- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
Draki
aktív tag
Nem tom. Ehhez nincs hozzáfűzni valóm, mert Sis chipsetes SocketA lappal (nem csak ecs lappal, de semmilyen más lappal se) még nem volt dolgom (nem véletlenül) és szvsz már nem is lesz.
K7VTA3 vs. Radeon dologról már mintha halottam (olvastam) volna vmit. De bevallom már elfeljtettem, hogy mit. :( Ilyen gépet is raktam össze csak én Gef4-et raktam mellé. Töckéletes mind a mai napig. Ez bosszantó dolog elismerem, de ilyesmi előfordul sajnos.
Nézd nem akarok meggyőzni senkit se. Én is MSI lapot venék ha rámszakadna pár milla :), csak azt mondom hogy ecs alapokra is lehet jó gépet építeni. És ez biztos, mert nem csak nekem sikerült ezidáig. (Sajnos! :D Mennyit kaszálhatnék ha csak én lennék képes összerakni az ecs gépeket. Havi 2-3 millió lapot gyárt az ecs... :)) lenne munkám nem mondom. Futná belőle MSI-re :DDD)
Ja a 2. K7S5Apro lapban nincs véletlenül kimerülve az elem, mert olyankor szokott felejteni a bios. De ez csak egy tipp. :) -
mr_ricsi
veterán
Az ECS-ről van némi tapasztalatom. (3 lap az ismeretségi körömben.)
K7S5Apro: ezzel semmi gond.
K7S5Apro: pár havonta visszaáll 133MHz FSB-ről 100-ra. Mivel ezt nem lehet megmutatni a garihelyen, ezért nincs is visszacserélve, hanem a tulaj lett kiképezve, hogy mit csináljon, ha észreveszi, hogy 1250MHz-et ír ki induláskor... :)
K7VTA3r6: Radeon9600-as kártyával meg se nyikkant. (Ezt sem vitték vissza, mert nagyon kellett a gép, ezért a tulaj a 2 gépében alaplapot cserélt, és a régebbi lap hajtja a 9600-ast, ebben meg egy 9200-as megy.)
Szóval, ha úgy tekintem, ez 66%-os hibaarány, ami a gyártónál mégsem jelentkezik.
És ezek után -gondolom- nem csodálkozol, ha nem ajánlom senkinek ezt a márkát.
(Még a VTA3 igénytelen tervezéséről annyit, hogy az USB vezérlő akkor is a PS2egér/audio/VGA-val közösködik az IRQ-kon, ha a 3,4,5 és a 7 meg ott áll szabadon. Az Asrock pl. ugyanebben a helyzetben gond nélkül elfoglalta az üreseket.)
[Szerkesztve] -
igi
aktív tag
Még nincs. Az AsRock XE, és az ECS L7S7A2 között vacillálok. Ez utóbbinál fix az AGP/PCI (illetve azt is külön állíthatod MHz-enként), csak Csepy kolléga 1 kicsit elbizonytalanított...
Na húzok, mert randim van az asszonnyal, és nem kapok vacsorát, ha lekésem... :))
üdv:igi -
mr_ricsi
veterán
Nem, az AGP/PCI is arányosan változik. (De ha sikerül 200-on stabilan hajtanod, akkor vegyél vissza a biosban mindent alapra, és a fedélzeti jumperrel állíts 200MHz-et -ugye XE-d van?-, és akkor az AGP/PCI visszaáll alapra.)
Egyébként ez az AGP/PCI téma túl van lihegve. Az AGP-t a biosban lődd vissza 4x-esre, és akkor túlhajtva is csak nagyon kicsi az esélye, hogy bármi gondod legyen emiatt. -
mr_ricsi
veterán
-
Draki
aktív tag
OK. Nincs harag. :)
Csak nem tudom miről beszélsz. :D
''Garancia nem megoldható'' :F :F lol
Pul*ar-ba beviszed (A hivatalos magyarországi forgalmazója az ecs termékeknek. Általában itt díszeleg a hirdetésük a PH!-en.) és cserélik... de rajta is van a garijegyen. Egyébként a kisker is cseréli, ha ott vetted.
A 12-ből 10 hibás... ha ez igaz akkor lehet, hogy selejtes szériát fogtál ki (vagy átvertek), de ha selejtes széria került volna ki akkor miért nem érkezett semmilyen visszajelzés a vásárlók felől? (Nem volt tele PH!-se sz@r az ecs lapom tipusú topicokkal.) Nem értem a dolgot, ha vettél 12db ecs alaplapot és abból 10 rossz volt, akkor hogy érted azt hogy a gari nem ér semmit? Nem vették vissza garanciálisan vagy mi? Hol vetted a lapokat?
Tech. support parancsolj: [L]http://www.ecsusa.com/[/L]
Ha neked ez SEMMIRE se használható akkor nem a gyártóval van a baj...
A terméktámogatásról csak annyit, hogy az L7VTA lapomra eddig már vagy 10 új BIOS-t adott ki az ECS és az uccsó 5-ben már nem is kellett javíani semmit csak az új procikat támogatták vele +1-2 apróságot adtak a bioshoz (leelenőrizheted a linken :) ), szerintem nagyon jól használható az ecs terméktámogatása. Teljesen értetlenül olvastam amiket írtál. :U
Remélem elég tényszerű voltam...
Érdekes mintha két külön bolygón éltünk volna eddig! :))
A tiéd biztos jobb hely, mert az enyém nagyon sz@r! :DDD Live long and prosper!
(Egyébként már összeraktam jópár gépet ECS alapokra és kopp-kopp eddig mind üzemel. De ez megint nem jelent semmit csak ellen pontozásul a 12-ből-10 rosszra amit te írtál. :) )
Persze továbbra sincs harag, csak beszélgetünk... :)
[Szerkesztve] -
Zoz
őstag
Lehet hogy valami nagyon peches ECS szériába nyúltál bele!
Nálunk eladott/rossz: K7S5A 112/8, K7VTA3 115/6, és hogy egy Intel-es is legyen P4VXASD2 218/8
Az viszont igaz, hogy az Asrock valamivel jobb statisztikát produkál, pl: K7VM2 150/6, GEPROHT 111/4, de látványos különbség nincs. -
Csepy
őstag
Kedves, Draki!
Az ECS azért került a vezető gyártók közé, mert rém-olcsó. Úgy lehet váltogatni a lapot (mert futja rá), mint bordélyházban a gumióvszert. Ez nem csak az én véleményem. Az ügyfeleim, barátaim is ezen vannak. Ez nem azt jelenti, hogy leírtam volna a márkát. Isten ments! Csak egyenlőre túl nagy a rizikója (10 lap már annak számít), hogy szar kerül a kezembe. Mivel általában a garancia (hiába 3 év) nem megoldható, meg van egy tökéletesen SEMMIRE használható tech. support, én mort nem kockáztatom meg. Lehet ettől még jó (lol) de, ha nekem 12-ből 10 lapot vissza kellett vinnem, mert elb*szódtak, nekem senki ne mondja azt, hogy az egy jó gyártó.
No hard feelings though!
Regards: Csepy -
Draki
aktív tag
Jujjjj ezen a hozzászóláson kicsit megütköztem. :)
A világ egyik legnagyobb alaplap gyártójáról ilyet kijelenteni... no comment.
Jók azok az alaplapok is amiket írtál (Gigybyte, MSI, Asus). Az ABIT lapokról meg inkább nem mondok semmit, mert nincs értelme vitatkozni. :) Maradjunk annyiban hogy nem olyan minőségűek, mint a gigabyte vagy az msi.
A fentiek fényében meglepődnél ha tudnád kinek is szállít lapokat az ECS... :)
Az ECS saját néven forgalmazott termékeit sokáig a low-end kategóriába pozícionálta. Olcsó nagyon megbízható, de szerényebb felszereltségű lapokat kínált. Manapság viszont kezd betörni az igazi felső kategóriás gyártók közé is. (Kezdődött a sor a P4 alá készült Photon fantázia név alatt futó lapokkal.)
De ebbe ne menjünk bele. A lényeg: Nézd meg kik a világ első számú alaplap gyártói! Biztos sok sz@r lappal került közéjük az ECS.
Nem reklámozni akartam a márkát csak felbosszant, ha tájékozatlanul okoskadnak egyesek... ''és a tanulság h.'' ha nem vagy tájékozott egy témában akkor inkább maradj csendben vagy pedig kérdezz (ez a legjobb), de ne vonj le általános érvényű igazságokat (Ráadásul hülyeséget. Még a végén vki elhiszi :) )!
Szvsz. ha valakinek fícsör gazdag alaplap kell akkor ne vegyen ECS lapot, ha viszont ''csak'' egy megbízható lap kell akkor nyugodtan vehet, sőt badarság +10K-t kifizetni a semmiért.
(Mint látod az aláírásomból nekem is ECS lapom van és soha semmi gond nem volt vele. Ez persze nem jelent semmit csak úgy mondom. De az azért jelent vmit, hogy 3 év garit adtak rá... :P)
Remélem nem haragudtál meg csak azt szeretném, hogy egy szakmai fórumon csak korrekt (szakmailag indokolt) kijelentéseknek legyen helyük.
[Szerkesztve] -
igi
aktív tag
Ja, igazad van, de ez a teljesítményen nem igazán érződik (ld. #28 hozzászólásom, habár az OCWB nem tudom mennyire elfogult...).
Igazán egyedül a mem sebességállítás hiányosságai zavarnak az AsRocknál, mivel szeretném szinkronban hajtani a procit és a memóriát. Mostanában vennék egy 2500+-t, ami valószínűleg lockos lesz, és az egyáltalán nem biztos, hogy menni fog 200-as FSB-n. De azért a 2 GHz-et szeretném kicsiholni belőle :).
Csepy
őstag
Hi!
Azt írtad, hogy az L7S7A2 is SiS 746-os chipszettel van megáldva. Az állítás igaz, ámde az ''is'' szócska nem. Az ASrock K7S8X (bármelyik rev. is legyen, bár én melegen ajánlanám a rev. 3.01-et!) a SiS 746FX chipszettel van szerelve. Ez további optimalizálásokat tartalmaz IDE-re és memóriára. Ez KB a 746 és a 748 között van (abban van a Hypertransport).
CSAK A TÉVEDÉSEK EKLKERÜLÉSE VÉGETT MONDOM MOST EZT!
Regards: Csepy
[Szerkesztve] -
-
igi
aktív tag
Nos, hogy a témába vágó kérdésem is legyen:
Sokat foglalkozol AsRock lapokkal (azt is mondhatnám, hogy igazi AsRocker vagy, ha nem sütöttem volna mér egyszer el ezt a poént:)) ).
Érdekelne, hogy ismersz-e pl. K7S8X-E+-hoz olyan bios, amellyel 33MHz-nél kisebb léptékben állítható a a memória frekvencia?
köszi:igi -
igi
aktív tag
Csá!
Szerintem nem vesszük magunkra a véleményedet, csak a miénk más, mint a tiéd.
Neked rossz tapasztalataid vannak az ECS lapokkal kapcsolatban, másoknak jók - mindenki hangot adhat a véleményének, ha az a tiéddel ellentétes, akkor esetleg a hozzászólásod válaszaként megfogalmazva azt.
(Pl. a Maxtor vinyók minőségét Te csúcsnak tartod, de van jópár topic arról, hogy a Maxtor mennyire problémás...)
Szerintem minden terméksorozatban vannak selejtes példányok - ha valaki ilyet fog ki akkor azt mondja, hogy szar a termék, ha nem akkor azt, hogy jó.
Aztán ha valaki nagyon ráér olvasgatja, gyűjti mások és saját jó-rossz tapasztalatait, majd dönt (főleg a pénztárcája alapján :D).
Ezért hálás is vagyok Neked, hogy megfogalmaztad az ECS-sel kapcsolatos kifogásaidat, így ha újítok, olyan helyen veszek alaplapot, ahol nem okoz problémát a garancia :).
Csepy
őstag
Hi!
Arról Sajnos nem tehetek, hogy te a Maxtor és Seagate winyók 40-80 GB-os modelleit szarnak tartod! :DD hadd nevessek má' egy kicsit :DD
De volt K7S5A, ami BIOS frissítés után sem volt hajalandó felismerni procikat (nyugi, a legújabbat tettem fel). Sőt volt olyan, hogy egy xp procit Duronnak ismert fel. Ez csak azért gond, mert a kedves vásárló reklamált, hogy át akarom verni. Na azóta ezeket a szennylapokat nem alkalmazom. Használja aki akarja. (No hard feelings, lol) Volt, hogy bevittem a nagykerbe és ott sem tudták megmondani, mi a baja!!!
Amúgy azt mondják, hogy általában minden 5. ECS szar és csak szenvedni lehet vele. Akkor szerencsés kezem van, met eddig 50-ből én azt a 10-et biztos, hogy kifogtam, ami szar volt. De ezzel javítottam az átlagot. :DDD
Amúgy, ASUS-t én sem szeretem. Én az ABIT-ot részesítem előnyben. Az NF7-S nagyon király lap és semmi bajom sem volt még egyel sem, amit eladtam; na meg persze én is ilyet használok.
UI.: Nem tudom, miért vannak olyan emberkék, akik ezeket a VÉLEMÉNYEIMET magukra veszik. Nem azt mondtam, hogy te vagy szar, hanem (Uram bocsá') az ECS AMD-s lapjai. Mi azért vagyunk ezen a fórumon, hogy segítsünk egymásnak, vedd már észre!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
haxy
tag
nos ezt az utolso beszolást má zokon vetem mert nekem ecs k7s5a lapom volt 1 évig aztán cseréltem az ujabbra ecs k7s5a pro lapra decsak mert utobin 10db usb csati volt és a vinyo még mindig müködik az ide csati is müködik.
tanuság az a vinyo sz*r volt és kinyirta az ide csatikat!!!!!
a másik pedig az 1,4 és a 1,6 és a 1,8 duranok ujak az elöte kiadot alaplapok nem ismerhetik igy bios frisités kell ami fentvan a neten mert kb 2 honapja frisitetem az enyémet de lehet hogy 3 honapja vot.
nem kel mindjárt gagyizni egy lapot mert én tudok sok más pl:asus lapot ami öszeraká után elfüstült egy napalat 2* kelet cserélni a harmadik lap müködöt fél évig aztán inkáb másik tipust kértünk. -
Csepy
őstag
Hi!
Viszont egy nagy hiánya, hogy nem támogatja a 200-as FSB-t. Tőlem még sokan vesznek Duron 1.3-as olcsó gépeket, így ezt a lapot nem tudom használni ezekhez, pedig ez elvileg egy low-end lapka lenne, lol.
Én sokaknak nyújtok lehetőséget, itt Pécsett, számítógép vásárlására, akiknek nem nagyon lenne pénzük akár még boltban is venni egyet. És szeretem ezt csinálni!!! Harcolok a vevők átverése ellen!
[Szerkesztve] -
Csepy
őstag
Hi!
Nos K7S8X rev 3.01-eket adok el.
Ezekben általában Radeon 9200, 9600-ak futnak, nem is rosszul!
Ja, és ECS-ből megvolt a ''legnépszerűbbek'' palettája, K7S5A (kinyírta a vinyókat), L7S7A2 (meghaltak a másodlagos IDE-k) és volt K7VTA3 (hulla jó lett a táp).
hát ennyit az ECS-ről
Regards: Csepy -
Cyberslider
őstag
Nos, az asrock sztem mindenki tudja egy lowend alaplap,kb. ecs szinten van,úgyhogy olyan is. (Elég jó ahhoz,hogy menjen rajta ezaz,stabil is,csak nem olyan gyors. Ennyi)
Az ECS-nél a felismerést ugyan nem tudtam megoldani,viszont ez nyilvánvalóan a gyenge supportnak tudható be,gyszerüen lusták módosítani az ehhez a laphoz illeszkedő biost.
Ettől olyan olcsó. Ettől függetlenül tökéletesen megy. -
igi
aktív tag
És hány ECS L7S7A2-t adtál el?
Mert az is SiS746-os, gyors is (forrás: [L]http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2/l7s7a2-1.htm[/L]), amennyire a SiS gyors lehet, és 2 dolog van, amiért inkább rá szavaznék, mint az AsRockra:
Az egyik, és kevésbé érdekes, hogy az ECS-ben a memória feszültség is állítható.
A másik, és tuning szempontjából szerintem nagyon fontos, hogy míg az AsRockan az FSB MHz-enként állítható, a memóriasebesség csak standard értékekre álítható be (266/333/400 MHz). Ellenben az ECS-ben az FSB/MEM arányt állíthatod , tehát [1:1]-nél szinkronban megy a CPU és a memória - és ebben a lapban is 1 MHz-enként állíthatod az FSB-t.
Az Athlonokról meg köztudott, hogy meghálálják, ha szinkronban hajtják a procit-memóriát.
A szar lassú ECS-ről annyit, hogy az OCWorkbenchen összehasonlították a 2 azonos kategóriájú (chipkészletű) lapot, az eredmény pl. SiSoft Sandra 2002 Memory Benchmark (XP 2700+, 166MHz FSB) ([L]http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s8x/k7s8x-3.htm[/L]):
ECS L7S7A2 vs. AsRock K7S8X:
2231/2485 vs.2232/2486.
Az ECS tényleg csiga az AsRockhoz képest, teljes 0,043%-kal lassabb :D.
Mindent összevetve szerintem 2 egyforma képességű lapról van szó, mindenki döntsön a saját igényei (és mások tapasztalatai :) ) szerint.
Ha a fenti ECS lapból vittek vissza 10-et, akkor azonban lehet, hogy mégis az AsRockon fogok elgondolkozni.
Csepy
őstag
Stabilabb alaplap az ECS-nél 8 rupelért?
Nesze: ASrock K7S8X rev. 3.01 : 8500,. (legújabb BIOS: 2.30!)
Ez a legfaszább alaplap, FSB 333, DDR400, SiS 746FX + 963LuA chipset, 8x AGP, 4 USB port, 5 PCI.......
Mindent elbír, ami soket A: 600 MHz - 3200+ -ig.
Egyszerűen verhetetlen. Mát 20-25-öt eladtam, teljesen hibamentesek, tuninglehetőségek tömkelege van bennük, sőt kb az nForce 2-es chipsetek szintjén dolgoznak, ami azért rohadtul meglepő!!!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Az ECS pedig egy kalap szar! Legalább 10 tönkrement már, és lassú is mint állat.
Erről ennyit!
Regards: Csepy :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD
[Szerkesztve] -
[OFF]
Emberek!
Ne csináljunk már olyan flémtopikot, amiből lassan offtopik lesz! Nem azt tették fel kérdésnek, hogy milyen az ECS lap, hanem hogy miért így ismeri fel a procit...
Most nem mind1, hogy milyen lap az ECS??!! Alaplap, stabil, kész. Sőt! Az ECS lapok egyre stabilabbak manapság! És mindemellett olcsó! 8 ezer forintért ÚJONNAN mutasson már fel valaki egy stabilabb lapot, mint az ECS...
Nem mindenkinek van pénze meg igénye 20-30 rugós lapot venni, meg bele ugyanennyiért procit, legalább a kétszereséért VGA-t, a memóriáról meg a vinyóról és a többiről meg nem is beszélve.
Jó, nem azt mondom, hogy nem jó dolog az A64 EPoX vagy ASUS lapban, főleg ha a tied, de nem mindenkinek van rá szüksége...
PIECE! :B :)
[/OFF]
Ha működik rendesen a proci, hagy úgy, ne törődj vele. Nekem is a másik lapom a VIA Cyrix III-am Intel Celeronnak ismeri fel, mégsincs semmi baja...
Üdv: balu
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
Először is köszönöm szépen a hozzászólásokat.
A helyzet az,hogy nem nekem lesz az alaplap,valaki kérte tőlem.
Mivel olcsó gép kellett,az ECS jó alternatíva volt,szerintem nem olyan rossz alaplap az,az árához képest.
Régebben is olvastam errefelé,hogy stabil. Tunning meg úgysem lesz benne.
Csak meglepődtem,hogy ez van,hiszen ilyennel még nem találkoztam,volt már a kezemben Abit,Asus,Gigabyte.. Nahát nyilván a legjobban az Asus tetszett,ismerősöm már lassan 3 éve hajt vele két winyót raidben,stb,és atomstabil.Nemhiába volt 50 rugó....
Ezt nem mindenki engedheti meg magának. Ezt az alaplapot én 13-ért vettem a procival együtt,és még raid is van benne (persze sw raid nem sokat ér,na mind1)
Végülis nem csináltam belőle problémát,a gép megy,stabil,jó,és kész :)
A k7vza miért rossz hulladéknak is? Régebben járt már a kezeim között,végezte a dolgát rendesen..... Persze abból is van rev.1, meg rev3, és csak a rev3 kezeli az XP procikat,nehogy olyan egyszerű legyen az élet :) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Cyberslider #1 üzenetére
Ne törődj vele, mindössze arról van szó, hogy a proci steppingjéhez nem tudja, milyen nevet rendeljen.
Viszont az új Duron a TBred alapján készült, amit az alaplap ismer, ezért valószínűleg tökéletesen be tudja állítani magát hozzá.
Ha nincs semmi problémád vele, nyugodtan használd így, és ha jön ki frisebb bios, akkor frissíts.
[Szerkesztve] -
zotyesz01
tag
válasz
burgatshow #17 üzenetére
Én akkor sem vennék, ha lenne annyim:)
Volt már 2 asusom, nem jöttek be annyira.
Én Epoxot vennék, esetleg Gigabyte-ot:)
De teljesen elégedett vagyok az ECS-sel még most is. -
igi
aktív tag
válasz
burgatshow #17 üzenetére
Nem vetted észre az iróniát zotyesz01 hozzászólásában :D
burgatshow
veterán
válasz
zotyesz01 #16 üzenetére
Nem egészen ezt írtam! :(((
Azt írtam, hogy miért kell legagyizni elsőre a lapot?? Ugyanis annyi pénzért amennyiért adják annyiért egyenesen szuper! Nem azt mondtam, hogyha megteheti akkor is ilyet vegyen! Ha van pénze vegyen olyat! Ha most lenne feles 40em -ami nincs- akkor én is mennék ASUS-t venni! Peace! -
zotyesz01
tag
válasz
burgatshow #15 üzenetére
Joga van ahhoz, hogy 2x-3x annyit költsön 5-6% teljesítménytöbbletért.
-
burgatshow
veterán
-
zotyesz01
tag
Nálam egy Thorton XP 2400+ megy a K7S5A-ban és vmi ilyesmit ír ki, hogy aszongya: CPU UnknoAMD XP 2400+.
A bios 2002 novemberi Cheepo féle tuningbios.
A gép persze betonstabil, mint mindig is volt már több, mint két éve.
Szeretem az ECS-t :) -
igi
aktív tag
Az emberek azért nem vesznek abit, gigabyte, msi, asus, stb... lapot (sorrend véletlen nem szándékos), mert az ECS/AsRock kb. feleannyiba kerül.
Nekem ECS-em van (K7S6A), kiválóan működik, és a következő is ECS lesz, mert az árkülönbözeten inkább veszek nagyobb procit/ramot/vga-t.
A Windowst meg általában nem arra használjuk, hogy a procink fajtáját olvasgassuk vele(persze én is megnézem mindenfélével, amikor új a rendszer :) ).
Esetleg egy ideig zavaró, ha nem írja ki, aztán szépen megszokom és el is feledkezem róla, ha rendesen működik a rendszer.
üdv:igi
[Szerkesztve] -
Sanyo
senior tag
válasz
Cyberslider #6 üzenetére
Egy bios frissítés megoldja (ha van). :) Nagybátyám K7S6A lapjába én is egy Duron 1800-at szúrtam, unknown-nak írja de megy rendesen, miért ne menne?
-
hungeek
senior tag
nekem pl az ecsk7s5am kitűnően műxik... tehát nem kell melőzni az ecst
[Szerkesztve] -
ptiboy
senior tag
válasz
Cyberslider #6 üzenetére
szerintem ne foglalkozz vele
és a tanulság h. ECS lapot mellőzzük a továbbiakban
miért nem vettél abit, gigabyte, msi, asus, stb... lapot? (sorrend véletlen nem szándékos) -
Latyakos
aktív tag
válasz
Cyberslider #4 üzenetére
Akkor semmi gond.
Nekem a régi k7s5a-m csinált olyat hogy egyszer azt irta ki hogy 1700+ xp, utánna ujrainditáskor pedig hogy 1467 Mhz duron... -
Cyberslider
őstag
Hát muxik,egyenlőre,de most tettem még csak fel.
Kérdés,mivan,ha egy akármilyen software-et futtatok,ami ránéz a cpu-ra,mondjuk nem tudom,van-e ilyen,csak a józan paraszti ész szerint gondolkozom. Olyankor nem lesz-e gond,hiába megy jól most.
Egyébként.. Keresgélek közben persze,egy angol fórumon azt írják,tipikus,néhány lapnál...hmmm.
''Yeah, it's typical for a lot of boards to return an unknown cpu message for the Duron 1400, 1600 and 1800. ''
http://www.computing.net/cpus/wwwboard/forum/9134.html -
Fawkes
őstag
Nekem is ezt írja ki mert még ez nem a Duronos bios szal nem kell törődni vele úgy kezeli mint egy Xp-t csak Unknowot ír ki ennyi..
-
c.zsolti
őstag
válasz
Cyberslider #1 üzenetére
Ha rendesen műxik, akkor szerintem ne törődj vele...
-
Cyberslider
őstag
Sziasztok!
Van egy óriási bajom ! :(
Vettem egy ECS K7VTA3 v.3.x alaplapot,talán valaki ismeri,ez egy amd alaplap, kt333-as chipsettel, 333mhz max. ddr ram támogatással + raid,ac97,lan,stb...
Van hozzá egy 1.8Ghz-es DURON processzorom,tehát nem XP. Erre mit ir ki?
UNKNOWN CPU - 1800 Mhz.
Ugye a mhz stimmel is,az XP feltelepült,működik az egész rendszer,a sandrát is futtattam,minden ok,de persze az xp is a biosból veszi,és ''unknown cpu'' 1800Mhz-et mutat a rendszernél.
A legjobb,hogy a legújabb bios van benne,visszatettem a régebbi ''c''-t is,de ezzel is ugyanez a helyzet. Mi lehet a gond?? Ilyennel még nem találkoztam megőrülök!
Volt valakinek ilyen gondja? Mi lehet a megoldás?
A ram ami benne van az egy hynix 256Mb 266-os ddr ram.
Nagyon mérges vagyok! u.i: jelenthet ez nekem amúgy problémát..?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest