Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Sziasztok.segítséget szeretnék kérni.Dell Latitude E 5550 notim van.Használtan vettem.Még bőven garis.Sajnos a biosban admin jelszó van beállítva,amit a régi tulaj kis fia rakott rá ,de már nem tudja..Lehet telepíteni a gépet,csak sajnos biost nem tudok frissíteni a jelszó hiányában.Van e valami mód rá hogy megtudjam a bios jelszót?Valami master key vagy ilyesmi?Fizetni is hajlandó lennék érte.Neten hiába keresgélek.Köszi előre is.
-
somasz
addikt
válasz
pataslogeza
üzenetére
Ezek gyári driverek, megtoldva a szükséges géptípusokkal a korlátozás.
Nézek, írj privátban este.hito: Lehet, hogy bios frissítés volt, és elállítódott a legacy/uefi. Nézz rá!
-
hito
nagyúr
Mi a fene történik a gépemmel? Néhány napja vettem, de azóta már vagy 6-8x újraindult magától és a következő szöveggel fogad a bal felső sarokban boot után:
No bootable devices found.
Press F1/VolumeUp key to retry boot.
Press F2/VolumeDown key for setup utility.
Press F5/Home key to run onboard fiagnostics.Ezután ha az első lehetőséget választottam mindig sikerült a boot. Mi lehet a nyavajája? Hardverhiba leginkább? Dell Latitude 11 (5175) a gép.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Koszonom a drivereket de en mar telepitettem a driver boost programmal, mukodik is hibatlanul csak en jobban szeretem a gyari dolgokat. A dell oldalarol letoltott gyari drivert akarom telepiteni.
Ha tudnal adni olyan service tag-ot amiben gyarilag van ilyen 3g kartya, az lenne a legjobb
Elore is koszonom. -
somasz
addikt
válasz
pataslogeza
üzenetére
Próbáld ki ezekkel a a driverekkel.
Ha nem megy, akkor keresek egyet, az eredményt nem garantálom. -
somasz
addikt
válasz
pataslogeza
üzenetére
Hol írtad át?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Az mar megvolt, de kicsomagolva is csak egy setup.exe telepito meg egy par kb-os .dat fajl maradt amit nem tudok tovabb bontani, es nem a csupasz driver fijlok. Innen hogyan bontod tovabb?
A service tag-ot mar atirtam es igy tudtam telepiteni a blutotth drivert ami az eredeti service tag-al szinten nem ment.
Kene egy olyan gepnek a service tag-ja, amiben gyarilag benne van ez a 3g kartya. -
somasz
addikt
válasz
pataslogeza
üzenetére
Ki kell csomagolni és betallózni a drivert. A szoftver telepítőjéhez meg hozzá kell adni a géptípusodat egy fájlban.
Nem a ST-en múlik. Otthon nem is tudnád átírni... -
sevcsenko jr
csendes újonc
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
geza12
üzenetére
Ha stimmel a feszültség, akkor márkán belül nem szokott ezzel gond lenni.
Tehát szerintem jó hozzá.Ahogy mondod, annyit legalább csinálnia kellene, hogy kiírja, hogy nem jó a töltó.
Olyanokat szokott kiírni, hogy megy a gép, de nincs töltés,
vagy hogy csökkentett teljesítménnyel megy, stb...(#55083) sevcsenko jr
Jelentős külö9nbség nincs köztük, az áruk is hasonlóA Másik kérdésedre csak a DELL tudja a választ.
-
sevcsenko jr
csendes újonc
Sziasztok,
A linkben szereplő laptop miért DDR3 -al szerelt tudja valaki?
Manapság már ezen kategóriát DDR4-el szerelik nem?
Teljesítményben számottevő a különbség?
[link]köszi

-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
smart card olvasó drivere kb.
-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
szuper, jegyzem, köszi!

-
troly
tag
Sziaztok!
Egy jó ideje próbálkozom a win 10 64 bit használatával Dell 7520 régi laptopomon és most a 5559-en.
Sajnos játékok terén egyikkel sem boldogulok. A régin is és ezen sok játék betölt és eltolodik a kép. Erre a DPI felbontást már bepipáltam ez működik. De a játékok grafikája fekete foltos lesz és úgymond kihagy a grafika.
Már végig böngésztem a neten de igazából nem tudok rákeresni mert semmijen módon nem tudom mi lehet.
ATi videókari van mind két notiban már 3 fajta drivert használtam az intel chipset drivert is frissitettem, használtam a windows sajátját és semmi. Sok régi járték csinálja de van újabb játék is ami fekete foltos úgymond ott nem jelenit meg grafikát a gép.Itt egy példa:
Bocsánat a hosszú írásért és ha ez már ki volt tárgyalva de eddig nem találtam megoldást.
Előre is köszönöm mindenkinek.

-
pataslogeza
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Valoban. Ez elkerulte a figyelmemet, vagy inkabb nem is neztem

A 20-as veguekbol is az E sorozatban volt ha jol latom, mert D620-ban nincs, de E6320, E6420 stb. van.
Arra gondoltam a service tag-ot kellene atirni egy E6320 gep service tag-jara, akkor lehetne telepiteni a dell drivert, csak nem tudok egyetlen E6320 service tag-ot sem. Tudnal irni egy E6320 service tag-ot?Te mifele ugyeskedesre gondolsz?
Ja, tudom hogy nincs orokos tamogatottsag, de ha egy dell gepbe rakok egy gyari dell alkatreszt, akkor ne tiltsa mar le a telepitest csak azert mert ebben a tipusban nem az volt gyarilag benne.
Amugy hibatlanul mukodik a driver boost programmal telepitett driverekkel, mar kiprobaltam. -
VANESSZA1
őstag
Tud valaki egy jó akkumulátor beszerzési forrást? Lehet jó áron gyári Dell, vagy akár nagyon jó minőségi utángyártott is..
Ne tartsátok magatokban !!

-
szabonagyur
félisten
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Melyik OS? Amúgy lassan lejár a 3 év garijuk, kezdenek elhalni, nem a tied az első.
-
haxxika
senior tag
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Ha leírod, hogy milyen gépről van szó pontosan, akkor az mindenkinek sokat segítene

-
Pandimakaay
tag
Gyerekek, en mar nem tudom mi van a laptopommal... Mindig mas nevezetu kekhalallal "udvozol", van hogy csak 1 honap utan vagy 2, van hogy hetente. Memtest ment 10 oran keresztul, nulla erroral. Hd sentinel se lat semmi hibat, minden driver friss, van hogy nem kekhalallal indul ujra, csak ugy naturban, minden teszt negativ. Masfel evig semmi baja nem volt, azota volt ujratelepites is stb. Szervizben is volt ott azt mondtak illesztoprogram... Masfel evig semmi, aztan most meg mar masik winnel is csinalja ujratelepites utan. Kifogytam az otletekbol es a remenyekbol, hogy mi baja lehet. Ha valaki tud segiteni kerem irjon ram.
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adott egy Dell XPS M1730 laptop, töltő nélkül vettem, németből behozott cucc.
Sajnos tesztelni még nem tudtam e miatt ,ezért olyan kérdésem lenne hogy a gyári DELL PA-19 töltő helyett ,jó lehet e hozzá egy DELL PA9E töltő ami már az Alienware-ekhez való ?
PA-19-et nem nagyon találok ,ha netán van horror árba.
Tudtommal annyi különbség van a 2 közt hogy 10wattal nagyobb teljesítményű a PA9E.
Továbbá olyat halottam hogy bármilyen Dell 130wattos töltővel, adni kellene képet vagy meg kellene mukkannia , ez igaz lehet? -
somasz
addikt
válasz
pataslogeza
üzenetére
[link] lent Compatible Systems
A DW5550-es a 20-as végű gépek gyári kártyája, azokra települ föl delles driver mindenféle mókolás nélkül. Ettől a szériától eltérő gépre csak ügyeskedve lehet feltenni.
Ne várd el, hogy egy 9-10 éves gépre legyen szoftveres támogatás gyári részről! Kb 5 éve lejárt a modellciklusa.

-
pataslogeza
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
A tamogatott gepek kozott a latitude szeria ott van es a win7 is, es en nem latom sehol kiemelve hogy a d630 kivetel.
Te hol talaltad?Masik problemam, hogy vettem bele egy ericsson f5521gw tipusu 3g kartyat, ami dw5550 neven dell gepekben hasznalatos, de a dell oldalarol letoltott driver telepito leall azzal a hibauzenettel hogy erre a gepre nem telepitheto.
Telepitettem a gepre a driver boost nevu programot, az hiba nelkul letoltotte es telepitette az osszes hianyzo drivert.
Eloszor jonak tuntek ezek a dell megoldasok, de valojaban nagyon korlatozottak. -
somasz
addikt
válasz
pataslogeza
üzenetére
Vista drivermappa hozzá a legfrissebb, azért nem támogatja. Ráadásul nincs a D630 a program által támogatott gépek listájában.
yanna: Szintén zenész, semmit sem csinál másfél éve. Ezt értettem félre, azt hittem a CU-re gondoltál. Sorry, fáradt/ideges voltam.

-
mate1396
tag
Sziasztok van egy Dell inspiron 3542- es laptopom. Montanában gondolkoztam rajta, hogy a fiókban elfekvő HDD-met esetleg be akarnám építeni a DVD helyére. Megnézem a DVD olvasó kiszedése nem nehéz feladat csak egy csavar tartja, viszont erről hogy lehet leszedni az előlapot? (Vagy egyáltalán le lehet-e?) Mert ugye amit veszek keretet arra ezt rá kellene rakni

-
pataslogeza
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Hello,
Nehezen megtalaltam ezt a command update programot es telepitettem de ez nem csinal semmit csak kiirta hogy locating driver library es ennyi, vagy 5 perce ez megy.Na, miutan beirtam ezt a hozzaszolast kiirta hogy a gepem nem tamogatott pedig a tamogatott listaban benne van a latitude es win7 is. Ilyenkor mi van?
A gep egy Latitude D630, win7-32bit. -
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
Ha csak egy maradt, az a memóriakártya-olvasó, ha kettő, akkor a free fall sensor, m6800-ét töltsd le, telepítsd.
Memóriakártya-olvasóhoz elérhető elvileg valahol egy driver, egyik korábbi vevőm rendszergazdája megtalálta, de még nem kaptam meg... Anélkül is megy az olvasó. -
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
M6600-on W10 alatt nem megy ez a funkció, mert nincs hozzá drivermappa.
-
gyuzso
tag
Sziasztok
Segitséget kérnék, van egy dell vostro 5470 laptopom, régebben frissitettem a win10-et és eltünt a windows hello alkalmazásom, ujra telepités megoldotta a problémát, de viszont nem engedi az ujlenyomatomat beállitani
Azt irja ki, hogy sokszor lett tévesen beirva a belépési jelszó, csináltam ujjat, ki kapcsoltam a gépet ujra inditottam, és megint azt irja ki
-
somasz
addikt
válasz
kmisi99
üzenetére
és yanna: Kezdem kicsit elveszíteni a türelmemet, meg a jószándékomat.
Tessék használni a keresőt is! Ráadásul veled yanna már tárgyaltuk ezt. 
Ezerszer le lett írva, windows telepítés után a felrakod a Command Update-et és nem a check gombra nyomsz, hanem alatta a linkre. Leszedi a drivermappát, telepít mindent, utána újraindítod a gépet. Így minden eszköz fel lesz telepítve, nem marad ismeretlen egy sem.
Eztán nyomsz egy checket, telepít pár frissítést és újraindítod. Innentől kezdve minden up-to-date lesz.szerk: és pataslogeza
-
kmisi99
addikt
Az a 2mb os kis cucc semmit nem csinál, csak fut a háttérben, és ott van lenn az óra mellett, ez a 2. dell gép ahol órák után se történik semmi, hogy fut. De egyébként nagy nehezen manuálisan letöltöttem mindet, azért köszönöm a segítséget, ha valahol még elakadok akkor írok.
-
embe
nagyúr
válasz
kmisi99
üzenetére
Support oldalra felmész.
Ott beírod középre a service tag-et.
Utána a driver-download résznél az automata keresést és telepítést választod.
letölt előbb egy kb. 2mb.-os kis alkalmazást, majd lecsekkolja a gépet, és leszedi a hiányzó, vagy újabb drivereket, és ha azt választod, akkor telepíti is. -
kmisi99
addikt
Sziasztok! A dell nek van valami automatikus update szoftvere? 6430 as gépre kellene win 10 re.
-
embe
nagyúr
válasz
pataslogeza
üzenetére
Nézd meg a bios leírását. A HP-nál az utolsó 2 bios-nál nem lehetett visszaállni, de azt a support oldalon le is írták.
-
-
No.01
addikt
válasz
somasz
üzenetére
2.2.0 A legujabb. Azt gondoltam, h ezt letoltve nem kell vacakolnom kulon driverekkel es ebben legalabb a wifi vagy a kabel-el valo csatlakozast beleintegraljak. Most ott vagyok ahol voltam hisz vadaszhatom ossze a drivereket magamnak tag alapjan.
Sajnalom, de ez a regi Samsung gepemnel lenyegesen egyszerubben mukodott. Ott tiszta telepites utan foldobta a wifi adapter telepiteset a tobbit meg csekkolta maganak a szerveren es lehuzzta amit kellett. 2x csinaltam mind 2x tokeletesen mukodott.
Igazabol mostmar ugy vagyok vele, h mind1 csak mukodjon

-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tegnap cseréltem le a Dell Venue Pro 7140-emet az utódjára, ami már nem Venue Pro, hanem Latitude termékcsalád. Latitude 11 5175-öt vettem (6Y57, 8GB, 256GB, LTE). Brutál egy gép, nagyon elégedett vagyok vele. Miért került át a Latitude családba a széria? Billentyűzet piszkosul drága hozzá. Kintről rendelve 40eFt minimum. Nincs valami ötletetek, hogy hol lehetne picit jobb árban hozzájutni?
-
No.01
addikt
válasz
somasz
üzenetére
2 opciot lattam. Volt maga a Check gomb ill alatta egy lehetoseg, h ha Windows ujratelepitest eszkozoltem akkor klikkeljek ide. Az volt maga a link amit te is irsz. el is kezdi, de utanna jon a fentebb emlitett hibauzenet.
Mellesleg ha ezt le kell tolteni a netrol akkor igysem-ugysem sikerulne mivel sem wifi-n sem vezetekkel nem tudok a netre csatlakozni. (Bar lehet maga a hibauzi is ebbol kovetkezik...) -
No.01
addikt
Sziasztok,
Win7 tiszta ujratelepites utan elakadtam ujfent...

Telepitetetm a Dell comman updatet majd az Advance driver restore opcional a linkre kattintva hibat dob ki: GUI-UVM4 Load of driver library catalog data failed.Mivel semmilyen driver nincs jelenleg a gepen igy a netre sem tudom rakotni...
Ilyenkor mit ajanlanatok??
-
mghltm
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
-
thotzoltan
tag
Nem müködik a billentyü világítás dell precision m6600-on..kell valami kombinációt nyomni hozzá?
friss Win 10 telepítés... -
-
válasz
Flickering
üzenetére
Szia!
Itt tudnak ( Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma) ) ajánlani bővebben neked SSD-t (vagy összefoglaló szerintit választasz és úgy kéred ki a véleményt)
L
-
Flickering
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy egy Dell 7559-es laptophoz milyen ~256gb-os ssd-t ajánlotok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Alaplapon van, ebben nincs audioboard.

thotzoltan: nem kell webcamhoz driver! ha nem megy, akkor vagy nincs benne, vagy a kábele csúszott ki.
-
haxxika
senior tag
válasz
Magnum_
üzenetére
PR02X, PR03X, mindkettő jó lesz, utóbbiból van USB3-as típus is.
Tothgera30: El kell keserítselek, de az a port az alaplap része, és nem az audio boarddé, tehát nem választható külön. Másik oldalt a VGA port és mellette az USB van külön boardon, de az a rész sajnos nem.
somasz: pont egyszerre sikerült..

-
válasz
somasz
üzenetére
Egy E6440-esről lenne szó. Most kaptam kézhez, jobb oldalon legfelül és szélen található port az. Végül is annyit venni észre hogy 2mm-el beljebb van a tüske. Persze fogóval biztos lehet igazítani, aki csinált ilyet meg tudná mókolni, de én elrontani nem akarom. Vékony pendrive simán kommunikál vele, bár ahogy most rájöttem, ez talán az Audioboard-on lesz. Szólok neki, szerintem felkeresi, de jó lenne ha nem bukná a garit.
#55020 Core2duo6600: Ez logikus, de az ára sem mindegy.
-
Magnum_
nagyúr
Sracok!
Gondolkodom a dell e6230-hoz egy dokkolon.
Milydn tipust kell keresnem itt a HA-n? -
törölt tag
Sziasztok
Tudom nem beárazós topic, de szerintetek egy 7537 i7-es FHD noti, már gyakorlatilag gari nélkül mit érhet?
256gb ssd, 16GB ram
többi szokásos -
thotzoltan
tag
Dell Precision M6600 webkamera driver Win10-re..... ?

-
Pierre75
senior tag
Vásárlás előtt állva Dell 7559 tulajoktól kérdezem: a Windows 10 által feltett driverekből melyeket cserélték, telepítették a dell support-ról? Mely további Dell sw-t érdemes feltenni és miért?
Érdemes-e továbbra is betartani a chipset -> intel igp -> nvidia telepítési sorrendet az optimális működéshez?
Mennyire vagytok megelégedve a géppel az eltelt időben? Jelentkezett-e kopás? Milyen esetleges negatívumra érdemes figyelni? -
somasz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Attól függően, melyik gépben, melyik portot cseszte el, javítható, vagy cserélhető egyszerűen vagy bonyolultan. (pl. van, hogy audioboardon van rajta, az külön cserélhető, az alaplapi macerásabb.)
Keressétek fel KillHates fórumtársat. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mindent lehet javítani, csak legfeljebb nem ingyen
-
Barátom elhajlította az USB port belső részét. Működik, de nem biztos hogy tartós marad. Lehet ezt javítani? Mert szerintem NBD gariba nem fér bele.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Látom másokat is érdekel, nem csak engem !

Csak elszomorító a válasz .

Ott van valami, de gyakorlatilag semmire sem használható .

Üdv.
Astra
-
Barcelona95
tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Szia!
Az AMD oldalán találsz hozzá frissebbet.
Nekem E6540 van 8790M-el, megy is az újabb driverrel, csak valamiért az újabb driver mellett nem működik normálisan a SmartCard olvasó. -
embe
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Keresd ki a chipset gyártó oldaláról, van-e egyáltalán hozzá!
Ha van, akkor tedd fel! Én is az Intel oldalról szoktam leszedni az aktuális friss divert. -
WhiteAngel89
aktív tag
üdv, dell 5737 es gépem van
amd 8870m es VGA van benn, és nézegettem a napokba dell oldalán még mindig egy tavaly októberi driver vann fenn.
nos kérdem én, nem lehetne rá varázsolni vmi frissebbet? elég durva hogy több mint egy éves a legutóbbi driver. és a laptop pedig nem 2 fillér volt -
yanna
addikt
-
Francia91
veterán
Üdv urak!
Megint egy kérdést tennék fel.
Dell Precision M6700/M4700-ban az mSATA slot SATA-II-es sebességet produkál? Olvastam valami ilyesmit, de konkrét, 100%-os infót nem találok a dologról -
No.01
addikt
Visszakaptam a gepet, kicsereltek az alaplapot, de rossz Windowst (nyelvugyileg) telepitettek...

Arra van otlete barkinek is, h egy DVD slot nelkuli gepen ami eredetileg Win7- Pro-val jott (a cimkejen Windows10 downgraded szerepel) mikent tudom visszarakni a Win7-et angol vagy magyar kiadasban?? (a parancssorral kinyert kodot nem fogadja el Microsoft)
-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
A dokkolós kérdés nem neked ment.
Minden esetben a hivatalos oldalt ajánlom: [link]
Váltható grafikus kártyát elvileg nem szereti ennél a szériánál a W10, legalábbis ez van a biosban. Chipset és Management engine drivert tedd fel a dell oldaláról, utána pedig hagyd nyugodtan a windows update-re vagy az intel driver update utility-re. -
thotzoltan
tag
-
somasz
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem, nem megy. WWAN helyére nincs bekötve, a 1/2 mini helyre pedig max. cache-nek valót lehetne betenni (ha menne), amit tudtommal csak a 7 támogatna a 8/8.1/10 nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ulefone Armor Pad 5 Pro
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként ha megnyitom, üres az update history, de ez a letiltás tükrében nem is csoda.