Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • eniak

  csendes tag

  válasz Fire/SOUL/CD #1608 üzenetére

  Hello!

  Majdnem, nem egészen

  Van ugyebár a gép, amibe be van kötve a locsoló, lámpa stb., na ezen a gépen még monitor sincs, és van az anyámnak, testvéremnek és, nekem gépe.

  Minden gép egy hálózatra van kötve és , ha pl. anyám rákattint a "locsolás" gombra akkor az anyám gépe (mint kliens) küld egy üzenetet a szervernek, ami lpt porton elindítja a locsolót, igen viszont a szervernek ki kell küldenie egy jelet nemcsak az anyám gépére hanem az összes kliensre (mint az én gépem és az öcsém gépe) hogy a ház "alaprajzán" elzöldüljön a locsoló ezzel jelezve hogy be van kapcsolva.

  Mivel több kliens (jelenleg 3) fut egyszerre ezért a szervernek másodpercekét több beérkező adattal kel számolnia, az adatokat egy egydimenziós tőmben szeretném tárolni, amelynek 4db integer eleme lenne, ez a tömböt kéne a szervernek rögzítenie egymás "alá" beérkezésük sorrendjében egy 2 dimenzós tömbben. (Mondjuk ez is trükkös, mert 2db kétdimenziós tömböt kel létrehozni, amíg az egyikbe fogadja a szerver az adatokat addig a másik tömbben lévő adatokat, feldolgozza, a két tömböt másodpercekét fel kéne cserélni így hol az "a" tömbbe rögzít és a "b" tömböt dolgozza fel, hol pedig fordítva)

  Miután a szerver feldolgozta az adatokat egy 3. tömbben ("c" tömb") kellene írnia, hogy mely eszközök vannak bekapcsolva, és mely eszközök vannak kikapcsolva, ezt kéne fogadniuk a klienseknek, és ez alapján kellene ábrázolniuk az eszközöket (pl. pirossal vagy zölddel).

  A probléma hogy nem tudom, hogyan lehetne egy 1 dimenziós 4 elemű integer tömböt hálózaton keresztül átvinni, és egymás alá rögzíteni egy 2 dimenziós tömbben?

  Egy ilyen buta kis aprósággal szívok már kb.3 hónapja :W , aki tud, segítsen :O :R

  eniak

  AMD PHENOM X4 9850 QUAD-CORE 2500MHZ + GIGABYTE GA-MA790X-DS4 + NVIDIA GEFORCE 8400 GS 256MB + 2*1024MB KINGMAX DDR2 1066MHZ ++ LAPTOP ASUS eeePC 1000H

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés