- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuruczz
tag
Nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt, pedig szétszedtem, (azaz valójában letéptem a kijelző széléről a keret rögzítő ragasztását, miközben a kijelző is meghajolt többször), hogy a gombok használhatóságán javítsak, mégis működik a világítás, mint előtte, ráadásul van négy jól használható lapozógombom is.
Véleményem szerint minden olvasó jó, még egy ócska tablet is, ami sokszor többet tesz a kultúráért, mint egy nem látogatott könyvtár.
Degeczi írta itt egyszer, hogy a hetekben mérhető működési idő bőven elegendő, ezzel én is így vagyok. Kibír másfél-két hetet, pedig a rootolt androidon én mindenfélét használok, így a képváltások sokkal gyakoribbak, mintha olvasnék.Még annyit, hogy a Nook olvasók-on sok részletre kaphatsz még választ.
-
csibe1
addikt
válasz
kuruczz #7273 üzenetére
Köszi a véleményt!
Gondolkoztam világítós-érintős olvasón, de inkább simát vettem, egy PocketBook Basic 2-est.A Nook Simple Touch volt a másik jelölt, de a 2 év gari a PocketBook felé billentette a mérleg nyelvét.
Az érintős olvasótól az itt olvasható vélemények is visszatartottak.
Most körbenézve a neten találtam Nook Touch Wi-Fi Glow Light-ot 2 év garanciával, hasonló árban, mint a PocketBook Basic 2.
Itt a véleményeknél azt írják, hogy elég érzékeny az olvasó világítása az ütődésekre.
Neked mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban?
Nálad mennyit bír ki az akksi egy töltéssel ha használod a világítást is? -
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
-
Syd69
aktív tag
Ebben a topikban hülye kérdés a "milyet szeretnék?"
Nagyon hajlok a Kindle fele, de más életképes megoldás is érdekel.
Köszi a segítséget
-
Degeczi
nagyúr
válasz
DasBoot #7293 üzenetére
Külföldön baromi drága, itthon aztán érthetően nincs is rá fizetőképes kereslet, ingyen pedig öngyilkosság lenne az amúgyis túlélésért küszködő napilapoknak
Ezért valóban nincs más lehetőség, mint házilag összeállítani weboldalak kivonatát pl. Calibre-vel
Korábban megoldás lehetett olyan szolgáltatás is, mint a Klip.me, ami Google Readerrel kigyűjtött tartalmat tudott automatizáltan átküldeni ha az eszköz (mint pl. a Kindle) támogatta - de a Google időközben leállította a Readert...
-
-
Tim72
tag
Sziasztok,
A PocketBook Touch Lux 2 : hang kimenet sincs, ugye?
(Mert néhány helyen zenelejátszás szerepel mint képesség.) -
ZooLee
senior tag
válasz
Gregman #7283 üzenetére
Ami konvertáló programot eddig próbáltam azzal nem lett tökéletes a sortörés.
Ez a tipikus PDF probléma, ezen sajnos csak úgy tudsz segíteni, hogy valamilyen szövegszerkesztőben vagy scripttel kicseréled a sortöréseket. Persze ugye nem mindegyiket szabad kicserélni, és innen kezdődik a "hogyan készítsünk e-könyvet" szépsége
Az e-könyv olvasó blogon nagyon jó scriptek és minták találhatók, ha úgy gondolod, hogy belevágsz.
-
Jack@l
veterán
M96 első benyomások:
Hi all,I got my unit today and wanted to share some first impressions. I will also ask Booxtore some questions here so that they can be answered for everyone.
My first impression is that the device shows some great potential but the software at the moment is far from perfect. For example, in theory, annotation on the M96 should be at least as fast as on the M92 (when in A2 mode (only pure black and white image but fast refresh)), however, this is at present not so. Currently, in most programs where you can scribble the lines seem to appear slightly slower than on the M92, if you are in A2 mode and much slower in normal mode. Booxtor told me they are currently working on a special PDF-reader for the M96 that should solve this issue.
@outremer: Yes, you can scroll with no flickering in the browser in A2 mode .
Booxtor, I am not able to find a way to rotate the screen so that it applies for all apps and menus. I could only find such an option in the PDF reader. Is there such an option somewhere?
I am also not able to switch between tasks (clicking the battery (upper left corner) sometimes shows a task but most of the time doesn't). I know that the tasks are still running (in the background) since if I start an the app it continues immediately from where I left it.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Arolotifar #7286 üzenetére
Windows XP SP3-ast használok.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Arolotifar #7279 üzenetére
Kb. egyszer használtam a Calibre-t, majd hónapok után akartam újra. Aztán próbáltam újratelepíteni, de már nem sikerült. Most, hogy szóba jött ismét, de ugyan úgy semmi. A "Finish" megnyomása után visszamegy a telepítés elejére és kilép. És vége.
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Van a családban egy Prestigo Multireader 3664. Még csak ismerkedünk vele, de a formátumok tekintetében egy kis segítséget kérnék. Ami konvertáló programot eddig próbáltam azzal nem lett tökéletes a sortörés.
Van valaki aki ezt az ebook olvasót használja és van bevált konvertáló programja hozzá?
Vagy tudtok ajánlani megbízható stabil konvertálót ami már többeteknél bevált?Előre is köszönöm,
Greg. -
k.kristof
őstag
válasz
Arolotifar #7279 üzenetére
A mondás másik fele pedig úgy szól, hogy Wiki a barátnőd
-
DasBoot
aktív tag
válasz
kuruczz #7274 üzenetére
Igazándiból a kérdésem nem erre vonatkozott, de mindegy, mert csak érdeklődtem. Viszont a Calibré-vel olyan gondom van, hogy hónapokig működött, aztán egy pillanatról, a másikra megállt. Gondolom ez valamilyen számítógépes hiba. Egyben két kérdés: a DRM mit jelent, mire vonatkozik és a metadata?
-
törölt tag
DRM mennyire távolítható el megbízhatóan EPUB-ból? Librin elég komoly (50%-os) e-könyv akció van, esetleg vennék egyet-kettőt abból ami nincs meg a legnagyobb könyvtárakban. Viszont mivel Kindle-m van fontos lenne hogy át tudjam konvertálni MOBI-ba.
Előre is köszi!
-
ZooLee
senior tag
válasz
kuruczz #7274 üzenetére
Jól tudod, bár nem ezért jött létre, de ezt is (nagyon jól) tudja. Nagyon sok pluginje van, vagy lehet hozzá írni viszonylag könnyen scripteket is, amelyekkel pl. HTML linkekről (pl. RSS feedek) lehet lementeni az információt és azt "könyvként" vagy "újságként" átküldeni egy e-mail címre. Én hosszú ideig használtam így, reggelre ott volt az olvasón a friss "újság".
-
kuruczz
tag
NÉPÍTÉLET
Nook Simple Touch with Glowlight
Rövid szöveges ítélet
Nook-ot használtam jó ideig, és egy kis kitérő után visszatértem, mert a tökéleteshez képest ennél kellett a legkevesebb kompromisszumot kötnöm.
Lényegében a Simple Touch Nook közel tökéletes olvasó számomra, azonban a beépített világítást kipróbálva már nem voltam hajlandó e téren engedni.Amit a kompromisszum listámról semmiképp nem engedek, az a megvilágított, és érintő kijelző. Nehezen engedném el a lapozó gombokat, és az SD kártyát (legfeljebb ha használható módon lehetne mobilról könyveket áttölteni), és az általam kiválasztott appok használatát.
Erre ma legértelmesebb választásnak ezt a készüléket tartom, főként a 25e HUF körüli (szürkeimport) árával.Amit berheltem vele, az egyrészt a Nook fórumon túl nagy tetszést nem keltett, azonban jól használhatóvá tette a gombokat, így növelve az olvasási élményt, bár esztétikailag nem tökéletes.
Kijelző: Pearl
Zavaró tükröződés: 9/10 alig
Megvilágítás:
Fényerő: 9/10 nekem elég a max. 40%
Homogenitás: 6/10 kissé foltos (de még nem láttam a 10-es szintű kijelzőt…)
Érintésérzékenység: 9/10 sarkokban kissé trükközni kell
Méret: 6”
Felbontás: 600x800Hardver
Minden egyéb mint a „sima” NookÉvjárat: 2014
Beszerzési ár: 25e HUF
Beszerzési forrás: Szürkeimport (Argos) ezért angol töltő jár hozzá (átalakítható)
Megbízhatóság (beszerzési forrás): 10
Garancia: -
Szervíztapasztalatod: -
Össz használt idő: 4 hó
Átlagos (napi) használati idő: olykor, ha igen, akkor akár több órán keresztül is (pl. szókereső is)
Megbízhatóság (olvasó): nem fagyott le, gyors wifi kapcsolat.
Előző olvasód: Onyx After Glow
Következő olvasód: Ami androidos, 8”-os, érintő és megvilágított kijelzős, lapozógombos, SD-kártyás lesz (Onyx i86-ra várok)
Mennyire szeret(t)ed: 10 (amióta a gombokat, és a hozzá rendelt tokot átalakítottam az igényeimnek megfelelően)
Megérte a pénzét?: Igen
Tok: interneten több is rendelhető, én a könyvszerű, mágneszárast részesítem előnyben. Újabban vonz, hogy több azonos formájú, de többszínű, variálható legyen.
Olvasási élmény: 10/10Összegzés:
Sokoldalúsága miatt arra a felismerésre jutottam, hogy nekem „csak” olvasóra nincs szükségem, annál inkább egy android adta lehetőségekkel felvértezett e-ink kijelzőre, ami világít. Mára a lapozó gombok mellett a hangszóró meglétét is egyre fontosabbnak tartom egy ilyen eszközön, valamint erősödő véleményem (amit ennek az eszköznek is köszönhetek), hogy a holnap olvasója e-ink kijelzővel (vagy két cserélhetővel) egy mai közép androidos telefon képességeivel kellene rendelkezzen, amit hetekben mérhet üzemidővel használhatnánk.
-
kuruczz
tag
NÉPÍTÉLET
Onyx After Glow
Rövid szöveges ítélet
Amiért választottam:
Nem kell berhelni, mégis android fut rajta, amiből a Nook után már nem engedek.
Ha már váltok a megvilágított kijelző miatt, gondoltam tovább lépek a NSTwG-nál, és az Onyx nagyobb felbontása, gyorsabb processzora, dupla memóriája, egyenletesebb megvilágítása meggyőzött.Saját tapasztalatom (5 nap)
Megvilágítása egyenletesebb volt a Nook-nál. Kikapcsolt világítás mellett, a szikrázó napsütésben azonban a Pocketbook vizplex kijelzőjéhez közelebb állt a szürkesége, a Nook fehérségénél. Briliáns a lapozógombja, még akkor is, ha csak egy van oldalanként. Olyan a különbség a Nook gombjai és az Onyx gombjai között, mint kézbefogni a Nook gumírozott burkolatát, és az Onyx műanyag házát. Azokat a gombokat nagyon sajnálom…
Nekem a sok állítgatás, birizgálás, telepítés, világítás stb… miatt 5 nap alatt kétszer kellett töltenem. Audió képességeit nem használtam, szerintem csak akkor van értelme, ha van egy eszköznek hangszórója.
Ami viszont meggyőzött, és visszaküldtem, hogy nem sikerült a gmail fiókomat aktiválnom rajta, így androidos képességei megragadtak a kártyán, kábelen való telepítésnél, play áruház nélkül, illetve ott álltam hírolvasó (hehehe) és ami fontosabb, gmail olvasó nélkül.
Ami kevésbé zavart, de azért zavart, hogy nem működött a görgetés a Total Commander-ben, és a lapozógomb az olvasó appok javánál (pontosabban csak a gyári, és az AlReader kezelte), illetve a gyári Cool Readert (sokkal butább, mint az androidos), nekem nem sikerült lecserélnem. Több olyan app volt, amit a Nook-ra gond nélkül telepítettem, az Onyx mégsem engedte.
Egyszóval nem kaptam teljes androidos élményt, igaz ezért cserébe nem kellett piszmognom sem vele.
Mindenesetre arra tökéletes volt, hogy ráébredjek, nekem megvilágított kijelző KELL!!!
Hibalista: -
Ide hordtam szervizbe: -
Szerviz értékelése: -
Kijelző: Pearl, szürkébb a normál Pearl-nél (pl. Nook), de fehérebb a Vizplex-nél
Zavaró tükröződés: 9/10 alig
Megvilágítás:
Fényerő: 8/10
Homogenitás: 7/10 kissé foltos
Érintésérzékenység: 7/10 olykor „kihagyott”
Méret 6”
Felbontás 1204x758Hardver
Ergonómia: méret jó
Gombok: két lapozógomb, Boox felirat alatti gomb, és power
Anyaghasználat: csúszós, tenyérizzasztó műanyag nekem kifényesedett pár nap alatt
Forma, súly: káva nekem alul széles, körben máshol tökéletes (~180g)
Szín: grafit
Bővíthetőség: mikro SD foglalat
Méret: 9/10
Akkumulátor: az androidos használattal (sok képváltás a kezdeti vacakolás, kiismerés miatt) pár nap alatt lemerült
Tok: Sokféle kapható hozzá (külföldön), a kijelző védelmére a könyvszerűt részesíteném előnyben.Szoftver: ami az android 2.3-ba belefér
Cool Reader, FBReader, EBookDroid, Prestigio reader, AlReader, Total Commander, Névnapp, Naptár, Számológép, Szókereső, Gmail, Wiki, hírek (elméletileg vinnie kellene a Calibre Companion-t, Aldiko-t, Moon Reader-t, de nem próbáltam)
Formátumok: Minden amit androidos app kezel
Elválasztás: Cool, Al, FB, Prestigio readerek tudnak magyarul elválasztani
Nyelv: Angol, appok beállíthatók
Szótárak: én nem próbáltam
Használhatóság: Nekem hiányzott a gmail, és főleg az egy lapozógomb egyetlen funkciója zavart, nem tudtam vele visszalapozni (de ezek lehettek az én hibáim is…)Évjárat: 2014
Beszerzési ár: 49e HUF
Beszerzési forrás: E-Digital
Megbízhatóság (beszerzési forrás): 10
Garancia: 1 év
Szervíztapasztalatod: -
Össz használt idő: 5 nap
Átlagos (napi) használati idő: minden nap, több órán át
Megbízhatóság (olvasó): nem fagyott le, gyors wifi kapcsolat, érintő kijelző időnként vacakolt
Előző olvasód: Nook Simple Touch
Következő olvasód: Nook Simple Touch with Glowlight
Mennyire szeret(t)ed: 7 (gombok miatt)
Megérte a pénzét?: nemOlvasási élmény: 9/10
Összegzés:
Visszaküldtem, de ha lesz korrekt androidos, lapozógombos 8”-os változata, azt már veszem is meg itthoni olvasónak! Főleg ha lesz hangszórója is (Onyx i86)
-
vati
senior tag
Sziasztok,
E három között vacillálok:
- Icarus Illumina HD
- Prestigio MultiReader Supreme 5664
- Onyx Boox c65HD Angel AfterGlowSpecifikáció szerint kb ugyanazt tudják, mind kapható 39k körül vagy kicsivel alatta.
Melyik számottevően jobb valamiben, mint a többi?A kiválasztásnál szempont volt, hogy:
- háttérvilágítás, akár órákig is kitartó (sokat használnám éjszaka)
- lehessen gombokkal is irányítani (elég vastag, érzéketlen ujjaim vannak, már az érintős mobilok kezelése is nehézkes) szóval a sok, strapabíró gomb előny
- lehessen jó nagyra állítani a betűket, sajnos nagyon rossz a szemem.
- minél több formátumot vigyen jól, (ebookért nem szoktam fizetni, sok innen-onnan hegesztett ekönyvet kéne vigyen) többek között a magyar betűs rtf, doc, txt fájlokat is.
- legyen legalább egy fájl manager szintű eszköz benne, ne csak ömlesztve lássa mind a 3000 könyvet
- netkapcsolat nélkül, usb kábelen lehessen föl/le tölteni gyorsan és egyszerűen, semmi online kapcsolat ne kelljen, ha nem akaromA többi fontos szempontot úgy hiszem, mindegyik tudja.
-
DasBoot
aktív tag
Sziasztok! Magyarországon létezik-e olyan szolgáltatás, hogy az aktuális napi újság az e-könyv olvasóra kerüljön? Egyáltalán a napilapoknak létezik-e e-könyv olvasós változata?
-
DasBoot
aktív tag
-
Dhampir
félisten
barifari rövid véleménye.
-
ereaderd
újonc
Sziasztok!
E-book olvasót szeretnék venni. Tudnátok véleményt írni a PocketBook Basic Touch-ról vagy tudnátok valamit ajánlani! Úgy gondoltam hogy 30ezerig megyek el árban.
Köszi előre is
-
akos3
addikt
Sziasztok
Sajnos beázott a család E-bookja. (vizes ruha csöpögg rá elég sok ideig..:/)
A lényeg h a gombok nem működnek. Ha PC-hez csatlakoztatom érzékeli az USB kapcsolatot és a kijelző is láthatóan működik, de mível egyik (!) gombra sem reagál láthatóan így semmit nem tok vele kezdeni.
Levettem a hátlapot, hogy jobban száradjon, sajnos mintha már látszódna nagyon kis heylen a korrodálódás (oxidáció), azt probáltam megtisztogatni. Egyelőre szárad...
Valami ötlet? Vagy érdems szervízbe vinni ha nem javul? Egy DPS E850 -
pusiga
tag
"Feladja könyvolvasó-terveit a Barnes & Noble
Az új készülék 7 hüvelykes lesz, a hardvereket a Samsung, míg a Barnes & Noble az olvasószoftvert biztosítja."
[link] -
DasBoot
aktív tag
válasz
Petyka3 #7254 üzenetére
Igen, az M92-es valóban 100000Ft felett van, még mindig. Nem kell elfelejteni, bár kisebbeket sohasem próbáltam. Pont itt a lényeg: ki kell próbálni, hogy miként működik, miként lehet kezelni. Szerintem a jobb felbontás egyáltalán nem parasztvakítás. Mondjuk Én biztosan háttérvilágítósat vennék, de nagyobb képernyősben még nem láttam, nem is kerestem. Az ára biztosan csillagászati lenne.
-
Petyka3
aktív tag
válasz
DasBoot #7253 üzenetére
Szűkös a keret, 20-25e. Ebbe az árszegmensben, ahogy néztem csak 6" készülékek vannak. Gondolom ekkora méretben felejtsem el, a PDF olvasgatást... Kijelző felbontás mennyire számít? Két befutó volt nálam az egyik a Wayteq Xbook 60, a másik HD kijelzős Koobe slimbook. Szemmel látható különbség van köztük, vagy csak parasztvakítás a nagyobb felbontás?
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Petyka3 #7250 üzenetére
Szia, Petyka3! A .pdf, olyan mint, ha egy "képfájl" lenne, idézőjelben, szóval azt egy egységként kezeli. Természetesen el lehet forgatni. Attól függ, hogy a .pdf mit tartalmaz, nem csak szöveget? Nekem egy 9,7"-os e-könyv olvasóm van, abba szinte bármilyen .pdf belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke tok
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest