- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pdr755 #116156 üzenetére
hogy semmilyen körülmények között ne kapcsolódjon vissza a wifi lehetőség
Erre írtam, hogy bridge mód és le is írtam, hogy miért. Vissza lehet olvasni, volt pár ember aki kikapcsolta a wifi-t és panaszkodott, hogy bizonyos idő után újra aktív volt, ez az általam felsorolt dolgok miatt lehetett. -
pdr755
aktív tag
válasz
zoltaneger #116151 üzenetére
A router menüjében nincs olyan lehetőség hogy WiFi ki/be?
A ZTE routernél biztos hogy van mert én használtam.
Itt nem kellene bridge mód hanem a routerben kellene kikapcsolni a wifit. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
zoltaneger #116151 üzenetére
Bridge mód és saját router, mivel az ont újraindítása frissítése... amit a szolgáltató csinálhat, ha bármi gond van, mind visszakapcsolja a wifit.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gluke #116124 üzenetére
Acces point módban ha jól értem ugyanaz a wifi hálózat lesz tovább erősítve?
Nem.
2 eszköz szór wifi-t ( rádiót ) és ajánlott eltérő SSID nevet adni nekik.
Attól, hogy több eszköz wifi-t sugároz és ugyanaz az SSID-jük, attól még nem lesz menedzselt a hálózat....azaz a kliensek meghülyülhetnek.Ha több rádió forrás ( wifi ) van de csak 1 db WIFI hálózatot szeretnél , akkor MESH képes eszközöket kell venni.
Ezen eszközök 2-3-4-5 ...stb darabból állnak a lefedni kívánt terület nagyságától föggően.
Ezen eszközök eggyike lesz a "fő" router, ami az egész hálózatot vezérli....a többi eszköz pedig AP-ként funkcionál.
Ezért a szolgáltatói eszközt BRIDGE módba kell állítani, hogy az ne routoljon. Majd a fő egységen beállítani az PPPoE csatlakozáshoz a végpont azonosítót és a jelszót. Majd hozzáadni az többi ( AP ) egységet.
A fő és az AP egységeket LAN kell ( erősen ajánlott ) összekötni. -
Borisz76
nagyúr
válasz
gluke #116121 üzenetére
Lehetőségek : [link]
Az ügyfélkapus belépésnél 1-2 hete SENKINEK nincs ott a lehetőség, hogy BRIDGE / ROUTER módot váltson.
Vagy valamit változtatnak a honlapon....vagy az új " ONE" márkanév miatt van....ki tudja.
Telefonos ügyfélszolgálat át tudja állítani neked......gondolom.
Régen biztosan lehetett....mostanában nem hívtam e miatt őket. -
gluke
csendes tag
Sziasztok!
Összefoglalót elolvastam, de mégis lenne pár kérdésem. Optikai hálózat van nálunk, az eszközünk egy ZTE ZXHN F660. A wi-fit a házban egy TP-LINK AX1500 (Archer AX12) routerrel szeretném kiváltani. Odáig értem, hogy az ennek a GE portjára csatlakozik, de ezt a bridge módot már nem vágom, hogy tudom bekapcsolni. Van Digi ügyfélkapunk, de ott az eszközkezelésnél azt írja, hogy ehhez a szerződéshez nem tartozik FTTH szolgáltatás.
Kérdésem, hogy ilyenkor mi a teendő? -
CirrMee
addikt
válasz
funkygee #116100 üzenetére
-perpill a jelek szerint senkinek nincs a jelzett helyen Bridge/router kapcsoló (ha kell, telefonos üf.szolgálatot felkeresed, kapcsolják majd ők)
-ha közben más nem fogja nálad a hálózatot, szerintem nem nálad lesz a gond (illetve max döglődő ONT elképzelhető, hogy ilyet tud)
-bridge módban nem tuti, hogy lesz telefon és tévé. Például nekem sincs, de lehet csak elő kellene fizetnem rá... -
funkygee
aktív tag
Szevasztok.
Elkezdtem futni a saját router kört. Az optikai modem: ZTE ZXHN F618.
- a digi ügyfélkapun az eszközöknél nincs ott az ONT átállítási lehetőség, azt mondja nincs FTTH a szerződéshez.. de van, jó ideje gigabites, optikai kábelt húztak be. Igaz, előtte ez egy lanos utp kábeles szolgáltatás volt, az optikaira áttéréskor nem lett új szerződésszám.
- gigabites előfizetés van, de 10 ből 8 mérésnél valahol 250-450 megabit per secnél van a sebesség ( speedtest cli), 1-1 esik 500-700 es 700-900 közé. Vélemény? Változhat ez, ha egy izmosabb saját router lesz alatta és bridge módban az ONT?
-bridge módban tuti lesz telefon és tv?Köszi mindenki.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus AX86S router, ami az utóbbi 2 hónapban már többször csinálta (hetente 1-2x), hogy rá tudok csatlakozni belső hálózatról, azt mutatja jó a digi felé az internet, de közben még se tölt be egyik eszközön se egyik weboldal se. Ha egy reboot-ot nyomok, akkor utána már jó. Van esetleg tippetek mi lehet a gond? Digi router bridge-be van. Router topikban nem jött semmi válasz, így nem tudom a router vagy a digi lehet a probléma -
Borisz76
nagyúr
válasz
Devil Smile #116086 üzenetére
Szia !
FTTH rendszer van ZTE F668 az modemmel, volt utána egy router, meg egy switch, gondoltam azok szarakodnak, most vettem egy Xiaomi mesh-t, de a hiba továbbra is fennáll.Tehát a sorren :
Optika az ZTE-be bele.
Onnan LAN a Saját routerbe.
Saját routerből switch-be ....minden máshoz.Elviekben ez jó HA !!! :
1.
- A Digi eszköze BRIDGE módban van.
- A sajátod pedig router módban megy.
2. :
- A Digi eszköze router módban van.
- A sajátod pedig AP módban.Ha van egy PC-d , akkor egy próba erejéig kiiktathatsz mindent a rendszerből....mondom mire gondolok :
A szolgáltatói eszköz BRIDGE módban van és DIREKT a PC-vel összekötve. A PC-n be kell állítani az új csatlakozást , ahol meg kell adni a PPPoE csatlakozáshoz szükséges adatokat :
- Csatlakozási pont azonosító
- Hozzá tartozó jelszó.
Ha így sikerül nezetni....szakadás nélkül....akkor az ONT szinte biztos , hogy jó.Jut eszembe ?
Amikor szakad a net....az ONT-on nem világít esetleg a LOS feliratú led ? -
adika4444
addikt
Hali!
Másnál minden rendben van a DIGI (eredeti, nem felvásárolt Invitel) FTTH szolgáltatással?
Pár napja vettem észre, hogy egészen hullámzó a letöltés SMB-n át WireGuard VPN-ben a szerveremről. Amíg napokkal ezelőtt 500--800 Mbps közt mozgott a sebesség, mostanra csoda, ha eléri a 160--200-at. Emiatt pénteken toltam egy teljes reboot-ot (saját router és ZTE F668, bridge-ben), ez aztán olyan jól sikerült, hogy vagy 10 percet vártam a PPPoE szerver válaszára, addig folyamatosan eldobált. A session beragadás jelenségét ismerem, de itt nem volt eszközcsere és egy sima reboot normál esetben nem okoz ilyen hosszas várakozást.
Tegnap nem foglalkoztam vele, most reggel ismét belevetettem magam és kiegészült azzal a hibalista, hogy a speedtest is nagyon, nagyon nyögvenyelősen megy hazai szerverekre (DIGI, Telekom, Vodafone stb.), csoda, ha eléri a 600--700 Mbps-t lefelé, nagyon ritkán alulról karcolja a 800-at. Önmagában a sebesség nem okvetlen zavarna, az inkább, hogy az egész jelenség jár együtt a sebességcsökkenéssel és érzetre a stabilitáséval is.
Csináltam a routeremről mtr tesztet a bix.hu-ra, ahol bár a bix.hu 0.0% loss-t mutat, de a 10.0.0.1 egész szépen dobálja a csomagokat. Normál esetben ilyet sem nagyon tapasztaltam még.
Hibabejelentésnek úgy érzem ez igen kevés lenne, így első körben itt érdeklődnék, más is tapasztalja-e a jelenséget? Ma fogok még közvetlen PPPoE-zni laptopról, esetleg tesztelni egy MikroTik routerrel, de ha nem én tapasztalom ezt egyedül, lehet, eltekintenék a hálózatom szétszedésétől.
#116065Protezis
Igen, a DIGI nem csinál srcnat-ot, közvetlen routolja a CGNAT címeket, de ahogy tudom, ez a Telekom-nál és a Yettel-nél is hasonlóan van megoldva. WAN-ról én engedem a CGNAT tartományt, 2024-ben ez már szolgáltatófüggetlenül egyre jellemzőbb gyakorlat. -
adika4444
addikt
Bridged módú ONT mellett is ezt tapasztalod?
Nem lehet, hogy csak más seedel helyetted? Az OVH-nál nem régen volt BlackFriday és a Kimsufi vonalukon 100-ról 300 Mbps-ra emelték a feltöltést, ráadásul 10 euró körül szórták a gépeket. Nem lennék meglepődve, ha a szerveres torrentesek rámentek volna ezekre az ajánlatokra, főleg, hogy az OVH ezt gyakorlatilag semmilyen módon nem korlátozza. Egy, pláne több szerveressel szemben meg rosszabb esélyekkel indul egy sima otthoni előfizetéses felhasználó. Sok más helyen is voltak elég jó akciók, szóval egyáltalán nem lepne meg, ha emiatt mégnehezebb lenne a seed.
Másik, akár DIGI hálózaton kívüli végponttal tudod tesztelni esetleg, úgy van forgalom? Letölteni tudsz?
-
zoltaneger
junior tag
válasz
Borisz76 #116049 üzenetére
Hol találnék ehhez részletes leírást mit hova kell csatlakoztatnon? Sajnos ennyire mélyen nem értek hozzá.
Milyen routert érdemes venni? Jelenlegi Digis routerhez 2 vezetékes kamera van csatlakoztatva.
Ha bridge módba állítom akkor az úgy is marad vagy vissza is állhat magától?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zoltaneger #116048 üzenetére
Saját router.
Szolgáltatói eszközt Bridge módba állítva , saját routeren a PPPoE beállítva. -
Borisz76
nagyúr
válasz
skippper #116018 üzenetére
A Digi által adott eszköz ( ONT ) 2 féle módban működik :
- Router
Korlátozott képességek, bizonytalan wifi teljesítmény de az esetek többségében a kis igényeket kielégíti.
- Bridge
Ilyenkor kell egy saját eszköz ( általában saját router ) az ONT mögé , ami elvégzi a "betárcsázást" ( PPPoE ) és kezeli a belső hálózatot.
Akinek magasabb igényei vannak a beállítási lehetőségekkel kapcsolatban azok ezt a módszert használják.
+ ha valaki otthon MESH wifi hálózatot szeretne, akkor ez a legjobb módja.Te pedig olyat szeretnél ami , nem létezik....DIGI-nél.
A Telekomnál TALÁN van lehetőség a " passthrough " módra....ami hasonló lehet mint amit szeretnél.
De ez már meghaladja a tudásomat mert sosem kellett használnom / utána olvasnom. -
klaya86
senior tag
Sziasztok! Router beállításában kellene egy kis segítség. Adott a digi Fiberhome OnT-je. Bridge módba raktam és cat6 kábellel összekötve egy TP link archer AX12-vel. Wifi hálózat az van,de net nincs. A digis ügyfélszolgálattal beszéltem. A PPPoE kapcsolathoz szükséges felhasználó/jelszó oké, a ONT tényleg bridge módban van. Laptopon is próbáltam, közvetlenül az UTP kábellel. Ha sikerült a net kapcsolatot létrehozni, akkor is pár percig ment, de sokszor 651-es hibakóddal nem sikerült a kapcsolat. Az új routeren meg abszolút egyszer sem. 2 utp kábellel is próbáltam.Visszaraktam az ONT router módba, így meg tökéletes a net. Mi lehet a probléma? Lehet, hogy a ONT LAN portja hibás?
-
adika4444
addikt
válasz
tutitibi #115976 üzenetére
User jogú belépés van, port forward-ra és társaira. Összefoglalóban van pár kombó, de ami mostanság működik az user, vagy admin vagy root és jelszónak a 4iG és az SN utolsó 6 karaktere. A 4iG lehet 4ig, ezt nem tudom, a gyakorlatban csak bridged módu eszközzel volt dolgom.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
thora #115925 üzenetére
Én a VájVej optiSz@rt kapásból bridge módban kértem a szerelőktől, onnan meg már te olyan routert és AP-t teszel mögé, amilyet akarsz. Úgy rémlik az ügyfélkapun is állítható.
A PPPoE miatt mondjuk valami combosabb router kell, de pl egy Cudy WR3000 már épp elég lehet és néha egész jó akciókban adja az Alza (néha meg pofátlanul drágán, hullámzó)Csak egy koax-nak nem kellene árnyékolnia, a fal már más tészta, ezért is húztam 15 méternyi kábelt a Digi eszközétől, hogy ideálisabb helyen legyen a Wifi (is)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Phoenixy #115866 üzenetére
Miért ne adnának ?
A szerződés szerint 1 db Gigabites porton garantálják a szolgáltatást.
Tudja ? Igen. Akkor nem lehet reklamálni.
Az , hogy Wifi-t is tud....csak extra de semmi sem garantálja, hogy jó és gyors is lesz.
Ez alól a Wifi6 csomag a kivétel...mert ott Wifi6 képes eszközt adnak.
Ha nem tetszik lehet az ONT-ot BRIDGE módba rakni és SAJÁT routert beállítani , ami a kívánt igényeknek megfelel.
Nem te vagy az egyedüli aki ezen fennakadt....
Voltak páran már előtted. -
Csabroncka
addikt
válasz
Dragon3000 #115847 üzenetére
Megcsináltam... nagy sz@rt.
Az IP valóban nem válaszol, de azt írja, hogy a portok nyitva vannakAnnak milyen jele van mégsem bridge módban van az ONT ?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Csabroncka #115846 üzenetére
A router beállításainál kell keresni a gondot, mivel az ont bridge módban van, így mindent a saját routered csinál.
-
xabolcs
őstag
válasz
Csabroncka #115842 üzenetére
Tegyel fel OpenWrt-t!
En sem vagyok NAT-olva, nalam is bridge modban van az ONT es nagyon jol szuperal az OpenWrt tuzfala: az van nyitva, ami be van neki allitva, hogy nyitva legyen, legyen szo akar port tovabbitasrol, akar a routeren vegzodtetett szolgaltatasrol.
A tobbi port pedig csukva. -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, teljesen tanácstalan vagyok az alábbi témában konkrétan május óta gondom van a beállított nyitott portok nem elérhetőek külső szolgáltatótól.
-Nem vagyok NAT-olva ez biztos
-Az ONT bridge módban vanRouter Ausus RT-AC65P
Ha bezárok minden portot a routeren, akkor a scan port szerint 21 és 554 van nyitva. Amikor bekapcsolom a porttovábbítást (profil nélkül is), akkor a 21, 554, 1723 és 5060.
Nem értem, teljesen tanácstalan vagyok, olyan mintha a portokat szűrnék...
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Letezik, hogy a Huawei eszkoz aljan a megadott root jelszo nem mukodik? Ma kotottek be a netet, es amugy minden mukodik is szepek, csak eppen a web UI-ra nem tudok belepni a megadott adatok alapjan.
Szerk.: most olvasom hogy lehet meg jelszo a 4ig/serial Holnap kiprobalom.
Szerk 2.: ok, vegyes a kep. Akkor tojok ra, ugyis bridge modba fog kerulni par heten belul amig at nem koltozok, addig meg jo lesz.
-
tyan
senior tag
válasz
Gyurka6 #115669 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
Multibit: Bridge módban van. A modem össze volt kötve egy régi routerrel, ami egyre kevésbé működött jól. Gondoltam, router csere előtt megnézem, hogy vezetékkel összekötve a modemet és a laptopot mit produkál sebesség ügyileg. Azonban miután rádugom a gépet a modemre, nincs net. A modem többször újra lett indítva, illetve reseteltem is. A régi routert rádugva a modem LAN1 kimenetére van ugyan net, de gyalázatosan lassú a letöltés (28 Mbit/s). A LAN2 porton ugyanez a szitu. UTP kábelt is cseréltem, azzal is ugyanez a helyzet.
-
krealon
veterán
válasz
Borisz76 #115488 üzenetére
"Ennek megoldása az lehet ha az ONT-ot BRIDGE módba rakom....és rendesen beállítom a saját routeremet...a tűzfalat is ideértve.
Jól gondolom ?"Ha az Edgerouter 4-re gondoltál mint tűzfal, és megelégszel 330 Mbps körüli max átvitellel, akkor jól gondolod.
Nagyobb sebességhez erősebb "vas" szükséges az ER-4-től.Viszont ha kintről 2Gbps-es forgalommal megküldik az 1Gbps kapcsolatodat, akkor a ping meg fog emelkedni, függetlenül a hálózati eszközöktől.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
krealon #115486 üzenetére
Krealon !
Jogos az észrevétel.
Ennek megoldása az lehet ha az ONT-ot BRIDGE módba rakom....és rendesen beállítom a saját routeremet...a tűzfalat is ideértve.
Jól gondolom ?MasterMark
Ezt pedig ki fogom próbálni !
Csak nálam ez hobbi ...ezért non-stop megy a le/fel töltögetés.
Köszönöm mindkettőtöknek !
Legalább már van merre elindulni. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Azt vettem észre, hogy 5-10 percenként belassul a net.
Amikor jó, akkor a weboldalak is gyorsan betöltenek és online játéknál alacsony a ping ( 20-30 ms ).
Aztán jön a lassulás : oldalak ( PH , PC Fórum , Portfolio , HVG , Időkép....stb....alapból kb 20 oldal van nyitva folymatosan ) csak tekernek nem igazán akarnak bejönni. Ilyenkor online játéknál ugrál a ping 200-2000 ms között.
Pár perc majd elmúlik és megint jó pár percig.
1 hónapja volt hasonló jelenség....kb 1 hétig tartott.
Most megint előjött....a tegnapi napon kezdődött.
Ez mitől lehet ?
Más esetleg tapasztalt hasonló jelenséget ?
Részletek :
- Hajdúszoboszló
- Digi 1000/300 csomag
- Huawei EchoLife HG8121H v2 [link] + FWR-8610RW [link] páros.
- ONT jelenleg router módban.
Az ONT után van kötve 2 db 8 portos Switch is.
A Switch-re csatlakozik - jelenleg - 1 db [Synology DS2415+ NAS] , amin a Download Station fut elsősorban.....most éppen 2134 torrentel.
Van itthon - elfekvőben - egy [EdgeRouter 4] eszközöm is.
De jelenleg nincs a rendszerben.
( Korábban kipróbáltam és üzemel természetesen. )
Megfordult a fejemben, hogy az ONT nem bírja a sok torrentet.
Bár maga a kliens program "le van szabályozva" , tehát nem 1000 szálon dolgozik a kliens 1-1 torrent esetében.
Mielőtt az ONT-ot BRIDGE módba raknám és a saját routert betenném ISMÉT....tudom esetleg tesztelni valamilyen programmal ezt a jelenséget ? -
F.B.I.
veterán
Megint segítség kellene!
Asus AC65P - ről AX-82u-ra. Modem bridgeben még mindig, áramból kihúz, PPOE felhasználónév és jelszó az előző routerből kiolvasva és semmi!
Ha vissza rakom a régi routert azon van hálózat, utána az újat berakva (reset után) nincs net csak konfigolni tudom a felületen. Mit tudok még csinálni, azon kívül, hogy kidobom az ablakon az új routert? -
Ejelhar
senior tag
válasz
4Grider #115459 üzenetére
Kapcsolódik instabil Fiberhome-al is, de ha abból a szórásból gyengét fogott ki az emberfia, akkor rém pocsék a minőség.
Nekem is az volt, ZTE ONT oldotta meg a problémát.
A Fiberhome bridge módban túlélt akár több mint négy órát a PPPoE kapcsolat ha semmilyen terhelés nem volt rajta.
Terhelve akár 5-10 percenként is összedőlt, még ide is úgy írtam akkoriban, hogy előtte elmentettem, mert volt, hogy elküldeni már nem tudtam.
Ugyanakkor speed teszttel jókat mértem ha éppen működött, nem a sebességgel volt a gond, hanem a stabilitással. -
Borisz76
nagyúr
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Asus AC65P-ről váltanék AX82u-ra. Az Asus appal próbálom de mikor minden végig megy, azt írja, hogy nincs csatlakozva a netre (modem bridge módban van).
Kérdés ha 10 éve kötöttem és adtak egy felhasználónév- jelszó párost és azt a szolgáltatást költöztettem az új lakásba, akkor azt a PPOE párost kell megadni a routernek most is? Mert amikor költöztünk át a kötési lapon nincs ilyen felírva. Esetleg a régi router menüjében megtalálom (mert azt raktam vissza kínomban, még jó, hogy nem reseteltem)?
-
alasoh
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit hosszú lesz.
Lenne egy érdekes hibám amivel hátha valaki már találkozott. Egyelőre nem tudom, hogy az én oldalamon van e a hiba vagy szolgáltatói gond.Digi FTTH 1000-es net szolgáltatás (csak net, se tv se telefon) HG8147X6 ONT bridge módban.
Mögötte egy Asus RT-AC66U B1 legújabb 386.14-es Merlin sw.-el.
A jelenség ami kb. két hete tapasztalható.
Visszaesett a sebesség kb 230/230-ra. Ezt letöltéskor vettem észre és elkezdtem méregetni.
Gondoltam semmi gond, routerek újra indít ez majd megoldja. Nem oldotta meg. Akkor gondoltam bejelentem. Nem tudtam a hibabejelentős email-t ezért gondoltam fellátogatok a digi.hu-ra.
Nem jött be az oldal. Minden más oldal működött, csak az nem. Akkor gondoltam a biztos digivel van gond. Nem firtattam a dolgot. Vártam pár órát, megint mértem egy sebességet, ugyan úgy kb. 230/230 volt. De ekkor már bejött a digi oldala. Mielőtt írtam volna nekik, megint újraindítottam a routereket. Helyre állt a szokásos rend 940/320- körül mértem.
Nem is foglalkoztam vele...
Eltelt 2 nap kb. és hívott feleségem, hogy nincs net. Mondtam indíts újra mindent. Megcsinálta. Mind a két routert újra indította. Lett net, de a sebesség megint csak 230/230 lett...
És megint csak nem jött be a digi oldala otthon. Közben mobilneten megnéztem, azon viszont bejött!
Gondoltam baj van a DNS szerverükkel. Beléptem a routerembe távolról, átírtam googlira a dns-t és így azonnal bejött a digi.hu otthon is.
Megint újra indít minden, de nem segített... Már azon voltam írok nekik, de adtam mégegy esélyt, reboot minden, és ezuttal helyre állt minden.
Aztán megint eltelt két nap, és megint nem volt net. Reggel munka előtt vettem észre. Így otthon voltam, és gondoltam megnézek valamit. Felléptem a routeremre és a WAN-t ki/be kapcsoltam.
Megjött a net, mindenféle router reboot nélkül. De megint csak 230/230 volt.
Mivel az utolsó alkalommal google dns szereveren hagytam a routert így bejött a digi oldal is.
Írtam nekik. Mondták megnézik. Javasolták rakjam át router módba az Ő routerüket és nézzem meg, mi a helyzet.
Az a prolémám, hogy nem akarom az övéket használni még egy kis ideig sem. De nem tudom, hogy mi lehet a gond. Az én routerem szórakozik, vagy az övék, vagy központi a hiba. (Telefonon beszéltem velük, Ők csak annyit látnak, hogy valamiért sűrün csatalkozok újra... (Ez lehet a sok reboot is ugyebár amikor kisérleteztem.)Elvileg azt tudom, ha átállítom az Ő routerüket router módba akkor még maradhat mögötte az én routerem úgy ahogy most van összedugdosva. Vagyis az én routerem WAN portja csatlakozik az Ő routerükhöz.
Ilyenkor elég ha csak az én routeremben a WAN-t PPPoE-ről átrakom "Automatikus IP"-re és ennyi?
Nem kell a dhcp-t állítgatnom a saját routeremen, igaz?
Az Ő routerük "tárcsáz" az enyém meg a hálózatot csinálja?!
Ezzel kiszűrve azt, hogy az én routerem rosszalkodik 2 naponta és bontja a kapcsolatot a digi-vel?Vagy esetleg bármi más ötlet, javaslat, tapasztalat?
Ilyen esetekben az összefoglalóban írt Internet detection kikapcsolása lehet megoldás? Ott ugye megszakadozó interenetről írtak, de nekem nem szakadozgat, hanem megszakad konkrétan. ÉS 2021 óta eddig működött az echo beállítással.
Szerintem ez más, de lehet, hogy csak rosszul értem.Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
Zolcsi67
csendes tag
Sziasztok,
egy ügyfélnél most építették ki a DIGI-t és bridge módban szeretnénk használni. Az ügyfélszolgálat átállította, megvan a PPPoE név és jelszó is, de nem tudok csatlakozni sehogy sem.
Huawei optixstar HG8147X6-10 ONT van, LAN1 protba próbáltam dugni saját TP link routert illetve laptopot is. Mindkettőn azt látom, hogy lényegében timeoutol a PPPoE csatlakozás. Az ügyfélszolgálat lepattintotta az ügyfelünket azzal, hogy innentől nem az ő felelősségük, bridgbe módban a felhasználó dolga a helyes beállítás. Még annyit mondott az ügyfélszolgálat, hogy azt látják távolról, hogy valami van dugva a LAN1 portjukba.
Van ötletetek, hogy itt mi lehet a gond? Máshol eddig mindig simán be tudtuk állítani a DIGI-s netet így.Köszi!
-
E300TD
tag
Sziasztok,
több évnyi betonstabil működés után egy hónapja naponta többször szakadozik a netem, pár másodperce. Persze az üfsz elhajt, hogy náluk minden rendben (ont bridge mót, saját router)
A router kezelőfelületén ez látszik:
Mivel a szakadás után új ip-t kapok, nekem ez azt mondja, hogy az ont dobta a kapcsolatot. Ez igaz egyáltalán?
Van valami sw, vagy bármi, amivel hiteltérdemlően lehet bizonyítani, hogy náluk van a hiba? -
Dragon3000
nagyúr
Pécsen vagyok, az ont bridge módban és saját routert használok, gond nélkül megy az ipv6 és a telefonos appok is hiba nélkül működnek.
-
RocketSWET
csendes tag
Miskolcon sincs IPV6, talán péntek este óta szarakodik de akkor még nem figyeltem fel rá azt hittem a frissített app bugos. Csak ma tünt fel hogy több mobil app sem jó.vA router beállításai jók voltak ott minden rendben volt majd néztem pár tesztet és akkor derült ki. Azt hittem csak nálam baszakodig a gagyi digis ont
. Nálam bridge-ben van így a routeren belül kilőttem az IPV6-ot így most mobilon is futnak normálisan az appok. Kíváncsi vagyok mi volt a baj illetve mikor áll helyre addig nem piszkálom az itthoni motyót feleslegesen.
-
hklk
csendes tag
válasz
StarKiller89 #115345 üzenetére
StarKikker89, téged meghazudtol a digi!
Azt írták, hogy senki más nem jelezte ezt a problémát feléjük....
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
Rendszerünket ellenőriztük, központi hiba nem tapasztalható, illetve ilyen jellegű
problémával kapcsolatban nem érkezett megkeresés más ügyféltől sem.
Továbbá szerződése nem áll NAt alatt jelenleg is publikus ipcím kerül kiosztásra.
A DIGI Kft a shared IPv6-ot támogatja, azaz egy PPPoE kapcsolaton kell kérni az
IPv4-es és IPv6-os címet.
A PPP kapcsolat felépítésekor a kliensnek RA(Router Advertisement)-t vagy DHCPv6-
ot kell támogatnia.
DNS szerverek hirdetése is RA(Router Advertisement)-val vagy DHCPv6-al történik.
Prefix delegáció DHCPv6-on működik.
IPV 6 kikapcsolása saját eszköze hálózati beállításaiben lehetséges, vagy
javasoljuk a korábban említett Bridge üzemmódot, ilyenkor az eszköz egy egyszerűbb
"modem" szinten fog működni, így használhatja Ön a saját routerét és tetszés
szerint konfigurálhatja az eszközét.Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, forduljon hozzánk
bizalommal. Munkatársaink a nap 24 órájában elérhetőek a 1272-es telefonszámon. -
Sziasztok!
Az összefoglalót átolvasva se jutok előrébb, ezért kérdeznék külön. DIGI nemrégiben cserélte az eddigi ONT-t egy huawei optixstar hg8147x6-10 típusra. Ezt rögtön bridge módba kértem, mert van egy meglévő és már felkonfolt routerem, pont úgy, ahogyan az eddig is volt. Portscant futtatva a külső IP-re 21-es portot nyitva találja. A routeren elvileg nincs nyitva ez a port, de lehúzva az ONT-ről, a portscan ugyanazt hozza, tehát ha jól gondolom, az ONT-n lehet nyitva (vagy egy másik DIGI eszközön az infrában). Gondoltam, akkor benézek az ONT felületére, de valamit elpuskázok. A routerem elég faék abból a szempontból, hogy mobilos menedzsmentje van csak, így korlátozottak a lehetőségek arra vionatkozólag, hogy megnézzek netmaszkot, ilyesmit, de azt látom benne, hogy a pppoe kapcsolat felépülése után a def gateway 10.0.0.1. Itt jön a probléma, mert egyrészt nem tudom, milyen netmask mellett lehet ez, másrészt abban se vagyok biztos, hogy ez most valóban az ONT-t jelöli-e, vagy ebben a felállásban a WAN ág következő eszközeként, defgatewayként mit lát pontosan a routerem? A lényeg, be szeretnék jutni az ONT-be körbenézni, és kicsapni az FTP portot, mert nem igazán értem, miért van nyitva... Nem vagyok túl sziszkódzsánki, szóval érthetően légyszi!
Köszönöm!
Azt persze megpróbáltam, hogy az ONT azon portjába, amelybe a router csatlakozik, laptopot dugtam egy 10.0.0.2-es kézi IP-vel, és próbáltam a jellemzőbb netmaszkokat, de ez így nem hozott erdményt. Ugyanezen metódussal próbáltam egy 192.168.100.2-es címet is beállítani, és így elérni a router alján lévő címke szerinti 192.168.100.1-es címet, de se ping, se más.
-
turho
addikt
Ok, köszi, most nincs dupla NAT, és Open a státusz
de még nem rakattam bridge módba az ONT-ot, tesztelem előtte, marad-e stabilan.
-
turho
addikt
Sziasztok!
Digis Ont mögött van egy ASUS RT-AX53 routerem. Tv előfizu és Digi1000 net, illetve "vezetékes" telefon.
Xboxon van egy olyan "hibám", hogy NAT típusa: mérsékelt, és DUPLA NAT észlelve.
Az Ont egyelőre meg van hagyva gyárilag.
Miket lehet tenni ez esetben? Utánaolvasgattam én, de elég zavaros
Ha az Ont-ot Bridge módba tetetem, akkor is megmarad a telefon, illetve a tv szolgáltatás? Vagy ez ennél bonyolultabb ilyenkor? -
paolinho
őstag
válasz
Borisz76 #115284 üzenetére
Amikor feltettem a Tether appot, akkor engedett egy frissítést, amely behozta az EasyMesh menüt is. Csak játszom a gondolattal, hogy az AX10-est még tudjam valamire használni, és erre ez a Mesh-ként való üzem jó ötletnek tűnne.
Mindenképpen a saját router marad, ami csatlakozik a bridge módba kapcsolt Digis ONT-ra.Laccoss: "Ez már hálózati téma." Jogos, megkérdezem ott is, hátha valaki már kombinált össze hasonlót.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
paolinho #115283 üzenetére
A Digi által adott eszközön "butított" szoftver fut....
Csodálkoznék ha ....be is tudsz lépni a felületére......lenne benne bármiféle MESH rendszer.
De ha van....lépj be és kapcsold be.
Próbáld ki.
Ezért jobb a SAJÁT router használata ...a Digi-s ONT-ot meg BRIDGE módba rakni.....aztán a saját eszközét az ember úgy állítja be ahogy jólesik.
Mindezt úgy írom, hogy NEM ISMEREM a Tp-Link Archer AX72 AX5400-as eszközt...amit vásároltál ? -
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék mert teljesen elakadtam.Diginet 1000 netem van, Fibergome modem, bridge modban van téve.
Mostanáig egy régebbi asus router volt ami ment is, de már megérett a cserére.
Most egy TP-Link AX 53-as router sikerült venni. Mivel nekem egy AX73-as van ezért reméltem ez a router is olyan jól szuperál majd nagymamámnál mint nálam az ax73-as.
Sajnos hiába próbálok bármit az internet led narancssárgán világít és olyan mintha nem kapna internetet. A régi router visszadugva gond nélkül van internet.
Mikor bekapcsolom a router abban a pillanatban narancssárga led világít.
Próbáltam más kábeleket cat7 és cat 8 + a gyár cat5E
kábellel is, de semmi.Ismertek valami ehez köthető hibát? Illetve lehetséges, hogy a Wan port hibás lenne?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vlesi69 #115258 üzenetére
A bekötéskor kaptál egy papírt , amin szerepel :
- Csatlakozási pont azonosító
- Hozzá tartozó jelszóHa ez megvan , akkor TE magad is meg tudod csinálni !!!
Az ügyfélszolgálat segítségével Bridge módba állíttatotd az ONT-ot !
Vagy a [https://ugyfelkapu.digi.hu/login] oldalon belépve te magad is átállíthatod BRIDGE módba a Szolgáltatások / Eszközkezelés résznél.Ha ez megvan, akkor szépen összekötöd fizikailag a 2 db eszközt.
ONT-on van a LAN1 csatlakozó...onnan UTP kábelt vezetsz a saját routered WAN portjába.
Egy másik UTP kábellel összekötöd a PC-t és a saját routert.
Belépsz a saját routered felületére ....az alján található IP cím , név és jelszó párossal. Ezt követöen a saját routeredben meg kell keresni a WAN porthoz tartozó oldalt....ahol szépen be lehet állítani , hogy PPPoE csatlakozást szeretnél...majd be kell írni a fent említett munkalapon található csatlakozási pont azonosítót és a jelszót.
Egy restart után a routered szépen felépíti a kapcsolatot és lesz net rajta keresztül....valamint be tudod állítani a Wifi-t is.
Az , hogy a Wifi milyen lesz...nagyban függ attól, hogy milyen routered van / vagy lesz....mert veszel. -
Milka 78
nagyúr
Van aki torrentezik ZTE 6600R-es szolgáltatói routerrel? Lehet ezen fix ip-t löni és porto nyitni?
Van egy TP Link AX20-am szépen belőve az előző lakcímemről és csak bridge-be állítani a ZTE-t, de úgy fest a 6600R simán jobb több ponton tőle és lehet inkább maradnék rajta. -
Borisz76
nagyúr
válasz
vlesi69 #115249 üzenetére
A Digi nem fogja neked cserélni csak ha elromlik.
A megoldás, hogy veszel egy SAJÁT routert.
A szolgáltató által adott eszközt BRIDGE módba állítod és a sajátodat utána kötöd. Ott beállítasz mindent és használod egészséggel.
A Milyen routert ? fórumban segítenek választani.
[Digi ONT, Switch , Router lehetőségek.]
Mielőtt kérdeznéd :
Nem a Digi eszközét NEM lehet kivenni a rendszerből !
Vagy router módban vagy Bridge módban de így is úgy is az lesz a "végpont" a Digi rendszerében.....tehát nem eltávolítható ! -
Borisz76
nagyúr
-
allein
addikt
Sziasztok. A digis router bridge módban működik, A saját Synlogy routeremen letiltottam az LG frissítést domain szerint, ezeket javasolták:
snu.lge.com
su.lge.com
lgtvonline.lge.com
lgad.cjpowercast.comA tv rootolva van és nem szeretném frissíteni, le kell tiltani ezeket a domain neveket a digis eszközben is?
Sajnos hiába van letiltva a Synologyban, a tv készülék mégis felkínálja a frissítést. Van a digis eszköznek külön topikja?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
funkygee #115209 üzenetére
Gondolom a szolgáltató által adott eszköz Bridge módban van.
A saját router pedig próbálja felépíteni a PPPoE kapcsolatot.
Több hiba is lehet :
- Szolgáltatás nem jó , optikai kábel nem tökéletes.
- Saját routered tápegysége haldoklik....
Tedd vissza router módba a szolgáltatói eszközt.
A sajátodat vedd ki a hálózatból.
Ha így rendben működik , akkor saját router hiba.
Ha így sem megy , akkor lehet ONT hiba , optika hiba , szolgáltatás hiba. -
goli11
tag
válasz
Dragon3000 #115178 üzenetére
Kiprobáltam. Szereztem egy ASUS router. ONT bridge modba rakva az ASUS routeren közel megvolt a teljes sávszél. Na nem gigabit de 900 megvolt. Egy napig ment így. Utána ONT vissza router módba. Kb 1 napig 7-800 megvolt, ma viszont visszaállt az 500/300-ra.
Ezek alapján a hálózat jó. Az ONT lesz a hibás. -
osonte
őstag
válasz
paolinho #115181 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy Digi-t kellett választani, csak a PPPOE kell és felhasználonév/jelszó. Viszont már eladtam (lehet rosszul emlékszem), hátha valakinek most is az van és tud segíteni. Amúgy az ONT bridge módban van? (Azt a telefonon a Digi-s appból is látod, sőt állithatod is) Abban kell lennie. Más nem jut eszembe.
Amennyiben az ONT bridge módba van, állítsd alaphelyzetbe a routert és ne DHCP-t válassz, hanem PPPOE-t, felhasználónév/jelszó és mennie kell a netnek.
Ui.: Akkor ezekszerint van Digi, bocs, most olvasom.
-
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
#95712068 #115094 üzenetére
Ez nálam is volt. Aki kijött megnézni annyit mondott, hogy a régi ONT “be tud ragadni” 300Mbps/300Mbps tempón bridge módban. Kicserélték újabbra (még több antenna
) 930/310 stabilan, 3ms pingel.
Én saját ONT lehetőséget várok (SFP), vagy nagyon buta ONT-ot, 1db RJ45, 1db RF, 1db telefon (mert ugye az is van de sosem használtam), semmi antenna, semmi flanc -
Trailbreaker
tag
válasz
4Grider #114942 üzenetére
A kötődobozokban lévő csatlakozási helyek száma meghatározott, nem bővíthető
Nem feltétlen kell, hozzá még egy szálat behúzni a lakásba meg még egy ONT. Annak ( 2019 ) idején én is megcsináltam ezt, bementem a Szegedi ügyfélszolgálatra, elmondtam mit akarok, egyeztettek valakivel hogy engedélyezzék, csináltunk még egy szerződést, az ONT bridgebe volt rakva, az operátort kérni kellet, hogy ne csak a lan 1 hanem a lan 2 is engedélyezve legyen, ez csatlakozott az Asus BRT-AC828 router 2 WAN portjára, aztán 2 LAN a PC-be Asuson 802.3ad beállít a routerben, illetve a Windowsban is pötyögni kellet, hogy a két hálókártyát is összefogja.
És az eredmény : [link]
Aztán lemondtam, mert már nem használtam ki.
-
4Grider
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #114905 üzenetére
Átteszed az új ont-ot bridge üzemmódba és hamarosan kiderül.
Nálam azzal volt a gond Asus routerrel. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Trohak91 #114871 üzenetére
[Digi - ONT , Router , Switch lehetőségek.]
A legjobb amit tehetnél, hogy az ONT-ot Bridge módba rakod vagy rakatod az ügyfélszolgálattal és egy saját router használsz.
Abból is olyat ami tudja az 5GHz-s sávot azaz minimum AC de inkább AX képes ! De ez még nem minden....
Az ONT-ból egy kábelt kell elvezetni a saját routeredig.
Mivel a Cat5e vagy Cat6 kábel akár 100 méret is lehet - két aktív eszköz között - ezért a saját routeredet el tudod helyezni optimálisan.
Ez a bizonyos optimális hely a lakás fizikai középpontja vagy ahhoz közeli hely ! ( Bár ezt ki kell deríteni mert a sok válaszfal nyeli a rádiót....tehát az elhelyezés NEM FELTÉTLENÜL a lakás középpontjában lesz ideális !!! )Nálam pl egy AP van a családi ház közepén , a mennyezetre szerelve.
Szépen lefedi az egész házaz és az udvarra is jut belőle ( B30-s tégla falazat ). Bár tény, hogy egy családi ház esetében a zavaró , más wifi források aránylag messzebb vannak.Egy bérházi lakás esetében pedig rengeteg idegen rádió forrás van.
Ezért is értdemes a kisebb hatótávú de nagyobb sávszélességet biztosító 5GHz-s sávot használni.
A sok 2.4 GHz-s rádió messzebbre "elér" , lassabb az adatátvitel de pont amiatt, hogy sok van belőle.....nagyon tudják egymást zavarni is.Röviden tehát :
Saját router , 5 GHz , valahol a lakás közepén , kábellel az ONT-ra kötve ! -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
czaki #114830 üzenetére
ONT cserénél vagy bridge/router mód váltásnál nem veszik el a NAT mentességed.
OpenVPN faék, pár kattintással beállítható. Sokáig használtam, bár 40Mbps limit volt rajta, bőven jó volt. Újabb routert vettem, abban van “gyári” VPN, de meghagytam az OpenVPN beállításokat, mert tényleg faék. Ha nincs NAT, van DDNS képes NAS ami visz OpenVPN-t, akkor készen vagy -
czaki
tag
válasz
adika4444 #114828 üzenetére
Még évekkel korábban igényeltem a DIGI-től publikus, nem NAT-olt IP-t, azóta is ezt kapom szerencsére. Ha az ONT cserére szorul akkor borul persze a mutatvány, de ez feltételezem bridge/modem mód esetén is így lenne. Fingers crossed.
VPN szervert tervezek a NAS-on belül hogy egyszerűbb legyen az életem, igaz OpenVPN-re gondoltam és nem WireGuardra mert utóbbival voltak sebesség gondjaim korábban. Azt viszont nem tudom miként tudnám a szerver általi kezdeményezést beállítani, tudsz ebben iránymutatást adni esetleg?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
VRoland73 #114785 üzenetére
Ha van saját router akár a szerelő is átkérheti bridge módba az ontot, de ha ezt nem teszi meg, akkor az ügyfélszolgálatot felhívva Te is tudod kérni, a pppoe kapcsolathoz szükséges felhasználó nevet és jelszót is el tudod kérni, ha nem kapsz róla papírt a szerelőktől. Ha natolva vagy, akkor azt is kérheted az ügyfélszolgálattól, hogy vegyenek ki, ha kérdezik miért, akkor mond, hogy az otthoni kamerákat net felől is el szeretnéd érni.
-
adika4444
addikt
válasz
VRoland73 #114785 üzenetére
Bekötésnél kell kérni a bridged módot, vagy ha ott a szerelők nem csinálják meg, ügyfélszolgálat telefonon, vagy akár online DIGI Ügyfélkapu, de oda azthiszem számlasorszám kell regisztrálni. A végpontadatokra lesz szükséged a PPPoE felépítéséhez, azt mindenképp írják rá a szerződésre vagy ami papírt kapsz a létesítésről.
Adhatnak publikus és NAT-olt IPv4 címet is, ha utóbbi, szintén az ügyfélszolgálat tud publikusat adni. Ha ez megvan, akkor már csak a saját routereden kell kinyitni az Xbox számára szükséges portokat.
-
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
Dunakeszi FTTH, naponta 4x-5x 30mp-1 percre elmegy a net, a router nem kapcsol ki es az ONT se, a PPPOE kapcsolat dobodik el, utana szepen ujra fel tud epulni. Huawei AX-es eszkoz van bridge modban. Valaki talalkozott mar hasonloval?Valahogy igy:
```
Wed Jul 24 15:01:47 2024 daemon.info pppd[4655]: No response to 5 echo-requests
Wed Jul 24 15:01:47 2024 daemon.notice pppd[4655]: Serial link appears to be disconnected.
Wed Jul 24 15:01:47 2024 daemon.info pppd[4655]: Connect time 101.8 minutes.
Wed Jul 24 15:01:47 2024 daemon.info pppd[4655]: Sent 544036058 bytes, received 1689286583 bytes.
Wed Jul 24 15:01:53 2024 daemon.notice pppd[4655]: Connection terminated.
Wed Jul 24 15:01:53 2024 daemon.info pppd[4655]: Connect time 101.8 minutes.
Wed Jul 24 15:01:53 2024 daemon.info pppd[4655]: Sent 544036058 bytes, received 1689286583 bytes.
Wed Jul 24 15:01:53 2024 daemon.notice pppd[4655]: Modem hangup
...
Wed Jul 24 15:02:39 2024 daemon.warn pppd[17704]: Timeout waiting for PADO packets
Wed Jul 24 15:02:39 2024 daemon.err pppd[17704]: Unable to complete PPPoE Discovery
Wed Jul 24 15:02:39 2024 daemon.info pppd[17704]: Exit.
...
Wed Jul 24 15:03:45 2024 daemon.info pppd[18093]: PPP session is 2063
Wed Jul 24 15:03:45 2024 daemon.warn pppd[18093]: Connected to 00:62:0b:10:92:21 via interface eth1
```
Es minden megy tovabb. -
dchard
veterán
válasz
woodworm #114683 üzenetére
Az értékek jók, de ne tévesszen meg. A T3 timeout a képeden uplink problémára utal. Nézni kéne, hogy ezek milyen sűrűn történnek, de abból amit leírtál meglehetősen gyanús, mert T3 időtúllépésnél a modem eldobja a kapcsolatot és újra regisztrál. Ez nem jelenti hogy maga az eszköz újraindul, de 15-25 másodpercig eltűnik a net. Nem tudom nálad hogy van konfolva az eszköz, de bridge-ben nincs olyan hogy "túlterhelt", az viszont megtörténhet, hogy miközben a modem újrakapcsolódik, a webes felüle elérhetetlen.
Akárhogy is, figyelni kéne a T3 hibák számát, és különösen ha gond van , nem újraindítani a modemet, hanem várni és belépés után ellenőrizni a számlálókat, mert újraindítással ezek nullázódnak. Csak a modem van a koax végén? Ha van más eszköz is (TV, STB), akkor van-e rajtuk visszirány szűrő?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pityexx #114650 üzenetére
Nem zavarják egymást.
Bridge módban a szolgáltatói eszköz csak modemként működik. A fényt csak átalakítja árammá...azaz konvertál. Ezt a jelet kötöd a saját routeredre , ami intézi a csatlakozást ( PPPoE ) , valamint intézi amit egy routernek kell.
Lehet köztük 20 cm LAN kábel de akár 100 méter is.....ha úgy kívánja az elhelyezés. -
pityexx
csendes tag
válasz
Dragon3000 #114639 üzenetére
Bocsi,hogy ilyen nehéz a felfogásom de Akkor ha jól értem bridge módba a digi router a digi router lan pontját összekötöm a saját routerm wan pontjával és kész is! És innentől a saját routerem szórja a wifit és a saját routerem lan portjába dugom kábelt a pc és az xboxot!
-
LaySoft
tag
Milyen ip címen érem el a Huawei HG8147X6 ONT modemet, ha bridge módba van kapcsolva?
-
osonte
őstag
válasz
Dr.NX #114522 üzenetére
Ott valamit olvastam, hogy nem mindegyik eszköz tehető bridge módba (mondjuk visszagondolva régen volt Digis gigabites eszközöm bridge módban optikánál), de akkor ezt valószínűleg rosszul tudtam. Amúgy elég lenne, sőt megváltás lenne az 500/300-as csomag is, a mostani 100/8-hoz képest. Már nincs torrentezés, nagyy fájlokat sem töltök le, csak nagyon ritkán. Böngészés, streaming van inkább.
Kb 35 négyzetméter a lakás és szinte nyitott a tér. A saját router amúgy a családi házat simán lefedi WiFi 6-al, két szintet, két eszközzel, szinte mindenhol max a linksebesség.Köszi mindenkinek!
-
osonte
őstag
válasz
Borisz76 #114520 üzenetére
Azt hiszem maradok az 500-as csomagnál, ott nincs WiFi 6, bridge módba és a stabil routeremet meghagyom. Ettől féltem, hogy a szolgáltatói eszköz pont olyan... Mondjuk a Telekomnál találkoztam már meglepően jó lefedettségű eszközzel, de az most nem opció (optikai területen, a DSL eszközökkel sosem volt jó tapasztalatom). A szolgáltatások nem annyira érdekelnek, csak működjön az összesen 4 eszköz, újraindítás, belassulás nélkül.
Köszönöm az infót! -
csupatiti
csendes tag
Sziasztok!
Egy jó ideje van egy problémám, soha nem érem el a garantált minimumot a gigás digi neten.
Minden eszközöm megfelel a támasztott követelményeknek, mégsem megy a letöltés 250-260 Mbps fölé (esténként, vagy hétvégeken még karcsúbb, akkor többen lóghatnak a dróton), érdekes módon a feltöltés az 300 Mbps.
Bridge módban használom a digis eszközt, de ha direktbe kötök rá latopot, akkor is ez a helyzet (a noti i7-es SSD-vel).
A legfurcsább az, hogy a címemen mostanság nincs lehetőség vezetékes internet csatlakozási lehetőség. Gondolom, hogy annyit kötöttek be ebbe a 10 emeletes panelba, hogy telített. Ezt írja az ominózus cím megadása után a digi oldala:
AZ ÁLTALAD MEGADOTT CÍMEN VEZETÉKES SZOLGÁLTATÁSAINK NEM ELÉRHETŐEK.
ADD MEG ADATAIDAT AZ ALÁBBI LINKEN, ÉS ÉRTESÍTÜNK, HA A SZOLGÁLTATÁS MÁR NÁLAD IS ELÉRHETŐ.
Amikor itt járt a szerelő, egyszerűen hümmögött és távozott.
Tanácsot kérnék, reklamáljak tovább, vagy törődjek bele a dologba. -
TŁ
tag
válasz
adika4444 #114465 üzenetére
Szia,
sajnos csak minimális áttörés van.
Rövid felvázolás. 3 db ua. a digi előfizetés, ua. a modemek, mindegyiken ua. a csomag, az összes digis eszközön NAT kikapcsolva, rendes ip címek, bridge módban üzemelnek, mögöttük routerek.
Falu1:
Saját: egy TPlink router kezeli a hálózatot. VPN feláll a meghívott oldal nem jön be.
Szüleim, közvetlen szomszédaim: ua. a típusú TPlink routerrel. Kapcsolat feláll, oldal nem jön be.Szomszéd falu
Öcsém szomszéd falu: Valami TOMATO egyedi firmware futtató Asus router.
wifire fel, vpn feláll oldal betölt, hasít mint az álom.Viszont!
Ha az összes digi eszközre közvetlen csatlakozva, kiiktatva a saját routereket, windowsban létrehozva egy szélessávú ppoe kapcsolatot,
Mind a 3 helyen feláll a vpn, de az oldal SEHOL NEM TÖLT be.Ilyet, nem b...tam..
Holnap még átjön öcsém és rádugjuk az ő routerét, de kiiktatva mind a 3 routert, köztük az övét is és akkor nála is előjön a hiba....
-
TŁ
tag
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni.
Külföldi cég, openvpn-en keresztül kell becsatlakozzak, majd böngészőben megnyitni egy oldalt.
DIGI hálózat:
a kapcsolat szépen feláll, megnyitom az oldalt, majd timeoutal eldob. A távoli cég informatikusa, látja a kérésem, "vissza is küldi a választ", de nekem az oldal nem nyitható meg üzenet jön.
A digi szarja bridge módban üzemel, rádugtam közvetlen a laptopot, majd a gépen csináltam egy szélessávú kapcsolatot, kiiktatva ezzel az itthoni routert, hátha ott a gebasz, de ugyan ez. VPN feláll az oldalt nem tudom megnyitni.SEMMIT nem változtattam, telefonról adtam neki telekom netet hotspottal, VPN felállt és a böngészőben a login oldal is betöltött.
Átmentem szomszédhoz, ők telekomosak. Wifire fel, indítom és mint az álom hasít.
Semmilyen beállítás nem változott, csak a szolgáltató.
Mit csinál másképpen a DIGI, amiért ott nem sikerül? Állítólag minden rendben a digitális szerint, de amint kimondtam openvpn, mintha az valami szitok szó lenne.. egyből hárítottak, nincs hiba, a rendszergazdát keressem, náluk semmi hiba...
Voda telekom mobilnet, telekom hálózatok net vagy nem tudom milye van a szomszédnak, csatlakozás után minden megy... Diginél csak a VPN kapcsolat jön létre...
Ötlet?
-
tyielow
aktív tag
Egyik barátomnál otthon a szolgáltatói routert nem rakták bridge módba és arról megy a saját routere. Így van 4 port+wifi amit úgy kezel ahogy akar és emellett +3 port amiről oszt ki IP-t a szolgáltatóé (amúgy vodafone). Így összesen 7 portja van. Ez megoldható lehet digi ONT-vel?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
CarryPotter #114377 üzenetére
Használj normális SAJÁT routert....ami MESH képes.
Tehát azonos medellből veszel 2 vagy 3 darabos szettet.
1 db megy ROUTER módban.
Másik 1 vagy 2 db pedig ehhez kapcsolódik.
Az, hogy 2-3-4-5 db kell, az a lefedni kívánt terület méretétől függ.
Érdemes tudni, hogy 2 féle eljárással lehet a MESH eszközöket összekötni :
- Wifi
Ezen belül van 2 fajta....
1. Amikor elkülönített , saját rádiót használnak az eszközök az egymás közötti kommunikációra. Ezt a rádiót te nem látod.
2. Amikor az általad látható rádiót ( wifi-t ) használják az eszközök az egymás közötti kommunikációhoz is. Ennek hátránya a sebesség csökkenés.....kb feleződik az elérhető sebesség.
- LAN kábel
Ha MESH rendszerben gondolkodol, akkor LAN összekötés javasolt a router és a hozzá kapcsolódó AP-k között.
Ekkor a DIGI által adott eszközt BRIDGE módba kell állítani.
[Digi ONT , ROUTER , AP ,SWITCH lehetőségek] -
SwaZy1337
tag
válasz
Intruder2k5 #114344 üzenetére
Köszi a választ!
Telekomnál dolgozok és pl. ott ha albérletről van szó és tud S/N számot az ügyfél a modemnél + édesanyja neve, születési hely stb. akkor ott szó nélkül átállítjuk, csak ugye más cég és nem tudom kinek milyen tapasztalata van velük. Meg ugye nálunk lehet a modemben is állítani a bridge módot, nem kell feltétlen telefonálni, a szerződésen meg ugye rajta van a PPPoE belépési adatok és megtudja az ember magának csinálni. De akkor ez nem járható út sajnos. :/
Azért köszönöm!
-
SwaZy1337
tag
Sziasztok!
Új albérletbe költöztem és ez a HG8143A5 Huawei egy kalap kaki, így szeretnék sajátot bridge üzemmóddal. Kérdésem a következőek lennének:
Megmondják a diginél a PPPoE felhasználó nevet és jelszót telefonon? (főbérlő egy álhahatos nőszemély és nem hajlandó semmire, mert "másnak jó volt, legyen nekem is az)
Tudom én állítani a birdge módit a routernél? Csak mert én ezt nem találtam a belső konfigban vagy csak ők tudják bentről?
Előre is köszönöm a válaszokat!!
-
picimitch
tag
válasz
abudai #114299 üzenetére
Köszi, mindenképp az ONT-re gyanakodtam, de nem volt másik tápom tesztelni.
Mikor rájött a bolondság olyankor elkezdett villogni a PON led rajta, ezen a ponton gyakorlatilag biztos voltam benne, hogy valószínűleg kilehelte a lelkét, vagy esetleg valami random hiba szolgáltatói oldalról. Telefonos ügyfélszolgálat, szerencsére most nem szívattak a bridge-ben van az ONT biztos user error dumával, küldtek szerelőt, aki szó nélkül kicserélte egy új ZTE cuccra. Mondta, hogy nem is csodálkozik, hogy az a régi rozzant huawei megadta magát. Azóta minden habcsók és madárfütty, stabil, mint előtte. -
picimitch
tag
Sziasztok,
Egy számomra új problémával találkoztam, kb 2 napja kezdődött.
digis FTTH, ONT bridge-ben, ASUS RT-AX58U (up-to-date Merlin firmware) építi a kapcsolatot, google dns beállítva, Internet Detection letiltva.
Történt, hogy random megszűnt a kapcsolat, mármint a router szerint minden rendben, de nem töltött be semmit, nem volt forgalom. Router restart után ment egy kicsit, aztán megint ugyanez. DNS szervert visszaállítottam default ISP-re, úgy tűnt meggyógyult, de csak pár órát bír. Azóta kb óránként lehal, majd váltok dns szervert, és magára talál x ideig.Találkozott valaki hasonló problémával? másfél éve kaptam egy
újrandom használt ONT-t, mert végre kisírtam az előző cseréjét, ugyanis ott napi 8-10 konkrét szakadásom volt.
Azóta semmi bajom nem volt a szolgáltatással, kapcsolat folyamatos, gigabit hasít. -
Hiei555
aktív tag
Nos kaptam én is egy Huawei hg8147x6-10 és az lenne a kérdésem hogy most akkor ebbe hogy kell belépni, mármint a beállítás felületébe. Vissza olvasgattam de egyértelműen nem találtam sehol hogy pontosan mi is a felhasználónév meg a jelszó... Egyenlőre még nemtudom hogy használnám igazából van jobb routerem (legalábbis szerintem jobb be linkelem azért javítsatok ki ha nem [link] )egyedül ami a huaweiből érdekelne az a USB port része hátha azzal tudnék kezdeni valamit mert az nincsen az Asus-on. Viszont ha bridge modba rakom akkor az usb része bukik gondolom, ha pedig így hagyom az én routerem csak sima ap ként fog működni?. Majd kitalálom még
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Gyúrósok ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest