Új hozzászólás Aktív témák

• vati

senior tag

Sziasztok, egy nagyon egyszerű kérdésem lenne:

Adott egy Alcor HDC-3500 típusú DVB-C felvevő. Nagyon egyszerű dolgot tud, bemegy hátul koax-kábelen a kódolatlan DigiTV jel, és full HD-ben fel tudom venni az elől bedugott pendrive-ra, ami akár NTFS-re is lehet formázva.
    A szintén kódoltalan felvételt PC-n tudom editálni, akármi másba konvertálni (reklámok kivágása, átkódolás, stb.)

Sajnos úgy tűnik, elpusztult, se kép, se hang.

Szeretném kiváltani, valami manapság ténylegesen, azonnal, forintért kapható eszközzel.
    - PC alapú megoldás nem érdekel, eddig is működött PC nélkül, erre a vonatra még egyszer nem szállok fel, eleget szívtam vele 10-15 éve
    - CI+ kártya nem érdekel, eddig se kellett, kódolatlan DVB-C jelről van szó, amit az Alcor tökéletesen felvett HD-ben.
    - Külföldről rendelés nem érdekel, eddig csak kellemetlen tapasztalataim voltak vele
    - kétségbe vagyok esve, hogy ez a műfaj mitől lett ilyen rocket science egy ideje. Hová tűntek a piacról a DVB-C eszközök?

Mi a pontos különbség a DVB-T és a kódolatlan DVB-C felvevők között? Ami a DVB-T-t tudja, az DVB-C-t is? A lényeg, hogy koaxon menjen be a kódolatlan digitális jel, és USB pendrive-ra tudjak MPEG2, MPEG4 streamet felvenni.

edit: nincs set-top boxom és nem is lesz. Eddig úgy használtam, hogy kétfele osztottam a koax jelet, egyik ment a felvevőbe, másik a TV-be, ezt is csak azért, hogy tudjak mást nézni mint amit éppen felveszek.

Új hozzászólás Aktív témák