- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Tegnap vettem egy Latitude E4200-t és lenne pár kérdésem a szakikhoz. Mi az a smart card? Valami biztonsági kártya elvileg, de én olyat nem kaptam hozzá. Lehet hozzá külön venni? Másik, hogy láttam hozzá neten bellentyűzetet, de olyat amin van trackpoint (elvileg E4200-n gyárilag nincs). Létezik, hogy kapni hozzá, vagy kompatibilis más olyan típusú gép billetyűzetével, amin alapból van?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
válasz SzaboZE #31202 üzenetére
UK-t már találtam, pöcökegereset nem. Az E4300-nak meg dupla egérgombos a billentyűzete, nem lenne túl szép szétbarmolva. Úgyhogy marad egy világítós UK billentyűzet
Egyébként olyan szinten jó a touchpadje, hogy nem is hiányzik a pöcökegér ha nincs nálam BT-os egér. Ritka érzékeny és pontos.
-
hito
nagyúr
válasz Chaser #31208 üzenetére
Ja, bocs, félreértettem E4300-asét még nem volt szerencsém kipróbálni, de nekem az E4200-é határozottan kellemes, az átlag touchpad mezőny fölé helyezném. Aztán kinek mi. Lehet, hogy valakinek nem jönne be. Én nagyon sok üzleti notit elfogyasztottam már életemben, azokhoz mérten a legjobbak közé tartozik érzésem szerint.
-
hito
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy az E4200 gyári recovery DVD-je csak az OS-t installálja, vagy felteszi a drivereket is? Másik kérdésem az lenne, hogy az akksi ikonra kattintva miért írja, hogy telep1, telep2 (nincs). Nincs is ODD benne, aminek a helyére lehetne ultrabay akksit tenni Hova lehet tenni a másodlagos akksit? Vagy van olyan dokkoló hozzá amiben van?
-
hito
nagyúr
Ennek a 4200-nek IPS kijelzője van, vagy miért ilyen szép, élénkek a színek?
-
hito
nagyúr
Eszméletlen jó szerintem. Viszont néha csinál furcsa dolgokat. Magától rátolja az összes kontrasztot. Legalábbis olyan mintha feltekerné, aztán egy 5-10mp múlva normalizálódik a helyzet, magához tér magától.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
E4200 win7 64bit-re fingerprint szenzor telepítésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata? A driverek között nem találom és nem telepíti hozzá az OS sem. Így nem tudom használni.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz DNReNTi #31260 üzenetére
Ok, de amikor megvettem a gépet még Dell szoftver is volt hozzá. Bár a rendszer 32bites volt. Most amikor kiválasztom a gép service tagje alapján a letöltések közül a 64bites win7-et, nem hoz semmit az ujjlenyomatolvasó részhez. Pedig elég jó kis szoftver volt, lehetett választani a beléptetési formák közül (csak bio, vagy bio + password, stb...). Tehát a win7 által kezelt fingerprint nem lenne túl jó, elég fapad.
-
hito
nagyúr
válasz SzaboZE #31262 üzenetére
Így már mintha lenne valami. Mondjuk 64bitre is, csak eddig service tag volt bejelölve, nem pedig a product szerinti, így egy csomó dolog nem jelent meg.
MÁS: szerintetek E4200 billentyűzetén ki lehet cserélni fizikaillag a karaktereket? Csak mert most rendelnék hozzá világítós billentyűzetet és a legolcsóbb UK kb. 10-11eFt lenne, míg van fenn egy francia kiosztású (AZERTY) ami postával együtt 6eFt lenne.
Illetve ezt az akksit vajon érdemes megrendelni? Ez a legolcsóbb eredeti gyári 6 cellás akkumulátor hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Tudnátok az E4200-mhöz hasonló Dell subnotit ajánlani használtan 100eFt-ig bezárólag? Mi ennek az utódja? Ami fontos: max. másfél kg, 12", ujjlenyomatolvasó és erősebb hardver, mint az E4200-ben.
Az a baj, hogy van egy Sony kamerám, ami blu-ray formátumban rögzít 1080p-ben 50fps-el és az már sajnos sok az E4200-nek visszajátszás szempontjából. Majdnem le tudja játszani, de 10mp-enként ugrik képkockákat sajnos és elég idegesítő. Már tettem bele Broadcom Crystal HD kártyát is, de az meg kiderült, hogy a blue-rayt nem nagyon szereti. Mondjuk a 70012-es van benne, elvileg van már utódja a 70015-ös személyében, de nem akarok kockáztatni, lehet, hogy azzal sem lenne tökéletes.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
Úgy fest Thinkpadre kell váltanom. Csak az meg dagi, azért nem akartam. Viszont anyaghasználat és hasznos extrák figyelembe vétele mellett meg nincs más alternatíva (FP és világító billentyűzet sajnos elengedhetetlen). HP kell a francnak és itt a kör be is zárult. Vagy Latitude, vagy Thinkpad. Még a Lifebook lenne jó, de ott meg szintén nincs világító billentyű.
-
hito
nagyúr
SOS segítség kéne. Ma vinnék az E4200-met, de nem tudom kivenni belőle a BIOS szintű ujjlenyomat azonosításom. Akkor tettem rá amikor még a régi rendszer volt fenn, újrahúztam (win7 64bit) és nem tudom melyik program az amit le kell hozzá tölteni a Dell honlapjáról. Előző rendszeren belül valami gyári szoftverben állítottam be, hogy még az OS betöltése előtt is kérje az ujjlenyomatomat. Melyik program ez? Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Egy Dell L. E6410-esben lévő 1440x900-as panel milyen egy Thkinpad-ben lévő ugyanilyen felbontású panelhez képest? Volt E4200-m és ott nagyon meg voltam elégedve a színekkel, Tp-eknél hiába a nagy felbontás, maga a panel minősége nagyon nem az igazi. Alacsony kontraszt, és gyenge színek jellemzik. Ha ezekben jobban teljesít az E6410, akkor lehet, hogy inkább azt választanám a Tp T410 helyett.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Egy Dell E4310-es gépet kéne feldrivereznem (win7 32), de marhára ninc kedvem egyenként összevadászni a cuccokat. Nincs hozzá valami gyári driver-ező utility, ami ezt megcsinálja helyettem? Olyanra gondolo, mint a Thinkpad-eknél a system update alkalmazás.
-
hito
nagyúr
válasz premete #38945 üzenetére
Köszi, megnézem. Nagyjából már megvagyok vele, bár a szoftvereket most hanyagoltam, csak a driverek vannak fenn. Bár a gyári szoftverek sokszor csak a helyet foglalják, haszna annyi mint egy férfi nemi szervnek az ember talpán.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! A Dell a táblagépeire (Venue 8 Pro) nemzetközi garanciát ad? Nincs számlám róla, OLX-ről vettem és állítólag angliai a gép, de a garancia ellenőrző USA lokalizációt ír. Tudom így érvényesíteni a garanciát itthon, számla nélkül service tag alapján?
-
hito
nagyúr
Köszi a válaszokat! Nagyszerű, akkor ennyit a nemzetközi gariról szériaszám alapján. Ez tényleg csak a Lenovo-nál és az Apple-nél működik normálisan?
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz szabonagyur #40168 üzenetére
Jogos. Pontatalanul fogalmaztam. Thinkpad-re gondoltam.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Ma jött meg Angliából a refurbished Dell Venue 11 Pro tabletem. Sajnos hiába teszem töltőre, kiírja ugyan, hogy csatlakoztatva, töltődik, de a %-ok csak pörögnek lefele, semmit nem tölt. Próbáltam több töltővel is, mindegyikkel ez az eredmény.
Beírtam a UK Dell Warranty Status keresőjébe az express service code-ot és azt írja, hogy áprilisig még gyártói garis a gép.Kérdésem az lenne, hogy így itthon is elvihetem szervizbe, ellátják a készülék baját, vagy csak Angliában érvényes ilyenkor a garancia? Valahogy nincs kedvem postázgatni heteket, minekután ma kaptam kézhez. Köszönöm a válaszokat!
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Sajnos már csak akkor írok, amikor szétver az ideg, így nézzétek el nekem az idegállapotomból adódó felfokozott hangulatot. Van egy Dell Venue Pro 11 (7139) hibrid gépem. Csináltam egy win10 újratelepítést. Szépen le is futott, driverezés nélkül gyönyörűen minden működött, eszközkezelőben egy ismeretlen eszköz sem volt. Szarházi win10 persze ontotta rá a kéretlen fos frissítéseit (ezért falhoz állítanám őket egyenként), amivel persze szétbarmolta a wlan adapteremet, ami addig hibátlanul üzemelt. Most egy 200MB-os fájl nem tudok feltölteni a felhőbe, mert minden ami ekkora vagy nagyobb, nem éli meg a feltöltést, ugyanis kb. ilyen időközönként (1-2perc) megszakad a wifi kapcsolat. A wlan adaptert már áramtalanítottam, wifi-t a gépen ki-be kapcsolgattam, legfrissebb drivert gyártó honlapjáról letöltöttem, telepítettem, semmi változás. A wlan router egy UPC-s cucc, minden mással működik hibátlanul, a gépben lévő wlan adapter Intel 7260.
Előre is köszönöm a segítséget!
A Microsoft-ot feldarabolnám és értelmes, nem agyhalott IT cégeknek osztanám szét az évszázad legnagyobb patkánysága miatt, miszerint a felhasználó nem választhatja meg, hogy szeretné az elcseszett frissítéseiket telepíteni, ami csak szétbarmolja a gépet
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz mghltm #51999 üzenetére
Köszi! Ezek szerint mégis ki lehet kapcsolni az automatikus frissítés? Visszaállítási pontot nem szívesen csinálnék, mert vagy 200GB adatot már felmásoltam rá.
UHHH: ezzel csak az a baj, hogy most a Dell drivere van fenn (ami szintén nem jó), és az előző a frissítéssel elbarmolt driver. Tehát egy utolsó előtti kéne.
-
hito
nagyúr
jelzem; nem kötekedni akarok, hanem segíteni próbálok.
Nyilván, nem is annak vettem
Egyébként még az itteni S4 topicban is panaszkodtak rá. És csak az i9505-tel vannak ilyen 5GHz-es gondok. Nem értem és nem is szeretnék ezzel foglalkozni, mert idővámpír. Lényeg, hogy otthon nem szeretném átállítani a routert 5GHz-re.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52055 üzenetére
Mi? Meg a HD4000 is megbizkozik mindennel, nemhogy a HD4400. En videoval mar nagyon reg nem tudtam megakasztani egy gepemet sem, pedig 4k-t is hasznalom nem is ritkan. Most HD4200 van a gepemben es ez is kacagva teker minden videot.
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52059 üzenetére
Akkor ott valami egesz mas gond van. Videovezerlo szoftveren belul, vagy bios-ban nincs lefojtva az IGP? Driverek nincsenek osszekuszalva? Kodek, lejatszo, stb? Be van kapcsolva a gep? Utobbival csak azt szerettem volna erzekeltetni, hogy tenyleg kulonosebb megeroltetes nelkul meg kene vele birkoznia.
-
hito
nagyúr
Panasonic 4k videó? Ott is valami más gond lesz FZ1000-emmel felvett videókat (100mbps, 4k, MP4) egy i3-asban lévő mezei HD4000 kitekerte akadás nélkül. Én nem tudom nálatok mi van GH2-mmel felvett 170mbps fHD videók is szépen mentek. Remélem MPCHC-t használtok. VLC-vel esélytelen, legalábbis nekem azzal nem ment.
-
hito
nagyúr
Szerintetek az normális, hogy az i5-4300Y processzorom (1.6GHz@2.3GHz) Sony Vegas videó renderelés alatt 0.8-1.3GHz-en pörög? Tudtommal a videóvágás az egyik legprocesszor igényesebb feladat, erre ez nem ad bele apait, anyait? Hol van ez lefojtva? Teljesítménycentrikus séma az aktív. BIOS-ban lenne érdemes körülnézni?
-
hito
nagyúr
Sajnos nagyon elegem van a gépemből (Dell Venue Pro 11 7139). Egész egyszerűen ha felpörög a ventilátor, kicsit keményebben dolgozik a gép, egyszerűen olyan szinten lefojtja a teljesítményt, hogy használhatatlan szarrá válik a gép. Most már nagyon elegem van belőle, próbáltam mindent, BIOS-ban turkáltam, Intel HD videó vezérlőben felhúztam mindent teljesítmény centrikusra, windows energiabeállításokon belül szintén teljesítmény centrikuson van és semmi. Könyörgöm, egy i5-ös gép (i5-4300Y), HD4200-vel, 8GB DDR3 rammal tudjon már teljesíteni! De nem, kínlódik
Mi a fenét csináljak vele? Előbb-utóbb kivágom most már az ablakon.
-
hito
nagyúr
válasz soldi3r #52368 üzenetére
De hisz van benne aktív hűtés. Vagy arra célzol, hogy vékony a hűtés teljesítménye és ezért veszi vissza inkább a gázt?
Máté94: köszi a tippet, megnézem. Nem a felhasználói szokásnak megfelelő gépet vettem? De hát könyörgöm. A videólejátszás mégis milyen felhasználói szokás? Nem általános? Magasan az igényeim fölé pozícionált gépem van. Pont ez benne az idegesítő. Fujitsu Q702-m soha ilyet nem csinált, pedig 4GB ram van benne és még csak nem is dual-channel. Ráadásul gyengébb proci, IGP van benne és mégsem csinál ilyet.
-
hito
nagyúr
válasz Máté94 #52371 üzenetére
Jó, az csak amolyan tessék-lássék próbálkozás volt Általános, teljesen átlagos a felhasználás. Net, média, kis PS, de ebből az első kettővel sem birkózik meg mindig és ez azért kiakasztó. Főleg a videólejátszással vannak gondok.
Program: MPCHC
Videó: fHD MP4 24mbps, és 4k MP4 64mbps. Mindkettőt kacagva kéne tekernieAz abban a gépben alatt melyikre gondoltál? Mert kettőt is említettem. Venue Pro, vagy Q702?
Janika-1982: most már kiegyensúlyozottan van és így sem változott semmi. Kitakarítani? 2 hetes a rendszer
soldi3r: ok, nem baj, tekerjen csak, melegedjen, főjön meg, lesz@rom. De dolgozzon. Engem nem zavar ha 2000fokos a processzor
-
hito
nagyúr
Nem, egyszerűen ez a fos egy 4k videót nem tud lejátszani, de még a fHD is akad. Valaki értejön, mert esküszöm porrá zúzom!!!! Soha többé Dell. Hetek óta ezzel szenvedek. Nekem ilyen még egy gépemmel nem volt. Már a nightly MPCHC-t is telepítettem, ami a szaros Z3740-es CPU-s gépemmel akadás nélkül vitte a 4k-t.
Még egy dolog, ami fontos lehet: alul a MPCHC-ba nem írja ki, hogy hardveres gyorsítás, pedig eddig mindig kiírta a többi gépemnél. Ez esetleg lehet probléma?
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Máté94 #52378 üzenetére
Köszi, kipróbálom! Elnézését mindenkitől a tegnapi hisztiért, de már tényleg a végét jártam. Hetek óta kínlódok az akadozó videók miatt. Hátha most jó lesz. Ha nem, rendszer újrahúzás, ha az sem válik be, akkor eladás.
-
hito
nagyúr
válasz Máté94 #52378 üzenetére
Sokkal tartozom, ez volt a probléma Még jó, hogy írtam, hogy nem jelzi a MPCHC a hardveres videógyorsítást. Mindazonáltal nagyon érdekes, hogyha felpörög a venti (=> tehát terhelés alatt van a gép), akkor ennyire visszahúzza a teljesítményt, ugyanis addig (3-5mp) hardveres videógyorsítás nélkül is akadás nélkül megy a videó. De ahogy érzi a terhelést, brutálisan beszaggat, tehát visszahúzza az órajeleket. Hosszúton még ezt kéne majd megoldani, de most örülök annak, hogy a videólejátszás megy ahogy kell neki.
somasz: BIOS frissítés nem sikerült neki legutóbb, majd még nekifutok még1x. Viszont a második link érdekes. A három dologból az utolsó vonatkozik rám (periodic losses of power). Ezekkel hívta vissza a Dell a Venue Pro-kat? Lehet, hogy ráhívom akkor a NBD-es csókát, mert gari még van rá.
-
hito
nagyúr
Egy utolsó próbálkozás: tudok valami csinálni azzal, hogy ne vegye vissza az órajeleket a gép, ha felpörög a venti, vagy nem? Cseppet elegem lett abból, hogy egy fHD, 4k videót nem tudok anélkül megnézni, hogy összesz@rja magát a gép. Beszaggat, izzad, majd belepusztul szegénykém a 300-400eFt-os vételárával. Mondom kap még egy esélyt, újrahúzom a rendszert, hátha összeakadtak a dolgok, de semmi, ugyanolyan kalap sz@r maradt a gép, mint amilyen előtte és mindig is volt.
Hangsúlyozom, mindezt core i5 procival, 8GB DDR3 rammal és a többi. Ha ehhez a Dell tudott írni egy olyan BIOS-t, amivel tulajdonképpen hazavágta a gép teljesítményét, mert ha dolgozni kéne, akkor visszabutítja magát egy Atom BT szintjére, akkor egy életre felejtem el ezt az átkozott márkát.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz soldi3r #52783 üzenetére
Szerintem olvasd el még1x az utolsó hozzászólásomat, mert egy kicsit össze vagy zavarodva A dolgozni nálad a fHD videó nézését jelenti? Mert akkor irigyellek. Van nálatok felvétel?
Az én véleményem szerint tudjon már egy retkes fHD/4k videót lejátszani ez a gép anélkül, hogy 15mp után diavetítéssé váljon a dolog! De biztos az én agyammal, igényeimmel van a probléma. Erre biztos 1milliós Ft-os gép kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- Lenovo T450 LAPTOP AKCIÓ! 5. gen. Core i5 / VIL. MAGYAR BILL. / 8 GB RAM / 240 SSD / 2 x AKKU!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070
- A képen látható akkuk
- 99 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest