- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
megjött a kindle 10 (gyerek kiadás).
egészen meglepődtem, hogy a hozzá adott tok milyen masszív, érzésre nehezebb, mint maga az ebook.van mód arra, hogy számítógépről hozzak létre és rendezzek collection-őket?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
mcsm88 #23045 üzenetére
Azért van sok Pocketbookos beírás itt, mert a legtöbb embernek az van. A kobohoz, kindlehöz képest sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkezik, olcsóbban kapod meg ugyanazt / jobb funkciókat, mint pl. a kobónál.
A kijelzőt meg egyetlen cég gyártja az összes eszközbe: [link] ... ergo monopolhelyzetben vannak.
-
mcsm88
senior tag
válasz
hampidampi #23044 üzenetére
Így értettem én is a javítást.
Közben megtaláltam a márkaszervízt, majdnem 40k lenne a csere.
Alli-n is 30k felett egy panel.
Szóval majdnem egy új készülék árát kifizetném és retteghetnék, hogy megint meghal egy érintéstől.
Szóval ezt elengedtem.Érdekes, hogy itt visszaolvasva erről a márkáról találtam csak ilyen tömeges problémákat.
PocketBookot soha többet!
Ha itthon tud valaki olyan helyet, ahol lehet venni biztosítással is ebook olvasót az jelezze legyen szíves.
-
válasz
Bertiee #23037 üzenetére
Kindle Paperwhite van itthon 50k körül, vagy megvárod a black friday-t valszeg ennél olcsóbban lesz a német amazonról az újabb pw. Van még Kobo Nia kb ennyiért.
Meleg háttérvilágítást szerintem nem kapsz 80-100k alatt. Sajnos a forint olyan lejtmenetben van, hogy kb dupla áron van most minden műszaki cikk, mint 3-4 évvel ezelőtt. És ez scak rosszabb lesz.
-
szkaroly
senior tag
válasz
mcsm88 #23038 üzenetére
Magyarországon sehol. Németeknél van olyan lehetőség, hogy írsz egy papírt hogy megesküszöl hogy nem te okoztad a sérülést, van esélyed hogy a gyártó pozitív elbírálásba részesít. Ezenkívül a Pocketbook egy ideje kinál képernyőbiztosítást 29 euroóért, ezzel a gari is 3 évre nő. Ezt a vásárlás után is meg lehet venni, persze még a serülés előtt.
-
mcsm88
senior tag
Sziasztok
Pocketbook kijelző szétfolyást sikerült már valakinek gariztatnia? Ha igen, akkor leírhatná, hogy hogyan sikerült.
Kívül nincs nyoma sérülésnek. Nem ejtettem le, nem ütődött meg, a gesztusvezérléstől folyt meg. Nem nyomtam erőből.
-
válasz
Bertiee #23034 üzenetére
Az ebook olvasó nem pdf-re való, a pdf nem ebook formátum. Ha pdf-et akarsz olvasni, akkor csak nagy, 10+ ereadert szabad venni, hogy élvezhető legyen a pdf "olvasása". Szóval vagy mondj le a pdf-ről (szerezd be a könyveid epub, mobi, stb formátumokban), vagy vegyél egy nagy ereadert (de azok 200k körül vannak), vagy vegyél egy tabletet.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok! Karácsonyra szeretnék ebook olvasót vásárolni.
Ami jó lenne: meleg háttérfény, esetleg érintő kijelző -bár ebben nem vagyok biztos, hogy valóban szükséges-e...
Csak olvasás, nem kell játék, de böngésző sem fontos.
Ezek a modern gépek hogy kezelik a régi Ocr pdf fájlokat? Ezer éves kobe olvasón nem szerette, sokszor csak 3 - 4 pixeles karakterekkel jelenítete meg a betűket, szinte olvashatatlanul.Ja, jó lenne max 50k vagy alatta...
Köszönöm!
-
igor1
csendes tag
Akkor használom a tartót.
Meg hát most derüljön ki amíg garis...
-
igor1
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek hogy viszonyúl az e-ink a mágneses telefon tartóhoz?
Ugyanis most vettem uj olvasot és a régit egy ágytamlához rögzített csipeszes tartóval használtam.
Az ujjat nem fogja meg...
Ezért a legegyszerűbb átalakítás a mágneses tartó lene...
Most a régihez nyomkodom a magnest...nem látok semmi baját.
Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Előre is köszönöm ha esetleg tud valaki segíteni. -
Laslow
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #23026 üzenetére
Igen, ismerem a lehetőséget, de köszönöm a segítséget.
Nekem kint él a húgom, így enélkül is meg tudom oldani, csak nem akarom őt ezzel terhelni, nekem pedig nem sürgős - egyelőre várok a következő akcióra, meg akkor már hátha Magyarországra is hajlandóak lesznek kiküldeni (bár, kétlem). Az előző akcióról pont lemaradtam - még láttam akciós áron, csak akkor kezdtem utánaolvasni, hogy mi is lenne jó nekem, és mire eldöntöttem, addigra vége lett az akciónak... Akció nélkül meg azért már - számomra - határeset az ára, akciósan sokkal befogadhatóbb. -
válasz
Sanyi.mTs #23023 üzenetére
Pont azért olcsóbb, mert az gyerek verzió. A gyerekeket már most rá akarja szoktatni az amazon a saját ökoszisztémájára. Egyébként pont azért, mert jobb deal, sokan inkább azt veszik maguknak a sima Kindle helyett.
Amúgy igen, amit belinkeltél, az a 10. generáció. Kb 1 hét múlva jelenik meg a 11. Azt érdemes venni, mert duplájára nőtt a tárhely meg a kijelző felbontása is, és már Type C csatlakozós lesz az is.
-
Sanyi.mTs
addikt
nézem a kindle-t amazon.de-n
Ez lenne a 10.gen (2020) verzió?
A gyerek verzió hogy, hogy 25 eruróval olcsóbb és még tok is jár hozzá, meg +1 év gari? -
Cyone
tag
Szia!
Az én Alcor Myth Led olvasómon semmi probléma nem volt epub formátumú könyvekkel. Nem kellett firmware-t frissíteni rajta. Talán a 12-es verzió van rajta. A korábban olvasott könyvek listáját nekem a bekapcsoló gomb nyomásával sikerült véletlenül törölni (talán a bekapcsoláskor túl sokáig nyomtam a gombot). Esetleg egy gyári visszaállítás nem segíthet? Én már régóta nem ezt az olvasót használom (teljesen hibátlanul pihen valamelyik fiókban). -
consono
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #23015 üzenetére
HA nem ennyi lenne a dollár, el is gondolkodnék rajta, mert néha jól jönne jegyzetelni, meg a nagyobb képernyő is... De így csak csorgatom most a nyálam
Mondjuk november 30-ig bármi megtörténhet.
-
válasz
LittleBiG007 #23015 üzenetére
Én is ma reggel olvastam, még szerencse, hogy nem vettem asszonynak Onyx Boox Note Air 2-t, valszeg ez lesz helyette.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Megjött a Kindle Scribe.
Minden reggel megnézem az Amazon napi akciós könyveit, így akadtam rá az új (író-)olvasóra. De úgy látom, már vannak magyar cikkek is a megjelenésről, ha valaki nem tud angolul, keressen rájuk.
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy cirka 2-3 éves Alcor Myth LED-em. Az már pár hónapja előjött, hogy törölte az előzőleg olvasott könyvek listáját. Viszont pár hete kezdte el azt, hogy EPUB megnyitáskor szétesik a kép és csak reset-elni lehet. Az általam feltöltöttekkel és a gyárilag rajta lévőkkel is ezt csinálja. Amúgy minden más funkciója működik.
Leszedtem a legutolsó firmware-t a hivatalos Alcor oldalról - 1.1.12. - viszont a frissítésnél kellene a driver - illetve nem Windows 10 kompatibilis - de cska Windows 7-es. Ráadásul amit észrevettem, hogy az enyémen 1.1.13-as van. Arra gondolok, hogy egy firmware frissítés megoldaná a dolgot. Esetleg valakinek sikerült Windows 10 alatt a firmware-ét frissíteni a Myth LED-nek?Előre is köszönöm!
Üdv.:
Totis -
Shdgfnn
friss újonc
válasz
LittleBiG007 #23008 üzenetére
Elsőre a kijelzője fogott meg a Libra2- ban...aztán megnéztem egy csomó videót,összehasonlítást, stb..nagyon szimpatikus,h.lehet böngészni egy adott könyvben,fejezetek ugorhatok át úgy,h.van egy előnézeti képem is róla..( a használati utasítás szerint)..az Aqua2- n atom rossz volt oldalakat átugorni( magánvélemény),persze nem szabad összehasonlítani egy fejlettebb konstrukcióval..
A Pocketbook Era meg csak simán..na mondjuk ki..nekem nagyon szép...meg én jegyzetet már az Aguan is csak karikázással csináltam,nem aláhúzással,ami itt is megvan..a Librára hogyan lehet angol- magyar szótárat telepíteni? Az Era- n van előre telepített eng- hun az tuti.. nem értek hozzá sajna -
Bozek
nagyúr
De nem a default fontot használta, hanem átállította a PocketBook-on DejaVu Serif-re. A videón is láthatod, hogy van ott felette egy "default". Azt nem tudom, hogy Kobo-n a Merriweather-e a default, de ott meg az van beállítva. Plusz ugye az a Bold beállítás se épp előnyös összehasonlításnál.
LittleBiG007: Ha valóban alap beállításon használná mind a kettőt, akkor nem is lenne vele problémám. De itt nem ez történt.
-
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #23008 üzenetére
Mennyire hiteles egy összehasonlítás, ahol a két eszközön nem ugyanaz a font van? Simán fel lehetett volna rakni az Era-ra is ugyanazt, akkor látható lett volna a valós különbség.
És ugye azt is láthatjuk, hogy a Kobo-n a Bold értéke 1-re van állítva, nem pedig 0-ra.
-
Shdgfnn
friss újonc
Köszi. Választ,már csak az a kérdés,H. Pocketbook Era,vagy Libra2
-
Shdgfnn
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Pocketbook Aqa2 e- book olvasómat szeretném lecserélni és elbizonytalanodtam...
A Kobo Libra2 a magyar ékezetes betűket kezeli? Ez a kérdés azért merült fel bennem,mert ha jól tudom, akkor nincs magyar menüje és a kiválasztható nyelvek között sincs..
Köszönöm a segítséget!!
Ami még szóba jöhet,az a Pocketbook Era -
schor
tag
válasz
Arolotifar #23000 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom újra... Ha nem sikerül, tudnátok ajánlani egy olyan olvasót, amin eleve van esetleg német-magyar szótár vagy biztosan letölthető rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest