- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jakszy198908
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG pa70g projim! 3d képes de a power dvd nem ismeri fel! Valószinüleg azért mert a gép is csak általanos monitorként látja. Mikor felraktam egy lgpa70g.inf fájlt pár perc után el ment a kép. Van valami más megoldás?
-
woodoo707
újonc
Üdv.
Segítségre lenne szükségem. Adott egy ACER H5380BD projektor. Laptopról Half SBS filmeket gond nélkül össze tudja rakni a projektor.
Viszont Half OU-val nem boldogul. Kettőzött a kép, szemfájást okoz. (Projektor menüjében Top and Bottom kiválasztva).
Egy fura észrevételem viszont van: Ha elfordítom a fejem 90 fokkal, akkor nézhető a film... -
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Apósom vett magának egy Acer DLP 3D projektort. (X1378WH)
Ma jött hozzá 2 szemüvege is, szintén Acer DLP szemüvegek.
A gond az lenne hogy hiába indítjuk el a 3D filmet és kapcsoljuk a projektort alul felül módba a kép valahogy nincs teljesen szinkronban és pár perc alatt megfajdul a szemünk. De amúgy a 3d működik.
A HDMI kábel típusa passz de 60hzet ír amikor bedugjuk. Szerintem már ezzel is gond lehet. A projektor 144 es 96hzet lehet választani.
Tudnátok tippet adni mi lehet a gond? Másik kábel esetleg?( a lejátszó az egy android média box mx4 és Kodi a program amivel lejátsza)
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
PowerBuldog
veterán
válasz PowerBuldog #1205 üzenetére
Annyit tudok még hozzá fűzni hogy radugtuk a laptopot és YT-on a side-by-side videók működnek de az over-under videók nem. Azok nagyok el vannak csúszva.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Márton
nagyúr
Érdekesek ezek az O/U problémák, én még nem találkoztam ilyennel, hogy egy megjelenítő jól kezelte a SBS-ot, de rosszul az O/U-t.
A 96-144 Hz ne zavarjon meg, a kábelen nem annyi megy át, csak 24,25,30,50 vagy 60 Hz, és 24 esetén (mozifilmek) a projektor 24 egész számú többszörösével villogtatja a bal és jobb szem képét. A két érték pedig azért van, mert a korábbi szemüvegek max. 120Hz-ig voltak képekes szinkronizálódni, ezekhez a 96Hz-et kell választani (enyhén vibrál), az újabbak mindegyiket tudja a 144Hz-et, ez már egyáltalán nem vibrál.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
csutiboy
újonc
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni, mert a kaszába dőlök?
LGPW800 LED projektorral szeretnék 3D (pl. MKV) filmeket lejátszani. A kábel a gyártó adatlapja szerint támogatja az 1.4 -et. DLP Link szemüvegek adottak.
A lejátszó laptop egy Acer Aspire E15, i5, 4GB DDR3, NVIDIA 820M 2GB.Elsődleges képernyőnek beállítva a proji 120Hz-vel, ahogy kell. Ezután már be is kapcsolható a proji távirányítón a 3D mód és kéri a szemüveget. Az bekapcs, rögtön sötétül is egy kicsit, tehát elvileg az az oldal OK.
A Stereoscopic Playert letöltöttem, de kapcsiból időkorlátos. Mellesleg ha Page Flippingr rakom, akkor kikapcsol a stereo mód. H azt visszakapcsolom, akkor a kék-piros ra vált. Vagy is szivat.
A PowerDVD 17 fent. Amint átraknám 3d-re úgy megfagy, hogy csak feladatkezelő lövi ki. Ha lejátszás előtt sikerül átrakni, akkor kiírja egy POPUP-ban, hogy az eszköz nem megfelelő 3D-re. Pedig látja a beállításnál, mint 120Hz-es display-t.
sWiev-nél nem tudom mi lenne a megfelelő beállítás. A DLP TV chessboard, vagy mi -nél már látom, hogy a távolabbi dolgok sellemlépesek, de 3D-nek nyoma sincs.
Már-már idegrángásaim vannak.
Most egy ismerős kölcsönadta a Mede8er asztaliját, hogy próbálkozzak, de az meg nem ad 120Hz-es frissítésű képet, így a proji át sem kapcsol. Tudom (most már), hogy egy méregdrága átalakítóval nagyon jól járnék, csak annyira mégsem az anyagiak miatt.
Valaki segítsen legyen szíves! Szívesen felhívok bárkit telefonon is akár.
Előre is hálás köszönet!
-
woodoo707
újonc
Sikerült rájönnöm a problémám forrására. Amit ajánlani tudok az az, hogy csak a natív felbontáson küldjétek a filmet a projektornak. Az 1080p jobb megjelenítést adott, de az OU 3d nem működik vele.
Van még egy érdekesség: A laptopomon beállítottam a 120hz-et natív felbontásban. OU tökéletesen megy, SBS-re kapcsolva a projektor képe megfagy és csak kikapcsolás-bekapcsolással lehet újra életre kelteni. (ekkor automata 3d-re vált, ergo nincs 3d.)DE: Natív felbontás 60Hz-en minden működik.
Tehát nem szükséges a laptopról a 120hz? Kicsit megtévesztett a szemüvegen található felirat...(96-144hz)
célszerű a projektor menüjében bekapcsolni a 24p 144hz 3d funkciót? -
Márton
nagyúr
válasz woodoo707 #1209 üzenetére
"natív felbontáson küldjétek a filmet a projektornak"
ó, én azt hittem ez alap
Igen, ha a szemüveg is tudja a 144Hz-et, akkor érdemes bekapcsolni a projektoron ezt, de 24Hz-es jelet küldj rá PC-ről, mert 60 esetén 120 Hzen fog villogni a szemüveg, és nem lesz kadenciahelyes a 24Hz-es mozifilm.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
woodoo707
újonc
Igen ez alap lenne, csak én eddig nem 3d-re használtam a projektort és így az 1080p sokkal jobb méretezést adott (windows ablakok stb..) Szóval én naiv hagytam is a felbontást 1080-ban és mivel az sbs működött vele, nem erre gondoltam először.
Köszönöm a válaszod, beállítom 24hz-re és megnézem milyen változást tapasztalok. -
mn72
csendes tag
Sziasztok!
LG PW100G hez milyen 3d szemüveget ajánlatátok ,ill milyen progit használtok lejátszásra?...
-
makkai
aktív tag
Sziasztok!
3D lejátszáshoz szükséges beállításokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, 3D BD50 iso filmhez
Adott eszközök.
Lejátszó hardver: PC, Windows 10 64bit, Videókártya Nvidia GTX970
Lejátszó programok: Kodi 17.6, PowerDVD 17
Kábel: HDMI 1,4, A videókártya display portjáról aktív 4K átalakítón keresztűl HDMI kábellel
Megjelenítő: Benq W2000
Ahogy olvastam a fórumokban visszakeresve az jött le, hogy
1. Csak a projektor legyen csatlakoztatva
2. Nvidia driverben Sztereoszkóp 3D-t bekapcsolni végig vinni a kalibrálást. Na itt a fő kérdésem, hogy mivel kell végig vinni a kalibrálást, mert ugye nem Nvidia Visionnal lesz a 3d, hanep DLP link 3D. Így csak a piros-kék szemüveges kalibrálást tudom csak végig vinni, a többinél kéri az eszköz csatlakoztatását.Valaki ha leírná a pontos menetet lépésről lépésre, az nagyon jó lenne.
Köszi!
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint a BenQ W1070 után egy Optoma UHD51 látványos változást hozna?
-
balazsgosi
csendes tag
Nvidia 3D tökéletes beállításában tudok segíteni projektorok esetében!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz B.Junior #1214 üzenetére
- 20%-al nagyobb fényerő
- 50x nagyobb kontraszt
- FHD helyett 4K felbontásés az ára kb. 2x annyi.
Ha 4K tartalmat akarsz nézni akkor mindenképpen látványos lesz és a kontraszt arány az ami kiemelkedően jobb.
FHD tartalom esetén csak a nagyobb kontraszt a főbb különbség.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Amúgy egy jobb helyen ki is lehet próbálni nem? Voltam olyan "Házimozi stúdióban" ahol ki lehetett próbálni.
Kíváncsi vagyok meddig lesz még létjogosultsága a projektoroknak. Mert ha végre eljutnánk odáig, hogy 100-150"-os felcsavarható OLED tévék lennének akkor ennek a szegmensnek is lehet harangoztak, legalábbis az otthoni pár méteres vásznas megoldásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Tökéletes fekete ide vagy oda, az én szememnek még mindig kellemesebb egy visszavert fény, mint a direkt megvilágítás. Ezt is oldják meg
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz csocsoszán #1221 üzenetére
pedig elvileg ez való hozzá (dlp link)
szobában ugye sötét van?
szemcsi feltöltve?
másikat nem tudsz kölcsönkérni?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
csocsoszán
őstag
Köszönöm, hogy válaszolták!
2db vettem :-( mindkettő egyformán viselkedik. Teljes sötétet nem csináltam, de sötét volt. Nem ismeri fel, párosításról írtak, de szerintem ezt nem kell. Szinte semmi a neten az infó a 3d beüzemelésről.Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Márton
nagyúr
válasz csocsoszán #1223 üzenetére
DLP Linket valóban nem kell párosítani, a rövid fehér villanásokat figyeli a képen.
Hát, az már kevésbé valószínű, hogy mindkét szemcsi hibás, inkább a projival lehet valami.
1000%, hogy tudja a 3D-t, nem csak marketing? Néztél róla tesztet, olvastál fórumot?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
csocsoszán
őstag
Tehát ha átküldöm hdmi-n a 3d képet (alul felül) utána a projektoron bekapcsolom a 3d alul felült, "mosott" de egybe lesz a kép! Ez a 3d!
Viszont a szemüveg nem kezd reagálni rá. A samsung tvmen ez egyből működött hibátlanul.
Szerinted nincs valami freki probléma. Sehol nem írják hány herces a projektor! (Szerintem ajánlott vétel a bangoodon 105 ezerért vettem!)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Márton
nagyúr
válasz csocsoszán #1225 üzenetére
Nem hinném, a szemüveg 144Hz-ig tud (24p jel esetén ez az 5x24 ugye)
30/60p 3D esetén 120-on megy, 25/50 esetén pedig 100Hz-en megy a szemcsi.
Leírásod alapján mindent jól csinálsz, nem tudom mi lehet.
Ismerősnél másik 3D proji vagy szemcsi? Hogy legalább valamelyikről tudjuk, jó-e.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
bocs, 6x (3x2x24)
még a menüben nézz körül, hátha van valami extra 3d kapcsoló, eye swap, stb.
helyileg merre vagy?
-
Márton
nagyúr
válasz csocsoszán #1229 üzenetére
Én 60km, onnan, ha arra járnék, írok.
vagy esetleg ha neked van utad erre, szivesen ránézek.[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
Ok! Nagyon szépen köszönöm!
Remélem azért ez gyorsan megoldódik. Addig nehezen nyugszom meg!
Viszont most látom hogy az áfa miatt már 160 ezer forint lett az ára!
Botrány egy hete 330 dollárért vettem! Még szerencse,hogy bevásároltam!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
cinemazealot
addikt
válasz csocsoszán #1231 üzenetére
A Samsung tévéden a projektorhoz vásárolt szemüvegek működnek? Milyen tévéről is beszélünk?
-
csocsoszán
őstag
válasz cinemazealot #1232 üzenetére
Szia! A Samsung tv-hez a hozzávaló samsung szemüveget vettem.
Azzal mindenféle párosítás nélkül működik. Igaz ott is meg kell adni hogy milyen 3d, vagy automatikus felismerésre teszem és akkor nem kell semmit csinálni csak bekapcsolni a szemüveget.
Na itt a projektornál ez nem jött össze.Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
cinemazealot
addikt
válasz csocsoszán #1233 üzenetére
Oké, akkor a tévén való lejátszás képessége csak a videoanyag megfelelőségét igazolja. Esetleg a lejátszóét is, ha nem a tévé saját lejátszójával játszottad le.
3D lejátszáshoz érdemes lenne még azt megvizsgálni, hogy a projektor menüjében nincs-e olyan, hogy melyik színt használja szinkronjelnek. Ha van ilyen menüpont, variáltad is, de a szemüveg továbbra sem képes ráhangolódni, akkor még az is lehet, hogy a projektor jelszintje (fénye) túl erős vagy túl gyenge a szemüveg érzékenységéhez. Ha erős, érdemes megpróbálni szűrni (letakarva gyengíteni) a szemüveg érzékelőjét, mindezt olyan színű filterrel, ami megfelel a projektor által kibocsátott szinkronjel színének (tehát piros esetén pirossal stb.). Ha gyenge, akkor kipróbálnám, hogy közelebb megyek a vászonhoz, hátha akkor nagyobb fény éri a szemüveget és könnyebben rá tud cuppanni a szinkronjelre.
Ha egyik megoldás sem vezet eredményre, akkor érdemes volna külön-külön kitesztelni a projektort és a szemüveget is. Ha észak-nyugat Pest megyében jársz, szívesen segítek.
-
csocsoszán
őstag
válasz cinemazealot #1234 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
Végig küzdöm amit leírtál! Még írnék!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Márton
nagyúr
Ha valaki esetleg vásárolt Gonbes G05 szemcsit és már megunta a 3D-t, szivesen megvenném. Kellene még, de már nem kapni
-
carr
őstag
Sziasztok. Az létezik hogy van ez a 3d tv stereoscop, és nem kell hozzá szemüveg ? Az LGnek láttam egy videót 2011ből.
Egyáltalán ha létezik hogy keressem?
Köszönöm360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Alien!
senior tag
Volt annó, de ker forgalomba nem került(?). Én egy Toshibát néztem annó a hifi-shown, de nem igazán jött be a minősége.
Nemrég mutattak be asus laptopokat, amik ilyen tech-el készültek, de az egész iparágnak illetve hollywoodnak kéne mögé állnia, hogy újra lendületet vegyen szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csokifalo
senior tag
Sziasztok. Segítséget kérek szépen, mivel elég régen volt utoljára 3D projim, és most lett egy...
Először is a setup, hogy átláthatóbb legyen:
Pc: GTX 1660 ultra ( új RTX 3060 VISION fiókba, nem volt még rá időm ), Win11
Projektor: Optoma UHD35STx 4K vetítő, 8K-s HDMI összekötő kábel )
Szemüveg: 3D Glasses DLP 7G Black Diamond + egy alzás ócsó XtendLan G107L
Ebből szeretnék 3D, de az Isennek sem sikerül...
Kezdjük ott, hogy a kivetítőt az Nvidia driverbenUHD, HD, SD-nél rakom 1920x1080-ba, akkor nem aktív a vetítőn a 3D, ha a Pc-n, akkor aktív, de csak 1280x800-nál jelenik meg 120Hz, máshol vagy csak 60 vagy 240, de egyiknél sem aktív a vetítőn a 3D...Tehát, rakom akkor 1280x800 ba, ami eleve vicc, nem azért vettem 4K vetítőt hogy ilyen felbontásban nézzem, de hajrá, legalább van 3D...
Azzal is szívtam, hogy ha a HDR a Win11-ben aktív volt, akkor még ebben a felbontásban sem volt a vetítőn aktív a 3D, csak miután kilőttem a HDR-t
Elindítom a filmet, simán átalakítás nélkül, jobb és bal kék ( SBS ), benyomom a vetítőn a most aktív 3D-t, beállítom az SBS, és lásd, van 3D... illetve lenne, ha nem villogná szét magát, mind a kettő lencse vibrál, noha látom a mélységét filmnek
Hiába próbálom a szemüveget leírás szerint szinkronizálni, nincs hatása...
Próbáltam úgy is, hogy a program rakta össze, power DVD, vagy más, ott már alapből látszik a 3D, csak éppen akkor a szemüveg átvált 3D, majd semmi, megint átvált, megint semmi, kb 3 mp-enként kikapcsol, újra indul, szerintem nem veszi a DLP jelet...Régen, amikor nem volt még 4K tv-m ( most egy 4K oled van többek között ) akkor simán az akkori gagyi VGA-val toltam két képernyőre egy sima 1980x1080 képet, megnyomtam az akkori azt hiszem H80-as optomán a 3D gombot, gyári szemüveg fel, és vualá, volt 3D...
Most meg itt szenvedek... Jaaa, ma már kinomban vettem az alzában egy másik DLP link szemüveget, azt bekapcsolom, de ott még villogás sincs, mivel olyan mint ha be se kapcsoltam volna... Pedig a gépet szintén 1280x800-ba rakom és van 120Hz...
Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond?!Próbáltam egy sima mezei vásznon ( úton van a feszített nagy vászon ), próbáltam falon, mindenhogy de semmi...
Egyrészt:
- Egy új, modern 4K-s vetítőn miért nem tudok 1980x1080 120Hz állítani, a kábel oké...
- A másik, hogy a szemüvegek, ha aktív a 3D, még ha gyér felbontáson is, akkor miért villognak, vagy nem is működnek???
- Próbáltam letöltöttem 3D bluray-t is iso-ba, és power dvd-vel lejátszottam, ugyanúgy látszik a képen hogy 3D-s, de a szemüvegek ugyanígy viselkedenek
Nagyon köszi a segítséget!! Előre is -
Csokifalo
senior tag
A vetítő spec:
- 2D compatibility: 480i/p, 576i/p, 720p (50/60 Hz), 1080i (50/60 Hz), 1080p (50/60 Hz), 2160p (50/60 Hz)-
- 3D compatibility: Frame-pack: 1080p24, 720p50 / 60- 3D: Full 3DMost ha jól értem akkor ez nem DLP linkes... hanem BD playert lehet csatlakoztatni
De ahhoz akkor milyen szemüveg kell? Ott mi vezérli a szemüveget? -
cinemazealot
addikt
Zavart érzek az erőben, ezért hadd tisztázzak néhány fogalmat.
A vetítő angol nyelvű leírásának 43. oldalán lévő "True 3D video compatibility" c. táblázata részletesen leírja, milyen felbontás/frekvencia mellett milyen 3D módokra képes a gép. Ha csak az 1080p felbontásra koncentrálunk, akkor a következő üzemmódok játszanak:
- 1920 x 1080P @ 24Hz Top-and-Bottom
- 1920 x 1080P @ 24Hz Frame packing
Azon tehát ne csodálkozz, ha pl. 60 Hz-en próbálsz videojelet ráakasztani, ő meg nem képes 3D módba kapcsolni. Ahhoz ugyanis, hogy képes legyen felismerni és feldolgozni a 3D tartalmat, időre van szüksége, ez pedig csak 24 Hz-nél adatik meg neki. Ennél nagyobb frekvencián csak kisebb felbontás mellett hajlandó 3D-zni.A szemüveg az érem másik oldala: a DLP Link technológiával kapcsolatos élményeimről odaát írtam egy szösszenetet, ajánlom figyelmedbe. A lényeg az, hogy a szemüveg gyakorlatilag együtt mozizik Veled és a vásznon látottak alapján takargatja ki hol az egyik, hol a másik szemed elől a képet. Ha nem ideálisak a fényviszonyok (túl erős a vetítő fénye, sok a zavaró környezeti fény stb.) vagy nincsenek meg a megfelelő időzítések (pl. nincs jól megválasztva a képváltási frekvencia), ő képes zavarba jönni, kiesik a szinkronból és máris szétesik a 3D élmény. Fontos tehát, hogy a kép megfelelő képváltással, kadencia helyesen kerüljön ki a lejátszóból, ehhez viszont megfelelő meghajtó programra és megfelelő lejátszó programra (pl. Kodi, MPC-HC), esetleg megfelelő utóhangolásra (pl. madVR) is szükség van... vagy ha a HTPC építést és behangolást nyűgösnek találod, választhatsz egy dobozos asztali média lejátszót is.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz cinemazealot #1244 üzenetére
Oh nagyon köszönöm a választ
Akkor tehát ha jól értem ha 1920x1080p a cél pc-ről, akkor MPC-HC-n be kell állítanom azt, hogy kapcsoljon teljes képernyőn 1920x1080p-be és 24Hz-re ezzel megvan az igényelt forrás, aktívnak kell lennie a 3D-nek a vetítőn...a filmet simán játszam le, ne rakjam szoftosan össze, csak simán felső/ alsó kép, projektoron beállítom Top-and-Bottom és kész....huh,. este meg is próbálom nagyon köszi... amiket írtál a másik posztba átnézem azt is -
cinemazealot
addikt
válasz Csokifalo #1245 üzenetére
Ha a film Top-Bottom (szokták még OU-nak is rövidíteni: Over-Under) szerkezetű, akkor tényleg nincs más dolgod, mert elvileg a projektor ezt érzékeli és fel is ajánlhatja a megfelelő 3D módba váltást. De már az 1080p@24Hz-nek is elégnek kell lennie ahhoz, hogy legalább a 3D menü aktívvá váljon, ahol Te tudsz neki segíteni, pontosan mit szeretnél. Ha viszont Frame-packed 3D-t szeretnél nézni, ahhoz tudtommal megfelelő lejátszó program fog kelleni, mert ahhoz speciális módon kell "feltölteni" a gép HDMI kimenetét.
-
Csokifalo
senior tag
válasz cinemazealot #1246 üzenetére
KIRÁLY VAGY, SIKER!!! IGAZ, hogy nem teljesen úgy, de sikerült. Nvidia drivernek adtam egy 1080p@60Hz beállítást, úgy aktívan arra is tette a vetítő mint bemenő jel, SBS filmet simán letoltam változtatás nélkül, és láss csodát, tökéletes!!! Ezzel kapcsolatban 2 fura dolog, az egyik hogy 120Hz-en ugyanez nem működik, talán azért mert az akkor 2x120Hz lenne vagyis 240? Nem működik amúgy 1080p@24Hz sem...nem lesz aktív a 3D a vetítőn. A másik, hogy az amazonos "3D Glasses DLP 7G Black Diamond" fényévekkel jobb képet ad. mint az alzás "XtendLan G107L" bár igaz hogy az egyik 31 ezer, a másik 17 ezer, de nem gondoltam volna ekkora különbségre szemüveg és szemüveg között. Minden esetre KÖSZÖNÖM mégegyszer az iránymutatást, sokat segítettél, és MÚKÖDIK!! Nagyon jó a kép így is, bár csak egy mini vászon, egy komoly feszített UHD-re optimalizált 150' es vásznam úton van, nyilván ütősebb lesz. Még egyszer köszi, pacsi
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz cinemazealot #1248 üzenetére
nem tudom, lehet hogy Neked meg érdemes lenne egy nagyobb árkategóriást kipróbálni, vszleg a lencse más azokban, mert jobban átengedik a színt mint az olcsóbb társaik, és akkor meg megéri...nekem most volt lehetőség felváltva nézegetni vele, nekem ég és föld volt a kettő....valahogy a térhatás is más volt, mondjuk az lehet attól is hogy a drágább oldalárnyékolós volt, a másik sima szemüvegszár, azt nem tudom de hogy a kép élessége, és az egész látvány más volt, az biztos. Kb mint ha mondjuk 1080-ról váltanál 4K-ra...lehet úgy érdemes lenne tesztelned, hogy rendelsz egyet az ebay-ról vagy amazonról, és ha nem jó elállással visszaküldöd...ez az: https://www.hi-shock.de/en/dlp-pro-7g.-black-diamond-dlp-link
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Androidos tablet topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest