Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Elnézést, hogy ennyit pattogok a témán csak teljesen új ez nekem és nem tudom, hogy mi vállalható be.
Olyan kérdés lenne, hogy írjátok a Kindl-re, hogy reklámmentes, de ez pontosan mit is jelent?
Lenne itt ilyen ajánlatok is. Ezek mennyire lehetnek relevánsak. Nyilván nem lesz reklámmentes, de a garit az hogy lehet megoldani ilyen esetben? És az ár is kecsegtető
PaperwhiteKindl 8
Köszönöm és még egyszer bocs! -
AcCEsS
senior tag
Egy ideje nem volt bekapcsolva a wifi a PB3 olvasómon, az előbb aktiváltam, és már megint van új firmware a cuccra! Nagyon pörögnek!
-
Azie
őstag
-
GeriCool
aktív tag
Sajnos én nagyon roszul tudok keresni. Esetleg valaki tudna nekem linkelni megbízhato reklámmentes, garis Kindl 8, illetve paperwhite III olvasó amazonos linket. Köszönöm
-
GeriCool
aktív tag
találtam egy Kobot itthon. holnap megnézem
-
GeriCool
aktív tag
válasz
erebus #13637 üzenetére
Szia válaszolnék Neked, illetve Mindenkinek akit érinthet. A Koobe-t azért vetettem el, mert nem lehetett sehol sem kipróbálni. Az MM-ben egy régebbi kiadás volt. Az nem jött be, mert nagyon nagynak találtam.
Az Alcort a mai nap megvettem az MM-ben. Kétszer is. De sajna nem azért , mert bejött hanem azért, mert nem.
Tudom hülyén hangzott. Szóval fizetés után kibontottam és rögtön kipróbáltam. Foltos volt, azaz nem volt egyenletes a betűkép. Hol vastagabb hol vékonyabb volt. kihívattam a srácot az osztályról (itt 5 pontot adok neki) és elismerte, hogy rossz, sőt még a cserét is úgy oldottuk meg, hogy bementem és kibontottunk egy másikat (ezt nem reklámozom, mert...), de sajna ez is ugyanolyan volt. Így megírta a papírt a visszavételről és visszafizették az árát.
Szóval nekem egyenlőre csalódás volt az Alcor, de lehet, hogy csak az én szemem ennyire érzékeny (nyomdászként). Itt a fórumon is írták páran, hogy megelégedéssel használják, sőt holnap megnézem egy csoporttársam példányát is.
Nekem ezzel a foltosodással egyébként az a bajom, hogy a kiállított példányon nem tapasztaltam. Viszont minden Pocketbook-on igen.A sor fintora, hogy vettem egy tokot is a készülékhez, amit megtartottam. Persze eredetileg Paperwhite és Kobohoz való. Így lassan visszaolvasok és megkeresem, hogy hol érdemes venni kintről ezeket.
A Kobo nekem nagyon tetszik csak a gatya van teli, hogy fizetés után kapok valami amire nincs is igazán gari. -
€uro
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. A Calibre-vel sikerült feltöltenem a könyveket.
Nem találom a Landscape módot és olyan opciókat, hogy az öldalt a kijelző szélességéhez igazítsa az olvasó. Nyugtassatok meg, hogy csak én nem találom.
-
erebus
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék e-book olvasót venni a feleségemnek és eléggé ismeretlen a terep számomra.
Csak olvasásra kell, így a wifi szerintem fölösleges, zenelejátszásra pedig ott a telefon, viszont világítás mindenképpen kellene, plusz ahogy olvasgattam a fórumot, erősen ajánlott is.
Max. 25 ezer a keret, így két típust néztem: Koobe Novelbook HD Shine és Alcor Myth LED.
Nekem előbbi szimpatikusabbnak tűnik a támogatott formátumok nagyobb száma és a 8 GB beépített memória miatt, GeriCool viszont valamiért azt írta, hogy a Koobe számára biztosan nem befutó - így tőle kérdezném is, hogy miért?
Szerintetek ebben az árkategóriában amúgy mit érdemes választani? Nagyobb összeget nem tudok fordítani rá, így akármilyen jó is egy Kindl, az ára miatt sajnos kiesett a versenyből.
Ja és nem szeretném külföldről rendelni, talán könnyebb így a garancia érvényesítés is.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Apollyon
Korrektor
Elvileg az úgy elég lenne ha csak simán felmásolod, de nem rakod be külön mappába. Viszont már egy ideje ezt én is Calibre-vel csinálom, meg már itt szinte mindenki. Kobo esetén még ajánlott a kepub formátum használata is, azzal biztos nem lesz baja – amúgy minden formátummal meg kell birkóznia.
-
Degeczi
nagyúr
Ahogy Pjen is mondja, ezeknek minden olvasón van vmi fő mappája (olyasmit keress, h Documents, Books, stb), azon belülre kell másolni. Ott már nem szokott gond lenni az ékezetes nevekkel.
És a Calibre valóban azért is célszerű, mert magától tudja, hová másoljon, és alapértelmezetten almappákat is létrehoz szerzőnként. -
€uro
őstag
Sziasztok!
A barátnőmnek vásároltam egy Kobo Touch-ot. Szerettem volna feltenni neki rá pár könyvet, de egyszerűen nem látja az olvasó a belső memóriára felmásolt file-okat. Számít, hogy milyen könyvtárba teszem a file-okat? Vagy oda kell figyelni arra, hogy ékezetes betűket ne tartalmazzon a file neve? Vagy mit ronthatok el? A másolást úgy végzem, hogy miután USB kábellel csatlakoztam, egyszerűen csak felmásolom az új meghajtóra a file-okat.
-
Maximum1
őstag
válasz
mucsiattila #13627 üzenetére
2 évig használtam egy 5th kindlét, fél éve egy yotaphone-t, tegnap óta PW3-at.
Letettem a hajamat a PW3 előtt, ez valami csúcs, legalábbis az előző 2 készülékemhez képest.
A képen a skála felén van a világítás.Többnyire otthon olvasok, sajna sötét a lakás, és a lámpák is tükröződtek a kijelzőn, eddig a fény mondta meg hogyan üljek/feküdjek, most már nem lesz ilyen gondom.
Csak a világítóst ajánlom mindenkinek. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Ráadásul sokszor szó volt arról is, h ez nem csak sötétben hasznos, hanem beltéri nappali (vagy esti, átlagosan kivilágított szobai) körülmények között is sokat javít az olvashatóságon.
Egyszer kipróbálod, és többet feléje sem nézel az enélküli típusoknak.
-
pjen
félisten
válasz
Próbáld ki,világosban is sokkal jobb.Egyébként olyan mintha egy lámpa rávilágítana.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ne ugyanaz, ugyanis a telefon/monitor maga fényforrás, ami a szemed felé világít, míg a könyvolvasónál a kijelző van oldalról megvilágítva, mintha olvasólámpát használnál.
-
mucsiattila
csendes tag
-
pjen
félisten
válasz
mucsiattila #13625 üzenetére
Én inkább valamilyen világítósat vennék.A kár itt az aprón neppertől Pw 3 at
-
mucsiattila
csendes tag
Sziasztok!
E-book olvasót keresek 30k környékén a gyerkőcnek karácsonyra.
A Kindle 8-at néztem ki, de ha van jobb ár/érték arányú a kategóriában, akkor érdekelne.Válaszokat előre is köszi.
-
atty_hor
tag
Megrendeltem a Kobo Aura-t.
Remélem karácsonyra megjön.Ti használtok tokot hozzá? Ha igen, milyet?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
GeriCool #13619 üzenetére
Olvasd el a kommenteket!
Ez egyszerűen használt (a fölújítás kamu, nem éri meg érdemben végezni, csak picit kitakarítják), simlis (erről beszéltem, h Amazon felé garban tönkrementnek hazudott, de vissza nem küldott) erősen csökkent értékű: végképp ne foglalkozz vele.
Nem sokkal drágábban már van vadonatúj neppertől (egy hete pedig magad is rendelhettél volna 110 EUR-ért, vagy mennyi is volt az akcióban) -
Degeczi
nagyúr
válasz
GeriCool #13617 üzenetére
Ne legyél orgazda!
(vagy lopott példány, vagy jobb esetben is garban tönkrementnek hazudott, amit nem kért vissza, de letiltott az Amazon)Egyébként értelemszerűen kiesnek az online szolgáltatások (pl. vezeték nélküli ráküldés, ami nem csak könyveket jelent, de pl. érdekes webcikkek tartalma is ráküldhető egy tiszta, regisztrált példányra egy böngészőbe épülő gombbal), de mint alább szó volt róla, a hibás rendszerdátumnak is lehet kényelmetlen következménye, ha sok könyvet tartasz az eszközön.
-
GeriCool
aktív tag
Amúgy ha egy Kindlt nem lehet regisztrálni az milyen hátránnyal jár? Nincs rá a garancia, illetve egyéb?
-
GeriCool
aktív tag
válasz
dorika87 #13609 üzenetére
köszönöm. Ma voltam az egyik MM-ben. Tényleg 24000 helyben és neten meg 25 az Alcor. Az biztos, hogy a Koobe az nem lesz befutó. Viszont az Alcor kellemes meglepetés volt. Kicsi és könnyű. Én mondjuk a háttérvilágítást nem láttam amikor ráadtam úgy mint a Paperwhite-nál, de gondolom majd csak sötétben lesz érdekes. Ami nem tetszett benne viszont, hogy más betűkészletet nem lehet használni. Ez tényleg így van vagy csak én nem találtam?
Aztán megnéztem a Kindlt. Hát igen.
Szóval előbb utóbb fog kelleni kettő db, mivel a nejem is kacsingat egy olvasó után. Lehet, hogy veszünk egy ilyen Alcort és majd a másodiknak egy Kindlt vagy Kobot. -
Degeczi
nagyúr
-
dorika87
őstag
válasz
GeriCool #13605 üzenetére
Már válaszoltak ugyan, de valóban úgy képzeld el mint egy papír alapú könyvet, szóval pont úgyanúgy látod világosban és sötétben is az ebook olvasót kijelzőjét, mint egy könyvnek.
Nem tudom a Myth LED miért nem ajánlott.... én március óta használom nagy megelégedéssel.
Tény, hogy nem egy nagy márkanév az Alcor, de jól van összerakva, kellemes a fogása és kényelmes is számomra, magyar nyelvű menüje van, tökéletesen megfelel olvasáshoz, a felbontása sem 800x600 már, és nagyon jó a led háttérvilágítás. Nem érintőképernyős, viszont arra nekem olvasáshoz nincs is szükségem, mert manuálisan is kényelmesen lapozni a gombok segítségével, és 25ezerből kijössz, illetve én személyesen MM-ben vettem 24ezerért, amikor online 25ezer volt. Ennyit szerintem bőven megér, a nagyobb márkák 30 fölött indulnak.
Vagy a Kobo Aurával érdemes még megpróbálkozni külföldi rendeléssel, ha szerencséd lesz 25-ből kijön, ha nem akkor is 25 és 30e között marad az ár. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
GeriCool #13605 üzenetére
Pont annyira látszik, mint egy normál könyv. Utazás közben, de otthon is nem kényelmesen tartod, hanem úgy, hogy pont rá essen a fény. A világítóhoz pedig nem kell külső lámpa. Este nem zavarod a melletted tv-t néző esetleg alvó személyt és úgy helyezkedhetsz el, ahogy a legkényelmesebb.
-
GeriCool
aktív tag
Ja nekem csak utazáshoz kellene. Tényleg annyira nem látszanak a nem világítósok
-
GeriCool
aktív tag
válasz
Degeczi #13602 üzenetére
Igen csak minőségi világítós az már 30 felett lesz. azért is tetszett volna a Kobo. Én meg szeretnék 30 alatt megállni. Viszont ebben a kategóriában itthon nehéz lesz. Néztem a pocketbook termékeit. Nekem mindegyiknél olyan tapasztalat fogadott, hogy a betűkép nem egyenletes. Mintha ilyen foltos lenne. A minitől a lux3ig. Nyilván a Kindle az szép volt.
Ami világítós és belefér az árba az nem annyira ajánlott, illetve nincs tapasztalat vele (Alcor Myth LED és Koobe HD Shine) -
Apollyon
Korrektor
válasz
GeriCool #13601 üzenetére
Én úgy voltam vele, hogy nekem nem szoktak tönkremenni a cuccaim (eddig legalábbis így volt), vigyázok rájuk, sok évig használok egy műszaki cikket, legalább addig amíg el nem avul. Azon mondjuk izgultam az ebayes rendelés esetén, hogy egy ilyen érzékeny cucc azért ne sérülten érkezzen, de elég jól be volt csomagolva és nem volt gond, azóta is tökéletesen működik az eszköz.
Ha viszont kell a magyarországi gari, akkor válaszd a kindle-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad 9 gen 64GB wifi+cellular szép dobozos jó akku
- Microsoft Surface Go - 4415Y - 8Gb - 128Gb
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest