- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
fattyu, NakonXipan:
köszönöm a válaszaitokat. mint írtam, semmi tapasztalatom androidos olvasókkal - ugyan nálam is felmerültek a keresgélés során, de végül nem ott kötöttem ki. az alacsonyabb üzemidőről olvastam, de hogy ez tényleg csak pár nap, vagy megvan 1-2 hét is, azt nem tudom (többek között ezért is lettem volna kíváncsi fPApi gyakorlati tapasztalataira). az tény, hogy az Android nagyobb szabaságot nyújt, mint bármelyik zárt rendszer, meg jellemzően komolyabb hw-el vannak ellátva az ilyen gépek, ezáltal gyorsabbak is, de ha ennek töredék üzemidő az ára, akkor nekem személy szerint ennyit nem ér meg a dolog, inkább konvertálnék. főleg, ha olvasáson kívül másra nem is akarom használni. a vásárlás előtt egy kb 5 éves Pocketbookot volt alkalmam kipróbálni, meglepő, hogy mennyire nem látszik meg rajta az eltelt idő. vagy inkább az újakon nem látszik -
arcsin
senior tag
Androidost azért preferálom mivel félek hogy sikerül PONT azt a formátumot megtaláljam valamiből amit PONT nem támogat a beépített zártabb oprendszer. Ilyen szempontból szabadságosabbnak érzem. Elszüttyögös, mókolós tipusú PH- fórumozó vagyok.
Persze konvertálhatokis stb.
-
fattyu
veterán
alapvetően szerintem a 7,8 az ideális méret olvasónak.
Máésrészt az androidot nem ajánlanám. Üzemidő nagyon megszenvedi a sok fícsört. értem hogy 4 5 nap telefonhoz képest remek, de eolvasónak igen gyatra. Olvasásra felesleges.
A nagyobb kijelző pedig több megjelített karakter ugyanazon betűmérettel, vagy pedig ugyanannyi de nagyobb karakterekkel. Utóbbi dioptriával rendelkezés esetén oltári jó dolog ha nem bekezdésenként akarsz lapozni.Valamint pl az itt többször ajánlott inkpad3 alig nagyobb mint a pár évvel ezelőtti 6 colosok.
felhasználási szokások egyéni prefernciák. Évekig 10 colost használtam. az nagy.
-
Davcy
tag
válasz
szkaroly #17342 üzenetére
Szia! Köszi a választ!
Kindleom volt, szerettem, gyorsan eltörött, egy idő múlva eluntam visszaküldeni, azóta nincs kindleom. Ez persze még a hősi időkben volt, szóval feltételezem már nem krepál be a kijelző mindentől.Igazándiból, nincs semmi elvárásom, azon kívül, hogy sötétben is tudjam olvasni, meg talán, hogy ne legyen használt. Másra amúgyis ott van a telefonom... Nincs is kedvem túrni a netet... ....és maximálisan hiszékeny is vagyok. Ha azt mondjátok hogy XY olvasó a bestbuy az igényeimre, akkor megveszem (max. ár 35e).
Előre is köszi,
-
bwoay
nagyúr
mivel a feltett kérdésre azt írtad, hogy szerinted ez az egyik legjobb választás, nem nehéz úgy érteni, hogy ezt az általa felvázolt felhasználásra érted. ezért kérdem, de most már inkább általánosan: ha valaki képregényt is olvasna, akkor nyilván ajánlott a nagyobb méret, de ajánlanál-e ilyen jellegű eszközt annak, aki az olvasáson kívül másra előreláthatólag nem használná? nekem semmi tapasztalatom android rendszerű olvasókkal, de úgy vélem, hogy leginkább azoknak valók, akik az olvasáson kívül még "ezer" más dologra is használnák az adott eszközt, legyen az böngészés, jegyzetelés, rajzolgatás, stb...
-
Davcy
tag
válasz
szkaroly #17337 üzenetére
Szia! Köszi a választ!
~30e-t írtam, de igazad van, helyesen fogalmazva max. 35e.
Ilyen feltételekkel esetleg tudtok valami jobbat / vagy olcsóbbat, de megegyező minőségűt ajánlani a Pocketbook Touch 4 Lux-nál?
Ahogy írtam, olvasnék rajta és világítást szeretnék rajta.Előre is köszi,
-
G
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy pont ilyen van. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak olvasásra használom, néha kipróbálom vele a netet is, de csak kíváncsiságból inkább. Én 37500.-ért vettem DIGIBOOK-nál, ahol rengeteg könyvet is tettek rá illetve beállították. Láttam olcsóbban is, de nekem az 500 plusz könyv miatt megérte.
Üdv mindenkinek! -
Davcy
tag
Sziasztok!
~30e kerettel a Pocketbook Touch Lux 4 a legjobb választás?
...vagy van jobb ár / érték arányú?
Csak olvasni szeretnék rajta és legyen háttér világítás.Előre is köszi!
-
fPApi
őstag
válasz
arcsin #17331 üzenetére
Nekem egy onyx boox nova pro van és eddig meg vagyok elégedve vele. Szerintem az egyik legjobb választás (persze a technológiából/specifikációból adódó hiányosságokat elfogadva).
-
jamez
senior tag
Sziasztok!
Mi a tapasztalat, vélemény az újracsomagolt Amazonos kindle cuccokkal? Állapot, garanciális intézés stb.
köszi
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a régi NookSimpleTouch-omat lecserélni.
Elsősorban a Likebook Mars-ra gondoltam kedvező méreteinél és specénél fogva. Árban elvileg Spanyol raktárból 60-70 ezer között beszerezhető. A Pokitbúkkal azzal a problémám hogy csak 6 colos.Főként *.cbz fájlokra használnám, valamint epubra.
7.8 colban, androidos e-inkes készülékben gondolkodom. A Marsnál néztem hogy ~250g, szerintetek ez nehéznek számít? Valamint milyen alternatívát tudnátok mondani?
-
tomazin
veterán
válasz
szkaroly #17327 üzenetére
Én is gondoltam ilyenre, de ez necces kérdés. Gondolom a szervíz adott egy papírt arról, hogy ez történt. Ilyenkor az ember annyit tehet, hogy elmegy egy független szervízhez (ennek a listáját meg kell adnia a boltnak), ahol pénzért kiállítanak neked egy szakvéleményt. Ha ebben más szerepel, mint az eredeti akkor mehetsz ismét a bolthoz, ahol vagy elfogadják, vagy mehet a következő kör.
-
NextError
tag
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
15 ezret még lehet megér, tokba még nem volt rakva, gyakorlatilag a házat el nem hagyta ágyon vagy kanapén volt vele olvasás, akartunk hozzá egy tokot varrni de nem élte meg azt a kort hogy ez elkészüljön.
Igazából az is probléma hogy sajnos nem fotóztam le szervíz előtt, ez a lépés most kimaradt, nem is gondoltam hogy ez lesz az ítélet mivel kívülről semmi baja nem volt. -
bwoay
nagyúr
válasz
NextError #17322 üzenetére
sajnálom, hogy így jártál. milyen tokban volt?
annyira sérülékenyek ezek az eInk kijelzők, hogy a gyártók nem nagyon vállalnak garanciát a mechanikai sérülésekre. abszolút együttérzek, pláne, hogy a minap vett Touch HD 3 szerintem gyakorlatilag ugyanez a szerkezet.
a kijelző Alin 15 rugóba kerül, ennyit talán még megéri rákölteni végső esetben. -
szkaroly
senior tag
Fogyasztóvédelem. Esetleg Média Markt a bolt? Egyébként ha dobáltad volna a képérnyő sokkal hamarabb kinyiffan. Ha karcolás nincs rajta, elég nehéz a cégnek bizonyítania hogy a te hibád. Esetleg a Pocketbook-nak is írhatsz, hátha előfordult ez a hiba már korábban.
-
tomazin
veterán
Amazon Prime day van, ha valaki kindlet akar venni, akkor most a szokásosnál olcsóbbak. Ugye Mo.-ra nem szállít.
Oasis pl 40euróval olcsóbb, mint szokott. -
Kapanyél
őstag
-
bwoay
nagyúr
válasz
Kapanyél #17318 üzenetére
vetesd meg közeli ismerőssel cégre, és fizesd ki neki az ÁFA 2/3-át. win-win.
most látom, hogy a Touch HD3 is drágább lett, de csak az a szín, ami a múlt héten még a legolcsóbb volt. most az a legdrágább. hmmm...ja még annyi jótanácsként: hiába van közel az üzlet, érdemes weben lerendelni, ha van nekik készleten (ezt ugye weben látod). átvenned nem kötelező, pár napig félreteszik. aztán ha máshogy alakul, lemondod a rendelést, illetve pár nap után automatikusan törlik, lényegében velük sem baszol ki, nem dolgoztatod őket feleslegesen. ezzel bebiztosítasz magadnak egy darabot, illetve az áremelés sem fog érinteni. + tudtommal a webes rendelés miatt megillet a 14 nap elállás, ha mégsem jönne be a termék.
-
Kapanyél
őstag
Köszönöm!
Megszívtam a vásárlással.
Edigitalnál 67e volt tegnapig, ma meg már 72e. Mondom, nem teszem kosárba, úgy is van itt a közelben lévő üzletükben, ma átmegyek. Némán sírok.
-
Kapanyél
őstag
Nagyon köszönöm a véleményeket!
A PB minőségére nincsen panasz? -
bwoay
nagyúr
én is azt hittem, hogy zavarni fog, de aztán pár nap használat után kiderült, hogy (nekem) pont úgy kényelmes tartani, így megnyugodtam
azt nem tudom, hogy az Inkpad 3-nál ez mennyire működik (kisebb gombok, nagyobb méret), de a nála kisebb, viszont vele súlyban szinte grammra egyező Touch Lux 2-nél nekem tökéletesen bevált ez a fogás. akinek nem, az még mindig elforgathatja valamelyik irányba.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Oldman2 #17310 üzenetére
mondjuk egy hét pocketbook használat után én jelenleg nem igazán hiszek azokban a készülékekben, amiken nincsenek fizikai gombok. gyártás szempontjából persze azok az egyszerűbbek, de ami a használatot illeti...
könyv olvasása közben 3 gombbal kezelem a readert: lapozás előre, lapozás vissza, illetve pilács ON/OFF. baromi kényelmes így. -
Ébri
senior tag
válasz
Oldman2 #17307 üzenetére
Youtube review-k alapján gondoltam, hogy gyors, mivel ott egymás után nézve a PB-t és a kobot, az előbbi bökés után vár egy kicsit, majd csinál vmit, a kobo meg egyből. (Az én Aura HD-m inkább a PB-kre emlékeztet
). Kiváncsi lennék, mennyire sorozat- vagy egyedi hiba.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fattyu #17306 üzenetére
Két napja van nálam egy Kobo Aura H2O 2nd készülék.
Röviden: küldöm vissza
Bővebben:
- Az érzékelő felülete gyatra, van hogy 2-3x is hozzá kell érnem, mire reagál,
- Lassú, az egyes menüelemek lassan aktiválódnak,
- A "Natural light" funkció csodás, de az "élvilágítás" a hozzám került készüléken csúnyán belátszik, 3 helyen foltosodás tapasztalható. Nem csak a szélső fényerő értékeken, hanem éjjel, minimális fényerőn is.
- Az előd PW4-eshez képest min. 2x-es áron, ennyit nekem nem ér, marad a Kindle.Örülök, hogy kipróbálhattam (remélem csak készülékhiba) a Kobo készülékek egyikét.
Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy rossz lenne, de a hozzám került készülék a fenti hibákat produkálta.
Szerencsére netes rendelés miatt 14 napig elállhatok a vásárlástól.
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Rövid lokális tájékozódás után azt látom, a legtöbb népítélet és teszt már 3-4-5 éves.
Olyan olvasót keresek, ami
- 8" körüli (7..9")
- nagy a kijelző felbontása (a lehető legjobb)
- lehetőleg minél vékonyabb kerettel rendelkezzen (jó alapterület/kijelző arány)
- háttérvilágítás
- könnyű
- érintésérzékeny (ez esetleg elhagyható, gombbal is lehet lapozni, a többi funkció másodlagos
- stabil rendszer, lehetőleg szolgáltatói kötöttségek nélkülMit javasoltok?
Köszönöm előre is! -
válasz
Oldman2 #17292 üzenetére
Azon a fényerőn/színhőmérsékleten, amin használom, nem igazán vehető észre.
Bocs, nem túl jó képek, felső szélén még a csillár is beszínez...
Tény, hoy a kindle PW3-on full fényerőn sem látszik, de ez a színhőmérséklet állítás és a picit nagyobb méret/felbontás nekem bejött. 40k-ért vettem itt az aprón.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 3D nyomtatás
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest