Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
creativeart7 #5445 üzenetére
Köszi, már én is elálltam tőle, ki is kapcsoltam az érintő felületet. Amiért érdekes volt, hogy korábban egy alap Intuos-t használtam, aminek nem volt érintő felülete és most ezzel az új dologgal akartam bővíteni a PS használatot. Letettem róla és billentyű kombináció+toll mozgatással nagyítok, munkafelületet meg elforgatni nem szoktam, az nekem kimaradt teljesen.
Az interaktív zoom alatt mit értesz? -
Clemi
veterán
Köszi, közben a kitartó vissza olvasásnak köszönhetően megtaláltam a megoldást, Dexter topictárs egy korábbi hozzászólásában!
-
Clemi
veterán
Viszont én is kérek valami tanácsot. Konkrétan arról van szó, hogy először elveszett a Wacom beállító felület, vagyis nem töltődött be, hiába nyomkodtam a táblán a settings gombot, de az eszközök közül is eltűnt. Mondom ez a legkevesebb, leszedtem és feltettem újra. Most megvan a menü, be is állítottam mindent, de sehogy nem akar működni a PSCC-ben (sem a 2018 se a 2017 verzióban) a toll nyomás érzékenység. Csak a háromszög és benne a felkiáltójel van a beállító menükben a toll nyomás érzékenység ki/be kapcsolásánál.
Elindítva a Wacom beállító szoftvert, ott rendesen működik, de a PS-ben nem. Ha bekapcsolom, a "Use Windows Ink" opciót, akkor persze elkezd működni, de akkor meg az alt+jobb gomb a tollon ecset méret beállítás nem működik.
Eddig ez jó volt, de valahol valami elállítódott és nem tudom hol lehet a hiba. -
Clemi
veterán
válasz
Joey877 #5437 üzenetére
Az egyik felületen van egy diszkrét "Use Windows Ink" szöveg ami elé időnként szereti visszatenni a rendszer a pipát. Vedd ki, talán nálad is az okozza a galibát.
Amúgy a Touch ringen és szinte mindenhol ahol gyári alap funkció volt beállítva, én átírtam keystroke-ra és beírtam a PS-ben szerepkő billentyű kombinációt. Angolul használom a PS CC 2018-at bár magyar nyelven települt ezért a billentyű kombinációk is ennek megfelelően a magyar ékezetes billentyűzethez igazodnak, ezért az ecset méret például a touch ringen a Ú és az Ü betük.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
A Wacom Intuos Pro S táblához a tartalék tollhegyek között vannak a feketék a szürke és egy olyan ami fekete, de kis szürke betét van és egy olyan szürke, amiben egy rugó van. Ezek miben különböznek? Más más célra valók? Amit észre vettem, hogy a fekete a kis szürke betéttel olyan puhán siklik a táblán mintha hozzá se érnék, a többi ahhoz képest szinte hangosan karcol.
-
Clemi
veterán
Igen, W10x64 és igen a legfrissebb driver... csak kérdés hol turkáljak, mert a wacom saját beállító felületén minden jól van beállítva, mégsem az történik a PS-ben amit szeretnék. A legjobban az zavar, hogy miért csinál úgy, mintha az alt billentyűt is lenyomnám mikor a ringet akarom használni.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Nem túl régen váltottam egy Intuos Pro (PTH451/k) táblára és PS alatt a touch ring nekem használhatatlan, bár a touch felület is többnyire rá se hederít mit akarok. A zoom funkció szinte egyáltalán nem működik (ha néha reagál, akkor hatalmasat ugrik a nézet), a rétegek közötti váltás helyett új dokumentumot akar nyitni, az ecset méret változtatás, többnyire működik, de a touch funkciók a rajz felületen is össze vissza működnek. A csippentős zoom például szinte soha, a két ujj lehúzásra vagy oldalra tolásra zoomol (Angol kiosztásra megragad és eltol, ahogy kellene, de fordítva mozgat), a forgatás ezen a felületen is működik. Olyan legtöbbször, mintha az alt billentyűt is lenyomnám közben ha a touch ringen tolom az újjam, sőt a rajz felületen a csippentős zoomnál is, mert megjelennek a menüben a kis aláhúzások a menü szövegek betűi alatt.
Egy szó mint száz szinte csak a felületen tollal rajzolást tudom használni. Ez másnak is ilyen?
(direkt feltettem az r.18-as PS CC-t, de azzal is ugyanilyen vacak) -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Megkaptam születésnapomra a Wacom Intuos CTL-480-at. Még ismerkedem vele, bár a beállításaival még nem igazán jutottam dűlőre mármint a PS-ben való használathoz.
A kérdésem most viszont annyi, hogy hozzá való mikro USB kábelt árulnak vajon valahol? Azért érdekes ez, mert 90 fokban elfordított végű kábelt adtak hozzá, amit a táblához csatlakoztatva jobbra megy a kábel, nekem meg az asztal bal oldalán van a gépem. Úgy, ha visszafelé megtöröm a kábelt elér az előlapi USB csatlakozóhoz, de ez így nem igazán egészséges. Van itthon egy néhány sima egyenes mikro USB kábel, de mindegyiknek olyan vastag a vége (ez a szabvány szerintem mert mind egyforma), hogy nem lehet csatlakoztatni a Wacomhoz.
Tud valaki valami tuti lelőhelyet? -
Clemi
veterán
-
Clemi
veterán
válasz
Dexter68 #3790 üzenetére
Ezt a 20K körüli tabletet igazán részletezhetnéd, mert nem 20, hanem 40k-s tabletem van. Azon hogy lehet retusálni?
Rendben, marad a Wacom..... De abban segíthetnétek, hogy a WACOM Intuos Pen és a WACOM Intuos Pen&Touch S között mi a különbség a toll végén lévő digitális radíron kívül. Valóban megéri azt a 10e Ft többletet? Mivel nyújt többet a Pen&Touch verzió?
-
Clemi
veterán
válasz
BonFire #3787 üzenetére
Nézelődtem már, de kérdés, hogy a Wacom Intuos Pen (CTL-480S) mennyire jó, vagy a GENIUS EasyPen F610E. Nagyjából ezeket találtam ebben az árban, és tényleg az a helyzet, hogy vagy ennyiért, vagy nem lesz egyáltalán. Ez a két lehetőség van.
Nem akarok nagy grafikákat csinálni, csak a kis finom retus munkához kell Photoshopban, amit egérrel tényleg szenvedés megcsinálni, de az A6-os tényleg elég lesz kezdésnek.
Azért kérdezem a típust, hogy akkor olyat keresek, akár használtan is.A Wacom Intuos Pen & Touch mennyivel jobb mint a sima? Mivel még sose használtam digitalizáló táblát, nem tudom. Az olvastam, hogy nincs rajta radír, de az talán nem olyan fontos, hisz ott van az eszköztárban, meg egyébként a PS-ben nem is nagyon szoktam radírozni, mivel maszkokkal dolgozom, ott meg ecsetelek.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Először is bocsi, hogy nem olvastam vissza.....A lényeg, hogy 25e maximált ár körül melyik digitalizáló táblát ajánlanátok, amit a Photoshop-ban tudnék rendesen használni retusáláshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest