Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz fpeter07 #7498 üzenetére
Még hétvégén kérdeztem meg egy másik topicban, egy wayteqes infókról hamar értesülő fórumtárstól, hogy tud e vmit. Azt írta, hogy hétfőn rákérdez, azaz ma
Ebben a fórumban, ha valakit érdekel, és esetleg ott válaszolna, én meg elbambulnék, hogy átmásoljamÉn meg a világítósra várok, és remélem versenyképes áron hozzák ki..szvsz 35 felett nem nagyon érné meg, mert pw2-t ki lehet fogni akciósan 41 körül...és +6e-ért már inkább azt..persze a wayteq ad gyakran tokot is, ami megint megér pár ezer forintot..30e-ért, ajándék tokkal, és jó minőséggel best buy (nekem meg bilibe lóg a kezem )
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
thetan
aktív tag
Most akartam rendelni egy régebbi típust, de ezt akkor megvárom én is. Az hogy androidos jelenti azt is ahogy a play rol lehet futtatni alkalmazásokat? Az ANKI tanulóprogramot használom, és jó lenne ha menne rajta
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
Jack@l
veterán
Lesz ebből 10 colos?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
lazlogogola
tag
Hát erre kiváncsi leszek én is.
Az alap e-book olvasójuk szerintem elég jól sikerült,még néha használom.
Ha hozza ezt a hagyományt akkor lesz egy kis ázsiója. -
pusiga
tag
Ez nagyon jól hangzik, már csak az árára leszek kíváncsi...
WayteQ/DigiBook xBook-60FL
[link][ Szerkesztve ]
-
grosy
senior tag
válasz Libretom #7488 üzenetére
Szerintem a Pocketbook nagyon szarul csinálja a termékei népszerűsítését. Ebben szinte mindeki jobb nála. Nekem olyanok, mint az ebook-piac HTC-je. A sajátomon kívül még másik Pocketbook terméket nem láttam a budapesti metrón. Amúgy a telefonos példában igazad van, nekem eszembe se jutott.
[ Szerkesztve ]
-
Libretom
aktív tag
Nem vitás, hogy a Pocketbook valóban élen jár az innovációban, bár látva sok "hamarosan" érkező, gyorsan "kifutott" modellt, meg a néha kicsit marketing ízű fejlesztést (pl. CoverReader), az embernek az az érzése, hogy kevesebb, de kiforrottabb, minden funkciójában erős modell talán több lenne. Ebben a kavalkádban lassan elvész az ebook reader eredeti funkciója!! Ami az "új irányt" illeti: szkenner app bármelyik okostelefonra ingyen telepíthető, ráadásul nem is rosszak, onnan pedig ugyanúgy két kattintással az olvasóra juttatható a beszkennelt dokumentum, mint úgy általában egy ekönyv. Szóval ez a kamera dolog messze nem tekinthető új iránynak, szerintem. Sok újat csinál a PB, de semmi sem igazán oké: a színes kijelzős olvasó (most még) fakó és drága, a telefon melletti einkes kiegészítő (CoverReader) meg nevetséges, mert minek? Legyen egy rendes olvasód, és ha éppen nincs nálad, az LCD-s telefonon is olvashatsz mondjuk egy órát, (pl. amazonos szinkronizálással ), a voltaképpeni telefont meg mindenképpen töltened kell kb. naponta, szóval ezt a gondot sem oldja meg ez a fejlesztés.... Aztán ott a sok Touch Lux. Már nem is tudja az ember követni...... de ne érts félre: a PB nagyon ügyesen csinálja, legalábbis marketing szempontból. Hamarosan az övéi lehetnek a legkelendőbb ebook olvasók, bár fenntartom, hogy szerintem általában elég drágák. Én azonban csak kivárás után döntök majd valamelyik modellje mellett, hacsak addig "ki nem fut"...
[ Szerkesztve ]
-
grosy
senior tag
válasz Libretom #7485 üzenetére
A "merre tovább"-ot úgy értettem, hogy ismét a Pocketbook vállalta fel pioneer szerepét. Mertek lépni egy új irány felé, megvan bennük az igény a fejlődésre, inkább fejlesztésre, és ez üdvözölendő. Nem egy szűk korlátok közé erőszakolt szolgáltatáscentrikus olvasót nyomatnak, hanem pont ellenkezőleg, minél szélesebb "adatnyerési" lehetőséget próbálnak az őket választóknak biztosítani.
-
woodworm
veterán
válasz kuruczz #7481 üzenetére
"pl. egy NAS-on, vagy androidon futna valami Calibre szerűség, ami ki tudja szolgálni az olvasót. Van ilyen?"
Van több is, legtöbbször a calibre adatbázisát használják alapnak. Tehát pc-n gondozod calibre-vel a könyveidet, az adatbázist tükrözöd a nasra (routerre), ott feldolgozza és megosztja a szerver. Legkiforrottabb a cops, folyamatosan fejlesztik, legutóbb már olvasó is került bele. Szolgáltat sima webes elérést és opds megosztást is. Ha kiengeded a hálózatodból a jelszavas védelmet neked kell megoldani, néhány olvasó nem támogatja.
Oldal.
Web demo.
OPDS demo. -
Libretom
aktív tag
Szia!
"Tokkal, vonóval 60.000 Ft az angol amazonról. Azt hiszem, hogy a konkurencia most gondolkozhat, hogy merre tovább "
Ezt, és több korábbi hsz-edet egymás mellé téve világos, hogy kifinomultan, és többé kevésbé burkoltan beszélsz egy másik, (" az a bizonyos") olvasó ellen, és egy másik bizonyos olvasó mellett. Ez rendben (?) is van, mindenkinek szíve joga dönteni, az ember szubjektív lény.
Tehát az egyik a Te véleményed, a másik az enyém. Jól el vagyunk így.... -
kuruczz
tag
válasz Degeczi #7482 üzenetére
Erről is elvitázhatunk még, de szerintem nem vezet messzire, mivel a fejlesztésre fordított érdekeket, időt, pénzt, agykapacitást sem ismerjük. Természetesen nem vitatom, hogy igazad van a dogmáid között, pusztán az én világomban ebben a kérdéskörben nincsenek dogmák, mert tudom, hogy minden felfedező azért fedezett fel valamit, mert kipróbálta azt, ami a másiknak eszébe sem jutott.
-
kuruczz
tag
válasz Degeczi #7479 üzenetére
Dehogynem!!!
Csak most még elképzelni sem tudod, hogy melyik gyerek az, aki tovább gondolja, és hasonló elvek alapján vagy akár teljesen más elvek szerint megvalósít ilyen vagy sokkal jobb kijelzőtípust.
Mit fejlesztették a gőzgépet, aztán Parsons egyszerűen feltalálta a gőzturbinát! (Amit persze a kortársak lehurrogtak eleinte)
Én pl. még numitron kijelzőjű tápegységeket használtam a suliban...Jut eszembe, a Calibre könyvrendszerező képességeire tudtok valamit ajánlani? Amire gondolok: pl. egy NAS-on, vagy androidon futna valami Calibre szerűség, ami ki tudja szolgálni az olvasót. Van ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
Libretom
aktív tag
A párhuzam azért kínálkozott, mert Grosy (látatlanban megalkotott) véleménye szerint a PB Ultra szinte maga a fokozhatatlan tökély (lesz)! Egyébként nálunk a családban széles a paletta: van K4, PW2, Kobo Aura HD, Pocketbook Mini. Mindegyikkel olvastam legalább egy-egy könyvet. Semmi gond az Aura súlyával, méretével, a kijelzője pedig legfeljebb a kissé kékes árnyalata miatt marad el a PW 2 Cartá-jától, semmi másban! Kiváló olvasó!! Az nem fogja az Ultrát a legjobbak fölé emelni, hogy van benne egy kamera (aminek a hasznosságával kapcsolatban erős kételyeim vannak), vagy hogy kicsivel vékonyabb, meg keskenyebb. Az a döntő, hogy mennyire szeretsz majd rajta olvasni, (megvilágítás, fekete-fehér erőssége, betű élesség, praktikus kezelhetőség), mert ugye mégiscsak "olvasó" lenne mindegyik. Azt pedig remélem, hogy az Ultra menü kezelése gyorsabb lesz, mint a PB Minié, mert abban van mit javulni, erős lelassulásai vannak..... Egy kollégámnak világítós PB-je van, és az is ugyanilyen. A formátum kérdése pedig ma már tényleg huszadrangú kérdés, mert a PDF kivételével a konvertálás nevetségesen egyszerű kérdéssé vált.
-
-
Tim72
tag
válasz Libretom #7461 üzenetére
Na annak már pont a méretével, sulyával lenne gond. Ahogy olvastam a kijelzőtől sem voltak elájulva. Nem azt mondom, hogy rossz!
Egyébként néztem azt is. Magamnak meg inkább 10 colosat..
Kamera nem érdekel, de jó akár még jó is lehet.. De ez pont megfelel annak amit elképzeltem. -
kuruczz
tag
Telefonálunk vele.
Arra gondoltam, hogy azért van fényképezőgépünk, zseblámpánk, számítógépünk, óránk, zenelejátszónk, mint céleszközök, mégsem idegenkedünk mindettől egy mobilon. Szerintem egy e-inkes eszközön az olvasás mellett van létjogosultsága másnak is, és a fantáziára akartam a példámmal építeni, hiszen azt mindenki elfogadja, hogy a strandon nehéz a levelezést telefonon megnézni, de véleményem szerint telefonálni, sms-t küldeni is, akinek pedig van fantáziája, az még többet mögé képzel. Szerintem mindenki próbálkozzon mindenfélével, hátha bejön valami, mint annak, aki kitalálta a mobilt, vagy rá a kamerát, vagy a színes kijelzőt, stb... Egyszerűen szurkolok az E-ink-nek, legyen minél elterjedtebb, azután majd csak vezet valahová a mérnők-ezerórák befektetése.Degeczi: számonra egyre szűkül a céleszközök világa, pl.: szerelnek vonóhorgot sportkocsira is, és nem külön teherautó viszi a Jet-Sky-t, vagy a biciklit.
Egyrészt többre képes egy lassú fekete-fehér kijelző, mint álmodnánk, másrészt holnap már más lesz, csak hát ahhoz kell a mai nap is...[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz kuruczz #7473 üzenetére
Dehogyis: ennek semmi köze új dolgokhoz/konzervativizmushoz, egyszerűen a döglassú és fekete-fehér kijelzőből eredően teljesen más a két eszköz felhasználási területe...
Egy rakás alkalmazás-típust ezért értelmetlen lenne e-book olvasón erőltetni - hasonlóképpen ahogy az erős napfénynél olvasást is az lenne a telefonon.
Arra célszerű ezekeet használni, amire ideálisak
-
ABal
őstag
-
kuruczz
tag
Szerintem pont ezt mondták az első kamerás mobil megjelenésekor is...
Véleményem szerint mindannak ami ma egy mobilban van, annak helye van az ebook olvasón is.
a konzervatív nem az új ellensége, hanem a régi érték megőrzője. Szerintem nagy hiba a jelen folytatásaként gondolni a jövőre. Talán a kamerával fogunk pár év múlva e-book-ot kölcsönözni a könyvtárból. -
Cilinder001
tag
Az emag-nál is szokott lenni akció, pl. egy Kindle 5, 24.000 környékén volt egy hete kb. [link]
-
thetan
aktív tag
Sziasztok
Szemezek egy nook Simple Touch készülékkel. Eddig tabletet használtam. Azt olvastam erről a készülékről hogy androidos és lehet rootolni. Nekem főleg nyelvtanuláshoz-olvasáshoz kell, nagyon fontos, hogy fusson rajta az ANKI nevű program a nyelvgyakorláshoz, illetve különböző szótárprogramoknak is mennie kell rajta.
Van valakinek erről tapasztalata? Működnek rajta ezek a dolgok?
Van esetleg másfajta e-book olvasó ami szintén androidos és futtathatóak rajta különböző programok mint a tableteken?
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
k.kristof
őstag
DiBook.hu-n most épp Kindle akció, ingyen szállítás, némelyikhez ajándék könyv vagy utalvány.
-
Mike76
tag
Lehetne rá még kereket szerelni, és akkor gurulna is... Most őszintén, minek kamera egy e-olvasóra? Szerintem ezek a sallangok teljesen fölöslegesek - legyen az alapkészülék megbízható, strapabíró, legalább egy(!) formátumot támogasson tökéletesen, és legyen maximálisan személyre szabható az oldalkép. Minden más ezen kívül csak parasztvakítás. (Tudom, meglehetősen konzervatív vagyok, évi 60+ elektronikus könyv az adagom, és olvasáson a klasszikus olvasást értem, mindenféle egyéb zavaró tevékenység nélkül.)
-
grosy
senior tag
válasz kemkriszt98 #7460 üzenetére
Olyat tudok, hogy maga az olvasó víz és ütésálló, de az nem olcsó. Pocketbook Aqua
-
mike1334
veterán
De kell (már ha magánszemélyként vásárolod, és nem továbbértékesítései céllal), csak nem az itthonit, hanem az ottanit, ami jellemzően benne van az árban (hacsak nem nettó árként van feltüntetve, mondjuk egy nagyker oldalán).
Kobo Aura (sima, nem HD) kapható Magyarországon?
-
Libretom
aktív tag
Azért mielőtt elájulunk a csodálattól és a "szuper" ártól, várjuk meg, hogy mit hoz a gyakorlat próbája....... Csak megjegyzem, hogy ennél olcsóbban jön ki egy Kobo Aura HD, ami talán nem szkennel, meg vastagabb is, viszont kiváló a megvilágítása, az op. rendszere, és 6.8 collos a kijelzője.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, keresek valami egyszerűbb de megbízható e-book readert amihez kapható vízálló tok. Tudtok valami ilyesmit?
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
thetan
aktív tag
válasz Jocozolg #7456 üzenetére
Honnan rendelted? Ez tényleg jó ár. Áfát kell fizetni?
Csak két formátumot ismer. A többit nem tudja beolvasni? (nem vagyok járatos - tabletem van - de gondolkodok ilyen kütyün)
[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
Én ilyet vettem hozzá, szerintem tökéletes. Csak 3 hét mire ideér.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
immi77
tag
Üdv!
Négy nap alatt ideért angliából a nook Simple Touch kütyü, kb 16ezer forintomban fájt, első körben úgy néz ki, nagyon megérte, aranyos, és működik.
Tudnátok valami tokot ajánlani hozzá? Lehet akár kinyitható, vagy belebújtatható, mindegy, csak nem akarom úgy beledobálni a táskába pőrén.Flickr: http://goo.gl/CQVhcp
-
Tim72
tag
PB ultra : http://www.amazon.de/gp/product/B00KLK9ZKU/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1638&creative=19454&creativeASIN=B00KLK9ZKU&linkCode=as2&tag=cmeat-21
Kíváncsi vagyok mikor fog élni is..
Németországból ugye nem kell ÁFÁ-t fizetni?
-
GrandS
senior tag
Van egy Koobe Juniorom, az akksija szerintem gyengélkedik. Valaki szerzett már be ilyet, illetve honnan lehet venni? Kösz!
-
Nagya21
addikt
válasz Jocozolg #7444 üzenetére
HAli!!
Saját tapasztalat:
Ha a pöcök hosszabb lenne, akkor nagyon jó lenne.
A kijelző alsó 1/5-ét már nem kellően világítja meg, ha egy világosabb pólóban a hasadra rakva olvasod, akkor a visszaverődő fény sokat segít az alsó rész olvashatóságában.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Petyka3
aktív tag
válasz Kiralybali #7448 üzenetére
Szia! Concorde readman 6. 30e és van benne háttérvilágítás is.
-
k.kristof
őstag
válasz Kiralybali #7449 üzenetére
Van róla pozitív vélemény a topikban, a keresővel megtalálod.
[ Szerkesztve ]
-
Kiralybali
tag
Erről valami vélemény?
Balage
-
Kiralybali
tag
A gyereknek vennék egy olvasót. Korábban láttam egy linket típusokkal és tulajdonságokkal. Ezek közül pl. a wayteq xbook 60w hd tetszene, de rövid keresés után úgy tűnik, sehol nem forgalmazzák.
Miért? Lehet még valahol kapni (nem használtan)?30 alatt de inkább 25K körül mi a best buy manapság?
Balage
-
DasBoot
aktív tag
válasz Jocozolg #7444 üzenetére
Én a világítással cudarul megjártam. A megvett készülék közel 5000Ft volt és használhatatlan erre (sőt más világítására is). Gyenge a fénye, nem világítja be a kijelzőt, a ráadásul pont olyan szögben a leghatásosabb (így sem hatásos), ahol visszaverődik a fénye. Egyszerűen képtelenség beállítani, hogy ne legyen zavaró.
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni e-olvasó vásárlásához. Olyan olvasó kéne, amiben jól használható a szótár funkció. (Könnyen elérhető legyen, gyors, mentse a keresett szavakat.) Nem igazán volt még alkalmam egyet se kipróbálni, de videók alapján a PW2 szótára nagyon tetszik, meg maga a készülék is csak sajnos kevés formátumot támogat. (Meg kicsit drága nekem.) Konvertálás mennyire körülményes, az átkonvertált könyvek minden hiba nélkül megjelennek? További szempont még, a háttérvilágítás megléte. Ha esetleg tudnátok ajánlani még típusokat amik megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, nagyon hálás lennék.
Köszi
-
Jocozolg
tag
-
Jack@l
veterán
Találtam onyx m96-ról bemutató videót, működésre elég jónak tűnik:
https://www.youtube.com/watch?v=LQe39gMNDK4
De az only stylusos nyomkodástól idegbajt kapok...A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
mike1334
veterán
válasz inkommenzurá #7441 üzenetére
A Földi-Hamza már akkor keringett rövidített változatban amikor én tanultam, annak meg már hűű olyan 9 éve..a könyvet is csak egyszer olvastam utána ebből ismételtem...
De látod, ha már nemzetközi jog..ha meg lett volna akkor pdf-ben a Kovács Péter könyv, akkor nem létezik, hogy megvettem volna..szerintem max 20 oldalt, ha elolvastam belőle..viszont Eu-ból Várnay professzor úr könyvéből két kiadásom is megvan, és nem sajnáltam érte az árát, azt vétek lenne másolni
De ez így már nagyon off...szóval jól gondold meg, én beruházok sztem most egy kindlere, aztán lesz ami lesz..olvasni úgyis fogok, nagy baj nem lehet..[ Szerkesztve ]
-
inkommenzurá
csendes tag
válasz mike1334 #7440 üzenetére
Mondjuk, ha a jó öreg Földi-Hamza Római jog PDF.-ben ott lenne a neten harmadik világháború kinézne.
Én jogásznak még nem tart(hat)om magam, sőt leginkább nemzetközi/európai vagy ha ezek nem gazdasági jogok érdekelnek, szal nálam az ügyvéd,ügyész,bíró stb. teljesen kiesnek, úgyhogy kiadós szenvedés lesz nekem még ez a jó pár év.
Mindazonáltal szerencsére sok ismerősöm van aki könyvtáros + itthon is ezres számban van könyv, meg van olyan ismerős aki akármennyit tud nyomtatni tehát egyébként nincs hiányom irodalomban. Csak azért megkérdeztem itt a szakiktól hogy látják, mert azért, hátha mégis, de akkor egyelőre még tuti nem veszek.
Most úgyis annyi forrásanyagot kell áttekintenem saját könyvemhez, hogy elleszek egész nyáron. -
mike1334
veterán
válasz inkommenzurá #7439 üzenetére
Ha megteheted, hogy mindent amit akarsz olvasd papíron, akkor én nem ajánlom..lehet másnak más a véleménye, de én, ha megtehetném, hogy minden könyvet beszerzek amit szeretnék nem gondolkodnék az olvasón..tudom több ezer könyv lehet egyszerre nálad meg világít..de akkor is végső soron a könyv más érzés..
Én meg már jogász vagyok, igaz én csak jogásznak tartom magam, de még csak pár éve, így örülök, ha albérletre futja, és néha könyv, az is akciósan
Ha tényleg ahogy írtad más irányba is kacsingatsz és keresel olyan szakirodalmat, akkor meg könyvtár se rossz megoldás, jogi könyv pl egy darab nincs még pdfben se, max ezer éves.....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
inkommenzurá
csendes tag
Én leginkább filozófus ( esztétika - diszkrét analitika ) meg író ( eklektika ) vagyok, legalábbis ennek mondhatnám magam bár jogot hallgatok, de szerintem, egyelőre még megvagyok a nyomtatott könyvekkel itthon szerencsére ezres számban vannak, meg most a saját irományomhoz a kutatómunka a forrásanyag elolvasása (mivel a forrás angolul, ógörögül és franciául van - s bár mind a három nyelv megy) sokáig fog tartani.
Talán, majd a PW III érában. -
mike1334
veterán
válasz k.kristof #7436 üzenetére
Ez a másik...sok könyv nem jelein meg magyarul, így angolul olvasnám, és bár van egy-két jó angol nyelvű könyveket árusító bolt, de azért nem olcsó mulatság..meg van amit elolvasnék magyar után angolul is. De a végén csak kiköt majd a polcon, ha lesz egyszer egy normális könyvespolcom
Könyvet meg többnyire kinézem boltban, neten, vagy régi vágyam, aztán amikor akciós az egyik nagy boltnál neten akkor megveszem.inkommenzurá: akkor nem egy az igényünk, én sok írót nem ismerek még, pedig hidd el eleget olvastam már..de mindig van újabb, még akkor is, ha régi.
Offtopic, de muszáj ajánlanom, mert megérdemli...az említett nagy bolt netes akciójában nemrég le volt akciózva Schreiber László: Sírhacc Béla, Vanicsák bácsi és Búvady című egyperces gyűjteménye...nem volt a 150 oldalas könyv egy ezres..de sokkal többet is megért volna, sajnos az írónak nem nagyon találtam más kiadványát, de ha tehetitek olvassátok el legalább ezt...aranyos, szomorú, szürrealista, de igaz..olyan kis magyar történtetek Örkény féle élményt kínál, legalábbis nekem olyan volt.
[ Szerkesztve ]
-
inkommenzurá
csendes tag
Igen csak ugye az én esetemben az a problematicus, hogy én nem nyúlok mellé olyan szempontból, hogy mindenkit ismerek, tudom milyen (kivéve akit nem) és ezért nem tudok, olyan könyvet venni ami esetleg nem tetszene, ezért, értem én, hogy könyvtár, meg minden, de ha pl. nem tudok elolvasni egy Sillanpää novellát, mert nincs fent a neten magyarul és a finnt még töröm, akkor sehol nem vagyok (jó angolul elolvashatnám, de no).
Mert amikor Paperwhite II kijött elgondolkodtam, hogy na már az ebookok is hoznak vmilyen szintet, és hátha de aztán mégsem vettem.
Tehát még mindig nem tudom, hogy megéri-e.
Egyébként Paperwhite III-ról van valami? -
k.kristof
őstag
válasz inkommenzurá #7434 üzenetére
Nézz szét a Magyar Elektronikus Könyvtárban, Dosztojevszkij például van, de Proust nincs. Ebook olvasót venni mindenképp érdemes, a kínálat előbb-utóbb felzárkózik a kereslethez Bár idén mintha nem lett volna ebookos stand az Ünnepi Könyvhéten, az elmúlt két évben pedig volt
mike1334: én ~2000 forint körül szoktam általában vásárolni ebookot az Amazontól egyszerre, de azok angolok. Sajnos az ebookokat itthon 27% ÁFA terheli, szemben a hagyományos könyvek 5%-os ÁFA terhelésével, de az egyetlen magyar ebook, amit eddig vettem, az így is 1000 forinttal olcsóbb volt a papírváltozatnál (2990 vs 3990).
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz inkommenzurá #7434 üzenetére
Én is ezen filózok már egy ideje..én arra jutottam, hogy átlag 2-4 hetente veszek könyvet 4e ftért, és minden 3-4. könyvet megbánok..úgyhogy (ha nem bevált író) először megkeresem neten elolvasom, és ha olyan, hogy újra elolvasnám megveszem könyvben később, már úgyse nagyon fér (az albérletben halomban/kupacokban áll a könyv..)
Így egy ebook olvasó segít kiszűrni azt ami nem tetszik. Tehát én könyvtárként tekintek rá, és így megériA juharleveles oldalon szerintem több van, mint a hazai fájlmegosztókon.
-
inkommenzurá
csendes tag
Szevasztok, az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e ebook olvasót venni, tehát, van-e már annyi könyv magyarul a neten vagy hivatalos eladóknál (akik kik? én nem tudom), hogy ha pl.
Musil, Hrabal, Joyce, Dosztojevszkij, Proust, Goncsarov, Gide, Flaubert, Sartre, Sillanpää, Solohov, Mann, Murakami, Ottlik, Krasznahorkai, Szerb, Faulkner, Larkin, Bulgakov, Duhamel, Mauriac, Marquez, Borges, Cortazar, Sabato, Bjornson, Sienkievicz, Liu O, Oe
(még a gyakoribbak)
és hasonló szerzőktől szeretnék olvasni akkor találni fogok? Csak mert pl. a méltán híres magyar hát öö internetes fájlmegosztó oldalon ezek közül hát nincs sok [pl. Gide no Pénzhamisítok.. vagy Proust nincs Eltűnt idő] szóval, ilyen körülmények tükrében érdemes?
-
mike1334
veterán
-
Ébri
senior tag
válasz mike1334 #7431 üzenetére
Mikor én kerestem olvasót edigitalnál volt PW és Nook is, a Nook jóval szürkébb, van akit nem zavar, van akit jobban (engem jobban , ezért van Sonym, ami már feleségemé, meg PW2).
Egyébként szótárazásilag a Kindle gyári SW-vel szerintem kifejezetten jó (nekem tetszik a felugró ablak), a Sony beépített szótárai után felüdülés, hogy tölthetők rá egyebek is.
(Android meg egyértelműbben nagyobb szabadság úgy általában.)
-
MODERÁTOR
válasz mike1334 #7426 üzenetére
PW1 és Nook Simple Touch with Glowlight között meglehetősen nagy különbség van, a Nook fénye kékesebb és kifejezetten foltosabb, mint a Kindle PW1. Engem ez nem zavar annyira, hogy zargassam a feleségemet csere ügyben, bár neki sokkal kevesebb lehetősége van olvasni. Most éppen a Kindle Keyboardomat vettem elő, nem tudtam letenni...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Dhampir
félisten
válasz DasBoot #7427 üzenetére
Melyik típusa az Onyxnak?
Az Onyx Boox C65 After Glow-ról az alábbiakban olvasgathatsz:
-
mike1334
veterán
A Nook Glowlight és a PW2 között van akkora különbség, ami 15-20e ft-ot megér? Főleg a kijelző/világítás kombó érdekel Feltételezem a Kindleben jobb, de nagyon látványosan? A népítéletet olvastam róla, az alapján szimpatikus, plusz az android rendszer elméletileg kedvezne az ANKI nyelvtanulónak, de lehet tévedek. Köszi!
-
DasBoot
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az Onyx-nak létezik valamilyen fájl rendszerező programja?
[ Szerkesztve ]
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
csibe1
addikt
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
grosy
senior tag
Én csak egy gyártó termékét szoktam favorizálni, mert az tényleg mindent tud, nem kell vele semmi extra trükköt csinálni, hogy megfelelően használható legyen. Az igényei alapján egy Pocketbook basic 2-re gondoltam. Nekem a kistestvére, a mini az utazós olvasóm, és nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
Ami az ő részét illeti, se érintős képernyő, se világítás nem kell, mindössze ár/érték arányban, egy megbízható, jó élettartammal rendelkező szimpla olvasó ami kezeli a főbb formátumok nagy részét. Ha ezek alapján szintén a Kindle jön ki, ám legyen, csak gondoltam biztosan van olcsóbb is amit itt sokan éltetnek.
(Pl amikor én beszereztem a Kindle-t akkor fele annyiért a Nook-ot nyomatta mindenki)Ami engem illet, én azért választottam a Kindle-t mert jókat olvastam róla, plusz megbízhatónak tartom, a sok garancia is számított - és lehet fele annyiért lett volna más, de én csak egyszer költök, de akkor évekre.
Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Segítségért fordulok hozzátok, egy ismerősöm kérdezte tőlem, hogy milyen olvasót ajánlanék neki, de nem vagyok járatos a témában, én a saját maximalizmusom miatt ragaszkodtam a Kindle-höz, de most a leginkább ár/érték bajnok érdekelne. Akár lehet ebayről is, mivel nem ide rendelné, hanem Skandináviába.Több véleményt is szívesen meghallgatnék, előre is köszönöm!
Do you see the white shadow?
-
Degeczi
nagyúr
Igen.
Valszeg régóta raktárkészleten megragadt példányok kiárusításáról van szó, ahol nem meglepő, ha nagyon lemerült közben az akku.
(rossz esetben sajnos végzetesen is, itteni fórumon is volt már rá példa - de egyelőre fölösleges aggódni, pár óra töltés után próbáld meg ismét, valszeg akkor már jó lesz) -
Švejk
őstag
Sziasztok,
Bontarlan sértetlen csomagolásban megjött egy bontatlan sértetlen Nook Sinple Touch.
Azt mondja töltsem fel teljesen az első használat előtt, rá is dugtam töltőre, most pedig világít a töltés led.
De próbaképpen megpróbáltam bekapcsolni úgy ahogy jött, nem nagyon csinált semmit. Meg kell várni a töltést hogy működjön?
Lehet hogy hülye kérdés de most van először ebook olvasó a kezemben -
őstag
-
Libretom
aktív tag
válasz Arolotifar #7406 üzenetére
Lehet, hogy elboldogul DOC-kal, vagy DOCX-el, de hogy az igencsak lassú lesz, az szinte biztos. Nehéz elképzelni, hogy egy egész könyvön végig kínlódja az ember a rosszul felismert karakterek kijavítását.
-
őstag
Csak annyi, hogy az nem e-book formátum. Egyszerűen nem tudod úgy megcsinálni, hogy legalább könyvszerűen nézzen ki az olvasón. Elvesznek a formázások belőle, nincs dőlt betű...
Persze, valakinek ez megfelel (saját véleményem!), de én szeretem a könyvet úgy olvasni, mint ahogy a papíron is kinéz."Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Tim72
tag
válasz Arolotifar #7404 üzenetére
Nem vagyok otthon a témában. Miért is nem jó a TXT? Puritánabb, az tény, de miután némelyik olvasón a fontot is tudod változtatni...
-
őstag
-
Libretom
aktív tag
válasz Kövezett #7398 üzenetére
Majd meglátjuk! Nem az a döntő, hogy mit mutat a specifikáció, (meg mit mond a hangzatos reklámszöveg) hanem az, hogy mindezt hogyan tudja a gyakorlatban. Könnyen lehet, hogy "csak" egy PDF scannelést tudó olvasót veszel, (az sem rossz).
"Az előre telepített alkalmazás felismeri a szöveget és szerkeszthető formátumba alakítja át"
Ezzel kapcsolatban erős kétségeim vannak. Nem tudnom, hogy a szerkeszthetőség alatt mit értenek, és ez a szerkesztés működik-e a Pb-n. Ha nem, akkor nem sokat ér ez a funkció, mert csak számítógépen tudod a szöveget szerkeszteni.
Az viszont biztos, hogy a Carta kijelző és a felbontás a Pw2-vel eleve versenyképessé teheti, ráadásul könnyebb, kisebb, vékonyabb és nincsenek meg az Amazonos "megszorítások", működik a Send to Pocketbook, közvetlen felhő kapcsolódás a Dropboxhoz. Ezek tényleg jók. Kb. 60.000- Ft jó ár... !? Meglátjuk, hogy ennyi-e, és ha ennyi, megéri-e!.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Microsoft Surface Go 2 8GB RAM 128GB SSD IntelCore m3 8100Y
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest