- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13640 üzenetére
Engem is az zavart meg, hogy az egyik ábrán 1/4 λ szerepel és akárhogyan is számoltam, mindig 0,25 jött ki, ezért nem tudtam hova tenni a 0,28 szorzót.
Több oldalon is találtam frekvenciakalkulátort, de előfordultak eltérő eredmények 830 MHz-el számolva. Végül a jól bevált képlettel számoltam: λ = c / f (innen puskáztam: [link])Erről a frekvencia cseréről hallottam, de úgy tudom nálunk nem lesz. Legalábbis ezen az oldalon a Tokaji adó nincs jelölve: [link]
A cikk azt írja, a kábel levezetés az "asszimetrizálás" szerepét tölti be. A korábban drótból megépített antennánál én is csak simán lefelé vezettem el. A csőből megépített szerkezetnél még nem döntöttem el, hogyan oldom ezt meg. Van külön ilyen kis áramkör erre ha jól tudom, amit egyes antennákhoz adnak is. pl. ilyen ez is: [link]
Nem tudom van-e értelme (vagy jelentősége) beépítenem ilyet egyáltalán.Hálásan köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest