- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibyke
tag
válasz
somasz #40495 üzenetére
en is kicsit elbizonytalanodtam, mert iponon es prohardveren is irjak, hogy nincs teljes meretu sata, de a hivatalos dell forumon, es egyeb kulfoldi notebook forumokon is azt talaltam, hogy bizony van, csak el van bujtatva:
irjak: "Nagy kár, hogy nincs teljes méretű mSATA bővítőhely (a Wi-Fié és a 3G modulé is feles), így a merevlemez mellé csak az optikai meghajtó helyére tehetünk SSD-t."
forras: http://prohardver.hu/teszt/14_huvelyk_dell_latitude_e6440_e7440_munka_vallala/belso.html
ugyanakkor: "I have tried and it works perfectly. I currently have an msata SSD as my main boot drive, and then have a smaller 2.5 SSD from a few years back for extra storage."
forras: http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19568079.aspx
ezt is irjak: "Performance upgrade: mSATA SSD
Yes, there is a mSATA slot in the E6440, though is not visible when taking the rear cover off. It needs the left bumper cap removed. It's situated above the WWAN marking as shown in the spoiler below. In fact, this slot is WLAN(PCIe1), mSATA (SATA3 port4) and WWAN (USB 2.0)!! Sharing the PCIe and SATA lines being a new Series-8 Flexible I/O chipset feature : Series-8 flexible USB3+PCIe or SATA+PCIe I/O -> some more x2 2.0 possibility"
itt: http://forum.techinferno.com/dell-latitude-vostro-precision/6980-14-dell-latitude-e6440-owners-lounge.html
tovabba: "mSATA csatlakozót nem találunk"
forras: https://ipon.hu/elemzesek/dell_latitude_e6440_korzo_vonalzo/2064/3ne most akkor kinek higgyek?
t
-
Bazs-
tag
válasz
SzaboZE #40494 üzenetére
Pont ettől a honosítási mizériától félek. Ha jól tudom régebben még simán ment, de mostanában már nagyon válaszra sem méltatják az embert. Garancia nélkül pedig nem szeretnék kiadni ennyi pénzt egy gépért, az itthoni árak pedig elég magasan vannak.
Lényeg az erős proci, FHD és numpad a munka miatt. Viszont az itthon kapható ilyen gépek árban majdnem ott vannak, mint egy kinti M4800.Van valami olyan hibája az m4800-nak, amire többen panaszkodnak ? Próbáltam keresni, de sok konkrétumot nem találtam.
-
somasz
Topikgazda
válasz
tibyke #40493 üzenetére
msata szerintem nem megy, az optikát egy 1-2e ft-os kábellel usb-re tudod kötni, ha kell!
MÁS:
Meg tudnátok nekem nézni, hogy ha a cib bank webbank felületét megnyitjátok, a 100%-ig betöltés után kifagy-e a touchpad és a pöcökegér? Eddig 3 különböző dellen néztem, és fagyott, HP-n nem. (E6230, 6330, 4300, 6910p), win 7 pro 64bit, chrome, java 60. Linux alól megy!
-
tibyke
tag
sziasztok,
megrogzott lenovoskent most megis egy e6440-nel szemezek, egesz pontosan ezzel.
ket aggalyom van csupan:
1. pocokeger. nem egyertelmu a fenti adatlapon (es mas hazai forgalamzok adatlapjan sem!), hogy ezen a modellen van-e pocokeger (trackstick). vagy a "két mutatóeszközt tartalmazó billentyűzet / Dual Pointing Keyboard" ezt jelenti egyertelmuen?
2. mindenkepp szeretnek beletenni SSD-t. eddig az ODD helyere gondoltam, de ahogy olvastam picit a topikban visszafele, felmerult az mSATA is. nem mondom, hogy naponta hasznalnam az ODD-t, de nagyon ritkan elofordulhat, hogy szukseg van ra, es akkor nem akarok barkacsolni. mik az ervek/ellenervek?
koszi az infokat!
t
-
SzaboZE
addikt
válasz
DanielLong #40450 üzenetére
Kár volt egy notebookcheckre bízni az infót, a wwan slotban nem is fog menni. Ha a slot msata képes, akkor azt jelzi a dell a slotnál msata felirattal.
-
Bazs-
tag
M4800-al van valakinek tapasztalata ?
Valamint még mindig szenvedés az USA-ból beszerzett laptop honosítása. Unkahúgom 1-2 hét múlva jön haza és gondoltam, hogy vele hozatok egyet.Köszi.
-
haddent
addikt
Hol érdemes eredeti, új akkumulátort venni? (Na jó, van olyan utángyártott ami nem pukkad ki, nem ég le, nem égeti le a lapeszt, bírja annyi ideig mint egy eredeti stb..?)
Továbbá hol lehetne optikai meghajtó helyére való másodlagos akksit beszerezni?Mindkettő egy Latitude E6530 -hoz lenne, optikaisat sehol nem találok.
-
haxiboy
veterán
Üdv. Lenne egy vostro 1015 gépem ,még az első széria (DDR2 stb). Eléggé melegszik, mennyire problémás újrapasztázni? Teljesen nem merem szétszedni a sok apró alkatrész miatt.
-
Megvagyok
tag
Sziasztok!
Ma reggel arra keltem, hogy a szeretett E6430-as Latitude-ömnek 3 centi hosszan feljött a kijelző körül lévő műanyag keret szélén lévő gumicsík. Ezt garanciába cserélik, vagy álljak neki pillanatragasztóval..?
Más: Elég csúnyán elkezdett kifényesedni a tapipad(most másfél éves a gép, még másfél év NBD garancia van rá), ezzel szoktak valamit csinálni gariban? Valamint van egy pixelhibám is már újkora óta, de gondolom amiatt nem cserélik az egész kijelzőt
Raktam fel néhány képet, hogy jobban lehessen látni amire gondoltam
Segítségeteket előre is köszi!
-
RocknRoller
aktív tag
válasz
szabonagyur #40478 üzenetére
köszi!
-
szabonagyur
félisten
válasz
RocknRoller #40446 üzenetére
Hello
Van hozzá Win7 és Win8 driver is, kellően támogatott. Felrakni azt rakd amelyik szimpatikus.
-
RocknRoller
aktív tag
erre valaki?
-
somasz
Topikgazda
válasz
DoItYourself #40475 üzenetére
Nálam volt már megmaradt, gépből kiszerelt ssd mellől, 1-2k-ért, így másnál is lehet, hogy előfordul így.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DanielLong #40473 üzenetére
5e alatt nem láttam még átalakítót, de biztos tévedek.
-
somasz
Topikgazda
válasz
DanielLong #40473 üzenetére
Létjogosultsága megkérdőjelezhető, ha ugyanúgy vehetsz normál méretű ssd-t.
-
-
KriMes25
csendes tag
válasz
DoItYourself #40469 üzenetére
Az én szivem is ezfelé a megoldás felé húz, nem kerregne a hdd, az üzemidő növekedés már csak hab a tortán
. Nyár végéig még alszok rá párat.
Köszi szépen -
-
KriMes25
csendes tag
válasz
DanielLong #40467 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni
Kérdés már csak az, hogy mi lenne jobb 128gb mSATA SSD win8-nak + 500 gb gyári hdd, vagy csak egy 256gb-os "rendes" ssd. mekkora lenne a sebességbeli külöbség? Mert drágább a 128-as msata, mint a 256-os rendes 2,5"-es.
-
válasz
KriMes25 #40466 üzenetére
Találtam neked egy jó bejegyzést. Itt egy srác berakott egy msata ssd-t és arról bootol. Ezek alapján talán nekem is ezt kéne tennem. Esetleg nincs valakinek feles SSD-je kölcsönbe?
-
somasz
Topikgazda
válasz
DanielLong #40460 üzenetére
A feles helyre nem tudod berakni a teljes kártyát, ne is próbálkozz vele, még a végén rövidre zársz valamit...
A wwan helyen tuti nem fog menni semmi, a feles helyre pedig valószínűleg csak cache-nek való ssd-t rakhatsz, de lehet, jobban jársz, ha sshd-t veszel alapból.
Azért van annyi firmware, mert keretbe építve berakják a normál helyre.
KriMes25: ha nem aktiválódik be magától, akkor be lehet aktiválni, csak egy progi kell hozzá, ami kinyeri a kódot biosból.
A delles backup értelem szerűen nem lesz rajta, de az új rendszerről csinálhatsz backupot. -
Most már kipanaszkodom magam itt... Szóval találtam még egy Dell fórumbejegyzést, ahol az egyik srác erősen állítja, hogy semmiféle msata ssd nem megy bele az xt sorozat gépeibe... most nagyon boldog vagyok, de akkor mondja meg valaki, hogy dellék miért tesznek be egy SSD feliratot az XT3 half-size bővítőkártyájának helye mellé? És miért van a biosban Intel Rapid Storage mód amikor az csak HDD+SSD esetén mükszik valamint miért van tele a Dell XT3 driver oldala csupa msata ssd driverrel? Bocs a kirohanásomért, de meg sem veszem a gépet, ha tudom, hogy nem megy bele msata ssd....
-
válasz
somasz #40455 üzenetére
Ezt olvastam, de Notebookcheck és még egy-két oldal feltűnteni a Dell XT3-at msata kompatibilis eszközként. Akkor mind tévednének? Vagy csak a notebookcheck téved és msata mini ssd kéne a feles(half-size) kártya helyre? Találtam olyan bejegyzést is, ahol WWAN slotban vígan megy az SSD szintén dell gépen...
-
Feenyx
aktív tag
válasz
DanielLong #40454 üzenetére
Ezt nem tudom, akkor a másik lehetőség lesz amit somasz mondott, hogy nem képes a WWAN port fogadni az msata ssd-t, mint ahogy a többi E6x30-as és E5x30-as széria.
-
somasz
Topikgazda
válasz
DanielLong #40454 üzenetére
-
-
Feenyx
aktív tag
válasz
Próbáld, ki hogy kiveszed a HDD-t és csak az msatat hagyod bennt. Anno nekem y580-nál volt így, hogy ha bent volt a HDD az msata mellett, akkor az msatara nem tudtam telepíteni a rendszert. Ezért kivettem a HDD-t feltelepítettem a rendszert msatara, és ezután visszraktam a HDD-t és ment a rendszer tökéletesen.
-
somasz
Topikgazda
válasz
Nem hiszem, hogy bárhol bootolásra tudnád bírni az ssd-d aban a gépben. Hardverileg nem igazán különbözik szerintem a 6320-tól.
-
balintdavid
tag
Üdv! Vostro 1015-ben szeretném a gyári abg-s wifit cserélni N-esre.
Ebben a típusban ugye még nincs a BIOS-ban (vagy EFI) ilyen whitelistezős móka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Thinkpad T14s Gen5, 14" FHD+ IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjlolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest