- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Egér probléma
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az xp-t a kód ellenére "aktiválja " a Microsoft. Tehát van egy server oldali plussz ellenőrzés. Ha már nem működik ez az ellenőrzés, akkor nem fogja engedni az aktiválást. A kódot mindettől függetlenül el kéne hogy fogadja, csak az aktiválás nem megy végbe. A régi windows bekérte a kódot, eldöntötte hogy érvényes-e ( nem csekkolta le a neten ) és aktív volt. Az xp-nél ez már bonyolultabb folyamat. ( mint ahogy azóta az összes többi verzióban is )
-
Biztos találsz letöltő oldalakon ilyet, egy a lényeg, hogy sp3-ast keress, és MSDN-verziót. Ez a hivatalos MS forrásból van. Lehet hogy régi lesz, de jobb mint a semmi
Mást ne is keress, csak ilyet. Egy ilyennel ha feltelepíted, és a kód a birtokodban van, akkor teljesen legláis. -
Szerintem ha kikapcsolod a frissítéseket, akkor nem fog semmi sem történni vele. Egyébként ha van elfekvőben bármilyen telepítő cd, azzal nyugodtan vissza lehet pakolni, csak a verzióra kell figyelni. ( Mármint ha home, akkor azt kell, ha prof akkor prof ) Nem kell hogy a hozzá adott legyen, én sem kaptam a gépemhez külön telepítőt.
Szerintem még a javítócsomagokat is le lehet szedni hozzá külön, úgy hogy ki van kapcsolva minden frissítés, ezek is biztos fellelhetők még a neten. ( Nem feltétlenül a Microsoftnál ) Bár nem az a cél hogy friss legyen, hanem az hogy működjönHa gondolod, délután kipróbálom egy virtuális gépen ezeket, de szerintem működnie kell. ( Az más kérdés, hogy tényleg érdemes-e energiát fektetni az eladásra szánt gépbe, és hogy el lehet-e egyáltalán adni )
-
Az eladási esélyek lehet hogy csökkennek, mert aki Linuxot akar, úgyis fel tudja rakni, aki meg Windowst az meg lehet hogy csak használni tudja valóban.
Ha van matrica a gépen, akkor viszonylag egyszerű az újratelepítés, csak fel kell rakni az xp-t, és azt a kódot kell beütni ami a gépen van a matricán. ( Persze oda kell figyelni, hogy ha home akkor azt kell felrakni )
Akár külső optikai meghajtóról is fel tudod pakolni, vagy talán pendrive-ról is. ( Esetleg van recovery partíció, akkor még egyszerűbb a megoldás, f9-et kell nyomni ha minden igaz, és elindul a recovery )
Eladásnál ne nagyon számíts semmi jóra, sajnos nem sokat érnek már ezek a gépek. Az én laptopomat, ami ssd-vel felszerelt, sokkal erősebb proci van benne, sokkal több ram stb ... nem kelt el 30-ért. Úgy, hogy makulátlan a külseje
Én lehet el sem adnám, nem éri meg bajlódni vele. Lehet bontva többet érnek az alkatrészek -
Ha nem idegenkedsz az újtól, akkor bátran próbálj ki valamilyen Linuxot. Amit a géphez ajánlani merek bátran, az a Lubuntu. Ez elfut még az adott hardveren. Esetleg egy egyszerűbb mint-el is megpróbálkozhatsz, de attól tartok, hogy kevés hozzá a vas.
Windows alternatíva nem igazán van, még ha warezolgatnál is, nincs értelme egyiket sem felrakni rá, használhatatlan lenne bármelyik. ( Windows 7 starternek is kell a 2 mag legalább, és 2 gb ram hogy használható legyen )
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple MacBook
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Asus RoG STRIX G17 Notebook! WQHD 240Hz / Ryzen 7845HX RTX 4070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest