Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz JEEMBO #14222 üzenetére

    Milyen monitor ez és milyen box? Milyen felbontású képet látsz a kijelzőn?

    Nem láttam még olyan boxot, ami SCART-on 1080 vagy 720p jelet adott volna le. A SCART analóg SD-csatlakozó, amit ezeknél a boxoknál PAL vagy NTSC-re lehet beállítani. Képcsöves TV például fel sem tudná dolgozni a HD-jelet, mégis működik, hiába van beállítva a boxon látszólag 1080 vagy 720p. Az ugyanis csak a HDMI-kimenetre vonatkozik.

    Ne tévesszen meg a YUV-opció, kipróbáltam a Wayteq boxnál is, hogy YUV állásban is csak a szabvány SD-jelet adja le, vagyis RGB + kompozitjelet. RGB-re állítva is ugyanazt.

    Annyi a különbség, hogy RGB-állásban lead még egy kapcsolójelet a 16. lábon, amivel a TV-t RGB üzemmódba lépteti.

    YUV beállításban viszont csak a 8-as lábon ad ki kapcsolójelet, ezért a TV ilyenkor a kompozitjel feldolgozására áll be.

    A kezdeti időkben voltak ugyan elképzelések, illetve egyes gyártók alkalmazták is a SCART-csatlakozót RGB-komponens helyett HD-komponens (Y Pb Pr) átvitelre, de az más téma, a SCART időközben kiment a divatból. Ezeknél a boxoknál RGB-kimenet van, az is csak SD 576i / 480i.

    D-Sub monitornál pedig RGB-HV bemenet van. YUV-komponensek feldolgozására a monitor nem alkalmas, akár "rendes" YUV jelet értünk ezalatt, vagy (tévesen) Y Pb Pr komponenseket.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák