Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Windowsos tablet topic
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Milyen Blu-ray írót?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
A Graylog-ba importált logjaimat szeretném megjeleníttetni Grafana-ban de sajnos elakadok, ebben kérném a segítségeteket. Proxmox alatt csináltam 2 db Debian szervert, az egyiken lenne a Graylog Elasticsearch-el és Cerebro-val, a másikon lenne a Grafana. Fel tudtam telepíteni a Graylog-ot, sőt már kapja is a logokat amiket szeretnék, tehát az Elasticsearch is fent van és be is van konfigurálva, illetve a Cerebro is működik, illetve a Grafana is működik a másik szerveren szépen ahogy kell. Viszont amikor a Grafana-ba szeretném felvenni az Elasticsearch-öt mint adatforrás, akkor nem tudom rávenni, hogy működjön. Szerintem valahol a hálózati kommunikációval lehet a probléma, méghozzá tippem szerint az Elasticsearch portjával. Erre azért gondolok, mert a laptopomról indítva egy
nmap a.graylog.szerver.ip.címeparancsot csak az ssh portot és a Cerebro portját mutatja (22, 9000) mint nyitott, a többit nem (Graylog-9400, elasticsearch-9200). Rosszul tudom, hogy alaphelyzetben a Debian-ban nem aktív a tűzfal? És esetleg ki kell engednem azokt a portokat amiket használni szeretnék? Ha meg kell nyitnom a portokat az ufw megfelelő lenne erre nekem, vagy esetleg más csomagot ajánlanátok? Ha pedig nem kell megnyitnom a portokat mert nem is aktív alapból a tűzfal akkor merre tudnék esetleg elindulni, hogy hol lehet a hiba, miért nem tud kapcsolódni a Grafana az Elasticsearch-höz? Minden gép (a két szerver és a laptop is) ugyanabban a hálózatban van.Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- WD My Cloud NAS
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest