- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Hatalmas és sokat ígér a Blackview új táblagépe
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca891
aktív tag
Szakik, belefutottam egy érdekes problémába!!!!
Azt meglehet csinálni laptoppon , hogy például az egyik alkalmazás bluetooth hangszórón szól , míg közben egy másik alkalmazást lehet hallgatni a laptop hangszórón vagy jackdugós hangszórón?
Tehát egy másik szobába levő bluetooth hangszóróra küldeném az online rádió tartalmat, közeben meg nézném és hallgatnám pl. a youtube csatornát a laptopon. -
hubandika
tag
Sziasztok!
Ramot szeretnék bővíteni a laptopomba. Ez a laptopom van: DELL G5 15 5587 Laptop Core i5 8300H 8GB 128GB+1TB GTX 1050TI FHD . Az Aida szerint ilyen memória van most benne : SK hynix HMA81GS6CJR8N-VK Az lenne a kérdésem, hogy csak ugyanezt rakhatom bele, vagy hasonló paraméterekkel más ramot is rakhatok bele? Még egy ugyanilyen 8GB szeretnék, de ez a típus elég ritka ! Előre is köszi !
-
plömplöm
őstag
halló,
van-e valakinek tudomása arról, hogy lenne a dellnek olyan 2-1 masinája, mint a microsoft surface book 2? azaz ha akarom, akkor klasszikus notebook; de ha akarom, akkor leemelem a kijelzőt és tablet?
thx
-
Multibit
nagyúr
válasz
Krystal_s #65340 üzenetére
SSD, hát nem tudom van-e értelme ebbe a gépbe
Ez most komoly? Miért ragaszkodsz a HDD-hez? Mi előnye van az SSD-vel szemben? E6430-asomban 2 SSD-van. Vissza nem állnék HDD-re, az biztos. Nálam csak NAS-ban zajonghatnak azok. Tegyél bele egy jó fajta TLC SSD-t (mivel csak olvasgatsz) és egy más világot kapsz a HDD-k után!A másik a megbízhatóság, mennyire javultak az SSD minőségek
A megbízhatósággal rég nincs gond. A mondatodból az jön le, hogy azt hiszed, az SSD-k alapból megbízhatatlanok. A lényeg, hogy ne a legalját célozd meg és nem lesz gond (mondjuk, ez nem csak SSD-re igaz). Érdeklődj a Milyen SSD-t vegyek topikban! -
Krystal_s
addikt
válasz
somasz #65339 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam, hogy max 7mm-es lehet. Akkor pl az a WD szóba sem jöhetne.
SSD, hát nem tudom van-e értelme ebbe a gépbe. Szinte csak olvasgatok neten, az nem nagyon tudna gyorsabb lenni. Rendszert is csak altatom, ezért az indulási sebesség sem érdekel. A másik a megbízhatóság, mennyire javultak az SSD minőségek, vagy jelenleg melyik lenne ajánlott típus.Most pár napig tesztelnem kell a gépet,
mert lehet, hogy valami komolyabb gond miatt lett szektorhiba pl érintkező, alaplap... akkor pedig gépet kell cserélnem.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, minden előzmény nélkül (folyamatos HDSentinel figyelés mellett)
ma ébresztettem a gépem és elkezdtem böngészni. Pár lap megnyitás után nagyon akadozott, majd lefagyott minden. Ránéztem a HDS-re és szomorúan tapasztaltam, hogy baj van.Restart után a Windows sem indult el. Újraraktam és látszólag most megy, de HDS szerint van 1 gyanús és 8 gyenge szektor. Azt nem értem a chkdsk /f miért nem helyezte át a rossz szektort.
Dell Latitude 6230 notebook, HGST HTS725050A7E630 ,500 GB-os 7200rpm HDD-vel.
Általános használatra kellene csak, főleg netezés. A lényeg, hogy 7200 rpm, 500 GB legyen.
HDD-s topik összefoglalója alapján ezeket találtam eddig.
500GB Seagate BarraCuda Pro ST500LM034
500GB WD Scorpio Black WD5000LPLXViszont úgy látom kicsit eltérő méretűek.
Seagate: Szélesség 69.9 mm, Magasság 7 mm, Súly 90 g, Átmérő 2,5 inch
WD: Szélesség 69.8 mm, Magasság 100.2 mm, Mélység 9.5 mm, Súly 115 g, Átmérő 2,5 inchEzek a méretek megfelelőek lennének?
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Tanácsot kérnék: jelenleg van egy pár hónapos kis helyigényű HP Prodesk 600 G3 ( [link] ) asztali gépem. Ezt csak otthon használom, csak netezésre és néha torrentre, napi 2-3 órát. Emellett használok egy Samsung Galaxy Tab S4 LTE 10,5"-os tabletet SIM kártyás mobilnettel a munkahelyemen. Ezen szinte csak netezés megy.
Megfordult a fejemben, hogy a kettőt kiváltom egy Dell Latitude 7390 2in1 ( [link] ) géppel. Ebben is van SIM kártyás LTE modem és wacom ceruza is. Tudnék most egy ilyet teljesen újonan nagyon jó áron.
A kérdés: nagyon halva született ötlet a PC-t és a tabletet kiváltani egy 7390 2in1-el?
Otthoni használatra, amikor asztalon használnám megmaradna a 24"-os Dell monitorom és azon menne a kis ultrabook 2in1. A munkahelyemen meg menne a 7290 2in1 a tablet helyett.
Használható alternatíva lenne? Nagyon tetszene, de nem tudom jó döntés lenne-e? -
Dhampir
félisten
válasz
phanzetomox #65333 üzenetére
Eszerint a Tékozló Homáron nem véletlenül szerepel több ízben is. Etikátlan bolt, érdemesebb elengedni.
Köszönöm, hogy megírtad, nagyon tanulságos.
(#65334) suhi84
Talán jobb is, ki tudja milyen gépet adnának.
-
suhi84
tag
válasz
phanzetomox #65333 üzenetére
Igen mint a huzat!
Írtam nekik, h ragaszkodom hozzá, visszaírták sajnálják ez van. Még a fogyasztóvédelmet nem vetettem be. -
phanzetomox
őstag
válasz
Dhampir #65314 üzenetére
5 nap után rájuk írtam mi a helyzet, és törölték a rendelést mert "nyilvánvalóan hibás az ár".
Nem tudom, Black Friday-en 26% kedvezményt nyilvánvalóan hibás árnak nevezni kemény szerintem.Ráadásul egy másik gépet is rendeltem és azt is törölték (az még most is ugyanabban az akcióban van).
Nektek mi a tapasztalat érdemes ilyenkor vitatkozni velük, vagy engedjem el?
Közel 1 hétig kint volt amúgy ez az akciójuk (is), szóval kicsit olyan "csalogassuk be az embereket néhány kamu akcióval" átvágásnak érzem.
Suhi84: Neked is törölték a másik G5-t ?
-
anorche1
őstag
Jelenleg egy 1600x900 -as tn paneles kijelzo van az e6440 gepemben. Ebbe tudok tenni fullhd ips -t? Vagy annak mas a csatlakozasa?
-
#hpq
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #65328 üzenetére
Szia!
Rendben, köszönöm!Első sörben akkor elvisszük kalibráltatni.
Ránézésre nem lehet nagy probléma, csak tényleg zavaró. -
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm vásárolt egy új Dell Inspiron 5770-es notebookot (ezüst színű).
Igazából a kijelzővel lenne a probléma, a régi gépe mellé rakva eléggé természetellenes színei vannak. Próbáltam a drivert újratelepíteni, illetve beállítani, de semmi. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Láttatok már hasonlót?
Előre is nagyon köszönöm! -
bigrock
addikt
Sziasztok!
Új vagyok a Dell fronton, eddig Lenovo TP-eket használtam, amin volt egy nagyon jó kis Power Management funkció: be lehetett állítani, hogy ha töltőn van a gép, akkor pl. 40 és 80% között maradjon a töltés, ezzel is kímélve az akkut. Dell-éknél vajon van ilyen funkció?
Köszi a válaszokat! (Dell E7440) -
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Megkértek, hogy E6430-ba nézzek akkut. Van értelmes minőségű utángyártott hozzá vagy inkább gyárit keressek? Illetve hol érdemes körülnézni, ahonnan garival, jó áron be tudnánk szerezni?
Előre is köszi!
-
phanzetomox
őstag
válasz
Dhampir #65314 üzenetére
Ne is mond, pénteken este megrendeltem alzáról, egy HP 255 társaságában, kártyás fizetéssel.
Erre szombat reggel látom, hogy BB-nél 80 ezerrel olcsóbb a G5 és 15-el olcsóbb a hp 255... Mindezt úgy, hogy kb. már 1 hete az összes black friday akciót végig néztem, hol akciósak a fent említett gépek
Mindenesetre az alzánál nagyon korrektek voltak, törölhettem a rendelést és megrendeltem BB-ről.
Ennyiért szerintem amúgy brutál jó ár, konkrétan a használt árak is magasabbak most.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Valakinek lett már esetleg tapasztalata -vagy hallot-e róla-, hogy az új Dell Vostro 3490 sorozat milyen lehet?
Egész korrekt áron találom őket és a dell már ezt is helyszini garanciával kínálja. Ahogy utána tudtam nézni a full hd panelesek már WVA panellel vannak felszerelve.
Inspiron alatt ismerem a 3x szériát (jaj!), vostro alatt viszont nem.
-
Dhampir
félisten
válasz
phanzetomox #65312 üzenetére
Az egyik boltban most 287 908 Ft.
-
válasz
phanzetomox #65312 üzenetére
Szia,
Nyugodtan veheted, ajánlott darab.
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Dell G5 5590 összeszerelése, strapabírósága, illetve hűtése milyen? Vállalható hosszútávon, vagy ez is a szokásos gamer gép minőség, hogy másfél év alatt leolvad az alaplap?
Előre is köszönöm ha valakinek van vele tapasztalata, vagy infója róla.
Alza. hu-n van most egy elég jó akció, 362-ért (ajándék alienwere egér+hátizsák jár hozzá és c égként venném tehát igazából csak 290 így ) ezért kérdezem. -
Ganz-[HUN]
addikt
Csoki
Mivel kaptam egy dokkolót az E6400-hoz úgy voltam vele hogy lássuk milyen egy hét mobil c2d-vel és 2GB rammal, és túlélhető -e.Az első dolog ami megcsapott de úgy rendesen, Jézus milyen dac van ebben?
Szerintem jobb mint a DTC-ZE700-asomban van (nem mintha az túl jó lenne)
Sose hallottam a HS200-Yamaha A420 kombóból ilyen jó hangot mint most ebből.
IDT High-Def Audio Codec. Pozitív csalódás mára pipa
Dell még egy pontot ellopott a lenovós szívemtől -
Mimasz
friss újonc
A lapos elején lévő kapcsoló ki-be kapcsolgatása megoldotta a problémát.
Nem tudtam!
Köszi szépen! -
tylerddd
veterán
válasz
SzaboZE #65260 üzenetére
Bocsi, most volt időm nézegetni. Első körben nyomtam egy energiagazdálkodási lehetőségeknél egy resetet, majd beállítottam, amit akartam és úgy néz ki most jó. Ugyanakkor ma reggel megint őrülten elkezdett a hűtés menni, de nem volt töltőn, a proci is verdeste a maximumot. A futó alkalmazásoknál egy ilyet sikerült elcsípnem, hogy software reporter tool a Chromeban. Ezt netes leírások szerint kilőttem a hozzáféréseit, meglátom mi lesz.
-
Mimasz
friss újonc
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni.
Kaptam egy Dell Latitude e5430, amin újrahúztam a rendszert (win 10 Pro).
Nekem is a Wifivel van gondom, mint a neten sokaknak. Egyszerűen nem találom a hiba okát....
Van rá valami működő megoldásotok?
Köszönöm a válaszokat! -
somasz
Topikgazda
válasz
phanzetomox #65299 üzenetére
Sztem Precision 7520 és Latitude 5580 jó kombó lenne.
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
phanzetomox #65299 üzenetére
Az új Inspiron-ok sokkal jobb anyagokból vannak, mint korábban.
Egy 4 éves 5749-et cseréltem pár hete egy új 5584-re. Meglepő a minőségi előrelépés ilyen téren.
Ha nem akarod túl sokat hurcolni magaddal, akkor simán érdemes Inspiron-ban gondolkodni. Jó áron lehet jó konfigokat kifogni. 3 év gari van ezekre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest