Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz yumiki #5445 üzenetére

    A vázolt esetben az alábbi megoldások jutnak eszembe:

    1. zsolt501 javaslata: 1 db 4-s osztó + 3 db visszirány szűrő a TV ágakra. A 4-s osztó nagyobb csillapítása jól jöhet (jelcsökkenéstg okoz a TV ágakban a szűrővel megtoldva), míg a 4-s osztó fázistorzítása és nagyobb csillapítása rontja a kábelmodem QAM kimenőjelét (ez ugyanolyan, mint a digitális DVB-C jel csak adat megy rajta és a visszirányú frekvencián megy). Ha a net működőképes marad így is, akkor jó lehet.

    2. Hagyod így a bekötést és kicseréled a csavaros csatikat krimpelősre (javul a jelminőség). Jelcsillapításra lehet használni toldót, vagy csillapítótagot, vagy TAP-t. A legjobb a csillapítótag. Olyan mint a visszirányú szűrő és fix csillapítás értékekkel lehet venni. Ezzel az a gond, hogy többet meg kell venni és ki kell próbálni és csak egy lesz jó.

    3. A TAP-s megoldás. Olyan osztó, aminek vankis csillapítású átmenő ága és fix nagy csillapítású kimenete. Ezt csak a kábeémodem után szabadna betenni.

    Ui: A TV tuner AGC szabályozása (erősítésszabályozás) kezeli a túl alacsony és túl magas jelszintet. Vélhetően a szerelő által hozott STB tuner AGC-je jobban passzol ebben az esetben (szélesebb tartomány) mint a TV-jé.Az osztód lengyel lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák