- Világszínvonalú magyar siker robotépítésben
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Olcsóbb, beágyazott rendszereket célzó EPYC termékcsaládot hozott az AMD
- Univerzális megoldás lesz az AMD-féle FSR Redstone?
- Autós kamerák
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Univerzális megoldás lesz az AMD-féle FSR Redstone?
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Sziasztok. A lock card amivel a curve kartyat tudom lockolnin es unlockolni az jar valami hatrannyal vagy nyomogathatom akar naponta tobbszor is?
-
válasz
pictigjis #14993 üzenetére
Igen, sajnos engem is elért egy valamilyen hiba.
gwallet-tel fizettem volna, sikertelen tranzakció, de a bankom "levonta" (igazából zárolt tétel), és azóta is folyamatban.
Eddigi használat alatt ez az első ilyen.
Reménykedtem, hogy nem, de nem így történt.
Kifejezetten remélem, hogy az összefoglalóban leírtak alapján a jóváírás megtörténik. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14994 üzenetére
egyebkent sem erdemes a chaten irogatni nekik, az osszefoglaloban levo formot hasznald
-
dredjudge84
őstag
Na én most fáradtan bele a curve-be. Október 1 óta nem képes chaten válaszolni a support egy gbit miatt. Olyan mint ha visszafelé fejlődne a curve.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kazsmerlaca #14991 üzenetére
biztos, hogy kell neked, ha eddig nem hianyzott? csak azt teheted, hogy irsz a supportnak
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Lejárt a Curve kártyám 01/23-án.
Hogyan lehet kérni újat?
Az appban nem találtam ilyen lehetőséget.Köszi!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
unicumnext #14983 üzenetére
hopp, jött most nekem is egy decline a mekiben, fasza hét ez
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
unicumnext #14983 üzenetére
az nalam kedden volt...
-
unicumnext
aktív tag
Nálam ismét elutasítás minden vásárlás. Másnak is?
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #14981 üzenetére
Hát én is bizonytalan vagyok, azért is kérdeztem...
Elvileg még van időm kitalálni nov. 14-ig, addig kell lerendeznem a GBIT-eket, mert utána lekorlátozzák ugye X-en is, hogy csesződjenek meg...
Másik verzió lenne, hogy uppolok Black-re, de még nem döntöttem el, megéri-e vagy sem...
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #14979 üzenetére
Köszi, igen, így van, pont azt a kártyát tudom kidobni, amiről aztán szeretnék GBIT-elni az újra. Akkor valszeg kénytelen leszek kipróbálni, enged-e ilyet... Legrosszabb esetben ideiglenesen kidobok egy C kártyát, visszarakom az A-t, GBIT A->B, aztán visszacserélem az A-t C-re
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #14978 üzenetére
így konkrétan nem próbáltam, de olyan már volt, hogy áttettem valamit A-ról B-re, A-t pedig rögtön az átrakások után töröltem. így visszajöttek a refundok, de nálad gondolom, az lenne a cél, hogy pont arra a kártyára raknál át valamit, amit a forráskártya helyett beraksz. nem tudom, úgy működik-e egyáltalán a GBIT, ha a forráskártya nincs éppen bent, lehet, ezt te fogod letesztelni
-
zerodot
aktív tag
Nem tudom próbálta-e már ezt valaki. [A] kártyára volt egy terhelés. Most ezt az [A] kártyát szeretném lecserélni a Curve-ben [B] kártyára (ugye X-ben az 5 kártyás korlátozás miatt kénytelen vagyok 1 kártyát kidobni 1 másik hozzáadásához).
Át tudom ezek után GBIT-elni a tranzakciót [A] -> [B] irányba? Engedi a Curve? [A] kártyára visszajön a GBIT pénz gond nélkül, azok után is, hogy már kidobtam a Curve-ből?
-
ACE-
addikt
Szuper, valami megint elszaródott Curve-éknél. Egy tranzakciót kétszer is le akart vonni de a második alacsony egyenleg miatt nem jött végbe. A Curve-ben nem is látszik semmilyen tranzakció... De persze a mögöttes kártyáról levonta, újbóli kísérletkor is...
-
pictigjis
Topikgazda
egészen véletlenül senki nem fizetett még kártyával WSZL futárnak? jó lenne tudni, milyen MCC-t használnak...
-
pictigjis
Topikgazda
vagy ha nem is teljesen egyedi, nagyon keveseket érintő, elszigetelt fajta
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #14970 üzenetére
...szerencsére nem lesz újabb kártyacsere. a supporton persze csak részben múlt, mert írtak valami sületlenséget arról, hogy a bankom a hibás, mert ők nem engedték át az elutasított tranzakciók seregét "do not honour" válaszkóddal meg blablabla. hagyjuk is, hogy többféle kártyát próbáltam. ha kizárjuk azt a lehetőséget, hogy csináltak valami olyat, amit véletlenül "kifelejtettek" a válaszból, akkor talán csak pont annyi kellett a javításhoz, hogy a saját kis rendszerükben valaki megnyissa és belenézzen az accountomba, mert ezután varázsütésre újra működik minden
hát izé... de legalább működik, az a lényeg
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #14969 üzenetére
nagyon ugy tunik, hogy egyedi hibam van. vasarolni se tudok (minden 050, mint a multkor), a gbit se mukodik. del korul csinaltam 12 gbit-et, a 13.-ra jott egy hibauzenet, hogy sikertelen, es azota minden doglott. toroltem a fokartyamat, ujra hozzaadtam, probaltam a revolutot kivalasztva vasarolni, semmi, minden 050. baromira nincs kedvem megint uj kartyat igenyelni, de mivel teljes halal van, ha holnapig nem ir semmit a support, megint megnyomom a replace cardot
annak fenyeben eleg bosszanto ez, hogy elore kifizettem a black eves 100 euros dijat...
-
pictigjis
Topikgazda
másnak működik a curve? előbb a gbit romlott el, aztán egy boltban sem tudtam fizetni
-
zerodot
aktív tag
Crypto Rewards megszűnik: [link]
** Update on 7 October 2023: We are terminating the Crypto Rewards program as of 5 November 2023. Up until that date, you will be able to cash out or transfer your crypto but will no longer receive rewards as crypto tokens. Your Curve Rewards and Curve Cash Scheme terms are unaffected.
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
A mai napon tankoltam a Nyíregyházi Metronál lévő Envi benzinkútnál. Curve kártyával fizettem és 9E Ft-al többet volt le a valós összegtől. Ilyenkor mi történik? Miért lett levonva nagyobb összeg? Hol lehet a hiba a rendszerben? Curve? Kút üzemeltetője? Előre is köszönöm a segítséget!
-
huliganboy
addikt
El távolítottam a walletböl majd vissza, illetve fizettem chip+pin!
Így működik az nfc!
Köszönöm srácok!!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
huliganboy #14955 üzenetére
marpedig valami nem stimmel a kartyaadatokkal. torold es add hozza ujra
-
huliganboy
addikt
válasz
dredjudge84 #14956 üzenetére
Lehet!
Azért a topicot átolvastam. Több én írják, hogy az aktiváló gomb az helyettesíti azt! De holnap tesztelem! Köszönöm! -
dredjudge84
őstag
válasz
huliganboy #14955 üzenetére
Chip+pin tranzakció hiánya?
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Le járt a kártyám, és kaptam helyette újat.. Azóta nem megy az nfc fizetés, több helyen is próbáltam! Appban aktiváltam a kártyár, walletben az új kártyát mutatja!
Mi lehet a gond?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14952 üzenetére
nincs koze hozza
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14950 üzenetére
jo kerdes, nem tudok ra valaszolni. most probabol atraktam egy 101 forintos tranzakciot kh hitelkartyarol erste hitelkartyara, nekem mukodott (black)
-
dredjudge84
őstag
Pénteken vásároltam Aliexpress felületen egy terméket és szeretném gbitelni egy másik kártyára, de nem engedi. UC kártyával fizettem, wisera tenném át. De ez a hiba áll fenn 2 napja.
Van vmi idő esetleg amit meg kell várni, vagy az ingyenes csomagban már most nem lehet használni ezt a funkciót? -
qqzs
őstag
Sziasztok.A Curve app fent lehet egyszerre tobb mobilon is ugy hogy a mobilfizetes is mukodik mindegyikkel?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #14945 üzenetére
ez teljesen igaz. logikailag nyugodtan szét lehetne választani a "spent this month" mezőt a tényleges tranzakcióktól, vagyis ha egy augusztusi tranzakciót szeptemberben mozgatsz át, akkor az nyugodtan számlálódhatna a "spent this month" összegbe. egyszer majd kitaláljuk helyettük is, hogy lenne igazán jó...
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #14933 üzenetére
Szerintem ennek van egy hátránya is: GBiT-nél nem látod a célkártya szemszögéből a költéseidet. Ha sok tranzakciót mozgatsz át egy napon (vagy akár egy hónapon) belül, nem látod, hogy hány darab ment át összesen mekkora összegben. Jó lenne, ha tranzakciók rendezése állítható lenne.
-
-
66zio
aktív tag
válasz
pictigjis #14937 üzenetére
Most már csak olyan hibaüzenetet kapok Revoluton, hogy
Sajnos valamilyen hiba történt. Kérjük próbálkozz újra később.
Már meg sem jelenik Curve-n decline tranzakcióként. Két próbálkozás volt ami megjelent, a többi már nem.
Szerk: Curven azzal van elutasítva, hogyMake sure you are using the details of your active Curve card for this Transaction.
-
66zio
aktív tag
Jó árban van az USD. Meg akartam játszani hogy emaitt előfizetek Curve X-re, de úgy néz ki Virtuális kártyával nem lehet Revolutot Top-uppolni. Megszívtam.
És már a régi ingyenes fizikaimmal sem lehet emiatt. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #14931 üzenetére
a készpénzfelvételi elméleti limitről, ami napi 370 ezer forint (egyes usereknél), de a havi limit miatt ennyit valójában nem lehet felvenni (28/29/30/31-szer egymás után)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #14924 üzenetére
kerekítve pont 100 óra volt, de végre elintézve (nyilván very low priority issue egy ilyen...)
Normally, when you choose your retailers we’re unable to change them, however, we do review requests for resets on a case-by-case basis.
This time, I've been able to reset your selection and you'll be able to choose your retailers again.
Have a great day and please do get back in touch if there's anything else we can do for you!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
dredjudge84 #14928 üzenetére
Az még fontos talán ehhez, hogy a napok száma * napi limit valószínűleg nem elérhető senkinek, mert a havi limit hamarabb közbeszól. Nálam a napi limitek kimaxolásával 11 millió forint jönne ki egy hónapra, de a havi limit levágna 5,5 millió forint után.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy Curve kártyát használnék.
Abban tudtok segíteni, hogy mennyi pénzt tudok Curve-vel felvenni ATM-ből egy hónapban? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
TrollBalint #14921 üzenetére
na jo, ez tolem is total off lesz, de miert nem "emiatt"?
-
TrollBalint
addikt
válasz
zeon.hu #14902 üzenetére
Jelenlegi (vagyis inkább a jövőbeni) formájában az ingyenes csomag kb. tényleg egy szolgáltatás demo verziója. Kb. annyi előnye származhat belőle az embernek, hogy elég egy bankkártyát magánál tartania, nem kell 3 (ugye annyit lehet majd berakni). Ha nem működik, akkor jön a készpénz, mint régen, mikor 1 kártyája volt a legtöbb embernek.
Én ezmiatt valószínűleg meg fogom tartani, de majd elválik. -
tobias40
veterán
válasz
dredjudge84 #14918 üzenetére
Az unicreditnél ha lejár ez a 3 év erre a csomagra,utána újra indítható a 3 év vagyhogyan alakul utána a díja?(nekem nemsokára lejár...)
-
qqzs
őstag
válasz
dredjudge84 #14915 üzenetére
Nekem ilyen zárolás meg nem volt ho par ev alatt.
Revolut bem jo mert nem akarok kulon szamlat meg utalgatni. -
qqzs
őstag
Nemrég kerdeztem es kiderult hogy nincs napi limit Curveban csak ugy hogy a moge rakott kartyan allitok internetes limitet.
De az csak 10e lehet minimum OTPvel. En 5 ezret szeretnék. Nem talaltam Simple topikot igy hatha itt van valaki aki tajekozott ebben. Lehet Simple virtualis kartyat igenyelni ahol ha jol lattam lehet 5 ezres limitet allitani. Ezt a kartyat lehet Curve ala rakni? Vagy ez csak mobilrol megy NFC+ simple appal? -
pictigjis
Topikgazda
egyebkent pont en is irtam ez ugyben. csak nullazni tudjak az uzleteket, vagyis azokat is ki kell valasztani ujra, amiket nem szeretnel lecserelni. illetve megkerdeztek, miert akarok valtoztatni, valamint azt irtak meg, hogy evente egyszer van erre lehetoseg - ezt majd az osszefoglaloba is beleirom (de lehet, mar csak a novemberi ujba)
We're more than happy to reset your retailers for you, but before we proceed, can you please let us know as to why you'd like to change it?
Also, just to let you know, you are only allowed to reset your Cashback Retailers once per year. Please note that once you've decided to reset your retailers, it will require you to reselect all of the 3 retailers. Therefore, it's not possible to change only one retailer.
-
pictigjis
Topikgazda
az új kártya legenerálásával az összes limit nullázódik, így igen, feltételezhetően újabb 2000 eurós kereted lesz (az új x-es virtuális kártyaszámmal) váltásra. a régi fizikai kártya általában használható marad az új fizikai aktiválásáig, de walletben az új virtuálist fogod tudni csak használni. az x-nél nincs minimum előfizetési idő, várhatóan nem lesz gond a lemondással, a manage your plan menüpontban lesz majd egy downgrade opció
-
66zio
aktív tag
Elhasználtam a hónapra az ingyenes csomagban a devizaváltásom. Ha most előfizetek X-re akkor az előfizetés pillanatától (egyből havidíj fizetés után) ér a 2000 eurós váltási limitem? Tudom a régi kártyám használni, vagy meg kell várni mig kipostázzák az újat? Vagy megjelenik az új az appban és azt kell használnom? Nov 15 után ugye lerontják, szóval lehet csak egy hónapra fizetnék elő, le tudom mondani mindenféle probléma nélkül?
-
zeon.hu
nagyúr
Ingyenes csomagban vagyok jelenleg.
Gondolom nincs értelme nov. 15 után megtartani/használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen routert?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós kamerák
- EAFC 26
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AirPods Max - Space Grey - Első generációs - LIGHTNING
- NÉMET Logitech G515 Lightspeed
- Brutál szép állapot!! Dobozos! Lenovo Tab M10 FHD PLUS 10.3" 4GB 128GB - sötétszürke
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X 384bit videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest