a PCI-e szabványt és a lábkiosztását láthatnád, hogy 3.3V szükséges az elektronikán és a PCI-e eszközök működéséhez. Te írtad hogy nem hagyhatod hogy hülyeségeimmel szórjam tele a fórumot, hát én se hagyhatom, hogy a te baromságaid térítsenek tévútra másokat.
-
fkenny
senior tag
Ha azt akarod, hogy egyszerre kapcsoljon be az xbox táp a géppel együtt( vagyis mikor csatlakoztatva van a PE4L akkor a táp power ena lábát kösd egy olyan helyre ahol 3.3V-ot tud leadni a Pe4L vagy PE4H. így mikor aktív a vga akkor megy a táp is. Persze a gnd is legyen közös
szerk:
én a sárgával lejölt lábról nyertem a 3.3V-ot. Ezzel stabilan kapcsolt be mindig a táp és akkor kapcsolt ki mikor kellett. Az összes egpu-s megoldáshoz jó az a 3.3V-os indítós móka, a többi elektronikánál ki kell mérni hol van ez az ág.
-
Tenken
őstag
El is vágják sokan, de szerintem így jobban megmarad a mobilitás. - Nem mintha én nagyon hordoznám...
Bekapcsolni úgy kell, hogy van egy power-on kábel, amire elvileg 3v-t kéne kötni, de a meglévő 5v-al is tökéletesen működik. Folyamatosan rá kell legyen kötve viszont. Nálam van egy kapcsoló a házon ami zárja a power kábelt az 5v-al. Azzal tudom ki-be kapcsolni az egész szerkezetet.
Ha földdel kötöd össze, akkor semmi nem fog történni valószínűleg. -
-
HaZse
őstag
XBOX 360 203W-os tápot hogyan kell szétszedni? Eddig nekem nem sikerült. Az rendben, hogy a 4 csavart csavarjam ki, amit megtettem, de még mindig nem tudom szétszedni rombolás nélkül.
-
Tenken
őstag
Nekem sem volt még vele dolgom szerencsére. Alapvetően arról lenne szó, hogy a bios által pcie-hez kirendelt címtér túl kicsi. Igp mellé elég, de egy nagyobb asztalival már nem. E6230-as gépnél nem kellett megcsinálni, mert magától átállította. Meg sok másiknál ez eleve nem gond.
De lehet az is, hogy rossz adapter kaptál és a forrasztás ellenére nem megy gen2-t. Ki kéne próbálni egy másik géppel is. Ha rossz, szólni kell és cserélik.
-
HaZse
őstag
Féig-meddig. Mostmár indul a windows és látszik is a GPU-z-ben a GPU, csak valamiért a driver hibát ír ki, mikor a Heaven benchmark-ot indítom. Vagy a teljesítménymérőt. Az a hibaüzenet, hogy a képernyő nem válaszol. Ha lebutítom GEN1-re a cucost, akkor úgy vígan megy a dolog.
Szerk: És a cuccot 5 nap alatt megkjaptam kínából.
Igaz, hogy DHL-el jött és ÁFA-t kellett utána fizetnem.
-
HaZse
őstag
válasz
FireKeeper #6 üzenetére
Nem biztos, mivel abban a dedikált VGA fix. Itt meg a GPU-t olyanra tudod cserélni, amilyenre szeretnéd. Nem beszélve, hogy olcsóbban jössz ki, minthogy vegyél egy dedikált VGA-val felszerelt gépet.
Én speciel dokkolóval használom a gépem és ha játszani akarok, akkor csak elindítomm az EGPU-t, és a 23 colos külső monitoron zökkenőmentesen tudok gammolni.
De az is igaz, hogy nem egy hardcoe gamer vagyok így 40 évesen...
-
HaZse
őstag
Nekem is tökéletesen működik az EGPU.
Konfigom:
Dell Latitude E5430
- Core i5
- HD 4000
- 14" LCD
- 4GB DDR3
- 320GB HDD
- GTX470
- PE4L 2.1b
- XBOX 203W táp (forrasztás alatt), addig egy Codegen 350W-os táppal megyNekem szükség volt hozzá a Setup 1.x progira, mert valamiért enélkül a GPU nem működött 100%-osan
-
Tenken
őstag
Nekem van ilyen felszerelésem. Tökéletesen jól működik. Ha valakinek van kérdése tegye fel, szívesen válaszolok bármire.
Egy kis kedvcsinálónak itt az én 3DM11-es mérésem: 6262 gpu score
Az NBR-es topic amúgy átköltözött a TechInferno-ra, mert a Lenovo bannoltatta nbr-ről a srácot..
Az én konfigom egy HP 2560P Elitebook:
- i7 2760gm
- 8GB ram
- 120GB ssd
- HD3000 vga
eGPU:
- NVidia GTX 660
- PE4L 2.1b adapteren keresztül
- 203W-os xbox táp-ról. -
Trisz
csendes tag
Sziasztok!
Én most tervezek egy ilyet beszerezni (PE4h ver 2.4+ExpressCard) Thinkpad X201 laptopom mellé Asus GTX 560 Ti videókártyával...majd megosztom a tapasztalatokat......csak néha játszom és szerintem ez egy jó alternatíva...persze lehet tévedek
-
csiktor
tag
válasz
FireKeeper #4 üzenetére
Játékra asztali gép. Ez egyértelmű...
Viszont ettől függetlenül érdekes megoldásnak tűnik, látok benne fantáziát és szerintem sok esetben sokunknak hasznos lehet. Kíváncsi vagyok, hogy a fórumról használ-e valaki ilyesmit... -
csiktor
tag
válasz
FireKeeper #2 üzenetére
Hát, a linkelt fórum alapján egész sokan használják és meglepően jó eredménnyel. Vannak akik elvileg 3-4-5-szörös teljesítménynövekedést értek el.
-
FireKeeper
nagyúr
a Fujitsu próbálkozott hasonlóval, de azóta sem terjedt el tömegesen, és az APU-k teljesítménynövekedését látva nem is hiszem, hogy el fog.
mod: egyébk szerintem az expresscard sávszélre sem lenne elég.
-
csiktor
tag
Sziasztok!
Mi ez?
Általában laptopokhoz használják az integrált grafikus kártya kiváltására. Egy külső PCIe csatlakozóba van illesztve egy "tetszőleges" VGA (külső tápról meghajtva), amit pl. ExpressCard csatlakozón keresztül csatlakoztatunk a laptophoz. Ez a felület elég sávszélességgel rendelkezik ahhoz, hogy a külső kártyát használva jelentősen megnöveljük a laptop grafikus teljesítményét.Miért jó?
-"Olcsón" lehet bővíteni a laptopot, jelentős teljesítménynövekedést lehet elérni
-Kapunk egy csomó extra csalatkozót, amivel több monitort tudunk a géphez csatlakoztatniHol lehet róla bővebben olvasni?
ITTVan valaki, aki használ ilyesmit? A leírások alapján elég egyszerűen kivitelezhető, tényleg működő megoldásnak tűnik...
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest