Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zzolika #2126 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem, X5 már biztos nem így kezeli, nem is lehet állítani a memóriahasználatot, használ, amennyi kell.
Igazából arra jó a sok ram, hogy be tudsz állítani több visszavonásszintet. Azért lassul be a sok Copy-Paste miatt is, mert elfogy a visszavonásra elkülönített memória és utána vinyóra írja. Ha van sok ram, akkor lehet nyugodtan többet beálítani, és akkor nem lassul be. De a Ctrl-C Ctrl-V helyett amúgy is sokkal gyorsabb a Ctrl-D... -
printer
csendes tag
válasz
zzolika #2081 üzenetére
Köszönöm a gyors választ !
Sajnos nem vagyok semmilyen rajzprogramhoz szokva , mert eddig készen kaptuk a szerszámokat , mechanikusan ment a dolog . Ezt váltja most a lézer , ez tulajdonképpen egy kivágó .
Amit magyarázni próbáltam , azt úgy szemléltették , hogy volt két kéz a monitoron , az egyik eps-be a másik plt-be . teljesen egyformák voltak , csak amikor felnagyította a a vonalakat akkor látszott , hogy az eps-es sima vonal , a plt-ben lévő pedig az íveknél sűrűn tele volt pontokkal . Az is lehet , hogy kis egyenesekből volt összetéve így a grafika . De ez nem is annyira lényeges most .
-
ds podium
csendes tag
válasz
zzolika #2045 üzenetére
sikerült,köszönöm!Megrajzoltam a percindexet,a forgatási pontot a kör közepére helyeztem,és a Transzformálás palettán írtam be a fokot!, (eddig nem ide írtam,hanem a felső sorban,bár ez nem tudom,hogy lényeges-e) és nem duplikáztam?,csak a "másolatra alkalmaz"gombot nyomogattam....így is körbeért az a qva percindex
Köszönöm mindenkinek a segítséget,de van egy olyan érzésem,hogy jövök még ide kérdezni
-
-
csipke pista
újonc
válasz
zzolika #2017 üzenetére
pont az x6-ot raktam fel és akkor változott át a 12-ben a windowsosra.
egyszer kerestem valami teljesen mást és akkor találtam olyat, hogy dupla kattintásnál mi történjen, de most sehol nem találom.ja és a kollégám is a múlt héten így járt, ő újra rakta de nem változott vissza, azóta bosszankodik ő is.
-
mjanika
újonc
válasz
zzolika #2002 üzenetére
nem a winnel szoktam csinálni, hanem corelben dolgozok és úgy a corelen belül file menü - save as - és ott a megjelenő ablakban amikor be kell írni az új fájlnevet (esetleg könyvtárat választani) akkor ha már van a könyvtárban egy ugyanilyen fájlnév eddig nem engedte menteni (asszem villogott az ablak), de most kérdés nélkül felülírja... Lehet, hogy csak a beállításoknál kell valamit kipipálni/kivenni a pipát, de hiába keresek nem találok ilyen opciót...
-
zetecR
addikt
válasz
zzolika #1989 üzenetére
Az Acrobat szövegként jeleníti meg, de egyesével kicopyzni marha nagy meló lenne, mert 1 oldal kb 1000db különálló elemből áll.
Ezért lett volna jó egyből Corelbe behúzni és megcsinálni a módosításokat.Csak azt nem értem, hogy az AI miért nem görbeként hozza be a betűket, miért csinál belőle monochrome bitmapet?
-
Bagor1
csendes tag
-
Bagor1
csendes tag
-
Tendd
tag
-
jhos910
senior tag
válasz
zzolika #1795 üzenetére
Azt nem tudom mitől lehet, valószínűleg bug amit néha produkál. Nekem is volt hasonló de emlékeim szerint rövid időn belül magától megoldódott. Esetleg ha a probléma tartósan megjelenik akkor egy újabb verzióval próbálnám meg a helyedben a feladatot elvégezni.
Úgy próbáltad e már, hogy a szöveget teljesen széttördeled betűkre és utána kijelölve az egészet görbévé alakítod?
-
helo-mee
csendes tag
válasz
zzolika #1757 üzenetére
@zetecR: nem...minden fontkészletem nem lehet hibás, szerintem Corel bug lesz, mert máskor is előfordultmár ugyanez. :S
Próbáltam csak a szövegeket külön egyesével görbíteni, de az adott szövegdarabot mindig ugyanúgy szétdobta.
Megoldás: újracsináltam az elromlott példányokat. Ezután már rendben volt.
'Vicces' hiba, mert ha olyankor jön elő, amikor határidőre kell sok cuccot összehegeszteni akkor konkrétan behozhatatlan hátrányt jelent. -
-
-
helo-mee
csendes tag
válasz
zzolika #1645 üzenetére
szia,
nincs bepipálva, viszont az előugró menü betűmintával a lista mellett be van pipálva... és az a furcsa, h. párhuzamosan nyitott másik .cdr-eknél meg működik a betűminta preview...
és nem volt kisebb verzióban sem mentve, max az lehet, h. van benne egykettő átmenetes kitöltés, de nehogymár emiatt legyen ez a hiba...
van pár fura dolga a Corelnek az tuti... 8) -
-
Tendd
tag
válasz
zzolika #1593 üzenetére
Akkor valószínűleg ezt mondta a kolléga is, amikor képpé alakítást javasolt. Sajnos nem esett le, sry. Miután az egészet bitképpé konvertáltam jó lett a pdf! Rece nincs, árnyék megjelent.
Már csak a piros mizériámat szeretném megoldani. Kérdésem és a probléma a képen látható -
Komi28
senior tag
válasz
zzolika #1498 üzenetére
Szomorú az benne, hogy hetente ismétlődő meló
(étlap)
Hiába mondom csinálja máshogy, nem akarja mert így neki egyszerűbb
Elméletileg kellene honi, próbáld meg word-ből notepadra majd onnan corelba betenni. Általában úgyis másik betüvel kell szerkeszteniha meg nem akkor timesnewroman ce aztán annyi.
Egyszer ment a rádióban egy reklámszöveg és azt szerette volna betenni egy újságba
Kértük, hogy hozza el, erre azt mondta hallgassuk a rádiót, vegyük fel és játszuk le annyiszor, hogy letudjuk írni.
Első elmondta és poén volt, de hamar kiderült véresen komolyan gondolja -
-
gtr313
csendes tag
válasz
zzolika #1445 üzenetére
A publish to pdf nem butítja le, csak ha közvetlenül akarok pdf-et nyomtatni vagy ha a ps-t disztillálom (hogy szépen fejezzem ki magam :-) Az alap problémám a felülnyomás hiányosságaival volt, de nagyjából megoldottam ahogy azt fentebb is írtam. Az acrobatban az advanced fül - printing output - separation vagy vmi hasonlóz keress. mindegyik verzióban van rá lehetőség. Én is szeparált ps-t használtam, de tőlem meg csak pdf-et fogadnak el.
-
gtr313
csendes tag
válasz
zzolika #1442 üzenetére
Ofszet nyomás, de teljesen mindegy mivel nyomnák, mert ha megnézed a pdf-ben színrebontva, akkor látni, hogy az összes fekete alatt fehér "lyuk" van. X3, X4-ben is próbáltam pdf-et nyomtatni egyformán lebutította a képeket, volt amit 270 dpi-re is. Elvileg ennyi is elég, de nekem a tudat is zavaró. Lino 930 + distiller esetén is ugyanezt tapasztaltam. Acrobat 9 és X-el is próbáltam. A nyomdászom is ugyanezt tapasztalta, azt mondja ezért nem szeretik a Corelt (is). Marad a publish to pdf + manuális black overprint. Bitmap + szövegnél még így is vigyázni kell.
-
gtr313
csendes tag
válasz
zzolika #1438 üzenetére
Sajnos nekem a kész nyomaton egyértelmű volt, hogy nincs felülnyomás.
Hiába állítottam high qualityre vagy 1000 dpi-re akár a corelt, akár az acrobatot/distillerst mindig lebutítja a fotókat, még akkor is ha előbb prn-t csinálok, majd azt "disztillálom". Utána jártam ez Corel hiba, de szerencsére még is van egy megoldás. Kicsit macerás, de működik: szerkesztéskor a felülnyomandó objektumon / szövegen jobb gomb és kipipálni a fill overprint-et. A segítségedért megosztok még egy dolgot, talán nem ismered: ha nagy méretű színátmenetet szeretnél, akkor az a pdf-ben csíkos lesz, mert csak 256 lépésre képes a program. De ha a corelben beállítod (akár 999 lépésben is) a neked tetsző színátmenetet, majd pedig konvertálod bitképpé, akkor helyesen fog megjelenni. Köszönöm a segítséged, további jó korelezést -
itusc
csendes tag
válasz
zzolika #1419 üzenetére
Huh meg nem mondom h milyen nyomtato :S, csak elvittem kinyomtatni egy helyre. De volt mar masik melom masik helyen nyomtatva de ott is volt hasonlo problema. De ha jol emlekszem az atlatszosaggal kapcsolatos volt az is.
Bekéne vmit állitanom corelbe?
A bitmapos dolgot nem kedvelen mert az is teljesen mást ad, igaz ott nem jelentkezik ez a problem. -
válasz
zzolika #1411 üzenetére
Nálam ez nem megy.
Van Win7 64 bites meg XP prof SP3 32 bites meg XP home SP3 32 bites.
Mindnél ez van...Más:
Most, hogy már nagyjából be lett állítva minden, uninstalláltam az X3-at.
Viszont az X5-ből eltűnt a Photopaint.Mármint a program megvan, működik is, csak megszűnt az, hogy Corelből közvetlenül el lehessen érni, ha egy bitmapet módosítani akarok.
Az alkalmazásindítóból is eltűnt a vonalkódvarázsolóval együtt.
Hogy lehet visszatenni? -
nemokapitany
csendes tag
válasz
zzolika #1404 üzenetére
Szia.
Azért kell a 8-as verzió mert ezt kérték csak így fogadják el.
Viszont a kész rajzot már pdf-ben kérik. Őrület de ez van. sajnos mivel nem dolgoztam a programmal sohasem ezelőtt (kb. 4 hónapja használom) csak ezen keresztül megy a pdf-ben való konvertálás.
Az Acrobat Distiller programot nem ismerem de utánanézek.
Nagyon köszönöm a segítséget. -
válasz
zzolika #1401 üzenetére
Sajnos ez nálam nem működik.
A Languages\ma\Draw könyvtárban nincs Templates alkönyvtár, csak "browser", "Object Data" és "Skin" alkönyvtárak. De hiába teszem bármelyikbe, nem jelenik meg sehol. Ha létrehozok egy Templates alkönyvtárat, akkor sem...A Dokumentumok mappa se jó
-
válasz
zzolika #1395 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, én X3-ról váltottam (de csak azért, mert már nem lehet kapni X3-at, és kellett még egy, akkor már legyen egyforma...). Nekem a színekkel nincs bajom, picit sötétebb lett a nyomat, de azt a Creo-n tudom kompenzálni. Egyedül ez a fekete-fehér szívatott...
-
-
yoshkaa
csendes tag
válasz
zzolika #1339 üzenetére
zzolika!
A saját Corelemben (x4) is ilyen hibásan jelenik meg ,viszont post script3-as formátumban lementve,meg sem nyitja a lementett file-t.Már elég rég keresem erre a problémára a valaszt,különböző forumokban,de konkrét választ még nem talaltam.Csak kell legyen megoldás erre a helyzetre.Köszi a hozzászolást.
-
válasz
zzolika #1298 üzenetére
Ez azért nem jó, mert nem egyenes vonalakról van szó, ha nem betűkről, logókról stb.
Tehát ha az "Elkelkáposztásíthatatlanítottátok" szót kell kivágnom, akkor az összes hossza kell, tehát az "á" betűnek minden kis görbülete kívül-belül, ékezettel együtt.
Úgy képzeld el, mintha mondjuk madzagból formáznál egy á betűt, amikor kész van elvágod a tekercsből, és amennyi madzagod elfogyott összesen, az a hossz kell nekem.
Sajnos a program nem tudja, a megrendelőimnek meg programja sincs, úgyhogy valami corelben kiszámolás kellene.
Esetleg valami ingyenes program, ami vektoros formából, (amit a corel tud exportálni) kiszámolja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ASUS TUF Gaming F16
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest