- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Alulfeszelésnél mi a tökért kéne vízhűtés
. Először át kell gondolni mire használod, aztán, hogy mi a célod vele és úgy dönteni. Lehet össze vissza vásárolni, de mikor elgondolkozol gyorsan meg is bánod. Én már mindent 2x meggondolok és kezdek rájönni h ez a pc basztatás nem olyan jó dolog
-
-
bzs73
őstag
Nálam is pont így van.Mondjuk nekem nem normalon van mert magasabb a vid,de ugyanígy idle 1.120,load 1.104v,és csak 8.5 szórzóval birom én is megcsinálni.Jó ez.Nekem semmi gond ezzel.Ma este elviszik a jó kis p35ds4 lapot,holnap meg délelőtt hozza a posta remélem az ud3r lapot.Péntek délelőtt feladta kulerr.Alulfeszeléses tesztekkel végeztem ,tovább nincs szükségem p35-re.
#5729) akoska07:Nálam mindíg így megy a gép szinte.Semmi hang.Még 3ghz@0.912v prime tesztnél sincs szinte semmi hang.A ventik még ott 700-800-on tekernek csak és elég.Persze fentebb terhelésnél már a max 1200-1300 között pörög minden,és ott már kis zaj van de hát anélkül nincs jó hűtés.Az nh c12 hűtőn Ez a venti van.Nagyon teccik.A legjobb ventim eddig.
-
bzs73
őstag
Jó az így is.24/7-re meg adsz neki 1.120v-ot és stabil lesz.Ha játszok és nem felejtem el feltenni 4ghz-re én is 1.120v-on tolom a 4ghz-et.Nagyon más profil nincs is elmentve a biosba csak 3ghz-0.912v,és a 4ghz-1.120v.Ezt a 2 beállítást használom.Próbáld 8.5 szórzón.Nekem ott megy a legjobban.
-
Ha gyönyörködni akarsz a M2F lapba Tessék csináltam régebben pár képet róla nézegesd meg őket! nekem már 2. MaximusIIFormulám van annyira bejött a lap!
-
bzs73
őstag
Abba biztos lehetsz hogy nem fog úgy menni az a 8400 proci M2F-ba mint p35ds4-be.Hidd el nekem.Nekem volt ud3p,M2F,p35ds4,és ez a mostani procim volt mind3 lapba.Kb p35ds4 és ud3r-p lehet egy szinten tuningba.Pontosítok.4ghz-ig p35ds4 a legjobb,4ghz felett pedig ud széria.Ennyi.De majd rájössz.Én nem akarlak lebeszélni a M2F lapról.Annyit birok mondani hogy jegyezd fel a mostani eredményeidet és mikor pl 3ghz@0.912v-ot nyomtál stabilan és majd M2F-ba be se bootol ezen a feszen akkor emlékezz vissza mit mondott bzs.
-
bzs73
őstag
Maximus II formula jó lap.Sok extra és talán a legszebb p45 az biztos.Hőmérsékletek is nagyon jók,és ott tényleg sokat számít az átpasztázás.Tuningba asusok közül a legjobb,de egy fapados ud3r /csak tuningba/ lealázza.Szó szerint.Persze nem minden a tuning.Így hogy már pl tudom én is hogy mit tud a procim szivesen visszaállnék M2F-re de már nem érné meg,meg nekem még mindíg a teljesítmény és nem a kényelem az első.Biztos hogy tecceni fog a lap és ha elfogadod hogy tuningba nem az elsők közt van elnem adod az biztos.Én nem bírtam elfogadni.
#5695) akoska07: Köszi
#5694) Zsubi: Igen szépen mentek de mint mondtam nem a legjobban.De ha nem vagy maximalista semmi gondod nem lessz a lappal.Nincs hibátlan lap.Az ud szériának több hibája van szerintem,de viszont megy.Tuningba az elsők közt van lazán,és olcsó.
-
bzs73
őstag
Hát a helyzet az hogy várom hogy kijöjjön a corei5.Z-Mester átvette volna most szept közepe fele 45k-ba,de mondta ő is hogy ráér a dolog.Én léptem végül vissza mert úgy volt hogy megveszem kulerr q9550 prociját de hát gondolkoztam hogy minek.Pár hónapra?Csak bukok rajta megint egy nagycsomót.Így mondtam Z-nek hogy akkor a quad kimarad és várjunk míg corei-reváltok.Neki szerintem csak nitro alá kéne wr listás eredményt csinálni,vagy hasonlót.Ők is már corei-t nyomják szerintem és mondom inkább csak wr-en hátha valami nagyot nyomna ezzel a procival.Szóval ha eladásra kerül ő az első,de ha épp nem lessz rá pénze akkor hirdetésbe megy,bár eladás előtt szólok én időbe majd.A másik hogy ha rámszakadna valami pénzeső else adnám.Sajnálom,még ha nem is használom ki.De hát annak hogy az árára nem lesz szükség kicsi az esély.Amugy meg nem tudom hát neked is ott van egy űber brutál proci.Ki sincs tesztelve.De persze mondom ha Z eláll tőle "bár kétlem"akkor eladó lessz előbb utóbb.Csak teccik a corei.
#5691) blazsey2:Persze kell a tapasztalat is rendesen,de mit se ér ha a proci nem akarja.
-
bzs73
őstag
Na elküldöm akoska-nak.Majd átnézi hogy van-e valami hiányosság vagy kivetnivaló.Ha nem mehet a táblázatba.
Néztem amugy 5ghz-et is, suprpi megvolt 1.40v-on de nem is csináltam képet mert hát most minek mikor van ezzel a procival 5.1ghz is.Lefele nem validolok.Ha tudok majd jobbat akkor lessz valid,mert csak szeretne az ember javítani.#5687) blazsey2:Köszönöm.A proci érdeme.
-
bzs73
őstag
Na azthiszem a hűtő marad,pedig nemrég megint meghirdettem.Nagyon jól hűt 1.344 környékén.Mondjuk most tényleg jó szellős a lakás meg a ház oldalát is levettem de a teszt közepétől a szobaventiket ki i s kapcsoltam mert kapcsolgattam és semmi nagy változás 1-2 fokon kívül.Hiába.A noctua is ezt a hűtőt nagyobb teljesítményre szánta és már nem egyszer bebizonyosodott hogy nagy teljesítményű hűtők igenis nagy teljesítményen üzemelnek a legjobban,nem pedig 1.13v-on pl.Na jól van ez is megvolt.Hétfőn megjön kulerr-től az ud3r és abba próbálom fentebb.A hidegbe lessz ez még jobb is mert BMW is 1.312v-on nyomott 1 óra tesztet 4.7ghz-nél x48-ba.P45-be hidegbe jobb lessz az.Az alulfeszelés ideje meg lejárt amugy is. -
zolynet
veterán
akkora feszen nekem csak ennyire futotta ... evvan, ds3r
jelenleg 8x333fsb@0,960V
majd jövök egy 1,2V tesztel
ma volt épp egy 4órás 8x450fsb@1,232V teszt (ez is lehetne jobb is), de végülis jójez -
bzs73
őstag
Akkor ez félig üzleti utazás.
Aztán majd nehogy úgy járj mint sz.j ma hogy már lehurrogták hogy miért idegesíti az embereket ezekkel az eredményekkel.Ő meg nem aprózza el nyomja rendületlenül.
és persze soknak meg már nem teccik meg unják kicsit mert közelbe sincsennek.
Ja reggel már 6 órakor tesztel nyitott és sokkolt mindenkit. -
köszi a biztatást.
vhogy most nem fognék hozzá(pedig kiváncsi vagyok)
holnap mi is strand...bzs73 : sztem elég fontos szempont az ára
(ha azt mondom jó árban vettem,akkor bizony jó árban vettem)
de amint irtam,meg is van a leendő gazdája.
én csak azért vettem,hogy kipróbáljak egy ilyet (lesz rá pár napom). ennyi.
ilyenem még nem volt...egyébként egy 12k-s E2140-ben látok fantáziát,
akkor az is simán hozzám vándorolhat. -
bzs73
őstag
Mondjuk én nem tudom mennyit kér érte de az enyémre jött már 50k-ajánlat is és nem adtam oda.Mindenképp akarok télen tesztelni a hidegbe.Ezt a 4.5ghz-t BMW +5 fokba nyomta asus x48 lapba.Az ud3p-be nem kicsit megy jobban ez a proci ezért télen kiteszem a gépet az ablakba majd a -20-ba.Sajna én is a legnagyobb melegekbe vettem meg a procit,így nem bírtam még 4.5ghz-t nézni mert így hülyeség,de 1.2v-on nyomtam már 4356mhz-t ebbe a lapba,és x48-ba meg 4.3 fölé nem ment.Ha hazaértem folytatom az 1.2v-t mert nincs az még befejezve.
-
igen,szép darab.nekem tetszik.
igazából a magasabb órajeleket céloznám majd meg
az alsóbb szinteken már teszteltem
0.008v miatt nem nyomok még egy tesztet 4ghz-en.
esetleg még a gyári órajel alulfeszelését fogom megnézni.mondjuk jó lenne vmi eredményt csinálni a listára is.
az 1.2v-ra rápróbálok majd.ez a meleg nem sok esélyt ad a tesztelésre.
hackeeeee : hát nem is a hűtőn mult hogy elférjen minden.
ekem tényleg tetszik ez a hűtő.csak ajánlani tudom mindenkinek.
ja és mindenhez van hozzá lefogató.
igaz hogy nem olcsó... (13k-ért vettem,zsir új)kompiról:
nézz be a topicjába... -
jól éreztem én hogy a táp "is" bünös lehet.
azért vigyázz,azzal a tuninggal.
alakul az szépen,csak nehogy behaljon vmi.a ramokat meg le kell cserélni ha nem mennek.
én is nehezen váltam meg az OCZ-től,d muszáj volt,
mert nem szerette a öket a deszka.
most a crucial-ok mennek benne -
nem szabad telhetetlennek lenni.
ez a proci ilyen.
a gyári órajeléhez és a ViD-hez képest nem rossz az a 3.5GHz.
voltak olyan E6300-ak amik alig tudtak menni 3.2GHz-en is.nem véletlenül van 10-es szorzója a procinak.
nem szokták szeretni a nagyFSB-t.lipinek igaza van,toljad neki a feszt.(épp ésszel)
-
mitől maradt le az egyik mag ?
hát sztem az ugy nem teljesen tiszta,de nem az én jogom eldönteni.mondjuk ez a teszt nem tul kecsegtető.
1.12v körül 3.6GHz lenne a cél,(pláne 10-es szorzóval)
az már jó jel lenne.#3642 Zsubi : remélhetőleg egy kis stabilizálással menni fog feljebb is.
igen,igy mennek azok a procik. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Szia!Alapon 36°-terhelve 50° és megy mint állat!Köszi!
Aggregátor: Igen,ramtuningot akartam.Arra kellett volna a nagy FSB!Nem a procit hajtani.Mikor azt teszem,akkor mindíg a legmagasabb szorzóval hajtom,én a 8*500-at se csipázom,ha megy 9*450-et kevesebb fesszel simán azt választom.Csak..Be kellett látnom,hogy 1200-at tudó (szoros időzítések)2x2 giga vagy nincs,vagy ha van,jkva drága.Így jött az ötlet,hogy mi lenne ha.Itt tököltem,s morfondíroztam magamban amikor elkezdtem Péterünkkel(Ősember )tegna este beszélgetni.Azt mondta
öntsek már,ad fél órát.Nem tudtam.Erre:
Ma hoza postás egy csomagot.Benne 2x1 és 2x2 reaper meg 4db 2x2-es Patriot Viper.A reapereket ismertem,így kivettem a Mushkinjait és be a 4 Viper.Hát..Szerelem.4-4-4-12 2,08v-on nagyon sinán mentek,majd 5-6-6-13 -on 950-en szintén.A reaopereket ki se bontottam,meg ne gondoljam magam. -
lipi67
nagyúr
Ne nevess ki,vga analfabéta vok.Nálam miért alacsonyabb a gpu,ram stb..
Mit basztam el?(láttam a bétás driveredet,most lekapom,de tuti nem az a gáz)
Mi akkor?[Vagy a tányér görbe,vagy a leves nem egyenes]-apropó,mennem kell leszűrni a húslevest.
,meg kell tömni a 2 törpét..-
kulerr: Egyél csülköt!
-
lipi67
nagyúr
Nem-e?Nézz be az offolósba vagy kérdezd meg kulerr-t,Ő szhelyi.(vagy Tildy-t,Ő is tudja,hogy..
Írtam egy levelet a 3.(Szhelyi-mostani)feleségemnek,h váljunk el.Visszaírt:Te nem is emlékszel,hogy elváltunk?-Égtem..2 hét mulva elárulta,h szívatott,még házasok vagyunk.Utána most másfél hónapot 1üttéltünk,most szünet.Nem tok mindent észben tartani,emlékezni mindenkire.Hogy hova tettem az MX2-es pasztát azt tudom
(eddig 10Szem.igazolványt kb 2x annyi tfont(ja nem 1et a kutyám evett meg),meg a lányomat (1x Nyiregyházán)hagytam el..Kicsit szétszórt vok..Ez tény. -
lipi67
nagyúr
Huh..Lap nem lesz limites,proci is bírja ideig-óráig,próbáld ki!
Ha 1,55v-ig nincs eredmény,ne menj tovább.Bírni vszínüleg bírná a proci a feszt,de értelme (ha addig semmit sem hoz)nem sok lenne)Pár hónapja jött egy csaj velem szemben,s úgy nézett,tudtam köszönni kell.Meg is tettem
.Gyanus lehettem mert azt kérdezte: Ugye nem ismersz meg?Mondtam,h nem.Erre bemutatkozott: Kovács Éva.Hát...Ez se mondott sokkal többet.Majd kibővítette:Liptákné Kovács Éva
-Ő volt az első feleségem.-Szép dolog a szerelem
-
lipi67
nagyúr
Köszi!!!!!!!!Majd nézem,h nálam mi s mennyi!(szuper!Du.elhúznak a törpéim szinházba(
-ki nem bírnám!)s végre 1edül leszek.Mikor először megnősültem,1 hét múlva már csak 1 dologra vágytam és az a magány volt..
akoska007
: "gondolom ennek a procinak is létrehoztak egy topicot.
ez,pont nem az a topic ."-Szellemespupszi: Kommyvszínü rátapintott a lényegre,kérdezd meg a topikodban,jaja
XaraX Embörös eredmény Ecsém!
-
lipi67
nagyúr
Zsubi és Aggregátor
Köszi az infókat.
Nálam uez van(tök uez)annyi különbséggel,hogy a magok
[].Prime alatt meg 60-62°.
Asszem eladom az asust.El,mert mikor majd minden feltétel adott lesz,jön egy tuningidőszak,és..végem.
(Most volt felpucolva,minden jól rá van fogatva,jól pasztázva,1xüen 1ütt most ennyit tudnak.)Pedig jóval VID-je alatt megy a procim(VID:1,225),de mind1 neki.A fura az,hogy 4GHz-en se megy az égig,és 1,6V-on se,de --zavar.
Arról esetleg van valami info,hogy dmark06 kb mennyi pontot ad egy 96GT-nek?Szia Krammerka!Minden ok?(itt nem ,nem mondhatnám)Remélem alakulnak a dolgaid!
-
lipi67
nagyúr
1000 1 tucat belőle tesztekkel nem akarok"villogni"emberes tuninghoz meg nincs most ramom.(remélem 1 héten belül módusulnak a feltételek).
S ha lesz időm..
Biztos jó lap,de eddig nekem ebből még semmit se nem mutatott meg(igaz,nem is kértem).Majd..majd ha lesz ram,szétcincálom -
lipi67
nagyúr
Ne bosszants már Te!
Aggregátor: Persze,nem mérvadó,nem is ez az lényeg!(ramoknál jól jönne..)Mikor 2xxx őrület volt,azért húztam rá jó fél napot,mert az everest és a CpuZ ramfesze 1,296 és 1,3v volt,nem voltak azonosak.Szívtam vele.Most azért lazább,de lenniük kell határoknak,mert kben a hitelességét veszti.Természetesen szerintem is elfogadható,teljesen korrekt link!Kérdés,ennyi rugalmasság belefér-e a kiírásba.Mivel nem megismételhető,szerintem igen.
(még 1x mondom,nem a hitelességével,vagy a kép információival van baj,hanem a kiírási feltételek mások)
Én is arra szavazok,ez ok . -
lipi67
nagyúr
Hát..ezt rajtad kívül senki sem tudhatja jobban.Lehet valamire nem figyeltél oda,nem tudom..
Én meg..Olyan ez a pc-s dolog mint a hifi.Erősen hajlok a felé,hogy szórakozásnak,szintetikus teszteknek ok,de...
Ilyen olyan giga,maximus,stb..szuper ram meg vizes blokkok,s kvra értelmetlen.
Ha használod a gépet,mind1,h 965-ös lap,5200-es proci és kingmax ramok,kiszolgál..
Ha mindenki olyan gépet venne,amilyet ki is használ..-más világ lenne.
Persze én is imádok tökölni,tesztelni,ez ami érdekel,megnyugtat,elvonja a figyelmemet a hétköznapi bajokról,de értelme..semmi.Alig vártam a Mushkinokat.Megjött,letisztult,szép,nem csicsás mind a reaperem.Tetszett.Betettem..Kingmax veri
Na,gondoltam kevés az IP 35-E..eladtam.Vettem a csiga UD3R-t,na majd az kihajtja.Vártam nagyon.Megjött,kva szép.betettem,s 1 napos ramteszt.LÓFASZT!U.olyan szarul megy a Muskin benne.Holnap jön egy pár kingmax,megnézem azzal.(más lapban 960-at mentek(965-ös lapban..)
Ha nem hoz pluszt..Kvra nem leszek boldog,s szarok a csigabájba.Proci vszínü,h jobban menne(meg se próbáltam még)de mi a fene ramokat tegyek már alá?Nekem 2giga kevés,mert a fiam x64-es Vistát nyom(na)-vmi server miatt amit jobban kezel-,s 2giga bakfitty.
Szar kedvem van,asszem főzök valami vacsit..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Minden, ami JAZZ
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged