- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lajmund #86547 üzenetére
Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat segít némileg. 64000 Ft összegig ugyan vámmentes, de hogy amit megveszel arra nincs más vámszabály és vámmérték az meg kellene nézni, így azért nem biztos még AliExpress esetén sem. Itt az eBay-n is minden benne van. A szállítótól függően még lehetnek +költségek, de azt tudni kellene hogy ki lesz.
-
Lajmund
őstag
Régen rendeltem már ebay-ről ezért nem vagyok teljesen képben. Régen ugye kb semmit se vámoltak le. Szeretnék rendelni ginzenget 2×240 gramm koncentrátumot. 50 ezer a cucc 10 ezer a szállítás. Egyáltalán eljön dél koreábol hozzánk és ha igen mennyi az esélye hogy vámot kell fizetnem? Vagy milyen rejtett költségek vannak? Ugye alin bele van építve minden az árban.
-
válasz
xcvbxcvb #86545 üzenetére
Ezzel igazolod ha valamiért jönne visszafelé hogy nem vásároltad, hanem visszaküldték neked és ezért nem kell vámolni, áfáztatni. A Postásoknak illene tudni mert az Országlapok az adott országra ezt mindig leírják.
Mondjuk Kína (ennél 3-at adnák be):
Argentína, levélküldeménynél (2 kg-ig) és csomagnál is 2 kell és lehetőleg spanyolul.:
-
válasz
xcvbxcvb #86543 üzenetére
3. Tüntesse fel az egyes cikkek nettó súlyát (kg-ban).
4. Adja meg a küldemény teljes bruttó súlyát (kg-ban), a csomagolással együtt; ennek az értéknek azonosnak kell lennie a fizetendô díj kiszámításának alapjául szolgáló súllyal.Nem fognak a kinti vámosok devizát számolgatni, nem a az itteni postásnak van ez az információ szánva, majd kártérítésnél az érvényes árfolyammal visszaszámolják.
Tüntesse fel az egyes cikkek értékét és az összértéket, az alkalmazott pénzegységgel együtt (pl. svájci frank esetében CHF).
A gépbe devizát is lehet megadni, nálam az ePostakönyvben úgy működik, akkor náluk is. Hiszen külföldre megy ahol nem HUF az alap deviza.A HS-tarifaszámnak (7) kell pontosnak lenni, nehogy kint másnak azonosítsák a származási ország (8) Hungary, általában kell még valami számlaszerű dolog is.
A CN23 az 2 példányban készüljön, ha visszaküldés is lehetséges és a posta által lepecsételt 2. példányt tedd el.
-
xcvbxcvb
aktív tag
A cn23-as nyomtatvány kitöltésénél a táblázatnál a nettó súlyhoz csak a termék súlyát kell beírni igaz ?
Az alsó teljes bruttó súlynál pedig a termék dobozba becsomagolt teljes súlyát kell beírni ?Illetve a termék árát milyen pénznembe írjam be ? Én dollárba írom, de a postán mindig problémáznak hogy nekik forintba kéne mert a gép blablabla. De gondolom nem túl szerencsés ha az elektronikus, meg a küldeményhez csatolt nyilatkozat eltér.
-
norrberth
addikt
Reagált.
De csak mellé beszélt.
Küldtem neki a képeket amit küldött és amit hirdetett képeket.
Írtam hogy ez nem az a márka, ahogy a doboza se fedi a valóságot.És ilyeneket válaszolt, hogy A tiéd tiszta és újnak tűnik.
engtecs:
What is the difference? Yours is clean and looks new.
engtecs:
It is a old picture taken from us. It is showing not directly the part you get, only the part which is described. It gets changes over the years. The changes are insignificant, has nothing to do with the function.
Like now 6 of it on stock. Six person can buy it. Check the item as a example, doing six on stock. Will change it later to 0 again. -
válasz
norrberth #86536 üzenetére
Az Összefoglaló elején van erről szó.
Return request néven fut, itt is indíthatod a a kék gomb Start a return request és jobb oldlat a feltételek,de egyébként meg a vásárlásnál a Purchase History a menüben, Orders, az adott vásárlás és ha nem látszik a jobb oldali menüben akkor More actions és a Return this item
-
válasz
norrberth #86534 üzenetére
Reklamálsz az eBay-en hogy nem azt kaptad amit kifizettél. Lényegtelen a PayPal fizetés, mert azt a fizetési módot és a pénzt is az eBay kezeli már, legfeljebb ha itt kicsúszol az itteni 30 napos reklamációs időből akkor majd azután a PayPal-on indítva dönt az eBay.
-
norrberth
addikt
Sziasztok.
Vásároltam én egy autó alkatrészt E bay ről.
De nem azt küldte az Eladó ami a képeken szerepelt.
Azt írta a képek régiek, volt némi változás.
És a márkája se az amit ő hirdetett.
Pontosabban egy No name.Írtam neki nekem olyan kellett volna ami a képein volt és márka is.
Mondtam neki visszaküldöm az alkatrészt.
Nekem ez nem kell.Írta ez nem lehetséges sajnálja.
Nem sikerült megállapodunk.
Ilyenkor mit csináljak?Pay pal al fizettem az alkatrészt.
Ez volt a hirdetett képeken
Bugiad cikkszámmal.Kaptam egy Toprant, de ebbe se cikkszáma se márkajelzés semmi nincs.
Ez inkább egy no name, köze sincs a topranhoz se.
Sajnos -
válasz
doni11 #86531 üzenetére
Pedig erre feladja az "e-mail elérhetőséget", appeal néven kell keresni.
Ha nem telt le a 30 nap a döntéstől és az adott tételre érvényes akkor ha a vásárlás az USA eBay.com és ők zárták le ezen oldal jobbra. Mielőtt rákattintasz érdemes belépni.
De ez valójában üzenetes kapcsolat, nem valódi e-mail.
Hogy neked is megmaradjon amit írtál, elküldés előtt jelöld a Send a copy of this help request to my email. -
doni11
tag
Akkor nem egyszerű a helyzet, mert lezárt üggyel van problémám. A problémamegoldó felületen kéri, hogy jelöljem ki azt a tételt, amivel kapcsolatban szeretném felvenni velük a kapcsolatot - vagy ügyet nyitni, de amikor megjelölöm a tételt, akkor azt írja, hogy lezárt ügy és ennyi.
-
válasz
doni11 #86529 üzenetére
Már nem úgy történik a kommunikáció 2,5 éve ezért valójában nincs is elrejtve.
Témák szerint adnak meg elérhetőséget, általánosságban nem foglalkoznak semmivel.
Mert azóta van EU-s eBay, magyar vásárlók, eladók oda tartoznak, a nemzeti eBay oldalak is más szabályok szerint kommunikálnak.
Pl hiába írsz az USA eBay-nek, nem minden tekintetben járhatnak el a magyar ügyfél irányába.
Ha a segítő oldalakon keresztül nem tudod elmondani a problémádat akkor azt nem fogják megoldani. -
doni11
tag
Sziasztok!
Ha tud valaki olyan email címet, ahol az ebay ügyfélszolgálattal felvehetem a kapcsolatot, akkor kérem ossza meg.
Nagyon titkolják.. -
garcia66
tag
Sziasztok!
Ebay-en találtam egy használt sátrat, amit Angliában árul egy magánszemély. Az ertéke 160 ezer forint. Kell nekem a sátor után bármit is fizetni, ha megveszem és futárral/postával hozatom el?
A választ előre is köszönöm!
Üdv. -
válasz
rednifegnar #86522 üzenetére
Az eBay beleszámolja az áfába, eljárási díj (399/799 Ft) meg csak akkor van ha a kézbesítő cég a Magyar Posta és EU-n kívüli azonosítóval kézbesíti
-
rednifegnar
senior tag
válasz
zsolt19900 #86518 üzenetére
szamold hozza a fuvart is (+8 gbp) es az is alap, arra is rajon a 27% (+eljarasi dij).
-
Nincs összeg korlát az import áfára, vám csak 150 € érték felett, de vannak termékek amelyekre csak 0% a vám mértéke.
És EU-n belül is kell áfát fizetni ha új termék vagy kereskedőtől van vásárolva. 2021 július 1-től él az új szabályozás, bővebb információ az Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat -
ToBeY
nagyúr
Hello
Ha kicsi pézért rendelek ebayről,akkor már azt is megsarcolják?(áfa vám)
Ilyen 10-20 USD/EUR alatti összegre gondolok. -
válasz
zsolt19900 #86518 üzenetére
Úgy van, 2021 július 1-től,az Egyesült Királyságból csak vám nincs
-
válasz
zsolt19900 #86516 üzenetére
Az áfa, majd fizetéskor adja fel és bruttó összeget fizetsz.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok lehet, hogy amatőr a kérdés, de ha [link] ezt megrendelem akkor kell bármiféle plusz költségre számítsak? Elvileg angoloktól jön, azért is kérdéses számomra
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,megvettem ezt
Fizetéskor kiderült,hogy van 4,32$ adó, de nem derül ki számomra,hogy ez mi.
Az ebay azt írja: HÉA* US $4,32, *Az eBay által beszedett HÉA ennél a tranzakciónál a vonatkozó törvények alapján.Ez mi?Most olvasom, hogy ez az ÁFA,dejó,hogy mindig van valami plusz...
-
válasz
Wolfy33 #86507 üzenetére
Az angol 20 % áfa nem számít mert az az angol adóhatósághoz ment be, sajnos a 220 font értéket veszik alapul, hogy a 27% áfát kérjék, a számla arra lesz jó hogy igazolod nem hamis terméket vettél. Mert még az is bajuk szokott lenni.
Nincs jelentősége hogy ki küldi, egyébként is csak 45 € (39 GBP) értékig áfamentes az ajándék is, amiről van ajándékozási nyilatkozat hogy nem vásárolt termék mellékelve a csomaghoz. -
Wolfy33
senior tag
Szia. Egy picit hasonló vám témában kérnék segítséget: Rendeltem egy cipőt az adidas.co.uk oldalról, de mivel nem szállítanak ide, egy angliai barátom címére kértem, aki utána feladta postán részemre. A cipő pénteken került vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre várva) státuszra. Kérdés, hogy a számla szerint amit fizettem 220 GBP-t az tartalmazza a 20% VAT-ot, ezt ha elküldöm akkor újra kell áfát fizetni?
Vagy ha magánszemély küldi magánszemélynek, akkor más és ne küldjek semmit?
Köszönöm a segítséget. -
gubabela
senior tag
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Vettem valamit német ebayről, ki is fizettem paypallal, de az eladó nem adta fel. Nyitottam egy ügyet, amit az ebay le is zárt, visszatérítette a vételárat. Ezután az eladó elküldte amit rendeltem, meg is érkezett, minden rendben van a termékkel. Mi ilyenkor a teendő?
Írtam az eladónak, hogy már az ebay visszafizette a vételárat, de szeretném kifizetni, az ebaynél már nem tudok fellebbezni, mert nekem ítéltek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest