Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Vostro 14 3490 masina, azt szeretném kérdezni hogy az normális jelenség-e hogy a gép alján nincs modell azonosító csak egy service tag kód és egy express service kód.
Garanciában így van-e különbség?
Köszi előre is! -
hercii
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dell G5öm 5587 i7 8750h +1050ti
Kezdek megőrülni,egyre gyakrabban "belaggol" a gép,nemcsak játék közben(ilyenkor leesik az fps kb 1-re egy másodpercig.,hanem sima fb+yt közben is(ilyenkor a hangjan veszem inkább észre laggol a zene ezis 1-2s.2018.12es vásárlás.
Melegedést kizartam fb es yt közben nem olyan meleg, hogy az okozná.
Mi lehet a hiba?driverek elvileg rendben vannak.win 10 proval és enterprisessal is ugyanez. -
XEON_QUADRO
tag
Sziasztok!
Két napig teljesen jól működött frissen vásárolt e6230-am. i5, gyárinak tűnő Lite-On ssd, W10-zel. Akksit formáztam ePSA menüvel, ahol is ugye a proci nem energiagazdálkodik. 34%-ról 44-re nőtt, örültem is. Újraindítottam, és sajnos pont a dell képernyő előtt sajnos kinyomtam az off gombbal. Na, az óta nem ad képet. Power LED él, venti pörög, amikor kell, ha van benne háttértár, akkor arról próbál 5 sec-enként olvasni, de kép az nincs. Dokkolóról sem. Hard reset megvolt, azóta újrapasztázás is (természetesen keményre száradt, és túl sok volt.) Gombelem szintén lehúzva, beindítva úgy is, de nem hiányolta, vagyis... merthogy akkor sem adott képet. Ha Fn-t lenyomva indítom, akkor a 3 hibaled közül a középső blinking, ami ram hiba, de ha ram nélkül indítom akkor is ez van, sőt, más, hasonló 3.gen laptopban jól működő rammal próbálva is ez van. Ugye nem alaplaphiba? Hogy lehetne rávenni, hogy Option ROM-ot töltsön, vagy legalább bios képernyőt kapjak, vagy egyáltalán, képet? (Dell gyári tutorialokon végigmentem)
Még egyszer, ugye nem alaplaphiba? Ha igen, javítható?
Akinek konstruktív hozzáállással, esetleg további kérdéssel tudna még ötletet adni, azt már most is megköszönném! -
krisz77
tag
Sziasztok valaki azt megtudja mondani hogy a dell e7270 érintökijejzös és a sima e7270 között van valami külömbség anyaghasználat szentpontjábol ? és ha igen akkor mi ?
-
SzaboZE
addikt
válasz
w.miki #65877 üzenetére
A "csak a bekapcsológombig" konrkétan a teljesen szétszedést jelenti.
Onnantól az alaplapot tartja kb 3 csavar osztjóvan
Nincs benne semmi extra, összes csavar alul ki, sarok burkolatok alul le, az alatt is két csavar, billentyűzet felfele kivesz, alatta csavarok, kábelek lecsatlakoztat, majd egyben lejön a felső burkolat.
-
fecaga21
senior tag
Megéri venni sima hurcolászós, netezős sorozat,filmezésre Latitude E5470-et 6440HQ procival?Csak filmezésre kellene tényleg tesómnak meg vonatozáshoz cipelni.Milyen véleményetek van róla?
-
c64fanhun
tag
A 7490 után mi van vagy mi jön a számozásban?
-
w.miki
veterán
ez megvan
De azért jobb lenne, ha működne, amikor a bekapcsolós elosztónál várni kell, nem lehet egyből újra bekapcsolni, ha eszembe jut valami, mert még van benne valamennyi áram, és nem kapcsol be újra.
Illetve van ajánlott BIOS verzió ehhez a típushoz? Ami elég friss, de még a spectre botrány előtti, ami nem lassítja a CPU-t? -
w.miki
veterán
Dell Latitude e6540 szétszedős videót tudna valaki linkelni?
Van pár a youtube-on, de olyan kéne, ami kezdőknek szól, és nem teljes szétszedés, csak a bekapcsológombig.
(#57371) B-L-A-C-K már csinálta, eddig kéne szétszednem.
Eltört a bekapcsoló gombom, szeretném megragasztani. Még nem csináltam ilyet. -
UHHH
őstag
Tapasztalat: Ha nem tudod a korábbi user pontos nevét/cégnevét/címét, akkor nehezen tudod honosítani a garit. Jártam már így és sajna nem lett rám írva a garancia...
-
allein
addikt
válasz
h146207 #65869 üzenetére
Szia, ha ez segít: Dell US oldalon megrendeltem a laptopot, amerikai címre kiszálították, a főnököm nevére. Tehát rendelkezésre álltak az eredeti tulajdonos adatai, így simán tudtam honosítani US-ről HU garanciásra. Kb. 2 hét alatt meg is volt, nem kellett számla- ezt már leírták előttem is.
Vásárlás előtt esetleg kérdezz rá, hogy honosítható-e vagy nem.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Pyttawrx #65868 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a honosításhoz nem kell számla. Az előző tulajdonos neve szükséges, esetleg a címe. De ezt van itt, aki jobban tudja. Számla jellegű fecnit bárki bármikor tud nyomtatni, ha akar, az sokmindent nem bizonyít
h146207 : olyan nincs, hogy nincs "regisztrálva", az első vevőre van bejegyezve, onnantól, hogy kijött a gyárból.
-
h146207
tag
válasz
SzaboZE #65867 üzenetére
Köszi! Hát értem, hogy az a tuti, csak fogalmam sincs, hogy ahhoz pontosan mi kell. Random emberek behoznak mondjuk németországból latitudeokat, service tag alapján van rá még x év gari, de az alapján amit olvasok, nem egyértelmű, hogy a levegőből tudok-e garit honosítani. pl ha nem volt regisztrálva eddig, akkor csak regisztrálom magyarországra és kész? vagy ha volt, akkor kellene annak az engedélye, aki regisztrálta? valahogy így értelmezem, de nem találok konkrétumot.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, lenne pár nagyon alap kérdésem:
1. XPS 13 9380 és 7390 közül melyik ajánlott?
2. Ez most komoly hogy 7390-ből van egy Inspiron meg egy XPS modell is, aminek semmi köze egymáshoz?
3. XPS 7390-hez melyik dokkoló ajánlott? Fontos lenne hogy ne ilyen emulált DisplayLink-en menjen át a videó, hanem a natív videókártyát használja, ill. hogy tudjon tölteni is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii #65861 üzenetére
Biztosan az a hibás!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii #65859 üzenetére
Szóval ha haloványan mindent látsz a kijelzőn, ergo nincs háttérvilágítás, akkor inverter hiba.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii #65857 üzenetére
Akkor panel hibásnak látszik, de mindenképpen jó lenne ellenőrizni vásárláskor. Lehet alaplap hiba is pl (3.3V). ATI és nVIDIA (FullHD) kártyákkal volt szerelve és szinte mindegyik elhalálozott, szóval nem árt 110%-ra kizárni.
Fontos: Ha jól emlékszem DELL panelt kell beletenni (ID), különben nem tudsz fényerősséget állítani.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii #65852 üzenetére
Ha rávilágítasz lámpával akkor látni valamit a kijelzőn ?
-
h146207
tag
Sziasztok!
Hogy működik mostanság dell notik garija? külföldről származó használt gépet számla nélkül service tag alapján tudok gariztatni?
Köszi! -
válasz
Samanbacsii #65852 üzenetére
Szia. Elmondás alapján lehet még kábel is, de szerintem lcd
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
A köv. problémám lenne: Nem jelenik meg semmi a képernyőn bekapcsoláskor (Inspiron 9400) csak annyit látni, mintha kicsit világosabb lenne a kikapcsolt állapothoz képest. Rádugtam külső monitort a DVI csat.ra, próbáltam váltani Fn+CRT/LCD billentyűvel (ha ugyan azzal kell) de nem váltott külsőre. Szétszedtem, és ha lehúztam az LCD csatit a vga-ról akkor megjelent a kép a külső monitoron és simán lefut minden teszt, a vga is hibátlanul csak (nyilván) kiírja, hogy LCD és inverter kapcsolati hiba. Próbáltam megint váltani a Fn+CRT/LCD billentyűvel de nem vette el a képet a monitorról.
Tudom nehéz megmondani ennyiből de ez inverter, kábel, vagy kijelző hiba lehet? -
valakky
aktív tag
válasz
SzaboZE #65850 üzenetére
tudom, hogy léteznek ilyen hekkelt adapterek, még régebben rendeltem a másik laposhoz, de pont nem találtam el. mondjuk asszem 300 ft-ot buktam.
szóval továbbra se tudom, hogy melyik kártyán (9260NGW/7260HMW) milyen csatlakozó van, se egy datasheet, semmit nem találok, ami értelmesen tartalmazza, hogy melyiken milyen típusú konnektor van.
ami szerintem biztos, hogy ami rajta van a kártyán az ugye male, mert pöcse van, ami meg rámegy, az female. szóval valamilyen male és másmilyen female kell.
tippelni meg már nincs se kedvem, se idegrendszerem. -
SzaboZE
addikt
válasz
valakky #65849 üzenetére
Létezik ilyesmi, csak a csatlakozókat kell kitalálnod, hogy milyenről milyenre kell.
https://www.aliexpress.com/item/32539037318.html?spm=2114.12010615.8148356.5.42b87810EfjLap
Immy: mindenképpen
-
valakky
aktív tag
9260NGW NGFF-t tettem egy M.2/Mini PCI-E Adapterbe, viszont az antennacsatlakozókkal meggyűlt a bajom. a gépben, e7440, alapból egy msata 7260 van. létezik valami antennacsatlakozó adapter, amivel ráköthető az antenna a 9260-ra?
-
Immy
őstag
Sziasztok,
M6800-ban tervezek wifi kártyát cserélni. Gyárilag 6200, 6300 és 7260 hmw azaz pci-e half mini card típusú eszköz megy bele. Ez után a modell után a dell már M2 csatolóba tette át a wifi kártyákat és elvileg az intel is dobta a HMC támogatását az újabb kártyáknál.
Az érdekesség, hogy kínai weboldalakon elérhető a legújabb 802.11ax szabvánnyal ellátott wifi kártya “régi” hmw csatlakozóval:
[link]
Ami viszont még érdekesebb hogy az intel oldalán ilyen csatlakozóval nem adták ki az AX200 kártyát.Szerintetek belevágjak a tesztelésbe?
-
válasz
#72755712 #65844 üzenetére
"valószínűleg már akkor volt laptopom, amikor még iskolába sem jártál."
Kb. az ilyen beírásoknál szoktam azt mondani magamnak, hogy innentől felesleges minden nemű ellenkezés, az másik fél feddhetetlen/tévedhetetlen, hiszen már akkor laptopot javított, mikor még fel sem találták azt.
-
törölt tag
Van egy 5300-asom is, és egy 7400-as is, én nem a neten szedem össze az infókat, és böfögök bele a dolgokba.
Ha ugyanazt az ssd-t átteszem a 7390-esből az 5300-asba, sivítva megy a ventillátor, annyira jó a hűtése. 5300-asből sem egy volt a kezemben, a régebbiekről nem is beszélve, a support meetingeken gyakran szét kellett szedni egy-egy Latitude-ot, szóval a sajátokon kívül is láttam már párat, és valószínűleg már akkor volt laptopom, amikor még iskolába sem jártál.
Egyébként a kérdes nem az volt, hogy az 5xxx milyen, hanem hogy a 7xxx-hez képest milyen, nem tudom, érted-e a különbséget. -
PNP
őstag
válasz
#72755712 #65842 üzenetére
- "minden cigány a maga lovát dicséri effektus" - aláírásodban: Dell Latitude 7390 2in1
- először azt írod: "Ha (szerinted) ugyanaz az 5-ös, mint a 7-es", holott soha nem írtam ilyet, most meg már tovább csavarod: "azért durva lenne, ha a feleannyiba kerülő 5xxx jobb lenne, mint a 7xxx", ilyet meg főleg nem mondtam. Pusztán azt kívántam árnyalni, miszerint az 5-ös széria "teszkógazdaságos, gagyi" lenne, ami nyilvánvalóan nem igaz. Összefoglalva: beböfögsz ide egy túltolt degradálást, aztán elkezded az én hozzászólásom tartalmát extrapolálni.
- tehát egyébként melyik gépen van több port az aktuális kínálatban?
- a vastagabb váz potenciálisan jobb hűtést tesz lehetővé, ezen is kár vitatkozni. Az 5401-ben pl. megfér a 35W-os CPU is.Amúgy uncsi, szerintem fejezzük be, de ha még van benned indulat, nyugodtan add ki (csak ne feltétlenül itt
)
-
törölt tag
válasz
Uniross2 #65841 üzenetére
Az újakon már nincs a 7-eseknél. Volt 7490-esem, azon még volt az a kihajthatós csati.
Azt úgy látom már sose tudjuk meg, milyen plusz csatik vannak az 5-ösökön, illetve miben jobb a hűtésük, mert az azért durva lenne, ha a feleannyiba kerülő 5xxx jobb lenne, mint a 7xxx, leszámítva a "minden cigány a maga lovát dicséri" effektust -
-
zonusz
aktív tag
Tudtok segíteni, hogy mi az érdemi különbség a Latitude5401 és a 7490 között? A technikai paramétereket elolvastam, inkább a gyakorlati kérdések érdekelnek. Strapabíróság, mechanikus tartósság, melegedés stb.
Köszönöm -
UHHH
őstag
Az AVAST nagyon rossz, kerülöm. Éljen az AVIRA free!
-
Csepy
őstag
Ez a kijelző gyártójától függ. BOE panel nem, AUO panelek nem szoktak PWM-ek lenni. Kéne tudni, mi a gyártója a panelednek. A DELL, mint a többi gyártó is sok beszállítót használ ugyanahhoz a fajta kijelző-specifikációhoz. Ez a 2 7470 nálam ugyanazt a kijelzőt tartalmazta a DELL szerint. A bal oldali egy AUO panel, a jobb oldali egy BOE. Mindkettő 100% fényerőn van.
Most a 7490-emben egy Innolux panel van pl, de már rendeltem hozzá egy SHARP IGZO panelt, mert messze jobb.
-
fecaga21
senior tag
Dell Inspiron 7548 érintőkijelzős laptopról mi a véleményetek? Masszív hurcolászós gép?Gondolom a kijelzője szép lehet.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy Latitude E6540 laptop került hozzám, hogy nem működik benne semmilyen pendrive.
Usb-s egér jó, de a pendrájvok nem. A lemezkezelőben nem látszik , az eszközkezelőben meg ismeretlen eszközként jelenik meg. Milyen driver hiányozhat ? Van valakinek ötlete ? -
t420s
aktív tag
üdv
Dell E7470 laptop kijelzője PWM-es vagy flicker free?
Talán ezen a fórumon valaki ki tudja hámozni az infót.
Dell Latitude E7470 ultrabook.
https://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/latitude-e7470-ultrabook/pd
A kérdés annyi: a kijelzője PWM-es vagy flicker free?
Mert a specben ennyi szerepel:
Kijelző
14,0" HD (1366 × 768) tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott (16:9) WLED, 200 nit, magnéziumötvözetből készült LCD hátlap
14,0" HD+ (1600 × 900) tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott (16:9) WLED, 250 nit, magnéziumötvözetből készült LCD hátlap
14,0" full HD (1920 × 1080) tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott (16:9) WLED, 300 nit, magnéziumötvözetből készült LCD hátlap
14,0" QHD érintőképernyős Corning® Gorilla® Glass NBT kijelző (2560 × 1440), ujjlenyomatmentes (16:9) WLED, 270 nit, szénszálas LCD hátlap
Ebből nekem a
14,0" full HD (1920 × 1080) tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott (16:9) WLED, 300 nit, magnéziumötvözetből készült LCD hátlap verzió van.
Na de PWM? -
allein
addikt
Sziasztok. Adott két Latitude 6540 laptop, i5-4310M cpu mindkettőben. Egyikben msata SSD a WWAN helyén, másikban is SDD de nem tudom pontosan, hogy msata vagy sata. Msatas laptopon win10, másikon win7. Mi az oka annak, hogy fürgébb a win7-es laptop, mindkettőben 8 gb ram.
Win7-es gép HD, win10-es pedig FHD, nem tudom ennek van-e jelentősége.
Win10-es SSD - Samsung PM871 msata 256 GB,
Win7-es SSD - Micron C400-MTFDDAK256MAM. -
Sziasztok!
Adott egy Latitude E7480 kaby lake-el amiben HD620 van. Na már most a Dell oldaláról leszedhető legfrissebb IGP driver az tavaly júniusi, holott a 7-es széria még mindig kap normál támogatást az Intel-től. Kérdésem, hogy valahogyan fel lehetne hegeszteni egy újabb drivert a gépre?
Mert ha letöltöm mondjuk az Intel oldaláról akkor azt nem engedi telepíteni...Köszi
-
plömplöm
őstag
válasz
Tsebacsi #65817 üzenetére
nem "elismeri", de alapnak jó. ha a hdsentinel pillanatnyi jelentése szerint az adott storage állapota 100%-os, akkor az a tapasztalataim szerint 99.99%-osan 100%-os. ha egy hdd teljes felülettesztje négyszer végigmegy, és a hdsentinel szerint az adott storage 100%-os, akkor az a tapasztalataim szerint 100%-osan 100%-os.
és akkor még elkezdhetünk arról is beszélgetni, hogy ha adott esetben nem 100%-os az adott hdd, mert van rajta akár 1db rossz szektor, a smart adatok alapján (1 bad sector) nem garcsereérett, és vagy kicseréli az adott szerviz, vagy nem, de nem köteles.
akarunk még erről beszélgetni itt?
-
-
Máté94
addikt
válasz
zsolt19900 #65815 üzenetére
h264ify bővítményt tedd fel. A YT VP9 kodeket használt, amit csak Kaby Lake és afeletti iGPU-k tudnak hardveresen gyorsítani.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
lenne egy dell e6520 laptopom egy [link] I5 2540m procival
yt videóknál észreveszem (fhd tesztvideók), hogy a proci 100%ig felmegy.... esetleg ezen segíthetnék egy i7 beszerzésével?
Amennyiben igen, milyen i7 tel lehet kimaxolni ezt a laptolot?
Asztali gépként van használva és van alatta egy hűtőpad is (ha esetleg ez kérdés lenne, hogy a hűtése megoldott-e nagyobb tdp-s procira vonatkozóan) -
plömplöm
őstag
válasz
waccamár #65811 üzenetére
"Az, hogy a vinyó nem működik úgy, ahogy eddig működött, ahogy kellene, ahogy elvárható lenne, az is tény."
nem, ez nem tény, ez egy szubjektív vélemény. akkor lenne tény, ha hivatalos hatósági tanú jelenlétében egy akkreditált laborban mértetek volna pld egy boot-időt a notebook megvásárlásakor, és ugyanazon szoftverkörnyezettel mérnétek egyet ugyanúgy ugyanott most, a két mérés között pedig bizonyítottan az elfogadható mérési hibánál nagyobb eltérés lenne. pld ha a megvásárlásakor 1803 volt a win10, most meg 1909, akkor kapásból más a szoftverkörnyezet. ha tényeid lennének, akkor ezeket a tényeket a márkaszerviz előtt bemutathatnád és nem fórumoznod kellene.
'Függetlenül attól, hogy a HD Sentinel nem ír hibát.", nna ez viszont egy tény, valóban, és mivel ez az említett szoftver adott adatokkal dolgozik, mely adatokkal dolgozik az összes ilyen funkciójú szoftver is, az is, amit a márkaszerviz használ, ezért a nem hibás alkatrészt nem cserélték ki.ennyi idő alatt kábé négyezerháromszázhetvenkilencszer ki lehetett volna cserélni azt a nyomorult vinyót egy ssd-re. ha a hdsentinel hibátlannak mondja azt a vinyót, akkor eleve vissza se kellett volna vinni szervizbe. nem is értem. mondjuk mindegy is
-
waccamár
senior tag
válasz
SzaboZE #65812 üzenetére
Nem, nem üzemszerű a lassúság
Persze ezt így nem tudom bizonyítani, mivel a HD Sentinel nem ír ki semmit, tehát elvileg jó.
A ti nézőpontotokat is megértem, én csak idejöttem és mondom a mantrámat, miközben a bizonyítékok nem támasztanak alá, tehát részetekről is jogos a kritika ezek alapján.
De hidd el, ha te használtad volna azt a gépet, akkor te is azt mondtad volna, hogy ez nem "normális" lassúság.
Persze, ahogy írtam is, vesz SSD-t, de jó lett volna ha a HDD-je is működőképes marad.
A "röhejes" összeg pedig relatív, egy 16 éves gyerekről beszélünk, aki azt a 10.000 ft-ot amennyiért még vennie kell egy használható hdd-t is, tudná másra is költeni.Na de szerintem ezt túltárgyaltuk, köszönöm mindenkinek aki hozzászólt
-
SzaboZE
addikt
válasz
waccamár #65811 üzenetére
2020-ban minden hdd lassúnak számít. Nem tudhatjuk, hogy üzemszerű-e a "lassúság" vagy sem, de mivel hardver hiba nem jelentkezik, ezért úgy gondoljuk, hogy inkább nem a szervizt kellene zaklatni, hanem bedobni egy SSD-t, ami ma egy gép árához képest röhejes összeg és boldogan használni. Ha egy vinyó nem működik úgy ahogy "elvárható", akkor azt a sentinel kijelzi. Sőt, inkább az szokott lenni a gond, hogy feleslegesen jelez hibát.
-
waccamár
senior tag
válasz
plömplöm #65810 üzenetére
Minek fussak neki még egyszer?
Ez 2 tény.Az, hogy a HD Sentinel nem ír hibát az egy tény.
Értem.Az, hogy a vinyó nem működik úgy, ahogy eddig működött, ahogy kellene, ahogy elvárható lenne, az is tény.
Függetlenül attól, hogy a HD Sentinel nem ír hibát.Nézhetünk bárhol bármilyen értéket (amit most nem tudok neked megmondani, mert nem nálam van a gép), nem változtat azon, hogy nem tudja használni rendesen a gépét, és a szervizbe való küldés után sem változott semmi.
-
plömplöm
őstag
válasz
waccamár #65807 üzenetére
"Megnéztük HD Sentinel-el a vinyó állapotát. Ott nem ír hibát." vs "Vett egy terméket, aminek az egyik komponense garancia időn belül elromlott."
ennek fuss neki megint"sok idő amíg felpörög a vinyó"
micsoda mázli, hogy a smart adatok között ott van ez az érték is, legjobb tudomásaim szerint. mi ez az érték most? -
waccamár
senior tag
válasz
Tsebacsi #65808 üzenetére
Teljesen egyet értek veled, viszont annál többet nem tudok tenni már, minthogy pontosan ugyan ezeket elmondtam neki 5X. Én budapesti vagyok, ők szolnokon élnek. Mondtam neki, hogy NE MM-be vigyék vissza, hanem közvetlen szervizzel vegyék fel a kapcsolatot. Nem, nekik MM "egyszerűbb". Visszakapta ugyan úgy hibásan, mondtam neki, hogy ez nem így megy. Ő nem akar még egy hónapot várni, neki kell a gép, inkább hagyja, max. vesz egy hdd-t is. Ő tudja
-
válasz
waccamár #65807 üzenetére
16 éves könyörgöm, ne hagyd rá, ráadásul MM-be visszavinni... jaj
Mivel Inspiron, gondolom CIS (szervizbe vivős a garancia), bevizsgálják, viheti is a gépet, míg megjön az alkatrész használhatja a gépet. Ne törődjön már bele egy hibás alkatrészhibába csak mert az MM-ben, akik még csak nem is szerviz, elhajtották... -
waccamár
senior tag
Mindenkinek: Köszi a válaszokat.
Megnéztük HD Sentinel-el a vinyó állapotát. Ott nem ír hibát.
A parkolási ciklusok számát most nem tudom.
De függetlenül attól, hogy nem ír egy program hibás vinyót, a gép még használhatatlan.
És NEM volt ilyen, hanem szép lassan vált ilyenné.
Jó ideje panaszkodik már arra, hogy sok idő amíg felpörög a vinyó, amíg megnyit valamit. Ez alapvetően csak bosszantó volt, de tudta használni a gépet.
Viszont ez azóta olyan rossz lett, hogy nem tudja használni a gépet egyáltalán.
Persze, SSD tervben van az ODD helyére, megy is és éppen szombaton veszi meg, de jó lett volna, ha kapott volna egy új, működő vinyót, és tudta volna még használni adattárolásra.
Azt nem tudom elfogadni válaszként, hogy vegyen egy SSD-t. Vett egy terméket, aminek az egyik komponense garancia időn belül elromlott. Van ilyen, nincs ezzel probléma. Elküldte megjavítani, és nem történt semmi, teljesen ugyan olyan maradt minden.Még egyszer: nem az van, hogy most jött rá éppen, hogy neki már lassú a hdd. Teljesen elég lenne neki, de nem működik. Eddig nem volt ilyen, főleg nem többszöri clean reinstall után.
Azóta beszéltem vele, és igazából ő már elengedte a dolgot, nem fogja visszavinni még egyszer, hanem vesz egy ssd-t, a hdd-t meg hagyja. De engem azért bosszant a dolog, mert úgy érzem átverték, és kihasználták, hogy nem értenek hozzá. Ahogy az emberek 99%-a nyilván nem fog tudni vitatkozni egy szervizzel.
-
válasz
waccamár #65802 üzenetére
Szia! Mindennek előtt teszteld leh a hdd-t egy sentinelle, várjuk meg mit ír. Igen amúgy ssd-vel tudod gyorsítani:
Samsung, (de árban a legdrágább), vagy az olcsóbbak közül pedig:
WD Green 3D
Crucial BX500
Crucial MX500
Patriot Burst
Patriot P200
PNY
Ha tényleg rossz a HDD, azt kell cserélniük. a Dell kb 1-2 hét alatt le szokta zongorázni -
waccamár
senior tag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek van egy Dell Inspiron 5567 gépe. Borzasztó lassú, többszöri újrarakás után is: valószínű a vinyó mehetett tönkre, egy wd green van benne, ami folyamatosan parkol mióta megvan neki, így lehet benne már több százezer ciklus. Egy Chrome megnyitása 10mp.
Visszavitték a MM-ba (tudom, Dell support kellett volna ,de hát na...), ahol pár hét múlva visszakapta, úgy, hogy ugyan olyan lassú maradt, a vinyót nem cserélték ki, viszont alaplapot cseréltek (wtf?). Előtte még felhívták, hogy hát úgy tudják gyorsabbá tenni, hogy tesznek bele 35k-ért egy 250gb-s ssd a vinyó helyére, és hogy "ez ilyen".
Ő 16 éves, nem igazán áll még ki az igazáért, de engem bosszant a történet. Ezt most rá akarja hagyni, mert nem akarja megint 1 hónapig nélkülözni a gépét.
Ha Dell-en és nem MM-en keresztül megy a story mennyivel gyorsabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest