Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

Most vettem egy használt Pinnacle PCTV 310i-t (PCI-os hibrid). Linux alatt próbáltam,.firmware telepítés után az analóg TV tvtime-mal kábelről ok, a DVB-T VLC-vel, Kaffeine-nel, illetve Me-TV-vel is szaggat. Kérdések:

1. Antenna: 6.6 km-re a Széchenyi hegytől, Blahánál, nyugatra néző ablak felső emeleten, elvileg rálátok az adóra. Kb. 100 m-re, nagyjából az adó felé egy rakás antenna, talán GSM bázisállomás vagy ilyesmi (lásd kép).
    A képen középen "x" jelzi az adó hozzávetőleges helyzetét, Google Maps Distance Measurement Tool-lal belőve. Egy régi, sima 80 cm-es kétágú, erősítő nélküli Orion kistévéhez kapott teleszkópos szobaantennával a jelelerősség 50-60 százalék, jel-zaj viszony ingadozik, néha 100%. A kép szakadozik, de jól elhelyezve az antennát a Duna HD és az Autonómia szinte szakadásmentes, szép. Sajnos ez az antenna úgy bele van rakva a TV-be, hogy nem lehet kiszedni, és a TV-t egyébként is használja más. Vettem egy Signal A6030-as DVB-T-hez ajánlott erősítős antennát antennaüzeltben, nagyon picike, jelerősség 60%, jel-zaj viszony nagyon ugrál 0-100% között. Kép nincs, az EPG néha bejön. Kipróbálva az analóg TV-n a DVB-T-nek hírdetett antennát, nagyon gyenge képminőség. Szóval hogy lehet, hogy egy erősítő nélküli kétágú teleszkóp antenna (vagyis elvileg nem UHF) ennyivel jobb egy kifejezetten DVB-T-hez ajánlott erősítősnél? Árulnak még valahol ilyen szobaantennát, esetleg hosszabb teleszkóppal? Miért ingadozik ennyire a jel?

2. Sikerült valakinek Linux alatt AAC hangot (RTL, TV2, stb.) behoznia VLC-n kívül?

Új hozzászólás Aktív témák