- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteKiSs
csendes tag
válasz
Shady313 #44448 üzenetére
Köszönöm a segítséget, elkezdtem csinálni az elejétől és ugye a BIOS frissítéshez, be kell rakni az akksit ami nekem teljesen halott, pontosabban érzékeli a gép,de egyáltalán nem tölti (csatlakoztatva,nem töltődik) és nem tudom folytatni az egészet...mit csináljak?? :/
-
Shady313
aktív tag
válasz
Shady313 #44448 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből....
Ha valakinek más típusnak észleli a VGA-ját a driver, ne foglalkozzon vele, ez nem a Driver hibája, egyszerűen megváltoztatták a bejegyzéseket az inf fájlban, mert az új OEM eszközök gyakorlatilag a régiek helyére kerültek, egy hardverazonosító alatt. Esetemben HD8850M -> R7 M265X. Ilyenkor a GPU-Z visszajelzés is zavaros/pontatlan lehet. Ezzel se kell foglalkozni természetesen. Ez nem a moddolt driver sajátossága, hanem az AMD gyártói driver is ezt produkálja. Sajnos nem kapunk OEM frissítést (az én gépemre is 2013-as az utolsó Dell VGA driver), úgyhogy szemet kell hunynunk efelett. Természetesen a működést nem befolyásolja. Az új driverek mind teljesítmény, mind stabilitás szempontjából szükségesek.
-
Shady313
aktív tag
válasz
WhiteKiSs #44446 üzenetére
Üdv!
A következőkben taglaltak sok Dell-es notebookon segíthetnek. Főként ajánlott azoknak, akiknek gondjuk van az alvó üzemmóddal, kikapcsolással, hibernálással. Helyrerakja a rendszer hűtési házirendjét (folyamatosan pörgő ventilátorprobléma) illetve a teljesítményproblémákon segít. Én ezt az i5+8850M-nél - Dell 5537 - tapasztaltam ki, elég sokat szívtam mire sikerült ezt a kombót összehozni, Windows 8.1-en:
Először is: a legfrissebb BIOS legyen a gépeden. [link WhiteKiSs-nek az 5521-hez gépéhez, természetesen mindenki a sajátját telepítse!!!]
Display Driver Uninstallerrel (DDU) pucold le a mostani Inteles és AMD-s drivereket, csökkentett módban (a program majd ezt felajánlja). [link]
Újraindítás után tedd fel ezt az Intel VGA drivert: [link]
Majd újraindítás után, kapcsold ki az illesztőprogram digitális aláírás kérését (ez is újraindítással fog járni). [link]
Telepítsd ezt az AMD drivert: [link] - jelszó: mahmoudelfar
A telepítése során érdemes az egyéni telepítést választani és kikapcsolni a PX és OEM alkalmazás profilokat.
Továbbá:
Az én gépemen 8-as Inteles lapkakészlettel a legjobban bevált AHCI illesztőprogram a v13.2.4.1000 verziószámú. Samsung 840 EVO SSD-vel tesztelve, a különbség másodpercekben mérhető (pl 10mp vs. 15mp) [link - köszönet a linkért és a szép driver kollekcióért Fernando Win-RAID fórumának]
Aki friss 1705-ös Dell WIFI+BT drivert szeretne telepíteni (Qualcomm Atheros QCA9565 chipset), az telepítheti ezt a csomagot nyugodtan: [link] Tartalmazza a 1705-ös drivert is és atomstabil. Nekem egy gargoyle firmware-s TP-Link 1043ND V2.1-es routerrel megvan a 96Mbit/s valós (150Mbit/s elméleti) sávszélesség, teljesen stabilan, torrentezve, egy szobával odébbról. Az átlag 60-70-nel szemben nem is rossz.
Ethernet-hez mindig Realtek drivert használok: [link]
Realtek Audio ALC-3234 hangkártya driver (5537-re jó, biztosan más notebookra is jó lesz, elég sok Realtek hangkártyát szoktak támogatni ezek a driverek): [link]
Intel Chipset driver: [link]
Intel(R) Management Engine Components: [link]
Intel Serial I/O driver (nem minden gépre szükséges): [link]
Realtek RTS5179 kártyaolvasó driver: [link]
Törekedtem az OEM driverek használatára, ezekkel a kombókkal teljesen stabil a gép, mindenféle gond nélkül.
Remélem tudtam segíteni sokaknak ezzel.
-
WhiteKiSs
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 5521 15R-el notebookom Intel HD 4000/Radeon 8730-al. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma de minden játéknál kevés az FPS-em. Például LoL-ban közepes grafikán 30-31 míg maximumon 25-27! Régebben nem volt ez a probléma, de már kb 4-5 hónapja ez van...elküldtem szervízbe ahol azt mondták, hogy nem hardveres a baj hanem szoftveres. Na most újratelepítettem a Windows-t még mielőtt elküldtem szervízbe nem 1x nem 2x és nem volt jó. Most is újratelepítettem ahogy visszakaptam a szervízből,és most sem jó. Előtte Windows 7 volt, most Windows 8.1 van a legfrissebb elérhető driverekkel! BIOS-ban semmiféle beállítási lehetőség nincs a videókártyá(k)hoz. Jah és néha egyes játékoknál remeg a kép!
Processor: Intel® Core™ i5-3337U (3M Cache, up to 2.6 GHz)
Memory: 8GB DDR3 1600MHz
HDD: 1TB SATA hard drive
Graphic Processor: AMD HD 8730M 2GB RAM -
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudja valaki mért nem tudom hazsnálni a WiDi funkciót a Dell 7537 laptopon keresztül az LG tv-n?
A tv-m tudja a Wi-Di funkciót. De mikor a tv-n rámegyek hogy bekapcsoljon a WiDi azt kapom hogy "nincs megjeleníthető vezeték nélküli hálózat". Az intel honlapjáról leszedtem a WiDi programját, de hiába követem az utasításokat , nem találja a laptopom a tv-t. Mi lehet a gond? -
kromatika
veterán
válasz
somasz #44439 üzenetére
köszönöm mester letöltöttem a dell control vault driver pack-ot.fel települ de sajnos felkiáltó jel marad üjraindítás után is a háttér vezérlőnél.vizyont telepítés közben sszerintem azt irja ki hogy Dell ControlVault Firmware Update kellene.ezt is letöltöttem de nem történik semmi.hogyan kell ezt használni?
-
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy dell latitude E 6220 [link] noti. I3 2310 procival,zx4gb ddr3 1600Mhz rammal,HD grafics 3000-el,és 256 gb samsung 840 evo ssd-vel.Két problámám is lenne.Win 8.1 telepítése után a viruális memória kezelőben a Win 8.1 64 bit ,automatán 1920 mb-ét állit be lapozó fájlnak Ez miért van ,mikor 8gb memóriám van,és hogy tudom át áálitani,és milyen értékeket állítsak be. Második problémám hogy az eszköz kezelőben a háttérvezérlő,és az broadcom UHS driver nincs fent.Hiába telepíttem a Dell oldalárór az összes hivatalos drivert.Ha netről akarom frissiteni azt irja hogy nem talál a windows drivert hozzá.Mit csináljak?Szerintetek jobban járnék ha Win 7 64 bitet telepítenék,akkor megoldódnának ezek a driver problémák?Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
Denyboygod #44433 üzenetére
Nincs hozzá.
-
Denyboygod
csendes tag
Gyári szám alapján a Dell oldalán nézd meg van-e hozzá driver win8.1-hez.
Ha ott stimmel, akkor már csak a hardver dönt. -
gedemmm
csendes tag
Emberek,
Shady313 egy félisten.
Fél éve küzdöttem ezzel a problémával, rengeteg módszert és tanácsot kipróbáltam, ez működött először. Leírt mindent privátban, megcsináltam, hiábtlan! El se hiszem.THANK YOU.
-
gedemmm
csendes tag
válasz
Shady313 #43579 üzenetére
Szia!
Dell Inspiron 5537 i7-4500U 8850M 1080p
Hetek óta keresek megoldást erre a sleep/hibernate/wake up problémára, nagyon remélem, hogy most végre talán megtaláltam általad.
Jelenleg a következőképpen állok:
DDU-val (Display Driver Uninstaller) leszedtem az AMD és az INTEL drivert is, jelenleg semmi nincs fent. Sleep működik, hibernálás működik, fedél lecsukás, felnyitás működik. Fényerőállítás nincs, szerintem az aknakereső is akad, de legalább lecsukható, hibernálható a gép.Natehát:
Ahogy írtad, rákerestem az 5543-as 8.1-es driverjeire (dell.com), meg is találtam őket.A híres-nevezetes driverprobléma megoldásához mit kéne csinálnom?
Elég, ha az 5543-as Intel "Video" drivert teszem fel, és hozzá valamelyik AMD-t amd.com-ról? Ha igen, melyiket? Milyen kombót és sorrendet ajánlasz, hogy csináljam?
Vagy toljam fel mindegyik drivert, amit csak kidobott a dell.com 5543-hoz, hiába semmi köze a megjelenítőhöz, mert különben nem járok sikerrel?Plusz: sok angol nyelvű fórumon olvastam (tényleg számtalan vásárlónak van hozzánk hasonló panasza), hogy segíthet a BIOS update, fel merjem rakni az 5543-as BIOS-t az 5537-es gépemre?
Végül pedig: jelenleg a letörölt video drivereken kívül mindegyik driverem 5537-es. Ez gondot okoz majd?
Kérlek válaszolj, amint tudsz, te vagy az utolsó reményem... Ha így sem jön össze, kirángatok ide valami delles formát és addig nem engedem ki a kapun, amíg meg nem csinálja valahogy.
-
Sziasztok!
Telepítette már valaki Dell Vostro 3300-ra a Windows 8.1-et?
Vannak tapasztalatok? Érdemes lenne megpróbálni ezen a gépen ezt az operációs rendszert? -
válasz
Pickit3 #44423 üzenetére
beállítási probléma is lehet, azért írtam oda zárójelbe a beállítások utólagos módosítását, mert ha olyan nem történt és a kapcsolódó beállítások szerint töltenie kellene, akkor nyilván más gond van, ahogy azt korábban is írtam.
alkalmazást/ikont nem látsz, ami az akkumulátoros beállításokra vonatkozna?
a tálcán (a bal oldalon) az akkumulátor ikonjára jobb és bal klikkre nem ad ki kapcsolódó opciókat? -
boken
senior tag
Sziasztok,tud esetleg valaki abban segíteni hogy hol lehet kapni Dell vostro 11 prohoz töltőt?
Sehol nem találok.
Köszönöm. -
David3
őstag
Nem olyan régen volt már róla szó, de tegnap megint beleszaladtam. Szóval a történet röviden:
Van egy Dell Inspiron 3537-es gépen, i7-es proci, AMD Radeon HD 8850M és egy integrált Intel HD 4400-ás kártyákkal, a többi majdhogynem lényegtelen.
Itt a fórumon ajánlották, hogy ne frissítsek még véletlenül se drivert, mert kisebb galibákat tud okozni, hát okozott is. Tegnap frissítettem az AMD drivert, mert az új Wolfenstein nem akart megfelelően futni (pedig Win 7 alatt még tök jól ment, most 8.1 pedig nem). 8850M helyett R9 265x lett az eszközkezelőben a neve, de nem különösebben érdekelt, mert végre mindenféle gond nélkül indult a játék, működéssel se volt baja. Hanemhogy, itthon hagytam a gépet, nem kapcsoltam ki, és ismét előjött az "alvó módból" való fel nem ébredés hibája. Mondom szép, akkor vissza minden, új driver kuka, régi telepít. És ismét felébredt alvó módból.
Most összegezve a dolgot: Se az Intel-es kártyát, se az AMD-s kártyát nem merem frissíteni, mert ha megteszem, akkor nem ébred fel alvó módból a gépem. Viszont(-tal nem kezdünk mondatot) így meg nem tudom játékra használni a gépemet, mert hiába futna rendesen, ha a driverek elavultsága miatt akadozva és hiányosan futnak a játékok.
A Windows Update is jelzi pedig a driver frissítést, illetve a Dell és az AMD oldalán is fent csücsülnek a friss driverek.
Akkormost?
-
válasz
Pickit3 #44420 üzenetére
akkor igen, már ha a beállítások szerint is, ezt kellene ellenőrizni, mert konfigurálható az intervallum.
alapban 6 - 8% merülésnél még nem kezdődik el a töltést, és sokan emiatt panaszkodnak, pedig gyári beállítás, de akkor nálad vagy nagyon eltérőre lett (utólag) beállítva, vagy más gond van.
telepítve külön menedzselésre alkalmas alkalmazás
nézted a kapcsolódó beállításokat? -
Pickit3
aktív tag
Sziasztok! Némi anomáliát véltem felfedezni. Nem tölt a töltő, a lapos kiírja hogy "csatlakozva, de nem tölt". Hogy lehet orvosolni? dell e6400
-
rgeorge
addikt
Ismét távoli ébresztés: miután a Windows 8.1-es leállítás után már nem ment a wake-on-lan, áttértem a Windows 7-re, ahol elvben a leállítás nem gátolja a wake-on-lant. Nos, már abból sem lehetett ébreszteni a gépet... A lan csatlakozó mellett is csak a narancs led égett, a zöld nem. Egy táp le és felcsatlakoztatás után lehetett ébreszteni a gépet, most viszont nem érem el távolról, de ennek még ezer más oka lehet. A felébresztés lenne fontos, mert nem megy 7/24 a gép, viszont gyakran lenne szükségem arra, hogy elindítsam távolról.
Az Intel AMT nincs telepítve vagy beállítva, ahogy korábban is írtam, nem tudja valaki, hogy ilyenkor hogyan lehet visszavarázsolni ezt? Pont ez lenne a megbízható módszer a felébresztésre bármilyen helyzetben, de így ezt sem tudom alkalmazni.
Végül lehet, hogy altatni fogom csak a gépet, de azzal is lehetnek gondok, mondjuk felébred akkor is, amikor nem kéne.
Más: a képernyő kikapcsolásra van valami Dell-es megoldás, vagy próbáljak külső programot? -
Laci.M
senior tag
válasz
SzaboZE #44414 üzenetére
Eddig nagyon tetszik, egy 13"-os i3-2350 procis 8giga memóriás Lenovo Ideapad Z380ról váltottam, az sem volt rossz gép, de itt azért az i5-nek az erőtöbblete érződik rendesen, na meg az anyaghasználat is más azért!
Csak azt nem tudom, hogy mennyire reális az ár, szerelem volt első látásra, muszáj voltam megvenni!
Itt lehet állítani az energiagazdálkodást, hogytakarékos vagy turbo mód? Amit találtam programot a Dellnél 5430-ra nem volt kompatibilis. Illetve nekem is töltésvezérlő kellene, hogy minél tovább kihúzzam még ezzel az akksival.
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Latitude E5430-ast használtan 105k-ért. A lapos november végéig garanciális, teljes mértékben karcmentes az egész, bármilyen tesztet lefuttattam eddig minden tökéletes állapotú.
Az akksi 6cellás, az sajnos csak 83%-os állapotú.i5-3210m
8GB DDR3 1600 MHz
1600X900as kijelzőAz eladó, én, vagy mindketten jó üzletet kötöttünk?
Előre is köszi!
-
somasz
Topikgazda
válasz
Dhampir #44410 üzenetére
Használt: Ha a bolt az első tulaj, akkor igaz. Ha nem, akkor valószínűleg ők sem vették a nevükre. Ha már ők sem tudják, kitől vették, akkor nem tudják kiadni az előző tulaj nevét, vagy az is lehet, hogy nem akarják kiadni.
Új: A nevedre írják, csak kérd meg őket! Vagy kérd el az ő adataikat, hogy te át tudd íratni. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Németországban vásárolt Latitudra Magyarországon is érvényesíthető a 3 év NBD garancia?
-
törölt tag
válasz
somasz #44402 üzenetére
Thinkpad fórumban mindig azt írták, hogy az új 30-as szériáig nagyon jó a billentyűzet, és más gyártóknak nem sikerült annyira. Volt szerencsém egy elitebook billjét megnyomogatni és az tényleg nem volt jó. Így kinézetre a dellé sem volt másabb, és ezért gondoltam ezt. Sőt a W500-nak jobban meghajlik a billentyűzete mint az E6520-nak, ha középen erőteljesen lenyomok egy billentyűt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Asus Tuf A15. Ryzen 6 6800h. 32gb ram . 1tb + 4tb m2 ssd
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Lenovo X1 Carbon gen4 i7-5600U, 8GB RAM, 2k érintő, hibás billentyűzet!
- HP Compaq 610. CPU T5870 2 Magos. GPU Intel X3100. Mem 4 GB. SSD/HDD nincs. Szép állapot. Töltővel.
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest