Új hozzászólás Aktív témák
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Dell xps 13-at honnan érdemes beszerezni? Nem fontos a magyar bolt, ha a garanciát itthon is tudom érvényesíteni. -
SZIGMA
aktív tag
-
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani, hogy egy DELL E6430-as géphez gyárilag milyen típusú töltő van?
Nekem egy kis lapos TN800-as van hozzá.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
darvak
senior tag
Hello,
E6230-ba lehet pl. XPS 12 FHD IPS kijelzőt rakni? Vagy akár Lenovo x230-240-250 kijelzőt.
Fényerőállítás?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz FireKeeper #54691 üzenetére
ajanlott ( e6330-am volt majdnem 3 evig ): massziv felepitesu gep, eros ivy bridge procik + hd4000 vga, usb3 portok es hdmi, dokkolhato a tovabbi bovithetosegert, rambol 2 x 8g-ig fogad, gigabit lan, widi kepes wlan, wwan lehetosege, kekfogas, hosszu akkuido, vilagito bill-lel is elerheto, ssd-vel nagyon gyors, de a kijelzoje nem valami tuti - grafikai munkat nem ezen fogsz vegezni
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
törölt tag
válasz FireKeeper #54691 üzenetére
Szia,menjél fel a DELL oldalára,és ott a támogatásban nézd meg a drivereit típus szerint.
Operációs rendszer szerint listázva. -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
E6430 mennyire van jó barátságban a Win10-zel? Driverek, progik mennek rendesen? Összességében mennyire ajánlott gép (jó helyen kérdezem, mi? ). Eléggé őrlődök a Lenovo T430 és az E6430 között, és miután a Thinkpad-es topikban már kikérdezgettem magam, most átjöttem ide
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
mghltm
addikt
válasz szilacus #54685 üzenetére
bill vilagitas - fn + jobbra kurzor
kijelzőt kikapcsolni - bios-ban be kell kapcsolni az "Unobtrusive Mode" lehetoseget es ott irja a bill kombinaciot ( fn + b talan )
alvás készenlét - vezerlopulton energiagazdalkodas
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
szilacus
tag
Sziasztok.
Vettem egy 6430S gépet,ssd-vel, i5 procival, win10-el.
Kérdésem az lenne hogy lehet a billentyűzet világitást bekapcsolni, és a kijelzőt kikapcsolni, vagy ha lehajtom, mit csináljon,alvás készenlét stb?[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-
atka76
tag
Sziasztok!
Vettem a laptopomba egy aksit,elvileg eredetit és ezt írja ki minden induláskor!
Warning: This battery is not recommended for this system use.
It may only have limited features and non-optimized performance.Strike the F1 key to continue. F2 to run setup the utility.
Mit lehet vele csinálnom!
Köszönöm!
Attila
Bendegúz
-
oszi666
őstag
Sziasztok! Azt hogyan tudom megnézni, hogy a laptopom képes-e miracast-ra? Egy dell e6430-ról lenne szó.
Igazából ez kicsit off lesz, de ha valaki tud segíteni, vagy tudja melyik fórumra írjak jó lenne: van egy régebbi Samsung TV-m ami nem okos, emiatt nincs wifi vagy ilyesmi, és unom már, hogy mindig fel kell álldogálni ha valamit át akarok nyomni a laptopon, mivel most csak HDMI csatlakozóval tudom feldugni. Ismerős mondta, hogy vannak olyan TV okosítók amik miracasttal át tudják nyomni a laptop képernyőjét. Okosítás ilyesmi nem kell, csak vezeték nélkül szeretném tükrözni a laptop képét.It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
somasz
Topikgazda
A Dell oldalat mar csekkoltam ott elvileg frissitett is egy drivert, de ha ujraellenoriztetem akkor megtalalja ugyanazt es kiirja ujbol, h folrakva es igy tovabb.
Melyiket és miért? Ne az automata keresésre menj...
Find drivers manually fül alatt válaszd ki az oprendszeredet, keresd ki a video részleget és tedd fel az intelt, adott esetben az amd-t is!
Csak ugye még mindig nem tudjuk, mit mutat az eszközkezelőd.
Ezért javasoltam a Command Update-et az emlegetett módon, egyszerű felhasználóknak tökéletes, de azoknak még inkább, akik több gépet húznak fel egy héten, vagy egy nap.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
No.01
őstag
válasz somasz #54666 üzenetére
Ne haragudj igazad van csak mivel jelenleg nincs mas gep a kozelben igy nagyon ra vagyok utalva erre es jelenleg nem jo. A Dell oldalat mar csekkoltam ott elvileg frissitett is egy drivert, de ha ujraellenoriztetem akkor megtalalja ugyanazt es kiirja ujbol, h folrakva es igy tovabb. Restart utan is hasonlo a helyzet.
-
somasz
Topikgazda
Mi a gáz? Azt nem értem.
Jössz puffogni, hogy ez nem megy, az nem megy, ahelyett, hogy tájékozódnál, utánaolvasnál egy kicsit.
Kis türelmet kérünk.Le lett írva ezerszer, hogy Command Update feldriverez majdnem mindent, ha helyesen használod.
(Eddig USB3.0 és AMD radeon drivert kellett csak dell oldaláról újrahúznom, mert előbbi csak usb2 sebességen ment a 6230-ban, utóbbihez meg nem volt Catalyst, csak a driver)Ha ezek után is az lesz, hogy elszáll a vga driver, akkor javaslom, hogy próbálj meg egy usb-s live-linuxot, ezzel kizárhatod a hardverhibát, vagy hívd fel a supportot és csináld végig az ő lépéseiket. Diagnosztikát is futtathatsz, lehet hardverhiba is out-of-the-box.
Egyáltalán a dell support oldalát felkerested már? Lehet, hogy van radeon kártyád is a gépben, de ugye nem tudtunk meg semmit a hardverről az eddigiek alapján. Eszközkezelő mit mutat?
Ha gyári állapotú a géped, akkor van rajta recovery.
-
No.01
őstag
-
somasz
Topikgazda
válasz szab13 #54661 üzenetére
Eszközkezelőben minden fel van ismerve? Command update-ben a check gomb alatt ott van még a link? Ha igen, akkor nyomj rá. Aztán restart után checkre, majd restart után amit ismét talál, azt rejtsd el, mert bugos.
Csak intel vga van a gépedben?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
No.01
őstag
válasz somasz #54656 üzenetére
Sajna nem emlekszem ilyenre... Sajna azt sem tudom, h mikent tudnam osszehasonlitani a mar meglevo drivereket a letolthetokkel.
A Dell Comman update talal 1 frissitesi lehetoseget (az ujrainditas ha szukseges opcio bepipalca) lefut, de ha ujra csekkoltatom akkor megtalalja ugyanazt es ugytunik nem frissul. A nyavajas display driver meg tenyleg fel percenkent megall es ilyenkor semmire nem is lehet klikkelni vagy akarmi szinte hasznalhatatlanBarmi tipp igy a tavolbol?
-
mghltm
addikt
válasz szab13 #54658 üzenetére
hasonloan jartam ~2 hete, ez segitett megoldani a frissitesi gondot:
I'd like to share my experience here in my company with Win 7 Pro. We have a WSUS deployed, and it was taking forever for a brand new installation to find out the updates. The steps we took to have it fixed (remember that Win 7 must be original and activated ):
1) Stop Windows Update service;
2) Install KB3020369 (https://support.microsoft.com/en-us/kb/3020369);
3) Stop Windows Update service again;
4) Install KB3161608 (https://support.microsoft.com/en-us/kb/3161608);
5) Reboot the system;
After the reboot, it took no more than 5 minutes to find out the updates (sometimes we had to force the scan of Windows Updates again).azota masik 3 gepen probaltam, nekem bevalt.
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dell E6410-es laptopot.
Majdnem minden rendben vele, kivéve, hogy a W7 nem frissít.
kikapcsolt frissítés mellet is pörög 25%-on a svchost. exe,
Ha engedem a frissítést, szintén pörög, és keres-keres....Visszaolvasva látom, hogy nem egyedi probléma, de megoldást nem találtam rá a fórumon.
Esetleg W10? vagy másik W7?Köszönöm
-
somasz
Topikgazda
Dell command update első futtatásánál a check gomb alatti linkre nyomtál, hogy szedje le a driverpakkot?
MurdR: a touchpad driver telepítése szerintem nem egy földtől elrugaszkodott lépés, ha a touchpad beállításaiban akarsz turkálni.
[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz Máté94 #54651 üzenetére
Nincs fent neki.
Végül is favágó módszerrel, de sikerültYou may need to download the touchpad driver.
1. Log on to Dell’s site under the service tag number for your computer.
2. Click on Drivers and Downloads.
3. Click on Drivers Home.
4. Open Input Device Drivers tab.
5. Download Touchpad / Pointing Stick driver.
6. Execute the downloaded file and follow unzip and install instructions.
7. Restart computer.
8. Dell Touchpad icon should show up in taskbar.
9. Open Touchpad by clicking on icon and the settings for the touchpad, pointing stick and mouse can be changed.
10. Be sure to click on Apply to save your settings.Elegánsnak egy cseppet sem nevezhető.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
No.01
őstag
-
Máté94
addikt
Dell Command Update, van ilyen alkalmazásod? Már ha ez nem általad telepített, hanem a kedves IT-sek által.
Itt megtalálod a drivereket, de a service tag alapján keress.
-
MurdR
veterán
válasz #20749568 #54648 üzenetére
Rakjuk fel? (sajnos távsegítséget próbálok nyújtani egy barátomnak, nincs előttem a gép...)ezek vannak ott:
monitor fényereje, hangerő némítás, akkumulátor állapota, vezeték nélküli hálózat, külső képernyő, szinkronizáló központ, bemutató beállítás[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
No.01
őstag
válasz Máté94 #54645 üzenetére
Eddig is Dell gepet hasznaltam igaz az ceges volt igy az osszes frissitest inteztek az IT-sok. Most viszont privat a gep es baromira szenvedek vele mert szinte hasznalhattalan. Nincs erre egy beepitett program ami csekkolja, letolti es folteszi a szukseges frissiteseket? A parom Samsungja ami mar majd 6 eves es meg a mai napid jol mukodik igy nehezen hiszem el, h itt nincs ilyen... vagy csak nem talalom
-
MurdR
veterán
Heló!
Dell E6410-esen hogyan lehetne kikapcsolni a touchpadet?MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Adott egz Latitude E5570-es gep aminek a kijelzo drivere ugz fel percenkent leall/nem valaszol. Gondoltam frissitem, de sem a gyari Intel HD graphics panelen keresztul sem a v.melyik almenuben megtalalt Intel driver update utility programmal nem sikerult mert azt irja, h a gyarto alltal modositott driver fut a gepen igy nem lehet frissiteni. Honnan tudnam letolteni a megfelelot?
Elore is koszonom!
-
Dhampir
félisten
válasz szőr Artúr #54642 üzenetére
Mire váltasz?
-
mghltm
addikt
válasz ZavaBalazs #54639 üzenetére
nincs, csak msata hely van az ssd-nek
-
ZavaBalazs
őstag
sziasztok!
lati e6430u-ban van hely HDD-nek SSD mellé?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
balint355
aktív tag
válasz szőr Artúr #54637 üzenetére
E7440-en nem megy az ujjlenyomatolvasó Linux alatt, próbáltam rá megoldást keresni de nem találtam. Smart card-ot és BSD-t nem próbáltam.
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
szőr Artúr
tag
A jelenlévők közül használ valaki open source op.rendszert üzleti gépen?
Szeretnék megszabadulni a Windows világtól, de a BSD és Linux támogatottságát hiányosnak tartom.
Smart card, ujjlenyomat olvasó mintha nem működne Windows nélkül. -
_q
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy azokra a Dell laptopokra ami nem üzleti, hanem hétköznapi felhasználóknak van szánva világgarancia van? Tehát ha külföldi a laptop, külföldön vásárolt akkor a cég világgarancia keretén belül elfogadja itthon is garanciális javítás esetén mindenféle papír nélkül, serial szám alapján a garanciális javítást?
-
tag
Sziasztok.
A segítségeket szeretném kérni.
Van egy Latitude E5540 laptopom.Nyár elején lett hozzá töltő cserélve garanciában (nem tudom, hogy ez befolyásolja e a hibámat). Szeptemberben újra lett telepítve a számítógép.
Az energiagazdálkodási fülön a kiegyensúlyozott van beállítva.
A laptopon fel van telepítve a Power Manager.
Az akkumulátor beállításánál a töltési módnál a „Custom” van beállítva, start (50%), stop (80%). A bios-ban is ez a beállítás szerepel. Ez szeptemberig a telepítés előtt remekül működött.Csak most hiába van ez az érték beállítva, illetve a BIOS-ban is, akkor, ha lecsökken az érték például 75%-ra indítás után egyből feltölti 80%-ra.
Próbáltam a power manager törlését, illetve régebbi verzió felrakását sajnos a problémát nem oldotta meg.
Ebben kérném segítségeteket.
Köszönöm előre is. -
szőr Artúr
tag
válasz szabonagyur #54624 üzenetére
Van olyan gépe még a Dellnek, amibe m.2 SSD mellé hdd-t is be lehet rakni?
Vagy ez az idióta tervezés csak a Latitude széria új modelljeit érinti? -
balint355
aktív tag
válasz szabonagyur #54624 üzenetére
Ezek szerint a leválós gumi is típushiba, azzal is futottam már egy kört gariban
Haswell Refresh miért olyan lényeges? Csak egyszerűen a teljesítménye miatt, vagy az egész gépen újítottak valamit a Refresh procikkal? (nekem i5-4300u van benne, az azt hiszem nem refresh)I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
félisten
válasz Lacess #54623 üzenetére
Amit nézni/tudni érdemes: kijelző körül van egy gumi réteg, mely hajlamos felválni. Ha gyárilag HDD-s volt akkor könnyű SSD-t rakni mellé, ha azonban SSD-s gyárilag akkor kell egy kiegészítő a HDD-hez.
DP port hajlamos kontaktos lenni ha sokat használod, bár ez szerintem annyira nem ritka jelenség máshol sem.
Ja és mindenképpen a Haswell refresh CPU-val vedd a gépet.
Az utána levő 2 széria nekem sem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Lacess
tag
válasz szabonagyur #54622 üzenetére
Köszönöm, ilyen mértékben az elenyésző.
7240/7440 lenne tervben, ugye ilyen korban csak használt. Esetleg van valami amit jó tudni vagy ellenőrizni vásárlás előtt?
7x50/70 nem tetszik annyira de az is szóba jöhet, főleg akkor ha volt valami típushiba vagy "baki" az elődökben amit ezekben már javítottak. Tudsz/ tudok ilyenekről?Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
félisten
-
fcbarca
őstag
dell 7559-re fellehet varázsolni a windows 7-et valahogy?
most próbáltam flash-ről de valami eszközillesztőt kér.. -
Lacess
tag
válasz szabonagyur #54618 üzenetére
Ez 7240-nél is típushiba?
Gondolkodom egy olyanon... (vagy Hp 820)Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
balint355
aktív tag
válasz szabonagyur #54618 üzenetére
és HIJ
Köszi a válaszokat, azt hiszem gari leszI've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
félisten
-
félisten
-
balint355
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E7440 gépem, és pár napja előjött egy hiba... Ha megmozdítom a gépet (akár csak az asztalon egy pár centit, vagy megemelem, arrébb teszem, sőt néha már meg se kell mozdítanom), egyszerűen kikapcsol, mintha kivenném az akksit. Aztán pár másodperc múlva visszakapcsol. Ha töltőn van, akkor azt mutatja a Windows, hogy nem észlelhető akku:Olyan, mintha valahol nem érintkezne rendesen, és kis mozgásokra is lecsatlakozik. Van erre egyszerű megoldás, vagy garancia?
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
haxxika
senior tag
válasz thotzoltan #54612 üzenetére
A LAN kártya gigabites (10/100/1000), ezen már jó sebességet lehet elérni, csak kell hozzá megfelelő router is, meg persze kábel (CAT5e/CAT6).
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
félisten
válasz thotzoltan #54612 üzenetére
Lan integrált mint mindig, WIfi cserélhető csak valószínűleg se a kiépítés nincs meg, se a BIOS nem támogatná.
-
thotzoltan
tag
válasz szabonagyur #54608 üzenetére
lehetséges ebben a konfigurációban erősebbre cserélni,vagy minkét kártya integrált?
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/inspiron-5520-core-i7-3612qm-2-1ghz-8gb-1tb-15-6-5520-s61p81-p98175805/#termek-leiras -
szőr Artúr
tag
válasz szőr Artúr #54606 üzenetére
Probléma megoldva, illetve megkerülve.
BIOS setup-ban a BIOS default beállítása után elhallgatott. A Factory default után újra pattognak a hangszórók, ráadásul sztereóban. Hol a jobb, hol a bal hangszóróból jön a recsegés.
Érthetetlen, de így már nem érdekel. -
törölt tag
sziasztok
lett egy kis gondom a notimmal 7535
Eddig a touchpad rendesen működött, de ma megbolondult, nem tudom oda vinni ahova akarom a kurzort, aztán elugrik onnan, a koppintás se minden esetben megy
W10 van fenn, mailware ellenőrizve, vírus is.
friss a driver is
mit lehet ezzel kezdeni? -
félisten
válasz thotzoltan #54607 üzenetére
Nem nagyon, tiszta Wifi környéken egy nagyon jó routerrel talán kicsivel 100 felé tudsz menni, de max ennyi, a LAN meg 100-as tudtommal.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 5520 8gb RAM I7 3632QM CPU@ 2.20GHZ WIN10 oprendszer
Hálókártya
Intel(R)Centrino (R)Wireless N2230
Realtek pcie FE Family Contlorrer
..lehetséges ezek közül valamelyiket 100 Mbits sebesség fölé bírni? -
szőr Artúr
tag
Latitude E5570.
Az op.rendszer indulásáig halk pattogó zaj hallható a hangszórókból, ami a hangkártya driver betöltése után elhallgat.
A gép új.
Lehetséges, hogy hardver hiba? Vagy ezek ilyenek?
BIOS-ból van eggyel újabb, azt még nem próbáltam, de a leírásában nem láttam erre vonatkozó javítást.[ Szerkesztve ]
-
Feherfy
tag
Üdv.
7559-es gépen csak 1 db jack aljzat található. Headset-et szeretnék használni, amelynek nyílván 2 jack dugója van, ezért vettem is egy adaptert.
Ezzel a headsetet a géphez csatlakoztatva, majd Dell Audioban beállítva (headset mikrofonnal), elég kétségesen működik:
1. Először csak a jobb oldali hangszóró szólt, majd a kábelt kicsit mozgatva rájöttem, hogy egy pár milimétert kijjebb kell húznom a jack-et, hogy a bal oldali is elkezdjen szólni.
2. A mikrofont abszolút nem tudom működésre bírni. A windows audio-ban rögzítőeszközök között továbbra is csak egy eszköz található (Realtek High Definiton Audio - gondolom a beépített mikrofon). Viszont a bemeneti hangot visszahallgatva (Teamspeakben vagy Steamben) csak hangos furcsa - lüktető statikust zajt, és gerjedést hallani.A headset eddig másik géppel jó volt, viszont ezzel a kombinált jack csatlakozóval csak szenvedek. Találkozott-e már valaki ilyen problémával? Mi lehet a megoldás?
-
szucstom
őstag
Srácok, 5558-as gépen, ha van valaki aki játszik Diablo 3-mal, legyen szíves segítsen! Folyton bekrepál a gép. Próbáltam régebbi driverrel is, de az se megoldás...
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest