Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
-
PROHARDVER!

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
B650 steel legend just killed a second CPU tegnapi poszt redditről. Sajnos nem írja, hogy mikori BIOS-al használta, csak azt, hogy frissítette.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Driverben ki van kapcsolva nálam az AL2, és addig akad a játék, amíg nem használok Optiscaler-t.

-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az Anti-Lag sajnos nem kikapcsolható, viszont az Anti-Lag okozta akadásokra van megoldás, az OptiScaler és FakeNVAPI telepítése. OptiScaler-t be lehet állítani, hogy a játékbeli FSR-t ne írja felül (Játékon belül az Insert gombbal az Optiscaler beállításait megnyitva, jobb oldalon lesznek opciók arra, hogy milyen FSR inputokat használjon, azokat kell teljesen kikapcsolni), viszont a Reflex-et fogja lecserélni AL2-re, így az akadások megszűnnek.
Ne kérdezd, hogy ez miért működik, de működik
Tippre nem sikerült a legjobban az AL2 implementációjuk. -
CJ4567
nagyúr
Weathermancer - Weather Select Menu Ezzel a mod-dal resetelni tudod a beragadt időjárást.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
mert_csokis
üzenetére
Bocsi, akkor nagyon sikerült félreértenem mindent
Így már teljesen tiszta
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
A DLSS RR-t csak akkor tudod bekapcsolni, ha a RT tükröződések be vannak kapcsolva
#34664 mert_csokis A DLAA-nak akkor van 25-30FPS ára, ha a tükröződések ultrára, vagy psycho-ra vannak téve, ha leveszed magasra, akkor a TAA-hoz képest 3-5FPS körül lesz a költsége.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Szia, én vagyok az a volt 3070 tulaj

3080-al tapasztalatok: A 10GB 1440p-n raszterrel bőven elég, DLC-ben is.
Alapjátékban 1440p-n RT teljesen bekapcsolva, RT lighting közepesen, magas textúra, DLSS quality-val nincs gond, viszont Dogtown-ban vagy kikapcsolod a RT-t, vagy közepesre leveszed a textúrákat, és a DLSS balanced is ajánlott ugyan ahhoz a teljesítményhez. Egy 3080 12GB/3080Ti tippre már elég lenne, vagy 4070.A DreamPunk-ot pedig egy Reddit kommentelő tökéletesen összefoglalta

-
CJ4567
nagyúr
Tesztelni akartam a Ray Reconstructiont megint, viszont csak akkor tudom most bekapcsolni, ha a PT is be van kapcsolva, szimplán RT-el nem. Más is járt így? Legújabb NV driver van fent, 3080-al próbálom.
-
CJ4567
nagyúr
Így már érthető
Gránátokat ritkán használok, az a három maximum bőven elég, nagyobb csoportba bevágni egy-két tüzeset kezdésnek tökéletes 
Én játékokban élvezek olyan buildeket csinálni, amik nagyon ki vannak hegyezve egy bizonyos játékstílusra, mert így megvan az, hogy amikor működik, akkor nagyon jól működik, viszont amikor nem, akkor valahogy ki kell okoskodni, hogy hogyan lehetne tovább jutni
Cyberpunk-ra ez kevésbé jellemző, egy Baldur's Gate 3 pl. ahol ez fontosabb.Játék elején pl. tényleg elég okosan kellett használni a dolgokat, mert alacsony szinten 3-4 ellenfél már nagy gondot jelentett, viszont egy ponttól kezdve kilőnek erőben a kardok.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Én most egy dobalós + katana build-el játszom, a végső cél az a 20 body, 20 reflex, 20 tech, 18 cool, 3 int. A cool ágnak annyi az értelme, hogy plusz crit rate-et as, meg kicsit erősíti a dobófegyvereket.
Ha az embernek van PL-e, akkor a legjobb katana egy T5++ két mod slot-tal, mert így lehet vagy két cyclone mod-ot stackelni, vagy egy cyclone, és egy severance mod. Kb. végtelen attack speed sandy-val, és ha 50% hp alatt van az ellenfél, akkor 20% esély van rá, hogy azonnal meghal, ha a fejét vagy valamelyik végtagot célzod
-
CJ4567
nagyúr
A Not so Good Draw Distance mod-ot én is néztem, viszont van egy elég nagy problémája, amire a fejlesztő se tudott még rájönni, hogy mi okozza.

[link] link a videóhoz, a fejlesztő által.#34342 Jorus A dobókés/balta + kard az egyik legerősebb build a játékban.
Jelenleg ilyen build-el játszom, és idő után kb. alig van kihívás a játékban, very hardon 1-2 perc a Chimera 54-es szinten. Chimera után pedig még könnyebb lesz a játék, mert a kraftolható mod-dal szerintem egy két mod slotos katana erősebb, mint bármelyik másik ikonikus kard. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Šolaire
üzenetére
Nekem olyan bugom volt, hogy a Berserk cyberware effektje egyszerűen a mentésre beragadt, és nem tudtam 25% HP alá esni, hiába vettem ki a berserket, tettem vissza, kapcsoltam be és ki, egyszerűen nem tudtam meghalni
Szerkesztenem kellett a mentést, hogy működjön rendesen. -
CJ4567
nagyúr
Kiderült, hogy ami az alapjátékhoz elég volt GPU alulfesz, az a PL-ben gyorsan megadja magát

Ránéztem most az Ultra Plus bug reportokra, egy ekkora mod-nál sajnos előfordulhat ez, viszont a reportok nagy része még a régebbi verziókra ment.
A Westbrook-os crash érdekesen hangzik, megpróbálom letesztelni, hogy nálam is előfordul-e.Extra Iconics, ezt a modot is nézegettem, csak katanás build-et játszom, így egyetlen fegyver lett volna, amit ki is tudok ebből használni
Bár az a Ghost Blade érdekesnek hangzik. Az meg teljesen mindegy már, hogy túl erősnek hangzik papíron, mert a katanák így is brutálisan erősek very hard-on is. -
CJ4567
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Ha valami Nexuson nem ilyen néven van fent, akkor elnézést, a letöltött modok nevéből indulok ki.
Nálam a kötelezőkön (RadioEXT(ehhez a rádió modokat Nexusról lehet szedni, mindenki saját ízlésére.), Browser Extension Framework, Material and Texture Override, Mod Settings, Native Settings UI, Virtual Car Dealer, Redscript, Cyber Engine Tweaks, ArchiveXL, Codeware, Red4ext, TweakXL) kívül ezek vannak telepítve:
[pastebin link, mert túl hosszú lenne hozzászólásként]
Azt hiszem ennyi van jelenleg telepítve.

-
CJ4567
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
2.2-n bizonyítottan működő, olyan, ami nem öli meg a mentésed idővel jelenleg nincs.
#34272 proci985 Én próbáltam pár megvilágítás modot, és arra jutottam, hogy valahogy egyik se szebb, mint az alapjáték, mert azzal kezdik, hogy teljesen megölik a zöldes-sárgás filtert, ami tökéletesen illik a sivatag közepén levő városhoz, és elveszti a játék az egyéniségét.
Cyberpunk 2077 - Ultimate LUT Comparison (12 Most Popular Graphics Mods Compared) Ez egy elég jó videó, a legnépszerűbb modokat összehasonlítja.
A HD Reworked mod 2K-ban, RT nélkül 10GB-ba belefér, viszont RT-el tippre a 12-14GB simán reálisnak tűnik, mivel a 10GB-ba nagyon éppen fér bele az alapjáték high textúrákkal bekapcsolt RT-el, de közepes ajánlott.
Fun fact: Ha valaki nagyon min-maxolni akarja a VRAM-ot bekapcsolt RT mellett, 10GB-os 3080-al, a HD Reworked balanced verziója még közepes textúraminőséggel is jelentősen szebb, mint az alapjáték közepes textúrái, és szinte ugyan annyi VRAM-ot használ. -
CJ4567
nagyúr
Trash Begone (Optional Blowing Debris and Cockroach Removal)
Remove Leaves Debris
Ezeket találtam hirtelen.
Nesh019: Azok a modok, amik csak a megvilágításhoz nyúlnak (LUT modok, pl. Dreampunk, stb), minimálisan nyúlnak a teljesítményhez hozzá. Én csak az Ultra Plus modot használom, mert idáig bármilyen megvilágítás modot próbáltam, mind csúnyább volt, mint a vanilla. -
CJ4567
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
A PT itt apróságokat tesz hozzá a képhez, a változások nagy része a sima RT-t érinti, mint az üveg, a fém tükröződése, stb.

Szerintem abszolút megér a mod egy próbát, a sima raszterizált rendert is kicsit feljavítja, és állítható az RT, PT minősége is, meg van RT+PT mód is. Ha nem tetszik, simán törölhető, és semmi nyomot nem hagy maga után.Kicsit sok néhol a napfény most már
De így most már hozza a RT azt az ugrást, amit elvár az ember.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
Ez nem teljes PT, hanem RT, viszont a megvilágításhoz beveti a PT-t is. Alig lassabb, mint a sima RT
Viszont itt azt látod főleg, hogy az Ultra Plus mod az üveget, meg a tükröződéseket rendesen helybe hozta, sokkal hihetőbb az összhatás. És máshol is egyszerűen gyönyörű a játék
cyberkind: Nem tudom, amiket láttam idáig, azok 2.2-n gondokat okozhatnak.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Na, megérkeztem az ellentéttel is, megvan végre az, amit vártam a RT-től a játékban

Telepítsd fel a Cyber Engine Tweaks mod-ot, majd hozzá az Ultra Plus mod-ot, be kell majd állítanod egy hotkey-t a CET-hez, de ezt első indításkor el tudod végezni. Majd RT+PT-re állítsd be (RT mellé PT bounce lighting), nálam a vanilla ugyan olyan gyors volt, mint a fast, viszont a távolban láthatóan szebb a vanilla. Ez a mod elég sokat javít a játék kinézetén RT-el, és alig fut rosszabbul, mint a modolatlan, sőt, néhol jobban is fut. És PT minőségét is tudod állítani, használható az 1.6-os, 2.0-s, és 2.1-es PT renderer, mindegyik állítható minőséggel.
Rast:
Vanilla RT (tükröződések, árnyékok bekapcsolva, RT megvilágítás közepes)
Ultra+ RTPT:
Na ezért már megéri beáldozni az FPS-t, úgy érzem.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
A DLSS RR-t én nem szeretem, olyan érzést ad a képnek, mintha egy olcsó kínai telefonnal készített képet néznék.
A Stalker 2 után elkezdtem nemrég egy végigjátszást, és egy ideig RT + DLSS balanced, majd DLSS quality-vel toltam, majd inkább kikapcsoltam teljesen a RT-et, a felszabaduló VRAM-ot a HD Rework Mod-ra fordítottam, és számomra jelenleg így a legélvezetesebb a játék. Szép éles textúrák, maga a játék grafikája RT nélkül is szép, és a monitorom is ki van használva, tükörsima a játék.

PT ami tényleg jó lenne, de ahhoz a 3080 édeskevés

Ajánlom, hogy a legújabb DLSS DLL-t használd, a DLSS Swapper-el gyerekjáték, sokat javít a képminőségen.
-
CJ4567
nagyúr
Bárki belefutott már abba a problémába, hogy Berserk használata után egyszer csak örökké ráragad a karakterre az az effektus, hogy nem mehet 25% HP alá? Elvileg a mentést szerkesztve megoldható bugról van szó, csak jó lenne egy szebb, egyszerűbb megoldás arra, ha megint előjön a probléma
-
CJ4567
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz
sixpak
üzenetére
A Remedy játékai nagyon élen vannak prezentációban, nemrég játszottam végig a Control-t (a Foundation DLC még hátra van, csak a Horizon Zero Dawn Remastered veszi el éppen a figyelmem), és gyönyörűen néz ki a mai napig a játék, főleg bekapcsolt RT-el, és néha az agyát eldobja az ember attól, amit a játék elé vág, spoiler nélkül annyit mondok, hogy Ashtray Maze
-
CJ4567
nagyúr
-
-
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Alapjátéknak RT-el 1.5-1.6 körül már nem volt elég egy tuningolt és optimalizált RAM-os 3600 a fix 60FPS-hez, csak közepesre levett tömegsűrűséggel. (4,375GHz-re húzott 3600, 3800 CL16-os RAM-al, finomhangolt időzítésekkel)
És akkor a 2.0 erre bőven rátesz, és akkor még nem is vagyunk Dogtown-ban
RT nélkül sokkal barátságosabbak a CPU követelmények. -
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Jobban sikerült 3600-ak 4000-4150 körül futnak játék alatt, amúgy ilyen 3850-4000 körül, ahhoz képest az all-core 4300 nem volt rossz
2020 végén a 3600 + 1070 azért nem volt rossz 1080p-re, úgyhogy ezt átérzem
Kicsit durva volt látni, hogy ilyen 45-50FPS körül fut a játék közepes grafikán. -
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
A 3600 4,3-ra volt húzva, a memória volt mellette 3800-on
Elég jó darabot sikerült kifogni, ment 4,3-at all core stabilan, gyári feszültség alatt + bírta a 3800-as RAM-okat5800X3D-t simán fel tudom küldeni 60-70%-ra, RT + DLSS
3080-ban van annyi erő, hogy RT + DLSSQ mellett még 1440p-ben is megkergessen 5800X3D-t. De vannak olyan helyek a játékban, ahol RT nélkül is képes egy 5800X3D is izzadni, lásd Arasaka Tower körül max forgalommal. -
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
1070-el játszottam annó a játékot, ami egy 1660S/Ti + 2GB VRAM, 1080p közepesen FSR nélkül nem tud fix 60-at, és akkor egy R5 3600 volt mellette, 3800MHz CL16-ra húzott RAM-okkal, nem egy 4670K.
Legnagyobb probléma szerintem a 4670K lesz, a játéknak nagyon kevés a 4 mag. -
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Factory Zero szerintem sokkal rosszabb, mint az I never asked for this
I never asked for this-nél ott van legalább az, hogy DXMD-ben nagyon erős tudsz lenni.Dishonored 2-ben nagyon tetszett, hogy ghost végigjátszásban milyen alternatív opciók voltak a bossokra, Death of the Outsidert kellene már végre végigjátszanom, meg a Dishonored 1-2 DLC-jeit megvenni, és végigjátszani.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
A párhuzamos renderről nekem mindig a Dishonored 2 A Crack in the Slab küldetése jut eszembe, amikor ugrálni kellett a múlt, és a jelen között, és az eszközben valós időben láttad a multat, cserébe kb. az FPS-ed 60%-a ugrott, amikor elővetted az eszközt

Nem tudom, a Ready or Not megvan-e (SWAT 4 kb. szellemi utódja), ha benézel az optiwand-dal a másik szobába, vagy megnyitod a csapattársad kameráját, majdnem feleződik az FPS-ed

-
CJ4567
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az utolsó fillérig megéri az alapjáték + kiegészítő, igen
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az MSI-ben még jobban ment.
Igen, ugyan ez a kit. De ebben az MSI-ben annó a Hynix CJR-ek se mentek rosszul, vagy szerencsém van, vagy az alaplap segített.
Ennél a RAM-nál valamiért meglepően sokszor fordul elő az, hogy az alaplap nem jól olvassa ki az XMP profilt, és túlságosan feszes időzítéseket képes beállítani.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
"A ramom az az ócska Hynixes Kingston Renegade kit, ami mondjuk 10-ből egy usernél hajlandó rated sebességen futni, egyébként sehogy sem lehet belőni stabil 3600 cl16-ra."
Nálam az MSI B450M Mortar Max-ban simán ment XMP + GDM off-ban, aztán ment 3733 CL15-öt. Most a TUF Gaming B550M Plus-ban XMP stabil, XMP + GDM off instabil, manuális 3733 CL16 tuning stabil.

Ilyen beállításokkal használom most.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Simán lehetségesnek tartom, ha mondjuk már megvan az 5600(X), és először vesz 4090-et, aztán fejleszt hozzá minden mást.
Pár hónapja még 2.0 előtt összehasonlítottuk Pumbával az 5600X-et az 5800X3D-vel, de sajnos visszakeresve az ő képei törlődtek
-
CJ4567
nagyúr
[link] Kint van a 2.11-es patch.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
A hangját a Hitman játékokban hallhattad, ő volt Diana hangja
És ha jól emlékszem, a Hot Pursuit 2010-ben a narrátort is ő játszotta.#32651 proci985 A homokviharos atomvillanás tippre a játékmotor sajátossága lesz, ha jobban megnézed, olyan, mintha egy pillanatra minden a volumetrikus köddel lenne betakarva.
-
CJ4567
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Kevés wattot kajál és nagyon kevés fps-t ad"
Ez általában akkor történik, ha kifogy a játék a VRAM-ból, és elkezd swapolni a RAM-ba.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
A patch note-ban meg lett említve, hogy változott pár hang a játékban.
-
CJ4567
nagyúr
VRR monitoron driver szintű vsync-et használok, mert enélkül észrevehetően rosszabb a folyamatosság, és a képtörés is néha észrevehető. Forza Horizon-ban pl. a térkép szinte ketté törik, ha vsync nélkül játszol
Szerencsére amíg nem éred el a maximum képfrissítését a monitornak, addig a driver szintű vsync nem okoz input lagot VRR monitorral.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A játék az automatikus mentéseket egy idő után törli, ez nem a GoG hibája. Kézi mentésből nem tudom, hogy mennyi a korlát, de tapasztalatból mondom, hogy 250 fölött nem panaszkodik
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
Nem tudok spanyolul (remélem eltaláltam), fordítózni lusta vagyok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#32055 sixpak Én meg vagyok az, aki képes volt annó a 1070-el FSR2 quality-t használni 1080p-n, hogy meglegyen a 60FPS anélkül, hogy alacsony grafikán játsszak.
Kinek mi, számomra a folyamatos kép a legfontosabb, aztán a grafika, persze egy határon belül.
SP-nél számomra 60 a cél, ha az megvan, akkor már minden rendben. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Piszmaty76
üzenetére
Számomra inkább a 60FPS, mint a RT.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"de ki tud hinni egy ingyenes szoftveres becslésnek." Amit a Rivatuner jelez, az nem szoftveres becslés, hanem konkrétan annyi a VRAM kihasználtságod. A feladatkezelő is azt fogja jelezni, ahogy az összes többi program, ami VRAM kihasználtságot ír ki
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Az AI artnak van pár jellegzetes vonása, amiből 99%-ban azonnal meg lehet mondani, hogy AI vagy nem. Egyik az arc, azon is a szemek, és az ajkak, másik meg a túlságosan finom kinézete az egész képnek, sehol egy hiba, egy rece, minden teljesen sima.
A túl részletesen, és túlságosan gyűrödött ruha szokott még AI képeknek a jellegzetes vonása lenni, de az lehet a Stable Diffusion modell hátránya.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha telepítve van nálad a GFE, ajánlom hogy az Alt + F3-al megnyitható menüben kicsit állítsd a grafikán:
Egyetlen filter kell, a colour.
Nálam tint colour 10%, tint intensity 20%, temperature -11,6 vált be, sokkal szebb a játék a zöldes filter nélkül.
Ha meg AMD kártyád van, akkor nem szóltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tippre nem sikerült a legjobban az AL2 implementációjuk.