Új hozzászólás Aktív témák
-
Tendd
tag
válasz
zzolika #2321 üzenetére
Annyit sikerült elérnem, hogy a méret már ok. Görbésíteni nem kell, mert kapok betűkészletet. Már csak a színeket kellene megoldani. Acrobatom nincsen sajna.
Pantone színeket tartalmaz. Nyomtatva lesz. Erre van valamilyen általános színkezelési beállítás?
A színmódot RGB-ről CMYK-re állítottam. Van még itt leképezési mód (relatív-, abszolút kolorimetrikus, érzethelyes, telítettség), és színprofilok. Egyébként nagyon sok variációt próbáltam egyik sem stimmel. Minden esetben fakóbb zöldet kapok mentést követően. Valamikor sötétebb, valamikor világosabb árnyalatban.Met:köszi a lehetőséget, talán ez a probléma megoldódni látszik.
-
Tendd
tag
Kéne egy kis segítség!
Kaptam pdf-ben egy vektoros grafikát melyen szöveg is található (zöld, fehér, fekete). Erre kellene egy mondatot beillesztenem. A gondom az, hogy megnyitást követően a Corelben a zöld kissé kifakul, a fekete pedig CMYK fekete lesz, nem pedig RGB, tehát ez is szürkésbe megy át. Ráadásul hiába importálom görbeként a szöveget, sok betű hiányzik, és van amit helyettesíteni kell mindenképp. Amit még nem értek, a kép körüli asztal mérete sokkal nagyobb mint a pdf-ben. Mentést követően így még a mérete is változik.Csak simán meg szeretném nyitni ugyanolyan formában, mint ahogy adobe readerben látom. Lehet ilyet?
-
Tendd
tag
válasz
jhos910 #2168 üzenetére
Amire nekem kellett arra tökéletesen megfelelt idáig. Mással nem tudom pótolni, kell hogy a nyomás erősségét is érzékelje ahogyan a vonalakat húzom. Már a corelt és a wacomot is újra telepítettem de még mindíg rossz. A poén, hogy X3-ban működik, ott viszont erősen kezdetleges a működése, csúnyák a vonalak.
-
Tendd
tag
Sziasztok!
CorelDRAW X6-ban a nyomásérzékeny toll, nem érzékeli a nyomást... A vonal vastagsága mindig egyforma vastagságú. Eddig működött megfelelően. Mi lehet a gond? -
Tendd
tag
-
Tendd
tag
Hali!
Coreldraw x3-ban ha png formátumban mentek és az átlátszóságot engedélyezem, akkor az objektum és az átlátszó háttér között egy fehér vonal keletkezik. De csak ott ahol már áttetszőek a pixelek. Ezt szeretném kiküszöbölni. A képen látható szürke elemet exportáltam png-ben, majd egy másik képszerkesztőben megnyitottam fekete háttérre. Így jól látszik a fehér vékony vonal, ami a mentést követően megjelent.
Örülnék ha segítenétek, mert addig nem tudok továbblépni... Köszi! -
Tendd
tag
A kontúr vonal színe csak akkor látszik ha a körvonalszín nem átlátszó.
A kontúr és a betűk közti terület színe pedig akkor látszik ha a kitöltőszín nem átlátszó.
Nálam legalábbis így van.A kontúr és a betűk közti terület színe látszódjon, miközben a kitöltőszín átlátszó. Ezt szeretném.
-
Tendd
tag
Egyszerű gondom akadt, egy tapasztaltabb biztosan tud rá megoldást.
Körvonalaznom kellene egy szavat. A szó átlátszó legyen, de a körvonal ne.
! A körvonal ne essen bele a szó területébe, vagy fedésben legyen, ugyanaz ! -
Tendd
tag
Nos megnéztük az ő gépén is. A vörös szín nála is narancsként jelenik meg icc profil bekapcsolása mellet corel X4-ben. Tapasztalta is ezt a problémát egy munkája készítésekor, amikor a bordó elmentve pdf-ben barna színű lett.
Egy lényeges dologra viszont választ kaptam ugyanis konkrét kinyomtatott képet tudtam szemügyre venni. Nem azt kell nézni, amit a corel-ben látok, hanem amit mentés után.
Mert nyomtatott formában az fog megjelenni.pilóta: Olyan beállítást viszont nem találtunk, amikor egy vörös árnyalat corelben és mentve is közel egyforma lenne. Valamit tudhatsz, hogy nálad ez a probléma nem jelentkezik
-
Tendd
tag
Amit írsz az igaz. De ha nem illeszted be corelbe, hanem itt nézed az általad beillesztett képet, akkor tökéletesen megegyezik árnyalatban azzal, ami a corelben nálad a vörös. És engem ez érdekelt.
Persze, mert ha ezt behúzod ismét corelbe akkor át dobja cmyk-ba és a profilt is ráhúzzal.Össze akartam hasonlítani azt a képet amit te corelben látsz és amit én látok ugyanazon szín alatt.
Hát a tiéd valóban pirosbasszus.
Holnap ha minden jól megy, gépestől lépek egy grafikushoz, mert nem tudom mi lehet az oka.
-
Tendd
tag
Megkérhetlek, készítesz corelben egy C0,M100,Y100,K0 azaz vörös négyzetet "nyomdai feldolgozáshoz optimalizálva"(akapból benne kellene lennie) icc profil használata mellett. Nyomsz egy printscreent, beilleszted Paintba, elég kivágni a vörös részt, majd elmented png-ben. Szeretném megnézni, hogyan fest nálad a vörös szín corelben. Esetleg az én monitoromon az nem e narancssárga... Kösz szépen
-
Tendd
tag
A monitorom nem kalibrált. Készítettem még egy képet, mert a fent linkelt képeket a munkából vágtam ki és nem teljesen vörös színek, ráadásul színátmenet...
De mostanin már 100% vörös. PS megnyit (CMYK), kitöltés vörössel, printscreen. Corel megnyit (icc profil nyomdai feldolgozáshoz bekapcsolva), kitöltés vörössel, printscreen. Corel kép mentése pdf/x-1a, adobe-ban pdf megnyit, printscreen.
Mindhárom printscreen-t bedobtam ps-ben (RGB) egy lapra, így tökéletesen megtartja azokat a színeket amit az egyes programokban láttam a monitoron - ps-ben, corel-ban, pdf nézegetőben - Jól látszik, hogy nagyok az eltérések. Corelban a vörös, narancsként jelenik meg. De miután elmentem pdf-ben már rendben is van. Szinte tökéletesen egyezik ps-ben látott színnel.
És ha ez nyomtatva olyan lesz mint amit corelben látok icc profil alkalmazása mellett, az egyáltalán nem jó, mert az narancs. -
Tendd
tag
válasz
zzolika #1593 üzenetére
Akkor valószínűleg ezt mondta a kolléga is, amikor képpé alakítást javasolt. Sajnos nem esett le, sry. Miután az egészet bitképpé konvertáltam jó lett a pdf! Rece nincs, árnyék megjelent.
Már csak a piros mizériámat szeretném megoldani. Kérdésem és a probléma a képen látható -
Tendd
tag
Itt egy kép. Ez csak egy apró részlet. Kék színnél van problémám, valamint a fehér "vonalaknak" kellene árnyékot vetniük, ami mentés után eltűnik, ahogy a képen is látható.
Szerkesztve:
cdr az jó. BMP,JPG,PNG nem jó. Mindegyiken egyformán rossz. PDF-ben pedig fehér lap az egész -
Tendd
tag
Lehet nem voltam egyértelmű. Psd-t nem említettem sehol. Photoshopban készítettem egy tervet és ezt corelben újra megvalósítottam. Egyedül a rétegek/objektumok mögötti háttér volt az amit nem tudtam corelben is elkészíteni, mert olyan színátmenetet tartalmaz, amit corelben képtelen vagyok visszaadni (többszínű színátmenettel, hálózással sem). Csak ezt a hátteret mentettem el tif-ben és corelben importáltam. Minden mást már a corelben rajzoltam.
Na és ez a réteg az, ami valamiért nagyon csúnyán recésedik mentés után. Pedig már 12000x6000-es méretben mentettem el, jó minőségben, és ez lett importálva... -
Tendd
tag
Nem változott semmi
. Készítettem 10x akkora hátteret, majd azt importáltam a corelbe, de pontosan ugyanolyan éles átmenetek jelentek meg, egyik árnyék pedig szintúgy nem látható. Objektumkezelőben a nyomtatás engedélyezve van, ennek ellenére most is csak egy fehér lapot kaptam.
Mind a 28 objektumot egy rétegen belül egy csoportba helyeztem, de így sem.
Az árnyék képpé alakítása opciót viszont nem találom sehol. -
Tendd
tag
A hátteret ps-ben készítettem és importáltam corelbe, de nagyon kicsi volt. Majd felnagyítom 10x-ére és úgy bedobom corelbe, hátha számít. Árnyékból, átmenetből ... kép készítését még nem próbáltam, hozzáteszem azt sem tudom, hogyan kell
. Lapméretre ügyeltem. Volt két kilógó elemem, de azzal tisztában voltam, majd levágom. Object manager? passz.
Erről jut eszembe, van egy objektum amely a lap egyik szélétől a másikig ér és árnyék van körülötte. Szóval az árnyék már túllóg a lapon... Itt majd szükségem lesz valahogy képet alkotni belőle és levágni a széleket.
Ha hazaértem mindent kipróbálok. Köszi. -
Tendd
tag
Hát mire befejeztem jó pár probléma elém került... Amiket írtál, megtaláltam. PDF-ben elmentettem de csak egy nagy fehér téglalapot látok, ami 92MB. Bármilyen más formátumban elmentve, viszont hiányzik egy árnyék, valamint a teljes hátteremen, mely egy szabálytalan színátmenet, random módon élek jelennek meg. Ha csak simán a hátteret mentem el úgy már jó...
-
Tendd
tag
Köszi! Ez működik. Még egy kérdés ebből fakadóan. Van egy képem amely piros és kék színből áll (színátmenet nélkül). Ha ezt corelben megnyitom, akkor narancs és lila kombinációt kapok. ICC profilt eltávolítva természetesen már ismét kék/piros. Viszont ha nyomtatva is kék/piros-at szeretnék, akkor mi a teendőm? "Nyomdai feldolgozáshoz optimalizálva profil" van kiválasztva.
Vagy a profilt ne is vegyem figyelembe, elég ha mentés utáni képet nézem, amely már profil mentes és ha az megfelel, akkor a valós nyomat ennél színhűebben nem közelítheti meg a monitoron látott képet? -
Tendd
tag
Photoshopban készítettem egy tervet. Ezt kellene átültetnem corel X3-ba. Itt viszont a színek teljesen más árnyalatúak. A piros, vörös árnyalatai narancs színűek. Ennek mi az oka? Egyáltalán nyomtatásban, melyikhez igazodjak
-
Tendd
tag
Hi!
X3-ban hogyan tudom a munkaterületet átlátszóvá tenni, hogy sakktáblaszerű legyen? Ha fehérből-átlátszóba készítek színátmenetet abból semmit sem látok... Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Dune: Awakening
- Amazon Kindle
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fotók, videók mobillal
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest