Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Szia, nos az egyik alapgondolat az, hogy mindenkinek magának kell beállítania a PID+RATE+GAIN+ stb. paramétereket, ahhoz hogy a gép jól repüljön. A gyári sem rossz, azzal is lehet repülni, de azért ráfér az állítgatás. Elég melós dolog, sok kísérletezés kell hozzá és csak a terepen érdemes. Azt hogy otthon beállítgatod, nem javaslom, mindent laptopról helyben, nézd meg, hogy repül, majd ha nem, akkor újra.
Ez elsősorban a RATE értékekre igaz, ez határozza meg, hogyan fordul, dől át a gép. Nekem nagyon kicsire volt véve, emiatt borzalmasan nagy fordulókat csinált, azt is nagyon lassan. Most sokkal jobb, de még van mit állítgatni rajta.
A PID állítástól függ az, hogy mennyire dadog be a levegőben a gép, ez gyárilag is jó az Emax 280-anon, de ezzel is lehet játszani. Ezt egyelőre nem nagyon értem, de ennek az összevont értéke a gain egyes gépeknél (pl. Cheerson CX-20).
Az sem mindegy, hogy az expo görbe hogyan van beállítva, mert ettől függ az, hogy a gép hogyan reagál. Pl. ez nálam eléggé el van keffentve az Ogrénél, majdnem irányíthatatlan.
Aztán akksi elhelyezés, ne a vázba tegyétek és velcrozzátok fel az összes akksitokat, majd utána szorítsátok le. Az akksi a gép tömegközéppontjára kerüljön, ezt úgy tudod kipróbálni, hogy üres akksi nélkül az ujjadon bebillented a gépet, ebből látszik, merre húz.
A gép meglepő, de elmegy 6045-ös propokkal. Én ezt nem mertem rátenni eddig, de láttam ma repülni vele. Minden normális számításnál le kéne égnie az ESC-nek, de nem,tehát ezekkel is lehet játszani, 3S akksi esetén. A 4S-t nem erőltetném
A Gemfan egy f*s, nem szabad Gemfannal repülni. Nekem annyira balanszolatlan volt, hogy nagy gáznál elkezdett dargázni a gép, majd irányíthatatlanul oldalra húzni. Kicseréltük Kingkongra és megszűntek a problémák. A Gemfan balanszolatlan, azt nem tudom, hogy lehet-e rajta vagy sem, de gyárilag borzalmas.
Bizonyos dolgokat csak Horizon/Acro modeban lehet megcsinálni, pl. flippek, fura forgásokat, amelyekhez kell némi ügyesség (ami nekem még nincs meg).
A nálunk jobbak is törik a gépeket
de a váz minden zuhanás után sértetlen maradt, szóval nagyon masszív
Nagyjából ennyi, a többi konfig még hátra van, de ez gyakorlatilag a sok problálgatást jelent.
Jah még egy dolog: A Nighthawk 2100-2200mAh-s aksikkal is jól repül, így üzemideje is van. A 35-40C s akksikkal jobban repül, a Turnigy és a Zippy is sokkal jobb mint a WSX.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest