Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5547 üzenetére
Hali,
A Bamboo-t felejsd el, régen ez volt a belépő, de vmikor 2015 körül átnevezték a szeriát és most ez a felszereltség az Intuosokban van.Az Intuoson belül, azért van ennyi elnevezés, mert bár hardverben nem igazán (BT vagy vezetékes és touch), de a hozzá adott szoftverben és színben vannak eltérések. Itt neked kell eldöntened melyiket szeretnéd, viszont mint említettem a Sketchbookot ingyenessé tették és az egy remek kis program rajzolgatni. Persze Photoshophoz találsz a neten a legtöbb videót, de sztem semmi értelme a havidíjat kidobni, amíg csak hobbi szinten megy a rajzolgatás. Késöbb ha majd már keres is vele akkor persze más. Kezdetben úgyse a program lesz a szűk keresztmetszet. Sketchbookhoz is lehet találni rengeteg ecsetet és segédanyagot ha éppen kellene.
A One-t nem ismerem, az vmi idei új model lehet. Gyorsan rákerestem erről lehagyták a gyors gombokat és egy gyengébb nyomásérzékenységű tollal adják, ha jól látom más eltérés nincs az Intuoshoz képest. A dupla nyomásérzékenység jó pl.: ha satírozni vagy kréta hatásó rajzokat szeretnél készíteni (Ezt érdemes jól belőni driverben és akkor a hegy se kopik olyan gyorsan). Az a néhány gyors gomb ami van pedig a Pro-n van a legtöbb, de még ott sem tudja kiváltani a bill.-t. Azért pár gyakori action-t érdemes belőni rá, tükrözést vagy gyors váltás színes és fekete-fehér nézet között.
Szóval sztem annyival nem olcsóbb (csak külföldi oldalon találtam ott 20 dolcsi eltérés volt) ez a One, hogy megérni eldobni a dupla nyomásérzékenységet.A Pro a wacomnál a nem aktív kijelzős (amikor a táblára rajzolsz és közben egy másik megjelenítőt nézel) táblák csúcsa.
Itt van a tollban dőlés érzékenység (bizonyos ecset tipusoknál lehet használni a tradicionálisabb hatás elérése érdekében) és duplája a nyomásérzékenység is. Sztem a 4k is bőven elég mindenre, ha jól bevan állítva. Táblán touchring (pl.: ecset méretet tudsz állítani, vagy forgatni a "vásznat")és még több gyorsgomb.
Vmint kapsz egy tolltartót amibe beállíthatod a tollat ha éppen nincs használva az aljában meg egy csomó hegy van a különböző stilushoz (pl golyóstoll imitálásához, puhább, keményebb anagú), de őszintén 1x kipróbáltam őket majd maradtam a jól megszokott standardnál.
Viszont olyan valakinek aki nem biztos hogy ilyennel akar a jövőben foglalkozni ne adj isten pénzt keresni felesleges és drága.A rajzolásban ugyan olyan pontos a Sima Intous, mint a Pro ettől nem kell félned. A vezetéknélküliség a hordozhatóságnál jön elő. Nálam az asztali gépnél bár lehetne mind2 féleképpen, de én inkább a vezetékesen használom, mert így tuti nincs semmi féle lag vagy interferencia (nem jellemző egyébként csak én ilyen hangyás régi módi vagyok, hogy a net is kábelen jön a géphez). Viszont a laptophoz max csak ha elfelejtem feltölteni az aksiját akkor szoktam vezetékkel csatlakoztatni (persze töltés közben is lehet ugyanúgy használni a táblát, úgy 10-12órát bír egykörrel).
Röviden: az Intousok között nézelődjél, arra figyelj, hogy az újaknál (2018as model ), a toll 4k nyomásérzékeny a régebbieknél csak 2,4 volt. Bár az álltalunk itt is szokott ajánlgatott boltokban a régit nem is árulnak (webshopon bitos hogy nem), még a népszerű 4 betűsnél pl van ilyen model is...
ZephX Persze lehet hozzá kiegészítőknél nézzél szét. Nálam a toll mint fentebb írtam is egy szívaccsal bélelt szemüvegtartó tokban utazik. Azért hogy ne nyomódjon be a hegy mert az tönkreteszi a tekercselést és ezzel az egészet . A táblát is hasonlóan oldottam meg. Az alaplapnál volt ez a centis szivacs azt szabdaltam fel és az közé csúsztatom be az alaplap műanyag tasijába (asszem ez ráadásul még fémmel van átfuttatva). Így nyugodtan be merem rakni a laptoptáskába. Bár nagyon strapabíróak, de ettől még nem szokásom egyébként se a földhöz vagdosni a táskát.
De persze ha nagyon divatos akarsz lenni akkor létezik gyári is jó pénzért. Ez amúgy is legalább +10% skill-t ad hozzá ha ilyenből kapod elő a táblát (Just kidding).
Üdv.: Chronos
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest