- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Amazon Kindle
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #12910 üzenetére
" ... ha ez egy nagyobb összegnél történik ... "
Na, ja. TV-t, drágább háztartási gépet mostanság jobb, ha nem Curve-ön keresztül vásárol az ember."Azt írták a Curve-nél, hogy időtúllépés miatt ... "
Ezt valami hús-vér figura mondta / írta neked?Azt nem említette, hogy hol történt az időtúllépés? Szerencsére nálam ilyen hülyeséggel nem próbálkoztak be.Ahogy korábban írtam, mérhető a fizetés sebességének a különbsége Curve vs. Revolut esetén. Ha van utóbbid (is) tégy egy próbát!
#12911 Grande Ale
Ez így akkor is nagyon fura. Csak így benyögte, hogy nem jó? Ilyenkor kérni kell, hogy mutassa a bizonylatot, amit kiköpött a terminál. Ha, nincs, akkor szia!
Egyébként tényleg be kellett ütni a kártyád számát (is)? -
pictigjis
Topikgazda
válasz JohnnyWeiss #12788 üzenetére
köszi!
aki nem váltott, meg tudja nézni, hogy még mindig akciós árat ajánlana az app?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz JohnnyWeiss #12783 üzenetére
semmiben nem más, de így programozták le a csomagváltási procedúrát (örüljünk, hogy nagyjából működik). lefelé váltásnál nem kell új kártya
mikor váltottál? csak hogy változott-e már az ár
-
paolinho
őstag
válasz JohnnyWeiss #12408 üzenetére
Az a pech, hogy júniusban lakcímet váltottam, és az új tulaj meg vagy szól, vagy nem, ha kapok még oda valamit.
Akkor a support-nál kell ezekszerint próbálkozni.
Köszi a választ! 🙂 -
zerodot
aktív tag
válasz JohnnyWeiss #12293 üzenetére
1.99 eur volt 28-ig, most 2.49 eur.
Curve Cashről nem lehet, rendes bankkártya kell. -
Fifi
őstag
válasz JohnnyWeiss #12293 üzenetére
1. €
2. Ha elindítod a csomagválasztási folyamatot, ott tudod kiválasztani melyik kártyáról vonja (szervizben van a telefonom, így most nem tudom megnézni, hogy casht is engedi-e, de nyugodtad próbáld ki csak ne véglegesítsd)
3. Ahogy a többiek hozzászólását értelmeztem mindenkèpp kártyacsere -
Oliverda
félisten
válasz JohnnyWeiss #11292 üzenetére
A néhány ügyfelüket érinti ez a dolog amolyan lerázós sablonszöveg. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne dolgoznának rajta, de a korábbi tapasztalatok alapján nem lesz gyors megoldás. Érdemes előrehozni a kártyacserét.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
JohnnyWeiss
tag
válasz JohnnyWeiss #11287 üzenetére
Válaszolt a Curve. Azt írják, hogy néhány ügyfelüket érinti ez a dolog, hogy a 3D fizetés ellenőrzésnél van valami probléma. Dolgoznak rajta, de addig is használjak másik kártyát ehhez a fizetéshez.
-
sb
veterán
válasz JohnnyWeiss #11287 üzenetére
Én még előző hónapban ezzel fizettem a Vodafone számlát.
És az is ellentmond némileg a Curve auth hibának, hogy nekem Erstére is ugyanazt dobta. Szinte azonnal kiírja a hibát, a másik oldalról semmi nem jön.Bár igaz, hogy az erstés kártyával utána sikerült fizetnem. Az is lehet, hogy az egy random Simple hiba volt a Curve meg rendszerszintű.
(Off, de a Vividet sem tudtam feltölteni tegnap vagy 20 próbálkozásból. Ott eleve nem ment a Curve UK-s kártya, de tegnap semmi más sem. Náluk mondjuk régebben is dadogott a topup. Ezeket azért kezelhetnék a kedves szolgáltatók mert addig használható valami amíg 99%-ban megy. Amint 80-90%-ban sikeres csak a tr/topup/fizetés, bármi... hamar elmegy a kedve az embernek a használattól. Kísérletezésre keveseknek van kedvük.)
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz JohnnyWeiss #10637 üzenetére
tényleg működik, jött a gls futár (megölöm az asszonyt )
-
pictigjis
Topikgazda
válasz JohnnyWeiss #10637 üzenetére
köszi az infót!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz JohnnyWeiss #10626 üzenetére
valóban elég kicsi a minta, de amikor ennyien panaszkodunk egyszerre, az jellemzően általános lehalás jele, és biztosan összefüggésben van a hajnali karbantartással
azt a státuszoldalt nyugodtan felejtsd el. akkor frissül, ha valaki manuálisan belenyúl, magától nem, valós információt nem ad semmiről
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1744 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
szuladam
aktív tag
válasz JohnnyWeiss #1739 üzenetére
Igen, csak a próba terhelés a hozzáadáskor mindig gbp-ben csinálja. Nekem is így volt.
Ha Curve-öt használod úgy hogy Rev az aktív alatta akkor a Rev pénznemét Curvben külön be kell állítani. Mert mindig abba fogja terheli, amibe állítva van, tehát alapesetben mindig gbp-ben! Szóval neked kell forintra állítani manuális.
Mert nyilván Curve nem fog tudni az ember fejében olvasni hogy a Reven nélő 15 pénzzsebből mire gondolt a költő.[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1739 üzenetére
Igen
-
szuladam
aktív tag
válasz JohnnyWeiss #1737 üzenetére
Mert a rev "gyárilag" uk. Ezért terheli gbpben
-
Oliverda
félisten
válasz JohnnyWeiss #1727 üzenetére
Ehhez hónapok kellene, szerintem legalább 3.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
gzbotii
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #1727 üzenetére
Használattól függ. Ha az appban nem látott számszerűsitve a limiteket*, akkor rád meg egy kisebb limit lesz érvényben (napi költés, etc)
*
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #1718 üzenetére
Új felhasználóknál mások a limitek - mennyi ideje használod a Curveöt?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz JohnnyWeiss #1715 üzenetére
Na 2 részletben engedte befizetni 50.000.- HUF-onként. Nem értem mi miatt akad fenn ha egyben szeretném.
-
Watcher45
tag
válasz JohnnyWeiss #1711 üzenetére
Bocsánat, nálam elkülönül a Curve alá rakott kártya napi vásárlási limitje, az ATM készpénzfelvételi limit és a napi virtuális vásárlási limit, ha nálad ez mind egyformán 300.000 forint akkor nem szóltam.
-
petipetya
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #1710 üzenetére
Melyik webshop ez? Sosem figyelem, hogy az OTP vagy a CIB felülete jön-e be az online fizetés során.
"nincs rá lezsóidő"
-
KTU
addikt
válasz JohnnyWeiss #1710 üzenetére
Igen, villanyszámla, gázszámla Curve kártyával megy, időnként Revolut.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
JohnnyWeiss
tag
válasz JohnnyWeiss #1707 üzenetére
14-es kóddal utasította el a CIB online fizetős felülete.
Ezt találtam a neten: Transaction Response Code 14 - Invalid Card Number
Ez megint nem túl jó hír, remélem csak átmeneti technikai probléma. Valaki fizetett már CIB-es online elfogadóhelyen Curve kártyával? -
Ixion77
addikt
válasz JohnnyWeiss #1707 üzenetére
Épp most történt meg ismét. 1140Ft, curve kétszer visszautasította, alatta lévő Revolut kártyája elfogadva.
A Rev alkalmazásban háromszor jelent meg a terhelés, egyelőre pending státuszban.
A Curve alkalmazásban egyszer sem.
Így tűnik, valami zavar van valahol.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Watcher45
tag
válasz JohnnyWeiss #1703 üzenetére
Az alá rakott kártyád online vásárlási limitjét nem lépi túl a 100.000 forint?
-
Ixion77
addikt
válasz JohnnyWeiss #1705 üzenetére
Most jut eszembe hogy nekem is volt olyan a napokban hogy a Curve declined-et mondott egy 1000 Ft alatti vásárlásra a zöldségesnél. Próbáltam újra, ismét declined. Elővettem az alá beállított kártyát, azzal rendben volt. Szóval Curve hibának tűnt. Másnap használtam máshol, akkor már rendben volt.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz JohnnyWeiss #1703 üzenetére
Milyen kártya van alatta?
Én Revoluttal jártam úgy, hogy a benzinkút 130€ próbaterhelést küldött rá fedezetvizsgálat gyanánt, amit a Rev gyanúsnak ítélt, és letiltotta a kártyát. A Curve meg csak annyit írt hogy declined. Mivel a Rev kicsit később jelzett csak, ezért elég zavartan nézem az eladóra, majd elővettem a normál kártyámat..."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
ÁrPi2
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1651 üzenetére
Megnéztem a cibnél mindkét tranzakció típusmegjelölése is vásárlás,
még a tranzakció "referenciaszáma" is teljesen ugyanaz, de az értéknap aug15 és másodiknál aug17... -
ÁrPi2
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1649 üzenetére
A cib bank appban a hitelkártya tranzakciói közt nézve is ott van (crv*bkk...13-i és 15-i) . Csak a Curve "timeline"-ban nincs a második.
Eddig a bkk.info-n keresztül kerestem, akkor megkérdezem a Curve Support ot is, köszi[ Szerkesztve ]
-
anadroid
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1633 üzenetére
Nekem meg hajnalban visszajött (félig, mert az OTP - ellentétben az Erstével, akik negatív zárolással azonnal felhasználhatóvá teszik a visszatérítéseket, nem várnak a könyvelés tökölődésére - még nem jelzi) a 17-i edigital visszatérítésem. Lehet, hogy heti gyűjtésben küldik vissza a pénzeket?
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
anadroid
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1625 üzenetére
Azóta még egy csoda. Ephone-ra töltöttem Curve/Erste használatával 17-én (megint csak hétvége!) 1000 Ft-ot, 20:00-kor. Ez kétszer jelenik meg:
CRV*EPHONE LONDON 19081720:00 vásár.
EPHONE ZSOMBO 19081720:18 vásár.Gyanús, hogy a Curve a curva
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1515 üzenetére
Belefutottál egy itthoni DCC-be. Én K&H-s POS-nál találkoztam ilyennel. Szerencséd van, hogy nem a pénztáros nyomott mondjuk a GBP-re, hanem te választhattál, mert különben a konverzió miatt többet fizethettél volna a tényleges HUF-os árnál.
-
sajti_pajti
tag
válasz JohnnyWeiss #1499 üzenetére
Nekem egyedül egy online fizetésem került elutasításra, de azt utólag sikerült megmagyaráznom:
A három közül (ATM - kp.felvét, CP - card present "sima" vásárlási limit, CNP - card not present "internetes" vásárlási limit) a kártyához tartozó "sima" (CP) vásárlási limitet léptem túl. -
fravik
tag
Valami zavar van az erőben az fix...
Gondoltam megosztom a mai tapasztalatomat az Extreme Digital fizetési rendszereivel kapcsolatban (Barion és Simple):
Porszívót vennék...
1. próba -> Curve, mögötte OTP bankkártya, Barion fizetés... sikertelen fizetés, tranzakció megjelent Curve-ben
2. próba -> Revolut kártya, Barion fizetés... sikertelen fizetés, tranzakció megjelent Revoluton
3. próba -> Curve, mögötte OTP bankkártya, OTP Simple fizetés, sikertelen fizetés, tranzakció megjelent Curve-ben
4. próba -> OTP bankkártya, OTP simple fizetés, sikeres fizetés
Azóta a 2 Curve-ös rendelés declined lett, a Revoluton még ott a terhelés, az OTP-s kártyám pedig ok, de ugye OTP-nél 2-3 munkanap múlva fog megjelenni, de legalább a csomagom összekészítés alatt.Ez úgy 80ezer Ft-nyi zárolás... De igazából perpillanat a 2 stornozott tranzakció miatt elvileg csak -40ezerben vagyok a -20 helyett.
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Oliverda
félisten
Írj az ügyfélszolgálatnak.
-
anadroid
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1491 üzenetére
Az a valószínűbb, hogy a KöHögös bank működik rosszul. Tavaszi gondok az elektronikus bankolásnál stb.
Feltűnően sokan panaszkodnak rá.Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
petipetya
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #1490 üzenetére
Nálam és a többieknél is tökéletesen működik, fogalmam sincs honnan szűrtél le ilyen hibás következtetést.
"nincs rá lezsóidő"
-
gzbotii
nagyúr
Össze vissza? Nekem egyszer volt gond vele, még februárban.
-
JohnnyWeiss
tag
Mármint H&K-s = K&H-s
-
Crvsh3R
senior tag
válasz JohnnyWeiss #1484 üzenetére
Nálam K&H-s Visa Electron és Revolut kártya van Curve alá téve. Revolutra állítva simán fizetek mindent, de K&H-s kártyával sem érintéssel, sem chippel. El sem jutok a PIN bekéréséig, azonnal elutasítva. Bankban voltam, nem látnak semmi problémát sem. 4990 Ft-os összeg lett volna, 2 különböző napon próbáltam ugyanabban a boltban. Aznap azok lettek volna az első vásárlások.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #1482 üzenetére
-Kérjük ellenőrizze, hogy van-e elegendő pénz a számláján a vásárlás lebonyolítására!
-Kérjük ellenőrizze, hogy nem lépte-e túl az engedélyezett limitjét!"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hardcore café
- EAFC 25
- Programozás topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Megvan a Pixel 9a premierdátuma
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok