Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
A Latitude 6430 asba mit lehet betenni a szabadon álló mini pcei portba ?
Be lehet valahogy tenni SSD ét oda ? -
embe
nagyúr
válasz
pataslogeza #54998 üzenetére
Nekem is volt, hogy csinált ilyet.
Szerintem eredeti. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy Latitude D630 gepet, es elvileg gyari toltot kaptam hozza, de ha be van dugva a tolto indulaskor, akkor kiirja hogy nem dell tolto van csatlakoztatva es nem is tolti az akksit. A gep mukodik toltorol, csak nem tolti az akksit. A biosban is azt irja hogy, nem tudja megallapitani a tolto tipusat. Ha mar beindult a gep es akkor kihuzom a toltot mahjd ujra bedugom, akkor mar mukodik, tolt rendesen, szoval a gep indulaskori ontesztje tiltja le szerintem. Ki lehet kapcsolni ezt valahogy a biosban?
Meg tudnatok mondani a kep alapjan, hogy ez eredeti tolto vagy tenyleg csak utanzat? -
szilacus
tag
Képernyő fotót hogyan tudok készíteni?
-
embe
nagyúr
válasz
szilacus #54991 üzenetére
A service tag egy kis matricán a gép alján megtalálható. Ha nem, akkor a biosban belépve az elő pontok egyike a System information. Ott a gyártási időt, és ezt a service tagot is megtalálod.
Itt a középső ablakba beírod a service tagot, és megkapsz minden infót a géphez.
Driverek, gari, stb. -
somasz
addikt
válasz
thotzoltan #54985 üzenetére
Itt a W7 Update megoldása: (Fix bekezdés a lényeg)
Driverekhez Dell Command Update a megoldás.
Egyébként W10-zel is tökéletesen megy, egyedül a memóriakártya-olvasót nehézkes felismertetni, de működik driver nélkül is. Free-fall sensorhoz az m6800 drivere jó, minden más felmegy az m6600 8-as driverével. Annyi, még, hogy a chipset drivert erőltetni kell, hogy tegye fel a régebbi verziót (így eltűnik egy ismeretlen eszköz), aztán nyugodtan frissítheti a W10.
szilacus: Service Tag a gép seggén, vagy a biosban az első fülön megtalálható, az alapján le tudod ellenőrizni a garanciáját a dell support oldalán. Alaplapi elem, akku, tápcsati, töltőáramkör környékén lehet valami gond a bekapcsnál, a kijelző meg lehet driver probléma is. Dokkolón van a géped? Anélkül hogy viselkedik? Akku ki-be, dokk ki-be csatlakoztatása, kifújkodása megvolt?
-
szilacus
tag
Sziasztok.
Használtan vettem egy Latitude 6430s gépet, ssd meghajtóval, win 10 fut rajta.
Minden remekül működik pár apróságtól eltekintve.
Ha lehajtott kijelzővel kapcsolom be akkor hiába hajtom fel a kijelző sötét marad, nem tudom elő csalogatni a kijelzőt.
Mihelyst a készülék áramot kap (semmi bekapcsoló gomb használata) azonnal bekapcsol. Valahol ezeken lehet
állítani?
Hol tudom megnézni valójában hány éves a gépem, ha lehet részletesen leírva, előre is köszi. -
embe
nagyúr
válasz
thotzoltan #54987 üzenetére
Pedig létező probléma. Mármint úgy értem, hogy gyakori jelenség.
Nem véletlenül vannak ezek a javító progik. -
embe
nagyúr
válasz
thotzoltan #54985 üzenetére
Frissül az szerintem, csak nagyon lassan. Ez általános panasz mostanában a W7-re. Vannak különböző kis progik amiket le lehet futtatni, és állítólag akkor frissít azonnal.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
DELL PRECISION m6600-as gépemre hiába telepítem fel a ell Win7 SP1 gyári lemezével az Op rendszert,nem frissül...de nem tudok a Dell oldalán sem lefuttatni rajta semmit,mert nem engedi...
és sajnos a driverek elég régiek..hol találok újabakat..? a Win 10 pedig sajnos nem kompatibilis egy halom driverrel... -
válasz
Francia91 #54977 üzenetére
Na fejlemény...........
Nem röhögni!
-öcsém újrapasztázta tegnap reggel a procit(amit nekem nem mondodott),
-de a zseni nem tekerte el a proci rögzítőt és ezért szórakozott szegény laposom
-viszont a venti nem akar pörögni és sajna mindig túlmelegszik és leáll a masíne
venti nem csapágyas lehet lehalt a hűtője vagy mi?külön nem tudom valahogy beröffenteni.....biosban nem láttal. -
somasz
addikt
-
Thymea
csendes tag
Sziasztok!
Van egy "új" (4 évesen vettem használtan, felturbózva) Dell Latitude E6430-asom.
Tapasztaltatok a Dellekkel kapcsolatban olyat, hogy ennyi idő után (nem tudom hivatalosan a nevét, billentyűzet és keret közötti "gumiszerű műanyag réteg"), az anyaga elfárad? Úgy érzem, mintha kvázi tapadna az ujjamhoz :-/ átnyaltam Clinnel (áá, ez biztos csak zsíros a használat miatt), de ugyan olyan maradt.
Tippek? -
-
Sziasztok!
Adott egy Inspiron N5010-es gép.-nem tudom bekapcsolni,mert csak felvillan a bekapcs led..és kb 5mp-ként villant egyet.
tegnap még leállítottam rendesen,de ma már ez fogadottmi lehet a problem?
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Azt tudja esetleg valaki, hogy a Dell Inspiron 7559 típusú notebookban található 1TB-os HDD (nem az SSHD), milyen fordulatszámon működik 5400 vagy 7200 rpm?
Előre is köszi!
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz
MaxxDamage #54967 üzenetére
Köszönöm!
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ezzel a kérdéssel kapcsolatban korábban somasz Úrral már konzultáltam, de több szem többet láthat gondolattal itt is felteszem .
DELL E6540 erre az 1/2 MINI helyre lehet-e SSD-t tenni ?
Bár ritka, de létezik ilyen kis méretű SSD, csak az a kérdés, hogy a DELL E6540 kezeli-e ?
Azért érdekel ez, mert ahogy a képen látszik, WWAN kártya is van a gépben, tehát az a hely foglalt, de jó lenne ha lehetne egy SSD is mellette .
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ?
Üdv.
Imre
-
.:Koska:.
csendes tag
Sziasztok!
Dell E5440 kompatibilis a PR03X usb3-as vagy PR03X usb2-es dokkolóval?
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
r15 5537-et használ itt valaki win10 64bit-en?
Elérkeztem egy újratelepítéshez, és arra lennék kíváncsi, hogy videókártya driverekből melyiket lehet/kell használni ahhoz, hogy minden megfelelően működjön. (Ha elalszik, fel is ébredjen, megfelelően kezelje az alaplait és a dedikáltat, stb...) Előre is köszönöm, aki tud segíteni! -
szucstom
őstag
No, újabb probléma merült fel (igaz már megvétel óta fennáll, de eddig nem igazán esett le a dolog). A lényeg, hogy kockulás befejeztével a ventilátor ugyanolyan fordulaton pörög, mint kockulás közben. Legyen szó akár kevesebb, akár több órányi gémelésről. A Dell fórumán találtam róla topikot, de választ nem adtak a jelenségre. Itt van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, Dell 6430 ból az 1600x900 as kijelzős változat kijelzője jobb vagy rossabb mint az 1366x768 as változat kijelzője? Persze nagyobb felbontás=szebb kép ez egyértelmű, de maga a panel, szebb színeket ad stb?
-
-
csƵ
addikt
Üdv!
Melyik programmal lehet kinyerni a termék kódot? -
tamas.nick
aktív tag
Tegnap behalt a Dell E5440-ben lévő gyári merevlemezem (Seagate ST500LM000 SSHD).
Még van 1 év garancia a gépemre, laptopszalonban vettem ami hivatalos Dell szerviz is.
A kérdésem az, hogy kiszedhetem-e a laptopból és beadhatom-e a szervizükbe, vagy hívjam a Dell központi számát? -
Magnum_
nagyúr
az a durva, hogy lenne olyan asus ultrabook, amit elfogadnék, de egyszerűen tudom, hogy az E6230-ra nagyon kell vigyáznom, mert kb utolsó mohikán. most vettem apámnak egy 10"-os tabletet, kb egy órája, lehet, hogy inkább magamnak is veszek és akkor még sokáig jó lesz a CsodaDellem.
-
Üdv!
Egy Dell Vostro 3300-ban a DW1501 Wireless-N WLAN félmagasságú mini kártya cserélhető?
A gigabites net miatt. -
törölt tag
válasz
Tothgera30 #54936 üzenetére
Te sem,szia.
Latitude E5540-es egyébként. -
-
törölt tag
Sziasztok,elköszönök.
Elég volt a DELL gépekből egy életre.
Volt Inspiron-gagyi fos,Latitude-színtén fos műanyag,driverezési problémák-főleg windows 10-en.
Szar tn kijelzők,de még drágább gépekben is!
Nem beszélve az árazásáról is!
További szép napot. -
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Tegnap rákötöttem a 7559-est a Samsung Uhd tv-mre. Valamiért úgy emlékeztem, hogy hdmi-n nem fogja tudni csak a full hd-t, ezért meglepődve tapasztaltam, hogy 4K-ban van a felbontás.
A következő meglepődés ott jött, hogy betettem egy filmet, mert nem volt kedvem épp pendrivera másolgatni.
Elindítottam 4K-ban a full hd filmet és szaggatott. Megnézem a felbontást meg a frissítést és az utóbbi csak 30hz volt és nem is lehetett feljebb vinni.
Miután átállítottam 1080p-re simán vitt mindent szaggatás nélkül.Lehetséges, hogy nem tud 4k-nál kiadni 30hz-nél nagyobbat? Ha egy [ilyet] csatlakoztatnék hozzá akkor tudná vagy van esetleg másmilyen megoldás? Mi lehet az oka?
-
embe
nagyúr
válasz
fcbarca #54930 üzenetére
Én még olyannal nem találkoztam, hogyha a fő paraméterei ( DDR3, 1600, 1,35V ) ne működött volna együtt. Max ha z órajel nem egyforma, akkor az alacsonyabbra lövi be a magasabb órajelűt is.
Bár egyszer volt olyan, hogy nem volt mindegy melyik ram, melyik slotban van. De ott 8GB és 2GB os modul volt a gépen.
Most nálam is ez van, és ezek sem egyformák:Természetesen az ideális az ha tök egyformák. De nem kell ragaszkodni hozzá.
-
fcbarca
őstag
sziasztok.Dell 7559-be a gyári 8 gb-os DDR3L SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB mellé milyen 8 gb-os ramot javasoltok?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A DELL is csak szignózott alkatrészeket hagy beépíteni a gépeibe? Wlan vagy wwan kártya mennyire csereberélhető?
Ha csak a jóváhagyott komponenseket lehet beépíteni, akkor van valami lista, hogy melyek azok az alkatrészek amiket be lehet építeni? -
szaszandras
csendes tag
válasz
adamssss #54919 üzenetére
2.5-ös hely nincs benne.
M.2-ből egy normál 2280-as mellett a WWAN helyére lehet elvileg betenni egy második 2242-es SATA SSD-t. (NotebookReview fórumon írták, hogy E5470-esnél működik a dolog. E7470-nél mintha csak kérdezgette volna mindenki, de elvileg ezek a részek közösek bennük.) -
aizen92
addikt
van valakinek tapasztalata 7470-nel kapcsolatban?
7440-ről váltanék egy i7-es változatra nemsokára.
-
kistewe
tag
Helo,
két kérdésem is lenne:
Lati 6430 és 5430 között csak a váz a különbség?
6320 , 6330, 6430,6430S, 5430 közül melyikbe lehet rakni IPS-t ?köszi
stewe
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Core2duo6600 #54837 üzenetére
Egy kicsit késve jön a válasz. Egy Broadcom 802.11 adapter van benne, a hardverazonosítója ha segít ez :
PCI\VEN_14E4&DEV_4727&SUBSYS_00101028&REV_01 -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Az Intel Dual Band Wireless-AC 7260 7260HMW kártyáról kérdeznék, a topikban visszaolvasva elég sokaknál láttam, hogy ilyen olyan probléma van vele pl szakadozik a net vagy a BT.
Ez a mai újonnan vásárolt kártyáknál is megvan még, vagy már helyreállt, stabilizálódott a helyzet?
Illetve attól is függ úgymond, hogy milyen kártyát veszek / kapok?
Fém burkolatút vagy a nélkülit?
Mind a kettőnél jelentkeztek a hibák vagy csak a fémburkolatúaknál?
Honnan tudom ha veszek egyet akkor milyet kapok?Érdemes ilyen kártyában gondolkodni? Vagy milyen más kártya van ami ajánlott és AC-s?
(Latitude E6530 gépbe szánnám)Köszönöm
-
darvak
senior tag
-
darvak
senior tag
Sziasztok,
E7450 - két kérdésem lenne
M.2 foglalat WWAN kártya helyére:
- lehet SSD-t rakni?
- rendszer SSD-ként használható, vagyis az bootolható lesz? -
Magnum_
nagyúr
válasz
Tothgera30 #54902 üzenetére
Ezt hogy erted? Kiszedtem mindkettot... Es megtisztitottam mindkettot. De a coolert kell a heatsink utan visszatennem, maskepp nem megy. A foto meh a ketto kozott keszult.
-
válasz
Magnum_ #54899 üzenetére
Valahogy így olyan fura, hogy a heatsink-et nem cooler-el vetted ki. Ha szerelem, általában ventivel együtt veszem ki, tehát komplett hűtést, egyben. Pasztából ennyire nem kell a hype-nak bedőlni, általában a HA-ról veszek vagy 100g jól kenhető pasztát, hőfokokban nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest