-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
TrollBalint #16196 üzenetére
mar tobb mint ket hete kertem, az curve szinten mar sok ido
meg se jott azota se az uj fizikai. a problema az, hogy a 80 szazalekos elutasitasi aranyom a kartyacserevel csak 30-40 korulre ment le, itt valami nem jott ossze, az elso perctol fura dolgokat produkal az uj kartya. de en is kivancsian varom a fizikait, hogy milyen szamok vannak rajta
-
pictigjis
Topikgazda
az appbol ilyenkor teljesen normal mukodes szerint tunik el a regi fizikai kartya. elmeletileg az uj fizikai kartya aktivalasaig a regi hasznalhato - azert elmeletileg, mert az en ket hettel ezelotti kartyacseremnel a regi fizikai azonnal megszunt mukodni. szoval menj be egy boltba es propald ki, mukodik-e
-
RBJ
addikt
Hello.
Aprócska kérdésem lenne. Előfizetem az X re elvileg új kártyát küldenek csak azt nem értem miért mikor ott a régi. Eddig ok. De a régi eltűnt az appbol lett virtuális kártya addig míg nem nem jön az új.
A kérdés az, hogy a fizikai a régi egyáltalán nem használható vagy csak addig míg megjön az új.
De ha igen akkor az appban nincs sehol. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #16185 üzenetére
elképzelhető, hogy az. de nevetséges már, hogy állandóan van valami gond, én tehetek róla, hogy ilyen kártyám van? miért nem működik egységesen jól vagy rosszul a szolgáltatás? semmi gond, megírom a következő panaszt, megint kérek majd x font kártérítést, de tényleg kezd ez közröhejjé válni
-
ACE-
addikt
Nem tudom milyen POS bank lehet és mi mögött, de én, és asszony változatos helyen vásárolunk, és a közelmúltban nem nagyon volt ilyen dupla zárolásom... elutasítás is csak egyszer-egyszer, legutóbb akkor, amikor írták is hogy gond van a tranzakciókkal.
-
pictigjis
Topikgazda
-
kapasz
tag
válasz
pictigjis #16180 üzenetére
Nálam is ma 01:24-kor ismételtek egy szerda estit.
Még az első ilyen zárolást sem oldotta fel a K&H, pedig az már 9 napos, tehát még a nagy K&H karbantartás előtti.
3 különböző kereskedőnél történt tranzakció duplázódott így és úgy tűnik, az ismételt tranzakciót könyvelik, az eredeti marad zárolásban.
Lehet, hogy a POS-ok mögötti bank lehet a közös ezekben?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kapasz #16153 üzenetére
ma hajnalban megtortent az elso ilyen dupla terheles itt is. erthetetlen, mi tortenik
ez a tranzakcio egyebkent az volt, ami szerdarol meg utolsokent hianyzott, a hajnali duplazas utan mar latom a helyen. ezek szerint arra lehet szamitani, hogy azok a tetelek, amik x ora utan nem kerulnek elo, be lesznek duplazva, en meg kovethetem egyenkent, mi lesz a dupla zarolasok sorsa
-
Fifi
őstag
-
pictigjis
Topikgazda
nekem a mai egyből egy látszik (tegnapról is már csak egy tranzakció befrissülésére várok), de a szomorú hír akkor az, hogy ezt a hibát nem oldotta meg az éjszakai karbantartás
(ellenben akkor mégis lehet valami abban, hogy ez a hiba (is) főleg a kh-t érinti, esetleg alkalmanként hiányzik valami visszaigazoló üzenet a kh tranzakciós rendszeréből, amitől egyfajta offline tranzakcióként kezeli a curve ezeket. a kh-s sms rögtön megjön, de a curve csak később teszi a helyére. érdekes, na)
-
Fifi
őstag
Engem is elért a számlatörténet hiánya, igaz sak egyetlen tranzakcióval eddig.
Reggel még MBH-s HK volt a Curve mögött, addig minden rendben zajlott.
Most átállítottam a K&H-s HK-ra és az első tranzakció után csak SMS jött K&H-tól Curve-től nem jött push és a számlatörténetben sem látszik.Nem dohányzom, nem iszok alkoholt és sapkát sem hordok.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
TrollBalint #16169 üzenetére
nem dohányzom, nem iszom alkoholt, szóval igazából már mindent értek, miért én
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #16166 üzenetére
Engem az zavar pl. hogy a refund-ról nem küld az Erste George értesítést, pedig be van állítva... A zárolások között látszik, pont mint a terheléses tranzakciók, de nem kapok róla értesítést... lehet megreklamálom, de el tudom képzelni hogy úgy szerepel az ÁSZF-ben hogy a TERHELÉSEKRŐL küld csak üzenetet...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
TrollBalint #16164 üzenetére
a tegnapelotti hianyzoak mar elokerultek, a tegnapiak meg csatangolnak valahol. egyszer azok is meglesznek
ha felveszem a sapkat, akkor is baj van
-
unicumnext
aktív tag
válasz
Oliverda #16162 üzenetére
Igen ez banktól függ. Itthon szinte egyik banknak sincs saját kártya rendszere, hanem bérli őket, és ki hogy van megállapodva naponta hány batch bedolgozás van saját rendszerbe oda vissza foglalás/ jóváírások is ezért a bankok fizetnek pár dollár centet vagy éves vagy havi díjas konstrukciókban vannak.
-
TrollBalint
addikt
válasz
pictigjis #16146 üzenetére
Szerintem nálam eddig mindig megjelent. Nem szoktam nézgetni a történetet, csak a push értesítek és e-mailek alapján mondom. Néha van, hogy később jön meg, de talán csak az e-mail és az is max fél napot csúszik. És ez az elmúlt pár hónap vásárlásaira vonatkozik, annál régebbre nem tudok visszaemlékezni
Hozzáteszem, van olyan nap, hogy nem vásárolok, de heti szinten mondjuk 6-10 tranzakcióm van "csak".Szívesen megnézném a Curve kódját, mert most már arra gyanakszom, hogy van valami feltétel, ami csak nálad (meg kb. minden 10.000. embernél) igaz, és ettől a "szopassuk rendszeresen" változót YES-re állítják. Nem lehet, hogy nincs rajtad sapka?
-
pictigjis
Topikgazda
-
Fifi
őstag
válasz
unicumnext #16157 üzenetére
Nálam K&H gyorsult, a tegnapi GBiT-ek már ma jóváírásra kerültek a K&H-nál, eddig szerintem T+2 nap volt
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
unicumnext #16157 üzenetére
volt egy-ketto hetvegen, de az mar jo. a curve-bol hianyzo tranzakciok a kh-nal vasarnap ota rendben megjelennek, sms-ek is jonnek
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
unicumnext #16155 üzenetére
ahhoz azert nem sok koze van a kh-nak, ha a curve timeline-jan nem jelennek meg tranzakciok. ez a hiba mar mas mogottes kartyaknal is jelentkezett
-
pictigjis
Topikgazda
remélem, ezzel a rendkívüli karbantartással valamit rendesen sikerül újraindítani végre...
Upcoming scheduled maintenance notice
Curve will carry out essential maintenance today on Wednesday 12th June 2024, between 11:45pm GMT and 00:15am GMT. This means some Curve functionality might be temporarily unavailable within that timeframe. Apologies for the inconvenience. Please carry a backup card with you during that time. -
kapasz
tag
válasz
pictigjis #16148 üzenetére
Két olyan tranzakcióm is van az elmúlt napokból, amit a Curve mögött álló K&H-n pár nappal később bedupláztak. A K&H-tól kaptam újabb SMS-t, de a Curve-ben ez a tranzakció nem látszik.
Aztán a K&H a második tranzakciót könyvelte, az első pending maradt. A Curve-ben viszont az első látszik és engedne GBiT-et is.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #16150 üzenetére
nekem egy egyórás szakaszban öt (+egy elutasított online vásárlás, akármit mondanak, azokkal valami fix gáz van), ebből kettő nem jelent meg
persze simán lehet összefüggés azzal (is), hogy ez a nemrég generált kártyaszámom szerintem hibás
a tegnapi hiányzóak POS-tranzakciók, a mai mind online, ebben sincs minta
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest