Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5551 üzenetére
Hali,
A dőlésérzékenység az egyes ecsetbeállításoknál tod bekapcsolni vhogy így néz ki akcióban. De bevallom én ezt nagyon ritkán használom.
1. Nagyon leterheli a gépet, ez nagy felbontású munkáknál zavaró szaggatást okoz.
2. Könnyen kiváltható "saját" Texture Brushokkal.
Azért az M-eset már macerás húrcolászni laptoppal, nálam ez volt az egyik nyomós érv amiért egy olcsóbb kisebb táblát is beszereztem. Szóval ha késöbb ilyen irányú képzésekre szeretne eljárni ez probléma lehet.Ettől függetlenül sztem az M-es egy nagyon jól eltalált méret, nem véletlen a stúdiók nagy részében ilyet használnak. Az L-es már túl nagy ettől függetlenül van olyan ismerősöm aki ilyenen dolgozik hasonlóan 2db 24es monitor elött.
Sztem a Pro-ból nem éri meg megvenni az S-t csak a dőlésérzékenység miatt. Még ha ki is akarod használni ilyen kis felületen nagyon megterheli a csuklót. Így is a legtöbb művésznek ez a legnagyobb félelme, hogy tönkremegy a keze (vagy szeme) és azután soha többé nem csinálhatja amit tényleg szeretet.
Üdv.: ChronosSzerk.: Látom közben smc kollega is megírta, teljes mértékben egyetértek vele.
-
válasz
MaCS_70 #5551 üzenetére
Nagyon eltérőek az igények..
Nem tudom opció-e, de én bevonnám a gyerkőcöt a vásárlásba. Én kb 13 évesen vettem az elsőt a zsebpénzemből. (Ami egy trust volt :pfej) (Belegondolva meg lehetne venni neki a legolcsóbbat (legkisebb, legbutább wacom intuos), aztán majd később úgy is kialakul mire van szükség)
Egyébként alapjában véve a nagyobb méret jobb és hasznosabb is lehet, mint a dőlés.
Viszont a Pro tényleg professzionális kategória, annál jobbak csak a kijelzős gépek már.
Nagyon nehéz így megmondani, mert nem ismerjük az igényeket. A pro mellett szól még a több gomb, a touch ring, ami szintén hasznos lehet. Ha hordozni is kell majd, akkor így kiválthatja a billentyűzetet is, bár ez is megszokást igényel, valaki nem tudja megszokni soha.A dőlésérzékenység pedig azt jelenti, hogy ha a ceruzát a tipikus szögtől eltérően tartod a táblán, akkor alapból az ecset formája változik. De ez is beállítható szinte bármire a komolyabb programokban. (átlátszóság, forgás, még méret is)
+A Pro ha jól tudom támogatja az Art Pen-t (nem tudom pontosan a nevét) ami egy külsejében teljesen megegyező toll, de az a nyomás és dőlésen kívül még a forgatást is támogatja.
Remélem segítettem..
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest