Aktív témák
-
igi
aktív tag
Még nincs. Az AsRock XE, és az ECS L7S7A2 között vacillálok. Ez utóbbinál fix az AGP/PCI (illetve azt is külön állíthatod MHz-enként), csak Csepy kolléga 1 kicsit elbizonytalanított...
Na húzok, mert randim van az asszonnyal, és nem kapok vacsorát, ha lekésem... :))
üdv:igi -
igi
aktív tag
Ja, igazad van, de ez a teljesítményen nem igazán érződik (ld. #28 hozzászólásom, habár az OCWB nem tudom mennyire elfogult...).
Igazán egyedül a mem sebességállítás hiányosságai zavarnak az AsRocknál, mivel szeretném szinkronban hajtani a procit és a memóriát. Mostanában vennék egy 2500+-t, ami valószínűleg lockos lesz, és az egyáltalán nem biztos, hogy menni fog 200-as FSB-n. De azért a 2 GHz-et szeretném kicsiholni belőle :).
igi
aktív tag
Nos, hogy a témába vágó kérdésem is legyen:
Sokat foglalkozol AsRock lapokkal (azt is mondhatnám, hogy igazi AsRocker vagy, ha nem sütöttem volna mér egyszer el ezt a poént:)) ).
Érdekelne, hogy ismersz-e pl. K7S8X-E+-hoz olyan bios, amellyel 33MHz-nél kisebb léptékben állítható a a memória frekvencia?
köszi:igi -
igi
aktív tag
Csá!
Szerintem nem vesszük magunkra a véleményedet, csak a miénk más, mint a tiéd.
Neked rossz tapasztalataid vannak az ECS lapokkal kapcsolatban, másoknak jók - mindenki hangot adhat a véleményének, ha az a tiéddel ellentétes, akkor esetleg a hozzászólásod válaszaként megfogalmazva azt.
(Pl. a Maxtor vinyók minőségét Te csúcsnak tartod, de van jópár topic arról, hogy a Maxtor mennyire problémás...)
Szerintem minden terméksorozatban vannak selejtes példányok - ha valaki ilyet fog ki akkor azt mondja, hogy szar a termék, ha nem akkor azt, hogy jó.
Aztán ha valaki nagyon ráér olvasgatja, gyűjti mások és saját jó-rossz tapasztalatait, majd dönt (főleg a pénztárcája alapján :D).
Ezért hálás is vagyok Neked, hogy megfogalmaztad az ECS-sel kapcsolatos kifogásaidat, így ha újítok, olyan helyen veszek alaplapot, ahol nem okoz problémát a garancia :).
igi
aktív tag
És hány ECS L7S7A2-t adtál el?
Mert az is SiS746-os, gyors is (forrás: [L]http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2/l7s7a2-1.htm[/L]), amennyire a SiS gyors lehet, és 2 dolog van, amiért inkább rá szavaznék, mint az AsRockra:
Az egyik, és kevésbé érdekes, hogy az ECS-ben a memória feszültség is állítható.
A másik, és tuning szempontjából szerintem nagyon fontos, hogy míg az AsRockan az FSB MHz-enként állítható, a memóriasebesség csak standard értékekre álítható be (266/333/400 MHz). Ellenben az ECS-ben az FSB/MEM arányt állíthatod , tehát [1:1]-nél szinkronban megy a CPU és a memória - és ebben a lapban is 1 MHz-enként állíthatod az FSB-t.
Az Athlonokról meg köztudott, hogy meghálálják, ha szinkronban hajtják a procit-memóriát.
A szar lassú ECS-ről annyit, hogy az OCWorkbenchen összehasonlították a 2 azonos kategóriájú (chipkészletű) lapot, az eredmény pl. SiSoft Sandra 2002 Memory Benchmark (XP 2700+, 166MHz FSB) ([L]http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s8x/k7s8x-3.htm[/L]):
ECS L7S7A2 vs. AsRock K7S8X:
2231/2485 vs.2232/2486.
Az ECS tényleg csiga az AsRockhoz képest, teljes 0,043%-kal lassabb :D.
Mindent összevetve szerintem 2 egyforma képességű lapról van szó, mindenki döntsön a saját igényei (és mások tapasztalatai :) ) szerint.
Ha a fenti ECS lapból vittek vissza 10-et, akkor azonban lehet, hogy mégis az AsRockon fogok elgondolkozni.
igi
aktív tag
válasz
burgatshow #17 üzenetére
Nem vetted észre az iróniát zotyesz01 hozzászólásában :D
igi
aktív tag
Az emberek azért nem vesznek abit, gigabyte, msi, asus, stb... lapot (sorrend véletlen nem szándékos), mert az ECS/AsRock kb. feleannyiba kerül.
Nekem ECS-em van (K7S6A), kiválóan működik, és a következő is ECS lesz, mert az árkülönbözeten inkább veszek nagyobb procit/ramot/vga-t.
A Windowst meg általában nem arra használjuk, hogy a procink fajtáját olvasgassuk vele(persze én is megnézem mindenfélével, amikor új a rendszer :) ).
Esetleg egy ideig zavaró, ha nem írja ki, aztán szépen megszokom és el is feledkezem róla, ha rendesen működik a rendszer.
üdv:igi
[Szerkesztve]
Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest