Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Jackal2

senior tag

válasz fape #16059 üzenetére

Szia, nos az egyik alapgondolat az, hogy mindenkinek magának kell beállítania a PID+RATE+GAIN+ stb. paramétereket, ahhoz hogy a gép jól repüljön. A gyári sem rossz, azzal is lehet repülni, de azért ráfér az állítgatás. Elég melós dolog, sok kísérletezés kell hozzá és csak a terepen érdemes. Azt hogy otthon beállítgatod, nem javaslom, mindent laptopról helyben, nézd meg, hogy repül, majd ha nem, akkor újra.

Ez elsősorban a RATE értékekre igaz, ez határozza meg, hogyan fordul, dől át a gép. Nekem nagyon kicsire volt véve, emiatt borzalmasan nagy fordulókat csinált, azt is nagyon lassan. Most sokkal jobb, de még van mit állítgatni rajta.

A PID állítástól függ az, hogy mennyire dadog be a levegőben a gép, ez gyárilag is jó az Emax 280-anon, de ezzel is lehet játszani. Ezt egyelőre nem nagyon értem, de ennek az összevont értéke a gain egyes gépeknél (pl. Cheerson CX-20).

Az sem mindegy, hogy az expo görbe hogyan van beállítva, mert ettől függ az, hogy a gép hogyan reagál. Pl. ez nálam eléggé el van keffentve az Ogrénél, majdnem irányíthatatlan.

Aztán akksi elhelyezés, ne a vázba tegyétek és velcrozzátok fel az összes akksitokat, majd utána szorítsátok le. Az akksi a gép tömegközéppontjára kerüljön, ezt úgy tudod kipróbálni, hogy üres akksi nélkül az ujjadon bebillented a gépet, ebből látszik, merre húz.

A gép meglepő, de elmegy 6045-ös propokkal. Én ezt nem mertem rátenni eddig, de láttam ma repülni vele. Minden normális számításnál le kéne égnie az ESC-nek, de nem,tehát ezekkel is lehet játszani, 3S akksi esetén. A 4S-t nem erőltetném:D

A Gemfan egy f*s, nem szabad Gemfannal repülni. Nekem annyira balanszolatlan volt, hogy nagy gáznál elkezdett dargázni a gép, majd irányíthatatlanul oldalra húzni. Kicseréltük Kingkongra és megszűntek a problémák. A Gemfan balanszolatlan, azt nem tudom, hogy lehet-e rajta vagy sem, de gyárilag borzalmas.

Bizonyos dolgokat csak Horizon/Acro modeban lehet megcsinálni, pl. flippek, fura forgásokat, amelyekhez kell némi ügyesség (ami nekem még nincs meg).

A nálunk jobbak is törik a gépeket:D de a váz minden zuhanás után sértetlen maradt, szóval nagyon masszív:D

Nagyjából ennyi, a többi konfig még hátra van, de ez gyakorlatilag a sok problálgatást jelent.

Jah még egy dolog: A Nighthawk 2100-2200mAh-s aksikkal is jól repül, így üzemideje is van. A 35-40C s akksikkal jobban repül, a Turnigy és a Zippy is sokkal jobb mint a WSX.

Új hozzászólás Aktív témák