- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Legalább valami pozitívum is van:
To give customers global financial freedom, we’re increasing fee-free spending limits abroad and removing weekend FX fees on all currencies, for all premium Curve customers.
Very soon, we’ll be adding 1% travel cashback to all premium plans so you can earn cashback on all your spending outside of the UK and Europe. -
Oliverda
titán
"Némely kereskedőnél megjelenik opcióként Simple Pay esetében az Apple/Google Pay, de ez ritka."
Eddig elég soknál láttam, csak néhánynál nem. Konkrétan a MÁV appra és a Budapest GO-ra emlékszem, amelyik kettőnél minden áron menteni akarja a kártyát és nem olyan triviális az egyszeri fizetés.
viktorhu: Nem kell belépni. Egyszerűen válaszd az Apple vagy Google Pay opciót és már fizetheted is a mobiltárcával gyorsan és megbízhatóan. -
ACE-
addikt
Szerintem az volt a gond, hogy a kártya megérkezéséig nem kellett volna semmit csinálnod, minden a régiben, ment volna rendesen az Apple Pay, online fizetés is a régi kártyaadatokkal, a fizikai kártya is működött, csak az új aktiválása után kellett volna lecserélni. Nálam legalábbis legutóbb így működött...
-
ACE-
addikt
Na igényeltem Cetelem hitelkártyát majd várom a tanácsokat hogy mire tudom használni.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #16490 üzenetére
a curve helyett amugy mindig a kh-s hitelkartya a backup, itt kulfoldon is, mert van most egy ilyen "akcio", hogy a devizavaltas kozeparfolyamon tortenik (pontosabban majd a konyveles es az mnb kozep kozotti kulonbozetet utolag jovairjak). ami az erdekesseg, hogy a kh-s zarolas pontosan ugyanazon a mastercard arfolyamon tortenik, amit a curve is hasznal
-
pictigjis
Topikgazda
megadja, a kereskedonev ettol meg ugyanaz lesz
nekem megint volt egy elutasitott tranzakciom itt a nyaralas alatt, ami ismet megerositi azt a korabbi megfigyelesemet, hogy en csak akkor tudok telefonnal fizetni, ha van stabil mobilnet. amint ez hianyzik, elhasal a tranzakcio. a kasszanal mar lattam, hogy bent a boltban nincs net, probaltam egy flight mode ki/be trukkot, de nem segitett. vilagos, hogy ennek nem igy kene mukodnie, de teljesen olyan, mintha nekem a curve soha nem toltene le elore tokeneket, hanem mindig aktiv netkapcsolattal generalna egyet. ez kifejezetten fura, de annyiszor figyeltem mar meg, hogy ez nem hallucinacio
-
N0R
csendes tag
válasz
Oliverda #16486 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Az bosszant leginkább, hogy Simple monopólium van és nem teszik elérhetővé a mobiltárcás fizetést alapból. Némely kereskedőnél megjelenik opcióként Simple Pay esetében az Apple/Google Pay, de ez ritka. Nemrég panaszkodtam emiatt náluk, hát az volt a válasz, hogy a kereskedő nem igényelte. Bammeg 2024-et írunk, 5 éve van Apple Pay Magyarországon, de a Simple szerint ezt külön igényelnie kell a kereskedőnek, ha leszerződik velük. Gondolom plusz pénzért. Azért szeretem pl. a Bariont, mert náluk elérhető mindig. És itt tér vissza a monopolhelyzet, és az, hogy a Simple visszaél a piaci erőfölényével. 5 éve azt gondoltam, hogy most már csak pár év és megszűnik ez az ipari hulladék, mert mindenhol lehet majd Apple Payjel fizetni.
-
Oliverda
titán
Sajnos a Simple egy kalap kaka. Ha megcsinálod a kártya hitelesítését, nem is kellene 3DS-t kérnie (ahogy pl. a PayPalnál is van), de ez a fejlesztőket nem zavarja. Tegnap pl. egy rendben hitelesített tranzakció lett sikertelen, nyilvánvaló ok nélkül. Végül inkább beléptem mobilon a webshopba és az Apple Pay opciót választottam Simple-ben ahelyett, hogy bejelentkeznék a Simple fiókba és az ott mentett kártyával próbálkoznék újra. Így már nem volt gond.
-
ACE-
addikt
Nekem is volt online vásárlásnál ilyen chip+PIN, végül arra jöttem rá, hogy ha Simple app-ban, App-al akarok fizetni, olyankor nem fut le a 3DS, és ilyenkor írja ezt. Ha belépek a Simple fiókba, kiválasztom a Curve kártyát, akkor lefut, és ilyenkor sikeres a tranzakció. Ilyen tiltás még nem volt szerencsére, remélem nem is lesz... de szerintem a Simple-vel van valami gáz szokásosan...
-
N0R
csendes tag
Megosztom én is a Curve történetemet. Évek óta az ingyenes verziót használom, de egy hónapja a Black akcióban előfizettem. A régi kártyám rögtön lecserélődött az appban, hozzá tudtam adni Apple Wallethez, rögtön tudtam fizetni vele mind online, mind POS tranzakcióknál, appban lévő virtuális kártya adataival pedig online, ahol nem volt Apple Pay. Sokadik online tranzakció után jött egy Curve push üzenet, hogy elértem az érintéses fizetés limitet, hajtsak végre egy chip+PIN tranzakciót. Ekkor a kártya még meg sem érkezett, valamint a fizetés sem érintéses volt, hanem online, így nem igazán értettem. Utána még tudtam fizetni párszor, majd egyik online vásárlást elutasította, hogy a kártya blokkolt vagy inaktív. Ettől kezdve csak az Apple Pay működött online és POS környezetben is. Jó sokára megérkezett a fizikai kártya, amit aktiváltam az appban és vásároltam vele chip+PIN tranzakcióval. Gyanakodtam, mert a fizikai kártya adatai ugyanazok voltak, mint a korábban általam virtuális kártyaként tekintett kártyáé az appban, még a CVC kód is egyezett. A gyanúm jogos volt, a kártyaadatokkal történő online vásárlások mind elutasításra kerülnek hazai kereskedőknél. Próbáltam a Barion fizetési rendszerét használó kereskedőnél, de az OTP és a Simple Pay rendszerben is blokkolt vagy inaktív kártyaként elutasítják. Külföldi szolgáltatónál ezzel szemben működik, megy vele a Revolut, Wise top up. A magyar online vásárlás során a 3DS azonosítás még lefut, a Curve appban jóváhagyom, de a kereskedő elutasítja a tranzakciókat. Az Apple Pay továbbra is működik online is. A problémát jeleztem a Curve és a Simple felé is, utóbbi ügyintézője tanácstalan volt, ezért felvett egy panaszt, amire várni kell. A Curve ügyfélszolgálat is napok óta dolgozik az ügyön, a türelmemet kérik. Úgy érzem egymásra mutogatnak, mert a Curve tranzakció történetében meg sem jelennek ezek az elutasítások, a 3DS lefut, de nyoma vész utána. Attól tartok, hogy a magyar fizetési rendszerben került tiltólistára a kártya, mert külföldön működik. Viszont tiltólistára csak a Curve „kezdeményezésére” kerülhetett valahogy. Nagyon béna ez így, ha megunom nyomok egy replace card-ot az appban és kivárom a sok-sok hetet, amíg postázzák.
-
ACE-
addikt
Most már lassan 10 óránként jön egy üzi hogy szar, most a VISA kapcsolattal van valami...
-
Oliverda
titán
-
ACE-
addikt
Én múlt héten megkaptam, nem tudom mikor mert nem voltam itthon, de nekem is 18-at írt.
-
jobarat01
tag
Nektek megjön a kártya? Július 18-ra ígérte az app, de még sehol
-
ACE-
addikt
Egész délelőtt szarakodott, majd megoldották, de most megint... [link]
-
ACE-
addikt
Na új érdekesség. ONLINE fizetés, erre kiírja hogy Contactless limit reached, use chip/PIN kombó
Mondjuk ez új kártya még sosem használtam chip/PIN-el, de online-ra ez nem nagyon érvényes, nem?
-
pictigjis
Topikgazda
kiprobaltam ezt az uj world elite black kartyat, en, a felesegem es a ket gyerek is jo volt vele a fast trackre a repteren. le is fotoztak a nem szamos oldalat, mert ilyet allitolag meg nem lattak
-
ACE-
addikt
Na Curve kártyacsere rendben lezajlott. Aktiválva, Wallet-ből régi törölve, új hozzáadva. Még majd pár helyen cserélgetni kell ha aktuális lesz...
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok. Telefont cseréltem. Tudnátok segíteni hogy a Curve-t hogy tudom átrakni az új telefonra? A régi telefon eladásra kerül. Tehát arról teljessen el kell tüntetnem.
Előre is köszönöm a segítséget. -
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #16448 üzenetére
mondjuk eleve így kellett volna beállítani... már július elején olvastam olyat más fórumon, aki sitty-sutty 40 fontot csapott hozzá a curve cash egyenlegéhez
ha a dijnet/icsekknek annyi, szerintem a webkincstár is így fog járni. az icsekk alapján tudják külön állítgatni, remélem, a továbbiakban is így fognak eljárni (mármint általános otpmobl tiltás helyett csak a problémásakat tiltják le)
-
pictigjis
Topikgazda
na, erre a kombóra viszont úgy tűnik, nincs cashback: Otpmobl*dijnet (4900 MCC)
(azért fizettem egybe a számlákat, mert az icsekk appban megint minden számlánál egyenként kellett volna bepötyögni a kártyaadatokat. a dijneten sem hozta fel a fizetés simple fiókkal opciót amúgy)
közvetlenül utána az 1000 huf-os webkincstar tesztre viszont adta. érthetetlen
-
cadj92
csendes tag
válasz
hard74 #16435 üzenetére
Nekem Black-re váltás miatt küldtek új kártyát, de inkább nem aktiváltam, vígan használom a régi kék színűt.
09/11/2022-t ír a kártya érkezésének az app, szóval kb azóta.
Nem volt semmi hiba, de Auchanban inkább chip+pin-ezek, rémlik mintha régen egyszer hibára futott volna a paypass és itt is olvastam akkoriban ezt mástól is.
Nekem jobban tetszik a kék és amúgy sincs kedvem kártya adatokat updatelni mindenhol, azért maradt ez.. Sajnos év végén lejár a kártya.
-
N0R
csendes tag
Remélem helyesen értelmeztem, ugye a Cash egyenleget csak “elvásárolni” lehet, Wise/Revolut feltöltés nem lehet?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
hard74 #16435 üzenetére
Illetve mi van ha nem aktiválom az újat, és használom a régit tovább? Okozhat gondot?
mondanám, hogy tudok rá válaszolni, de nem tudok
nálam például mostanában úgy működött a curve, hogy a legutóbbi két kártyacserémnél a "kifutó" kártya azonnal megszűnt működni, így muszáj volt egyből cserélnem. szokatlan, hogy többeteknél párhuzamosan létezik a régi és új kártya, de itt minden és annak az ellenkezője is megtörténhet
-
hard74
senior tag
válasz
pictigjis #16426 üzenetére
11-e helyett tegnap érkezett meg.Illetve tegnap dobta a postás az értesítőt, ma vettem át.
Csodálkoztam hogy a virtuális és a fizikai adatai teljesen azonosak,de ezek szerint ez az új módi.Érdekes.
Nálam a Walletben a régi fizikai adatai vannak bent. Nem kellett volna annak változni amikor az új virtuálist generálták, mintha régen így lett volna.
Illetve mi van ha nem aktiválom az újat, és használom a régit tovább? Okozhat gondot? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #16432 üzenetére
szóval ez egy nagy kamu:
I’ve looked into this, and can confirm that recently we’ve made a change to the virtual Curve cards meaning that they have the same card details as that of the physical card. Rest assured, all physical Curve cards are sent out deactivated so there is no risk of unauthorised transactions.
It’s worth noting that the change was implemented as it meant that customers would not need to update their card details in any digital wallets or anywhere it is saved as a payment method after activating their physical card whilst ensuring that their Curve card details are still secure whilst the physical card is in transit.
de gondolom, ha ebből tényleg gond lenne, akkor kérdés nélkül visszaadják a pénzt. de ez totálisan felesleges és értelmetlen "újítás" volt. lehet, így olcsóbbá vált a kártyagyártás...
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
ezt így külön nem próbáltam ki, de mivel a feleségem kártyája még nem jött meg, teszek majd egy próbát az aliexpressen. az biztos, hogy a legutóbbi kártyacserém után simán használtam online vásárlásra a kártyát a fizikai aktiválása előtt, de ott volt hitelesítési kérés. látatlanban nehezen nézem ki a curve-ből, hogy leprogramoztak egy ilyen fizikai aktiválásával összefüggő kér az oldal hitelesítést/nem kér hitelesítést feltételt, de este meglátjuk
-
pictigjis
Topikgazda
de, használható, hiszen a virtuálisnak (már) pontosan ugyanaz a száma, és azzal is tudsz online vásárolni (amíg meg nem kapod az új fizikait). jelenleg az "aktiválás" gomb az egy dísz, nem történik semmilyen valódi aktiválás, hiszen a kártyára nyomtatott számok ugyanazok, amiket a user már két-három hete (a generálás pillanatától) használ. egyetlen aktiválás maradt, a chip+pin a paypass aktiválására, de az legalább eddig is így volt
a régi rendszerben ezzel szemben valódi aktiválás történt, hiszen a fizikaira nyomtatott eltérő lejárati és cvc számok felülírták az addig használt virtuális adatait is. és állítólag pont ezért változtattak, hogy a usereknek "ne kelljen megint a kártyaszámokkal vacakolniuk a walletban" a fizikai aktiválása után. nagy hiba volt, persze szvsz. a mondvacsinált kényelmi szempont alapvető biztonsági elé helyezését nem nagyon tudom hova tenni
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #16427 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Én most megint kaptam új kártyát, új kártyaadatokkal. Azokat ugyan nem próbáltam, de úgy gondolom, hogy amíg nem aktiválom, addig nem használható online... És a régi kártya eddig ugyanúgy működött, mint eddig, Google Wallet-ben, online fizetésre, és a fizikai kártya is.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #16426 üzenetére
(egyébként itt jegyzem meg, hogy ez az új rendszer, hogy nem különbözik a frissen generált virtuális és a még nem aktivált fizikai kártya száma, egy szar. mert mindannyian értjük, hogy paypasszel addig senki nem fog vásárolgatni a kártyával, amíg nincs chip+pin aktiválás, de eu-n kívüli, hitelesítést nem kérő webshopban úgy használhatná bárki a borítékokból kilopott kártyák adatait, mint a huzat - hiszen a kártyára írt számok a virtuális miatt amúgy aktívak. egy tök jól kitalált rendszerről sikerült visszalépni egy nagyot mondvacsinált okokra hivatkozva)
-
Oliverda
titán
válasz
KilgoreTrout #16420 üzenetére
“van valami hasonló alternatíva?”
Nincs -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom hányan futottatok bele, de július 13 óta bizonyos vásárlásoknál a Curve 1%-os "High Risk Fee"-t alkalmaz. Előzetesen nincs figyelmeztetés és észrevenni is csak úgy lehet, ha megnyitod a tranzakció részleteit.
Nálam pl. egy domain hosszabbítást ítélt túlzottan kockázatosnak... Nagyobb tranzakcióknál igen kellemetlen lehet, így simán lehúzás.
Baromi szemét dolog, nem is értem, hogy legális ez. Én próbálok leállni a használatával, van valami hasonló alternatíva?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Leonardo91 #16410 üzenetére
vagy a mobilszolgaltatodnal. vagy barhol
-
8
senior tag
válasz
Leonardo91 #16408 üzenetére
tedd be egy butatelefonba a sim kártyád, úgy lehet, hogy megérkezik
a curvenél mit mondtak?
-
Leonardo91
őstag
válasz
Leonardo91 #16388 üzenetére
Valaki?
-
8
senior tag
válasz
pictigjis #16404 üzenetére
Igen, az tiszta, hogy hogyan kéne működnie.
pl nem kéne, hogy a könyves kálmán körúti elefántos automata kútnál kétszer terhelje a tankolást, mégis kétszer terheli
meg pl kellett volna, hogy sikerüljön az nfc fizetés az obiban a múltkor, mégsem sikerült harmadszorra sem
stb
Nagy fintech guru az ismerősöm, én biztos vagyok benne, hogy nem ő nézte el, hanem ez egy újabb curve anomália volt -
ACE-
addikt
Na, euró felvét sikertelen... bár nem írta az ATM, de valszeg nincs benne pénz, ezt állapítottuk meg ott egy másik csajjal, annak sem ment, végül egy 10 euróst kiadott neki. Szóval Allee-ban nincs euró, ha valaki próbálkozna. 450 Ft-ot kifizettem a parkolásra, szóval most már úgy vagyok vele, majd veszek fel horvátban egy ATM-nél, nem fogok euró ATM-eket kutatni...
Mindenesetre érdekes körülmény, hogy a régi fizikai kártyám működik az új még nem aktivált (meg sem érkezett) kártyához való PIN kóddal
-
pictigjis
Topikgazda
nekem ez a történet azért elég furcsa, meg hát te is csak "hallomásból" értesültél róla. mindig az számít, hogy az appban melyik kártya van kiválasztva. akármelyik fizikaival vagy digitalizált kártyával fizetsz, mindig az aktuálisan kiválasztott kártyát terhelik. nem lehet, hogy esetleg accountot is cserélt közben? mert ez az egy magyarázat van arra, amit leírsz
szóval még egyszer: tökmindegy, melyik aktív kártyáddal fizetsz, az appban aktuálisan kiválasztott kártyát fogják terhelni. nincs "régi kártyával kiválasztott kártya", meg "új kártyával kiválasztott kártya"
-
8
senior tag
válasz
pictigjis #16402 üzenetére
De tud, hidd el.
Ellopták a kártyámat, erről beszélgettem egy ismerősömmel, mondta hogy tavaly az övét is ellopták, és miután kért újat (lopást jelölte meg az új igénylésekor), a curve nem tiltotta automatikusan a régit. Ő meg azt hitte tiltva van azzal, hogy a lopást jelölte meg.
Egyik éjjel valakik próbálgattak vásárolni a régi curve kártyájával, és azt a kártyát terhelte a curve, ami utoljára ki volt választva a régivel, nem azt, amire az újat állította.
Nem sok pénz volt, meg azóta visszakapta. De tud furcsán működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- iGO Primo
- Autós kamerák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest