Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz tirszin #5364 üzenetére

"Ezzel együtt sztem nem jó érv az, hogy azért csinálok valamit, mert a másik még nagyobbat vét szórakozásból a környezetünk ellen. Hisz, ha mindenki így gondolkodik, határozottan rossz irányba megy az emberiség!! Valakiknek lépni kellene azért a másik irányba is!"

-Nem érvként hoztam fel, hanem hasonlatként. ;). Eléggé más a két dolog. :).
    A pénz mindig is nagyobb úr volt és lesz is, mint a racionális gondolkodás, viselkedés. És ezt most nem ránk értem, hanem a globális szereplőkre, akik tehetnének érte/ellene. A telekocsi lehetne kötelező érvényű is egy városi forgalomban, nem csak egy opció. Mehetnének rengetegen vonattal, busz/autó helyett..és még sorolhatnánk sokáig. De hiába, mert radikális változás itt nem lesz. Nem hogy egy darabig, hanem soha. Beszélünk róla, jól mutat a médiában is, meg tehetünk logót a face hátterünkre, akármit..mégsem lesz ez másként nagy volumenben. Én a magam részéről tisztában vagyok vele, hogy hol a határ, hol tudom, vagy tudnám, akarom ezt rám vonatkozóan szabályozni a kedvező(bb) irányba. A legtöbben ugyanúgy tudjuk, mégis teszünk rá. A buszmegállóban ugyanúgy az arcomba fújják a füstöt, mint azelőtt, hogy ezt törvényileg tiltották volna. És ugyanúgy felháborodik a paraszt, ha szóvá teszem neki. Ez egy másik országban megint máshogy van. Van, ahol betartják - ha máshogy nem - tiszteletből ezt még akkor is, ha törvény nem kötelezné rá őket. Egy harmadik, EU-s országban semmi tiltás nincs, ott bagózol, dobod el, ahol éppen akarod. s ezt pont ott, ahol az Eu-s törvényeket hozzák. :D. Milyen érdekes. Sokszor mondtam, hogy minden embert elküldenék legalább 4 évre, minimum 4 különböző országba élni, dolgozni, lakni, tanulni. Lehet,hogy a legtöbb emberen ez nem változtatna semmit, de azokon egyébként sem változtatna semmi.

Drónozás? Én személy szerint örülök neki, hogy van végre egy hobbim, ami úgy-ahogy érdekel, leköt és van is rá időm, vagy ha nincs sok, az a kevés is elég néha.

Az emberiség ezeknél a rossz szokásain kívül is rossz irányba ment és menni is fog mindig. De míg a dinók több száz millió évig voltak itt, rólunk ez nem mondható majd el. És erről valószínűleg a legjobban mi tehetünk, ha nem vesszük figyelembe a véletlen eseményeket. Részemről nem szeretnék a földön az a generáció lenni, aki megéri a "világvégét". :D. (Nem, annyira nem is vicces..)

Új hozzászólás Aktív témák